Ezra Walian: iedereen wil hem

BvdPloeg, 02-11-2013 om 08:00, 49856 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

TALENT - A1, A2 OF B1? - Voor Ezra Walian (16) is het nieuwe seizoen goed begonnen. De spits is bezig aan zijn tweede jaar in Amsterdam en scoort aan de lopende band. Dat brengt echter ook een probleem met zich mee: iedereen wil hem, maar in welk elftal hoort hij nu eigenlijk? Walian stond voor dit seizoen op papier bij B1, het team waar hij gezien zijn leeftijd eigenlijk thuishoort. Vorig seizoen werd de B1 kampioen, met Walian als absolute topscorer van zijn team en van de club. Het leverde hem, net als vele mede-kampioenen, promotie op naar de A2 van Gery Vink. In de voorbereiding maakte Walian ook tegen verdedigers van achttien jaar indruk met veel doelpunten. Maar de A2 mag vooralsnog zelden van de impulsen van Walian genieten. De spits deed dit seizoen al twee keer mee met de B1 en maakte daar vijf doelpunten. Maar ook de A1 van Orlando Trustfull maakte al twee keer gebruik van de aanvaller. Bij zijn debuut tegen FC Utrecht A1 was het meteen raak, vorig weekend stond Walian als invaller aan de basis van de 2-1 van Anwar El-Ghazi tegen Sparta A1. Trustfull wil Walian dolgraag vaker gebruiken, zo weet Ajax Showtime. Het wekelijks schuiven met de net zestien jaar oud geworden Walian wordt alleen niet door iedereen op prijs gesteld. B1 lijkt een gesloten hoofdstuk, nu Walian ook in A1 bewijst mee te kunnen. De vraag rijst nu waar de spits zich nu echt kan settelen, en belangrijker: ontwikkelen. In de A1 of A2? Want het lijkt de vraag of het wekelijks in een ander team spelen, bijdraagt aan een optimale ontwikkeling van deze jongeling. In de A2 lijkt Walian wekelijks zeker van een basisplaats, bij de A1 gaat het allemaal nóg een stukje sneller, maar dreigt ook een plaats op de bank. Zaterdagmiddag doet Walian mee met Ajax A1 tegen FC Twente en ook dinsdag tegen Celtic in de Youth League zal de goalgetter van de partij zijn. Sowieso traint Walian al de gehele week mee met het hoogste jeugdteam van Ajax. Vooralsnog lijkt de A1 ‘de strijd’ dus te hebben gewonnen. Helemaal nadat Walian bij Oranje -17 debuteerde en een wedstrijd later vijf keer scoorde binnen een half uur. De tijd zal leren waar hij uitkomt, en waar hij zal spélen. De doelpunten lijken hoe dan ook een zekerheid, in welk team Ezra Walian ook terechtkomt. (foto: Black Bath Towel Photographers) Bram van der Ploeg b.vanderploeg@ajaxshowtime.com Twitter: @BvdPloegg
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ezra Walian
Nationaliteit: Nederlands
Geboortedatum: 22-10-1997
Geboorteplaats: Amsterdam
Positie: Spits
0 0
De_Realist
We willen ze snel brengen maar je moet je ook weer niet teveel gaan haasten. Haasten is zelden goed.
0 0
eros
Keertje jong Ajax?! Gewoon proberen toch? Hiervoor is jong Ajax juppie gaan spelen!
0 0
xave.forum4all
Het beste is om hem zo hoog mogelijk elftal te plaatsen want meer tegenstand maakt je sneller beter.
0 0
IDI020
Fysiek is hij idd nog niet toe aan het eerste elftal van Ajax. Een jongen als Ezra moet je rustig brengen en stabiliteit brengen. Het beste is naar mijn mening dan ook om hem dit seizoen in een vast elftal te plaatsen. Beste optie lijkt de a2, want daar zal hij de meeste minuten kunnen maken.

Wat Ezra voornamelijk nog moet leren is meer praten in het veld, zich laten gelden in het veld. Hij heeft de juiste instelling en mentaliteit, daar twijfelt niemand aan. Hij staat vaak op de juiste plek en zeker een killer.

Hij doet er alles aan om zijn moeder trots te maken, elk doelpunt wordt ook aan haar opgedragen, maar vergeet de rest van de familie niet. Met name zijn pa is zijn grootste fan en zorgt dat Ezra met beide benen op de grond blijft staan.
Zoals het nu loopt zal Ezra het zeker gaan maken.
0 0
Rudolph J
Mooi verwoord.

Dat hij vooral mag blijven genieten.

Heeft zeker een juiste instelling. Zie hem nog invallen tegen Sparta: wat een dynamiek!
0 0
Bobo het Konijn
Het teveel schuiven met spelers is heel onverstandig. Een team moet langer bij elkaar zijn om te groeien, verder voor de spelers ook leuker als je met een vast team speelt. Juist het teamspel is zo belangrijk. Kan me voostellen dat als je van het ene naar het andere team gegooid wordt dat je lol er snel af is. Je ziet het nu aan Ajax 2, hebben geloof ik al 43 spelers gebruikt, dat is niet serieus te nemen.
0 0
Sterretje73
We hebben onze monden vol van jongelingen die zo lang moeten wennen aan het eerste dat je elk jaar weer in die vervelende dip zit. Zou dit schuiven niet expres gebeuren om jongens als Ezra sneller te brengen. Ze ook laten wennen aan steeds veranderende samenstellingen zodat ze vooral vanuit zichzelf gaan voetballen. er is al in meerdere interviews gehamerd op het feit dat vooral de individualiteit moet verbeteren. Deze jongen heet Ezra en niet Marco, Patrick of Klaas Jan. Bekijk hem ook zo en geef hem en ons technische team vooral de kans en de tijd om het nieuwe beleid in te voeren, uit te voeren en te verbeteren waar nodig.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Prachtig stuk! Jongen met de juiste instelling en hij heeft iets waarvoor hij het doet.
Gegarandeerde doelpuntenmachine met de juiste spelers bij hem.
0 0
Obnoxious
Hoe gaat het eigenlijk met de andere spitsen in de Jeugd? De afgelopen jaren zijn er een hoop gekocht, maar ik hoor nooit iets van ze. Dat lijkt niet echt een goed teken.
0 0
Rayno95
Hendriks, Honer geblesseerd, Karlsson doet het aardig in de B1.
0 0
Krullen
Doorschuiven naar het eerste ;-)
0 0
JeRooney
Ken je hem? Fysiek is hij er echt nog niet aan toe. Oogt in zijn spel wat traag maar wel een echte killer.Zal absoluut geen nieuwe Kluivert of van Basten worden.
0 0
OviMivO
wat kan men dat nou bommen of ie geen nieuwe Kluivert of v. Basten word...

als die jongen er net als Suarez op t laatst gewoon 30 per seizoen in legt, dan vind ik het prima.
0 0
ajaxfor
Geweldige speler en ik hoop dat hij niet zo n iemand wordt die in de jeugd veel scoort, maar het eerste nooit haalt. Net als schoop en castillion en nog veel meer

Ik wens hem iig heel veel succes en een mooie toekomst bij Ajax
0 0
Am*damned
Die zijn er veel geweest! Quansah enz ook. Dat is juist 1 van de redenen van de REVOLUTIE.
De stap was te groot geworden van de A1 naar Ajax 1.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Heeft een veel betere instelling dan bijv. Castillion. ;)
Zijn moeder is overleden toen hij 14 was en hij doet er alles aan om haar trots te maken. Heb ik ooit gelezen.
0 0