Transfer Babel afgerond

sv, 03-09-2012 om 16:57, 21062 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

'RIO' IS BINNEN - Zoals verwacht heeft Ajax de komst van Ryan Babel vandaag afgerond, De aanvaller heeft een contract voor één seizoen getekend in Amsterdam. Hij had zijn contract afgekocht bij Hoffenheim en is daarom transfervrij. Bekijk de foto van het signeren hier. Ook staan hier foto's op Ajax.nl.

Het voelde alweer vertrouwd. 'Het is zeker vertrouwd, want het ziet er nog bijna hetzelfde uit als vijf jaar terug. Toch moet het nog even laten bezinken dat ik hier weer sta. Ik wil mezelf weer laten zien. Ik heb het idee dat mensen geen goed beeld van mij hebben, want ik heb in Duitsland goede wedstrijden gespeeld. Ik wil bij Ajax laten zien hoe goed ik kan voetballen', aldus de kersverse Ajacied.

De vader van een zoon van twee gaat spelen met rugnummer 49. 'Dat kreeg ik in mijn eerste jaar noodgedwongen in mijn handen gedrukt, maar ik heb daar wel een band mee gekregen. Dus het voelde weer vertrouwd. Het verschil is wel dat er drie sterren op staan. Ik heb nooit een kampioenschap hier meegemaakt. Natuurlijk heb ik de laatste twee jaar alles via de televisie gevolgd. Het was mooi om te zien hoe de media dan werken. Ze schreven Ajax helemaal af en dan is er toch die strijd en het kampioenschap. Ik heb met kippenvel naar de huldigingen gekeken en wil dat dit jaar zelf meemaken. Het is een goed team en ik zie goede mogelijkheden dat Ajax weer kampioen wordt.'

Frank de Boer is blij met zijn komst. 'Ryan heeft meer dan veertig interlands gespeeld en na zijn vertrek bij Ajax ervaring opgedaan in twee Europese topcompetities. Hij zal daarom niet alleen vanwege zijn spel van toegevoegde waarde zijn voor Ajax, maar ook vanwege zijn ervaring. Nu alles is afgehandeld, kan hij gaan meetrainen. Hij heeft geen grote achterstand, omdat hij de voorbereiding van Hoffenheim helemaal heeft meegemaakt. Hij zal dus alleen wedstrijdritme missen. Veel spelers zijn nu weg vanwege interlandverplichtingen, waardoor we komend weekend zelf geen wedstrijd hebben. Dat biedt Ryan bijna twee weken de kans om zich verder op te trainen. Daarna moeten we bekijken vanaf welk moment hij inzetbaar is in wedstrijden. Daar wil ik natuurlijk ook nog met hem over praten, dus het is te vroeg om daar nu iets over te zeggen. Wij zijn in elk geval blij dat hij er bij is gekomen.'
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Marcel-14
Assaidi op de tribune in engeland, ryan in de basis in amsterdam!
0 0
Cello
Babel is weer één van de onzen. En of we nu sceptisch zijn of niet over de hernieuwde samenwerking voor slechts één jaar, Ryan hoort nu volop gesteund te worden door ons supporters. We hebben geen transfersom hoeven te betalen en naar verluidt kost ie aan salaris zo'n 300.000 euro, dus daar valt Ajax ook geen buil aan.
Frank heeft nu de beschikking over Boerrigter op links, Derk schijnt nu blessurevrij te zijn, maar oh oh oh, wat was het afgelopen zondag magertjes wat onze Derk heeft laten zien!.
Dus als Derk niet snel verbetert dan kan zo maar speeltijd voor Babel (mits ie natuurlijk wedstrijdfit is ne ook op de training een plaats afdwingt) gloren aan de horizon.
0 0
DeKlassieker
Net het filmpje van Babel gezien op AjaxTV en ik snap het van hem wel. Met Babel had het gewoon slecht afgelopen, want de ''logische'' route bestond uit Rusland / Italië / Spanje en Engeland waar hij dan terecht komt bij een subtopper en voor iemand als Babel kan het dan snel gaan. Voor die het weet is hij 29 jaar en speelt hij degradatie voetbal of zit hij in een zandbak. Hij heeft gewoon logisch gekozen voor een stap terug in geld, maar een stap vooruit op voetballend vooruitzicht. Ajax speelt dominant voetbal en dat is voor Babel gemakkelijker spelen, dan dat hij bij een club in de middenmoot er geheel alleen voor staat. Die spelen vaak individueel en dan vallen de slechte kwaliteiten van Babel wel erg snel op. Er is dan ook echt helemaal niemand die bij balverlies enige moeite doet om het op te lossen.

Babel komt gewoon beter uit de voeten bij een club als Ajax en hoe eerder hij dat beseft des te beter is het voor zijn voetbalcarriere. Dan vind ik het echter nog wel vreemd dat hij dit doet voor één jaar. Is hij dan bang dat als Ajax een transfersom eist als er een club komt en dat er hierdoor clubs zullen afhaken? Want als hij transfervrij is dan staan er meer clubs voor hem klaar, maar wat dan? Als hij nu al geen goede opties heeft om naartoe te gaan, zullen die dan beter worden wanneer hij een jaartje bij Ajax voetbalt? Ik denk dat dezelfde clubs nog steeds interesse tonen in Babel en dat er echt geen '''Liverpool'' zit te wachten op Babel. Hij had gewoon een 2 of 3 jarig contract moeten tekenen voor een gemiddeld salaris wat hem gewoon vastigheid zou bieden. Daarna of tussentijds kans hij altijd nog wel zijn miljoenen terugverdienen die hij nu heeft moeten uitgeven. Maar ik vrees dat hij daar een beetje bang voor is, dat hij zijn miljoenen niet meer kan terugverdienen. Met een beetje pech lukt het niet bij Ajax en dan zak je echt snel terug op de Europese markt en kan komen ze ook met veel minder salaris aanzetten. In mijn ogen heeft hij het dan toch weer meer voor het geld gedaan, maar dat neemt niet weg dat het wel een goede keuze is Babel, want anders had hij persoonlijk waarschijnlijk dood ongelukkig geweest. Ajax kan een speler als Babel gewoon goed gebruiken, dus dat Ajax hem dit aanbied kan ik nu wel begrijpen al heeft dat echter wel wat tijd gekost.
0 0
Ajax-Hup
weer zo een rare foto, lekker bezig AS!
0 0
Daantje Makkes
Lekker belangrijk
0 0
Ganggino
Filmpje op de officiële website van Ajax:

Verslaggever; Dit keer weer een Ajax-shirt, maar dit keer met drie sterren erop.
Ryan; Ja heel mooi, ik hoop dat ik part mag zijn aan de vierde.

Ik geloof niet dat hij helemaal doorhad wat hij zei. xd Zal wel bedoelen dat hij weer kampioen wil worden.

---------------------------------------------------------------------------------

Overigens vind ik het contract wel kort, 1-jarig contract en geen eens met een optie tot verlengen van nog een jaar. Daarnaast heb ik het gevoel dat Ryan het echt puur en alleen voor zichzelf doet, hij wil zich in de kijker spelen in Europa en dat terwijl hij al een aantal jaar wanprestatie na wanprestatie levert.

Hoop dat hij het ook gewoon doet om Ajax te helpen, ben in ieder geval wel benieuwd of hij nog wat in huis heeft.
0 0
davids4life
welkom terug ryan zet hem op we kunnen je wle gebruiken en jij ajax een win win situatie op naar de tripple
0 0
Ganggino
Gaan we de Europa League winnen?! :o :)
0 0
seandebom
Rio is back on track!
0 0
Sanafan
RIO is backkkkk
0 0
joodvak121
iemand enig idee wanneer de verkoop open gaat van dortmund-uit?
0 0
SamAFCA10
Wat kan 'ie nog?! Ik vraag het me serieus af! Een Babel in vorm, daar kan je echt wel heel veel aan hebben.. Voorste linie met Babel, Sigthórsson en Sana? Of toch Boerrigter.. Of wat anders? Wauw wat een luxe.. ;-)
0 0
l0l
Leuke foto trouwens.
0 0
sv
:P
0 0
Num
Zag het op twitter, ben hier zeer blij mee.
0 0
Randy428
Hoe kan er sprake zijn van een transfer, als er geen contract meer bestaat tussen Babel en Hoffenheim? Dan is het toch gewoon komst Babel afgerond? :-)
0 0