Poulsen kijkt uit naar komst Stam

DJ, 19-05-2013 om 11:10, 11543 views, Ajax TV |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

DANISH DYNAMITE - Christian Poulsen zegt zeer uit te kijken naar de komst van Jaap Stam volgend seizoen. Sowieso is hij heel content met alle grote spelers die rondlopen bij Ajax, geeft hij aan in een gesprek met Ajax TV, waarin ook Viktor Fischer en Lasse Schøne aan bod komen. De drie Denen hadden een belangrijk aandeel in Ajax' derde titel op rij. Het afgelopen seizoen was voor Christian Poulsen, Lasse Schøne en Viktor Fischer het eerste seizoen in het eerste van Ajax. Poulsen en Schøne kwamen van een andere club en Fischer stroomde door vanuit de jeugd.

Fischer

Fischer gaf aan het wel moeilijk te hebben gehad nadat hij door Frank de Boer aan het begin van het seizoen een tijdje werd teruggezet naar de A1. 'Ik heb het moeilijk gehad, het was geen leuke periode toen ik terug moest en weer bij de A1 moest spelen of bij Jong Ajax.' Dat de ambities van Fischer hoog zijn laat hij ook nu weer blijken, de Deen wil verbetering zien bij zichzelf: 'Ik wil komend seizoen de volgende ronde halen van de Champions League en weer kampioen worden. Ik wil beter worden, meer goals maken en meer assist geven', aldus de jongeling.

Schøne

Lasse Schøne kwam over van NEC, een kleinere club, vele wisten daarom niet zeker of hij het wel zou gaan redden bij Ajax. Toch heeft hij het helemaal niet moeilijk gehad om aan te haken. 'Het is normaal dat als iemand nieuw is, hij het moeilijk heeft om in de groep te komen, voor mij was het heel makkelijk', aldus de middenvelder. Schøne hoopt dat hij ook volgend seizoen weer een net zo grote rol kan spelen als het afgelopen seizoen.

Poulsen

In het begin was er een hoop scepsis in de Nederlandse media toen Poulsen werd aangetrokken, want de Deen zou niet in het Ajaxprofiel passen. Poulsen ziet dat zelf heel anders. 'Ik zie mezelf niet als een fysieke speler. Ik ben meer een passende speler die ook goed is in de combinatie. Ik heb twaalf jaar onder Morten Olsen gespeeld bij de nationale ploeg, hij is heel erg beïnvloed door de Ajaxstijl.' Poulsen roemt de teamspirit van Ajax dit seizoen. Sinds het trainingskamp in de winterstop zag hij die groeien, niet alleen onder de spelers, maar ook onder de staf. Hij heeft dan ook veel vertrouwen in het komende seizoen. 'Er staat een goed fundament in en buiten het team.'


  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Centario
Zo blij dat Ajax het in dit soort jongens zoekt ipv de Bony's die alleen maar roepen zo snel mogelijk weg te willen om zo veel mogelijk geld te verdienen. Wat overigens zijn goed recht is, maar spelers met zo een ego instelling hoeven wat mij betreft niet naar Ajax te komen, ook al zijn het geweldige individuele spelers.
0 0
Groengras
Ajax een kille club? Zo'n interview als deze zegt al genoeg lijkt me.. :)
0 0
OKP-AFCA
Dat roepen alleen mensen die op een of andere manier persoonlijk nooit iets hebben kunnen toevoegen aan ons Ajax. Maar dat was natuurlijk nooit hun schuld.
0 0
BigDaddy84
Deens is simpelweg niet handig, omdat er een Nederlandse interviewer zit. Die verstaat wel Engels, maar geen Deens. Die kan dus op dat moment ook niet echt vervolgvragen stellen etc etc. Op zich dus gewoon allemaal heel logisch zoals dit interview is aangepakt.
0 0
BigDaddy84
Doe eens rustig man. Iedereen wilt dat ze Nederlands praten en daar zijn ze ook allemaal mee bezig (op een enkeling zoals Sulejmani na). Ook Poulsen (zoals ik hieronder al aangeef) volgt Nederlandse lessen. De één is alleen wat sneller daarin dan de ander.
0 0
BigDaddy84
Je moet je eerst even verdiepen in de omstandigheden voordat je dingen gaat roepen. Poulsen volgt Nederlandse lessen en probeert het te spreken. Hij spreekt het alleen nog niet goed genoeg om een geheel interview te doen in het Nederlands. Aangezien we nog altijd een Nederlandse club zijn en de meeste fans geen Deens verstaan komen ze tot een consensus om het interview in het Engels te doen. Gewoon een hele logische keuze, omdat iedereen dan elkaar kan volgen en alle fans het kunnen verstaan (eventueel voor een klein percentage via ondertiteling).
0 0
NieuweAjax
Die Fischer is echt een slimme,ambitieuze jongen en een geboren leider.Die gaat echt ver komen in zijn carriere als profvoetballer.Mark my words.
0 0
CrazyDJ
Mark your words?
Iedereen die een beetje kijk heeft op voetbal zegt dat hoor :P
0 0
davids4life
dit interview zegt alles waarom ajax succesvol is team spirit ,organisatie en geweldige deense spelers die geloven in hun kunnen. en ajax een warm hart toe dragen en vooral zeer gemotiveerd zijn elke wedstrijd alles uit de kast te halen. ik denk dat poulsen na psv uit heeft laten zien wat de ware christian kan de organisatie bij de tegenpartij verstoren en zich kapot werken voor succes.

voor mij was christian met larse een ware openbaring ik het begin dacht ik wat gaat dat worden nou het werd succes en we overwonnen alles.
0 0
Melvin01
Na psv heeft hij jou overtuigd, mij al veel eerder ;)voor de rest ...zeker met je eens
0 0
davids4life
nee al veel eerder maar tegen pisvee ging hij los zijn wil om te winnen zag je de hele wedstrijd dat bedoel ik toen wist hij dat dit het duel om het kampioenschap was hij stond er volle 200%
0 0
3*stars*3
In Dortmund had hij mij al overtuigd en tegen teams die gaan logeren op eigen helft (zoals VVV en Willem II), hebben we meer aan Schone maar in topduels is Poulsen de missing link en behoud hij balans.
Zegt genoeg dat we in NL alleen van Vitesse 2x hebben verloren en tegen de andere concurrenten niet hebben verloren.

0 0
l0l

Leuk interview.
0 0
Melvin01
Wel zo respectvol om een taal te spreken wat iedereen beheerst. Dat maakt ajax een (h)echt team.

Elke keer als ik weer hoor dat Stam Indd naar ajax komt dan heb ik daar weer helemaal zin in! Die vent maakt onze selectie echt beter
0 0
gusanito
Dit interview geeft zo goed weer wat de grote kracht in dit elftal is. Je hebt zoveel rustige, nuchtere en intelligente jongens in deze groep zitten.
0 0
lekebusch
Yep 100% mee eens, daarbuiten hebben ze allemaal een prima ambitie(s) voor zichzelf, maar weten ze dat ze vooral een teamsport spelen!
0 0