De Boer: 'We zijn gewaarschuwd'

Frank de Boer heeft tijdens zijn wekelijkse perspraatje duidelijk aangegeven dat het zondag een pittige wedstrijd wordt tegen SC Heerenveen. 'Wij zijn gewaarschuwd', spreekt De Boer duidelijke taal op Ajax.nl. Volgens de hoofdcoach hebben de Friezen een leuke ploeg. 'En ze hebben met Luciano Narsingh en Bas Dost een sterke voorhoede'.

Lodeiro
Nicolás Lodeiro traint dit weekend bij Jong Ajax om zijn achterstanden in te lopen. De Boer ziet genoeg kansen voor de kersverse winnaar van de Copa America. 'Nicolás heeft natuurlijk veel concurrentie, maar hij is een hele goede voetballer en hij is enorm leergierig. Met de competitie, de KNVB Beker en Europees voetbal is het nog een lang seizoen. Wij hebben iedereen nodig', benadrukt hij.

Dost en Sigthorsson
Op de persconferentie kwamen ook nog even de spitsen van zondag aan bod. 'Dost en Kolbeinn Sigthórsson zijn andere types qua aanspeelpunt en lengte. Bas was onze keuze, omdat Sigthórsson nauwelijks speelde. Het afgelopen halfjaar heeft Sigthórsson zich echter fantastisch ontwikkeld. Dat zegt niet dat Dost geen interessante speler is en zich niet wíl ontwikkelen.' (foto: Orangepictures.nl)
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
alibabba
Vorige week was het gelijk prijs en gaven we de Graafschap in Doetinchem het nakijken. Het leverde gelijk de koppositie op, maar om de koppositie te behouden, zal er beter gevoetbald moeten worden. De 2e helft was het aanzien wel waard van AJAX, maar het eerste half uur was niet best. Morgenmiddag in de eigen Arena tegen Heerenveen zal 90 minuten lang de concentratie optimaal moeten zijn, want de Friezen zijn van een ander kaliber dan de Superboeren. Ik vind de Noorderlingen echt een goed elftal hebben en het is mij een raadsel waarom er vorig seizoen niet meer punten werden behaald door onze tegenstander van morgen.

AJAX - Heerenveen werd tot dusverre in de competitie 19x gespeeld. 14 overwinningen kwamen daar uit voort, 3x moesten wij de overwinning aan de Friezen laten en 2x eindigde het duel in een gelijkspel. Doelcijfers: 56-20. Een overzicht met prachtige goals, waarin een Ajacied van nu een doelpunt scoort voor Heerenveen;

Plak; watch?v=mKNHs99x5ZE achter de bekende filmpjessite.

De allereerste Ajax - Heerenveen in competitieverband was op 21-04-1991. Het is leuk om f dat basiselftal op papier te zetten; Menzo, Silooy, Blind, Vink, Frank de Boer, Winter, Richard Witschge, Bergkamp, Kreek, Ron Willems en van't Schip. Jonk en Reiziger vervingen in de 2e helft Kreek en Willems. Kreek en Willems hadden voor rust voor 2-0 gezorgd, die oud-Ajax keeper Sjaak Storm hadden verschalkt. De 3 en 4-0 kwamen op naam van Bergkamp. In het elftal van Heerenveen destijds stonden ook René vd.Gijp, Gertjan Verbeek en oud-Ajacied Danny Hesp.

Op 23-11-2003 stonden oud-Ajacieden Sibon, keeper Hans Vonk en Knopper in de basis bij Heerenveen en eerstgenoemde tekende in de 18e minuut voor de 0-1. Nog voor rust bogen onze Ajacieden door Sneijder en Mitea de stand om. In de 2e helft zorgde Zlatan voor de 3-1 eindstand.

Een 0-0 eindstand was er te noteren op 28-10-2005. Niet zoveel te melden dus, of toch? Derk Boerrigter zat toen al op de bank bij Ajax. Is dat alles zou je zeggen..., maar er is nog een vermelding waard over die wedstrijd. Namelijk dat Klaas-Jan Huntelaar destijds het Heerenveen-shirt verdedigde en een paar maanden later het debuut voor Ons Aller Ajax maakte in de competitiewedstrijd tegen Nec. HUNTELAAR, een echte goalgetter;

Plak; watch?v=cWJv_P5UtJk achter de bekende filmpjessite.

Volgens De Boer wordt het duel met Heerenveen een lastiger duel dan tegen De Graafschap. "We zijn gewaarschuwd", aldus De Boer. Het team van Ron Jans is volgens De Boer een 'leuke ploeg die leuk voetbal speelt'. "En ze hebben met Luciano Narsingh, Assaidi en Bas Dost een sterke voorhoede." Wederom wijze praat van Frankie! Het is te hopen dat Vertonghen er morgen bij is, want Jan hebben we nodig. Aras Özbiliz mist het duel vanwege een onderrugblessure. De lang uitgeschakelde Bruno Silva en Nicolas Lodeiro, die deze week begonnen is met trainen bij Jong Ajax, zijn niet van de partij.

Ik heb best een positief gevoel over morgen, omdat ik weet dat er genoeg voetbal in het elftal zit om Heerenveen te kloppen. Met het thuisvoordeel moet het 100% lukken om de Friezen te kloppen.

Ik voorspel 3-1!!!
0 0
DJTimmetiej
We hebben Vertonghen weer en dit wordt het jaar van Sulejmani. Ga er maar vanuit dat we geen problemen hebben met Heerenveen! Met of zonder Vertonghen maakt een groot verschil.
0 0
pizzapunt
vergeet hij de beste aanvaller van ze: Assaidi. man die zie ik graag in een ajax shirt spelen. ruilen met sulejmani?
0 0
Whizzle
Na-ah, sulejmani blijft nog maar lekker ff bij ajax!
0 0
Eastwood
Die friezen moeten we toch kunnen hebben.
0 0
Chrisses01
Juist ja...het leuke is dat we vorige week ook zeiden dat we ze niet onderschatten en kwamen het eerste kwartier nog op een 1-0 achterstand... Tis nog geluk dat ajax de 1-1 kort daarna maakte door een blunder van de keeper anders was ik er niet zo zeker van dat ajax gewonnen had. Beter winnen we gewoon van heereveen.
0 0
Sazzz
Tuurlijk wel, zo'n ploeg als De Graafschap speel je uiteindelijk stuk, die gaan kapot.

Maar de verdediging moet goed staan, want Heerenveen heeft een puike aanval. Hun verdediging is echter belabberd... dus als Jan meedoet en we geconcentreerd verdedigen winnen we vanzelf.
0 0
Onnavolgbaar
waar heb jij het over. We speelden tegen de graafschap....
0 0
elpresidente
Ze hebben een hele gevaarlijke aanval die Friezen. Toch verwacht ik thuis niet al teveel problemen vooral door hun matige centrum en ons middenveld wat 2 klasses beter is.
0 0
stefanzob
Vergeet De Boer Assaidi, of kan die niet meespelen?
0 0
jwbAFCA
Daar dacht ik ook meteen aan toen ik dit artikel las... kan nergens vinden dat hij geblesseerd of geschorst is dus neem aan dat de Boer hem vergeten is op te noemen haha.
0 0