De Boer: 'Ajax mist routiniers'

GH, 24-12-2011 om 09:11, 3913 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

ROUTINIERS - Volgens hoofdtrainer Frank de Boer komt het kwetsbare van de spelersgroep door het missen van één of twee goede routiniers met Ajax roots.
André Ooijer is zo`n speler maar hij speelt eigenlijk te weinig: 'Toch mag dat niet uitmaken en dat vertel ik André ook. Verder hebben we nogal een introverte groep. Jan Vertonghen heeft grote stappen gemaakt en ik vind dat Siem de Jong zich ook meer moet laten gelden. Theo Janssen is extravert, maar nog zoekende.'

Peter Murphy (ex-volleybalcoach) wordt door de Boer met enige regelmaat om advies gevraagd: 'Jongens als Vertonghen en De Jong moeten corrigeren, maar tegelijkertijd ook geholpen worden. Zij zitten in eenzelfde proces als veel jongelingen. Inderdaad is het moeilijk om je in dat geval te focussen op anderen, die ze in sommige gevallen zelfs nog als concurrent zien. Toch moet je daardoorheen als je wilt groeien naar het leiderschap'. (Foto: Orange Pictures)
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Balgobind
De Zeeuw doet het veel beter dan Janssen
0 0
Rho1980
Misschien Demy toch te makkelijk laten gaan?
0 0
Cleo9
Seedorf svp..
0 0
leidseplein
Nou waar wacht je op frank???
0 0
leidseplein
Nou waar wacht je op frank???
0 0
S_020
Vertonghen en Jansen dan? Alleen Chivu mag er wat mij betreft heel snel bijkomen
0 0
Cello
De Boer zegt dat Ajax routiniers mist. Dat klopt. Dat maakt het voor mij des te schrijnender, dat men De Zeeuw heeft laten gaan. Die had ik toch liever gezien op het middenveld als bijvoorbeeld een Eyong Enoh. Enoh kan namelijk niet met zijn verstand spelen, die doet alles puur en alleen op intuïtie. Daarom zie hem ook regelmatig kwa fouten in herhaling vallen. Want kwa verstand leert hij weinig tot niets van zijn fouten. En daarnaast beschikte De Zeeuw wel degelijk over de nodige ervaring en was dus wel een routinier!.
0 0
joodtotmendood
Dat De Boer Siem noemt is helemaal niet zo gek. Hij is Nederlands, komt uit de eigen jeugd, kan prima voetballen (niet geweldig maar okay), kan omgaan met druk (15 mei bravo) en er staat een prima kop op. Noem mij naast Jan en Theo maar eens iemand die dat ook heeft in de selectie. Alleen in Alderweireld zie ik een potentiele leider.
0 0
suske
Frank bied Alderweireld en Vertonghen Contract verlenging aan met een verbeterd salaris. Is goedkoper dan dure spelers halen.Ze worden beide jaarlijks ouder en krijgen steeds meer Routine. En als het lukt!! houd je gelijk een basis + jong talent.
0 0
Vinc-ajacied
Chivu!
0 0
AFCA_Roan
Ik had aan het begin van het jaar verwacht dat Theo Janssen wel de routinier van Ajax zou worden. Maar ik denk dat je hem dan belangrijker moet maken (aanvoerder maken, aanvallender laten spelen). Vertonghen is geen leider en zal dat ook nooit worden..
Maar dit probleem heerst al heel lang bij Ajax. Ook wel een beetje de charme van de club, omdat jonge jongens gewoon de voorkeur krijgen boven oude routiniers.
0 0
Paco
Je had een routinier, maar die zit nu in de winterstop in Moskou.
0 0
Olle
Da's een goeie! Veel beter dan de Zeeuw doet Janssen het echt niet. En de Zeeuw had tenminste nog een beetje diepgang. Ze moeten gewoon een goede laatste man halen zoals Chivu (al zal dat lastig worden) of Heitinga. Vertongen doorschuiven naar het middenveld, dan heb je daar tenminste ook een beetje body.... Die marokaan moeten ze ook nog zien te verkopen en daar voor in de plaats halen ze een andere spits.... Nu kom je echt scorend vermogen tekort, al doen Lodeiro en Bulykin nog zo hun best.
0 0
Kaos
Wat een onzin weer van De Boer. Routine is onmogelijk bij Ajax. De spelers die echt routine hebben zitten in het buitenland en het halen van oudere spelers in Nederland is keer op keer een flop. Zo ook die bollle Janssen die er na de winterstop af moet ten faveure van Lodeiro. Zal wel niet gebeuren, want oa Thep en Siem zijn nogal goede vrienden van Frank. Die hoeven er, ondanks ze vaak de slechtsten van het veld zijn, nooit af.
0 0
ajax19
Zo Frank neersabelen is ook onzin. Doe eens normaal.
0 0
masterrr
Janssen speelt toch niet slecht. Hij kan z'n stempel nog niet drukken, maar gun die jongen een half jaar de tijd om aan te passen. Bij Twente kreeg hij alle ballen, bij Ajax heb je ook een Eriksen en Vertonghen die veel aan de bal zijn. Hij komt er wel en is met z'n ervaring nu al belangrijk.
0 0
ambtenaar
Laat Bergkamp meespelen dan.
0 0
huubafca
hij zou wekelijks uitblinken!!!!!!
0 0
ambtenaar
Die had er nu al 15 inliggen
0 0
omisom
Grappig dat riep ik aan het begin van het seizoen al maar ben ook geen trainer. Ik moet wel zeggen dat Frank ook kritisch naar zichzelf aan het kijken is dat is naar mijn idee een flinke vooruitgang of het ook resultaat heeft in aankopen daar twijfel ik over want als je routine wilt halen zal je diep in de buidel moeten tasten. We gaan het afwachten.

Dan wens ik alle forumleden fijne kerstdagen.
0 0
Robinjo1988
Word dus tijd voor een terugkeer van onze vriend Chivu!
Frank en Danny maak er werk van svp!!
0 0
davids4life
helemaal mee eens probeer hem in januari te halen kan hij vertonghen vervangen na de zomer en nu naast vertonghen of toby staan
0 0
ajax19
Zijn zaakwaarnemer heeft al nee gezegd namens hem.

Pfff Frank, de ploeg mist comfortabelheid. Je bek opentrekken als je niet lekker in je vel steekt, is het moeilijkste wat er is. Je ziet dat Enoh, Vertonghen en Alderweireld genoeg te melden hebben aan de rest om het een eenheid te laten vormen, maar de overige 8 spelers van het elftal hebben nog niet de functie in ruimte gekregen waar ze heersen.
0 0
oudzuid2
ach zeg, Vertonghen en Janssen zijn toch routiniers of niet? Die hebben de eerste seizooenshelft gewoon niet gebracht wat we verwachtten van ze..
0 0