'Basisplek lonkt voor Sigthórsson'

BvdPloeg, 13-02-2013 om 11:28, 10836 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

POULSEN OF SCHÖNE? - Afgaande op de laatste training, lijkt Kolbeinn Sigthórsson in aanmerking te komen voor een basisplaats tegen Steaua Boekarest. De IJslander speelde in de oefenvormen en partijen bij de beoogde basiself. Frank de Boer lijkt ondanks dat nog wel te twijfelen. Die twijfel was, opnieuw afgaande op de laatste, besloten training, vooral of Christian Poulsen of Lasse Schöne het middenveld vormt met verder Christian Eriksen en Siem de Jong. Laatstgenoemde speelde de laatste weken in de punt van de aanval, maar bij een basisplek voor Sigthórsson schuift de aanvoerder een linie naar achteren.

De overige namen met een 'basishesje' waren meer voor de hand liggend. Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander en Daley Blind vormden daarin de achterhoede. Voorin zou Sigthórsson bij een basisplaats vergezeld worden door Viktor Fischer en Isaac Cuenca. Derk Boerrigter speelde bij 'de reserves'.

De laatste training was besloten, maar de vraag is of De Boer echt kiest voor Sigthórsson. De coach is uiterst voorzichtig met de spits en bovendien lijkt hij wel gecharmeerd van De Jong in de voorste linie. Het uitsluitsel wordt gegeven als Ajax en Steaua donderdagavond om 19.00 uur aftrappen in de Amsterdam ArenA.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; De Jong, Poulsen/Schöne, Eriksen; Cuenca, Sigthórsson en Fischer.

Bekijk hier de bijdrage van de afsluitende training van Ajax.nl.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Multi
Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; De Jong, Poulsen, Eriksen; Cuenca, Sigthórsson en Fischer.

Dit wordt de opstelling, dus Schöne op de bank.
0 0
arigold
Mede Ajacieden,
Bestaat er een kans dat bij veel sneeuwval het duel van vanavond afgelast wordt? Ik kan me nog een klassieker herinneren waarbij er te veel sneeuw op het dak van de Arena lag.
Als ik zo naar Buienradar kijk dan is de voorspelling niet goed…
0 0
nicholas87
Ik zou gewoon is ff lekker die siem de jong aan de kant laten en met een compleet deens middenveld spelen! Siem komt (techniek) tekort voor het middenveld!
0 0
nicholas87
Ik zou gewoon is ff lekker die siem de jong aan de kant laten en met een compleet deens middenveld spelen! Siem komt (techniek) tekort voor het middenveld!
0 0
Rogyros
Ik ben blij dat jij de opstelling niet maakt. SIem de Jong is toch de man met de meeste doelpunten en de meeste assists. Maar zet jij hem er maar lekker naast. (Ook als middenvelder heeft hij die doelpunten en assists gemaakt.)
0 0
mickey2602
De laatste tijd is het iedere wedstrijd zo,Siem start als spits,middenveld Eriksen,Poulsen en Schone.Dan na ongeveer een uur spelen gaat Schone eraf,komt Siggy erbij en verhuist Siem naar het middenveld.
Als Frank dan twijfelt over of Siggy het 90 minuten kan volhouden,waarom dan niet de omgekeerde weg van wat ie de laatste weken iedere week doet.Dus Siggy starten,middenveld Eriksen,Siem en Poulsen.Dan na een uur(als Siggy het niet volhoudt)Siggy eraf,Siem naar de spits en Schone erbij op het middenveld.Mocht Siggy het wel 90 minuten kunnen volhouden,dan kan je misschien als de stand het toelaat eens andere basis spelers die weinig rust hebben gehad eraf halen.
Siggy kan spelen(of een uur of de hele wedstrijd),de lievelingetjes van Frank,Siem en Eriksen staan beide op het veld en Siggy kan evt gewisseld worden .Dat zal dan ten koste gaan van Schone maar dat is dit moment.
We spelen sommige weken 3 wedstrijden in de week en zeker in de competitie zal Schone zijn minuten best meepakken,sowieso zal hij totnutoe wat betreft speelminuten niks te klagen hebben.
Dat lijkt mij nou de ideale oplossing,in ieder geval voor morgen.
0 0
Rogyros
Ik kan je goed volgen. Lijkt mij ook een goed idee om Sigthorsson te laten starten.

Een puntje: We spelen nooit 3 wedstrijden in de week. We spelen er een in het weekend en een door de weeks.
0 0
mickey2602
Met 3 wedstrijden in de week bedoel ik bijv zondags competitie,woensdags of donderdags beker/EL en zaterdags of zondags weer competitie.Dat is dan 3 wedstrijden in de 7 a 8 dagen.
0 0
IamLegend
Goed nieuws:D Siggy zal gemotiveerd zijn om zich te bewijzen!!!
0 0
Jajijdaar
Poulsen is altijd zeer van goede waarden in top wedstrijden en duels. Ik vraag me alleen af van welk niveau steau is... Ik zou eerst Poulsen laten starten en vervolgens Schone erin.
0 0
Cello
Het viel me op hoe zeer een ieder over Poulsen heen viel afgelopen zondag. Ik wil het nog net geen afbranden noemen, maar het scheelde weinig.
En ik denk toch echt onterecht. Dat we niet wonnen afgelopen zondag lag in het geheel niet aan Poulsen, maar gewoon an het niet overhalen van de trekker door spelers die opgesteld worden om dat te doen.
Poulsen heeft in principe naar behoren gefunktioneerd, maakte wel een 'halve' fout door gewoon niet goed wegwerken van de bal voorafgaande aan het tegendoelpunt, maar ondasnkls dat tegendoelpunt hadden we nog steeds geen punten hoeven verspelen.

Echter als ik dan naar reaktie's kijk, dan lijkt het wel alsof men verwacht, dat Poulsen de bal erin moet schoppen......echter daar is ie niet voor opgesteld.

En ja....de discussie òf je Poulsen in dit duel wel eigenlijk nodig had....dat is imo een terechte, maar dat is de verantwoordelijkheid van De Boer en kan je nauwelijks Poulsen aanrekenen.

De Boer had ook Siggy kunnen opstellen en dan Siem een linie naar achter gehaald. Echter dat deed ie niet.

Maar zelfs met de opstelling van afgelopen zondag hadden we gewoon moeten winnen, genoeg hele en halve kansen gehad en ook een beetje gebrek aan geluk bij de ballen op de paal en lat.....
0 0
robert R.
Poulsen laten starten. Dat is de sterkst mogelijke opstelling in de topwedstrijden. Thuis tegen willem 2, ado, pec enz.. kan Schone wel VM spelen.

Off: Weet ieamand wanneer Babel terug komt?
0 0
Leon_AFCA
Schone hoort gewoon ''als hij speelt'' als AM te staan, want dat is hij gewoon toch ondankt dat hij ook als CM kan spelen?
0 0
dezengene
Hopelijk laat hij Poulsen staan. Schone komt tekort voor de Ajax-basis. Gewoonweg een te lage handelingssnelheid. Bovendien is hij geen verdedigende middenvelder, maar een aanvallende. Voor een verdedigende middenvelder is hij verdedigend (en eigenlijk ook qua handelingssnelheid) te zwak, voor een aanvallende middenvelder is hij aanvallend niet goed genoeg. In ieder geval voor Ajax. Poulsen voegt tenminste nog wat pit, ervaring en verdedigende kwaliteiten toe. Daarnaast heeft hij een prima pass in de benen, hoewel Schone dat ook wel heeft. Los van dit verhaal, blij dat Sightorsson terug is/komt!
0 0
Rogyros
Ik zou ook voor Poulsen kiezen. Schöne is wellicht de betere voetballer, maar hij mist de verdedigende kwaliteiten en de duelkracht. Poulsen vind ik als verdedigende middenvelder onze beste keuze. Als je tegen een kleine club speelt, waarbij je continu op de helft van de tegenstander speelt, is de keuze van Schöne logisch. Maar dat zal morgen niet het geval zijn.

Ik vind Schöne overigens ook niet meer dan een breedte aankoop. Eigenlijk is hij wat licht voor het Ajax-niveau. Zijn handelingssnelheid is niet altijd even hoog. Maar hij kan natuurlijk wel prima voetballen en in de breedte is hij wel nuttig. Meer ook niet.

Overigens wel terecht als Sigthorsson speelt. Ik kan natuurlijk niet beoordelen hoe het met zijn fitheid is, maar we missen gewoon een echte spits. Siem doet het goed, maar hij is toch meer een middenvelder.
0 0
TOOL
Lijkt me wel handig om met een spits te gaan spelen. Ook met zoveel fysiek zwakker spelers is het niet verkeerd om er een kerel tussen te zetten die een bal vast kan houden. Wat dat betreft is het jammer dat Babel er niet bij is want ook hij kan dat wel.
Maar goed, lijkt mij dat Ajax deze wedstrijd moet gaan winnen en persoonlijk hoop ik op een doelpuntje van Siggy, leuk voor die gozer.
0 0
Jowen
het is jammer dat hij zo fragiel is, maar je kan zien dat hij een echte spits is. Had bijna gescoord tegen Roda, en dat was geen makkelijke bal....
0 0
gvvsvw
Ik hoop ook schöne , daar zit voetbal in , met alle respect voor poulsen maar in de opbouw voegt hij totaal niks toe
0 0
Eriksen95
Hoop op Schöne
0 0
oudzuid2
op papier een prachtige opstelling, helemaal met een aanval Fisher, Siggy en Cuenca. Nu hopen dat het ook resultaat oplevert.
0 0
CrazyDJ
Een fitte Sigthorsson hoort altijd in de basis.
Frank en zijn staf weten het best of hij helemaal fit is en er klaar voor is dus we wachten af.
Frank ziet ook wel dat als hij fit is dat hij altijd in de basis moet staan, veel effectiever dan de Jong in de spits.
Ik hoop echter wel dat de Jong dichtbij Sigthorsson mag spelen als hij op het middenveld staat.
De Jong blijf ik het beste vinden vlak achter de spits rond de 16, hij moet daar vaak te vinden zijn als middenvelder.
Eriksen moet dan maar even iets meer een spelmaker worden, iets dat hij kan.

Lijkt me perfect!

En tja, wat Schone en Poulsen betreft, lastige keuze vind ik toch.
Poulsen kan echt erg goed spelen, tegen City was hij geweldig en ook in de top wedstrijden in de eredivisie vond ik hem steeds niet verkeerd spelen.
Schone is voetballend natuurlijk veel beter maar ja, we hebben ook kunnen zien dat hij verdedigend gezien meer steken laat vallen dan Poulsen.
Het is maar net wat je per wedstrijd nodig hebt denk ik...
0 0
Robinjo1988
Please Frank zet Siggie in de spits!

Siem op het middenveld met Eriksen en Schone..
0 0
SoNick
Sigthorsson, Poulsen en Schöne zou ik allemaal opstellen.
0 0
Ajax4life
Als ik naar deze basis elf kijk, heb ik toch echt wel het idee dat we het sterkste blok hebben van Nederland... Met nog een erg sterke bank hebben we kwalitatief gewoon een goede selectie! Met dit materiaal zou je gewoon kampioen moeten worden, zeker aangezien de concurrenten ook slordig punten verliest. Ik kijk in ieder geval met een positief gevoel naar de aankomende maanden!
0 0
Kaos
Wanneer wordt Frank zijn lieverdje, Siem de Jong, er eens uit gehaald en richting de tribune verwezen? Was zondag wederom de slechtste man van het hele veld. En geloof me, slechter dan Lukoki zijn was zondag vrijwel onmogelijk.
0 0
dennis020
Poulsen in plaats van Lasse denk ik. Lijkt me ook beter, ervaren beresterke kerel.
Weet niet of iemand het ook was opgevallen, maar toen de spelers uit bij vvv het veld verlieten probeerde Fischer wat te dollen met Poulsen....maakte Poulsen met een speelse doch imposante explosieve reactie kortemetten mee...dacht even dat ie onze Viktor ging slopen haha

Zag je ook meteen zijn rol in het team...de nieuwe Ooijer wat mij betreft
0 0
Figo
Zou mooi zijn. Eindelijk een spits in de spits en geen middenvelder meer.
0 0
RobertoStrife
Eindelijk!
0 0
trainerdv
Tsja, Siem en Eriksen zullen niet zo snel op de bank komen, al waren ze tegen Roda beiden zeer zwak.Ik denk dat Schöne zal banken. Maar goed, Sigthorsson zie ik graag spelen.
0 0
AjaxD1986
Lijkt me poulsen in het begin die is gewend om in een fysiek harde compeitie te voetballen (Italie)
0 0
bojansuarez
ik hoop het
0 0
ambtenaar
Fantatisch, eindelijk een echte spits in de spits.
0 0