Ajax haalt nog drie jeugdspelers

sv, 16-04-2012 om 09:03, 40003 views, Ajax Showtime/De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Naast Melvin Vissers (16, Sparta) en Mink Peeters (13, PSV) haalt Ajax nog drie jeugdspelers bij andere BVO's. Daarmee geeft de club extra kracht aan de oorlog die ontketend zou zijn tussen de topclubs in Nederland. Het gaat om Nabi Hakimzadeh (15) van Sparta en Guido Janssen (15) en Che Nunnely (13) van FC Utrecht. Met alle spelers is Ajax volgens bronnen van Ajax Showtime nagenoeg rond.

Gino van Kessel van AZ moet de spits van Jong Ajax worden. Hij is nog in onderhandeling. De 18-jarige aanvaller zou wel akkoord zijn met AZ over een contract.

Jip Bartels gaat al van Ajax A1 naar Jong Ajax. Die zal dan de strijd aan moeten gaan met Van Kessel voor de spitspositie.

Ezra Walian (14, spits), eveneens AZ, gaat volgens De Telegraaf al naar Ajax. Voor hem wordt 52.000 euro betaald.

De krant meldt verder dat Ajax het vooral voorziet op spelers voor de A-jeugd, omdat de Amsterdammers in die lichting het minste vertrouwen hebben. (foto: VI Images/Orange Pictures)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koenvanveen
Gino van Kessel zou echt een top aanwinst zijn! Ruimschoots topscorer van de A-jeugd met geloof ik al 25 doelpunten. Een goede spits heeft jong Ajax nog niet voor volgend seizoen, dus ik hoop echt dat ze hem weten te strikken. Alhoewel ik wel denk dat AZ er alles aan gaat doen om hem te behouden...
0 0
DDDD
tis wel te horen dat deze kerel niet
uit amsterdam komt!
0 0
Johnvanessen
En Robert van Koesveld is ook binnen! ajax.nl
0 0
IamLegend
Hoe goed is jip??
0 0
JohnDylan
Bartels stond altijd te boek als groot talent (samen met Klaassen en Denswil de meest talentvolle speler van zijn lichting) maar heeft er jammer genoeg twee jaar uitgelegen door blessures.
0 0
IamLegend
bedankt ik heb de naam jip wel vaker voorbij zien komen op deze site... en wist wel dat hij als groot talent werd gezien. Er werd zo weinig over deze jonge geschreven. Weet je ook wat voor blessure jip heeft gehad?
0 0
JohnDylan
Hij heeft twee keer de voorste kruisband van zijn knie afgescheurd.
0 0
Mr.Stephanovich
Wat bedoelen ze met , de lichting van de a1 hebben ze weinig vertrouwen in? Bedoelen ze daarmee, de lichting van de a1 die in de finale heeft gestaan van de next gen? of de spelers die zullen gaan doorstromen naar de a1? En kunnen jullie mij wat meer info geven over welke spelers het wel en niet gaan maken?
0 0
JohnDylan
Ik denk dat ze de lichtingen '94 en '95 bedoelen. De lichtingen die volgend seizoen dus de A-jeugd zullen vormen. Want over de lichting '93 zijn ze bij Ajax vooral heel tevreden en Ajax wordt veel gelinkt aan spelers die geboren zijn in 1994 of 1995. Van Koesveld is daar een voorbeeld van (die is nu binnen) maar ook Andersen (1994), Iancu (1994), Tiru (1994) en Meleg (1994).

Bij Ajax loopt er maar één toptalent rond die geboren is in 1994 en dat is Fischer. In de lichting van 1995 heeft Ajax Tete (geweldig talentvolle rechtsback), Kishna (enorm getalenteerde linksbuiten) maar al een jaar geblesseerd) en Becker (talentvolle rechtsbuiten maar technisch moet hij hard aan de slag) maar de rest is niet zo geweldig.
0 0
Sualex
Brands die van Rhijn bij Ajax probeerde weg te kapen is boos haha
0 0
Hwb
Is natuurlijk wel een iets andere situatie; een 20-jarige speler met Eredivisie-ervaring en een 15-jarige junior. Lijkt mij bijvoorbeeld dat Van Rhijn niet meer onder de gemaakte afspraken valt (weet ik niet, want ik ken de precieze inhoud van de afspraak niet). Vergelijking tussen die twee zaken gaat dan ook scheef.
0 0
Sualex
Nee hoor. Van Rhijn, Lukoki en nog een paar hebben een contract voorgeschoteld gekregen van Psv.
Deze jongen wilde niet op eigen vervoer naar Psv en Ajax haalt hem op. Dus gewoon de keuze van een speler net zoals van Rhijn had kunnen kiezen voor Psv
0 0
Hwb
Maar het gaat over een afspraak om geen jeugdspelers bij elkaar weg te halen. Van Rhijn kan je toch geen jeugdspeler meer noemen. Daarom gaat de vergelijking mank.Tenzij het een paar jaar geleden gebeurd is natuurlijk, maar dat weet ik niet.

0 0
Zorro
Ajax moet in deze niet roomser dan de Paus zijn. Barcelona, Liverpool, Juventus enz. kapen jeugdspelers bij Ajax weg. Het lijkt mij daarom niet meer dan logisch dat Ajax die gaten opvult met talenten uit Nederland. Barcelona scout vanaf de B-jeugd ook landelijk en internationaal. Wat dacht je van al die Scandinaviërs die Ajax in zijn selectie heeft rondlopen.
0 0
JohnDylan
Barcelona heeft vorig jaar nog een speler uit de Ajax C2 weggehaald en zitten nu achter zijn voormalig ploeggenoot Nouri aan.
0 0
JohnDylan
Bij Ajax halen ze liever geen spelers van andere BVOs maar door het wanbeleid van Jan Olde Riekerink en Hennie de Regt (voormalig belangrijke jeugdscout bij Ajax) moeten veel jeugdelftallen in de bovenbouw versterkt worden en dat kan jammer genoeg bijna niet anders dan door de grootste talenten van andere BVOs weg te halen. Als de jeugdscouting is verbeterd zal Ajax straks dit soort jongens op jongere leeftijd van amateurclubs kunnen halen maar dat is de afgelopen jaren niet gedaan en dus moet er een inhaalslag gemaakt worden.

Hakimzadeh heeft trouwens al een keer in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld maar werd te vroeg weggestuurd doordat hij fysiek niet zo sterk was en de voormalige hoofd jeugdopleiding geobsedeerd was met lichamelijke kwaliteiten en te weinig keek naar techniek, inzicht en doorgroei potentieel. Ajax keek eerst te veel naar hoe goed een speler het nu deed en aangezien fysiek sterkere spelers het in de jeugdopleiding makkelijker hebben kregen die vaak een kans terwijl technische rasvoetballertjes uiteindelijk veel beter kunnen worden maar het in de jeugdopleiding vaak moeilijker hebben en daarom weggestuurd werden. Dat is nu inmiddels rechtgezet door Cruijff en de zijne en dat is de grootste winst die de jeugdopleiding sinds de komst van Cruijff heeft geboekt.

Trouwens moeten ze bij PSV niet zeuren, die hebben vaak genoeg spelers uit de jeugdopleidingen van Ajax en Feyenoord proberen weg te halen. Dat ze dit niet is gelukt betekend niet dat zij zich aan het 'herenakkoord' hielden.
0 0
Maniche
Ik vind dat Ajax dit heel goed doet.
Ajax is nu behalve kwa verleden ook in het heden de beste club van NL, en daar wil je voetballen..
0 0
Monster09
Dat ze zeggen niet tevreden te zijn over de A1 die op de schop moet, daar moet ik toch een beetje van lachen. Ze staan 1ste in de competitie, zijn onterecht nummer 2 van europa geworden. En daarbij komt dat de B1 de Future cup won, ook van alle beste clubs van europa zo beetje. Vind het maar een vreemde uitspraak. Dat ajax talenten wegkaapt dat is wel duidelijk.
0 0
gusanito
Gezeur om niets, dit is over de hele wereld zo.
0 0
waynelove
ik snap het denk ik niet helemaal.. de spoeling bij de a1 is dun? ?
0 0
aajjaaxxx
Dat er bij de a1 van VOLGEND jaar niet veel grote talenten zijn.
0 0
l0l
Altijd goed om jonge talenten naar Ajax te halen. Maar SV, misschien handig als je iets update, dat je er ook bijzet wat.
0 0
godlike
Ondanks dat het voor ons voordelig is, is het frustrerend voor de andere clubs. Met name als er zo een handvol spelers weg worden gehaald uit jeugdopleidingen. Maarja.. het gebeurd ook bij Ajax..

Wel vind ik het imposant om te zien dat Ajax 52.000 euro uitgeeft aan een 14-jarige jongen.. dat is aardig wat geld..

Kent iemand hem goed? Ik kan er weinig over terugvinden op het net..
0 0
dan300491
Ergens zou ik de frustratie van andere clubs goed kunnen begrijpen maar aan de andere kant laat Ajax heel veel jeugd doorstromen en daarnaast heb je bijna de garantie in het profvoetbal actief te blijven als je Ajax A1 haal i.t.t. andere clubs.
0 0
TOOL
Het is vervelend voor de andere clubs in Nederland maar als je nou 14 of 15 jaar oud bent en je de beste voetbal opleiding volgen dan is Ajax misschien wel de beste keuze, daar eens aan gedacht?

We moeten niet doen als of deze kindertjes eigendom van een club zijn.

Natuurlijk moet men dan ook niet zeiken als zo een speler op zijn 18e naar het buitenland vertrekt.
0 0
pizzapunt
snap dat andere clubs dit misselijkmakend kunnen vinden, maar voetbal is oorlog en als je de top wilt handhaven moet je de concurrentie te slim af zijn
0 0
afca1985
Dit is al een tijdje bekend. Voor degene die meer over de jeugdspelers willen weten, wie er komen of weggaan of waar Ajax interesse in heeft, kan je kijken op Ajaxnetwerk en dan het topic jeugd en 2e elftal, jeugdspelers.

Als Ajax het niet doet dan doet Psv of andere clubs het wel
0 0
Raikkonen94
Goed voor Ajax, maar ik vind dat we nu ook niet hypocriet moeten doen en zeuren over het feit dat jonge spelers bij ons worden weggekocht. Wij doen immers precies hetzelfde.
0 0
heinp
Beter iong scouten ,die kun je kneden,van die halve aankopen als tainio etc hebben we niks .wie de jeugd heeft heeft de toekomst.En laten we heel eerlijk zijn PSV en alle andere clubs moge bij elke amateur club vissen ,daar zijn ze ook niet blij mee .
Wanneer goede talenten naar een prof opleiding kunnen moeten ze vrij zijn om hun favoriete club zelf te bepalen en niet de club.Jammer in sommige gevallen dat ze spelers op vroege leeftijd reeds kwijt raken maar wie houdt Chelsea tegen als die bij Ajax aankloppen ?
De speler bepaald tot het moment van een definitief contract
0 0
Raiko
Tja of je ze nou weghaalt bij een amateur club of bij een klein prof clubje genaamd Utrecht, ik zie geen verschil. Voor Sparta is het wel weer balen natuurlijk, zo kan die club nooit profiteren van hun jeugdopleiding.
0 0
l0l
Goede zaak, vroeg scouten werpt zijn vruchten af. Vind dit een goede zaak, kijk is naar Eriksen of naar Fischer die zijn ook top.
0 0