Erelid Kraan (85) overleden

sv, 23-11-2012 om 11:07, 5836 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

AJAX MET ROUWBANDEN - Erelid André Kraan is overleden. Dat schrijft Ajax vrijdag op haar officiele website. Hij was vanaf de jaren zestig in verschillende functies actief voor Ajax. Als voetballer haalde Kraan vanwege dienstplicht nooit het eerste van Ajax. Wel werd hij met het honkbalteam van Ajax in 1948 kampioen van Nederland.

Na zijn actieve carrière als sporter werd Kraan leider van verschillende lagere teams en op 34-jarige leeftijd begon hij aan zijn bestuurscarrière bij Ajax. Kraan was tussen 1961 en 1977 en tussen 1986 en 1997 commissaris betaald voetbal, amateurvoetbal en algemene zaken en bestuurslid technische zaken. Eind jaren tachtig was Kraan ook nog waarnemend voorzitter.

Na zijn afscheid als bestuurder bleef Kraan actief binnen de club. Samen met erelid Wim Schoevaart ontving hij de scheidsrechters in de Arena en op De Toekomst tijdens wedstrijden van Jong Ajax.

In 2010 werd hij gehuldigd vanwege het 70-jarig lidmaatschap van Ajax, waar hij in 1975 erelid werd. André Kraan werd 85 jaar.

Vanwege het overlijden van Kraan spelen alle teams van Ajax dit weekend met rouwbanden en wordt er voorafgaand aan alle wedstrijden op De Toekomst een minuut stilte gehouden. De vlaggen bij Ajax hangen halfstok.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
litmanen38
R I P voor altijd ajacied
0 0
RoodWit
Rust in vrede André

Op mijn werk kwamen er een aantal bestellingen binnen vanuit Ajax, het ging om zwarte rouwbandjes, zeer triest natuurlijk.

Sterkte naar de familie.

0 0
RobertoStrife
70 jaar lid, dan ben je een echte hoor. Rust in vrede.
0 0
Cello
Juistem!.

Verder dacht ik eerder dat je je account had opgeheven, want ik zag je niet meer staan in het lijstje met 'meeste reactie's' hier op deze site.......
0 0
RobertoStrife
Ben admin geworden, misschien kan een admin daar niet bij staan, geen idee. Maakt mij ook niet zoveel uit trouwens ;)
0 0
RoodWit
Je bent Admin geworden? Dat wist ik niet.
0 0
RobertoStrife
Is ook sinds kort.
0 0
ajax19
Haha. Ik wist niet dat AS dat had. Hoe strak is het keurslijf?
0 0
RobertoStrife
Is net nieuw en vrij simpel. Schelden mag niet en trollen (ThomHermsen en recenter ajaxf4n) mag ook niet. Gewoon met respect naar elkaar praten en dan is er geen probleem.

We halen vooral de trollers weg, dat is het voornaamste.
0 0
jtsmit
Idd meer dan 70 jaar lid van Ajax dan kun je wel speken van een ras-Ajacied. R.I.P. André en dank wat je voor onze club hebt gedaan. Ik wens de nabestaanden veel sterkte.
0 0
Robinjo1988
Meer dan 70 jaar lid van Ajax, diep respect daarvoor.
0 0
Num
Condoleances voor dierbaren.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Rust in vrede!

Off: ik vind het een beetje ontoepasselijk om dit bij 'bijzaken en geruchten' te zetten ;)
0 0
Daantje Makkes
Rust in vrede
0 0
ajax19
Gecondoleerd aan alle dierbaren. Met hem heb ik in alle jaren nooit te maken gehad, dus er steekt geen persoonlijk verhaal achter.
0 0