De Boer geeft wisselspelers kans

SamVR, 14-02-2013 om 14:12, 15712 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

GEEN CUENCA OF FISCHER? - VIDEO - Frank de Boer heeft in de aanloop naar het treffen met Steaua Boekarest door laten schemeren dat hij zijn basiself aan zal gaan passen. 'Om bovenin de Eredivisie mee te draaien, moet je ook topfit zijn. Daarom wordt in deze fase meer gewisseld in de opstelling dan wanneer je alleen in het weekend voetbalt', sprak hij donderdag. 'In deze fase heeft het passeren of wisselen van een speler vaak niet met de prestaties te maken, maar met zijn fysieke gesteldheid', legt De Boer verder uit op de website van Ajax. 'Daarom zijn we blij dat we meer dan elf goede en belangrijke spelers hebben. De jongens die zich misschien twaalfde of vijftiende man voelen, moeten juist nu doorhebben hoeveel waarde ze voor de ploeg kunnen hebben.'

Mogelijk wordt de nog niet topfitte Isaac Cuenca of de jonge Viktor Fischer donderdag op de bank geposteerd. Ook is de kans groot dat spits Kolbeinn Sigthórsson in de basis zal beginnen. In dat laatste geval zou aanvoerder Siem de Jong een linie terugzakken en Lasse Schöne of Christian Poulsen op de bank belanden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IamLegend
goeie wisselbeleid frank!
0 0
Georginho
Frank geeft de Europa League de voorkeur dat is wel duidelijk. gewoon lekker wisselen mooi toch.
0 0
Raikkonen94
Opstelling Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind, De Jong, Schöne, Eriksen, Cuenca, Sigthórsson, Fischer.

Via ajax.nl
0 0
foshoquz
Ik hoop wel dat Cuenca speelt, ben benieuwd hoe hij het doet als hij wat meer ruimte krijgt.
0 0
IamLegend
Snap niet waarom mensen zich hier zo druk om maken over deze uitspraak van Frank...
0 0
oscario
Boerrigter dus misschien in de basis ipv. Fischer, positieve hiervan is eigenlijk dat hij dan wel op zijn vertrouwde linkerkant staat... hopelijk weet hij ook positief te verrassen!
0 0
ajax4perez
Zou het onterecht vinden als dit echt gebeurd. Als je hier een goed resultaat neerzet ( wint met minimaal 2 doelpunten verschil) dan zit je in een goede flow en win je met dezelfde 11 de volgende wedstrijd tegen RKC ook makkelijk.

De beste 11 opstellen en indien mogelijk/nodig na 60 minuten starten met wisselen.

0 0
Dokter Bernard
Gaat vak 410 weer protesteren vnvd? Haha, wat is nou hun probleem? Geen stadionverboden voor mensen die in hekken hangen? Dus hekken hangen mag vanaf nu gewoon toegelaten worden aldus vak 410? Of mag vak 410 vanaf nu zelf bepalen wat risicovol is en wat niet? Er is gewoon een regelboekje en daar moet iedereen zich aan houden! Er hoeft er maar een zijn nek te breken en het is een bak ellende. Die lui moeten blij zijn dat ze al zoveel privileges hebben! Ze denken echt dat zij samen met het bestuur, de trainers en de spelers Ajax zijn. Wat een onzin, blijven ze vanaf nu weg, dan staat er binnen een half jaar een nieuwe sfeergroep op. Ze hebben zondag maar weer bewezen dat ze een zondagmiddag plezier kunnen maken belangrijker vinden dan het resultaat op het veld. Geef mij dan maar de die-hard supporter die aan de radio of tv gekluisterd zit en met zweethandjes hoopt op een goed eindresultaat. De zogenaamde teletekssupporter, maar wel een die de club niet schaadt en trouw elke week in voor en tegenspoed zijn club het beste toewenst!
0 0
sigth?rsson1900
loop niet zo te zeiken een hoop van die mensen zit er elke wedstrijd en krijgen nu 5 jaar voor een dom iets als in de hekken hangen je krijgt tegenwoordig daarvoor nog een zwaardere straf dan stelen of iemand in elkaar slaan word lekker fan van pec zwolle ofzo
0 0
Dokter Bernard
Jongen, als je iemand in een stadion in elkaar trapt wordt je volkomen terecht voor de rest van je leven een stadionverbod opgelegd. Het gaat niet om een misdrijf, maar om een misdraging. Als je naar de bioscoop gaat hoor je ook niet op stoelen te gaan staan, doe je dat wel moet je niet raar opkijken als je er uit gelazerd wordt.

Die clowns moeten gewoon weten waar ze mee bezig zijn. Bovendien zouden ze ongetwijfeld al meer hebben geflikt en zou dit dus een optelsom zijn geweest.

Een voetbalwedstrijd is geen grijsgebied waar alles maar moet worden toegelaten. Vak 410 heeft boter op zijn hoofd, maakt een algemeen directeur er een zooitje van omdat hem het leven zuur wordt gemaakt door een Ajax icoon zingen ze massaal "rot op" of "hoerenjong" maar als ze zelf een wedstrijd lang hun team weigeren te supporten eisen ze respect.
0 0
stefanpetterson
Mensen niet reageren op deze kakkerlak!
0 0
Dokter Bernard
Dus als om maar wat te noemen Utrecht supporters bij een bezoek aan de Arena tegen de regels in tegen de glazen wand aan lopen te trappen mag dit ook zonder consequenties blijven?

Ajax supporters hebben een verleden. Ooit een vak in een Twente stadion half laten affikken, nu dit gezeik met die hekken weer. Pluk er maar is een paar rotte appels uit en laat maar zien dat je gewoon gedragregels moet opvolgen als je ergens op bezoek gaat.
0 0
MelleAfca
Aldus de zoon/kleinzoon van Ajax19
0 0
stefanpetterson
O nu wordt alles duidelijk, we hebben weer een nep-supporter
op het forum!
0 0
DeKlassieker
Oow kutzooi. Ik kom er nu pas achter dat je in werkelijkheid een troll bent en dat ik de moeite heb genomen om op je te reageren. Excuses aan iedereen.
0 0
Robinjo1988
Fischer speelde de laatste wedstrijden niet best en Cuenca is nog niet helemaal fit dus logisch als Frank wat wijzigingen doorvoert. Als Siggie maar speelt!
0 0
Dokter Bernard
Lukoki:-( Overal waar ik kom wordt gelachen om die prutser. Boerrigter zelfde laken en pak. Cuenca is een publieksspeler, die moet je altijd opstellen! Maar het lijkt er weer op dat Ajax voor de zoveelste keer een kortlopend contract met een allesbehalve topfitte speler heeft afgesloten.
Voor hetzelfde geld komt die vnvd met Sana op de proppen:-S

Ik snap het gewoon niet. Ajax is alles behalve consistent dit seizoen. Dan weer prachtig voetbal, dan weer schaamteloos een 2-0 voorsprong weggeven, dan weer nauwelijks kansen krijgen, dan weer 40 kansen missen, dan weer een geweldige galashow.
Geef nou is de jongens die het moeten doen de tijd Frank! Louis van Gaal wisselde in de jaren 90 alleen in nietszeggende bekerduels tegen amateurs. Als je vnvd 1-0 wint of 0-0 speelt ga je nog een zwaar avond krijgen in Boekarest.
0 0
stefanpetterson
Wat ben jij voor ajacied, vandaag lid geworden van AS. De manier waarop je over onze spelers spreekt zegt mij 1 ding, je zit op het verkeerde forum. Ga lekker bij 010 of 040 je gif spuien.
0 0
DeKlassieker
Je bent op dreef Dokter Bernard. Misschien moeten wij jou even helpen dat de beoogde voorhoede nu bestaat uit Fischer - Sightorsson en Cuenca, maar dat (helaas) de laaste twee terug komen van een langlopende blessure en dat Fischer met zijn 18 jaar geen 7 wedstrijden binnen 21 dagen kan spelen. Dan heb je toch je wisselspelers nodig en die bestaan vanavond uit Boerrigter en Lukoki (Sana zit niet bij de selectie).

Wat je zegt over van Gaal klopt ook niet, want ook daar kregen jonge spelers op tijd rust en bij een blessure stond er logischerwijs een ander in het veld. En het verschil tussen basis en bank was ook in die jaren een groot verschil of gaan we nu net doen alsof spelers als Wooter en Reuser zulke geweldige invallers waren?

Vermeer, van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind, Poulsen, Eriksen en de Jong spelen alle wedstrijden en alleen Poulsen krijgt als oudje nog wel eens wat rust aangeboden (zeer terecht). Als Sightorsson alles zou kunnen spelen dan speelde hij ook alle wedstrijden onder de Boer en Fischer is nu gewoon basisspeler op basis van getoonde kwaliteiten, maar is te jong om alles te spelen en op rechts was er meer kwaliteit nodig en dus is Cuenca erbij gekomen. Mag ik dan vragen wat jij precies wil zeggen met dat de Boer steeds maar aan het wisselen is?
0 0
Dokter Bernard
Ik snap je punt wat betreft Fisher. Die jongen speelt ook niet best, en af en toe eruit kan ik begrijpen. Maar als zowel Fisher als Cuenca niet starten zal belachlijk zijn. Als je Cuenca haalt voor een half seizoen, en hij blijkt niet eens fit genoeg voor 2 wedstrijden in 4 dagen, waar begin je dan aan? Laat die jongen gewoon 60 minuten vlammen en hij wordt alleen maar sterker.
Wat betreft van Gaal. Ben ik niet met je eens. Ja van gaal wisselde wel eens, maar alleen bij schorsingen of blessures. Zo speelde hij om die redenenen ooit is met een half B elftal Dortmund van de mat in de kwartfinale CL. Een keer heb ik hem wel een compleet B elftal de halve finale van de Beker uit tegen Feyenoord het veld zien insturen. Ajax was dat seizoen oppermachtig, al bijna twee seizoenen ongeslagen in eigen land en nog in de race voor de tweede CL finale op rij. Ajax won die wedstrijd met 0-5 van Feyenoord. Maar het vertrouwen in die hele groep was toen zo groot! Dat is niet te vergelijken met dit Ajax, waar basisspelers als Cuenca, Fisher, Stigthorsson, van Rhijn, de Jong nog vaak worstelen met vorm en fitheid. Die jongens moet je vertrouwen geven, op elkaar laten inspelen! Een Europacup avondje wil iedereen spelen, de sfeer noem maar op. Ik zit in Zweden, en het is hier live op tv. Zoals in nog wel meer landen met uitzendrechten. Wie vnvd vlamt, zal zondag tegen RKC de goede lijn doortrekken.
0 0
masterrr
Ik vind hier geen woord Spaans aan van Frank.
Stelletje zeikerds hier.
0 0
jollie18
Sneeuwt het in Amsterdam ook al?? Hier in Brabant namelijk wel wij gaan zo aan rijden.
0 0
oudzuid2
Poulsen en Schone lijken me nou niet spelers die rust nodig hebben...
0 0
Ajax-Hup
Ik denk dat dit hem wordt vanavond;

vermeer
van rhijn alderweireld moisander blind
poulsen
de jong eriksen
cuenca sigthorsson boerrigter
0 0
unis
Zou het eigenlijk wel mooi vinden als cillessen onder de lat zou staan!
0 0
MelleAfca
Dat zou ik al 2 jaar mooi vinden, al moet ik zeggen dat hij het op dit moment niet verdiend..
Is niet echt lekker bezig bij Jong Ajax
0 0
Dokter Bernard
Ik hoop het man, ik hoop het. Als die Cuenca buiten de basis laat kan ik het beleid niet meer serieus nemen.
0 0
Dokter Bernard
Ik heb al meteen stuk minder zin in vnvd! Had gehoopt op Cuenca, en dan krijg je straks die nitwit van een Boerrichter. Onze helfhaftige coach maakt weer een fout vnvd. Stigthorsson, de nummer 1 spits, maakt zijn rentree in de basis, en Frank zadelt hem gelijk op met de twee brakste buitenspelers in onze selectie. Zondag een lastig potje tegen RKC uit, en dan mag hij plots gaan wennen aan Cuenca en Fisher, of wordt Stigthorsson er dan weer uit gehaald en staat de Jong weer in de spits? Frank, stop met dat arrogante gewissel elke wedstrijd! Wil je soms je gelijk halen bij Koeman met het laten zien dat we een plan B hebben?
0 0
Dokter Bernard
Lachwekkend weer Frank! Zorg nou maar eerst dat die beoogde basiself van je week in week uit consistent presteert! Gaat die pannekoek weer wisselen, sjonge jonge. Nah, begin maar met die prutsers van een Lukoki en Boerrigter, dan weet ej meteen dat we vnvd geen afstand gaan nemen van die Roemenen. Cuenca is er maar een wedstrijd of 14, gewoon spelen dus!
0 0
robert R.
Hopelijk word Babel weer snel fit. Die Lukoki doet gewoon pijn aan mn ogen. Die Jongen komt zwaar tekort in mijn optiek.
0 0
Intec
en boerrigter erbij
0 0
KjeldAjax
Lukoki moet ik bijna van huilen... we zijn zo goed bezig met zijn allen hoe kan het dan dat hij nog in een ajax shirt rondloopt? Is andersen nog zoveel minder dan hij?...
0 0
IamLegend
lukoki is beter dan derkie, en cuenca!!! Derkie zit al maanden lang in een vorm crisis en cuenca kan je nog niet beoordelen. de 15 minuten was aangenaam wat cuenca liet zien, daarna was de pijp leeg...

Dan heb ik liever een product van de toekomst!!!
Zoals LUKOKI
0 0
jollie18
Ik weet niet hoor maar je mag RKC absoluut niet onderschatten. Ze zijn nu even uit vorm maar dat wil niet zeggen dat we daar even gaan winnen. Het zal niet de eerste keer zijn dat we daar punten verspelen en vorig jaar ging het ook al niet al te makkelijk. En we spelen vanavond dus makkelijk zal het niet worden zondag. Ben eerser bang voor punt verlies. Het zijn mijn 2 clubs dus de beste mag winnen maar voor de titel hoop ik natuurlijk op Ajax.
0 0
Professor
Is alleen jammer dat die niet helemaal 100% fitte spelers allemaal in de voorhoede staan. Want de vervangers Lukoki (komt heel veel tekort) en Boerrigter (hopeloos uit vorm) zijn nou niet de gedroomde vervangers van deze spelers. Rest van de voorhoedespelers, Babel geblesseerd Hoesen, Sulejmani en Sana niet bij de selectie. Hebben we eigenlijk alleen de Jong nog over die eventueel voorin zou kunnen maar ga ervan uit dat Sigthorsson speelt.
0 0
DeKlassieker
Dit maakt het ook weer duidelijk dat het best kut is dat Babel er niet bij is. Als je Fischer vanavond wilt sparen, dan had ik veel liever Babel gezien dan Boerrigter. En anders had je Babel nog in de spits kunnen zetten mocht dat überhaupt nodig zijn in de wedstrijd. De complete voorhoede gaat in ieder geval geen 90 minuten spelen, dat is wel duidelijk.
0 0
jollie18
Er is altijd wel wat als wij vanuit Tilburg naar de Arena gaan. Maar in principe gaan we er niet op achteruit als sommige spelers rust krijgen. Met Siggy worden we in ieders geval al sterker. En Boerrigter en Lukoki gaan ook nog wel. Verder zal er niet veel gewisseld worden
0 0
AFCA-CBS
Ik hoop dat ik vanavond niet voor niks naar de arena ga!
0 0
MelleAfca
Boerrigter zal dus waarschijnlijk spelen op links, hoop op Poulsen vnv want ik denk dat je met Schöne word overlopen door een fysiek Boekarest.. (heb ze nog nooit zien spelen maar ga ervan uit dat ze fysiek heel sterk zijn)

Vermeer, Rhijn, Toby, Niklas, Blind, Poulsen, De Jong, Eriksen, Cuenca, Siggi, Derk
0 0
Raikkonen94
Ik mag toch hopen dat Cuenca wel weer begint. Dan haal je hem er maar weer uit na een uur, maar die jongen kan het verschil maken. Lukoki of Boerrigter niet. Cuenca heeft juist wedstrijdritme nodig. Ik begrijp dat men rustig aan wil doen met hem, maar ik kan me niet voorstellen dat hij van 45 minuten of een uur fysiek slechter wordt. Hopelijk ook Sightorsson in de spits, want Siem stelde wel erg teleur afgelopen zondag.
0 0
afcadavid
opstelling vanavond na mijn inzicht: Vermeer - van Rhijn - Alderweireld - Moisander - Blind - de Jong - Schone - Eriksen - Boerrigter(Fischer) - Sigthorsson(Hoesen) - Cuenca (Lukoki)
0 0
Daantje Makkes
Dat betekent hoogstwaarschijnlijk Boerrigter op links, Siggy spits en mijn held Lukoki op rechts
0 0
afcadavid
ik denk dat Cuenca vanavond speelt en zondag rust krijgt samen met Sigthorsson aangezien je spelers beter rust kan geven tegen RKC dan in de Knock-out Fase Europa Leauge tegen Steaua Boekarest zondag speelt ajax dan met Fischer - Hoesen - Lukoki vanavond met Boerrigter - Sigthorsson - Cuenca
0 0
dehunt
Geen shit aub, gewoon erop knallen
0 0
Ajax4life
Toch best vreemd als Cuenca niet in de basis zou staan. Hij maakte op mij een prima indruk tegen Roda, daarnaast kunnen we zeker in de europa league wel spelers gebruiken die het gewend zijn om op een hoog niveau te spelen. Vergeet niet Cuenca was vorig jaar nog basisspeler in de halve finale Champions league tegen Chelsea.. Kortom ik denk dat hij een stuk verder is dan Lukoki. Maar wie weet is dit allemaal maar speculatie en staat hij vanavond gewoon in de basis!
0 0
jollie18
Fischer links of Boerrigter dat Fischer er langs staat. Anders Fischer en Boerrigter voorin samen met Siggy.
0 0
Linaatje04
Benieuwd wie er rechtsvoor de potten mag breken als Cuenca niet begint.
0 0
Darkbird
Boerrigter of Lukoki, verwacht zelf Boerigter vanaf links en Lukoki vanaf rechts.
0 0
Intec
laten we hopen van niet vind die 2 toch de matigste spelers die er nu rond lopen.
niet om naar te kijken ik mag hierdoor echt duimpjes omlaag krijgen.
maar ze bakken er beide echt helemaal niks van.

0 0
Linaatje04
Dat zou best eens kunnen ja. Fisher zal wel geen hele wedstrijd spelen, als ie er al in komt.
0 0