Ajax C1 zesde op Marveld Toernooi

SP, 02-06-2012 om 19:25, 12574 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax C1 heeft zich op de tweede toernooidag op het Marveld Toernooi prima hersteld van de nederlagen op de eerste speeldag. Na een moeizaam begin met een gelijkspel tegen USA Onder 15 (1-1) wonnen de Amsterdammers de laatste twee groepsduels. Abdelhak Nouri trok de aandacht naar zich toe met twee fantatische goals tegen Real Madrid. Zoals vaker bij Ajax C1 op het Marveld Toernooi had het team een testspeler in de gelederen. De 14-jarige Vaclav Cerny speelde mee met de C1. Cerny is een linksbenige buitenspeler. Ook toekomstig Ajacied Nabi Hakimzadeh is van de partij in de selectie van trainer Michel Kreek.

Ajax C1-USA Onder 15 1-1

Tegen USA Onder 15 ontsnapte Ajax aan een nederlaag. In de eerste helft was het fysiek sterke USA Onder 15 oppermatig en was de 1-0 voorsprong een magere afspiegeling van de verhoudingen. Na de rust kwam Ajax beter in de wedstrijd. Nadat USA een grote kans op de 2-0 miste, maakte Adham El Idrissi gelijk. El Idrissi scoorde op aangeven van Nouri. In de slotfase werd keeper Meendering naar de kant gestuurd na hands buiten de zestien.

Opstelling Ajax C1:
Joost Meendering; Florian Toen, Leon Bergsma, Teun van Zweeden (Prince Bernard), Noussair Mazraoui; Donny van de Beek, Pablo Rosario, Abdelhak Nouri; Vaclav Cerny (Jeffrey de Lange), Rubya Rugamana (Adham El Idrissi), Gino Dekker.

Ajax C1-FC Twente C1 5-0

Na drie wedstrijden zonder overwinning won de C1 overtuigend van FC Twente C1. Nieuweling Hakimzadeh opende de score en op slag van rust maakte Dekker met een lobje de tweede goal. Na rust leverden drie prima aanvallen fraaie goals op. Eerst bediende Hakimzadeh Nouri, niet veel later was het Nouri die Hakimzadeh met een prima pass bereikte. Hakimzadeh scoorde beheerst. Na weer een aanval via Hakimzadeh en El Idrissi scoorde Nouri van dichtbij. Invaller Rugamana vond later in de wedstrijd de paal op zijn weg.

Opstelling Ajax C1:
Jeffrey de Lange; Prince Bernard, Leon Bergsma, Teun van Zweeden (Rubya Rugamana), Noussair Mazraoui (Florian Toen); Donny van de Beek (Abdelhak Nouri), Pablo Rosario, Gino Dekker; Nabi Hakimzadeh, Adham El Idrissi, Shivaro Hok Ahin.

Ajax C1-Real Madrid C1 4-3

Ajax C1 en Real Madrid C1 maakten er een prachtig duel van. De ene goal was zo mogelijk nog mooier dan de andere. Het begon met een zeer fraai stiftje van Abdelhak Nouri. Smulde het publiek al van deze treffer, even later legde de middenvelder de bal al even zo mooi in het doel. Na een prima combinatie met Cerny lobte Nouri van 16 meter achter de Spaanse doelman. Een minuut na deze goal maakte Real Madrid na een fantatische aanval de aansluitingstreffer. Weer een minuut later maakte Cerny, die tegen Real sterk speelde, de 3-1. Oog en oog met de keeper rondde hij overtuigend af.

De wedstrijd leek beslist, maar niets bleek minder waar. Real Madrid maakte nog voor rust twee mooie goals. Na de rust kon het duel beide kanten op. Uiteindelijk kopte Cerny een paar minuten voor tijd de winnende goal binnen na een actie van de ingevallen Hakimzadeh. Aan de andere kant redde Ajax-doelman Joost Meendering een aantal keer uitstekend.

Opstelling Ajax C1:
Joost Meendering; Prince Bernard, Leon Bergsma, Teun van Zweeden, Florian Toen (Noussair Mazraoui); Donny van de Beek, Pablo Rosario, Abdelhak Nouri; Vaclav Cerny, Rubya Rugamana (Adham El Idrissi), Gino Dekker (Nabi Hakimzadeh).

Ajax C1 eindigde in de poule als derde achter Feyenoord C1 en Bayer Leverkusen C1. Op zondag won Ajax C1 met 1-0 van Olympique Marseille. In de wedstrijd om de vijfde plaats werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen USA Onder 15. USA Onder 15 nam vervolgens de penalty's beter. Abdelhak Nouri werd verkozen tot beste speler van het toernooi.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA0902
Vaclav Cerny is een Tsjech die vorig jaar ook bij Chelsea op stage was en dit jaar ook bij Hsv.
0 0