Brands niet blij met handelswijze Ajax

BvdPloeg, 16-04-2012 om 08:35, 17908 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

HERENAKKOORD GESCHONDEN? - Marcel Brands heeft in de Telegraaf aangegeven niet blij te zijn met Ajax. De Amsterdammers zouden kortgeleden een C-junior van PSV hebben verleid om naar Amsterdam te komen. Dat terwijl Feyenoord, PSV en Ajax een ongeschreven regel hebben dat men geen jeugdspelers bij elkaar wegkaapt. 'Hij is in november al benaderd. Vanuit de jeugdopleiding van Ajax heb ik officieel niets gehoord, maar ik heb begrepen dat dat menneke naar Ajax gaat', meldt de technisch directeur van PSV. Het gaat om de jeugdspeler Mink Peeters, blijkbaar een groot talent.

Brands vreest dat deze gang van zaken nu een trend kan gaan worden. 'Het gentleman’s agreement tussen de topclubs is nu blijkbaar van tafel. Dit maak ik voor het eerst mee. Ik vind de gang van zaken een beetje vreemd en het zou best eens kunnen dat het hek nu van de dam is.'

Oorlog verklaard
De Telegraaf bevestigt zelf eigenlijk al de uitgesproken woorden van Brands. De krant meldt dat Ajax en PSV al flink bezig zijn om bij de elkaar te scouten. Het zou gaan om zes á zeven spelers waar de club maar 13.000 euro per opleidingsjaar voor hoeft te betalen. Ook bij AZ weten ze inmiddels hoe Ajax werkt. Talenten Ezra Walian en Gino van Kessel werden al benaderd waarvan eerstgenoemde al naar Ajax gaat.

Ajax zou zich vooral richten op A-junioren omdat daar weinig perspectief zit. Buiten enkele groeibriljantjes van de A1 is de spoeling verder dun. Mede daarom kijkt de club ook rond bij Utrecht en Sparta. (foto: VI-images)Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grotesmurf
Er spelen ook zo ontzettend veel eigen talenten in het eerste bij PSV....
0 0
jdvp1987
eigenlijk is de handelswijze van Brands misselijkmakend. zoals overal inmiddels bekend is gebeurt het andersom net zo goed.. Weer wordt de zwarte piet naar Ajax gegooid. Maar wij zijn Ajax, wij zijn de beste.
0 0
IamLegend
had barcalona laatst ook al een jonge jeugdspeler bij psv weg gekaapt?

Dit soort methodes word overal toegepast, uiteindelijk is het de keuze van de speler zelf...
0 0
JesusZoonVanGod
Wat is die Brands toch ook een stomme kut hé, Psv heeft deze jonge zelf zover gekregen om de overstap te maken. Deze jonge wilde in Nijmegen naar school, maar Psv probeerde hem te dwingen in Eindhoven naar school te gaan. Ajax heeft wel netjes geregeld dat hij met een busje gehaald en gebracht gaat worden en lekker in Nijmegen naar school kan.
0 0
w86
Ook belangrijk voor zo'n jonge om ook nog iets in zijn eigen (vertrouwde) omgeving te hebben! Kans is natuurlijk ook aanwezig dat hij het niet redt als prof!
0 0
Van Reenen
Die jongen heeft zelf de keus gemaakt. Of bij een kutclub blijven en niets leren en in een kutdorp leven of bij de mooiste club van Nederland voetballen, opgeleid worden door de beste Nederlandse voetballers uit het verleden met een Ajax verleden en in de mooiste stad van het land wonen/leven. Tja, het valt niet mee voor Brands om dat in te zien en te onderkennen. Bij Ajax worden spelers opgeleid en bij Pisvee worden spelers gekocht. Das een behoorlijk verschil.
0 0
Freekajax
Laat die oorlog maar komen, wie wilt er nou niet voor Ajax spelen?
0 0
DirkvanDam
Marcel Brands....( maar stiekem diep in zijn hart is hij ongelofelijk jaloers! )
0 0
JesusZoonVanGod
Brands is gewoon een debiel die dacht eventjes de landstitel te kunnen kopen door een stel overschatte voetballers voor de hoofdprijs aan te trekken. Dat Psv nu kei hard door de mand valt kan hij gewoon niet hebben. Daarom gaat hij (zonder zijn bronnen te checken) lopen janken.
0 0
DirkvanDam
Brands niet blij met handelswijze Ajax,

Wij zijn niet blij met de handelswijze van de Gemeente Eindhoven!
0 0
Cello
" Brands vreest dat deze gang van zaken nu een trend kan gaan worden"

Wat Brands echt vreest is dat als gevolg van het koop-beleid van hem en de zijnen, de talenten het niet meer zien zitten om daar opgeleid te worden met totaal geen zicht op een kans ooit te debuteren. Te vaak zijn er al loze beloftes gemaakt..... en iets zegt me dat indirect ook bijvoorbeeld een Labyad daardoor een beetje afgeknapt is op PSV en daardoor nu ineens heel snel het hazepad kiest richting Sporting Portugal.
0 0
Cello
Te eenzijdig belicht op deze manier. Hoor en weder hoor......
Het hoeft namelijk helemaal niet op initiatief te zijn geweest van Ajax, dat nu deze jongen naar Ajax wil. Dat kan ook gewoon via die speler zelf komen....
Ook die jongen, ookal is of zou hij pas 13 zijn, maar ook de mensen om hem heen.....die zien allemaal hoe het gesteld is met de PSV opleiding en meer nog hoe daar met talenten wordt omgesprongen en hoe veel kans je daar uiteindelijk maakt om überhaupt te debuteren.... PSV heeft een koopziek-imago......en dus kan ik me er alles bij voorstellen, dat je dan op een gegeven moment 'eieren voor je geld' kiest en verkast naar een club die wel bekend staat om het laten doorstromen van talent tot in de hoofdmacht.

In dat opzicht heb je dan twee goede keuzes in Nederland. Ajax en ook Feyenoord....en Peeters kiest dan Ajax.

Dan kan Brands wel schreeuwen dat Ajax er een bedenkelijke handelswijze op na houdt.....maar voor hetzelfde geld houdt Ajax zich wel aan de afspraken en is het nog niet zo ver dat men nog niet serieus zich heeft gemeld bij PSV.

Ik vermoed dus dat de keuze afkomstig is van de speler zelf........ dan doe je er uiteindelijk niets aan. En natuurlijk als het een groot talent is gaat Ajax niet op voorhand zeggen.....nou nee gassie, we zien dat niet zitten met jou. Leuk dat je naar ons wilt, maar toch maar niet want we hebben nu eenmaal een afspraak met PSV. Tuurlijk niet!.
0 0
AFCAjappie
Kan degene die dit dik gedrukt heeft gemaakt weer normaal maken en bij bijzaken zetten. Brands interesseert me namelijk niet. Brands, de voetbalwereld is hard als dat menneke verstand krijgt en naar Ajax wilt waar je wel goed kunt doorgroeien, moet deze jongen dat zelf weten.
0 0
RobertoStrife
Inderdaad, dit hoort niet bij hoofdnieuws. Het is toch allang normaal dat ook jeugdspelers naar andere clubs gaan, moet je maar beter voor ze zorgen!
0 0
jw1982
Als je werkzaam bent bij de meest smerige club van Nederland, dan moet je gewoon je kop houden.
0 0
Ruff Rhythim
Van een andere site geplukt:

De berichtgeving in de Telegraaf is nogal eenzijdig. Het bericht dat Mink Peeters door Ajax wordt weggehaald bij PSV klopt, alleen zit daar een verhaal aan. PSV wilde Peeters in Eindhoven naar school laten gaan, zodat hij elke dag in de buurt van de Herdgang zou zijn om te trainen. Zelf was Peeters daar geen fan van, hij blijft zelf het liefst in de buurt van zijn woonplaats naar school gaan. Aangezien Peeters in Nijmegen woont, zou dat wat problemen opleveren. Ajax heeft daarop aangeboden om hem dagelijks op te halen van z'n school, iets wat PSV weigerde. Hij zou z'n eigen vervoer dan moeten regelen, iets waar hij tegenop zag. Dat maakte het reizen te zwaar voor hem.

Op 22 maart j.l. werd bekend dat Peeters volgend jaar naar Ajax komt. PSV is daar op in actie gekomen. Als direct gevolg hebben ze een dag later via een scout naar de ouders van Ajax-jeugdspeler Deyovaisio Zeefuik gebeld, of hij volgend jaar naar PSV komt. Z'n vader lijkt ingepakt te zijn door de scout, de speler zelf twijfelt echter nog.
Dit is echter niet de eerste keer dat PSV achter jeugdspelers van Ajax aan zit. Voor Van Rhijn naar buiten bracht dat hij zijn contract bij Ajax zou verlengen, heeft onder andere PSV hem ook een aanbieding gedaan. Andere jeugdspelers die PSV een contract aan heeft geboden zijn Jody Lukoki, Yener Arica en Stefano Denswil.

Volkomen jankverhaal van die Brands dus. Het zit hem kennelijk heel erg dwars dat ie voor de 4e keer op rij geen kampioen word.
Dat ie ons record van 7x geen kampioen op rij worden maar over 4 jaar mag breken.
0 0
w86
En in zulke gevallen vind ik dus dat een gentleman's agreement niet hoeft te gelden. Daarbuiten geldt natuurlijk wel dat als er geen verstoorde verhouding is tussen spelertje en huidige club, dat hij gewoon bij zijn huidige club moet blijven en dat topclubs dit akkoord moeten respecteren!
0 0
Hwb
Van Rhijn is natuurlijk heel anders. Dat gaat om een 20-jarige met Eredivisie-ervaring en niet om een 15-jarige junior. Van Rhijn valt ongetwijfeld niet onder dat gentlemen's agreement.

De precieze inhoud daarvan ken ik niet, dus ik weet niet hoe dat zit bij Lukoki, Arica en Denswil.
0 0
AFCAoftheFuture
Klopt helemaal plus het feit dat zijn hele familie voor ajax is!!! Trouwens een heel groot talent als je de pisv fansites moet geloven.
0 0
insectenverdelg
Dat laatste zal wel goed gebeuren. een nogal populair boek heeft namelijk ooit voorspeld dat na 7 magere jaren, 7 vette jaren komen. We zitten nu op 2. ;-)
0 0
Maniche
Niemand deugt en zelf heel veel centjes krijgen en nooit presteren!

Eerst is even naar jezelf kijken alvorens naar een ander te wijzen..
0 0
Hwb
En het principe afspraak = afspraak dan?

Als je zo'n afspraak hebt, moet je je eraan houden wat mij betreft. Zie je de afspraak niet meer zitten, dan zeg je die netjes op.

Als het klopt wat PSV zegt, heeft Ajax hier gewoon verkeerd gehandeld. Heeft verder niets te maken met hoeveel 'centjes' PSV heeft gekregen.
0 0
drehendriks
AZ moet niet zeuren, zij hebben vorig jaar Terell Ondaan bij ons weggehaald...
0 0
Hwb
Dude, het gaat over PSV.
0 0
Ruben72
Of Ajax dit nu doet of een andere grote club uit Europa? Talenten dienen behouden te worden voor de Nederlandse clubs.
0 0
Van Reenen
Op de foto zie ik al dat hij (Brands) hand in eigen boezem steekt. Toen hij van RKC naar AZ ging, vond hij het heel normaal om spelers mee te nemen. Ook heeft hij er geen enkele moeite mee gehad om Lens mee te nemen van AZ naar PSV.
Volgens mij heeft PSV vorig jaar ook een jeugdspeler bij Ajax weggehaald.Trouwens hij wil toch niet met droge ogen beweren dat PSV een topclub is? Dat beweren alleen halve zolen en daar behoort hij volgens mij nu ook bij!
0 0
Monster09
Achja wat kunnen wij er aan doen dat 50% van Nederland Ajacied is, dan wil al snel iedereen naar Ajax. Als de club hiermee miljoenen bespaard vind ik het niet zo erg, is natuurlijk niet echt netjes , maja so what xd
0 0
AFCAMM
"Ook bij AZ weten ze inmiddels hoe Ajax werkt. Talenten Ezra Walian en Gino van Kessel werden al benaderd waarvan eerstgenoemde al naar Ajax gaat"

Stemmingmakerij pur sang, die eerste zin. Blegh.
Bovendien weet ik niet waar Brands zich druk om maakt. Er breekt toch geen eigen talent van PSV door.
0 0
Sualex
Misschien wil de gemeente wat geld lenen?
0 0
Sualex
Nadat Brands' probeerde van Rhijn weg te kapen bij Ajax is hij nu boos dat het Ajax wel lukt een speler van Psv te halen.
0 0
ajaxajaxajax
Heeft ie tenminste weer een smoes waarom pisvee de komende jaren geen kampioen zal worden. Ze halen alle talentjes bij hem vandaan, duhhhhhhhhh.......... zielige jammerkont.
0 0
JohnDylan
Wat een onzin. Deze jongen was sowieso bij PSV vertrokken omdat PSV wilde dat hij dichter bij Eindhoven ging wonen.
0 0
Sterretje73
Wat overigens de basis is van dit soort problemen is het feit dat Nederland gewoon te kklein is voor zoveel profclubs. Des te smaller de trechter, des te hoger dekwaliteit die de top uiteindelijk zal hebben. Wil je uiteindelijk het niveau van de competitie op gelijke hoogte zien te krijgen met ons omringende landen dan zullen (jammer voor hun) de lagere divisies nog meer als opleidingsinstituten voor de topclubs moeten gaan dienen. Uiteindelijk zullen zij dit weer terugbetalen (zoals ze al decennia doen) door hogere televisie inkomsten etc. Dhr. Brands moet zijn grote mond houden. Hij werkt bij een club die in de eerste plaats heeft geparrasiteerd op de successen die ver voor hun oprichting al waeren gelegd door o.a. Ajax, Sparta, Feyenoord, Haarlem (RIP) en wat clubs die inmiddels niet meer bestaan. Historie van nul en nog steeds hun handje ophouden bij de gemeente om uberhaupt te kunnen voortbestaan. En er zijn genoeg gevallen bekend waarin zijzelf ook liepen te kloten. Het geld is op en langzaam dooft het gloeilicht !
0 0
milansu
Dat herenakkoord ging erover dat je sowieso geen spelers bij de ander weg kaapt zonder toestemming van de club. Iets waar ze bij bijvoorbeeld Wijnaldum ook geen rekening mee hebben gehouden.
Ik zeg trouwens niet dat ik het netjes vind van Ajax, al zou het andersom gebeuren zou iedereen die Ajax een warm hart toedraagt moord en brand schreeuwen.
0 0
Rdk1983
Waar gaat dit over die jochies zijn 7! wat een veehandel.
0 0
l0l
Gelukkig doet PSV het niet bij andere Nederlandse clubs. PSV moet zich is afvragen waarom Labyad gratis vertrekt en de jeugd van PSV weinig kans krijgt.
0 0
lasse
vind je het gek dat de jeugdspelers liever bij ajax komen dan bij p$v.
Bij ajax krijg je nu training van miss wel ronad de boer of een andere godenzoon en bij p$v, van gerrit getelburg, met een zachte g
Dit is zeker een manier waarop de revolutie zich kan uiten! De beste jeugdspelers willen naar ajax!
0 0
suske
Brands zeurt nu wel maar zij doen. Precies het zelfde nu het bij hun gebeurd gaat hij piepen.
0 0
Sterretje73
Laten we eerlijk zijn. Alleen andere clubs proviteren van dit "herenakkoord" want waar willen de meeste jeugdspelertjes naartoe....Juist ! Ajax ! Dit soort onzinafspraken ga je toch niet met je concurrenten maken ? Zeker niet op een punt waarop ze duidelijk minder zijn dan jijzelf =-s Het gebeurt Ajax zelf namelijk binnen europa en daar hebben ze echt maling aan het feit dat Ajax ze opgeleid heeft hoor....
0 0
heinp
Ik vind het ook nog eens een onnozel agreement ,waarom twente en heereveen en az wel en de zogenaamde grote 3 niet bij elkaar vissen /
Dat is tegen alle regels van de natuur in ,dat zou de knvb nooit mogen goedkeuren dat 3 teams elkaar uit de wind houden ten koste van andere ?
Misschien is het beter dat er geen enkele speler voor zijn 18 een overstap mag maken naar een ander BVO ?
Maar ligt de grens en het einde zal dan ook zoek zijn ?
0 0
Melvin01
Dit zegt iets meer over de opleiding van psv dan van ajax.haha, als ze graag daar weg willen om bij ajax te ballen! Bij psv hebben ze nooit een fatsoenlijke opleiding gehad en de jeugd spelers en ouders zien dat nu ook en kiezen terecht voor en goede opleiding. Brands kende het jongetje niet eens...pannekoek! Blijkbaar is het een talent??!! Ken je jeugd opleiding man¡
0 0
heinp
Iedere jonge voetballer droomt ervan met ex-oranje spelers te trainen en dat zijn ook bijna allemaal ex -ajaxieden ,dus brandt aan het werk op zoek naar ex-psv ers die internationaal roem hebben opgedaan en aantrekken die hap zodat je plan Cruijf kan na apen of zo ?
Maar ja wordt moeilijk om ex psv toppers aantrekken met die uitsraling ?
Nilis ? Belg ,Romario ? Braziliaan ?
Ronaldo ,same problem .Gebroeders van de kerkhof dan maar aan slag denk ik ?

Van der Kuilen is altijd het uithang bord geweest maar psv heeft hem financieel eerst helemaal leeg geknepen als een uitgeperste sinaasappel ,en dan lopen ze achter de feiten aan nu .
Maar ik geef toe ook bij ajax waren de bestuurders belangrijker dan de oud-spelers tot aan JC toe .
gelukkig krijgt dat bij ajax eindelijk een wending en dat gaat nu ten koste van vele clubs die hun talenten naar ajax zullen zien vertrekken ,maar dat is life
0 0
ajax19
Schijnheilig ventje, deze Brands.
0 0
thekingr
Dat had psv maar een beter bod moeten doen en eerder met deze speler in contact treden. Wanneer dit niet gebeurt dan gaat de speler rond kijken. Dus het is eigenlijk een beetje de fout van psv zelf.
0 0
Figo
Tsja... bij AJAX schreeuwen we ook moord en brand als er een talentje in de belangstelling staat of wordt weggekaapt door een grote club. Helaas gebeurt dit nou eenmaal, met heel vaak verschillende achterliggende gedachten (geld, reistijd, perspectief en gevoel voor een club)
0 0
l0l
Eigenlijk kan het niet, van PSV naar Ajax met allen respect. Dit moet je als club zijnde ook niet willen.
0 0
afca4eva
Huntelaar deed hetzelfde, maar dan met een omweg..
0 0
Raiko
Alsof dit de eerste keer is dat een jeugdspeler overstapt van PSV naar Ajax en andersom. Daarnaast plukt PSV continu Sparta leeg. Sparta is dan misschien geen topclub, maar hun jeugdopleiding is niet minder dan die van PSV.
0 0
brttt
Ik vind dat Brands wel een punt heeft. Er is inderdaad weleens een jeugdspeler van Ajax naar P$V overgestapt en andersom, maar dat was wanneer zijn contract niet werd verlengd. En het gaat hier om een akkoord tussen de topclubs Ajax, P$V en Feyenoord om niet in elkaars opleiding te vissen. Dat er bij andere clubs wordt gevist, dat ontkent Brands niet, maar dat is hier dus niet het punt. Met dit soort acties jaag je alleen maar het anti-Ajax gevoel in de provincie op.
0 0
Raiko
Ja maar wat nou als Peeters weg wil bij PSV? Ze kunnen hem in Eindhoven moeilijk dwingen om te blijven. Ik lees namelijk verhalen dat hij teveel moet reizen naar Einhoven, en dat zijn ouders daar moeite mee hebben. Aangezien zij hem telkens moeten brengen. Geen idee of dit ook waarheid, maar dit is wat ik ben tegen gekomen.
0 0
meerzicht
want zij zijn groot en ik is klein, en das niet eerlijk, o nee
Hiep hiep, hiep hiep...Calimero....
0 0
TheJew
Zou zeer, zeer verwerpelijk zijn als dit waar is. Als je hiermee begint, kan je je terecht afvragen waar het eindigt.
0 0
SP
Het bericht is waar. Deze speler komt naar de C1 van Ajax. Woont in Nijmegen en zou van PSV dichter bij Eindhoven moeten gaan wonen volgens de verhalen. Dit wilde hij niet en mede daarom zou hij voor Ajax kiezen. Hij wordt dan elke dag opgehaald met een busje door Ajax.
0 0
afca1985
Precies dat is het verhaal, het is gewoon de keuze van de speler geweest in dit geval.
Van Psv moest hij dichter naar Eindhoven gaan wonen en hij vond dat geen optie en toen kwam het verhaal Ajax pas, dus hij moet niet zeiken die ** Brands, want hij doet hetzelfde met Sparta en een hoop Belgische clubs
0 0
heinp
Ik heb liever dat Ajax talenten uit Nederland scout dan Servie enzo ,wat maakt het uit PSV of Sparta ?
Wanneer een jongen graag naar ajax wil en hij is top wat let het?
omgekeerd kan ook maar dat zal voor Ajax makkelijker liggen denk want de echte talenten willen namelijk niet weg bij Ajax neem ik aan.
Maar jongens BOUY worden bij ons weer opgehaald door Juve , that's live
0 0
pizzapunt
vandaar dat maher weg is! bek houden en houdt de jaloezie buiten A'dam aub!
0 0