'Misschien 1 á 2 spelers rust geven'

sv, 19-12-2012 om 13:17, 6836 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

LASSE WEER IN DE BASIS? - Frank de Boer zal zoals gebruikelijk in de beker Kenneth Vermeer vervangen door Jasper Cillessen. Daarnaast overweegt Frank de Boer om spelers rust te geven. 'Misschien dat ik 1 á 2 spelers rust zal geven', vertelde De Boer op de persconferentie. 'Ik vind de beker belangrijk. Ik wil alle prijzen winnen. Ook de beker. Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben in de selectie om heel ver te komen.'

Mogelijk krijgt Lasse Schone weer de voorkeur boven Christian Poulsen. De Boer wilde nog niks verklappen. 'Het is wel duidelijk dat Lasse niet alleen voor de breedte is aangekocht. Dat heb ik hem ook in persoonlijke gesprekken laten weten.'

De Boer keek ook alvast vooruit naar de wedstrijd tegen FC Utrecht. Dat Ajax minder ver achter staat in de competitie geeft rust. 'Natuurlijk. We hebben een stevige achterstand gehad, zijn al aan het jagen geweest. Het is een groot verschil of je tien punten of één punt achterstaat.'

'Laten we hopen dat het zo blijft, of misschien nog wel beter. Zowel de wedstrijd tegen FC Groningen als FC Utrecht nemen we erg serieus. Als je twee slechte resultaten boekt, ga je met een iets ander gevoel de winterstop in. Dat willen we niet, ook al is het geen ramp als je vier punten achter staat. Maar we zijn nu dichtbij. Dat willen we zo houden of er overheen gaan', citeert Voetbalprimeur.nl de oefenmeester.

De Boer is blij dat Ajax het de eerste helft van dit seizoen beter doet dan een jaar geleden. 'Ik denk dat veel spelers, ook vanuit de jeugd, weten hoe we willen spelen. De aanpassing verloopt makkelijker. We hebben in het begin van het seizoen heel vaak gelijkgespeeld, waar we vorig jaar vaker verloren. Ik vind wel dat we stabieler zijn, al hebben we te veel gemorst.'

Bekijk de persconferentie hier.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ShermahnG
Iemand opstelling?
0 0
Joey89
Cillesen, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind, Schöne, Poulsen, Eriksen, Boerrigter, De Jong, Fischer.

Ik denk dat dit hem wordt. Toby heeft al een paar wedstrijden dat het niet helemaal fris oogt en Hoesen kan nog geen 3 wedstrijden per week spelen.
0 0
Randy428
Je moet niet aan je verdediging gaan rommelen tegen een eredivisionist. Toby moet nog 2 wedstrijden volle bak knallen, en dan mag hij daarna lekker winterstop vieren. Net als de rest van de spelers.
0 0
suarez1
Ik heb een kaartje dus ik hoop toch dat er basisspelers bij zijn :-)
0 0
Randy428
Spelers rust geven, terwijl je de beker belangrijk vindt en iedere prijs wil winnen. Dat matcht niet.

Gaan we nu zelfs spelers sparen tegen een eredivisionist? Omdat het tweede plan bulkt van de kwaliteit?

Als je spelers naar de kant haalt na een helft als je met 4-0 voor staat en de punten al in de tas zitten snap ik, maar spelers vanaf het begin rust geven gaf zelfs tegen FC Volendam dusdanige gevolgen dat we daarna geen bekervoetbal meer hoefde te spelen.

Kom op Frank. De beker is de kortste weg naar Europees voetbal en naar een van de drie hoofdprijzen van Nederland.

Overigens kan ik het wel begrijpen als hij in de aanval iets veranderd. Maar als je gaat sleutelen aan de verdediging/middenveld, dan ben je gewoon echt niet slim bezig.
0 0
Robinjo1988
Beker is geen hoofdprijs. En het is idd de kortste weg naar EL voetbal. Wat hebben wij daar aan?
Ajax moet CL spelen!

Bovendien vind ik het wel slim om jongens als Hoesen en Fischer rust te geven, anders krijgen ze straks een terugval..
0 0
Randy428
Wat ik al zei, voorin kun je best een beetje rouleren. Ik zie dat niet echt als sparen. Fischer en Hoesen zijn (nog) verre van bepalende/dragende spelers.

Maar je moet niet aan de verdediging gaan lopen klooien. Het is nu al niet zeker achterin, als je gaat rommelen eraan wordt het gevaar alleen maar groter.

En de beker is een van de drie (hoofd)prijzen van NL. Als je aan het eind van het seizoen net naast het kampioenschap grijpt, en uit de beker wordt geknikkerd, dan heb je toch nog een troostprijs.

En het klopt wel, Ajax heeft er niet zoveel aan om direct EL te spelen. Al weet je natuurlijk nooit hoe de ranglijst zich ontwikkeld.

Dus nogmaals, voorin kun je best wat andere spelers neerzetten om zich te laten zien, maar achterin en op het middenveld het liefst vasthouden aan de basis (al is Schöne of Poulsen om het even).
0 0
Hwb
Waarom zou dat niet matchen? Ook in de Eredivisie krijgen spelers wel eens rust. Niet elke speler, maar als de staf het idee heeft dat een speler er een beetje doorheen zit, krijgt zo'n speler wel eens rust. Zie bijvoorbeeld Sana, die nauwelijks nog minuten maakt. Nu is dat natuurlijk een beetje een speciaal geval, maar het komt wel voor.
0 0
Randy428
Klopt. Maar nog 2x knallen en dan hebben ze winterstop.

Het is een bepaalde vorm van arrogantie om spelers rust te geven. Onderschatting, door niet met je sterkste elftal aan te treden.

Dan kun je nog beter spelers rust geven in de competitie. Dan is het slechts één wedstrijd van de zovele. Nu is het erop of eronder.
0 0
daslogisch
Geen bepaalde vorm van arrogantie, waarom toch zo bangig en negatief?? Het is juist een bepaalde vorm van respect voor je selectie. Vetrouwen uitspreken in (nog niet volop ontwikkelde) spelers zie ik iig liever dan lafjes roepen dat het mis zal gaan zonder de 11 spelers die in principe week in week uit aan de bak moeten..

Iedereen die structureel deel uitmaakt van de eerste selectie moet in theorie de potentie hebben om Ajax-1 speler te zijn. Wanneer je die potentie de kans wilt geven om eruit te kunnen komen, kun je simpelweg niets anders doen dan hier en daar de betreffende voetballers speeltijd te geven in Ajax1. Ook al zijn er vooraf altijd behooriljk wat laffere Ajacieden/voetbalvolgers die aangeven dat je niet kunt vertrouwen op de nog niet volledig ontwikkelde onbekendere spelers, jaar in jaar uit wordt in de praktijk getoond dat die angst niet nodig was en best wel eens plaats mag maken voor wat vertrouwen. De onbekende spelers blijken aanzienlijk vaker wel dan niet bruikbaar voor het hoogste nivo (dus Ajax1), toch doen de wat laffere voetbalvolgers vooraf juist altijd alsof dit andersom is. In mijn optiek is dat gebrek aan vertrouwen eerder een kwestie van projectie dan profetie..

Waarom zou je tegen een Groningen waarin geen een goede aanvaller rondloopt niet een Veltman kunnen laten spelen ipv Alderweireld of Moisander? Waarom zou de kans dat Ajax verliest kleiner zijn met een Boerrigter ipv een Lukoki? Zou Ajax zondag (en de 10 zondagen ervoor) uberhaupt iets minder hebben gepresteerd met Andersen op de plaats van Eriksen?

Een beetje vertrouwen in de jongelingen van de selectie mag best wel hoor! Was dat vertrouwen er in de Ajax-historie niet steeds geweest, dan zouden we nooit zon grote club zijn geworden. Kom zeg, wij zijn toch Ajax? We hebben toch al zo vaak laten zien dat het enorm kan lonen om zaken anders te doen en dat af en toe door een angstbelletje heen prikken juist iets heel moois kan opleveren??
0 0
MelleAfca
Cillessen, van Rhijn, Veltman, Denswil, Blind, Boccara, Schöne, Eriksen, Lukoki, de Jong, Andersen.

Schöne op dit moment beste middenvelder, de Jong en Eriksen allebei niet in goede doen..
0 0
RobertoStrife
Hoesen en Fischer rust geven, Lukoki kans geven op rechts, Derk op links en De Jong in de spits.
0 0
1Zlatan
Ik zou Hoesen, De Jong, Alderweireld en Eriksen zeker rust geven.
0 0
Vinc-ajacied
Ik zou Lukoki graag zien op de plek van Boerrigter
0 0