Gronkjaer: 'Diepe waardering voor Endt'

LOF - In de zeventien jaar dat David Endt teammanager was bij Ajax, begeleidde hij voetballers van over de hele wereld. Jesper Gronkjaer is één van die vele spelers. In 1998 kwam hij vanuit Denemarken naar Ajax, om jaren later naar Chelsea te verkassen. In zijn tijd bij Ajax kreeg Gronkjaer een goede band met Endt. 'David was één van de eerste mensen die ik leerde kennen bij de club', vertelt de tweevoudig Deens voetballer van het jaar in gesprek met Ajax Showtime. 'Ik had diepe waardering voor zijn warmte, glimlach, rust en zijn diepe wil om mij welkom te laten voelen op de club. De interesse die David toonde in mij als persoon, in mijn familie en mijn manier van voetballen, droegen daar aan bij. Zijn interesse in het vertellen van verhalen over Ajax was ook enorm.' 'Door al die facetten heeft David me geholpen om mijn plek te vinden in de wereld van het profvoetbal. Hij was een bewaarder van de clubcultuur bij Ajax, wat essentieel is voor elke voetbalclub. Met het vertrek van David verliest Ajax een persoon die Ajax in zijn dagelijkse leven in het hart draagt', aldus Gronkjaer. Sam van Raalte Twitter: @SamRaalte E-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sallons@AS
In dit stuk word Endt dus wel gewaardeerd, in het stuk 'Breuk Endt en Ajax definitief' word hij weer uitgekotst. Triest. Bedankt voor alles David!!!
0 0
MosesD
Helemaal eens. Het is en blijft een grote schande hoe deze ras Ajacied aan de kant is geschoven en vooral de manier waarop.
0 0
Van Reenen
Hieraan heb ik niets toe te voegen. Het artikel en de waardering spreken voor zich. Wel hoop ik dat David een toegangskaart voor het leven heeft gekregen of nog zal krijgen. Dat heeft hij meer dan verdiend voor zijn verdiensten voor Ajax.
0 0
MaupCaransaNES
Jammer dat de waardering onder Ajacieden voor Gronkjaer verknald is door zijn geforceerde vertrek. Kon best aardig voetballen, hij ging te vroeg voor de zak geld in Londen. Zo is vrijwel niemand perfect.
0 0
Am*damned
Heb me mateloos geërgerd aan zijn inzet.
Stond heel vaak stil. Middelmaat. Geen geweldige voetballer.
0 0
Asociaal
Ik kan 't fout hebben, maar ik dacht juist dat Adriaanse van hem af wou... Hij & Adriaanse ging gewoon niet samen (zoals met meerdere spelers)
0 0
MosesD
Gronkjaer was een geweldige voetballer. Eén van de betere vleugelspelers die we hebben gehad. Hij moest echter weg. Reden: hij deed het met de vriendin van Pasanen, waardoor zijn situatie onhoudbaar was geworden. Toen nog veel geld verkocht aan Chelsea.
0 0
DonAdam
Hij had weleens zijn momenten, en die zagen er geweldig uit, maar Bryan Roy of Jesper Olsen hadden veel meer rendement. Piet heb ik nooit zien spelen, maar die was ook veel en veel beter, net als Overmars. Nu ik eraan denk, Gronkjaer komt niet eens in de top tien, ondanks zijn sierlijkheid. Zelfs Peter Hoekstra had meer rendement. Let wel, ik heb alleen linksbuitens genoemd.
0 0
MosesD
Roy meer rendement? Dan vergis je je toch. Roy had juist 0.0 rendement.Die werd gelukkig door van Gaal vervangen door Overmars. Hoekstra was bij Ajax voornamelijk geblesseerd.
0 0
DonAdam
Dat Roy weinig rendement had was ook mijn punt;)

Ik wilde eerst alleen de naam Roy droppen, maar toen dacht ik aan alle linksbuitens van de afgelopen 30 jaar en werd ik nostalgisch.
0 0
3*stars*3
Ach de Boertjes forceerden ook een vertrek...
Zoals je zegt vrijwel niemand, nee niemand is perfect...
0 0
DonAdam
Appels en peren. De Boertjes zijn op hun 29e uiteindelijk vertrokken, omdat ze (terecht) geen heil meer zagen in succes met Ajax. Zelfs Wooter en Musampa waren achter het grote geld aan. Maar als het aan hun had gelegen en Ajax had de selectie op peil gehouden, waren ze nooit weggegaan. Daar ben ik van overtuigd.

Je zag overigens direct dat die twee Ajax nog overeind hadden gehouden, want het kwam nooit echt meer goed. Even slikken, hoor. Ik word er een beetje verdrietig van als ik terug denk aan die vervlogen tijden. Dat komt nooit meer terug met dank aan het geld.

0 0