Ooijer stopt ermee na dit seizoen

VEDETTE STOPT - André Ooijer heeft dinsdagmorgen aangegeven dat hij bezig is met zijn laatste seizoen als voetballer. De laatste weken werd er al veel gepraat over een mogelijk einde van zijn carrière. Op het digitale thuis van Ajax legt Ooijer zijn keuze uit. 'Voetballen is het mooiste dat er is en ik heb het hier bij Ajax ontzettend naar mijn zin. De afgelopen maanden heb ik echter al diverse malen laten doorschemeren dat ik het idee had dat ik het niet nog een seizoen zou kunnen opbrengen. Mijn rol is de afgelopen jaren natuurlijk ook veranderd.'

De verdediger draaft alleen nog op bij personele problemen en heeft vooral een belangrijke rol in de kleedkamer. 'Ik heb vorige week ‘een bakkie gedaan’ met de trainer en hem verteld hoe ik erover dacht. Ik wilde dit weekend nog met wat mensen praten en zelf nogmaals goed nadenken over de beslissing, die ik hem uiteindelijk vanochtend heb meegedeeld.'

Ooijer weigert echter vooralsnog terug te kijken op zijn carrière. 'Ik ben er trots op dat ik bij de club waar het voor mij begonnen is, ook afscheid kan nemen. Maar ik heb nu geen zin om al te gaan terugblikken. Want de komende negen wedstrijden zijn heel belangrijk voor Ajax en ik wil natuurlijk op een fantastische manier afscheid nemen van het voetballen. En die kans is er. Ik blijf er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen. Terugkijken doe ik op een ander moment.'

De Boer
Coach Frank de Boer begrijpt de keuze van zijn routinier en toont lof. 'Het was geen verrassing voor ons, want ik spreek André regelmatig en ook al had hij de knoop nog niet helemaal doorgehakt, hij neigde al wel enige tijd naar stoppen. Het is een optelsom van onder andere zijn leeftijd en zijn positie bij Ajax. We hielden dus ook niet echt rekening met hem voor volgend seizoen, al zullen we hem zeker missen.'

Volgens De Boer is Ooijer een belangrijke kracht voor de club. 'André is belangrijk voor de ploeg, maar ook voor de technische staf. Omdat hij wat mij betreft de aanvoerder van de kleedkamer is. Maar met zo’n benaming doe ik hem tekort, want de afgelopen weken hebben weer aangetoond dat hij ook op het veld van waarde is voor Ajax.'

Bekijk een foto's-overzicht van de carrière van Ooijer hier bij Het Parool(foto: VI-images/Orangepictures.nl)
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SanderB
Hij heeft zijn waarde wel gehad. Vond het bij Psv altijd een irritant mannetje. Was van de ene kant dus wel blij dat hij nu bij ons was.

Als trainer, ik weet het niet. Hij zou de verdedigers onder handen kunnen nemen, maar daar hebben we met Stam al een ervaren kracht voor. Daarbij is het ook afhankelijk van de bezetting op de Toekomst. Je kunt natuurlijk nou niet iedere speler die stopt daar een baan geven.
0 0
Rdk1983
Ik hoop dat ze hem als assistent trainer of als Verdedigings trainer houden. Met al die jonkies kunnen ze zijn ervaring goed gebruiken.
0 0
Devinho18
Een goede speler om erbij te hebben , hij eist niet veel dus waarom niet.

OFF: Ik erger me echt aan Verhoeven, hij zit de hele dag te twitteren ...
0 0
Num
Verhoeven doet niets meer dan eten, trainen, twitteren, slapen.

Snap ook niet hoe hij ooit bij Ajax terecht komt.
0 0
Robinjo1988
Toen hij van psv naar Ajax kwam kon ik hem wel schieten maar na hoe hij zich bij Ajax heeft gepresenteerd heb ik veel respect voor Ooijer gekregen.

Hopelijk kan hij met nog 1 schaal afscheid nemen.
0 0
AFCAMM
Begrijpelijk besluit.
Als voetballer is hij natuurlijk gewoon over de top. Niets mis mee hoor, het is niet meer dan logisch. Maar er komt gewoon een moment waarop je moet stoppen en voor hem lijkt dat nu te zijn.
Zou leuk zijn als hij op één of andere manier behouden kan blijven voor de club, want voor jonge spelers kan hij veel betekenen.
0 0
l0l
Jammer was echt een hele goede ervaren man. We moeten nu eigenlijk weer zo type weten te strikken een Chivu zal een uitstekende persoon wezen. Het liefst Heitinga maar die wilt niet.
0 0
Rogyros
Die poll is mijns inziens geen goeie. Het gaat zo alleen maar over zijn voetballende kwaliteiten gezien de antwoorden, terwijl de vraagstelling veel breder is.
Ooijer stopt en dat is jammer voor AJAX, omdat hij in de kleedkamer en op het trainingsveld nog erg van toegevoegde waarde is. Dat Ooijer als voetballer stopt is niet jammer, want ik denk dat hij voetballend op is. Je kunt dus meerdere kanten uit met de vraagstelling en in beide antwoorden kan ik me niet vinden.

Ik hoop met veel mensen hier dat Ooijer behouden blijft voor AJAX, als begeleider of trainer of zo. Het zou zonde zijn als we helemaal afscheid van hem gaan nemen. Maar als voetballer is hij denk ik wel klaar. Helaas.

Laat je deze wel staan?
0 0
IamLegend
Pijnlijk,..
0 0
Tnoz
Misschien als vervanger voor Ooijer Douglas halen en voor Vertonghen een verdediger halen die niet elke wedstrijd een domme fout maakt.
Kan je Douglas als metal coache gebruiken voor de nieuwe verdediger.

Douglas: Hmmmm ging niet lekker deze wedstrijd je ging even goed de fout in, maar dont worry ik maakte er elke wedstrijd wel één en toch voetbalde ik in de top van de eredivisie en had ik een basisplaats......

:D
0 0
Balgobind
Dre bedankt jongen!
Fantastische inzet, nooit zeiken altijd je best doen!
Voorbeeldprof nummer 1, gaan je zeker missen!

0 0
ValkenburgZH
Welkom bij Quick boys want daar gaat hij waarschijnlijk heen!
0 0
Tnoz
Ooijer HELD!

Denk dat hij wel van toegevoegde waarde blijft voor ajax alleen niet meer op het veld.
Hoop dat hij volgende jaar een mooie plek krijgt in de opleiding van ajax. Zou samen met Stam een goed team kunnen vormen voor het begeleiden van verdedigers.
Misschien een idee: Stam gewoon 1 dag per week (zoals hij nu al doet geloof ik) en de rest van de dagen Ooijer als een soort assistent van Stam. Kan Ooijer ondertussen zijn benodigde papieren halen mocht hij dat zelf willen natuurlijk.

Zou het erg zonde vinden als ze Ooijer aan het einde van het seizoen een hand geven en succes zouden wensen met de rest van zijn leven.
0 0
Rogyros
Volledig eens.
0 0
Daantje Makkes
Als je naar Ricardo van Rhijn kijkt en daarna naar Ooijer, dan weet je wel dat het goed zit als Ooijer gewoon stopt. Dan moet Ricardo bijtekenen en dan hebben we een talentvolle verdediger voor de toekomst.
0 0
wilyha
laat hem volgend jaar i p v dennis bergkamp assistent worden,
want die lijkt mij niet van toegevoegde waarde
0 0
AjaxHeerlen
In het begin dat Ajax hem haalde had ik zoiets van wat moeten we met die boer maar hij heeft toch bewezen een echte Ajacied te zijn. Ik hoop dat Ajax hem een rol in de technische staf gaat geven.
0 0
RobertoStrife
Goede beslissing, hij had inmiddels meer waarde in de kleedkamer dan op het veld. Hopelijk gaat hij bij Ajax stage lopen, denk dat jonge jongens veel van hem kunnen leren!
0 0
insectenverdelg
Sceptisch toen hij kwam, zeker ook over de persoon, maar 180 graden daarover gedraaid. Heeft zich als een echte Ajacied gedragen imo. Alleen toen Jol hem boven Alderweireld ging verkiezen, kon ik dat niet zo waarderen. Maar daar kon André niets aan doen natuurlijk...
0 0
AjaxS
Ik zal nooit vergeten hoe deze man aan het doorjagen was in de kampioenswedstrijd van vorig jaar. Wat een actie vond ik dat!
0 0
Melvin01
Ooijer bedankt voor je inbreng. Ik denk dat jonge jongens veel geleerd hebben van je ervaring! Ik hoop dat je evt nog iets voor de club gaat doen! Scouten, ass. jeugd trainer.
0 0
Randy428
Overigens zou ik het geweldig vinden als hij zijn carrière afsluit met een kampioenschap. Als hij dan de microfoon pakt en zegt: 2x Eindhovuh!(denk aan Appelvlaai, grrrrr), verdient hij wat mij betreft een standbeeld :).
0 0
RobertoStrife
Zal hij niet doen, hij feest altijd als een gek, maar focust wel altijd op zn eigen feestje, niet op anderen!
0 0
Figo
Verstandige keuze. Mooie carriere gehad. Hopelijk kan hij het met een kampioenschap afsluiten.
0 0
Randy428
En voor degene die die poll gemaakt heeft:
Ik denk dat heel veel mensen het erover eens zijn dat hij niet nog een jaar door moet gaan. En dus kies je er maar voor dat het geen toegevoegde waarde was? Hou eens op zeg.

Nu is de meest voor de hand liggende keuze niet inbegrepen(ja, maar wel begrijpelijk. Het is mooi geweest), en getuigt de laatste van weinig respect.
0 0
Broedei
Die polls van hier zijn altijd te simpel! Het goede antwoord staat er meestal niet tussen xD
0 0
Randy428
Alvast voor alle mensen die hier juichend/blij/respectloos op reageren: toon even wat meer respect voor deze man. Dit verdient hij namelijk!

Zijn besluit is begrijpelijk. Gevalletje Jaap Stam, op een gegeven moment kan je lichaam het gewoon niet meer opbrengen om op topniveau mee te draaien.

Ik ben Ooijer zeer dankbaar voor de manier waarop hij ons, op de momenten waarop hij nodig was, geholpen heeft naar zijn beste kunnen. Ik weet zeker dat de jeugd ook veel aan hem heeft gehad op trainingen en buiten het veld. Het is een man met veel ervaring en een grote staat van dienst. Bovenal een sympathieke man, welke door vele supporters hier werd onderschat. Als je ziet hoe een Ebecilio als een gek op hem afrent na een doelpunt, geeft dat wel een indicatie van zijn rol binnen dit elftal.

Ik zou het een goede zaak vinden als Ooijer betrokken blijft bij de club, om de jeugd het nodige bij te brengen. Ooijer is gewoon, ondanks zijn verleden in Eindhoven, voor mij een held. Bedankt!
0 0
QuincyvM
Jammer, hij is wel een mooi mannetje voor Ajax.
0 0
Kaos
Dat werd tijd.
0 0
Daneman
Ben ik met je eens. Je kunt Ooijer niet kwalijk nemen dat hij nog ajax zat om zijn zakken te vullen. Dat zou vrijwel iedereen in zijn geval doen. je kunt ajax wel kwalijk nemen dat ze voor een verdediger zijn gegaan die behoorlijk over de top was. Ik had toen toen veel liever een CV zien komen die echt waardig Toby of Jan kon vervangen als het moest. Bij Ooijer was vw zijn leeftijd de kans sowieso groter dat ie geblesseerd raakt. Als we een goede stand hadden gehad in die wedstrijden die we met een erg jonge defensie speelden hadden we nu ongeveer 6 punten meer gehad!
0 0
L8
Beter word jij geen coach. Wat wil je in godsnaam met enkel tieners in het team? Had een Denswil Vertonghen even moeten vertellen hoe het moet? Of vertellen dat de tijd voor Van Rhijn nog wel zal komen?
Ooijer werd niet gehaald voor de basis en dat wist hij zelf ook. Ooijer is gekomen om al die jonge knapen te begeleiden. Dit heeft hij uitstekend gedaan, ze zijn gek op André geworden. Hij wordt niet voor niets 'aanvoerder van de kleedkamer' genoemd.

Begrijp ik het goed dat jij de schuld bij Ooijer legt, omdat hij geblesseerd was toen Alderweireld geblesseerd en er dus een jonge knaap erin moest en deze punten kostte voor Ajax?
0 0
Daneman
Ik heb het blijkbaar verkeerd beschreven. Ooijer werd een paar jaar geleden gehaald. Ik had veel liever gehad dat er toen een CV werd gehaald die beter was dan Ooijer op dat moment.
0 0
Ariedinho
Vind het vreemd dat zijn inbreng blijkbaar niet gewaardeerd wordt. Prima gozer en prima back-up.
0 0