Ajax A1 geeft goed voorbeeld aan het eerste

BvdPloeg, 05-04-2014 om 14:00, 34085 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

JEUGD - Ajax A1 won met 6-1 van Vitesse A1. De leeftijdsgenoten uit Arnhem waren kansloos tegen een oppermachtig Ajax, dat constant naar voren voetbalde. Het team van Orlando Trustfull is nu met een wedstrijd minder dan de nummer twee PSV A1 tóch koploper. Ajax B1 is op bezoek geweest bij FC Utrecht B1. Zij wisten met 1-2 te winnen van het altijd moeilijk bespeelbare FC Utrecht.

Scoreverloop Ajax A1:
01' El-Ghazi 1-0
20' El-Ghazi 2-0
27' Evre 2-1
53' Van de Beek 3-1
56' Van de Beek 4-1
75' Menig 5-1
82' Efmorfidis 6-1

Opstelling Ajax A1:
Mous; Owusu, Van Bruggen, Noordhoff, Lartey-Sanniez; Bakker, V.d. Beek, Nouri; El-Ghazi, El Azouzi, Acolatse.

Wissels: Grim, Sno, Dankerlui, Menig en Efmorfidis

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ajax B1 won in blessuretijd met 1-2 van FC Utrecht B1. Adham El Idrissi maakte de winnende goal nadat Carel Eiting Ajax op gelijke hoogte had gebracht. De Utrechters namen in de eerste helft de leiding vanaf de strafschopstip na een overtreding van Darren Sidoel.

Opstelling Ajax B1

Van Bladeren; Fosu-Mensah, Sidoel, Bergsma, Kurban; Eiting, Dani de Wit, Sandler; El Idrissi, Karlsson, Dilrosun. Invallers: Cerny, Savastano.

Ajax B2 was met 2-3 te sterk voor ADO Den Haag B2. Invaller Reda Boultam was twee keer trefzeker. Spits Jizz Hornkamp maakte één treffer.

Opstelling Ajax B2

VD Sar; Zeefuik, Bakboord, Ooievaar, Blöte; Flemming, Koks, Benninga; Nunnely, Hornkamp, Peeters. Invallers: Aninkora, Boultam

Ajax C1 had geen kind aan SC Heerenveen C1. Na een 4-0 ruststand won de kampioen met 7-0. Anderson Lopez was driemaal trefzeker, Justin Kluivert vond twee keer het net. Ook Viktor van der Linde was trefzeker. De laatste goal was een ongelukkige eigen goal van Heerenveen.

Opstelling Ajax C1

Bouman; Kramer, De Ligt, Hoogenhout, Jessurun (Muringen); Lang (Van Geenen), Van der Linde (Bel), Halou; Owusu-Sekyere, Lopez, Kluivert.

Ajax C2 won in Rotterdam met 0-2 van Feyenoord C2 (goals van Daishawn Redan en Jurgen Ekkelenkamp) en kan volgende week de titel binnenslepen. Ajax D1 was thuis met 1-0 te sterk voor FC Utrecht D1. Emanuel Akotei tikte de enige treffer van dit duel binnen.

(foto: Black Bath Towel Photographers)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxnummer10
Heerlijk om te zien dat steeds meer mensen onder de indruk raken van El Ghazi. Alhoewel, ontbrak de 2e helft de flair enigszins. Heb een vermoeden dat Trustfull hem niet vrijuit laat spelen. Stond achter Trustfull en het leek wel alsof El Ghazi de enige speler was in zijn team. Ook wel logisch, die probeert hem klaar te stomen voor het echte werk. Dinsdag kunnen we El Ghazi weer bewonderen op de toekomst!
0 0
oudzuid2
is er nog ergens een samenvatting te zien? Ajax TV heeft nog niks..
0 0
MaupCaransaNES
Om aan te pikken in de discussie over Trustfull, ik vind dat hij niet werkt met genoeg intensiteit als ik trainingen bezie en vergelijk met de trainingen van Vink. Hij ijsbeert continu en geeft eigenlijk op zijn manier ook iedereen een hogedrukgebied. Ik kan mij voorstellen dat hij inhoudelijk zich expres aan het concentreren is, maar eenmaal op het veld moet je vooral met elegantie de spelers benaderen. Ik vind ook dat hij verreweg geen trainer is met een toekomst in het trainersvak in het beroepsvoetbal. Van mij mag Kenneth Perez volgend jaar de lakens ronddelen in A1. En Reiziger bij Jong Ajax.

Ik hoopte eigenlijk dat Anwar El-Ghazi ook al mocht debuteren in Ajax 1. Ik vind het heel goed dat Frank loyaal is aan zijn spelers, toch heb ik echt veel meer bewondering om El-Ghazi te zien spelen dan Lesly de Sa.
0 0
Alexander40
Die El ghazi lijkt een erg hoog rendement te hebben. Zelden een buitenspeler gezien die zoveel scoort. Heb de statistieken niet gezien maar scoort volgens mij veel meer dan de sana's, beckers en acolatses van deze wereld.
0 0
Boer
Mooi, hebben we straks een voorhoede met spelers die zijn opgeleid bij Sparta (El Ghazy), FC Groningen (Zivkovic) en ADO (Kishna).Al dat gelul over onze topopleiding. Het blijkt dat we er ook onder Jonk niet in slagen eigen Amsterdamse talenten op te leiden. Vermeer, Klaassen, Veltman, Denswil en Blind. Dat zijn onze talenten. De rest is allemaal import.
0 0
MosesD
De opleiding van Ajax is altijd al goed geweest. Dat er dingen beter kunnen en dat men die nu verbeterd is helemaal prima. Maar het verwachtingspatroon van de Europese top met eigen talent is natuurlijk verre van realistisch. Want als er dan werkelijk een super talent uit eigen opleiding doorbreekt, dan is die ook veel eerder vertrokken natuurlijk. Zo was dat, zo is dat en zo zal dat altijd zijn. Dat is de tragiek van Ajax dat het uit Nederland komt. Ook zoiets wat men nu roept om talenten eerder klaar te stomen voor het eerste. Als dat überhaupt al lukt (ja, wellicht voor de Nederlandse competitie) dan zijn die spelers ook eerder weg natuurlijk. Dat is nou eenmaal de realiteit. Daar kan Cruyff, de zogenaamde revolutie en het th echt niks aan veranderen helaas.
0 0
Boer
Nee, helemaal mee eens.
0 0
JohnDylan
Kishna speelt al sinds zijn veertiende bij Ajax. Verder maakt het ook weinig uit aangezien het allemaal talenten uit de lichtingen 1994 (Fischer, Andersen, Meleg, Lobotka), 1995 (El Ghazi) en 1996 (Zivkovic en Bazoer) zijn. Dat zijn lichtingen waar het huidige beleid nauwelijks invloed op heeft gehad. De lichtingen waar het nieuwe beleid wel veel invloed op heeft zijn die van 1997 en daarna. Opvallend genoeg zijn dat nou juist de lichtingen met enorm veel toptalent. Dekker en Nouri bijvoorbeeld die beide al sinds de F'jes bij Ajax spelen. Ajax heeft een topopleiding maar je kan niet verwachten dat jeugdspelers zonder talent (als Acolatse en Menig) opeens topspelers worden doordat de jeugdopleiding is verbeterd.
0 0
charles
Wat wil je nou horen? Owusu, vd Beek, Nouri, Dekker, Tete zijn wel allemaal zelfopgeleide jeugd. Wat maakt het uit als er ook spelers van andere clubs bij zitten, zeker als ze een toegevoegde waarde blijken. Als een Bazoer bijvoorbeeld doorbreekt is dat toch alleen maar positief?!
0 0
Ajax-Dejong
Die Antonia van Go Ahead en Basacikoglu van Heerenveen zijn echt prima buitenspelers. Laatst genoemde is pas 19. Komen beide van Ajax vandaan. Zonde dat ze hun lieten gaan vooral Bilal, Antonia had het denk niet gered bij Ajax maar had je altijd nog kunnen verkopen
0 0
Raikkonen94
Kom op zeg, een speler als Antonia komt toch veel tekort voor Ajax. Bij Go Ahead krijg je zoveel tijd en ruimte, niet te vergelijken. En Basacikoglu doet het nu goed bij Heerenveen, maar ik wil hem nog wel op langere termijn zien. Maher zou vorig jaar ook een blinde aankoop voor Ajax moeten zijn, terwijl hij alle moeite heeft om een basisplaats bij PSV te bemachtigen.
0 0
OKP-AFCA
Laten we in de jeugd maar niemand meer lopen nee, spelers blijven graag uitzichtloos bij een club en verkopen kunnen we ze toch wel.

Je kan niet iedereen houden, de halve eredivisie heeft wel eens bij Ajax gezeten, en die Bilal is iemand met de vind ik persoonlijk toch typische Marrokaanse mentaliteit, de hele wereld tegen mij, geen zelfbeeld en vooral met de vinger wijzen. Hij wil nooit meer voor Ajax spelen, hij is in zijn trots geraakt, wij willen geen spelers die niet voor Ajax willen spelen.
0 0
Mr-MZ
Die Bilal waar jij t over hebt is btw een Turkse jongen. Alleen omdat Elham t verneukt heeft wil niet zeggen dat ook El Ghazi en bijv Nouri het niet gaan maken. Hou alsjeblieft op met al die stereotypen. Heeft er niks mee te maken, iedereen heeft zn eigen persoonlijkheid. Voor de rest vind ik dat de toekomst er rooskleurig uit ziet met de a1 en b1 vooral op dit moment. Zou mooi zijn als veel jongens volgend jaar kunnen debuteren in zowel jong als ajax 1!
0 0
Bensco
En laat dit talentje nou net spelen op een positie die bij Ajax opgevuld moet worden namelijk de rechtsbuiten positie. Als hij, Kishna en Zivkovic zijn ingedribbeld, heb je aanval die Europa gaat veroveren
0 0
wt4ajax
Als de selectie nou eens 5 jaar langs blijft is dit zeker een optie
0 0
MosesD
Overdrijven is ook een vak.
0 0
Bensco
El ghazi weleens zien voetballen? Hij en Kishna gaan de grote sterren worden op de flanken. Ik kan Zivkovic nog niet zo goed plaatsen want ik heb hem nog niet zien spelen maar als die zo goed is als men zegt, heb je de nr 1 man voor de spitspositie.
0 0
Rayno95
Die El Ghazi blijft maar gaan! :), is al 19 en fysiek ook aardig sterk volgens mij, denk dat hij snel de kans zou krijgen in het 1ste, Vd Beek is ook lekker bezig, maar is pas 16 of 17
0 0
L-ElGhazi7
Hij word 3 mei 19!!
0 0
Rayno95
Oké!, dacht dat hij het al was XD
0 0
L-ElGhazi7
Haha nee man, ik denk zelf dat hij het niveau van de A1 ontgroeid is, gewoon door naar Jong Ajax!
0 0
Rayno95
Dat denk ik ook idd naar jong en misschien volgend seizoen ook in het 1ste proberen?
0 0
JohnDylan
Het zou mij niet verbazen als El-Ghazi een kans krijgt in de voorbereiding. Hij kan zowel op rechts als op links spelen waardoor er waarschijnlijk wel een plaats voor hem is bij het eerste. Hopelijk traint hij met het eerste en doet hij ervaring op met Jong Ajax in de Jupiler League.

Kishna en El-Ghazi zullen in de toekomst schitteren op de vleugels van Ajax. Heerlijk dat die twee beide op beide vleugels kunnen spelen. Daardoor zullen ze in de toekomst veelvuldig van vleugel kunnen wisselen om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Daarbij is het voor De Boer prettig aangezien hij met hun makkelijk de tactiek aan kan passen.
0 0
Melvin01
Super veel negatieve reacties richting Trustfull zeg, phoe.
cruyff is zeer enthousiast over zijn kwaliteiten. Ik heb er zelf geen zicht op, maar als ik de reacties zo lees komen deze wel erg overeen van elkaar.
0 0
JPA94
Zonde toch deze jongen hoort gewoon in de A1 te spelen
0 0
Yaeron
Super Donny!
0 0
Misc1990
Anwar El Ghazi!! Hoelang gaat t nog duren frank? Lijkt me niet slechter dan DeSa?
0 0
JPA94
Prachtige 4-1 van donny! A la Pastore afgelopen woensdag
0 0
SanderAFCA
A1 had al lang die derde goal moeten maken. Spelen een goede pot maar hadden de wedstrijd al lang moeten beslissen.
0 0
sjaakdegoede
Wie zijn de uitblinkers?
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Die El-Ghazi is on fire!
0 0
ErwinAJAX
Wat een laf doelpunt, omdat el ghazi geblesseerd in eigen 16 ligt en dus buitenspel opheft....
0 0
020Ajacied020
2-1 onsportief volk

komop ghanzi sta op!
0 0
ErwinAJAX
2-1.......
0 0
ErwinAJAX
GOAL 2-0 EL GHAZI!
0 0
Mace0107
El Ghaziii. Vorige week was het niks, maar nu al gelijk weer raak!
Iemand opstelling van de B1 trouwens?
0 0
afca patrick
El Ghazi is lekker bezig de laatste weken!
0 0
020Ajacied020
Laten we hopen morgen na 15 seconden een goal van Kishna:P
0 0
ErwinAJAX
Over goed beginnen gesproken!
0 0
FlyingDutchMan
haha GOLLLLL
0 0
j0rdiii
Gelukkig is JohnDylan geen trainer bij Ajax en speelt Donny van de Beek gewoon in de A1.
0 0
JohnDylan
Schandalig dat Bakker bij de A1 in de basis staat terwijl Efmorfidis bij de A2 moet spelen. Zelfs een blinde ziet dat Efmorfidis meer voetballend vermogen in zijn kleine teen heeft dan Bakker in zijn hele lichaam.
0 0
sjaakdegoede
Efmorfidis wilt toch niet onder Trustfull spelen ofzo? Net zoals Becker vandaar dat hij nu bij Jong speelt ipv Acolatse
0 0
JohnDylan
Efmorfidis wil wel spelen onder Trustfull maar wordt niet opgesteld. Trustfull heeft een of andere persoonlijk grudge tegen die jongen.

Becker en Efmorfidis zijn trouwens niet de enige die problemen hebben met Trustfull. Onder andere Cakmak en Dekker (en zijn ouders) hebben ook ruzie met hem. Veel spelers en ouders beschuldiger Trustfull van het niet nakomen van afspraken (ironisch eigenlijk gezien zijn achternaam). Zo liet Trustfull tegen de afspraken met de ouders en medische staf in een speler 90 minuten laten spelen. De ouders waren daar terecht zeer boos over aangezien de medische staf had aangegeven dat 45 minuten het maximum was en die speler lang geblesseerd was geweest.
0 0
HeinJan
Als Trustfull nou de kwaliteiten of een carrière zoals Bergkamp oid zou hebben gehad, kan je nog wel enigszins respect opbrengen voor zo'n man. Dan denk je: Hij bevat specifieke kennis en weet wat er voor nodig is om de echte top te bereiken. Dat heeft Trustfull niet. Deze gozer was een middelmatige voetballer die enorm jaloers is op het talent dat sommige voetballers wel hebben, althans, zo komt het op mij over. Waarom zou je in de jeugd dit soort vreemde beslissingen nemen? Je moet gewoon zorgen dat iedereen naar hartelust kan voetballen en ingrijpen waar nodig. Er wordt volgens mij wel eens vergeten dat plezier in het spelletje de grootste voorwaarde is om goed te voetballen. Als mensen geen zin hebben presteren zij slecht, bewust, dan wel onbewust.
0 0
JohnDylan
Trustfull wil zo snel mogelijk een hoofdtrainer worden en daardoor kiest voor wat het beste voor zijn carriere is in plaats voor wat het beste is voor de ontwikkeling van de spelers. Ik heb liever dat hij volgend jaar Jong Ajax traint dan dat hij nog een jaar voor de A1 blijft staan. In de A1 zullen namelijk talenten als Dekker, Nouri, Vd Beek en Cerny spelen en die verdienen het om een goede jeugdtrainer te hebben. Persoonlijk zou ik Vink een jaar de A1 laten trainen aangezien die 'by far' de beste jeugdtrainer is die Ajax heeft.
0 0
afca patrick
Klopt, die jongens hebben niet zo'n goede band met Trustfull. Gek genoeg zit Efmorfidis wel op de bank bij de A1.
0 0
020Ajacied020
Wat hebben de C1 gedaan?
0 0