AZ ruim langs B-elftal Ajax

JipVR, 27-02-2013 om 18:39, 134513 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

PRACHTFINALE TEGEN PSV BLIJFT UIT - AZ heeft zich ten koste van Ajax geplaatst voor de finale van het KNVB Bekertoernooi. In de eigen Amsterdam Arena verloor een B-elftal van Frank de Boer met ruime cijfers van de ploeg uit Alkmaar. AZ was drie keer trefzeker, dankzij Jozy Altidore(2x) en Jóhann Berg Gudmundsson. Samenvatting:

Ajax begon redelijk fel aan het bekerduel, dit resulteerde al in de zevende minuut tot een goede schietkans voor Lasse Schöne. Niet veel later werd AZ gevaarlijk dankij Adam Maher, die de bal op aangeven van Roy Beerens het naast doel van Jasper Cillessen plaatste. Desondanks bleef Ajax aandringen en kregen de Amsterdammers dan ook de grootste kans van de eerste helft: Niklas Moisander schoot hard tegen de paal na een mooie vrije trap van Schöne.

Na een minuut of twintig zakte de wedstrijd redelijk in. Ajax had wel wat meer balbezit maar wist daar geen echte kansen mee te forceren. Het baltempo lag te laag waardoor het positiespel wat voorspelbaar oogde. Anderzijds wist AZ behalve wat corners weinig indruk te maken op de jonge Amsterdamse verdediging.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, Ajax bleef meer balbezit houden maar deed hiermee te weinig. Voorlopig leek de wedstrijd op een 0-0 af te stevenen, maar niets bleek minder waar. De eerste kans van AZ na rust was gelijk raak: Adam Maher gaf voor op Altidore die koelbloedig afmaakte, 0-1.

Het doelpunt van AZ zorgde voor een kentering in de wedstrijd. Frank de Boer probeerde nog de gelijkmaker te forceren door Viktor Fischer en Kolbein Sigthórsson in te brengen, maar deze treffer bleef echter uit. Sterker nog, in de 87ste minuut lag de bal weer in het doel van Cillessen. Altidore gaf na een handsbal gemaakt te hebben af op Gudmundsson, die de doelman van Ajax verschalkte.

Diep in de blessuretijd strooide Altidore nog meer zout in de wonden door met een mooie boogbal over de uitgekomen doelman Jasper Cillessen heen te scoren, 0-3.Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Dijks; Schöne, Poulsen, Serero(75''); Lukoki(69"), Hoesen(69"), Boerrigter.

Wissels: Vermeer, Eriksen, Sigthórsson(69"), De Jong(75''), Blind, Veltman, Fischer(69").

Opstelling AZ: Esteban; Marcellis, Viergever, Reijnen, Gorter (29"); Henriksen, Maher, Elm; Beerens, Altidore, Overtoom(83").

Wissels: De Winter, Johansson, Gudmundsson(83"), Rosheuvel, Berghuis, Lam, Wijnaldum(29").

Doelpunten:
74" Jozy Altidore 0-1
88" Gudmundsson 0-2
90+3" Jozy Altidore 0-3
Bijzonderheden:
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bluemoon2012
man man man, wat een simpele zielen zitten er hier op deze site. Het is toch niet te geloven wat een groot aantal nep supporters Ajax heeft. Als het ook maar even tegen zit, loopt de helft al weer te drammen over dat de trainer er uit moet etc. en zodra we kampioen worden staan die zielige figuren ook weer met de neus vooraan. Het zit nu inderdaad even tegen ja. maar het spel is zo slecht nog niet. het mag allemaal wel een tempo'tje hoger, maar dat gaat helaas niet, want daar hebben we te weinig kwaliteit voor. en de ballen vliegen gewoon het net niet in. die tijden heb je soms. en dan is het ook nog eens zuur dat het precies in deze week gebeurd, maarja shit happens. ga gewoon achter je club staan. en loop niet te zeiken over de Boer, want vergeet niet dat hij 2 keer kampioen is geworden met 2 matige selecties, waarvan er maar een paar spelers Ajax-waardig zijn. En toen was het zeker nog de geweldige coach... beetje laf of niet? en als het jullie allemaal niet bevalt, wordt dan lekker voor psv, dan weet je zeker dat je elk jaar een handje vol goede spelers ziet binnen wandelen. ik heb ook liever dat we elke week met 3-0 winnen, maar dat gaat gewoon niet. vergeet dat. over een aantal jaar, is dat misschien anders, dankzij de weg die ajax opnieuw is ingeslagen met de jeugdopleiding, daar heb ik vertrouwen in.
0 0
liefhebber1
AJAX moet niet klagen.

Ze hebben bewust gekozen voor deze opstelling.
We zijn niet goed/volwassen genoeg om dan te winnen van AZ.
Verantwoordelijkheid van FdB....die heeft hij genomen en hij heeft verloren !!

Wat ik wel frustrerend vindt voor het publiek:...FdB was voor de wedstrijd zo trots op het feit dat er bij een bekerwedstrijd van AJAX toch weer 35000 mensen zitten...nou meneer De Boer, als je dat echt had gemeend, en je had de beker serieus genomen, dan was je wel met je sterkste opstelling begonnen.

Ik persoonlijk vindt dat de mensen die gisterenavond de moeite hebben genomen om een kaartje te kopen en naar het stadion zijn gegaan een compensatie verdienen, want dit was echt niet om aan te zien...SCHANDALIG AJAX !!
0 0
Nuko
Frank de Boer denkt volgens mij dat die sir Alex Fergusan is.
Een systeem bedenken dat werkt kunnen alleen toptrainers.
Dat eindeloos een balletje overtikken werkt alleen op een verschrikkelijk hoog tempo. Dan kan je aanvallen door het midden uitspelen. Bij Barcelona worden driehoekjes gemaakt door een keer te raken tot in de 16 meter box. Bij Ajax lopen er 9 van de 11 spelers die bal eerst een of twee keer moeten aannemen.
Er lopen spelers tussen die het merendeel van hun carriere in de middenmoot hebben gespeeld, en zij passen zich moeiteloos aan in dit 70% balbezit systeem van de Boer. Dit zegt eigenlijk al genoeg over de simpelheid van dit systeem en hoe makkelijk tegenstanders dit kunnen verdedigen.
Al in zijn eerste wedstrijd tegen Milan wist hij dit door te voeren. Het spel zag er toen verzorgd uit, maar is daarna eigenlijk nooit meer verbeterd.
In de jaren 90 was het inspelen, kaatsen en diep (meestal in de vorm van een drie hoek). De aanval eindigde over de vleugels en de spits kwam eerste paal, de schaduwspits op 10 en de half spelers rond de 16. Dat is een aanval opzetten. Dat Ajax nu nauwelijks scoort is geen toeval. Geen speler durft risico te nemen, crossballs zijn verboden (waar is Ailderweild met zijn prachtige passes). de Boer heeft dit soort kwaliteiten dood gemaakt.
Als de Boer dit systeem echt wilt volharden dan moet je inderdaad toptalenten achter de hand hebben en elk seizoen een aankoop doen in de categorie Maher!
Geen Sana, Poulsen, Boerigter, Schöne, Serero.
Daarnaast heb je een ijzervreter nodig. Neeskens, Wouters, Davids we hebben ze altijd gehad.
Waarom worden jongens met karakter door de Boer weggesaneerd? Janssen, El Hamdioui, Suarez. Wat mij betreft blijf je dan gewoon een jeugdtrainer.
0 0
IamLegend
ehm, bij de 1e zin ben ik al gestopt met lezen.
0 0
AFCA-CBS
Blijkbaar kan je tegenwoordig beter zoals psv gaan spelen. Lekker op de counter, het ziet er niet uit maar je wint er wel prijzen mee.
0 0
elpresidente
A elftal of B elftal, het is hetzelfde probleem te weinig stootkracht en individuele topspelers in de voorhoede.

Het is jammer dat we bezig zijn geweest met Mertens Narsingh Dost en Assaidi, maar Boerrigter , sana en Hoessen uiteindelijk hebben gehaald. Zit gewoon te veel niveau verschil in.
0 0
rodnet
In ieder geval heb je gisteren wel gezien dat er toch een aantal dragende spelers zijn die je niet kunt missen. Zonder de Jong en met name Eriksen mist Ajax het vermogen om kansen af te dwingen. Het spel was feitelijk 75 minuten niet zo heel beroerd, maar de laatste pass ontbrak en de aanval heeft gewoon te weinig kwaliteit met de spelers die er gisteren stonden. Dijks in plaats van Blind ging best (behalve die fout in de laatst minuut) en Cillessen kon niet zoveel aan die doelpunten doen, maar Serero en Schöne kunnen Eriksen en de Jong gewoon niet vervangen. En Lukoki en Hoesen komen nog veel tekort.
0 0
AFCA-CBS
Ik snap alleen niet dat er allemaal zo negatief wordt gedaan over Serero. Ik weet niet of jullie de wedstrijd gister hebben gezien maar hij speelde heel aardig. Die jongen komt er zeker wel.
0 0
unis
Nou sorry, maar ik was in het stadion en Serero komt gewoon te kort! En dat geldt niet alleen voor hem, als je kijkt hoe men het veld in komt, hoeveel twijfel er is, elke keer maar weer tikkie terug, ipv vooruit voetballen zijn we erg goed in het tikkie terug. Te triest voor woorden, hoe men het eigenlijk laat afhangen van inschuiven door Moisander of Toby maar het probleem is dat deze gasten geen Jan zijn... En zo kan ik nog wel ff door gaan... Zondag die halve duitsers kan een heel vervelende pot worden...
0 0
boris
We hebben gisten goed gezien dat we eriksen er niet naast kunnen zetten. Want je hebt dan gewoon een saai middenveld met te weinig creativiteit. Mouwen opstropen en zaterdag twente aanpakken. als we er nog iets van willen maken dan moet je zaterdag winnen
0 0
suske
Zoals gewoonlijk weer vele negatieve reactie,s hier die onterecht zijn. Terwijl Ajax met een b team toch 75 minuten lang de betere ploeg was. Tegen het beste elftal van Az. Az was nergens en wilde en kon allen maar verdedigen/tegenhouden. Daar waren ze ook voor gekomen. Laf voetbal dus. 1,ste doelpunt buitenspel van Maher 2,de doelpunt hands van Altidore. Dus de Boer had gelijk met zijn aanmerkingen op de arbitrage. Maher 75,minuten niet gezien.

Bij Ajax waren Serero en Lukoki heel slecht de rest speelde ruim voldoende. Wat anderre ook beweren. Az is beloond voor laf verdedigend voetbal!!!
0 0
IamLegend
Nja een licht puntje voor deze site, hoe vaker ajax verliest of slecht speelt(wat in mijn ogen wel mee valt) hoe drukker deze mooie supporters site bezocht word.

En dat zal alleen maar ten goede komen voor de ontwikkelingen van deze site.
0 0
omisom
Is het niet zo dat we verwachten dat 75% balbezit ook wordt omgezet in winst? anders zie ik het liever andersom!

Natuurlijk zijn we allemaal teleurgesteld, als je in twee weken tijd 2x gelijk speelt en 1x verliest in eigen huis en ook op een zeer knullige manier wordt uitgeschakeld in de EL is dat terecht toch? of gaan we het weer op de "opbouwfase" gooien?

Ik vind dat dit te wijten is aan een slecht aan-/verkoopbeleid teveel goede spelers weggegaan en niet adequaat opgevangen.

Dan de vraag wat er as zaterdag gaat gebeuren want bij een gelijkspel of erger verlies wordt het erg moeilijk om de aansluiting te blijven houden. Ik blijf hoop houden maar heb giga twijfels of deze groep het allemaal wel aankan.
0 0
IamLegend
Ik heb alle spelers een dikke vette tien gegeven, omdat het de beste spelers van ajax zijn...
0 0
Boer Gijs
De laatste 6 wedstrijden heeft er zo ongeveer geen aanvaller gescoord.

Kortom: Ajax heeft wel degelijk een chronisch probleem.

Dus jongens van het TH: kom er maar in met een kwaliteitsinjectie.
0 0
Andre3000
Helemaal waar..kortom wat is nu het plan? Gaan we de aankomende 10 wedstrijden winnen als er niemand kan scoren? Of wachten we af en maken we dan de balans op als de competitie is afgelopen. Praat wat makkelijkeer natuurlijk...zeg ik cynisch!!! Dus geen prijzen dit jaar? Wij zijn toch AJAX? Wij zijn aan ons stand verplicht om NU in te grijpen. TH DRASTISCH EN METEEN AANPASSEN!
0 0
Tpes
Vermeer: Speelt laatste tijd gewoon goed
Van Rhijn: Speelt ook goed en zet zich in iedergeval altijd voor 100% in
Moisander: Goede speler, maar mist de strijd die van Rhijn wel heeft
Alderweireld: Momenten heel goed en ook nog teveel momenten erg zwak
Blind: Gaat met sprongen vooruit. Speelt altijd met de borst vooruit
Poulsen: Komt snelheid tekort en sluit nooit aan, kan het niet belopen
Schone: Goed schot met rechts, snelheid tekort en heeft ook geen strijd
Eriksen: Soms matige wedstrijdjes maar over het algemeen erg belangrijk met zn techniek en loopvermogen
De Jong: Nooit fan van van zon type speler geweest, maar toch belangrijker dan de meeste denken
Boerrigter: Moet z'n vertrouwen terug krijgen! Laten we hem daarin steunen!
Cuenca: Geef hem nog een paar wedstrijdjes. Is over het algemeen lekker rustig aan de bal en kan hem vast houden + hij heeft een goede actie in huis.
Fischer: Pas 18 jaar, Momenten Superrr goed en soms brengt minder dan we gehoopt hadden, maar hem kan je niks verwijten
Sigthorsson: Lang eruit geweest, maar heeft alle kenmerken om een hele goede Ajax spits te worden
Lukoki: Mist teveel techniek met kaatsen, Aannames en afwerking. Erhg jammer en zonde
Serrero: Voor z'n blessure vond ik hem erg sterk en strijd ontbreekt er ook niet aan!
Babel: ?
Hoessen: Voordeel van de twijfel, wordt aan gewerkt. Mis wel wat beleving
Sana: Mist veel teveel zelfvertrouwen die hij begin van t seizoen wel had. Snap er weinig van is geen schim meer van wat hij in t begin was
Cillessen: Prima vervanger mocht kenneth vertrekken.
Sulejmani: Die dikke moet en gaat gewoon weg
Dijks, Veltman, Denswil, Andersen, Boilesen, Klaassen en v/d Hart allen niks op aan te merken. Heerlijke spelertjes.

Frank de Boer: Heb heel veel vertrouwen in hem, maar hij mag z'n spelers wel weer wat harder aan gaan pakken en zorgen dat de beleving, passie, en strijd terug komt. BLOED, ZWEET & TRANEN ELKE WEDSTRIJD! We hebben alles in eigen hand. Ga ervoor!! Willen winnen!! Als we dat beseffen met z'n alle en achter ons team staan zoals de finale tegen twente dan staan wij het einde van het seizoen weer voor de 3e x op rij in ons handen!!!!!!!!!! Ga ervoor!!!
0 0
unis
moet jij niet ff je mening bijstellen omtrent van Rhijn?

0 0
SoNick
Hij kan beter het hele stuk reviseren, want het lijkt nergens op.
0 0
maikelklaassen
wat een fout van frank de boer om 6 basis spelers "rust" te gunnen tegen zo'n zwakke tegenstander als AZ. nu gooi je een prachtige bekerfinale weg. zo'n lukoki die in de 16 een vrije schietkans 19 meter naast schiet, daar wordt je toch gek van!! het is toch ook niet eerlijk tegenover de fans dat ze de volle mep vragen en dan met het B-garnituur aantreden. nu staat er zoveel (onnodige) spanning op twente-ajax, als je die verliest is het seizoen voorbij!!
0 0
El Salvador
Het veldspel is steeds redelijk verzorgd de laatste wedstrijden, tot aan de zestien. Want dan is er geen enkele verassing meer in het ouderwetse Ajax spelletje waar te nemen. En volgens mij scoren we daarom zo weinig. Waarom spelen we niet meer met een echte nummer 10. In de tijd van Litmanen, Bergkamp enz.. was dit altijd het handelskenmerk van ons Ajax.
Ik ben er van overtuigd dat als we dit weer gaan doen, dat we het de tegenstander veel en veel meer moeilijker maken en dat de goals dan vanzelf weer gaan vallen. Verdedigend zit het redelijk oké. we krijgen niet meer doelpunten tegen dan anders. maar het probleem is doelpunten maken. We hebben spitsen zat, en ook niet de minste toch?? Het probleem is dat we ze niet in stelling krijgen omdat ze vaak op een eiland staan. met een echte nummer 10 creëer je veel meer ruimte voor een spits. En een nummer 10 hebben we echt in huis.
0 0
DeKlassieker
Ik wil absoluut niet te veel klagen, want met deze ploeg (hoe rechtvaardig de opstelling ook was) kun je gewoon verliezen van AZ. Wat ik echter niet kan begrijpen is het eerste doelpunt. Die hoge bal die gegeven wordt op Viergever en slecht weggekopt wordt door Dijks die wel moest koppen, want als hij de bal laat lopen dan kan Beerens er misschien wel bij, maar is dat dan niet gewoon buitenspel? Daarna die pass op Maher was wel randje buitenspel, maar ik vind dan wel dat de aanvallende ploeg het voordeel moet krijgen. Dat Alderweireld dan de bal laat voorgeven vind ik overigens te slecht voor woorden. Ik vond het helemaal niet zo slecht gaan als ik eerlijk ben, maar ik heb toch echt het gevoel dat ze hebben verloren door foutief beoordeelde buitenspel situaties, verkeerd beoordeelde handsballen en domme persoonlijke fouten. Ik heb gedurende de periode tot aan de goal niet één keer het gevoel gehad dat Ajax zou gaan verliezen maar goed.
0 0
IamLegend
Daar komt bij dat Cillessen veel te ver uit zijn doel was. Vermeer is erg sterk in 1 op 1 situatie' s.

Had niet verwacht dat Cillessen zo slecht zou doen..day off?
0 0
Intec
deze ploeg gaat helemaal niks halen dit jaar.
mentaliteit in deze selectie is ver te zoeken.
en natuurlijk missen we niet alleen mentaliteit maar ook kwaliteit.
0 0
tonny
Frank we pielen teveel we drukken niet door en fysiek komen we heel veel tekort en om eerlijk te zijn door met deze opstelling te beginnen verspeel je misschien wel alles jammer
0 0
CarelLuijk
Dus? Dan maar een jaar helemaal niks! Het gaat erom dat je over minimaal 3 jaar pas rendement krijgt van deze manier van spelen. Al worden ze dit seizoen 10de dan stikt het me nog helemaal niks. De club is in ieder geval kerngezond en hoeft niet ieder jaar kampioen te worden. Die lampenkapjes krijgen de rekening nog wel van hun beleid!
0 0
rss-dion
Helemaal mee eens!!!! respect
0 0
Liefhebber
Pfff, ik zie allemaal verbijsterde mensen hier posten. Totaal verrast dat de resultaten en het spel zo ontzettend slecht zijn. Maar kijk nou eens eerlijk naar de spelers die we op elke positie hebben? Ik schatte ons op basis hiervan voor het seizoen op maximaal een 3e plek en dat lijkt ook uit te gaan komen.
We missen zo ontzettend veel kwaliteit op allerlei posities.
- We missen buitenspelers van niveau. Sana, Lukoki en Boerrigter komen zwaar tekort (Sana en Lukoki vind ik zelfs te matig voor Jong Ajax) en Fischer is nog zo ontzettend jong dat hij nog geen constant niveau kan halen. Cuenca is 8 maanden geblesseerd geweest en kost 8 ton huursom.
- We missen een fatsoenlijke spits, Sigthorsson (geen Ajax-spits, want zwak id combinatie/aanname), Hoessen (is middenmoot Eredivisieniveau) en De Jong voldoen daar niet (De Jong is nog de beste optie maar is meer een middenvelder).
- En ook op het middenveld en verdediging kennen we zwakke plekken (zoals eigenlijk elke verdediger en middenvelder geen constant niveau weet te halen,van Eriksen, De Jong, Moisander, Van Rhijn, Poulsen, Alderweireld hebben er te vaak 2 a 3 een zwakke dag). En helemaal als we een basisspeler missen, daalt t niveau naar om te huilen. Dan moeten we met Serero, Dijks of Veltman aankomen zetten en dat zijn gewoon spelers van t niveau Roda JC.

Het Technisch Hart heeft door hun gebrekkige inzicht + onkunde gewoon de kwaliteit van de spelers enorm overschat en zo een zwaar gemankeerde selectie samengesteld. Of het nou aankopen zijn of jeudspelers. Echt 80% vd selectie is zwaar ondermaats. Het is gewoon heel slecht ingeschat en uitgedacht allemaal door t TH.
Als je de aankopen van t TH bekijkt in de afgelopen 2 zomerstops, zie je ook louter miskopen. Ik som op: Janssen (met groot verlies verkocht), Serero (2.5 miljoen gekost en niks laten zien in 2 jaar), Boerrigter (is leuk voor een club als Groningen, niet hier), Sana (is Jupiler League niveau), Cillessen (4 miljoen voor een bankzitter), Hoessen (komt flink tekort op elk facet) Sigthorsson (4.5 miljoen, niks laten zien nog in 2 jaar en tevens in mijn ogen door zn gebrekkige aannames, kaats en vermogen om korte combinaties aan te gaan niet geschikt voor ons), Cuenca (8 maanden geblesseerd geweest, 8 ton huursom voor 6 maanden), Poulsen (dat een speler die zo enorm over the hill is nog van enige waarde kan zijn voor ons team geeft aan hoe diep we gezonken zijn).
Id zomer zullen De Jong, Eriksen en Alderweireld weggaan en zullen er als we in de lijn van t eerdere aankoopbeleid weer verzwakt worden. Wanneer worden jullie eens wakker en zien jullie in dat t TH totaal niet capabel zijn om t technisch gedeelte te runnen? De contracten, de kijk op spelers (jeugdspelers in wie zij vertrouwen hebben en matige aankopen), de jeugdelftallen verliezen echt weerzinwekkend veel. De tekenen zijn toch gewoon heel slecht? Ik ben benieuwd hoe lang de meesten hun ogen nog blijven sluiten.
0 0
DeKlassieker
Weet je wat nou zo sneu is aan dit soort reacties? Dat het nooit maar dan ook nooit over geld gaat. Ik heb het zo vaak proberen uit te leggen, maar het lijkt wel of dat sommige mensen gewoon blind zijn. Veel mensen lijken nog steeds niet te begrijpen dat Ajax nog steeds aan het saneren is en dat je na deze periode langzaamaan weer kunt opbouwen. De club zit nog steeds in een fase dat het zonder CL voetbal verlies zou draaien en dat dit dodelijk is voor alle Nederlandse clubs lijken veel mensen nog steeds niet te beseffen. PSV heeft een herstelplan van 85 miljoen nodig gehad om überhaupt de selectie in stand te houden. Ajax en Feyenoord hebben dit op eigen kracht moeten doen. Ik zou me kapot schamen wanneer Ajax zoveel geld bij elkaar moest sprokkelen om verzekerd te zijn van een selectie.

Nu de resultaten iets tegenvallen zijn mensen al snel vergeten uit wat voor situatie we komen. Kan iemand mij misschien vertellen welke andere club 20 spelers heeft zien vertrekken en nog steeds mee doet om het kampioenschap? Nu de halfjaarcijfers bekend zijn gemaakt lijkt het net alsof iedereen denkt dat het technisch hart heeft gefaald doordat ze te weinig geld hebben uitgegeven. In werkelijkheid kun je pas geld uitgeven als je dat hebt en door alle saneringen kunnen we ons sinds jaren weer eens gaan opmaken voor aankopen die financieel verantwoord zijn in de aankomende zomerperiode. Maar ja het woordje overbruggingsjaar staat hier gelijk aan een dodelijke ziekte.

En stop toch eens met dat nutteloze gezeik dat jeugdeftallen niet zo goed presteren. Dat gaat alleen maar minder worden in de toekomst dus bereid je er maar op voor. Of zit er ergens enige meerwaarde aan dat de C1 (ik noem maar wat) in 2006 kampioen is geworden? Het gaat er nog altijd om dat er steeds jeugdspelers doorbreken naar het eerste, want op die manier bespaar je geld en als je als club financieel gezond bent ben je ook in staat om geld uit te geven. Sinds 15 jaar lijkt voor Ajax een periode aan te breken dat we over meerdere jaren financieel gezond zijn, maar ik heb het idee dat veel mensen liever zien dat Ajax kampioen wordt en daarna weer helemaal in stort omdat ze geen geld hebben. Alsof zeven jaar achter elkaar geen kampioen worden en in 5 jaren verliezen draaien niet dodelijk genoeg is geweest voor de club. In en in triest.
0 0
Boer Gijs
Ben het grotendeels met je eens. Er is afgelopen zomer zo opzichtig geblunderd. We zijn gewoon gigantisch verzwakt. Tja, dan kun je nog zo'n leuk positie spelletje spelen, het blijft allemaal speels in plaats van dat je overwinningen pakt. Je zou Frank de Boer echt een betere selectie wensen. Hij probeert er volgens mij het beste van te maken en meer dan dit is het niet.
0 0
Krullen
Ben het totaal niet met je eens. Natuurlijk is deze selectie geen absolute kampioensselectie, maar jij weet het ook compleet te overdrijven. Sigthorsson is een fantastische spits en is bovendien in de kaats en aannames juist zeer behendig. Hij mist nu alleen nog wat ritme door zijn blessure. Zelfde geldt voor Boerrigter. We hebben allemaal gezien wat hij kan, maar moet gewoon het vertrouwen hervinden. Cillessen is met het oog op de toekomst gehaald, die 4,5 miljoen gaat hij zeker terug verdienen. Poulsen brengt ervaring en dus kennis in het elftal en staat daarnaast ook redelijk zijn mannetje. Niet de ideale nummer 6, maar voor de Eredivisie prima. Wat betreft Sana en Serero ben ik het dan wel met je eens. Die komen gewoon echt te kort. Maar doe nou niet alsof het hele elftal zo verschrikkelijk zwak is, want dat is onzin. Ze moeten gewoon weer vertrouwen krijgen want het spel is meestal zeer behoorlijk.
0 0
AlexIbarra
Zonde..

Geen slechte pot gespeeld de eerste 75 minuten met zoveel boys uit het tweede (ook geen goede trouwens) en wederom weinig geluk met de afronding en de scheids. (Volgens mij staat Maher buitenspel bij de 1e goal en is de tweede goal hands van Altidore).

Dijks en Serero vielen me zeker niet tegen. Jody matig maar dat is al beter dan Slecht zoals z'n vorige pot.
Hopelijk vallen de dubbeltjes zaterdag wel weer een keer onze kant op en zijn we daarna van deze negatieve spiraal af..
0 0
BRAMHOUTEN
Dijks viel je niet tegen! Die gozer was bijna de stechtste van het veld! 2 doelpunten kan je op zijn naam schrijven! De linksback van de dames van Ajax is nog beter! Wat wordt deze gozer overschat zeg! Hij is groot en sterk maar daar is ook alles mee gezegd!
0 0
Ganggino
Ik heb de oplossing: De Jong in de spits!

Kolbeinn voetbalt veel minder mee, waardoor het vaak tot het strafschopgebied van de tegenstander komt, maar het daarna een rommeltje is. Daarnaast heeft Kolbeinn duidelijk zijn wedstrijdritme nog niet terug. Sinds De Jong uit de spits is gehaald doordat Kolbeinn terug van zijn blessure is, is het bergafwaarts gegaan.

Verder zou ik Serero dan een basisplaats willen zien krijgen voor op het middenveld. Hij zorgt voor meer tempo in het spel, waarbij het bij Ajax op dit moment ontbreekt.

Verder zit ik langzamerhand te hopen op een basisplaats voor Denswil (en niet omdat Moisander geblesseerd/geschorst is, maar gewoon vanwege kwaliteit). Denswil is sterk, snel, kan beter indribbelen en heeft een goede vrije trap.

De opbouw is redelijk goed verzorgd, maar het tempo ligt echt veel te laag. Frank wil de bal achterin rond laten gaan zodat de tegenpartij meters maakt, maar ook om ruimte voor het spel te creëren. Echter gaat de bal achterin soms zo sloom rond, dat de tegenstander alle tijd heeft om van links naar rechts te wandelen.
Ik zie het telkens weer, als ik naar PSV, Feyenoord of AZ kijk, dat het tempo daar een stuk hoger ligt. Als wij gewoon zoals nu spelen, maar gewoon sneller passen en ook wat risicovoller, dan komen er van zelf nog meer kansen, wat er voor zorgt dat een goal niet meer uit kan blijven.

Sowieso vertrouwen in Frank houden en volgende week gewoon knallen!

Vermeer
Van Rhijn - Alderweireld - Denswil - Blind
Poulsen/Schone
Serero - Eriksen
Cuenca - De Jong - Fischer
0 0
ELPISTOLERO
Dat krijg je met zoveel wisselingen. Een totale miscalculatie van Frank. Hij doet het geweldig, maar deze valt gewoon in de categorie McClaren - Den Bosch. Had ze dan zondag rust gegeven.
0 0
mickey2602
Nou,qua sterkte van het team momenteel zijn Twente en AZ ongeveer gelijk.Qua plaats in de competitie is er een behoorlijk verschil.Bovendien heeft Frank wel altijd gezegd dat de competitie het belangrijkst is.
Nee dat ie vandaag een aantal spelers rust heeft gegeven en niet zondag kan ik begrijpen.Ook waarom ie ze rust gegeven heeft,in het stadion lieten ze tijdens het warmlopen een intervieuw met Frank zien waarin ie de opstelling gaf en de redenen waarom de wissels.En dat klonk allemaal logisch.
Dus liever vandaag rust als zaterdag(bedacht ik me net ineens,tis zaterdag en niet zondag,neem aan dat jij dan ook zaterdag bedoelde).
Maar met zoveel wissels kan je vantevoren wel al rekening houden met een verlies en dat het nog 74 minuten duurde voor de eerste goal viel is dan nog haast te prijzen in dit B-team bij wijze van spreken...
0 0
ELPISTOLERO
Ik doelde op ADO-thuis. Daar had je ze vooraf gezien veel makkelijker rust kunnen geven.

En Twente gaat er zaterdag vol op klappen, daar ben ik van overtuigd. Uiteraard zullen wij daar als makke lammetjes op gaan reageren, met puntverlies als gevolg.
0 0
Boer Gijs
Het mag nu wel duidelijk zijn dat het technisch hart hard gefaald heeft. De selectie schiet namelijk flink tekort dit seizoen.

Door het gepruts van de andere teams in de eredivisie wordt het nog een beetje verdoezeld, maar werkelijk waar wat heeft Ajax ingeleverd aan kwaliteit (Vertonghen, Anita, Janssen, Aissati, Bulykin, Ooijer) en wat is er voor terug gekomen? (Moisander, Poulsen, Schöne, Hoessen, ?). Tel daarbij op dat we het in plaats van Narsingh (de beoogde rechtsbuiten) moeten doen met Lukoki of Sana op de flanken (die al matig van niveau waren) en het was van tevoren al duidelijk dat het mis zou gaan dit seizoen.

Dan kun je door het positiespel van Frank de Boer wel de bal lang in bezit hebben. Maar je bent machteloos om echt te domineren door goals te maken en wedstrijden te beslissen. Daarvoor is echt meer kwaliteit nodig. En die had er volgens mij best kunnen zijn, maar die is er dankzij het technisch hart niet. Kortom is er gefaald en ik heb niet het vertrouwen dat het richting het nieuwe seizoen beter ingevuld gaat worden. Ik hoop het wel. We zullen zien.
0 0
robert R.
BORST VOORUIT, KOP OMHOOG. WIJ ZIJN AJAX! Respect voor 410 tot de laatste seconde het team gesteund.
0 0
ST
Inderdaad. Het publiek was geweldig! Ook de F-Side trouwens.
0 0
Mrger
Hoe krijgen we het steeds weer voor elkaar om van onszelf te verliezen?
0 0
aj0104
Zeer teleurgesteld!! NEE niet afzeiken en JA wel kritisch durven zijn!! Dat Frankie met deze basisopstelling begon is een zeer slechte keuze geweest en datz al hij nu toch eens echt moeten gaan toegeven. Geen dingen zeggen als we hebben gedomineerd en 99 keer win je zo'n wedstrijd. Dat gaat niet meer op... Het technisch hart is misschien goed bezig maar vergeten volgens mij 1 heel belangrijk ding over te brengen naar de spelers: te allen tijde passie, strijdlust en overtuiging!! Dat is iets wat ik afgelopen week veel te weinig heb gezien. En natuurlijk, het is een jong team, maar dat mag geen excuus zijn. Soms moet je gewoon spelen om te winnen, dan maar zonder mooi voetbal, dan maar maar met 50% balbezit in plaats van 75%, gewoon die punten binnen halen. Het lijkt of ze er af en toe veel te makkelijk over denken, zowel de spelers als de technische staf. De beker is wel belangrijk!! In de top van de competitie kan dit jaar van alles gebeuren. We kunnen zomaar weer kampioen worden, maar met (nog) een paar slechte wedstrijden kunnen we ook niet eens zeker zijn van Europees voetbal. Alles ligt dicht bij elkaar en eerlijk is eerlijk, Ajax is dit jaar geen absolute uitblinker En de beker was een extra kans geweest om toch zeker te zijn van het Europese voetbal! Ajax heeft naar mijn mening weer te licht gedacht over deze wedstrijd. Dat kan, dat mag.... maar alleen op het moment dat je net als Barca of Bayern rijkelijk in punten een voorsprong hebt op de nummer twee.
Het voordeel is dat we ons nu, net als alle andere teams, volledig kunnen richten op de competitie en daarbij hoop ik dat de spelers, de technische staf en de supporters de hoop, het geloof, de passie, de strijdlust, de overtuiging en de wilskracht hebben om ook dit jaar weer die kampioensschaal in handen te krijgen.
0 0
Welja
Bekijk eens wat de Boer bereikt heeft in 2 jaar.

Kijk dan eens naar je eigen baan en vergelijk dat eens met wat jij bereikt hebt met je eigen baan?
0 0
polishbrigade
Grappig dat je mensen die je niet kent gaat beoordelen met wat zij bereikt met hun baan.. Zegt wel weer duidelijk iets over jou niveau.
0 0
Welja
Pure statistiek geeft mij gelijk.

Daarbij hoeft niemand te leven met de last dat iedereen iedere, kleine fout die je maakt, breed wordt uit meet in de media en internet-forums.
0 0
polishbrigade
Dus jij hebt de statistieken van de mensen die op AS zitten? Volgens mij gebruik je gewoon een relatief begrip. Verder ben ik het wel met je laatste stukje eens, alleen sloeg je vorige reactie gewoon nergens op.
0 0
Welja
Met het statistiek gedeelte bedoel ik dat niet iedereen de top bereikt in zijn vakgebied. Ongeacht wat ie doet.

Laat staan staan dat iemand het bedrijf uit een moeras trekt en daar weer een nationaal symbool van maakt waar mensen trots op kunnen zijn. Kunnen...

Mocht jij het jou wel gelukt zijn, dan zie ik graag een emailtje tegemoet. Dan kun je me vast helpen in mijn zoektocht naar een mooie baan. :)
0 0
Welja
Met het statistiek gedeelte bedoel ik dat niet iedereen de top bereikt in zijn vakgebied. Ongeacht wat ie doet.

Laat staan staan dat iemand het bedrijf uit een moeras trekt en daar weer een nationaal symbool van maakt waar mensen trots op kunnen zijn. Kunnen...

Mocht jij het jou wel gelukt zijn, dan zie ik graag een emailtje tegemoet. Dan kun je me vast helpen in mijn zoektocht naar een mooie baan. :)
0 0
ST
Als ze dat in Rotterdam zouden doen zouden ze met Andries Jonker of Arie Haan nog tevreden zijn.
0 0
<3 AJA xxx
Echt wtf, idioten die meteen gaan zeiken op FdB. Denk eens na voordat je wat roept. Frankie doet het hartstikke goed en blijft in ieder geval positief vooruit kijken, dat zouden meer mensen moeten doen. En boeiend, het is de KNVBbeker. Focussen op dit weekend en dan een paar tukkers voetballes gaan geven.
0 0
Wayout
Ik wist het, ik zei voor de wedstrijd al, geen creativiteit op het middenveld. We hebben gewoon niks gecreëerd. Ik vind Eriksen soms een watje maar oh oh wat is hij belangrijk!! Az zat ook niet in de wedstrijd. hadden mazzel dat we de bal niet wegkregen bij de eerste goal. Hij valt en dan ga je 1 op 1 spelen en vallen er nog 2. Daar geef ik de Boer wel gelijk in. Maar waar ik hem geen gelijk in geef dat hij sprak over kansen. We hebben een paar mogelijkheden gehad. Uit een vrije trap een paar afstandschoten, Ook lukoki een keer maar die heeft zijn schoenen verkkerd om aan en 1 bal op de paal van Moisader uit een dood spelmoment, vrije trap AZ was niks beter maar hadden de mazzel dat dat eerste doelpun viel in de 74 ste minuut waar je ze de hele wedstrijd niet zag voorin verder Verder kan je zeggen dat we een groot probleem hebben zonder Eriksen op het middenveld. Serero is bij lange na geen spelmaker, maar dat wist ik al.We hebben een probleem met afmakers. Ik ben blij dat we zondag misschien voor een ommekeer kunnen zorgen. Maar zoals hier ook al een paar zeiden als ploegen de linies kort houden en gaan verdedigen en op de counter gaan spelen krijgen we het heel moeilijk. Ik zie ons zo geen kampioen worden. We moeten oppassen. Over Hoessen kan ik zeggen dat ik hem niet slecht vond. Maar als je als spits geen ballen krijgt kan je niet scoren. Lukoki moet aan atletiek gaan doen want oh oh die gast kan niet eens schieten. Ik snap niet dat de Boer de Jong voor Serero wisselde. We hadden juist een spielmacher nodig. We hadden geen dreigend positie spel vooruit en iedereen speelde terug. Angst? Ze draaien ieder keer weer terug en kaatsen de bal terug. Een paar kleer gezien, ook bij van Rhijn, als je die bal in één keer geeft, Hoessen had een zee van ruimte voor zich, hij bood zich aan in de diepte maar van Rhijn draaide terug, Schöne had daar ook een handje van. Alleen Eriksen kan die steekpass diep geven en durft het.
0 0
Jaxxie
Als er 1 iemand pissig is dan is het de Boer wel. Hij kreeg nauwelijks de woorden uit z'n mond in het interview.

Dit ligt niet aan Frank ''echte Ajacied'' de Boer. Maar aan de slapjanussen in het veld. Ook al zet je Mourinho voor de groep. Het zal geen verschil maken zolang je geen kwaliteit hebt.

Een coach is zo goed als z'n materiaal.
0 0
polishbrigade
Dit is mijn club, mijn ideaal,
Dit is de mooiste club van allemaal.
Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet,
het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of VERLIEZEN,
maar een betere club dan deze is er niet!!
0 0
KevinR34
Ik wordt zo moe van dat standaardpraatje van de Boer. Ik maak me ernstig zorgen als Frank telkens het volgende blijft zeggen:

1: Ajax veel balbezit = Ajax gedomineerd
2: Tegenstander minder balbezit maar scoort wel = onterdient verloren, en totaal onnodig.

De werkelijke waarheid is dat dit Ajax aan een chronisch probleem lijd en dat probleem is dat Ajax VOORAL veel te zwakke vleugels heeft. We hebben een ernstig gebrek aan spelers die flinke kansen kunnen creeeren. De statistieken liegen er ook niet om. En wat het zo pijnlijk maakt is dat een A of B team niet uit maakt, want ook met onze A team met Fischer,Siggy,Cuenca,Eriksen,Siem hebben we precies hetzelfde probleem. Kijk maar tegen Steaua en ADO.

Veel balbezit, maar daar weinig mee doen.. Dan kom je er niet Frankie. Zo simpel is het.
0 0
ST
Helemaal mee eens! Ik word daar ook strontziek van. Er moet een bezem door de aanval bij Ajax. Lukoki, Boerrigter en Sana zijn niet goed genoeg. Hoesen moeten ze verhuren aan een club als Heerenveen en in de tussentijd een echte target-man (spits) halen die kan concurreren met Sigthorsson. Poulsen lekker op de bank, sterke fitte verdedigende middenvelder halen voor hem, Eriksen verkopen en Maher halen. En zo kan ik nog wel een tijdje door gaan.
0 0
Gabri411
voor het eerst sinds frank trainer is schaam ik me.... hopelijk voor het laatst
0 0
ST
Ook Siem geeft aan dat het lastig is met zoveel wijzigingen in de basis 11.
0 0
Cello
Vind zo'n uitleg van Siem geen item. Want wat je vandaag ziet en zag, dat zie je ook wanneer de vaste basis er wel in staat.....het zit 'm dus niet zo zeer in de spelers maar in de uitvoering van het spelsysteem.... en als er een zelfs maar een paar spelers tussenzitten die het niet goed beheersen of gewoon kwalitatief voor dit systeem niet goed zijn dan werkt het niet!.

Als je dan ook nog eens ziet, dat zoveel passen niet aankomen òf zelfs op goed geluk worden gegeven in de hoop dat de ander er misschien nog wat van kan maken....ja dan lijdt je balverlies en kom je tot niets. Tel daar dan ook bij op, dat in de omschakeling er geen druk vooruit gezet wordt en je helpt langzaam aan iedere tegenstander in het zadel. Want iedere tegenstander, hoe goed of je ook speelt, zal heus zijn kansjes wel krijgen. En als die wel de trekker overhalen dan is verlies op een gegeven moment niet meer af te wenden.

Wanneer we zaterdagavond op deze manier doorbreien.....moet je echt niet opkijken als het zxwalkende Twente er ook overheen gaat.

Misschien zijn wij wel de zwalkende titelconcurrent geworden, een concurrent die bezig is zichzelf kansloos te maken voor alle 3 de prijzen waarvoor het streed.
0 0
fayeajax
Wat je zegt heb ik niets aan toe te voegen.
Wel datr de trainer daar debet aan is.
Tis iig duidelijk dat de Boer aan zelfoverschatting doet.
0 0
ST
Is ook zo. Naar mijn idee ligt het probleem vooral voorin en het middenveld. Het middenveld is te instabiel en mist naast power een stukje creativiteit. Voorin missen automatismen, killers mentaliteit en kracht. Uiteraard komt je verdediging dan automatisch onder druk te staan als je ploeg de bal niet voorin vast kan houden. Bezem door de selectie en tijd voor aankopen. Helaas zal dat pas vanaf de zomer kunnen.
0 0
Cello
Dat is ook waar.

En inmiddels wil ik wel dat De Boer Boccara eens regelmatig gaat gebruiken. Ben wel klaar met Poulsen (ookal had ie er een paar goede reddende slidings tussen zitten. Maar vaak was het ook om zijn eigen eerdere falen te herstellen.

En ik ben ook klaar om keer na keer het gestuntel van Lukoki aan te moeten zien. Alle schijnbaar zeer goed bedoelde adviezen van o.a. Bergkamp ten spijt.... het gaat het ene oor in en het andere oor uit.....er blijft weinig of niets hangen, geen verbetering, helemaal niets!. En als ie Sana dan niet wil brengen, goh.... pleur er dan maar een junior in. Minder doen dan Lukoki het nu doet kan niet, zelfs niet door een junior, want Jody doet gewoonweg eigenlijk alles fout wat je maar fout kan doen.

Vandaag leek Boerrigter toch weer lichtpuntje te zijn...zag af en toe toch vlagen van zijn begin bij Ajax terug....

Maar wat boven alles wel heel duidelijk werd is, dat wij wel degelijk een type als Maher missen. Op dat niveau dan hè...een talent wat misschien die kwaliteiten heeft is leuk voor de toekomst van ons team, maar ik geloof dat we niet de tijd hebben om 'pak 'm beet' 3-4 jaar te wachten totdat ie een vergelijkbaar niveau heeft.

Wordt dus komende zomer, liefst gelijk na de laatste competitieronde, tijd om doortastend op te treden en het type Maher in de persoon van Maher zelf maar onder contract te zien te krijgen.

Wij hebben geen 'gifkikkertje' op ons middenveld, die die kwaliteit kan koppelen aan voetballende kwaliteit.....
0 0
ST
We missen Vertonghen en Anita gewoon onwijs. Dat waren onze gifkikkers. Moisander en Poulsen zijn net vrouwtjes in vergelijking met hen. Gooi Boccara maar voor de leeuwen inderdaad. Dan zijn we er echter nog lang niet natuurlijk.
0 0
<3 AJA xxx
Ik snap niet dat je zo denkt, we zijn niet de zwalkende titelconcurrent geworden. We hebben simpelweg pech. En ik weet dat veel van jullie dat niet kunnen verkroppen maar tot aan de 70e minuut is er helemaal niets aan de hand. Als je geluk hebt sta je met 1 of 2-0 voor en voetbal je zo'n wedstrijd met 2 vingers in de neus uit, zelfs met je "B-elftal".
0 0
ajax2004
Amen, er valt de afgelopen weken gewoon niet een bal goed en geluk hebben we al helemaal niet.
0 0
N-ajax
Als je 4 wedstrijden niet wint is het de vraag of het aan geluk ligt.
0 0
ST
Toby Alderweireld geeft tussen neus en lippen door aan dat hij het niet eens was met de keuze van Frank de Boer om met een B-elftal tegen AZ te starten.
0 0
marco009
Tis zoiets als:

35.000 kopen een kaartje voor George Michael en krijgen Dries Roelvink!

Minachting van je trouwe supporters!!!!!!
0 0
jm93
wel gruwelijk sfeer actie, met de rood witte sjaaltjes aan het begin van de wedstrijd. voor een beker wedstrijd hing er toch nog een mooi sfeertje, jammer dat ze allemaal teleurgesteld zijn
0 0
anrejane
Wat ontzettend naïef en arrogant om (na afgelopen week) de belangrijkste wedstrijd van het jaar, waarin je in 1 klap Europees voetbal veilig kon stellen en waarin bekend was dat AZ op scherp zou staan om het seizoen te redden, met een B-elftal te willen winnen. Of misschien moet ik zeggen: wat ontluisterend dat bepaalde spelers, na een lange winterstop en na twee (ik herhaal: twee) midweekse wedstrijden al zo "moe" zijn dat ze gespaard moeten worden. Nu zijn we dus binnen 1 week uit de Europaleague én uit de beker, terwijl die 2 verliespunten tegen ADO ons misschien het kampioenschap gaan kosten. Slap gedoe!
0 0
Mokum31
We zitten in het vervelende bekende hoekje
0 0
wilyha
ik heb vanavond wedstrijd gezien en komt ook tot conclusie dat ajax niet een leider heeft, psv heeft van bommel wij hadden jantje vorige jaar na winterstop psg heeft ibra , manchester heeft van rooney , city om zo maar door tegaan
en dat frank deze wedstrijd mensen op de bank liet vind ik raar maar is zijn keuze ,
op na competitie tegen tuk tukkers die moeten we zaterdag op eten.
en niet deze slappe hap dan gaat weer finaal mis , en onder de boer waren beste goede wedstrijden in 2 en half jaar tijd maar ook een boel wedstrijd net aan , of wedstrijden die niet lopen en geen goede bank hebben, kijk als je lukokiko en veltman op de bank heb zitten dat kan op het moment niet als je wat wilt forceren bv, of een goede spits zit er ook niet echt bij dan gaan ze over op siem,
eenige punt wat ik zou zeggen zorg dat je ook een goede bank hebt dan kun je wat forceren .
maar goed zaterdag volgas en ik ben er bij zowieso
0 0
robert R.
Vaak ben ik boos als Ajax heeft verloren. Maar hier ga ik eerder van janken. zwaar anti voetbal vqn az dat wordt beloond. En wat is Poulsen een drama. Had me verheugt op de finale tegen psv op mijn verjaardag. Maar helaas. Hopelijk pakken we twente zaterdag, maar ik ben bang dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen.
0 0
Welja
Enig idee hoevaak Poulsen zijn voet er nog tussen gezet heeft als het nodig was? Veel vaker als die ene keer dat hij de bal naar de verkeerde kleur speelde.
0 0
Cello
Kijk... dat we niet door zijn voor die Dennenappel, dat zal me werkelijk aan me reet roesten. Dat is toch een troostprijs, die velen niet eens een prijs zouden willen noemen als je niet de titel wint.....

Wat me wel begint te ergeren is de manier waarop het gaat en dat er zichtbaar geen vooruitgang te constateren is, erger nog...het lijk achteruit te gaan.

Positioneel doen we het leuk, we hebben veel balbezit, maar het is verworden tot balbezit om het balbezit en niet balbezit om uiteindelijk door hoog tempo de tegenstander uit te spelen en via een oogstrelende (of iets minder mooie) aanval te scoren. Van dat laatste komt het niet meer.....en lijkt iedere poging om een aanval op te zetten al bij voorbaat gedoemd te mislukken, omdat het plaats vindt op hoop van zege....niets meer en niets minder. En wil je winnen, zal het toch op dat laatste punt heel erg veel beter moeten.....
0 0
jm93
ben het helemaal met je eens, wat ik echt ongelooflijk vind, is de manier waarop ze staan te verdedigen na de 0-1, alsof ze een partijtje camping voetbal met een biertje erbij waren spelen.

0 0
robert R.
Vaak ben ik boos als Ajax heeft verloren. Maar hier ga ik eerder van janken. zwaar anti voetbal vqn az dat wordt beloond. En wat is Poulsen een drama. Had me verheugt op de finale tegen psv op mijn verjaardag. Maar helaas. Hopelijk pakken we twente zaterdag, maar ik ben bang dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen.
0 0
DeKes
In ieder geval weten we nu zeker dat Poulsen, Serrero, Schóne en Lukoki het niveau van Ajax niet hebben.
Tegen zo'n zwak AZ werd dat schrijnend duidelijk. Toch weer een leermomentje voor Frank. Vd Wiel en Dijks zijn ook geen zekerheidje. Je moet er niet te lang over na gaan denken. Pffffffffff.
0 0
DeKes
In ieder geval weten we nu zeker dat Poulsen, Serrero, Schóne en Lukoki het niveau van Ajax niet hebben.
Tegen zo'n zwak AZ werd dat schrijnend duidelijk. Toch weer een leermomentje voor Frank. Vd Wiel en Dijks zijn ook geen zekerheidje. Je moet er niet te lang over na gaan denken. Pffffffffff.
0 0
SoNick
Misschien een brief naar de bond sturen, schijnt te helpen ;) Nee flauwekul natuurlijk. We moeten het zelf eens afdwingen, vandaag weer nauwelijks een bal tussen de palen gezien. Zeker in de 2e helft niet. En dan vallen die jongens als Fischer en de Jong in, maar in plaats van wat opportunistischer te gaan spelen, gaan ook zij liggen breien. Pfff...Ik hoop op snel herstel zaterdag, want echt heel slecht spelen we ook weer niet.
0 0
DeKes
In ieder geval weten we nu zeker dat Poulsen, Serrero, Schóne en Lukoki het niveau van Ajax niet hebben.
Tegen zo'n zwak AZ werd dat schrijnend duidelijk. Toch weer een leermomentje voor Frank. Vd Wiel en Dijks zijn ook geen zekerheidje. Je moet er niet te lang over na gaan denken. Pffffffffff.
0 0
IamLegend
Wederom heeft boerrigter niks laten zien, wat een matige pot speelde die in dit piepjonge elftal...
0 0
Cootje2710
teleurgesteld : JA
Mijn club afzeiken : NEE NOOIT!!

Wat een kut "supporters" zitten hier toch zeg. Te triest voor woorden. De reacties hier vind ik nog erger dan t verlies. Triest volk!!
0 0
Intec
Ben het helemaal met je eens.
Maar het is duidelijk dat we begin van het nieuwe seizoen in injectie aan kwaliteit nodig hebben.
Ben er geen voorstander van maar het is niet anders.

Ik zei begin het seizoen al dat we een matige selectie hebben dat is wel duidelijk wat ik tot nu toe heb gezien.

Sullajmani links zetten cuenca rechts tot einde seizoen en fisher achter mickey.
0 0
ST
Ga jij maar eens naar het stadion en luister maar eens om je heen. Dan merk je ook dat iedereen de club afzeikt maar ondertussen wel de club blijft steunen. Daar zijn deze 'kut supporters' geen uitzondering in. Ik vind het heel realistisch om te 'zeiken' over de prestaties als je in een week tijd bijna op 3 fronten eruit gekegeld wordt. Wees blij dat ze het hier doen en niet hun club gaan uitfluiten in het stadion.
0 0
polishbrigade
3 fronten? je draait nog steeds mee om het kampioenschap...

edit: Mensen die me een duimpje omlaag geven zijn het er niet mee eens dat we nog mee draaien voor het kampioenschap? We staan 2 punten achter..
0 0
Ajax4life
Ik wil tegen Twente een tot op het bot gemotiveerd Ajax zien! Had ik eigenlijk vandaag al gehoopt..

Laat zaterdagavond maar eens zien dat je kampioen wil worden, strijdlust en eropknallen dat willen we zien!
0 0
Randy428
Denk dat je dat ook wel ziet hoor. En dan wint Ajax van Twente.
Maar dan spelen we thuis tegen PEC, en dan komen de zandzakken weer tevoorschijn en speel je weer gelijk. Zo gaat het namelijk iedere keer. Tegen de groters willen ze wel, maar tegen de kleintjes niet.
0 0
Toon meer reacties