'Cruijff zeker van steun van 8 leden'

GH, 19-11-2011 om 13:08, 3777 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Morgen is het zover. Morgen gaan de vierentwintig leden van de ledenraad beslissen over de toekomst van de club. Dit zal gebeuren in het bijzijn van erelid Johan Cruijff en de andere vier commissarissen, voorzitter Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer. Deze vier moeten uitleg geven over het aanstellen van algemeen directeur Louis van Gaal en de interim-directie met Danny Blind en Martin Sturkenboom.

Als de ledenraad begrip toont aan de commissarissen dan zal Cruijff zo goed als zeker vertrekken. De andere optie is om de RvC te melden dat ze niet goed gehandeld hebben en dat betekent bijna automatisch dat dan de RvC zullen mogen vertrekken.

Steun
Cruijff krijgt waarschijnlijk steun van Keje Molenaar, Peter Boeve, Dick Schoenaker, Dick de Groot, Barry Hulshoff, Co Meijer, Aron Winter en Ruud Haarms, die vorig jaar op aandringen van de oud-topspeler in de ledenraad belandden.

Als er morgen gestemd gaat worden zal Cruijff niet genoeg hebben aan deze acht personen. Daarom zal Cruijff zelf als Ere-lid zijn zegje gaan doen tijdens de vergadering.

De andere leden van de ledenraad zijn: Frits Andriese (werkzaam voor Ministerie van Financiën), Rob Been (ondernemer), Hein Blocks (oud-bankier), Dennis Bogaard (hypotheekadviseur), Herman Bosschieter (interim-manager voor eigen bureau), Roger van Boxtel (politicus), Reinier van Dantzig (fysiotherapeut), Mark Geestman (partner Davinci Advies), Harm Greving (scout), Ernst Ligthart (advocaat), Cees van Oevelen (notaris), Kees Timman (belastingadviseur), Marc Stuut (financieel beheerder), Cees Vervoorn (lector en oud-topzwemmer), Klaas Vos (predikant) en Leo van Wijk (voormalig KLM-topman).
(foto: Orange pictures)
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
janfra
RvC & Coronel zijn lekker bezig met hun spelletjes. Zij blokkeren een stemronde; verzekeren dat de lijn JC wordt voortgezet onder de bezielende leiding van vG. De tegenvoeters worden gemasseerd en zie daar: ledenraad blij en JC enkele reis Barca. Ajax is overgeleverd aan het geboefte en zal nooit weer een echte voetbalclub worden.
Wat heb ik toch een bloedhekel aan managers.
0 0
janfra
Zojuist zei die verander-manager dat hij samen met Coronel er zeker van is dat er morgen niet zal worden gestemd. Dus exit JC en de komst van die brulaap van G. Deze zal niet nalaten om de 'erfenis' van JC op zijn eigen wijze te verzieken. Einde verhaal en einde Ajax. Nu maar hopen dat Been cs zich niet laten overbluffen.
0 0
SAR
hoe laat morgen
0 0
Blaze
we hebben de visie van gaal en co al gehad in 20 jaar tijd niet heel veel kampioenschappen , en wel wat jeugd door gestroomt , maar geen echte top jeugd dus ik blijf cruijff deze kans gunnen om het op te zetten
0 0
BRAMHOUTEN
Het is denk ik wel goed dat dit is gebeurd. Als Johan alle steun krijgt, dan wordt het eindelijk rustig, dan weg RVC en een nieuwe maar betrouwbare RVC, met a.u.b. alleen maar voetbalmensen erin. Laat Johan zijn gang gaan een jaar of 3 als het niet lukt is het jammer maar ik ben er van overtuigd als je nu teruggaat en weer een andere koers gaat varen je als Ajax helemaal naar de klote bent. Ajax is een voetbalvereniging en het zou leuk zijn als er weer eens over voetbal wordt gesproken i.p.v. dat gelul.
0 0
afcamuc
Weet iemand hoeveel stemmen Cruijff nodig heeft?
0 0
afca1985
13 lijkt me heh
0 0
anti-devries
de club zijn vooral de supporters als ze vanavond zien dat die 100% achter cruijff staan dan zullen ze allemaal in het belang van Ajax (hoevaak we dat niet gehoord hebben) voor Cruijff moeten stemmen en dus tegen overige RVC
0 0
lasse
tel daar nog de streken van de rvc en dat anders de hele eerdere aanstelling van de visie van cruijff belachelijk wordt gemaakt bij op. en we kunnen eindelijk met zijn alle een kant op gaan: de cruijff visie
0 0
Marcodonna
Ledenraad: Kijk even naar de bovenstaande "Showtime Poll".
Jullie weten wat je moet doen, want Ajax is nog altijd van en voor de supporters.
0 0
buitenveldert
inderdaad maar die 12% !!! zijn meer dan 100 mensen!!! die moeten zeker voor acht uur naar bed ( en die twee mensen die voor mij in het stadion zaten) anders begrijp je het nu onder tussen toch wel?
0 0
StiensGroetAjax
als ze nu tegen cruijff stemmen, stemmen ze tegen AJAX!
0 0
AFCAMM
Ook als je het niet met Cruijff eens bent, hoor je deze manier van werken -als je in de ledenraad zit- imo te veroordelen en af te keuren. Ik hoop dat de heren dit ook inzien, want dit is geen normale gang van zaken. Het valt me vooral van Davids heel erg vies tegen.
0 0
brttt
Winter zit toch in Canada? Dat is dan 1 stem minder.
0 0
sanchezsamuelso
Ik denk dat iedere echte supporter het er wel mee eens is: Cruijf!!! laat je vanavond horen voor Johan! van gaal op zich is oke, maar deze beslissing niet, en ze moeten Cruijff zijn werk laten doen. Schreeuw je longen uit voor JOHAN vanavond!! iedereen!
0 0
Raikkonen94
Ben wel benieuwd naar morgen. Gaat toch een hele belangrijke dag worden. Maar als de RvC niet wordt weggestuurd zou ik dat bijna belachelijk vinden. Ze hebben zich zo schandalig opgesteld en spreken elkaar voortduren tegen. Daarnaast hebben de supporters zich ook achter Cruijff geschaard. Dus als ze werkelijk "in het belang van Ajax'' denken luisteren ze naar de supporters.
0 0
Rogyros
Ik vind niet dat vier commissarissen moeten verdwijnen. Ik vind dat ze alle vijf moeten opstappen. Cruijff heeft namelijk net zo goed grote fouten gemaakt. Cruijff is volledig ongeschikt als bestuurder. Zoals hij opereert (blijven komen met La Ling, vinden dat hij zijn eigen regels moet maken terwijl er vaststaande regels zijn als beursgenoteerd bedrijf, niet willen samenwerken, maar enkel zijn eigen mening wil doordrukken, etc.).

Het lijkt mij wel goed dat Cruijff wordt vertegenwoordigd in een nieuwe RvC. Door Molenaar. Die vertegenwoordigt Cruijff, maar begrijpt wel zijn rol als commissaris. Van Gaal moet aangesteld blijven als AD, en Cruijff moet dat accepteren. Net zoals Van Gaal de rol van Cruijff moet accepteren. Cruijff moet de man van De Toekomst zijn. Het reorganisatiemodel dat hij heeft geïntroduceerd moet doorgezet worden. Maar ik verwacht eigenlijk dat het probleem voor wat betreft Van Gaal daar niet in zit. Het is meer het ego verhaal.

De RvC is zijn boekje best te buiten gegaan. Dat geldt ook voor Cruijff. Alles weg en qua RvC opnieuw beginnen. Maar om dat voor elkaar te krijgen zonder dat Cruijff vindt dat hij gezichtsverlies leidt, is een hele klus. Daar zit een grote rol voor de ledenraad. Wellicht met een bemiddelaar. En ik weet daarvoor een hele goeie: Michael van Praag.
0 0
gras
Ter herinnering: Cruijff heeft nimmer een formele rol geambieerd. Hij wilde slechts op technisch vlak adviseren. De rol van commisaris is hem opgedrongen. Een RvC hoort ook helemaal niet zo bepalend te zijn als nu het geval is geweest. Het niveau van gekonkel is echt ongekend. Van Gaal aantrekken omdat dat geen vertraging duldt, en dan wel hem toestaan een half jaar op reis te gaan. En vervolgens een interimmer aanstellen. Alsof je die interimmer niet sowieso had kunnen aanstellen om vervolgens verder te zoeken. Lachwekkend.

Je zit er compleet naast ten aanzien van van Gaal en Cruijff overigens. Maar kennelijk heb je de Toekomst en de opleiding nog nooit van nabij gevolgd. Van Gaal staat voor de lijn Adriaanse, Olde Riekerink en in hun kielzog Hennie de Regt. Van individuele hoogvliegers naar vervlakking, verzakelijking en middelmaat. Heb dit proces al jarenlang beschreven, nog voor Cruijff ten tonele kwam.

Van Gaal is een geniale trainer, maar een disfunctionerende TD dan wel AD. Hij zal zijn wil opleggen en zijn eigen mensen weer gaan aanstellen. Mensen die weliswaard van aanvallend voetbal houden, maar wars zijn van individualistische aspecten. Discipline, collectief denken etc. Daaraan is de opleiding op het huidige niveau geraakt. Bovendien komt hij altijd in conflict met anderen in die functie. Is geen AD materiaal.

0 0
lasse
voordat anti-cruijffianen hier op reageren dat cruijf ook altijd met mensen binnen de club in botsing komt. zal ik daar alvast ff op reageren: Cruijff komt in botsing met wat later altijd de ratten blijken te zijn. dus daar lijkt me niet zoveel mis mee( ten have, coronel, van de Boog)
0 0
IamLegend
Het is me duidelijk hoe ajax er weer boven op moet komen, en dat is de opleiding 100% ten volle benutten. Bij vertrek van jc ''Stel'' Dan is het niveau van ajax weer naar een dieptepunt gedaald. Onder ander jonk wil niet samenwerken met van Gaal in zijn filosofie. En gelijk heeft die.
Ik hoop toch van harte dat de rvc leden hier op gewezen word wat gras ook al prima heeft verwoord.
Aan de ene kant hoop ik dat de ledenraad jc en kamp ten have dwingt om weer na de tekentafel te gaan om er samen als nog uit te komen. ma jc heeft hier in zo zijn eigen wil en is zo geschoffeerd dat hier weinig ruimte voor is.
Er moet toch een mogelijkheid zijn om dit samen te doen slagen?
Vind het erg jammer dat Van Gaal en JC niet de handen in een willen slaan om plan van aanpak op te stellen. Daarom vind ik het ook debiel dat Van Gaal pas over half jaar aan de slag gaat wat een ''ajax hart'' Terwijl er zoveel werk te doen is om vertrek van club iconen te voorkomen. ik ben pro ajax en vind dat de samen de kar moeten trekken.
0 0
lasse
tuurlijk zou het mooi zijn als twee grote iconen samen de club kunnen runnen maar:
1. johan en van gaal kunnen niet door een deur en dat lijkt me wel hadnig als je samen meot werken. Johan heeft er denk ook geen zin in na de medewerking van van gaal aan deze streek en van gaal heeft al eerder gezegd dat hij het nooit zal vergeven. (maar hoeveel is dat waard bij van gaal)

2. Cruijff( vooral jonk en bergkamp want cruijff wil het alleen neerzetten) en van gaal hebben een andere visie. volgens cruijff(en consorten) moet het individuele kwalliteiten onwikkeld worden want dan pas kan hij iets bijdragen aan het collectief. volgens van gaal moet het collectief en discipline veel meer de boventoon voeren. dan heb je
2 visies door elkaar en dan gaat het mis. beter een duidelijke visie en volgens mij kan je het best die van cruijff volgen onder andere omdat daar de meeste mensen achter staan.
3. de werknemers zullen zowel van gaal als de rvc nooit meer vertrouwen en er zal een onwerkbare situatie ontstaan.

dus samengaan lijkt me onmogelijk en moeten we dus ook niet eisen. het levert alleen maar meer onrust op. morgen het hele plan van gaal en de rvc wegsturen en dan met zn allle volle bak voor de visie van cruijff te gaan.
en vanavond volle bak cruijff steunen en de ratten wegjagen. (ff voor de duidelijkheid daar hoort vna gaal niet bij!!)
0 0
IamLegend
Tenzij je 2 filosofieen samensmelt tot 1 krachtige filosofie met op de toekomst de jc filosofie en bij het 1e filosofie een mix van jc en van gaal.

Normaal hoort een rvc nooit zoveel invloed te hebben op een bedrijf ma alleen hun controlerende taak uit te voeren. Juist dat laatste is al een hele tijd niet meer gebeurd.

Doodzonde dat ''rvc'' bestaat wat ajax voetbalbedrijf kapot maakt met name het voetbal gedeelte,..
Wat dat betreft stinkt het aan alle kanten en vind ik ook dat de rvc veel te veel macht heeft. Ma het is wel de realiteit dat van Gaal uit de hoge hoed getoverd is erg jammer en schadelijk voor ajax:(

Sponsers staan al niet mere te springen om ajax te financieren, end an straks lopen de club iconen ook nog weg.
Mede Mogelijk Gemaakt door 4 rvc leden. En kamp coronel.
0 0
lasse
ja dat zou mooi zijn maar voor het eerste elftal heb je FdB al . iig ik zie dat de komende 1000 jaar neit gebeuren. en we kunenn dat dus wel blijven proberen maar dat geeft denk alleen maar meer onrust. het is nu de tijd voor cruijff.
van gaal natuurlijk ook dubieuze rol. alleen maar emt davids praten ipv emt technisch hart waarmee je moet samenwerken. niemand vertrouwt die man straks natuurlijk meer.
en over die sponsers zou ik me neit zo druk maken. als ze morgen voor de cruijff visie kiezen en met zn allen er achter gaan staan. dan is er weer een echt ajax en een duidelijk beleid. dat lokt wel sponsors aan kan ik je vertellen
0 0
opsspo
Heb je eigenlijk wel geluisterd naar wat er de afgelopen dagen is gezegd?

Tip: Kijk P&W en VI van gisteren en voor de volledigheid Nieuwsuur en P&W van Donderdag...
0 0
sander1981
klaas vos en leo van wijk zijn ook cruijfianen....... doeg ten have en davids olfers en romer......
0 0
SammyR
Off: Siem de Jong zegt op Twitter dat hij Lyon niet gaat redden. In tegenstelling dus van dat nieuwsbericht waarin stond dat hij het misschien wel kon redden.
0 0
boye04
Volgens mij was het toch echt de ledenraad die aan Cruijff hebben gevraagd om zijn visie door te voeren. Dan kan het alleen maar zo zijn dat ze voor Cruijff gaan kiezen morgen.
0 0
janfra
Ook de rol van de supporters is essentieel!
Zonder stemrecht kunnen de supporters alles beinvloeden.
0 0
IamLegend
geloof maar in sprookjes, was dat ma waar,..
0 0
mkouwenhoven
Moet Cruijff een meerderheid hebben?
0 0