Hoesen: 'Had wel mijn bedenkingen'

BvdPloeg, 28-06-2013 om 09:52, 21189 views, ELF |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

TOPSPITS - Danny Hoesen kwam vorig jaar van Fulham als nobody binnen bij Ajax, maar de spits speelde zich binnen een half jaar in de eerste selectie. Verschillende invalbeurten en een EK -21 later, spreekt Hoesen met ELF Voetbal over zijn eerste jaar in Amsterdam. 'Ik wilde weg bij Fulham, maar ik stond nog een jaar onder contract. Er gebeurde van alles, er was veel onrust. Ik had elke dag wel contact met mijn zaakwaarnemers, Kees Ploegsma en Peter de Waal. Er kwamen heel veel clubs voorbij, maar elke keer ging het nét niet door. Dan deed Fulham weer moeilijk, dan was de prijs weer niet juist', legt Hoesen zijn situatie van vorig jaar uit.

Ajax bracht echter uitkomst, al was Hoesen niet meteen overtuigd toen Marc Overmars langs kwam. 'Dat was natuurlijk heel speciaal, maar ik had wel mijn bedenkingen. De vraag was: wat zijn ze met mij van plan? Krijg ik wel speeltijd? Het gesprek met Overmars trok ons over de streep. Hij was gewoon heel duidelijk in wat hij met mij wilde en hoe hij mijn toekomst bij Ajax voor ogen had.'

Uiteindelijk trokken de toekomstplannen Hoesen toch over de streep. 'Dat beviel ons. In eerste instantie had ik zoiets van: verhuur mij het eerste seizoen maar. Want ik wilde gewoon voetballen. Maar het was wel Ajax, hè. Dus hebben we besloten het eerst een half jaar aan te kijken. Hoe ik me zou aanpassen, hoe ik me zou ontwikkelen.'
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TUFACADEMY
Hoesen in potentie de beste spits die ajax in jaren niet heeft gehad, suarez uitgezonderd.
0 0
Jantjeajax
Ik hoop voor hem en ons dat je gelijkt hebt
0 0
JornBoilesen
Danny Hoesen is altijd fit Kolbein Sigthorsson is blessuregevoelig hoesen is een goed alternatief foor hem.
ik ben een fan van Danny Hoesen hij heeft een actie snelheid en scorendvermogen voor de topwedstrijden vind ik hem nog niet goed genoeg al liet hij dat bij PSV thuis wel zien met 1 goal.
ik zeg Danny Hoesen was een goeie aankoop en mocht Sigthorsson vertrekken heb je een goeie vervanger al in huis goed bezig Ajax !
0 0
Mathijsvenner
Een van de verassingen van dit seizoen. Siggi kan toch een 50 wedstrijden volhouden.
dus laat deze man lekker z'n goaltjes meepikken tegen Zwolle, Heracles, Nac etc.
Siggi is onze nummer 1 en ik ben ook wel ervan overtuigd dat hij er volgend jaar 20 in knalt!
maar met Hoesen heb je een geweldig alternatief. ik ben fan hopelijk overtuigd hij me volgend jaar nog meer!
0 0
ambtenaar
Van wat ik tot nu toe heb gezien van hem vind ik hem beter als Sighterson.
Maarja die jongen heeft nooit meer dan 10 potjes achter elkaar kunnnen voetballen
0 0
mvdk
Beter weet ik niet, hij zit er wel in de buurt... Maar ik denk wel dat hij beter wordt. Er zit veel potentie in die jongen.
0 0
robert R.
Off: Ajax speelt 19 juli om 14:30 tegen Osasuna in het Emmen stadion.
0 0
JesperOlsen74
Ik hoop op meer speeltijd voor Danny. Hij heeft laten zien dat hij zich sterk heeft ontwikkeld. Met meer speeltijd zal het vertrouwen groeien en zal hij zich nog verder ontwikkelen. Goede speler voor de komende jaren.
0 0
De_Realist
Stukken verbeterd al vergeleken met het begin van het seizoen. Frank de Boer verandert niet graag de vaste namen, en dat begrijp ik heel goed, maakt het team stabiel, maar van mij mocht Hoesen voor Sigthorsson starten de laatste 2 maanden van het seizoen. Technisch goed, redelijk snel, goede dribbel. Scoorde best vaak voor een invaller die steeds maar 15-25 minuten mocht spelen.
0 0
Raikkonen94
Heeft mij toch positief verrast, had hier niet hele hoge verwachtingen van. Maar deed het bij vlagen erg goed, is technisch redelijk sterk en heel balvast. Hopelijk wordt hij fysiek nog beter en kan hij komend seizoen nog verder doorgroeien. Sigthorsson moet ook weer de topvorm hervinden en zal zeker niet alles spelen dus een sterke Hoesen hebben we wel nodig.
0 0
JesusZoonVanGod
Hoesen, die jongen gaat er wel komen! Hopen dat hij op wat speeltijd kan rekenen dit seizoen!
0 0