Veerkrachtig Ajax wint JCS na verlenging

JipVR, 27-07-2013 om 22:30, 139749 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

EERSTE PRIJS BINNEN - Ajax heeft zaterdagavond de Johan Cruijff Schaal gewonnen ten koste van AZ. In de Amsterdam Arena had de ploeg van Frank de Boer een verlenging nodig om een 2-0 achterstand om te buigen. Dankzij Gouweleeuw (e.d.), Sigthórsson en De Jong sleepte Ajax voor het eerst sinds 2007 de Johan Cruijff Schaal binnen.
Samenvatting:
De ploeg van Frank de Boer begon in een bloedhete Arena sterk aan de wedstrijd en had veruit het meeste balbezit. Ajax kwam echter pas na twintig minuten voor de goal dankzij een voorzet van Siem de Jong, maar zijn inzet werd door de AZ-verdediging over de lat gewerkt.

Bojan en De Jong hadden laat in de eerste helft nog wat goede combinaties in het strafschopgebied van AZ maar dit resulteerde niet in de openingstreffer. Ajax speelde niet creatief en fel genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Na rust leek het spelbeeld niet veranderd. Ajax had meer balbezit maar creëerde te weinig. Vlak na de tweede aftrap kwam Gouweleeuw hard in op Blind maar Liesveld zag hier geen overtreding in. AZ kwam daarna met twee man voor de goal en zodoende nam Gudmundsson de openingstreffer namens AZ voor zijn rekening.

Ajax bleek na de achterstand nog steeds niet wakker geschrokken. In de 67ste minuut verdubbelde Jóhannsson de score voor de ploeg uit Alkmaar. Echter nog geen vijf minuten later kopte Gouweleeuw een Amsterdamse corner in eigen goal, 2-1.

De aansluitingstreffer bleef niet onopgemerkt door Ajax. AZ-doelman Esteban kreeg een keihard schot van Alderweireld niet klemvast en Sigthórsson schoot, als echte spits, binnen vijf minuten de gelijkmaker binnen. Helaas kon een fris ogende Andersen, die inviel voor Bojan, een verlenging niet voorkomen.

In het eerste bedrijf van de verlenging leken beide ploegen weinig risico te nemen. Toch kwam Ajax vlak voor rust op 2-3 nadat De Jong een voorzet van Eriksen met zijn hoofd verzilverde. Andersen kreeg nog een levensgrote kans om de score uit te bouwen maar de Deen wist Esteban niet te verschalken.

AZ kon in de laatste fase van de verlenging niet meer langszij komen en zodoende stapte Ajax na een lange wedstrijd als winnaar van het veld.

Opstelling AZ:
Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Henriksen, Elm (81'); Beerens (84'), Jóhannsson, Gudmundsson (98').

Wissels: De Winter, Lam, Gorter, Ortiz, Overtoom (81'), Martens (98'), Lewis (84').

Opstelling Ajax:
Vermeer; Van Rhijn (90'), Alderweireld, Moisander, Blind (105'); Eriksen, De Jong, Schöne; Bojan (64'), Sigthórsson, Fischer.

Wissels: Cillessen, Poulsen, Veltman (90'), Boilesen (105'), Andersen (64'), Serero, Hoesen.

Doelpunten:
51' Gudmundsson 1-0
67' Jóhannsson 2-0
70' Gouweleeuw (e.d.) 2-1
75' Sigthórsson 2-2
103' De Jong 2-3
Bijzonderheden:
-
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wezzeltjeafca
volgens mij had het heel veel te maken met de hitte dat alle twee de backs niet liepen !!!
0 0
marcoocoo
Dit is toch de club waar ik zo trots op ben
0 0
statham
die gudelje had ik ook wel een goede speler voor ajax gevonden voor de cvm positie
0 0
YaKuZa
Sorry hoor maar vanRhijn en deJong waren gister Veruit de slechtste twee, en schone mits aan de bal speelde aardig, klopt niks van deze cijfers..
0 0
MelleAfca
Ik vond Van Rhijn en Blind echt zeer matig spelen, begonnen allebei aardig maar in de tweede helft ging het helemaal mis met hun.
Moisander speelde echt een goede wedstrijd, een paar ballen op Bojan zoals Jantje ze kon geven en verdedigend soms erg belangrijk.
Alderweireld heb ik niet echt gekke dingen zien doen.
Schöne speelde met fases goed maar soms te riskant wat meestal leiden tot balverlies.
de Jong en Eriksen hoef ik denk ik niet eens uit te leggen. Bayern, Real, United en Barca liggen echt te slapen als ze Eriksen niet snel contracteren.
Fischer speelde meestal onder zijn kunnen, maar had ook een paar fantastische acties.
Siggy speelde redelijk, goed aanspeelpunt maar was eigenlijk na 90minuten al op.
En dan komen we bij Bojan, na dat schot wat bijna de kruising in vliegt, was ik al verkocht..
Hij paseert zijn man als dat kan en in de combinaties is hij geniaal.
Ik blijf Veltman te klein vinden, toen hij erin kwam stond hij tegen die nummer 20, die was volgens mij 2 meter lang, geef mij dan maar van der Hoorn.
Boilesen hebben we gemist, hoe die er soms overheen dendert heb ik Blind nog niet zien doen..
Andersen bewijst dat hij eraan komt, speelde een goede wedstrijd zeker op een positie waar hij nooit speelt, kan een hele goede worden op de positie van Eriksen!

De voorkeur van het publiek is duidelijk voor de spits positie, was leuk om te zien zeker omdat ik uit Sittard kom (en Hoesen zijn jeugd heeft doorlopen bij Fortuna Sittard)

PS: Ik wist niet dat ze boven de F-Side (South Crew?) ook zo'n lawaai konden maken!
Komt misschien ook door mijn schrikreacties, maar ik ben me wel 2x kapot geschrokken door die vuurwerkknallen haha!
0 0
flyingsoccer
Ajax speelde redelijk wisten geen kansen te creëren. Siggy speelde matig los van de goal, Vermeer weer erg onzeker en zeker debet aan 2e goal man blijf toch eens in je goal als er 2 verdedigers zijn. Blind was best goed maar is traag maar afkraken is iets te ver. Maar goed we hebben de schaal en nu op naar het kampioenschap.
0 0
OviMivO
ja laten we meteen weer elke speler gaan afzeiken op 1 wedstrijd..

sjongejonge wat een dwaas-reacties springen hier de grond soms uit.. en volgende wedstrijd speelt Blind een wereldpot en is hij weer de gevierde man zeker?

Boilesen is een groot talent, maar moet eerst maar eens bewijzen dat ie uberhaupt 1 seizoen blessure vrij kan zijn..
0 0
unis
Die vermeer viel me weer vies tegen op bepaalde momenten, het blijft toch een vreemde (onzekere) keeper
0 0
KevinR34
Ik vond het grootste minpunt van gister, het baltempo. Jezus wat ging dat regelmatig in een bejaarde tempo en met name als die verdedigers aan de bal waren. Ik kan me daar mateloos aan storen. Frank is naar mijn indruk al snel tevreden als Ajax zoveel balbezit heeft, zodat ie kan zeggen dat ze de wedstrijd weer gedomineerd hebben.. Maar wat koop je voor dat vele balbezit als het tempo zo laag is en amper kansen creeert??? Baltempo moet aanzienlijk omhoog, wil je in de buurt komen van het Barca voetbal. Als ik trainer van Ajax was geweest dan zou ik daar flink op hameren tegen de spelers. Het heeft voor 90% te maken met mentaliteit. Het zou verboden moeten worden om de bal zo lang bij je te houden om vervolgens de bal achteruit terug te spelen. Erger me er dood aan. Het doet me missen aan Vertonghen.

Bij Teamrapport voor snelheid heb ik een 2 gegeven.
0 0
BigDaddy84
Op zich heb je gelijk. Ook ik vind het baltempo te laag, zeker aangezien het baltempo tegen bijv. Bremen hoger lag. Maar je moet ook wel naar de omstandigheden kijken. AZ speelde gegroepeerd en was niet gekomen om te voetballen. Dat maakt het lastig, zeker in het begin van het seizoen waarbij er nog weinig ritme is. Daarnaast schijnen de omstandigheden in de Arena erg slecht te zijn geweest. Als ik lees dat mensen vanuit het publiek al afgevoerd moeten worden vanwege de benauwdheid, dan kan ik me voorstellen dat het baltempo ook niet al te hoog ligt.
0 0
KevinR34
Andersen mag wel best wat meer ballen tonen, hij speelde veel te bescheiden. Hij durfde geen enkele keer voor de actie te gaan. Iets wat Bojan wel een aantal keren deed. Komt veel meer dreiging vanaf. Maar verder deed hij het wel ok. Beter dan Lukoki in iedergeval, dus wat mij betreft een verbetering voor op de bank. Ik denk wel dat Meleg wat verder is dan Andersen.
0 0
IamLegend
en weer komt siem de jong hier goed weg met een goal, wat een moment voetballer is dat toch, 1e en 2e helft totaal niet gezien... die verdient bij mij maximaal een 6

beste spelers waar ik van genoten heb waren bojan, moisander, toby, van rhijn en eriksen.
0 0
Groengras
Laten we blind niet al te snel bij het grof vuil zetten he! Heb helaas alleen de hoogtepunten kunnen zien en daar zag hij er 2x ongelukkig uit. Hoewel hij bij de 2e goal waarss voor buitenspel ging. Ik weet nog goed dat ik vorig jaar tegen city stond te glunderen toen ie balotelli in zn broekzak had.. Balotelli speelde weliswaar maar 30mins ofzo maar blind kwam ie niet voorbij, waardoor hij zwaar gefrustreerd raakte en in het luchtledige om zich heen ging schoppen. Ook andere europese wedstrijden heeft blind het goed gedaan en desondanks tekende hij een paar jaar bij terwijl hij transfervrij de deur uit kon lopen! Beetje meer respect voor hem miss ;). Ben wel erg benieuwd naar de strijd met boilessen!
0 0
3star
Allemaal leuk en aardig dat sentiment voor de Ajacied van het jaar, maar Boilesen is in bijna alle opzichten gewoon beter, ongeacht het goede seizoen wat Blind heeft gespeeld. De enige reden wmb dat hij mag blijven staan is omdat Boilesen geen 40 wedstrijden kan spelen. Ik heb me gisteren behoorlijk geirriteerd aan hem met zijn obligate passjes (terug). Verdedigend was het dramatisch. Als Eriksen vertrekt, kun je die extra aanvallende impulsen van Boilesen wel goed gebruiken denk ik.

Met sentiment win je geen prijzen, de beste speelt gewoon.
0 0
DHsuarez16
Waar slaat jouw reactie op?!
Je wordt niet zomaar Ajacied van het jaar..
Boilesen heeft het leuk gedaan, maar Blind is zoveel sterker terug gekomen. Volgens mij speelt deze jongen nu ook gewoon in het Nederlands Elftal, dus om hem zo af te kraken na één wedstrijd getuigd van weinig respect en loyaliteit.

Verbaas me er sowieso over dat iedereen hem zo graag in diskrediet brengt. Heb daarom nog meer respect voor Blind dat ie zich daar niet door heeft laten leiden!
0 0
KevinR34
Precies, ik hoopte ook al eerder op Boilesen, die speelt in een veel hoger tempo vooruit. Dat kon Ajax gister zeer goed gebruiken. En ik vond ook dat Hoesen er na 90min wel in had mogen komen. Kan nooit kwaad zo'n verse kracht erin na 90min, en vond Siggy geen geweldige wedstrijd spelen.
0 0
Robinjo1988
Pfff wat een zweetzooi! Hebben ze daar geen airco?

Ajax verdiend gewonnen maar ik vond het verdedigend niet echt top vandaag, en het tempo lag veel te laag. Die scheidsrechter had voor de 1-0 gewoon moeten fluiten voor die bodycheck op Blind.

Nu op naar de echte schaal!
0 0
De_Realist
We moeten trouwens ook niet bang zijn om mensen te gaan wisselen. Ik krijg het gevoel dat sommige spelers de voorkeur krijgen boven andere welke niet gebaseerd is op de kwaliteit van hun spel in het veld.
0 0
OKP-AFCA
Dat is toch al jaren zo met Siem, zeker toen hij nog geen aanvoerder was.
0 0
IamLegend
vertrouw gewoon op de boer zijn keuzes! ook al lijkt dat niet altijd even logisch.
0 0
NoFX
Ik wilde net posten dat een vertrek van Alderweireld het minst invloed op het elftal zou hebben.Veltman aan de bal beter dan Toby, helaas niet best verdedigd tegen Overtoom. Daarnaast.zie ik liever Boilesen dan Blind... die is verdedigend écht niet goed genoeg, zoals Toekomst 1900 ook al constateerde. Voor de eredivisie zal t allemaal wel passen, maar europees komt ie mijns inziens te kort.
0 0
nickwevers
oke, het kan dat je een voorkeur hebt qua spelers in de basis maar waarom nu al gelijk oordelen we hebben nog maar net 2-3 wedstrijdsjes gezien wacht eerst ff af hoe ze de op een volgende wedstrijden spelen, ook kan ik me nog herinneren dat Blind eerst compleet werd afgekraakt door alles en iedereen over dat hij de slecht was en dat hij het niet zou redden maar toch staat hij nu wel in het Nederlands elftal maarja genoeg daarover... ik ben het overigens wel je eens dat het verdedigend niet goed stond maar dat was vorig jaar ook zo en werden we ook kampioen .. en over Europees gesproken daar moeten we nu nog helemaal niet naar toe kijken als je toen die tijd keek naar ajax- borussia dortmund was ajax qua spel ook beter maar ze werden toen ook uitgecounterd... ik hoop dat we kunnen overwinteren in de CL dat zou al heel knap zijn en daarna hopen op geen duitse club (bayern of dortmund) of real en barca
0 0
JFCK
Ik weet niet hoeveel van jullie in het stadion zaten, maar het was echt tropisch. Het dak was dicht en het was een partij benauwd. Kan me niet voorstellen dat de spelers daar geen last van hebben gehad
0 0
Bobo het Konijn
Ik snapte daar helemaal niets van, hoe kan je nou met dit weer het dak dichtdoen? Het was enorm benauwd in de Arena. Welke onbenul verzint dat?
0 0
Dennis_Gijs12
Zegt de grootste onbenul. Denk toch is na man.
0 0
boye04
Uhm misschien door het onweer wat door Nederland raast. Bij mij is het net ook alweer begonnen.
0 0
Bobo het Konijn
Ik vreesde het al, vanwege het ontweer van vanmiddag dat er niet eens in Amsterdam was.Dat was nog 6 uur voor de wedstrijd. Zal voor de spelers ook zwaar geweest zijn. Maar wel een spectaculaire pot gezien.
0 0
De_Realist
van Rhijn lager dan Sigthorsson? Kom op. De rechter kant van de verdediging kwam beter uit de verf dan de linker kant en van Rhijn deed het prima. Niet zeer goed maar verre van slecht, gewoon prima.

Ik ben blij dat ik lid ben van dit forum want als je de idiote reacties op Voetbalprimeur leest, vooral van PSV fans... het is echt te achterlijk voor worden. Al 3 jaar bijna niks daaro en nog steeds alles afkraken van Ajax alsof het PSV is die de afgelopen 3 jaar achter elkaar kampioen is geworden.
0 0
Toekomst1900
Oei, lichtelijk geschrokken, toch wel! Al maak ik me voorlopig geen zorgen, pas als Eriksen en Alderweireld vertrekken dan wel. Vond de backs super matig vandaag. Ligeon en Boilesen hijgen in de nek. Van Rhijn liep er als een zoutzak achteraan steeds en Blind werd kinderlijk eenvoudig uitgespeeld keer op keer. Hoop wel dat hij er voor blijft knokken en niet 'ff' wil doen. Schone en De Jong waren matig, Eriksen tweede helft niet goed. Bojan was goed. Rasvoetballer. Siggy en Fischer waren onzichtbaar. Fischer liep teveel in de ruimte van Siggy, waardoor die er totaal niet aan te pas kwam. Hoop dat Fischer het veld wel wat breder gaat houden. Andersen viel wel leuk in, zie ik zeker potentie in. Heb wel vertrouwen dat het goed gaat komen, maar wat hoop ik erop dat Eriksen en Toby blijven!!!
0 0
AFCA-CBS!
"Echter nog geen vijf minuten later kopte Gouweleeuw een Amsterdamse corner in eigen goal, 2-1."

Uhmm heb ik teveel desperado's op of was dat niet gewoon uit een vrije trap?
0 0
joodje1234
Boys.

Als je dan gelooft in statistieken, geloof dan in deze statistiek: telkens als Frank de Boer als speler met Ajax de JC-schaal won werd Ajax iedere keer kampioen en haalde het Europees minstens de kwartfinale.

Wordt een mooi seizoen dus !!
0 0
Wayout
Ach die ststistieken dat de JC winnaar geen kampioen wordt of weet ik veel wat, berusten enkel op bijgeloof. Aan ons dit seizoen om dat weer maar eens te doorbreken
0 0
steefjuhhhh
We zijn op weg! (1/3) JCS >>> KNVBb >>> Eredivisie
0 0
valkl01
Jewl naar welke wedstrijd heb jij gekeken? Fischer 2 x 1 op 1 met de keeper sightorson 1x andersson 1x .Ajax speelde niet best maar heeft het wel 100% verdient.
0 0
valkl01
Jewl naar welke wedstrijd heb jij gekeken? Fischer 2 x 1 op 1 met de keeper sightorson 1x andersson 1x .Ajax speelde niet best maar heeft het wel 100% verdient.
0 0
arigold
Andersen verwacht ik veel van. Maar net als bij Erikssen vroeger en Fischer nu zal ook hij ooit een dip(je) krijgen. Het mooie van Ajax en de Boer is dat hij die spelers gewoon laat staan! Hij kan mooi als back up van Bojan zijn minuten pakken!
0 0
MichelAngelo66
Flikker toch op met dat kt SBS. Het was eenovertreding blablabla. Eerste doelpunt van die kaaskoppen zeker gemist. Druiloren. En die mislukte bodybuilder langs de kant jankt ook weer mee. Hoop dat ze degraderen dat kt AZ.
En SBS is sowieso een zender voor zwakzinnigen.
0 0
Jewl
Ja ajax had (veel) meer balbezit. Maar AZ had veruit de beste en meeste kansen. Ook bij hen was de eindpass ruk. Az was gewoonaeg beter. Ja ook counteren is eeen tactiek en zij waren beter vandaag.

Gelukkig toch gewonnen, maar F. De Boer moet doorselecteren. Staan een paar jongens op dit moment ernaast die beter zijn dan wat in de basis staat.
0 0
3*stars*3
Mwa beste kansen valt mee hoor, Ajax had nog grotere kansen als hun maar was niet scherp.
Kijk maar naar die grote kansen van;Fischer, Eriksen en Sigthor...
0 0
steefjuhhhh
Verbeek huilie huilie, ga kaas eten. Ajax heeft gewonnen!
0 0
3*stars*3
Karakter getoond van onze boys.
Vond wel mooi dat Verbeek stond te klappen maar hij wist natuurlijk ook dat camera's gericht waren op hem.

We hebben de 1e prijs van het seizoen binnen en Ajax moet nu laten zien dat de winnaar van JC schaal ook gewoon de titel kan pakken!
0 0
jollie18
Doet pijn voor de commentatoren als Ajax wint. Laat ze maar lekker. Gefeliciteerd jongens nu maar hopen dat we ook Kampioen worden.
0 0
AFCA19
idd hopen dat we kampioen worden en de uitzondering worden op die verdomde statistiek
0 0
ali_ajax
andersen 4? wtf?
0 0
MichelAngelo66
Gossie gouweleeuwin moet huilen
0 0
Sjaakvaak
SBS blijft maar mieren ****** over de overtreding op Overtoom maar ze reppen geen woord over de overtreding op blind. Lekker objectieve verslaggeving weer
0 0
oudzuid2
haha Fischer topper
0 0
Sammeister
Geen kampioen dus, jammer
0 0
Rayno95
Tuurlijk wel joh, ff bewijzen dat het onzin is ;)
0 0
Sammeister
Ik heb er vertrouwen in, was een sarcastische reactie met een knipoog naar die pipos bij VI haha
0 0
steefjuhhhh
JAJAJA JCS In da pocketttt!!!!
0 0
Sjaakvaak
Die objectieve commentator begint me steeds meer te ergeren
0 0
brinkes1
geweldige sliding van veltman zeg.
0 0
MichelAngelo66
Pluim voor Veltman!
0 0
Warrior
Ik zie dat alle azijnzeikers, gloryhunters en andere zogenaamde "supporters" zich weer hebben gemeld..
Prettig seizoen allemaal..:o)
0 0
champion
jammer andersen... wel stond esteban goed hoor!
0 0
Rayno95
Jammer Andersen
0 0
arigold
Die moet je tegendraads inschieten toptalent;) dan heb je altijd prijs!
0 0
champion
laag korte hoek werkt ook goed hoor
0 0
MichelAngelo66
Hij Had inmiddels wel een sprint achter z'n kiesen van ca. 70 meter. Maar op zich heb je natuurlijk gelijk.
0 0
Rayno95
Esteban stond ook goed, helaas
0 0
Ismael Urzaiz
Niks aan de hand toch
0 0
MichelAngelo66
Ff een gekke gedachte... Kunnen we Siem niet gewoon in de spits laten? Die legt er minimaal 20 in en is veel meer van waarde voorin dan rechts midden. zet schone daar lekker en poulsen in het centrum.
0 0
champion
ah! boilesen komt toch nog!
0 0
Rayno95
Boilesen erin! :)
0 0
champion
pfff.. nu is az ook echt niks meer hoor
0 0
Rayno95
Fischer HARDER SCHIETEN!.
0 0
champion
pfff.. nu is az ook echt niks meer hoor
0 0
John2907
Ajax staat voor, Verbeek zal zo wel met zijn spelers het veld aflopen...
0 0
Toon meer reacties