'Cruijff heeft karatetrap uitgedeeld'

GH, 31-12-2011 om 10:12, 7590 views, Het Parool |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

MODDERGOOIEN DEEL 6651 - Johan Cruijff is 'bijna een soort Geert Wilders van het voetbal'. Dat zegt Klaas Vos vandaag in Het Parool. Vos zat sinds 2005 in de ledenraad van Ajax. Klaas Vos, die predikant is, verwijt Cruijff dat hij zijn pogingen om Ajax te veranderen altijd speelt via de media, met name via De Telegraaf, en niet in een open gesprek.

'Cruijff wordt dan wel de messias genoemd, maar een echte messias - ik praat nu even als dominee, want dat ben ik nu eenmaal - stapt over zijn eigen schaduw heen, doet een handreiking en zegt: wij gaan het samen doen. Dat zou mooi zijn geweest.'

Vos was erbij toen Cruijff in 2008 een opdracht kreeg van de ledenraad om Ajax technisch te hervormen. Kort daarna botste Cruijff met de toenmalige trainer Marco van Basten, die de door Cruijff voorgestelde ontslagen binnen de jeugdopleiding niet op korte termijn wilde uitvoeren. Daarop leverde Cruijff de opdracht weer in.

'Wat die jongen deed bij Ajax-AZ, die karatetrap in de rug van keeper Esteban, zo heb ik ervaren wat Cruijff heeft gedaan. (...) Wat Cruijff heeft gedaan is een karatetrap uitdelen in de rug van de club.' (Foto: Orange Pictures)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maximus
Precies, wel een karatetrap, maar wel frontaal, niet in de rug en dat tegen een stel lafaards dat met een mes in de rug aanvalt!
0 0
Dulle10
Als iemand mij een mes in mijn rug probeert te steken deel ik ook een trap uit.
0 0
Sualex
Als het al een karatetrap was dan had het een knockdown moeten zijn.
0 0
Arim_
@demacebee
Het is gewoon vuige stemmingmakerij wat jij doet.
De club zal worden vernietigd wanneer Cruijff z`n gang zou gaan. Ja natuurlijk, want dan komen de pakken, de zakenmannetjes en de anti-Cruijff groep met stemmingmakerij die de club kapot maakt. Je draait de boel dus om mannetje. Cruijff geeft de club terug aan de voetballers en de supporters en daardoor raken mensen hun macht kwijt en dan gaan ze op de man spelen en bekommeren zich alleen nog in woord om Ajax, maar ondertussen gaan ze zo ver in hun vuige oorlog dat ze de club kapot maken. En daar ben jij schijnbaar een voorstander van!!!
Je roept hier van alles, met niets onderbouwd dan enkel een statement dat jij weet hoe de paarden lopen en de rest hier niet. Nou vertel eens hoe die paarden lopen dan, kom eens met inhoud dan.
Zo roep je dat Cruijff Silooy wilde houden als trainer (volgens mij was die als een van de eerste na de komst van MvB sinds 2008 weg), maar waar baseer je dat op? Heb jij het lijstje van Cruijff in je binnenzak? En hoe kom je tot de beoordeling dat Silooy de slechte jeugdtrainer ooit was? Waar baseer je dat op? Het lijkt me gewoon goedkope stemmingmakerij. Je leutert lukraak over het zogenaamde slechte inschattingsvermogen van JC over mensen, maar een echte onderbouwing mis ik. Ling heeft meer gepresteerd dan jij ooit zult in je zielige leventje, maar toch blijf je dat aanhalen als een voorbeeld van slecht inschattingsvermogen van JC. Die hele Ling heeft helemaal de kans niet gekregen van jou, en van Ten Have en co. Dus kun je hem helemaal niet beoordelen, en is wat je erover roept dus niets anders dan vuige stemmingmakerij. Ga lekker Feyenoord kapot maken met je zooi, ipv hier de boel te bevuilen met je inhoudsloos geleuter.
0 0
Daantje Makkes
Laat de karatebond het maar niet horen...
0 0
ferrie
schoont lekker op zo:

van nijnatten
0 0
Sualex
vak410. nl/ nieuws/kandidaten-bestuursraad-wij-dachten-van-niet
Spaties weghalen
0 0
ferrie
pater Vos en de rest van hele kliek 10-15jaar aan de macht nooit echt wat veranderen, en dan komt Cruijff en dat doet pijn.
een beetje vent of pater zou zeggen: ja zo heb ik het nooit gezien en zegt sorry ik ben gewoon niet gschikt.

maar ipv sorry zeggen gaan ze dwarsliggen om hun eigen falen te verbergen,

Kunnen julie mij nog meer namen geven die we niet meer biuj ajax willen zien:
coronel
heinrichs
RVC
peter r de Vries
danny Blind
danny blind JR( goeie gozer hoor maar kan gewoon niet voetballen)
blocks
geestman
Stutenkind
Vos

Vul svp aan.......


0 0
Sualex
Shit ik haalde hem per ongeluk weg!
Sturkenboom
Van Os
Cees Vervoorn is een man afkomstig uit de zwemsport, zonder voetbalachtergrond, maar natuurlijk wel weer met banden met Coronel tevens heeft Vervoorn, via zijn verbintenissen bij de Vrije Universiteit, de Hogeschool van Amsterdam en het ROC, belangen binnen de medische staf van Ajax.
Ook Buskermolen verdient met zijn bedrijf via de organisatie van projecten en evenementen geld aan Ajax.  
met wortels tot diep in het bedrijfsleven, en die zich uitstrekken over hele deel van het old-boys-network waar tevens Uri Coronel, Arie van Os en Michael van Praag toe behoren. Sterker nog, dit old-boys-network heeft tentakels die reiken tot bijvoorbeeld de top van Delta Loyd, een multinational met een flink pak Ajax-aandelen in het bezit, tot in raden van commissarissen van de Rabobank alsmede de Abn-Amro, en daarnaast nog tal van andere bedrijven waar dezelfde zieke cultuur heerst als bij bestuurlijk Ajax sinds de vercommercialisering

0 0
ferrie
helemaal mee eens, die verschrikkelijke NL bedrijfscultuur.

van een groep Old-boys network, omgeven door bange mensen
0 0
ferrie
pieter zwart had zoiets mooi beschreven, het is grote nare kliek. En cruijff gaat er tegenin en loopt het dus nog op, want ze proberen vanalles om hem als een soort oude gek te laten verklaren.

maar bedankt voor aanvullen van de lijst: ik heb er nog 1:

michiel brinkhuis
0 0
demacabee
Ik probeer het kort te houden. Want ik heb schoon genoeg van de domheid op deze site. Stapleton heeft volledig gelijk. De meeste mensen die Cruijff aanhangen op deze site zijn blind en doof en dulden geen enkel argument en roepen dat ze argumenten willen horen. Dat is zielig want elk argument dat wordt gegeven negeren ze verder. Maar vooral zielig omdat Cruijff de club bij een volledige macht van hem volledig ten gronde zal richten. Hij zal mensen aanstellen die hem niet tegenspreken en nauwelijks (zoals hij zelf) Nederlands spreken. Hij beweert Ajax te kunnen gelijkschakelen met clubs als Barca en Real permitteren 800 miljoen Euro schuld te hebben. Cruijff die nagenoeg alle jeugd trainers wilde laten ontslaan door van Basten op een enkeling na. Een van die enkelingen was de slechtste en domste van allemaal te weten Sonny Silooy. Nota bene de slechtste Ajax jeugdtrainer die ooit in de rondte heeft gelopen wilde Cruijff al van de weinige niet ontslaan .Maar het fijne beoordelingsvermogen van Cruijff over mensen gaat verder: Zijn grootste vriend op aarde Rolf Grooteboer is de grootste proleet die er ooit bij Ajax in de rondte heeft gelopen.(er zijn weinig Ajacieden die dat tegenspreken )De keus van de vrienden van Cruijff zegt iets over zijn onvermogen over mensen te oordelen. Natuurlijk onafhankelijk denker Marco van Basten weigerde hieraan mee te werken.
De conference van Freek de Jonge nota bene een (ex?) vriend van Sjaak Swart (die via Cruijff zijn plekje als zaakwaarnemer op de toekomst veilig stelt) zegt precies wat Cruijff kan: De beste voetballer ooit op de wereld, groter dan wie dan ook, maar verder kan hij helemaal niets. Dat kun je hem niet kwalijk nemen. Cruijff heeft drie soorten aanhangers 1) de domme buitenstaander, 2) de intellectuele idealistische buitenstaander, 3) insider met belangen. Verder weet elke insider Ajacied met hart voor de club hoe de situatie echt is, hoe hard dat de droom van sommige op deze site ook uit elkaar laar spatten. Elke steun betuiging aan Cruijff door de vele Ajacieden op deze site is daarom triest voor die mensen die denken goed te doen, maar in feiten hun grote clubliefde vernietigen.
0 0
Sualex
Ohhh Stapleton heeft met zijn andere account ingelogd. Dat is te zien aan zijn eerdere posts en zijn manier van schrijven in eerdere dagen.
0 0
demacabee
Kijk dit is dus wat ik bedoel. Ik ken Stapleton niet, weet niet wie dat is. Ik geef heel veel argumenten en precies wat ik zeg: je negeert ze.
En je houdt van Ajax maar met Cruijff wordt jouw en mijn club vernietigd.
0 0
Maximus
Demacabee, ik wil je wel het voordeel van de twijfel geven. Ik heb nl. met jullie beiden gediscussieerd. Er zijn absoluut overeenkomsten, maar ook verschillen. Stapleton roept maar wat, probeert dan irrelevante puntjes te scoren, maar is niet goed op de hoogte, kan geen verbanden leggen en gaat niet in op argumenten of vragen. Jij anderzijds bent volgens mij wel een insider (je kent details). Het punt bij jou is echter en dat is laatst blootgelegd, jij hebt (volgens mij) als insider (op de toekomst) directe belangen bij de ontwikkelingen bij Ajax en bent (daarom) tegen de nieuwe wind op de club. Jij bent van de Keizer, Stuut, Geestman groep. Daarom heb ik begrip voor je reserves en je situatie. Jammer vind ik wel dat je omwille van je eigen belangen regelmatig probeert JC zwart te maken, met lukraak de raarste ongefundeerde zaken (laatst nog over financiële belangen). Nu helaas ook weer. Hoezo heeft Stapleton gelijk? Al zijn argumenten zijn van tafel geveegd en hij geeft geen antwoord op vragen. En sinds wanneer is Freek maatgevend? Een zure oude man die altijd al afgunstig is geweest op JC. Jaren geleden al heeft ie hem geïnterviewd, naar interview, waar hij JC steeds belachelijk probeerde te maken omwille van zijn taalgebruik. En nu zou JC niets kunnen? Laat me niet lachen, hij heeft zoveel bereikt, ook buiten het voetbal en velen wetenschappers roemen ook zijn intelligentie, ook internationaal. Daarbij gáát het om voetbal. Hij heeft zowel bij Ajax (in het verleden) als bij Barca wat duurzaams neergezet. Verder roemt Freek TH, nou dan heb je het echt niet begrepen, dat moet je toch met me eens zijn. Ook is het feitelijk onjuist dat de club wordt vernietigd; deze wordt gereorganiseerd met een duidelijke visie. Dat kaf met koren meekomt en dat kaf met koren gemaaid wordt is onvermijdelijk (hebben we het over gehad), maar the big picture is duidelijk en m.i. en veler inziens de beste weg voor Ajax. Zeker ook vanuit het perspectief van de afgelopen 15 jaar en de politieke belangen die de club verziekt hebben.
0 0
demacabee
Ha Maximus, jij begrijpt mij en ik begrijp jou. Dat is al eerder gebleken. We zijn het wel oneens. Daar zitten bij beiden waarschijnlijk ook emoties doorheen. Maar het is mijn ervaring dat JC niet de persoon is die jij denkt dat hij is. Was dat maar wel zo want dan had jij gelijk en was er wat mij betreft geen probleem. Voor zover iemand wakker ligt van (mijn) onze problemen. Wat je zegt is juist, ik ken details, ken ook verbanden , maar ik heb geen belangen. Mij enige belang en ook jou belang is dat we weer kunnen juichen als we kampioen worden. En weer enige betekenis internationaal hebben.
Maar stel je eens voor dat ik gelijk heb en dat mijn grootste bezwaar tegen JC, hij laat zich leiden door persoonlijke loyaliteit en niet door professionele kwaliteit in zijn oordeel over mensen. En Maximus daar kun je objectief gezien niet omheen. Hoezo problemen met van Basten, Keizer, Blind (ok bij hem specifiek is misschien nog een punt te maken, misschien niet altijd even zuiver door belangen met zoon) en hoezo heeft Johan de hand boven het hoofd willen houden boven een aantoonbaar wanpresterende trainer als Silooy, hoezo moet Ling per se directeur worden ? wat heeft hij bewezen, enzovoorts. Stel je eens voor wat dat gaat betekenen voor de personele bezetting van de toekomst, dat zal nog veel erger en werkelijk hilarische toestanden te zien geven die inderdaad de club in gevaar brengt.
Mensen die JC heel goed en heel persoonlijk en heel (erg) lang kennen geven het probleem over zijn inschattingsfouten over mensen ook aan en maken zich oprecht zorgen over JC. Dat moet bij jou en andere weldenkende op deze site twijfel veroorzaken. Bij mij is dat inmiddels geen twijfel meer want inderdaad ik ken het hele verhaal weet hoe de paarden met elkaar lopen en 95% van de mensen hier weet dat niet. Natuurlijk moet er schoonschip gemaakt worden maar iemand met het verleden juist van JC bij het Nederlands elftal, bij Barca, bij Ajax overal conflicten en ruzies en een wezenlijk persoonlijkheidsprobleem de totale macht te geven op personele vlak (omdat hij zich niet laat leiden door kwaliteit maar persoonlijke zaken) zou de grootst mogelijk fout zijn. Daar kom ik tegen in geweer. Dat is wat anders dat kaf en koren maaien enzovoorts. Er moet iemand komen die boven de partijen staat, boven iedereen, we moeten de jeugdopleiding nog centraler stellen inderdaad . Nooit meer duisteren commerciële belangen. Ook de kruideniersbelangen van mensen als Swart hebben langzamerhand een uithollende werking op de toekomst. Cruijff als technisch adviseur ja, en als Cruijff alleen maar wil als hij echt elke personele invulling (op zijn wijze zie boven) wil bepalen dan moeten we daar als Ajacied voor gaan liggen.
Ik hoop dat we wat dichter bij elkaar kunnen komen.
0 0
Dulle10
Nog ff wat: Ik heb al 30 jaar een seizoenkaart en koop de laatste jaren geen beker, europaleague of champions leageu kaarten meer. Of AJAX marchandising.
Ik walg er namelijk van dat types als van der Loog dan met het kwijl op hun bek met een glimlach van oor tot oor staan te verkondigen dat ze weer winst hebben gemaakt.
0 0
Maximus
Ik begrijp je idd, maar ik blijf het ook oneens met je. Daar heb ik terzijde geen moeite mee, alleen met lukrake stemmingmakerij. Nu naar je casus. Ik ontken geen subjectiviteit, maar dat is normaal. Bill Gates zal ook geen mensen op strategische posities neerzetten die hij niet vertrouwt. Trouwens, dat is ook binnnen Ajax noodzakelijk, kijk maar naar de huidige ellende in de RvC: op papier competente mensen, maar de verborgen agenda van TH is killing gebleken. En ach dat iemand hier en daar een handje boven het hoofd gehouden wordt, laten we dat kaf noemen. Gebeurt overal. En zelfs als ik uitga van het feit van conflicten icm jouw hypothese van JC's beperkte inschattingsvermogen over mensen, dan nog verdient hij het ruime voordeel van de kleine twijfel. Waarom? Omdat jij voorbij gaat aan het belangrijkste, de resultaten! Voor iemand met (kennelijk?) een beperkt inschattingsvermogen, heeft hij overal resultaat geboekt en daarbij (itt LvG bijv) altijd wat duurzaams achter gelaten. Daarbij is het een bewezen visionair, ook in recente tijden, kijk alleen maar naar het huidige Barca. Nu naar de namen, ik heb Keizer hoog zitten, maar de zijn groepje heeft de geloofwaardigheid verloren door een bestuursraad voor te stelln anti Cruijff en zonder één voetballer (!). Blind heb je zelf al afgezwakt, maar het is belangrijk op te merken 1) dat zijn staat van dienst onvoldoende is en 2) dat hij publiekelijk beschadigd is niet door JC, maar door het lekken van Coronel/Boog (zgn. namens JC) over onbetrouwbaar e.d. 3) met zijn aanstelling als TD, heeft hij zich zelf onmogelijk gemaakt. VBasten ligt veel genuanceerder, daar zou ik een aparte post aan moeten wijden, maar feit is dat VB JC eerst zelf heeft laten vallen en daarna gefaald heeft bij Ajax, logisch dat dat niet over 1 nacht ijs kon. Verder over de oprechtheid van JC en daar gaan velen aan voorbij (en dat verklaart ook meteen Ling in 2richtingen), zijn intentie was/is o.m. om de club terug te geven aan de voetballers en de jeugd te hervormen. Hiertoe heeft hij gewoon een lijstje gemaakt met oud-voetballers en oud-voetballers met verdiensten in het bedrijfsleven. Hij heeft initieel NIET naar bloedgroepen gekeken en dat valt te prijzen: heel veel zgn. LvG jongens (Davids incl), Ling en JC waren ook helemaal niet zo dik, maar hij had wel de juiste papieren: oud-voetballer, geslaagd ondernemer en eigenaar voetbalclub. Een alternatief was Overmars enz. Je moet de vraag daarom omdraaien: hoezo níet iemand als AD met het wederzijds vertrouwen van JC en het technisch hart? De vraag is vrijwel rhetorisch, JC begreep dit als geen ander en is daarom blijven aandringen op argumenten (hij wist dat er iets ernstigs stonk aan de afwijzing!). TH is nooit met een geloofwaardige kandidaat gekomen die dit wederzijdse vertrouwen genoot. Op de plek van de AD na was de revolutie voltooid en had deze ellenlange bestuurscrisis nooit plaatsgevonden. Mark my words, het is daarmee begonnen en het zal daarmee eindigen, de rest is allemaal poppenkast. Kortom, niks afbraak van de club dus, maar heropbouw, reorganisatie met alle onzekerheden van dien. Maar wel na 15 jaar wanprestatie en door iemand met een ongeëvenaarde staat van dienst (ongeacht inschattingsvermogen), met mandaat en met de steun van de supporters. Obv dit alles verdient hij een eerlijke kans (ipv bewust traineren, frustreren, saboteren en beschadigen!) en zullen we hem net als ieder ander afrekenen op resultaat. Zo is voetbal
0 0
Dulle10
Ik droom liever met Cruijff en probeer weer de de top te halen dan dat we door gaan met foute types als ten Have.
Ik heb liever dat Cruijff foute inschattingen maakt en conflicten krijgt dan dat ten Haven en Coronel en zijn kornuiten dat doen.
Hebben van gaal en sturkenmans dan geen verleden met conflictten en ruzies
Ik heb liever dat Cruijjf het neer zet zoals hij wil dan dat die dictator Have het neer zet zoals hij wel.

Ik zal niet juichen voor een club die bestuurd wordt door zulke arrogante zakelijke types.

Ik koop geen seizoenskaart meer als dat geld naar bonussen gaat.
0 0
Sualex
Ik heb 20 jaar een seizoenskaart maar als Cruijff niet blijft kijk ik de wedstrijden thuis. Wij zijn kapot gegaan aan zakenmannetjes
0 0
Sualex
Al je argumenten worden met feiten bestreden die jij niet wil zien. Waarschijnlijk ben jij Blind.
0 0
Maximus
Leuke woordspeling, haha!
0 0
Olsen
Thumbs up
0 0
Sualex
Thnx
0 0
ferrie
hierna zal is het: bobo het konijn. Kan sjoerd niet controleren of het van dezelfde Ip afkomt.
0 0
Sualex
Kijk maar terug met andere dagen als het nog lukt. Zelfde manier van schrijven in ieder geval Stapleton en macaroni
0 0
Arim_
@Stapleton
Het zou mij niet verbazen als Stapleton is aangenomen door Ten Have en co om hier hun eenzijdige kant van het verhaal te benoemen. Als een klein kind herhaalt Stapleton wat hij al eerder gezegd heeft, maar geen gelijk in krijgt, en dus dan maar drammen en pot verwijt de ketel spelen.
Jeugdspelers vertellen dat ze sinds kort individuele training krijgen, en maar volhouden dat dát daarvoor ook al in die mate gebeurde.
Ajax is in decennia niet zo slecht vertegenwoordigt (geweest) in de nationale (jeugd)elftallen en maar roepen dat de opleiding niet slecht is, maar ondertussen is deze welhaast voorbij gestreefd door Feyenoord.
En maar doorzeuren dat Cruijff steeds met Ling aan komt zetten, NEE Stapleton, jij komt daar elke keer maar weer in herhaling mee aanzetten.
En beste, een AD behoort wel alles met techniek te maken te hebben, daar moest juist een voetbalman komen en geen 'pak' zoals Van den Boog. En daar zet je dan niet iemand neer die in nuances qua visie juist niet met Cruijffs visie op één lijn zit. Het is sinds de hervormingen in de jeugdopleiding die Van Gaal na 1995 heeft doorgevoerd dat de jeugdopleiding steeds minder en minder is geworden. Allemaal zelfde soort spelertjes van dertien in een dozijn en geen aanvaller die Oranje gehaald heeft (op Babel na). Cruijff waarschuwde er toen al voor wat Van Gaal met de jeugdopleiding deed, maar in het succes van '95 mocht LvG fluitend zijn gang gaan, en hij hoeft zich echt niet op de borst te kloppen voor Van der Vaart en Sneijder want die waren bij elke club en in elke jeugdopleiding grote spelers geworden. Het desastreuze van de jeugdopleiding sinds de hervormingen van LvG wordt nu eindelijk eens aangepakt. Iemand die dan vervolgens Van Gaal aanstelt heeft daar dan dus helemaal totaal geen verstand van, en mensen die de aktie van Ten Have en co goedpraten hebben daar dus ook geen donder van begrepen.
0 0
V12
Elke zondag slaat deze man wartaal uit dus wat verwacht je van zo'n man. Hij legt zijn verhaal ook totaal niet uit. Het enige wat hij zegt is dat hij vindt dat Johan Cruijff bij Ajax intern de boel had moeten aankaarten. Een ontzettend domme uitspraak. Alsof ze dan wel het beleid Cruijff hadden uitgevoerd. Hoeveel bewijs wil je hebben dat mensen bewust willens en weten hun eigen beleid willen uitvoeren en dat dit niet strookt met het beleid van Cruijff. Daarnaast helpt hij de hele zaak ook niet met zijn geblaat nu opeens in het parool. Wat wil hij hier mee bereiken voor wie doet hij dit. De karate trap wordt uitgedeeld door hem zo, in de rug van Cruijff beschuldigt hij hem via de media, welke Cruijff niet mag gebruiken, van het in de rug aanvallen. Hoe ziet hij dan de actie van Ten Have cs. om Van Gaal aan te stellen als AD, frontaal open en eerlijk? Hoe ziet hij dan de acties richting de verzoennigscommissie, het negeren van de herhaaldelijke oproepen van de ledenraad en anderen om op te stappen. Hoe ziet hij het liegen van Ten Have bij nieuwsuur. Het valselijk beschuldigen van La Ling van criminele activiteiten? Dominee noemt de man zichzelf het woord van God voor zichzelf gebruikent maar niet voor La Ling en Johan Cruijff want die horen niet bij zijn gemeenschap. Walgelijke man. Als ik hem ontmoet zal ik het hem ook vertellen. Als je vanuit de krant anderen probeert te beschadigen en leugenaars en dieven beschermt moet je daar als Dominee ook tegen kunnen.
0 0
Basso


Nou ja, het staat op ajax1.nl

Titel: revolutie cruijff stuit op vijfde colonne
0 0
Basso
Wtf?!?! Kun je geen link meer plaatsen?!
0 0
Basso
Voor degenen die wille weten waarom Cruijff alles via de media speelt, lees ff deze is bij Ajax zoveel wat t daglicht niet kan zien. En juist die mafia praktijken is Johan nu aan het bestrijden.
Geloof me, al het bestuur moet er zo snel mogelijk uit....
Lees en huiver!!!!
0 0
vanRendrum
Buiten alle discussies staat het natuurlijk als een paal boven water dat het lidmaatschap van Vos van onze club geen optie meer is.

Iemand die zulke schandelijke dingen, bij herhaling, over onze grootste icoon blijft bléren dient per direct uit zijn lidmaatschap ontheven te worden.
0 0
Elvis313
Wel jammer dat deze reactievelden langzaam in een welles-nietes spelletje veranderen zonder dat er nog commentaar wordt gegeven op het interview van Klaas Vos in het Parool. Hier valt in mijn ogen namelijk nog genoeg over te discussiëren, maar goed het zij zo ..... er is inmiddels ook zoveel gebeurd bij onze club en gezien de ferme (vaak onverzoenlijke) meningen ben ik bang dat het ook nog wel even zal duren voordat de rust echt is teruggekeerd. Maar misschien is het wel noodzakelijk na zoveel jaar wanbeleid en mismanagement om Ajax weer goed neer zetten. Hoop echter wel dat het geen gapende open wond blijft die onze club nog vele jaren zal achtervolgen.

Ik neem aan dat iedere Ajacied het er wel over eens is dat er bij Ajax al iets van 15 jaar structureel wanbeleid en mismanagement plaatsvindt?
- Sinds 1998 maar 4x landskampioen van Nederland ondanks de hoogste begroting, ondanks dat we door de meeste 'kenners' werden getipt als de gedoodverfde kampioen, ondanks meestal de beste en duurste spelers te hebben.
- Sinds seizoen 1997-1998 bijna 60 miljoen verlies gedraaid en maar 5 seizoenen (een magere) winst gedraaid. Vorig seizoen bijvoorbeeld 5,5 miljoen winst gemaakt terwijl Suarez en Emanuelson werden verkocht (circa 25 miljoen) en we CL hebben gehaald (circa 15-20 miljoen): wel winst maar zonder deze 40-45 miljoen aan inkomsten was het ook weer dramatisch geweest.
- Frank de Boer is de 13e trainer sinds het vertrek van van Gaal in 1997; 4 trainers zijn ontslagen, 4 trainers ontslag genomen en 4 trainers waren ad-interim.
- Sinds het vertrek van van Praag in 2003 zijn we toe aan onze 3e nieuwe voorzitter: Jaakke, Coronel en nu Henrichs. Dat is in iets van 8 jaar 3 voorzitters terwijl er in de hele bijna 112 jarige geschiedenis van Ajax maar 13 voorzitters zijn.
- Voetbal dat door de vele (vaak niets toevoegende) aankopen, het grote verloop van trainers, de geringe kansen voor eigen jeugd en waarschijnlijk nog wel wat factoren meestal niet van het niveau is dat Ajax zou moeten hebben. Als dat namelijk wel het geval zou zijn geweest waren we wel vaker kampioen geworden.
- Een groep mensen binnen Ajax die al heel lang de voornaamste posities op de achtergrond innemen en meer bezig zijn met hun eigen posities en belangen dan het enige belang dat zou moeten tellen: Ajax. Bijvoorbeeld een Coronel die als voorzitter zijn eigen rapport niet wil uitvoeren; of een Slop die sinds 1998 financieel verantwoordelijk is (bijna 60 miljoen verlies) maar ook nu weer zonder enige verantwoording doorschuift in de nieuwe (geplande) directie.
- etc etc

Het moe(s)t anders en ik ben Johan Cruijff dan ook dankbaar dat hij na Real Madrid - Ajax de knuppel in het hoenderhok heeft gegooid om dit te bewerkstelligen. Kun je kritiek hebben op de manier waarop hij het heeft gedaan of op de woorden die hij heeft gebruikt? Ja, dat kan maar die kritiek kun je na bijna 1,5 jaar 'strijd' eigenlijk op alle personen/partijen hebben binnen en rond Ajax. Denk bijvoorbeeld aan v/d Boog/Coronel die een PR bureau inhuren om Cruijff te beschadigen of het artikel van Klaas Vos hierboven, voorbeelden ten over.

Blijft overeind dat Cruijff heeft doorgezet en dat de vorige RVC en directie onder zijn druk zijn verdwenen. De club heeft vervolgens via de ledenraad unaniem aangegeven de visie Cruijff te onderschrijven en te willen uitvoeren.

Cruijff is vervolgens gevraagd (gedwongen) om een formele rol te spelen en er zou een capabele RVC worden samengesteld om op andere terreinen (waar Cruijff geen kennis van heeft en/of waar je Cruijff niet carte-blanche over wil geven) ook voldoende capaciteiten te hebben. Hier is in mijn ogen iets cruciaals misgegaan omdat de taken/verantwoordelijkheden waarschijnlijk niet voldoende zijn vastgelegd. Voor mij (en ik neem aan voor de meesten) is echter duidelijk dat Cruijff de leidende persoon in de RVC zou zijn, ondanks dat hij niet de voorzitter werd.

Dat deze RVC vervolgens niet met Cruijff kan samenwerken zie ik niet zo zeer als het probleem van Cruijff maar meer van de overige leden: niemand kan toch verbaasd zijn hoe Cruijff in elkaar steekt, zeker niet bij Ajax. Gebruik Cruijff op zijn unieke voetbal technische kwaliteiten en geef hem de verantwoordelijkheid hierin en reken hem er over 3-5 jaar op af. Die Ten Have & co hebben genoeg andere terreinen waarop er bij Ajax nog heel veel werk ligt, dus concentreer je daarop.

Nee, wat doen deze mensen: ze stellen achter de rug van Cruijff maar ook achter de rug van de club om een gehele directie aan. Nee, dat niet alleen, ze stellen Blind aan in een functie die is geschrapt, ze schuiven Slop (die man die verantwoordelijk is voor bijna 60 miljoen verlies) gewoon door en halen met van Gaal iemand binnen die al sinds jaar en dag niet met Cruijff overweg kan. Of je nu wel of niet Blind of van Gaal ziet zitten, deze actie van ten Have is Ajax onwaardig en in mijn ogen 1 van de meest schandelijke acties in de geschiedenis van Ajax en dat door mensen (behalve Davids) die tot een paar maanden daarvoor nooit een rol hebben gespeeld bij Ajax.
De discussie moet in mijn ogen nu ook helemaal niet zijn van Gaal vs Cruijff. Dit is de discussie waar volgens mij ten Have & co op hoopten maar is in mijn ogen niet de essentie. De discussie zou zich moeten richten op hoe we deze RVC wegkrijgen om vervolgens een nieuwe RVC samen te stellen die zich de komende 3-5 jaar committeert aan de visie Cruijff. Deze RVC zou samen met Cruijff vervolgens de functie-eisen/verantwoordelijkheden voor alle directieleden op papier moeten zetten om daarna aan de slag te gaan om ook volledig nieuwe directie samen te stellen. De meerderheid van de RVC bepaald wie de verschillende directieleden worden maar geef Cruijff een veto recht voor de functie van AD.

Als van Gaal zich vervolgens kandidaat wil stellen kan dat, al vindt ik hem persoonlijk geen goede kandidaat voor de AD positie. Als hij het op deze wijze wordt kan hij door de voordeur naar binnen komen (dat verdiend iemand met zo’n groot Ajax verleden toch) en niet op de in mijn ogen Ajax onwaardige wijze waarop hij het nu doet.

Excuus voor het erg lange verhaal maar moest het even kwijt...
0 0
weallloveajax
Tis inderdaad een karate trap geweest die mischien niet helemaal een open dialoog is geweest maar,
als je een wespen nest weg wilt halen zal je ze uit moeten roken en ik heb daar geen moeite mee.
Het feit is dat jaren lang er allerei mensen aan de macht zijn geweest en een graai en klauw politiek hebben ontwikkeld waar we jaren lang miljoenen mee hebben verloren.
Nu zitten er mensen bij de club zoals bergkamp,jonk,roy ect ect waar heel voetbal land zn vingers bij aflikt en die ademen allen puur voetbal en die kan en mag je niet laten schieten door een stelletje varkens die zich RVC noemen ik doel daar mee op ten Have,Romer,Olfers en als laatste waar je je helemaal diep voor schaamt Davids.
Kortom hiermee zeggende je moet een boef spelen om boeven te vangen en ik zou zeggen Johan mijn zege heb je !!!!
Met de beste wensen voor iedereen die net als ik van Ajax houden
0 0
Sualex
Deze man zegt het goed! Hij was erbij toen Ajax Cruijff de opdracht gaf om Ajax technisch te hervormen. Dat is het hele discussiepunt. Waarom gaat Ten Have en Co. Dan een AD en een TD aanstellen. Dat is Cruijff zijn taak.
0 0
herman
ik ben niet zo blij met de opmerkingen van onze dominee (die ook van de herenliefde is, dit terzijde)
Zelfs hij weet dat Cruijff in voetbal know how meer te bieden heeft dan die minkukels van de ten Haver groep. Hij heeft absoluut geen gevoel wat Cruijff voor Ajax heeft betekend en wat hij nog kan betekenen
Deze voetballer opgegroeid en groot gewordenop enkele honderden meters van het Stadion de Meer
voelt dat er iets bij Ajax, zijn ajax, ons ajax iets moet gebeuren. Terug naar de basis nl het voetbal
opgesodemietert met de bobo's die in de slipstroom van deze club hun aanzien denken te kunnen vergroten en alles tegenhouden wat in het belang van de VOETbalclub ajax is.
Cruijff weet als geen ander dat zoiets niet op een zachte manier zal plaatsvinden Maar zoals overal in de werel de beuk er in moet om van dat zootje ijdeltuiten af te komen.
Hij verdient er geen stuiver mee het zet zijn naam op het spel alleen voor het ajax. dat verdient bewondering in plaats van hoon. Het leuke hierbij is dat de echte supporter dit feilloos aanvoelen.
Alle mensen die tegen zijn begrijpen het niet en zullen het helaas ook nooit begrijpen. Met deze mensen past ons echte ajacieden alleen heb medelijden zij weten niet beter (Vrij naar K.Vos).
0 0
Sualex
Gelukkig nieuwjaar iedereen. Laten we hopen op een spoedig vertrek van de rotte appels bij Ajax. En dat Cruijff Carte blanche krijgt. En Ajax van de beurs haalt.
0 0
ferrie
En iedereen maar roepen: DE Telegraaf schrijft Ajax kapot. En alle papegaaien ( verder hebben ze geen ander argument) zeggen DE TELEGRAAF, zij maken onze club kapot.
Dat willen ze hun eigen falen weer op een krant gooien,

Het is toch niet zo moeilijk: van der AAt - ten have- coronel - Slop- Heinrichs- Romer- Blocks- scholletje Blind ( ben ik ook helemaal zat)
verder pleit ik voor een onafhankelijk onderzoek waar al het geld is heengegaan de afgelopen jaren en wat de realties zijn bij die bedrijven. dan gaan we nog wel even schrikken hoor, dat zouden zelfs hoofdpaginas worden in Italiaanse kranten

hier wil je toch niets mee te maken hebben, vroeger reageerde nooit iemand omdat je niet wist hoe het zat,( dacht ik ook wel eens wat zeikt die Johan nou) maar wat ik de afgelopen maanden heb gezien. hoe kan je nou in godsnaam ( wel leuk voor pater Vos) voor die groep willen kiezen.
en natuurlijk moet je iemand hebben in RVC-directie- maar worden zijn dat bij Ajaax zullen vervelende gasten en kunnen we nu niet een type Jan Smit ( heracles krijgen)
mensen die je mag en verstand hebben van de materie.

0 0
ferrie
Cruijff zegt het gaat niet goed, finacieel, bestuurlijk, scouting en jeugd. daar is 80% het van de fans mee eens. dus om dat te veranderen heb je een andere visie en dus andere mensen nodig, alleen niemand heeft zin om hier tegen die gevestigde kliek in ta gaan. Zij staan sterk in de Arena, bij Ajax, in het bedrijfsleven. ( dus iedereen is een beetje bang voor deze groep)
Cruijff heeft daar schijt aan en kon deze ellende niet langer aanzien. Alleen moet hij dit bijna in zijn eentje doen en/of met wat gasten die finacieel onafhankelijk zijn.
Maar als Cruijff zegt dat het een puinhoop is schop je iedereen tegen het zere been. RVC-Directie-bestuursraad-ledenraad- en dat vinden die heertjes natuurlijk niet zo leuk, want dat zijn ze niet gewend dat iemand ze een keer de waarheid vertelt.
En als mensen niet tegen kritiek kunnen gaan ze dwarsliggen met hele rare trekjes
0 0
Sualex
Precies
0 0
Arim_
@demacabee en Stapleton en 'dopminee' Vos
Is dat soms de nieuwe tactiek om de strijd te winnen? Het afserveren van zij die pro-cruijff zijn als een soort van PVV'ers, als mensen met laag IQ en weinig verstand, van het soort agressieve dommelingen?!
Ga alsjeblieft heen met jullie discriminerende toon tav zij die pro-cruijff zijn. Je verwijt daarbij namelijk de ander wat je zelf doet.
Het PVV bashen, en het Wilders bashen hebben de PVV en Wilders niet kleiner gemaakt, juist groter. Dus deze tactiek is nog gedoemd te mislukken ook. Publieke opinie slaat helemaal niet om zoals jullie denken, hij slaat juist eerder de andere kant op om. En gasten zoals jullie maken gasten zoals mij, die geen zijde had gekozen, juist achter Cruijff gaan staan. Kudo's.
0 0
suske
Heren ga elkaar nu hier niet verrot schelden das ook nergens voor nodig. De een is voor Cruijff en de ander tegen Cruijff. Ieder heeft zijn of haar mening!!!. En VERWOORD dat op zijn manier. We zijn niet allemaal taal wonders.
Kijk wat Dominee Vos doet Cruijff vergelijken met Wilders ik vind dat nergens op slaan en ongepast. Iemand anders denk daar anders over. En verwoord dat hier op zijn manier en laten we dat zo houden.

Voor iedereen hier nog een gezond en geweldig Nieuwjaar. Met Natuurlijk Ajax als Kampioen!!!! . TOT VOLGEND JAAR!!!
0 0
Arim_
Ik scheld helemaal niemand uit. De heren die ik aansprak zijn mijn inziens op ongepaste wijze aan het reageren. Prima dat iemand het niet eens is met Cruijff, maar deze heren reageren daarbij op een wijze alsof zij die pro-cruijff zijn een stelletje domme agressieve onbenullen zijn. Het vergelijken met Wilders vind ik ook ongepast, hoewel ze wat mij betreft mogen want het zal averechts uitpakken.
0 0
suske
Ik had het tog ook niet alleen tegen JOU!!!. Ik reageer hier in zijn algemeenheid. Na het lezen van meerdere Reactie,s.
Zet even je snapper aan ( Is niet denigrerend bedoeld hoor ).

Kijk Arim_ ik ben ook pro Cruijff. Maar op mijn reactie,s hebben beide heren tog ook niet gereageerd. Jij reageerd nu als door een horzel gestoken. En dat is wat zij nu juist bedoelen. Arim_ zij hebben een andere mening dan wij misschien en komen daar voor uit!! dat is hun goed recht.
Daarom noemen ze dit een FORUM!!!
0 0
elpresidente
Jij reageert nogal opgewonden eerlijk gezegd. Arim is juist rustig en verwoord het heel goed. Een ietwat onnozele wijze van een aantal posters die alle pro cruijff mensen afzetten als dom en agressief.

ik gaf je per ongeluk een plusje. ik wou gewoon reageren op je. Opzich heb je niet ongelijk maar je verwoord het tegen de verkeerde.
0 0
suske
Het gaat hoofdzakelijk over mijn reactie om 17,46 uur. Op die reactie voelde Arim_ zich aangesproken. Ik begon met Heren dat is bij mijn weten altijd meervoud dus niet allen op Arim_ gericht. Ik heb niets tegen Arim_ hoor. Maar ik reageerde gewoon op zijn reactie gericht aan de andere 3 heren daar vernoemt, In mijn reactie toen bedoelde ik ook de drie andere heren Ik wens Arim_ in het nieuwejaar het aller beste en jou ook.
0 0
ah89
Veel gelul, maar slaat nergens op. Cruijff knokt juist voor Ajax en zachte heelmeesters helen niet. Liever nu een zware, hectische tijd en later een stijgende lijn, dan de boel zijn verloop laten gaan. Dus Cruijff, deel nog wat trappen uit!
0 0
OKP-AFCA
demacabee en Stapleton.

Hoe zouden jullie het dan precies willen zien, want daar heb ik jullie nog niet over gehoord?
Ik hoor jullie enkel en alleen over hoe dom iedereen is die nu pro-Cruijff is en hoe er niets van het plan, de manier van uitvoeren en (misschien) Cruijff zelf deugt.

Hoe moet het dan?

Niet het plan van Cruijff, maar gewoon zo doorgaan?
Denken jullie dat dit Ajax vooruit helpt?

Ben benieuwd naar hoe jullie het willen zien, we weten nu inmiddels wel dat elke pro-cruijff persoon dom gepeupel in jullie ogen is.
0 0
johanbrengt3des
Vragen heeft geen zin aan deze personen.
Ze blijven in het luchtledige praten en letten alleen op taal gebruik en spelfouten van anderen.

Kijk ik respecteer ieder zijn mening maar kan er gewoon niet bij,
dat je als ajacied twijfelt aan de bedoelingen van Johan.
Ze moeten het stuk in de VI van vorige week eens lezen over de 5de colonne.
Dan kunnen ze zien hoe verziekt de club van binnen is.
En dat als Johan de handdoek gooit Dit het niveau van Ajax,blijft of nog lager middenmoot.
Het is gewoon diep triest als je alle streken van de rvc afzet,
tegen de streken van Johan valt Johan in het niet bij dat achterbakse volk.
Ze zitten er allen voor hun eigen de club interesseert ze geen reet.

Maar goed ik hou er mee op voor vanavond ga me niet meer,
opwinden er wacht een leuke avond.

IEDEREEN een gelukkig nieuw jaar toegewenst!!

0 0
elpresidente
'Cruijff wordt dan wel de messias genoemd, maar een echte messias - ik praat nu even als dominee, want dat ben ik nu eenmaal - stapt over zijn eigen schaduw heen, doet een handreiking en zegt: wij gaan het samen doen. Dat zou mooi zijn geweest.'

Hahaha, ja we gaan het samen doen en als je niet wil gooien we je in een eeuwig brandend vuur. Het Christelijk geloof is een en al vriendelijkheid. We mogen blij zijn dat de verlichting is gekomen in Europa anders hadden we net zo achtergesteld geweest als in de Islamitische landen waar nog strikt de koran word nageleefd.

Cruijff is inderdaad goed met de Telegraaf en Vi maar dat is ook nodig als je ziet wat voor vuile spelletjes er worden gespeeld. Coronel die een bom onder Cruijff ligt en heel Ajax. Dan wel heel vroom blijft doen. Davids die door zijn domheid Cruijff van Racistische uitlatingen beschuldigt, Ten Have die dat dan even probeert te bevestigen zonder de werkelijke bedoeling van de uitspraak weer te geven. Jonk Bergkamp en ander jeugdtrainers die maanden niet werden betaald en bedreigd dat ze niet tegen moesten werken. Die hele linke groep die Ajax al jaren wurgt in hun eigen eer en hebzucht moet er keihard worden uitgewerkt.

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening en dat mag ook op deze site. Ik zie de meeste als trollen overigens (niet allemaal) Cruijff is gewoon doodziek van een steeds zwakker wordend Ajax. Hij probeert dat te veranderen door op zijn manier zijn voetbal visie te door te voeren in alle lagen van de club. Want hoe leuk je ook met cijfers kan googelen als je slecht voetbalt dan komt er uiteindelijk steeds minder geld binnen en als dan ook je voetbalverstand in de club matig is ga je vanzelf steeds slechter presteren. We hebben nog steeds de grootste begroting van Nederland maar we presteren zeker niet naar de begroting in Nederland. Dan horen we ook nog een van de beste jeugdopleidingen te hebben van het land maar het klopt gewoon niet. Al je daar verandering in wil hebben zal je ook daadwerkelijk moeten veranderen. Geef dan in ieder geval Cruijff en zijn mannen een eerlijke kans en niet zo als nu continue saboteren en tegenwerken. Dat heeft te maken met die eer en hebzuchtige mensen die zo graag elkaar baantjes toeschuiven. Want die worden eens stuk minder belangrijk als Cruijff namelijk zijn zin krijgt en er weer een voetbal club van maakt ipv een beursbedrijf met een team in de Eredivisie.

Iedereen Beste Wensen voor 2012
0 0
Visie14
Ik heb altijd gedacht dat voor dominees gold: wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Met deze karatetrap in de rug van Cruijff laat deze dominee zien dat hij geen dominee, maar een judas is. Net als de vorige keer zal hij volgende week wel weer huilen dat hij het zo niet had bedoeld.
0 0
johanbrengt3des
Cruijff is ook de verlosser, alleen bij Ajax snappen ze dat niet. Begrijp mij goed, ik heb helemaal niets met Ajax, maar iedereen die zich een beetje in de visie van Cruijff heeft verdiept moet toch diep ontzag voor deze man hebben. Elke andere club zou onze lieve heer op de blote knietjes danken dat ze iemand als Cruijff binnen de club hadden, maar bij Ajax willen ze allemaal mee beslissen over het technische beleid.

Dit is een opmerking van voetbalzone van een niet Ajax supporter!
Dat is dus een van de redenen dat ik niet snap waarom mensen die zich ajacied noemen,
Cruijff bekritiseren we moeten onze handjes dicht knijpen met johan.
Maar nee in plaats daarvan word hij uitgekotst door sommigen hier!

Ga je schamen!!
0 0
IamLegend
Er is ook helemaal niks mis met zijn visie en filosofie van Johan Cruijf. net Als van Hanegem een grote voetbal denker is bij 010.

Waar het wel aan schort is dat de tijden zijn veranderd. Iets wat van Hanegem niet wil snappen.
Johan blijft het gelukkig proberen. Ook al lukt het soms niet in 1x.

Maar een groot voetbal denker als jc die zoveel tijd en energie in de club steekt zonder er ook maar iets voor terug te vragen. Moet je idd omarmen. Alleen daarom al maakt ajax nv zich belaggelijk. Die lui moet het TD-beleid met rust laten. En johan zijn werk laten doen.

Het hebben van een andere mening is niet toegestaan jammer genoeg. Dat merk je ook hier op het forum. Daar is heel weinig begrip voor op te brengen. Vooral voor de volgelingen van Johan

Al met al is er een groot onenigheid onder de supporters qua voetbal denkend vermogen. erg jammer. want iedereen is toch 100% pro AJAX? ''schijnt''
0 0
Olsen
Je mag best anders denken. Maar blijf bij de feiten.
Het is gewoon heel simpel Cruijff had de zeggenschap over het voetbaltechnische gedeelte en daar hoort ook een AD en TD bij. Het Technisch hart was er al dan ga je daar niet nog 2 mensen boven zetten.
De RvC was aangesteld om Cruijff te ondersteunen in zaken waar hij minder verstand van heeft. En niets meer
0 0
Mokum31
Best knap met een judasmes in je rug
0 0
pimp
De predikanten kunnen tegenwoordig maar beter gewoon hun mond houden. En ook hun handen thuis houden...
0 0
driesterren***
Zeker de predikant van Ten Have, wat een DOM gezeik zeg heeft deze man ff niets anders te doen (kerst is afgelopen he) en dan moet dit maar ff gezegt worden!!! Laat hem lekker zieltjes gaan winnen op het Damrak of zo.
0 0
ron116
Klaas Vos.........deze man neem ik echt niet serieus. Van veraf en van dichtbij heb ik gezien dat deze man bij iedere nieuwe directeur die we de afgelopen 15 jaar hebben gehad heeft lopen slijmen en bedelen om in een goed blaadje te komen. Echt een meeloper.
Een mening mag deze man natuurlijk hebben, net zoals het feit dat je voor of tegen Cruijff mag zijn.
De discussie moet normaal blijven zonder elkaar met van alles en nog wat te beschuldigen.
Zelf ben ik een groot voorstander van Cruyff en zijn beleid.
Waarom..........omdat we de afgelopen 15 jaar het beleid hebben gevolgd van bank-commisarissen, juristen, mensen uit de politiek, en andere managers. Dat werkt dus niet.
De keus voor mij is niet moeilijk. Kies voor het voetbal en de voetballers. Laat Cruijff zijn gang gaan samen met al die oud-voetballers.
Zo langzamerhand krijg ik wel het idee dat tegenstanders van Cruijff bang zijn voor hun laatste jaren is Ajax gedomineerd door mensen die elkaar allerlij baantjes gunnen.
"als jij zorgt dat ik in jouw commissie kom dan regel ik over 3 jaar wat voor jouw". En zo bleven vaak de verkeerde mensen bij de club betrokken.
Zo moeilijk is het dus niet om voor Cruijff te kiezen en hem en de voetballers hun gang te laten gaan.
Ik moet er toch niet aan denken dat we in de toekomst met Ten Have en Sturkenboom te maken krijgen. Dat zijn passanten die alleen maar een vette bonus op willen strijken. Zonder Ajax-hart
Leve Cruijff, leve het voetbal.
En meneer Vos................niet serieus te nemen.
0 0
aJaxppy
wat een gelul... klaas ga lekker naar je kerk
0 0
Filestijnen
wat n mongool, de meestestaan achter Cruijff en vonden dat hij iets moest doen, dat hij dat via Telegraaf doet, hoort niet uit te maken. Het is een column...
0 0
BertusBeun
Klaas Vos is het zelf ook eens geweest dat Johan Cruijff bij de club kwam, hij haalt hier alleen naar hem uit omdat de manier waarop hij werkt niet altijd even charmant is, en dat zou niet nodig zijn geweest voor zo'n icoon als Cruiff. Daarentegen is het ook wel begrijpelijk want het andere kamp is eigelijk net zo bezig, misschien wel erger, daar hoor je helaas niks van in dit stuk!

Ik hoop dat in 2012 er eens een open en sterk bestuur komt die elkaar vertrouwt en hopelijk meneer Cruijff erbij !
0 0
demacabee
Helemaal eens met Omison. (zoals zo velen) Op deze site zijn de reacties die met name ongenuanceerd pro Cruijff zijn van een bedenkelijk niveau.
Soms zelfs een beetje bedreigend en wordt er geroepen als je niet voor Cruijff bent heb je hier niets te zoeken. Op het randje of een eind redactie dat zou moeten tolereren.
Dit soort reacties zijn kenmerkend voor de wijze waarop deze zogenaamde fluwelen revolutie is uitgevoerd. Terwijl er helemaal niets maar dan niet bijzonders is aan de visie van Cruijff. Wat Cruijff vindt, dat vindt namelijk gewoon iedere Ajacied. Dat er de afgelopen 15 jaar zaken niet goed zijn gegaan daar hebben velen van de Cruijff discipelen ook aan meegedaan. Jonk voorop die al een aantal jaar individuele training heeft gegeven en nu ook een iets durft te roepen de schlemiel. Een heel aantal van de cruijff voetballers die niet eens zelf een wedstrijd bespreking kunnen of durven te doen. Ook helemaal eens met Vos. Cruijff roept en onderbouwd bijna niets. Ik heb ook het idee dat zo langzamerhand zelfs de publieke opinie aan het omslaan is. En echt iedereen die hier denkt dat deze mening niet ook breed gedragen wordt is bij Ajax nog nooit verder gekomen dan op afstand schreeuwen vanaf de tribunen en heeft nog nooit zelf is iets meegemaakt. Hoe harder deze schreeuwers te keer gaan hoe meer ze hun eigen club in gevaar brengen.
0 0
roodenwit
Zeikerd!! Niet als een bedreiging opvatten he ;-) en die vos heeft zeker een slechte jeugd gehad in dat klooster! Beste wensen allemaal!! En fuck die nep ajax mensen allemaal!! Johan Johan Johan!!!
0 0
fcvoetbal
Je mag de visie van Cruijff niet bijzonder vinden maar waarom draait Barcelona dan zo goed met de Cruijff filosofie? En waarom is het bij Ajax zolang niet toepast?
0 0
Dijkie
Dacht al wanneer komt ie weer eens met een reactie, want dit is weer een uitspraak van iemand van de kliek van operrat Coronel en zijn maatje Ten Have.

Als er dan niets zo bijzonders is aan de visie van Cruijff waarom is er dan jarenlang niets mee gedaan? Waarom is al dat geld uitgegeven en verdampt aan onlogische aankopen welke trainers graag wilden? De verantwoordelijke zijn toch hiervoor zijn toch echt in het kamp wat tegen Cruijff is te vinden. Raar dat bijvoorbeeld een financieel directeur er naar vele jaren van totaal wanbeleid nog steeds zit. Genoeg konten likken is nu het devies om je functie te behouden.


De reden waarom de mening die jij voorstaat nog door een groep gedragen word is dat die kliek die al jaren bezig is met de afbraak van Ajax er nog steeds zit.
0 0
johanbrengt3des
Je bent zelf van bedenkelijk niveau mafkees!!
De reden dat mensen hier wat feller worden komt door mensen als jou.
Die beweren dat het door Cruijff komt dat het gat zoals het nu gaat.
Als jij dat al bedreigend vind ben je gewoon een zielig ventje.

Als je al begint met denken dat Cruijff degene is die Ajax heeft gemaakt tot een grote club,
Dan word je misschien al een klein beetje stiller in je slecht onderbouwde commentaar.
Door Johan heeft Ajax een grote naam waar ten Have en consorten nu op teren.
Hun zijn de degene die deze naam aan het afbreken zijn,
dus is het zijn goed recht omdat te voorkomen!!

'Je kan hier wel proberen over te komen alsof je zelf in de RVC zit,
en dat wij schreeuwend gepeupel zijn die maar wat dom schreeuwt vanaf de tribune.
Dat de fluwelen revolutie gaat zoals hij nu gaat komt voor 95 procent door jou vrienden uit de RVC hoor!!

Bijna alle hoog opgeleide mensen hier denken dat omdat Cruijff ,
nooit naar school is geweest hij er ook geen verstand van kan hebben.
En dus sluiten ze zich bij de hoog opgeleide RAT ten have aan!
Omdat die ervoor geleerd heeft.
Nou dan maar geen school als je op deze vuile manier mensen zwart maakt ben je gewoon achterbaks,
en alleen daarom zou ik me er al nooit bij aansluiten!
0 0
demacabee
Kijk dat is nu precies wat ik bedoel, meteen schelden en ‘mafkees’ roepen.
En een gratis les Nederlands: het is niet ‘hun zijn’ maar ‘ZIJ zijn’…
Beetje lullig misschien om dat te zeggen, maar trek je dat niet persoonlijk aan. Het is bedoeld richting de domheid in deze kwestie in het algemeen.
En om aan te geven dat er wel meer dingen voor nodig zijn om een voetbalclub te leiden waar miljoenen in omgaat.
Niet alleen maar een groep mensen die Cruijff niet willen tegen spreken en dus allemaal ‘hunnie’ zijn mafkezen gaan roepen.
Voetbalkennis jazeker, maar ook een beetje kunnen lezen en een beetje zelfbeheersing.
Doet een beetje denken aan hoe Cruijff heeft geroepen ‘ik schrijf je helemaal stuk’ als je me niet steunt.
Overigens erg grappig om te lezen dat Cruijff ook in Barcelona met alles en iedereen steeds meer overhoop ligt.
Gewoon even je mond houden en dingen aan mensen overlaten die wel het vermogen hebben om misschien ook mensen als Cruijff te helpen en voetbalkennis hebben.
Ik ben benieuwd (dat wordt lachen) wat je nu weer gaat roepen. Hi hi.
Ik heb overigens veel vertrouwen in een goede afloop. Steeds meer. Graag nog meer van dit soort reacties van jou.
0 0
johanbrengt3des
Ik typ gewoon snel een stukje.
Als je dan triest alles gaat nalezen of er wat fouten in zitten prima joh.

Ik denk wel dat je gelijk hebt dat dit het verschil is,
Johan wil gewoon Ajax terug op de kaart zetten en maakt daar wat fouten in zoals ik in het typen.
Ten Have pakt Cruijff op die kleine foutjes en maakt hem achterbaks af net als jij doet door op die nutteloze dingen te letten.
Het gaat volgens mij om de inhoud Niet om de kleine spelfoutjes!!
0 0
Sualex
Precies dat is ook het grote verschil. Johan wil Ajax terug op de kaart en als het lukt van die beurs af. En de vele anderen willen geld verdienen over de rug van Ajax.
0 0
Sualex
Is dit rancune omdat de Messias Cruijff meer aanhangers heeft dan zijn heilige Messias?
0 0
bassiejood
Klaas vos is een echte cristen bij tijd en wijle achterbaks en altijd bezig de schuld bij anderen te leggen want een hun en het geloof ligt het niet.En als ik het goed heb is vos ook de man die toen een stukje schreef tegen de terugkeer van het oude logo.
0 0
davids4life
vos praatpop van ten have je lult maar een eind weg 99% van de mensen die van ajax houdt en de club eeuwige trouw beloven steunen johan.

weet je hoe de mensen heten klaas ajax supporters ook wel ajacieden genoemd. maar daar heb jij en jouw vriendjes nog nooit van gehoord en eeuwige trouw aan ajax is jouw ook vreemd
0 0
brttt
Klaas Vos is alleen maar gefrustreerd dat de lui die er al 15 jaar een rotzooi van maken nu door Cruijff het vuur aan de schenen wordt gelegd.
0 0
brttt
Klaas Vos is alleen maar gefrustreerd dat de lui die er al 15 jaar een rotzooi van maken nu door Cruijff het vuur aan de schenen wordt gelegd.
0 0
mido11
Doe mij een lol en steek die schijnheilige kerk van je in de fik vanavond, maar geef AUB geen mening over ons aller AJAX.
0 0
Robinjo1988
Klaas Vos wie ben jij dan? Ga je lekker met kleine kindjes bezighouden, smeerlap
0 0
vanRendrum
Dit soort figuren had een toezichthoudende functie bij de club.

Gek hé dat de afgelopen 15 jaar één groot drama was.
0 0
Randy428
Nu is het wachten op de karatebond om hier weer iets over te gaan roepen.
0 0
Elvis313
Eerder had deze man ook al een enorm negatief interview gegeven (voor zowel tv en krant) over Johan Cruijff.

Hij mag natuurlijk een eigen mening hebben over alles, hij zal ongetwijfeld een Ajacied zijn (sinds 1984 gaat die naar wedstrijden las ik ergens) en dat hij als lid is voorgesteld door Bobby Haarms spreekt in zijn voordeel maar beste Klaas Vos ik heb wel de volgende vragen:

1) Je stelt dat wat Cruijff doet voelt als een karatetrap in de rug van Ajax zoals die idioot deed bij Estaban. Kun je begrijpen dat heel veel supporters de acties van Coronel, vd Boog, Ten Have, Schurkenboom en alle die andere personen de laatste maanden als een aanslag op Ajax en haar grootste icoon ervaren?;
2) Wat heb jij zelf de afgelopen 15 jaar gedaan om het enorme wanbeleid bij Ajax te stoppen?; Of nog beter wat heb jij concreet gedaan sinds 2005 (toen je in de ledenraad kwam) om dit wanbeleid te stoppen? Welke voetbal visie (we zijn immers een voetbalclub) heb jij bedacht om de negatieve spiraal te doorbreken? Welke stappen heb jij genomen om het rapport Coronel toch uit te laten voeren?
3) Wat heb jij betekend voor Ajax om constant zo negatief te spreken over het grootste icoon van onze club die met zijn eigen unieke voetbalvisie Ajax terug wil brengen naar onze rechtmatige plaats aan de top? Een visie trouwens waar jij als lid van de opgeheven ledenraad ook voor hebt gestemd.
4) Waarom spreek je ook niet zulke harde woorden over de achterbakse streken van bijvoorbeeld ten Have of Schurkenboom? Kan je woorden over je eigen schaduw heenstappen en een handreiking doen namelijk niet rijmen met het achter de rug van Cruijff en club om in dienst nemen van van Gaal & co, ik kan het niet rijmen met de racisme beschuldiging, ik kan het niet rijmen met de gele kaarten voor Jonk en nog zoveel andere acties van de laatste maanden.
5) Vindt je het normaal om ons grootste icoon te vergelijken met Geert Wilders? Is dat hoe je als lid van Ajax onze club wil promoten?

Beste Klaas, zachte heelmeesters maken stinkende wonden en na 15 jaar wanbeleid is het nu tijd om (soms zelfs) met de botte bijl Ajax te reanimeren en weer een echte voetbalclub te laten zijn. Ik weet niemand die daarvoor beter geschikt is als Johan Cruijff en laten we eerlijk zijn als jij het wel had geweten had je daar sinds 2005 wat aan kunnen doen, nee moeten doen!

0 0
Maximus
Jongens waar hebben we het over? Elvis heeft alles al gezegd, zie boven. En natuurlijk mag iedereen zijn mening hebben, maar ongenuanceerde stemmingmakerij roept natuurlijk irritatie op. Het is een beetje goedkoop en laf om de kampen te willen typeren als intelligent en dom. En inhoudelijke discussies zijn er al geweest met Stapleton en Demacabee en beiden zijn volledig van het bord geveegd (al heb ik een zwak voor Dem. omdat ik zijn reserves wel begrijp).

PS. Bobo mag zich ook anytime melden voor een 'intellectuele' oorwassing, maar niet nu, ik ga feesten het is nieuwjaarsdag. Morgen weer. Happy New Year! Ajax rules!
0 0
RoodWit
Heel mooi verwoord.
0 0
jtsmit
Ben het volledig met je eens Elvis313. Zelf er een enorme puinzooi van maken en dan kritiek op anderen hebben. Shame on you eikel.
0 0
Mupke
Who the fuck is die Klaas Vos(alias de judas ) ga ff je mond reinigen met wijn mafketel met je karate trap .........Volgens mijn geef jij nou die karate trap naar Onze Johan en hou aub stil met je media wat doe jij nou dan????? Is dit ook weer zo mafketel net als die ten heave aub rot op joh en eigenlijk moeten ze jou ook een stadion verbod van 30 jaar geven pfffffffffffffffffff word er egt doodziek van die mensen vergeet niet Johan Cruijf is de Baas in Amsterdam en Blijft de Baas en ga jij maar mooi in je capelletje zitten met je 12 appostelen Klaas who???????
0 0
Rick65
Weer een marrionet uit het kamp ten have / coronel die met een nietszeggend stuk Cruijff wil beschadigen. Ik snap niet dat deze figuren zich zo laten misbruiken door personen die binnenkort niets meer bij Ajax te zeggen zullen hebben.
0 0
herman
Klaas Vos eerst tot het geloof , toen weer af van het geloof, nu weer tot het geloof. Ik zou zeggen ga tot de Heer en verplaats uw interesse naar Urk of Staphorst daar is nog veel te doen.
Wij houden het op de echte Salvador
0 0
Sualex
Wat moet een dominee zijn mening over voetbal geven. Laat hem zichzelf maar drukmaken over het uitstervende ras de gelovigen.
0 0
omisom
Ik begrijp sommige reacties niet die man verwoord wat hij vindt dat mag toch of is dit een site waarin alleen meelopers worden getolereerd? Ik ben een voorstander van de ideeën die JC heeft over de jeugdopleiding maar hoe hij het soms doet verdient zeker geen schoonheidsprijs maar dat zeg ik van de andere kant ook.
Ik hoop dat we een rustiger jaar tegemoet gaan en we eindelijk de weg in gaan die nodig is om Ajax weer AJAX te maken.
0 0
gerard
helemaal gelijk. een andere mening hebben mag hier schijnbaar niet
0 0
RoodWit
Reageren als je het er niet mee eens bent mag blijkbaar ook niet?
0 0
Toon meer reacties