Ajax doet weer mee in de poule

mettendv, 06-11-2013 om 23:16, 91432 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

DRIE PUNTEN - Ajax heeft in de Amsterdam ArenA de eerste Champions League overwinning van het seizoen geboekt. Vlak na rust scoorde Lasse Schöne de bevrijdende 1-0, wat tevens de eindstand was. De behaalde overwinning was een broodnodige. Met één punt uit de eerste drie wedstrijden moest er gewonnen worden om kans te blijven houden op Europese overwintering. Ajax begon veelbelovend aan de wedstrijd. De eerste helft had de ploeg het meeste balbezit en werd er druk gezet op de helft van de Celtic. De Schotse kampioen kon dit alleen tegen gaan met verdedigend spel en overtredingen. Het laatste leidde tot de eerste grote kans van Ajax. Denswil krulde een vrije trap mooi richting de goal, maar zag zijn inzet net gestopt worden door keeper Forster. Ook tijdens de rest van de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij. Vaak was de opbouw vanaf de eigen helft goed, maar liep de thuisploeg bij het strafschopgebied van Celtic stuk op de verdediging. Alleen Siem de Jong kwam met een kopbal dicht bij een doelpunt. De ruststand was dan ook 0-0. Na de rust was het opnieuw Ajax dat het initiatief nam. Dit keer resulteerde het wel in een doelpunt. Na een prachtige aanval, waarbij de vergelijking met het 'tiki-taki-voetbal' van Barcelona op zijn plaats was, rondde Lasse Schöne beheerst af. De periode die volgde was een stuk lastiger voor de jonge Ajacieden. Celtic was gekomen voor een gelijkspel en begon dus pas na de openingstreffer te voetballen. Dit leverde voor Ajax ruimte op, maar hier kon de ploeg niet goed gebruik van maken. De Schotten, die geen moment in de wedstrijd zaten, konden er echter ook geen gebruik van maken. Dankzij de overwinning heeft Ajax vier punten uit vier wedstrijden en is de ploeg Celtic gepasseerd op de ranglijst. De achterstand op AC Milan bedraagt maar één punt. De volgende wedstrijd van Ajax is thuis tegen Barcelona. Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen ('83 Poulsen), Blind, Serero ('72 Fischer); Schöne, De Jong en Sigthórsson ('90 Van der Hoorn). Opstelling Celtic: Forster; Lustig, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre; Forrest, Kayal, Mulgrew, Commons; Samaras; Stokes. Doelpunten: '51 1-0: Lasse Schöne Bijzonderheden: -
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gregorclegane
We hebben snelheid voorin en achterin nodig tegen Milan. Dan kan het. Hebben we zeven punten. Europa League
0 0
Richy
Mooie pot! Maar even terzijde is die James Forrest niet wat voor Ajax? Jonge gast 21 - 22 jaar vind ik 1 van de beste van Celtic en het is een RV
0 0
SoNick
Nee. Hij is met gruwelijk veel snelheid absoluut een gevaar en daardoor moeilijk af te stoppen. Technisch en qua overzicht en slimheid vind ik hem niet bijzonder.
0 0
afcavinnie
Nog aan het nagloeien van gisteren. wat een beleving en sfeer. Staan en zingen op Noord-114. Eindelijk en Heerlijk!!! Houen zo....
0 0
Godenzoon24
Ik heb een fantastisch strijdend Ajax gezien. waarin Veltman echt man of the match was. Ondanks dat ik nooit zon fan van hem was. Tegen Vitesse was hij verdedigend al goed maar aan de bal nog erg matig. Vandaag was beide erg goed. Maar ook zijn maatje Denswil was weer de oude snoeihard in de duels en voetballend met durf en zuiverheid. Ik vind het ook wel erg opportunistisch dat sommige hem al weer op de bank willen plaatsen en Veltman met Moisander op willen stellen.

Maar goed opportunisme viert weer hoogtij als je ziet dat Serero al weer word afgeschreven terwijl die nog niet eens zo slecht was en afgelopen weken steevast een voldoende scoorde als een van de weinige. Ok vandaag wat slordig met momenten maar andere momenten deed hij weer geweldige dingen met een bal. Zo kort draaien , creativiteid en altijd in beweging en aanspeelbaar. Maar vooral waardering ook voor zijn felheid vanavond. Zon klein tenger ventje dat toch zo veel ballen verovert en duels wint puur op wilskracht chapeu. Nu nog wat meer waardering van je supporters.

Verder echt een positieve vermelding voor Klaassen. Na zon blessure zo terugkomen is klasse. Nog een paar weken en hij houd het 90 min vol en hebben we weer een ruw diamantje erbij als die dit volhoud.

Toch Blind ook nog even noemen want ook die vond ik geweldig op het middeveld zowel aan de bal als verdedigend stond die zijn mannetje. Ging de duels echt als een kerel aan.

De rest top gespeeld en vond ik alleen Boilesen Rhijn en de Jong wat minder. Al krijgen ook die nog gewoon een 6 doordat .
0 0
De_Meer
Verdiende overwinning, mooie goal!!
0 0
Jaylen
Tot de onnodige 1-0 uit een domme vrije trap bij barca speelde we redelijk, er was toen nog niks uit de hand. Daarna 3 wedstrijden die we gewoon hadden moeten winnen. we hadden gewoon al 9 punten moeten hebben, en al zowat geplaatst moeten zijn. Het valt allemaal wel mee, maar het geluk zit niet echt mee. Hadden we die 9 punten wel, had ik de kutmedia wel willen horen!
0 0
Jowen
Ik heb eindelijk weer eens genoten! Ik vond het de laatste wedstrijden niet om aan te zien, maar gisteren was heerlijk. Mooi voetbal en beloond met een schitterende goal.
Ik vond vooral de drang naar voren mooi. Ik snap niet waarom dit niet altijd zo is... zo'n groot contract met bv tegen RKC.

Ik heb ook het idee dat Ajax beter speelt zonder Fischer. Ik vind het een topgozer en het komt wel weer goed met hem, maar ik vind hem zo veel ballen verprutsen..... ik vond Davy ook opvallend sterk, naast Joel uiteraard
0 0
Danny.S
Het verschil is dat Celtic wel iets meer wilde voetballen dan RKC,die met 10 man voor de goal gingen hangen en Ajax oogde vermoeid na de fysiek zware wedstrijd in Glasgow.

Dan moet je een heel hoog tempo kunnen spelen en heel geconcentreerd passen,dat zat er die wedstrijd helaas niet in.

Dit resultaat is in ieder geval goed voor het zelfvertrouwen.
0 0
Wu44TyAJAX
ben benieuwd hoe het straks achterin gaat staan met veltman, denswil en moisander. Wie zal er op de bank plaats moeten nemen?
0 0
mickey2602
Mits Veltman dit niveau vasthoudt gok ik dat Denswil kan banken...Iedereen zegt wel dat Moisander 2 benig is maar links is toch zijn "vaste" plek.Dan zou ik voor Moisander links voor de ervaring en Veltman rechts gaan.
0 0
Daluniz10
hoop niet dat de boer zo kortzichtig is om denswil op de bank te zetten.
iedereen is nu lovend over veltman, maar ook hij zal in een dip komen zoals elke (jonge) speler (o.a. denswil). als de boer dan consequent is zal hij ook veltman moeten wisselen, tja ... dan blijf je aan de gang.

vind zelf dat het nu goed staat .. geef de jonkies maar de kans. het nederlands niveau moeten ze aankunnen. en internationaal.. tja.. ook moisander zal ons niet redden van Barcelona.
0 0
AlexIbarra
Het is gewoon fijn om beide posities dubbel bezet te hebben.Denswil begon sterk maar is nu wat minder scherp, gelukkig is Moisander weer praktisch fit.

VdHoorn zat ff in een dipje en ineens blijkt Veltman prima zn mannetje te staan.Die jonge gasten zijn bijna nooit 50 wedstrijden per seizoen fit en in topvorm dus wat mij betreft mag diegene spelen die lekker op dreef is. En qua tactiek misschien een keer vdHoorn ipv Veltman tegen een lange spits, of juist niet.Maar eerst eens een fatsoenlijke serie neerzetten en kijken hoe Ligeon, Moisander, Duarte en Bojan terugkomen.
0 0
stefanpetterson
Denk dat Frank daar anders over denkt!
0 0
mickey2602
Dat mag hij ook doen en hij bepaalt.Hij heft er ongetwijfeld betere kijk op en meer verstand van als ik.We zullen het zien...
0 0
rss-dion
denk het niet! denswil gaat banken let maar op ;)
0 0
Godenzoon24
Veltman. Een zwaluw maakt nog geen zomer en Denswil heeft gewoon al meerdere wedstrijden laten zien een geweldig talent te zijn. Maar meer wedstrijden beteknet ook meer kans op foutjes zeker op die leeftijd. Helaas hebben wij een suppoorters schare waarvan een groot aantal zo opportunistisch zijn als de tering. Die hemelen iemand net zo snel op a;s dat ze hem afbreken.


Ook al was Veltman gister geweldig hoor. Maar hij speelde op de plek van Moisander en ook gister was Denswil gewoon een beest die ook voetballend nu meer lef toonde. Dus waarom Denswil nu zou moeten banken ontgaat me echt volledig!!!
0 0
BigDaddy84
Je stelt dat Veltman op de plek van Moisander speelt, maar op zich klopt dat niet. Dat De Boer ervoor koos om Moisander daar neer te zetten tijdens de blessure van Veltman (en Denswil dus ten faveure van Van der Hoorn koos) neemt niet weg dat Moisander eigenlijk gewoon een LCV is. Als je dan kijkt naar de wedstrijden die Denswil en Veltman hebben gespeeld heeft Veltman meer indruk gemaakt dan Denswil, ondanks dat Denswil van nature misschien het grotere talent is. Veltman banken zou dus een domme keuze zijn. Daar staat wel tegenover dat ik het eens was met de analisten van gister. Denswil en Veltman staan samen goed te ballen, dus Moisander hoef je pas terug te laten komen als hij echt 100% is. We hebben op dit moment elke wedstrijd wel spelers die nog door de ondergrens zakken en daar kunnen we geen spelers bij hebben die fysiek niet 100% zijn.
0 0
Godenzoon24
Oneens, de keren dat Veltman goed speelde in eerste zijn op een hand te tellen. Neemt niet weg dat hij gister fenomenaal was. Maar ik word zo moe van dat opportunisme. Zo lyrisch als we nu zijn over Veltman waren we over Denswil na Barcelona en Milan toch net effe tikje grotere tegenstanders. Denswil maakt 2 foutjes( niet gek op die leeftijd' en het slaat weer helemaal om.

Dus ind e wedstrijden die ze speelde te stellen dat Veltman het beter deed ben ik het absoluut niet mee eens en noem ik opportunisme. Dan nog eerder Moisander op de bank die ik in dit seizoen minder vond dan Denswil tot aan zijn blessure.

Denswil is gewoon het grootse en meeste complete verdedigende talent dat we hebben en doet het gewoon goed. Ik zou het heel onrechtvaardig vinden als hij nu plaats zou moeten maken. Buiten dat ben ik ook niet zon fan van een cv duo van gemid 1,80!
0 0
BigDaddy84
Tjah, dan verschillen we van mening. Dit team heeft zekerheid nodig en waar Denswil tot op heden een wisselende indruk heeft achtergaten, heeft Veltman constanter op niveau gepresteerd. Dat heeft verder niks met opportunisme te maken. Combineer dat met het feit dat Moisander op LCV het beste uit de verf komt en de keuze is in mijn ogen snel gemaakt.

Nogmaals, Denswil is van nature absoluut een groter talent. Maar in de topsport telt dat helaas niet. En als er dan een keuze gemaakt moet worden (en Moisander dus echt 100% fit is) dan kies ik voor Veltman.
0 0
Godenzoon24
Dat mag maar buiten gister en tegen Vitesse (verdedigend in babezit erg zwak) heb ik hem weinig goeds zien doen. Denswil daarentegen heeft echt tegen topspitsen gespeeld en overeind gebleven en in de competitie al een aantal weken super! Nu net de laatste weken werd het iets minder maar pakte dat gister weer geweldig op.

Buitend het verdigende aspect is Denswil ook voetballend beter.

0 0
BigDaddy84
Tjah, ik vind het andersom de laatste wedstrijden. Juist Veltman is de afgelopen tijd verdedigend als voetballend beter. Maar goed, mening kunnen verschillen. We zullen wel zien wat De Boer doet.
0 0
Gregorclegane
Maakt niet uit. Samen kunnen ze met Boilesen en Van Rhijn een puike verdediging zijn. Daar gaat het om. Vier man uit de eigen opleiding. Waar zie je dat in de wereld. Alleen bij Ajax.
0 0
BigDaddy84
Ja, dat kan inderdaad ook. Het wordt straks nog een luxe probleem als Moisander weer terug is. Moeilijke keuze voor De Boer.
0 0
ajax2004
Ik hoop voorlopig denswil, zal hem denk ik goed doen.
0 0
Figo
Het was sinds lange tijd weer eens genieten in de ArenA. De sfeer zat er direct goed in en hield aan tot de 90e minuut. Stuk beter dan tegen AC Milan. Het spel was bij vlagen aantrekkelijk en de goal was briljant. Hopelijk zorgt dit voor wat meer vertrouwen richting de competitie.
0 0
Sammeister
Ajax heeft vechtlust laten zien, en goed gevoetbald, vanaf de eerste minuut al.
Verdiende overwinning. Klaassen , Schone en Veltman beste mensen op het veld

Stel je voor, dat we tegen Milan hadden gewonnen en bij Celtic niet de goals hadden weggegeven...
0 0
kjkepel
Eind November zal Celtic thuis voor z'n laatste kans vechten, gok op een gelijkspel tegen Milan. (Milan wil zeker niet verliezen, maar zal op z'n italiaans niet voor de overwinning spelen daar)

Plaats 2 is met een onderling duel tegen Milan zeker haalbaar! Als dadelijk Duarte en Bojan terug zijn en een Fisher zijn vorm terugvindt gaan we het ze zeker moeilijk maken. Zeker met zo'n strijdlust als gisteren.... genoten!

0 0
Randy428
Wat was dit een verdiende overwinning. Nu eens niet genaaid door de scheids (al liet hij wel veel dingen gaan, waar ook wel een gele kaart op mocht volgen van die beukende Celtic spelers).

Heerlijke overwinning, dit hadden we echt even nodig. Bovendien gewoon goed gespeeld. Ik heb genoten!
0 0
omisom
Prachtige overwinning met een sterk spelend Ajax en een hoofdrol voor Veltman en Schöne, Veltman stond er alsof hij daar al jaren speelt en Schöne heeft aangetoond er bij belangrijke wedstrijden te staan. Helaas is duidelijk geworden dat Siggi als vleugelspeler ook geen oplossing is liep er een beetje verloren bij en is geen speler die iemand kan passeren er moeten dus echte buitenspelers komen. Nu nog een overwinning pakken bij ACM dan gaan we nog lekker door.
0 0
Ardoe
Het allermooiste aan de wedstrijd vond ik nog de strijdlust van een paar (jonge) jongens. Fantastisch! En al dat harde werk werd beloond met een prachtig doelpunt en ze hadden er nog wel 2 verdiend.

Stel nou dat die penalty niet was gegeven en Ajax had minder pech in Glasgow, dan hadden we nu gewoon 7 punten gehad....het is niet eens onrealistisch. Als deze ploeg zich zo blijft doorontwikkelen is overwinteren binnen een paar jaar absoluut een mogelijkheid.
0 0
Bazinga
Vergeet niet dat Milan thuis ook gewoon 3 punten hadden kunnen en moeten zijn.
0 0
Ardoe
Ja die bedoelde ik ook. Ging dan uit van een gelijkspel in Glasgow. Ach over een paar jaar zouden we nu 9-10 punten hebben ;-)
0 0
afcas
Je weet dat we nu al 4 punten hebben he, dus als we beide wedstrijden zouden winnen dat we dan op 10 hadden gestaan.
0 0
Figo
ALS telt niet in de voetballerij en ALS we nu op 10 punten hadden gestaan, hadden we gelijk moeten spelen in Camp Nou....
0 0
Jood79
We hadden nu op 7 punten moeten staan!!

Barca: 10
Ajax: 7
Milan: 4
Celtic: 1
0 0
Wayout
Pcies Milan thuis, Hadden 3 punten moeten zijn,
0 0
Ardoe
Ik ging uit van gelijk spel tegen Celtic. Winst Milan, Gelijkspel Celtic, Winst Celtic = 7pnt. Hoewel winst opzich ook mogelijk was geweest.
0 0
rss-dion
Ontzettend knap met dit jonge elftal dat vorm zoekende is!
Frank ga zo door! Frank = mijn held
0 0
Simon1
Haha, ja Schone behoorde uiteraard ook tot de toppers, my bad. Ik weet dat Serero onderdeel uitmaakte van die aanval, maar als je zag hoe vaak hij een bal verkeerd aannam, dan maakte dat het niet goed. Een voetballer als hij kan gewoon niet meer zoveel fouten maken als hij deed. De spelers van Celtic zijn ook gewoon niet zo goed, maar tegen echte topclubs hang je dan gelijk (Real Madrid bijvoorbeeld).

Poulsen en Fischer vielen ook sterk in, maar dat kwam ook meer doordat zij nog wel energie hadden en de rest niet. Ze hebben ook niet slecht gespeeld, maar ze waren gewoon niet zo goed als een Veltman of een Schone bijvoorbeeld.
0 0
brullie
Prachtig uitgespeeld doelpunt! Maar wat waren er verschrikkelijk veel verkeerde passes en keuzes zeg...heel jammer. Als dit beter gaat lopen tikken ze heel veel clubs van de mat. Positiespel is ook onder de maat. Maar ja, uit vorm en het is nu even zo maar hou dik vertrouwen!
0 0
Simon1
Prachtige westrijd om te zien. Hoogstaand voetbal was er niet, behalve het mooie doelpunt. Wat mij positief verrastte was de team-spirit die werd getoond. Er werd over het hele veld een strijd geleverd, hetgeen wat we de afgelopen tijd hebben gemist. De beste van het veld (aan Ajax kant) waren Veltman, Denswil, Denswil, Klaassen en Serero. Zij droegen het elftal. Jonge spelers die nu al zo belangrijk en stabiel spel vertonen, dat is Ajax. Sigthórsson, Van Rhijn en De Jong vond ik helaas tegenvallen. Serero vocht maar kwam helaas tekort, maar hij is wel een belangrijke schakel geweest. Cilessen was uiteraard belangrijk. Gewoon stabiel, geen gekke fratsen. Blind speelde gewoon een goede en prima wedstrijd. Hij was geen uitblinker, maar speelse zeker niet zwak. Op naar het ene punt (of toch stiekem drie) tegen Barcelona.

De ideale opstelling voor dit Ajax:
KP: Cilessen
RB: Ligeon
RCV: Veltman
LCV:Moisander / Denswil (verschil is erg klein)
LB: Boilesen
CVM: Blind
RAM: Duarte
LAM: Serero
RVA: Schone
LVA: Bojan
CA: De Jong

Bank:
Vermeer
Van Rhijn
Moisander / Denswil
Poulsen
Fischer
De Sa
Sigthórsson
0 0
Jood79
Prima opstelling maar zou in de CL nog voor van Rijn kiezen. Ligeon is toch nog wat te licht denk ik.

verder zou ik Serero laten banken. Kan Fisher of Andersen niet op het middenveld?
0 0
glob
Simon 1, ik kan me helemaal vinden in jouw commentaar en jouw opstelling. Dat komt niet zo vaak voor. De meeste hier zetten Serero bij het grof vuil, maar die jongen heeft echt heel veel potentie, net als Boilesen. Gelukkig zijn er ook mensen die dat wel zien. Van Rhijn moet inderdaad zsm een stapje terug doen en dan maar kijken of hij nog weer boven komt drijven. Klaassen komt er ook aan, dat heeft hij gisteren laten zien. De Jong is weer op de weg terug maar nog niet op z'n oude niveau. Toch op dit moment de beste in de punt van de aanval. Het luxe probleempje Moisander/Denswil mag Frank oplossen.
0 0
DHsuarez16
Eindelijk een luxeprobleem! :D
0 0
Linaatje04
Ben het niet helemaal met je eens. Je vergeet Schone te noemen, die samen met Veltman met kop en schouders boven de rest uit stak. Vond Klaassen niet altijd even gelukkig en Serero soms ronduit zwak, hij moet het hebben van zijn wendbaarheid maar verloor elke keer de bal omdat hij zo traag was. Ik zie het wel in hem zitten maar heb de laatste wedstrijden nog te weinig van hem gezien. Fisher viel ook prima in, gelijk gevaarlijk doordat hij acties durfde te maken. Geldt ook voor Poulsen trouwens, die er gewoon in knalde zoals het hoort. Jammer dat we het onszelf niet makkelijker hebben gemaakt door 2-0 te maken, maar ik ben erg blij met dit resultaat!
0 0
IamLegend
prachtige eerste helft gezien, tijd geleden dat ik ze met die snelheid heb zien spelen.

never change a winning team
0 0
De_Realist
Gewoon jammer dat we eigenlijk met afstand 2de in de poule kunnen staan.

2 punten zijn ons ontnomen door Balotelli en in Glasgow waren wij ook de betere alleen viel die goal er voor ons maar steeds niet in en hebben we een enorme pech goal met die deflectie.
0 0
Cello
Welterusten Moses, slaap zacht!.
0 0
MosesD
Jij ook, Cello!
0 0
Relativeringsve
Dames, dames toch! Deze discussie gaat allang nergens meer over! Ons clubbie heeft gewonnen en gedane zaken nemen geen keer! Nu lekker slapen van het weekend wacht NEC uit!
0 0
MosesD
Valt niet mee trouwens zoveel balletjes hoog houden.
Heren, moeten we niet gaan slapen? Jullie slopen me. ;-)
0 0
ajaxtukker89
1 zwaluw maakt nog geen zomer maar dit een goed begin weer, en denk dat frank en de mannen erop aan moeten dat het niet ene week een 8 is andere week een 3
0 0
Godenzoon24
Ik heb een fantastisch strijdend Ajax gezien. waarin Veltman echt man of the match was. Ondanks dat ik nooit zon fan van hem was. Tegen Vitesse was hij verdedigend al goed maar aan de bal nog erg matig. Vandaag was beide erg goed. Maar ook zijn maatje Denswil was weer de oude snoeihard in de duels en voetballend met durf en zuiverheid. Ik vind het ook wel erg opportunistisch dat sommige hem al weer op de bank willen plaatsen en Veltman met Moisander op willen stellen.

Maar goed opportunisme viert weer hoogtij als je ziet dat Serero al weer word afgeschreven terwijl die nog niet eens zo slecht was en afgelopen weken steevast een voldoende scoorde als een van de weinige. Ok vandaag wat slordig met momenten maar andere momenten deed hij weer geweldige dingen met een bal. Zo kort draaien , creativiteid en altijd in beweging en aanspeelbaar. Maar vooral waardering ook voor zijn felheid vanavond. Zon klein tenger ventje dat toch zo veel ballen verovert en duels wint puur op wilskracht chapeu. Nu nog wat meer waardering van je supporters.

Verder echt een positieve vermelding voor Klaassen. Na zon blessure zo terugkomen is klasse. Nog een paar weken en hij houd het 90 min vol en hebben we weer een ruw diamantje erbij als die dit volhoud.

Toch Blind ook nog even noemen want ook die vond ik geweldig op het middeveld zowel aan de bal als verdedigend stond die zijn mannetje. Ging de duels echt als een kerel aan.

De rest top gespeeld en vond ik alleen Boilesen wat minder. Al krijgt ook die nog gewoon een 6 doordat die toch blijft voetballen en werken ondanks dat het niet loopt. Hij gaat zich dan niet verstoppen!

PS: Moses D wat ben jij toch een ontzettend vervelend ventje. Om wat je zegt maar zeker om hoe je dingen zegt bah!
0 0
ajaxmening
Zo dit hadden we even nodig wie, hoe of wat maakt me echt niet uit wederom een volwassen team zien spelen met een schitterend doelpunt om je baard bij af te likken (of zoiets) ik slaap lekker vanavond dromen dat het kantelpunt is bereikt met trouwens een geweldige Veldman vanavond wel te zien aan de cijfers.
0 0
Vinc-ajacied
We hebben ons trouwens niet populair gemaakt in Glasgow zo te lezen haha. Ach, ik vond de Rangers altijd al de betere ploeg en Celtic een team van het kaliber Feyenoord/Liverpool. Hard werken, lelijk voetbal en gehypede fans. Hopen dat ze 4e worden.
0 0
Cleo9
Super goal en super Veltman. Need i say more.
0 0
brianajacied428
Veltman, wat een baas!
0 0
flithje
naast het balverlies en de slechte duels was serero toch heel belangrijk. door continu de bal te willen hebben en te durven voetballen. er kwam beweging vanaf. na zijn wissel werdt het ook statischer. zijn loop acties creëren ruimtes dus niet al te negatief. Verder veltman overduidelijk MOTM. van rhijn werd naast zijn \"slechte\" voorzetten toch nog te weinig aangespeeld. klaassen was toppertje van de dag. Verder vond ik blind heel bepalend. de stap van verdediging na middenveld duurde voorheen te lang en blind werdt nu heel vaak gevonden. en wou hem ook hebben. boilesen liet wat steekjes vallen. maar na verloop van tijd zie ik hem aanvallend heel veel brengen wat goed in het systeem past. Verder puike wedstrijd. en goede sfeer!
0 0
leazi
Wat een HEERLIJKE goal maakten wij!!

Echt een goal die ik nog wel 10 x terug zal kijken.
0 0
Cello
Het was gewoon een geweldige aanval. Niet te stoppen doordat ie goed op tempo was en steeds één keer raken...
0 0
leazi
Presies zoals Frank wilt dat we spelen.

De loop acties etc, alles was presies goed.
0 0
hansblokker
Ik vond Davy Klaassen een hele goede wedstrijd spelen. Als je ziet waar die jongen vandaan komt. Grote klasse! Hij ging voorop in de strijd
0 0
leazi
Wat een HEERLIJKE goal maakten wij!!

Echt een goal die ik nog wel 10 x terug zal kijken.
0 0
BvZ<3FdB
Als Celtic in de laatste minuut door een rommelgoal 1-1 had gemaakt had hier in 90% van de reacties gestaan dat er voor 20 miljoen geïnvesteerd moet worden aankomende winter. Wat een opportunisme hier zeg.
0 0
Rayno95
Nou, een goeie buitenspeler is nog wel welkom hoor :p, maar niet voor 20 mil
0 0
Cello
Klopt!.
Als Denswil iets meer mazzel had en de kopbal gaat via de paal binnen....dan had Veltman niet de meeste waardering gekregen, maar Denswil.

Had een Thulani Serero met zijn voorzet de bal net een halve metertje korter gespeeld en had Schöne toen al gescoord (in eerste helft), hadden zowel Schöne als Serero (helemaal als ook die goal in de tweede helft meegeteld wordt) kort achter Veltman en Denswil gestaan.... zo hypociet zijn we wel met zn allen hier!.

Dat is het verschil tussen ophemelen en afkraken!.
0 0
NKS-020
Frank zei voorafgaand aan het duel met Ac Milan dat 9 uit 3 een mooie uitdaging was.
Nu zijn het er 4 uit 9.
Als we niet waren genaaid door de arbitrage tegen Milan en we de kansen af hadden gemaakt in Schotland waar we veruit de betere ploeg waren hadden we er 100 procent 9 gehad.
Geeft toch wel aan dat we wel degelijk mee doen op het hoogste niveau en Frank gewoon groot gelijk had qua de visie op het spel.
Ik gok op een 2-1 thuis tegen Barça en een 1-2 uit bij Milan.
We gaan gewoon door naar de volgende ronde.
Geen twijfel mogelijk.
0 0
Van Reenen
Noteer dit moment even: om 21:53 bekroont Ajax een sublieme aanval die ik de afgelopen maanden nog niet gezien heb en zeker de afgelopen 5 wedstrijden niet. Ik heb het opgenomen en inmiddels 5x gezien met een Leffe erbij. Een ongelooflijk mooie aanval. Moet gezegd worden dat elke pas lukte tegen die have whisky zolen, maar het doet niets af aan de schoonheid.
A.s. zondag bij NEC dan maar met Lasse op rechts beginnen. Tenminste als Frank dat ook vindt.
0 0
John2907
Waarom moet ik dit noteren? Omdat jíj zat bent?
0 0
BobAFCA
Erg blij met dit resultaat. Ik heb een hardwerkend en bij vlagen goed voetballend Ajax gezien. Toch moeten we niet gelijk alle problemen van de afgelopen weken vergeten. Met 2 gerichte aankopen kan frank dit elftal uitbouwen tot een topelftal! Ze missen bij vlagen net die ervaring om zo\'n wedstrijd gemakkelijk over de streep te trekken.
0 0
AFCAMARK
Overigens ook weer respect voor daley speelde ook weer erg sterk vandaag
0 0
stefanpetterson
waar zijn de azijnzeikers?Valt er niets meer te overdrijven of te liegen? Kruip uit je schulp en beweer nu maar weer het tegengestelde van wat jullie afgelopen weken hebben lopen spuien...................
0 0
Eriksen10
Vd Hoorn speelde overigens ook foutloos! Opvolger Veltman is al in huis.
0 0
AFCAMARK
Waarom toch weer kritisch cynisch zijn naar 1 van je spelers op deze mooie avond?!
0 0
rood-witte scha
Sigthorsson wordt echt zwaar ondergewaardeerd!! Die gozer heeft als enige duelkracht laten zien in de voorhoede. Heeft gewerkt als een beest. Veltman uiteraard MoM...
0 0
Rayno95
Werkt zeker hard, maar wordt ook telkens verkeerd gebruikt.... Is een type Huntelaar, zelf iets creëren kan hij niet, is een pure afmaker, die goeie ballen in de 16 moet krijgen.
0 0
FUBAR
Trok ook het gat voor Schone. Als hij iets efficiënter wordt en de Sa (die wel een voorzet in de voeten heeft) weer terug is op rechts dan kan hij zo topscorer in Nederland worden.
0 0
AFCAMARK
Helemaal mee eens ! Werkt elke wedstrijd keihard speelde vandaag ook niet slecht
0 0
Liefhebber
Weinig gecreerd, maar met passie en als team gespeeld. Goed om te zien. Veltman verbaasde me zaterdag al in positieve zin en vanavond was hij weer heer en meester achterin. Zie momenteel liefst Veltman en Moisander samen als centrum (eigenlijk hoe De Boer het in zn hoofd had aan t begin vh seizoen, voordat Veltman geblesseerd raakte). Veltman en Moisander zijn positioneel, communicatief en voetballend gewoon sterk. Cker voetballend, qua inschuiven en strak middenvelders inspelen vind ik Moisander en Veltman op dit moment duidelijk beter dan Denswil.
0 0
sucre
Veltman beste man aan Ajax kant, kort gevolgd door Lasse, Boilesen slechtste. Wat maakte die het zich en andere spelers soms moeilijk zeg.. Maar genoten en hopelijk een puntje tegen Barca (vreemde is dat voor de 2e plaats Milan dan eigenlijk niet mag winnen van Celtic, wat dan voor 3e plaats weer niet zo gunstig is)
0 0
ajaxhoogwoud
Eindelijk zag ik weer aan de jongens dat ze wilde winnen! Goede wedstrijd, met een paar ajacieden in het bijzonder: shone, veltman, denswil, blind, van rhijn en klaassen vond ik zeer sterk. Dat serero genoemdt word als zwakste schakel begrijp ik niks van. Hij was niet de beste , maar ook zeker niet de slechste. Dat vond ik toch boiliesen, die mij nog niet overtuigd heeft dat hij een basisplaats verdient. Maar al met al: goede overwinning en houd dit vast!
0 0
MosesD
Wel gek dat we naar pot tegen Vitesse geen punten konden geven. Heb de wedstrijd vanavond helaas niet helemaal kunnen zien, maar in die stukken speelde Veltman als een veldheer. Geweldig. Velen hier vonden hem niet geschikt voor Ajax1 en kwamen maar aan met dat foutje tegen Janssen/Vitesse vorige seizoen. Nu bewijst ie vlak na zijn blessure hoe goed hij is en hoe goed hij nog kan worden. Chapeau! Ook respect voor Blind die het ook op het midden goed doet. Veltman, Denswil, Klaasen, Blind niet de minsten vanavond, kwamen die niet uit die vermaledijde 'oude' jeugdopleiding? ;-)
0 0
heinp
ga je positief doen en tegelijkertijd weer ouwe tijf ophemelen ?

zo ken ik je weer stsplethon
0 0
Cello
Tsjah... en laat het nu net zijn, dat een azijnzeiker als jij tot één vand e criticasters gold van Veltman. Jij was één van die gasten die het halen van Van der Hoorn afwees en liever zag dat Van Dijk gehaald werd. Immers zo stelde jij..... Veltman was het niet en zou het nooit worden ook.

Hoe opmerkelijk dus dat juist jij nu dit post. Niet echt geloofwaardig Moses. Misschien kan je het beter houden bij je andere stokpaardjes: kritiek op Cruijff, kritiek op Overmars, kritiek op alles wat er mis is in jouw ogen bestuurlijk......
0 0
MosesD
Haha, Cello kom met het bewijs. Dat is echte hele grote kolder. Altijd in Veltman zien zitten. Vorige seizoen al erg sterk in de Next Gen. Wel was ik voorstander van komst van Dijk ipv van de Hoorn. Ik vind van de Hoorn nog steeds 3x niks en het zal ook nooit wat worden.
Iemand die kritiek heeft noem jij meteen een azijnzeiker. Wat een armoede, Cello. Kan merken dat jij niet uit Mokum komt, bijna nooit in de Arena zit en alleen maar met lange lappen obligate stokpaardjes komt. Ben benieuwd of jij met bewijs komt dat ik Veltman niet goed genoeg vond en dat Veltman het nooit zou worden. Nou zo benieuwd ben ik nou ook weer niet, want met dat bewijs kom je niet, want dat heb ik ook nimmer gezegd. Goedkope stemmingmakerij makker!
0 0
BigDaddy84
Knap dat jij Veltman vorig seizoen in actie hebt gezien in de Next Gen Series. Hij heeft vorig seizoen namelijk geen wedstrijd gespeeld in die competitie.

Dat je vervolgens stelt dat je Van der Hoorn niks vindt, vind ik een overdreven reactie. Maar dat je stelt dat het ook nooit iets zal worden geeft aan dat je inzicht zich beperkt tot de oogkleppen die je op hebt. Vertonghen, Alderweireld, Veltman en Denswil zijn allemaal onder de huidige trainersstaf beter geworden. Sinds dit seizoen is Jaap Stam daaraan toegevoegd, wat die ontwikkeling ongetwijfeld zal versnellen/verbeteren. Je stelling dat Van der Hoorn nooit iets wordt is dus gewoon totaal uit de lucht gegrepen en ongelooflijk negatief. Dat heeft niks met kritiek te maken, maar simpelweg met zeiken!
0 0
MosesD
Veltman speelde vorige seizoen in de next gen toch? Fischer scoorde daar vrij veel. Nou ja dan wat het het seizoen ervoor. Boeien. Gaat erom dat ik het altijd in die jongen heb zien zitten. Heeft pech gehad met blessures, maar is uitstekende speler zo heeft iedereen inmiddels kunnen zien. Van der Hoorn heb ik jaar geleden bijna wekelijks bij Jong Utrecht zien spelen. Een vriend van mij zijn zoon was zijn teamgenoot. Ik heb van der Hoorn dus heel vaak zien spelen. Natuurlijk kan je altijd beter worden, maar er moet wel ergens een basis zijn. Die heeft ie niet. Mijn kritiek is dus niet gebaseerd op zeiken iets wat jij nu heel gemakkelijk poneert, maar op minimaal 20 wedstrijden van hem te hebben gezien live en zeker nog een stuk op 8 op televisie. Dus even wat minder voorbarige teksten svp.
0 0
BigDaddy84
Nou, sorry hoor, maar het feit dat je er een volledig seizoen naast zit betreffende Veltman in de Next Gen vind ik tekenend.

Mooi dat je Van der Hoorn in Jong Utrecht hebt zien spelen, maar heb je hem ook zien spelen in het eerste van Utrecht vorig seizoen? Heb je gezien dat hij in een goed voetballend Utrecht prima meedraaide? En dat hij zelfs opbouwend behoorlijk meedeed in dat team? Sorry hoor, maar vorig seizoen heeft hij meer dan genoeg laten zien dat hij een zogenoemde basis heeft! En dat nadat jij hem hebt zien voetballen in Jong Utrecht.
0 0
MosesD
Ah, meneer de mierenneuker. Ik vergis me wellicht een jaar ja. Gaat erom dat ik Veltman een goede speler vind. Basta.
Van de Hoorn heb alleen op tv zien spelen met Utrecht1 en een paar keer Jong Oranje.
Tja, Bigdaddy mag ik een andere mening hebben dan jij? Ik geloof het niet zeg...
Ik vind van Dijk gewoon een veel betere speler dan van de Hoorn. Bovendien was van Dijk nog goedkoper ook. 4 mio voor een beperkte speler voor de bank vind ik nogal wat.
0 0
BigDaddy84
Je mag best een andere mening hebben, maar ik zie slechte onderbouwingen bij de mening. En ja, dan ben ik misschien een mierenneuker, maar details zijn belangrijk in discussies. Zo stel je dat Van Dijk goedkoper was geweest, maar dat is een te makkelijke conclusie omdat Groningen bij een binnenlandse transfer makkelijk meer had kunnen vragen. Je ziet dat jaarlijks terugkomen bij aankopen van Ajax. Daarnaast vind ik dat je met wel erg goede argumenten moet komen wil je stellen dat je het beter weet dan een Technisch Hart waarin De Boer, Bergkamp, Jonk, Overmars e.a. zitten. Om dan vervolgens een aankoop ook nog eens af te schieten, terwijl hij pas 2,5 maand bij Ajax zit is simpelweg te makkelijk. Zeker als de heren hebben bewezen spelers beter te maken!
0 0
Cello
Moses.... je krijgt geen poot aan de grond met je opmerkingen. Verder kan je iig wel respectvol blijven en niet iemand een naam opspelden!. Dat om te beginnen.
Andere mening is okay...ookal zijn het gros van de bezoekers van het forum het vrijwel nooit met je eens. Feitelijk heeft Bigdaddy gewoon gelijk en heb jij je feiten niet op een rijtje.
En ook wbt Van Dijk, die jij goedkoper noemt, ben je niet goed geïnformeerd. Omdat het namelijk publiekelijk bekend is dat Groningen voor ene interne (binnen de ED) een flink hogere transfersom wilde zien dan voor een buitenlandse transfer. Daarom was ie voor Celtic op te halen voor 3 mio, iets wat een Ajax, maar ook een PSV nooit gelukt zou zijn....
0 0
MosesD
Cello, dat interesseert mij echt niks. Jij bent een kritiekloos wezen dat de messias en zijn discipelen blind volgt. Prima jouw keuze, niet de mijne. Er zijn goeie dingen en minder goeie dingen. Als je echt Amsterdammer zou zijn, weet je dat kritiek bij Ajax hoort.
Je gaat er weer iemand anders bij halen. Slapjes, maar dat had ik al gezegd.
Over van Dijk zit je er gewoon naast. Die jongen had een clausule in zijn contract. Ajax vond hem te duur (er waren twijfels over zijn mentale hardheid) en toen is van der Hoorn gekozen. Psv kon hem al helemaal niet betalen (net zoals van de Hoorn trouwens) en ze hadden andere prioriteiten op het middenveld.
Ken de feiten alsjeblieft.
0 0
stefanpetterson
Stapletonnetje ik maak me ondertussen wel zorgen om je geestesgesteldheid. je argumenten worden steeds zwakker, is het niet tijd voor een time-out. zet de dingen even op een rijtje, laat de hond uit want die zit je ook al de hele tijd meewarig aan te kijken, en slaap er nog een nachtje over.
Droom maar niet over Cruijff, want die heeft je al heel wat nachten wakker gehouden. en morgen gezond weer op!
0 0
MosesD
Als jij je zorgen maakt, dan hoef ik dat iig niet te doen. Slaaplekker, Stefan.
0 0
stefanpetterson
nee nu naar bed stapleton, doe je pisvee hansopje aan, en kruip onder je philipsdeken!
0 0
MosesD
Ja, jij onder je Bert en Ernie dekbedje. En vergeet het nachtlampje niet.
0 0
stefanpetterson
hoor gestommel op de trap, ze komen je een narcoseklap geven hoor! Haha
0 0
BigDaddy84
Even voor de onderbouwing van je argument: wat is je bron betreffende de clausule in het contract van Van Dijk? Het enige wat ik namelijk kan vinden is dat Groningen eerst 3,4 miljoen pond vroeg en dat vervolgens heeft verlaagd naar 3 miljoen euro plus een percentage van de verkoop (10%).
0 0
MosesD
Stond in alle bladen. Ja, bij Grun gaan ze natuurlijk hoog in de boom zitten. Maar niemand ging ruim 4 mio betalen. Ajax kon dat, maar twijfelde dus aan zijn mentale weerbaarheid, waardoor de interesse werd verlegd naar van de Hoorn.
0 0
BigDaddy84
Als het in alle bladen stond, waarom kan ik er dan niks van terugvinden? Geef dan eens een link, kom eens met bewijzen!
0 0
MosesD
Papieren versie van oa de Telegraaf. Maanden terug. Sorry zit niet in de knipselkrant.
0 0
Godenzoon24
Waar is je bewijs dan???? Nou nou bewijs dan!!!!!!!!!!! Kom is met bewijs!!!!

Sorry kon het niet laten
0 0
MosesD
Heb ik niet concreet hier. Ik heb het gelezen in de Telegraaf en nog wat voetbal/sport katernen. Maar van Dijk vond men bij Ajax niet geschikt. Men twijfelde oa aan de mentale weerbaarheid. Tja, dat kan. Maar dat ze zijn transfersom niet zouden kunnen betalen is niet juist. Ze vonden de prijs kwaliteit gewoon niet goed genoeg. Iets wat ze bij van de Hoorn wel vonden. Helaas....
0 0
stefanpetterson
Jongen stop nou met liegen, in alle bladen is niet alleen in de papieren versie van de telegraaf.....
0 0
stefanpetterson
ik heb je gewaarschuwd, die hond heeft alles laten lopen!
0 0
Cello
Ik kritiekloos???. Nou echt niet. Daarmee bewijs je maar weer eens dat je niet goed oplet op het forum, want anjders had je echt wel wat anders gezegd. Het verschil is met jou...dat ik me niet laat leiden in mijn mening door alles alleen maar negatief te benaderen. iets wat jioj tot een eigenschap hebt gemaakt om juist wel te doen.
Als iets echt niet goed is zeg ik dat, maar tegelijk iets wat wel goed is zal ik ook niet nalaten om te melden (in mijn beleving dan).

Het leven is namelijk niet alleen maar puur negatief (zoals jij wel wil doen laten geloven) en ook niet alleen maar positief.

Maar jij bent al weken zoniet maanden de realiteit kwijt en wil bewust of onbewust alleen nog maar het slechte in alles zien wbt Ajax. Ik niet. Ik zie dat anders. Want naast negatieve dingen zijn er altijd ook nog positieve dingen.

Jammergenoeg interesseer jij je nooit voor dat laatste.

En hélaas ben jij dan degene die de feiten vrijwel nooit goed hebt. En uit de reaktie's van anderen te zien, zit ik er dus niet heel erg naast!.
0 0
MosesD
Ja, je haalt anderen er weer bij. Kan ik net zo goed gaan reppen over 'het land de blinden'. Wat een onzin zeg. Ga eens uit van je eigen kracht/mening ipv iedere keer te roepen 'ja, maar zij vinden dat en dat ook'. Wat een kleutergedrag, Cello.
De realiteit ben ik zeker niet kwijt. Dat ik kritisch ben, geef ik uiteraard toe. Maar jij komt alleen maar met open deuren. Jij zou zo Marc van Hintum kunnen opvolgen bij Studio Voetbal.
Gaaap.......
0 0
Cello
Ik haal anderen erbij???. Kijk hier beneden dan... je weet wel, scroll even naar beneden.....

En jij bent niet al;leen kritisch, je bent gewoon standaard ronduit negatief over vrijwel alles binnen en rondom onze mooie club.

Nogmaals...vandaar mijn verwondering eerder vanavond (waar deze hele discussie mee begon), dat je positief was over Veltman. Die je eerder dit jaar nog afkraakte...waarbij je zelf met het voorbeeld van Vitesse-uit van vorig seizoen kwam. En nu roep je geheel hypocriet, dat je het altijd al zag in deze jongen......

Echt waar. Je bent bijna te grappig voor woorden en daarmee tegelijk heel erg ongeloofwaardig. Was dan een kerel geweest en had gezegd, dat je het eerder dit jaar fout had mbt Veltman en kom niet met die leugens als zou je het altijd al gezien hebben.......

Maar dat kan je niet hè?. Toegeven dat je het fout had gezien.
0 0
MosesD
Cello kom met bewijzen! Dit is werkelijk zo laag en slap om iemand van iets te beschuldigen zonder met een enkel bewijs te komen.
Ja, grappig ben ik ook. Jij niet, jij bent ingeënt tegen de humor heb ik weleens de indruk. Je neemt je zelf zo vreselijk serieus en houdt er zo'n ambtenaren retoriek op na, dat het lastig is je ogen open te houden.
Graag bewijzen dus, anders toontje lager aangaande Veltman. Zou wel van enig fatsoen getuigen, want mensen woorden in de mond leggen is niet helemaal echt netjes, meneer.
0 0
Godenzoon24
Neem jij nu de woorden fatsoen en bewijzen in de mond?

1. Fatsoen heb jij dus absoluut niet anders voerde je niet op zon manier een discussie.

2. Jij bewijst zelf ook helemaal niets. Je roept wat lukraak en gaat verder helemaal niet in op argumentatie en liegt zelfs.

Houd toch gewoon op MosesD voor het lijkt of we een hetze tegen jou voeren. Maar je doet het toch echt zelf en maakt jezelf ronduit belachelijk. Slaap er een nachtje over en kijk dan nog eens terug wat je hier allemaal roept zonder enkele beargumentatie. Je schaamt je rot kan ik je vast vertellen!
0 0
MosesD
Weltrusten!
0 0
Cello
Ik vertel je, omdat je geheugen niet toereikend is, wat je gezegd hebt. Al meerdere keren trouwens.....

En mensen woorden in de mond leggen???. Is dat niet jouw specialiteit?. Dat is niet netjes van jou, bij vrijwel alle discussie's die ik van jou hier op AS heb gezien. Dus begin me niet daarover, breek me de bek niet open hoor!. Als er één regelmatig niet netjes is dan ben jij het wel.
0 0
Godenzoon24
Zever , zever , zever again!!!!!!

Van Dijk konden ze niet betalen maar Bruma wel? en Maher etc. Want als ergens bij Psv de prioriteit lag zoals ze ook zelf uitspraken was het de verdediging wel. Maar jah een kat in het nauw maakt rare sprongen. In gauw geval leugens en persoonlijke aanvallen. En word je daar me geconfronteerd is het niet boeiend.......? Pfff geeft het gewoon op en geef gewoon eens toe dat je ongelijk hebt.
0 0
Cello
MosesD gaat nooit toegeven, dat ie ongelijk heeft of fout zit!. Dat weten we toch inmiddels wel......?.
0 0
MosesD
Lezen jongen. Bruma was goedkoper en zoals ik al zei lagen de prioriteiten op het middenveld. Hoezo heb ik ongelijk? Ik heb een mening waarom ik de ene voetballer beter vindt dan de andere. Dat mag hier blijkbaar niet. Want als ik van de Hoorn afkeur dan keur ik het th af. Ojee.....
0 0
Godenzoon24
Ik kan me vergissen maar ik dacht dat Bruma 5 mlj gekost heeft. En Maher geloof ik 8 en tel daarbij nog Schaars, Arias en park inclusief hun salarissen en tekenhelden bij op en dan hadden ze toch echt wel wat te besteden of ik er nu naast zit of niet met mijn bedragen.
0 0
BigDaddy84
Als ik jou mag geloven had Van Dijk een clausule waardoor hij 3 miljoen koste. Maar Bruma hebben ze voor 50.000 euro minder gekocht. Het is weliswaar minder, maar wel met het risico dat Bruma weer teruggekocht wordt door Chelsea (heeft Chelsea immers afgedwongen). Als Van Dijk dan zoveel beter is, waarom gaan ze dan voor Bruma (inclusief dat risico)?
0 0
MosesD
Tja, ik zit niet in de scouting bij Psv. Waarom nam Psv Maher wel en Ajax niet? Bruma was iid goedkoper en jonger. Het is een keuze, en daarbij wat ik al eerder zei lag hun proriteit meer op het middenveld.
0 0
BigDaddy84
Ik wil er alleen maar mee aangeven dat ze bij PSV (met Cocu, Brands, Van der Weerden en Ernest Faber) het blijkbaar ook niet zagen zitten in Van Dijk. En dat terwijl ze nu hetzelfde spelletje spelen als wij, met druk naar voren en veel ruimte in de rug. Nou schat ik onze technische staf een stuk hoger in dan de technische staf van PSV, maar het is geen toeval dat al deze heren het zogenoemde 'koopje' Van Dijk laten lopen ten faveure van Van der Hoorn en Bruma.
0 0
MosesD
Blijkbaar zagen ze het net zoals bij ons niet zitten in van Dijk. Of vonden ze hem te duur. Ze hadden iig ook interesse in van de Hoorn, die ze uiteindelijk ook te duur vonden. Tja, dat kan natuurlijk. Persoonlijk ben ik meer fan van van Dijk dan van van de Hoorn, waar ik niks mee heb. Maar nogmaals, dat is een persoonlijke voorkeur.
0 0
Cello
Hmmm.... je zit niet in de scouting bij PSV. En dus weet je daarom niet waarom er een keuze is gemaakt.
Ik weet zeker dat jij niet in de scouting bij Ajax zit....maar hier heb je itt wat je mbt PSV zegt, wel een idee en weet je het schijnbaar wel heel goed te vertellen.
Terwijl in feite de situatie dezelfde is.

Je weet het dus gewoonweg niet, maar je pretendeert het wel allemaal mbt Ajax te weten. Als het gaat om Van Dijk versus Van der Hoorn.
0 0
MosesD
Kom jij eerst maar eens met bewijzen omtrent Veltman, makker.
En ja, ik vind van Dijk beter dan van de Hoorn. Nee, ik vind van Dijk veel beter. Spijtig voor jou, maar ik heb een andere mening.
Ja, en dan heb ik kritiek op het th. Net zoals er geen vleugelspelers zijn gehaald. Daar heeft men opzichtig gefaald. Maar ojee Cello, wat zeg ik nou? Heb ik hier punten van kritiek? Ja.
Dat mag niet van jou, maar daar heb ik geen boodschap aan.
Kom nou maar door met je Veltman bewijzen, want voorlopig ben je gewoon een klaploper die iemand woorden in de mond legt zonder maar ook een greintje bewijs te hebben.
Als je echt uit Amsterdam zou komen, zou je weten hoe we hier iemand zoals jij zouden noemen.
0 0
Godenzoon24
Je valt in herhaling!!! Helaas wij ook. Daarom stop ik nu maar met reageren op jou en ga slapen. Maar je laatse zin geeft maar weer aan hoe triest je bent........!

''Als je echt uit Amsterdam zou komen........etc.''

haha wat een kneusje ben je dat je niet door hebt hoe belachelijk jij njezelf hier maakt!!!
0 0
MosesD
Lag jij niet allang onder je Bert en Ernie dekbedje?
Nou, fort wegwezen!
0 0
Cello
Mooi.
Eigenlijk geef je dus toch toe, dat ik gelijk heb. Het is natuurlijk van de zotte dat ik met een link naar een post van je zou moeten komen om iets te bewijzen, waarvan jij allang weet dat ik gelijk heb.

Je vraagt om bewijs. En je ontkent het dus niet.

Mooi zo. Is dat ook gelijk duidelijk.
0 0
MosesD
Uiteraard ontken ik het, want ik heb het nooit gezegd.Jij bent echter stellig. Prima, maar kom dan met het bewijs.
Als je morgen of het weekend maar wel even hier opzoekt waar ik gezegd zou hebben dat Veltman nooit en te nimmer wat zal zijn. Zou wel van enig fatsoen getuigen.
Ik kan hier namelijk ook van allerlei onzin beweren die jij zou hebben geroepen. Doe ik niet. Niet mijn stijl, niet nodig.
Dus ik wacht af.
Welterusten!
0 0
stefanpetterson
Bruma kostte volgens mij 3,5 miljoen, en mankeerde bij de keuring iets aan zijn hart. dus Psv nam een dubbel risico
0 0
Cello
Zie je wel dat je loopt te raaskallen....

Ik heb werkelijk waar hieronder niemand horen zeggen dat je Van der Hoorn niet mag afkeuren èn al helemaal niet dat je daarmee het TH afkeurt.....

Al vind je dat stiekum misschien wel, dat afkeuren van het TH, maar daar gaat het niet om.
0 0
MosesD
Hahaha, Cello jij leest weer eens niet. Ik heb het erover dat jij anderen aanhaalt die ook zouden beweren dat ik Veltman niks zou vinden.
Wat je overigens nog steeds niet bewezen hebt. Maar dat verbaast me niet zoals zelf jij zult begrijpen....
0 0
Cello
Om te beginnen ben ik binnen 1000 meter afstand van het oude stadion De Meer geboren. Dus ion zoverre mag jij dan bepalen of dat genoeg Mokum is voor jou.... als je al wel weet trouwens welk deel van Amsterdam echt Mokum is...maar dat ter zijde.

Het aantal jaar dat ik al een seizoenkaart heb?. Dat ga ik je niet aan je neus hangen, want dat gaat je niets aan, maar ik had er al een toen ik Cruijff nog wekelijks in ajaxshirt kon bewonderen.

En bewijs hoef ik niet te zoeken voor je. JIJ bent nooit te betrappen geweest op iets wat ook maar positief over Ajax gaat. Daarom verbaasde je me echt geweldig met die rare post van je dat je nu ineens het altijd in Veltman hebt gezien???. Wie neem je in de maling?. Ik hoop jezelf, want kort daarop zeg je nog dat je voorstander was van de aankoop van Van Dijk, waarmee je dus inpliciet al aangeeft geen vertrouwen te hebben gehad in de jonkies, want anders had je naast Van der Hoorn ook de aankoop van Van Dijk niet nodig gevonden.
0 0
MosesD
Haha, jij gelooft het ook nog zelf. Nu begrijp ik ook dat je zelf gelooft dat ik zou hebben gezegd dat Veltman niks is en nooit wat gaat worden. Je fantaseert alles bij elkaar. Best leuk op zich hoor, zo'n grote fantasie. Je hebt ook een seizoenkaart? Grappig als ik de wedstrijdverslagen lees zit jij er steevast tussen, dus zit je lekker thuis in de provincie. Precies zoals vanavond.
Van Dijk was ik inderdaad voorstander van. Ik herhaal het nog maar eens, Cello. Niet dat dat bij jou veel zin heeft want je verzint er toch van alles bij. Ipv van Dijk heeft men dus gekozen voor van de Hoorn. Nee, daar ben ik geen fan van. Mag dat? Nee, in jouw ogen niet natuurlijk. Want de messias en zijn discipelen doen alles maar dan ook alles goed. Een punt van kritiek mag niet, twee ook niet. Nee, kritiek mag helemaal niet.
Cello, ik wens je veel fantasie en wijsheid toe daar in je ruimteschip.
0 0
stefanpetterson
Denk dat jij een probleem hebt wat je zal moeten oplossen.
Je zoekt bevestiging van jouw zogenaamde autoriteit op voetbalgebied door andere mensen af te bluffen met semi -vakkennis. Daarbij schuw je leugen en bluf niet.
Het is voor jou moeilijk om door jou verzonnen informatie waarmee je jou beweringen staaft te onderscheiden van de werkelijkheid. Je leeft helemaal in je eigen wereldje met je eigen perceptie van dingen die voor andere mensen de normaalste zaak van de wereld zijn. Ten eerste wil je goed liegen, zorg dan dat je een goed geheugen hebt of documenteer je beweringen. Ten tweede , je maakt er een gewoonte van andere mensen te onderschatten. Dit keert zich altijd tegen je, mensen kunnen meer dan jij denkt. Als laatste zoek hulp, het is misschien niet te laat.
0 0
Cello
Hehhehe..... nooit gehoord van social media? tablets en dat soort van zaken?. Je hoeft dus helemaal niet altijd maar thuis te zitten.

Maar ga jij maar lekker door met waarin je goed bent: alles afkraken en afbranden met in het byzonder Cruijff en Overmars.

En wbt Veltman.... dan loop jij met een enorme plaat voor je kop, want er zijn toch echt genoeg anderen hier on-line, die ook door hebben dat je zit te zwetsen. Geloofwaardig ben je niet, trouwens al weken zoniet maanden niet.

Verder boeit het me geen meter meer wat je eigenlijk denkt of schrijft en was mijn enige reden om te reageren eerder vanavond, omdat ik verrast was doro iets wat jij nooit, maar echt nooit ten toon spreid: positief zijn over onze club, vandaag in byzonder Veltman.

Al waar jij om bekend staat op dit forum is je niet aflatende kritiek, afbranden, afkraken van onze club.....vandaar mijn verwondering eerder vanavond.
0 0
MosesD
Haha, jij zit met je tablet in de Arena?
Als je er echt zou komen weet je dat de ontvangst 0,0 is in de Arena. Jij bent een volleerd fantast!
Oja, nu ga je schermen met anderen die zogenaamd ook zouden beweren dat ik Veltman helemaal niks zou vinden?
Niet erg sterk, Cello. Maar ook dat had ik wel van jou verwacht.
Als je het allemaal niet boeit, waarom reageer je dan op mij? Toch wel grappig die tegenstrijdigheden bij jou.
Maar wat jij allemaal roept interesseert mij helemaal niks. Die lange lappen, ik lees ze niet eens meer. Eén grote open deur.
En wellicht is deze leuk voor in je dorpskroeg voor morgen: Opinions are like assholes; everyone has got one.
Of zit je dan weer achter je talblet?
0 0
Cello
Ja ik heb mijn tablet bij me in de Arena, in de auto van en naar het stadion, in het cafe, vrijwel overal....
Daar heb jij natuurlijk geen kaas van gegeten he, vandaar dat je rustig doorgaat met beschuldigen en mensen met namen te bestempelen (fantast hahahaha).

En ja ik houd vol, dat jij Veltman eerder dit jaar niets vond. Te onervaren. Beter nog.... jij was één van de personen, die hem afkraakte omdat ie vorig seizoen tegenover Vitesse (Jansen) volledig vond falen. Dat haalde je er expliciet bij om je punt kracht bij te zetten, waarom je hem maar niets vond. Tuurlijk zal je me weer bestempelen van liegen.....maar diegene ben jij Moses.

De enige die vol tegenstrijdigheden zit en veelal betrapt wordt op onwaarheden en leugens, dat ben jij. Naast natuurlijk je afkeer tegen je stokpaardjes Cruijff en Overmars.

Je bent gewoon in twee woorden: totaal ongeloofwaardig.
0 0
Godenzoon24
Dat ligt aan je provider, ik heb namelijk gewoon bereik in de arena. Maar jou ongeloofwaardigheid komt voort uit je eerdere berichten en de manier waarop je een discussie voert. Je zoekt de persoonlijke aanval ipv dat je met steekhoudende argumenten komt. Verder heb je altijd kritiek en dan komt het ook niet echt meer aan. Niemand luisterd meer naar je.

Buiten dat is je mening vaak ook gewoon kortzichtig en uit de lucht gegrepen. Net zoals je nu weer roept over van de Hoorn die door iedereen werd geprezen na zijn goede seizoen bij Utrecht. Zijn eerste seizoen in het betaald voetbal overigens. Maar nee hij kan er niks van en zal het ook nooit kunnen zegt MosaesD dan zonder enige onderbouwing. Maar vd Hoorn heeft alles inzich een goede te worden.

Ach waarschijnlijk is het toch tegen dovemans oren gericht aangezien jij hier toch alleen actief bent om te stoken en vervelend te doen!
0 0
Cello
Moses rekent Van der Hoorn maar af op zeg maar twee momenten: zijn ongelukkige eigen doelpunt (ik dacht tegen AZ) en op een eveneens ongelukkig moment bij Oranje in Israel.

En dat alles probeert ie te maskeren door te zegegn dat ie hem 20 wedstrijden of zo heeft zien spelen en 8 keer op tv heeft kunnen bewonderen.

Terwijl hij hem dus afrekent op eigenlijk maar 2 echt matige momenten. Belachelijk, maar zo is het nu eenmaal wel.
0 0
Godenzoon24
Dat opportunisme irriteerd me wel vaker. Niet alleen bij MosesD. Maar idd die 2 momenten worden onthouden. Ook dit seizoen vond ik hem namelijk gewoon goed tegen Utrecht. En nog een moment dat hem word aangerekend is Milan thuis. Maar daar vind ik hem gewoon geheel vrijuit gaan en zon jongen echt niet aan te rekenen. Laat staan hem daarop af te schrijven.
0 0
stefanpetterson
inderdaad Cello! Maar geef deze jongen niet teveel asem, hij gaat zichzelf als deskundige zien, wiens mening zelfs belangrijker is dan de mening van onze trainer!
0 0
stefanpetterson
Nu geef je zelf met zoveel woorden toe dat Veltman beter is dan van Dijk. Waarom moest Ajax van Dijk dan halen volgens jou, voor de bank? Of om Veltman in de weg te zitten? Wat een inzicht heb jij jongen!
0 0
MosesD
Dubbele bezetting, daar ging het om, jongen. Daarom is toch ook van de Hoorn gekomen? Pff wat met een stompzinnige vraag kom jij weer aan zeg......
0 0
stefanpetterson
Dubbele bezetting en daar is vd Hoorn dan niet goed genoeg voor? De dubbele bezetting hadden we trouwens toch al met moisander die rechts en links kan spelen, of had je dat in je wijsheid nog niet bedacht?
0 0
Liefhebber
Ideaal is 4 man voor 2 posities. Dat waren Moisander, Veltman, Denswil en Alderweireld. Toen die laatste wegging, moest er dus een aankoop bij komen. En dat is Vd Hoorn geworden.
Vd Hoorn is niet goed gestart idd en oogt traag en niet wendbaar vooralsnog. Maar veel spelers hebben aanpassingsproblemen en tel daar het geringe zelfvertrouwen van die jongen door de zwakke start bij op. Ik schrijf Vd Hoorn daarom iig nog niet af. Kijken wel hoeveel hij nog kan groeien, met Veltman en Moisander staat het voorlopig prima.
0 0
stefanpetterson
vd Hoorn is koppend bijna onverslaanbaar, dat liet hij bij Utrecht
al zien. Wat verbeterd kan worden is zijn voetenwerk, en daar is Jaap Stam constant mee bezig.Kan een complete verdediger worden volgens mij....
0 0
Liefhebber
Idd, id lucht ijzersterk en een enorm postuur (cker voor n speler van net 21 jaar). Als hij zn voetenwerk kan verbeteren dan gaan we hem nog goed kunnen gebruiken.
0 0
RicoChet
Davy Klaassen en Thulani Serero hebben het verschil gemaakt op het middenveld ( kan nog beter )
Maar iig tien keer beter dan met siem op het middenveld

En uiteraard ook als die goed speelt zeg ik het Veltman was UITSTEKEND
0 0
swag
je moet als je gereageerd hebt opnieuw op het tpoic klikken en niet refreshen, anders wordt je reactie elke keer opnieuw geplaatst
0 0
Misc1990
Lekker dit! Hopelijk is Duarte er snel bij en zien we Serero niet meer in de basis! Lobotka moet ook bij 1 komen vind ik en ik ben eens benieuwd hoe Bojan het zou doen op de plek van Sigthorsson vandaag (hangend van links). En Ligeon voor Van Rhijn!
0 0
ST
Jij snapt het!
0 0
Ajax Koersvast
Weer een goede nuchtere analyse van Frank de Boer!
Goed dat de staf bij Ajax vasthoudt aan de ingeslagen weg en de rust bewaart.
Dit alles met de zegen van Cruijff die op de juiste momenten rugdekking geeft.

Goed om te zien dat zij zo constructief bezig zijn voor Ajax!
0 0
heinp
zo is het precies .
0 0
LeonardoAjaxx
Dan is plek 2 toch ineens weer interessant. Milan twee keer niet winnen... Zal wel iets te mooi worden, maar niet uit te sluiten. Snel Bojan, Duarte en Moisander terug, Ajax sterker, en zie het niet onmogelijk in.
0 0
Toon meer reacties