Ten Cate gaat voor winst tegen PSV

sjoerd, 10-11-2006 om 18:42, 1005 views, Sportweek |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk ten Cate steekt zijn ambities niet onder stoelen en banken. Op de vraag wat voor een Ajax hij zondag in de topper tegen PSV wil zien, zei de trainer vrijdagmiddag: "Een winnend Ajax." Om daar enigszins cryptisch aan toe te voegen: "De belangrijkste les die we geleerd hebben van AZ-PSV is dat AZ meer balbezit had, ogenschijnlijk de betere ploeg was, maar wel kansloos met 3-0 verloor."Aangenomen mag worden dat Ajax niet blind ten aanval zal trekken zondag en dat Ten Cate wederom voor een tactische variant met een ‘open vleugel’ zal kiezen.

"Dat PSV in vorm is, mag duidelijk zijn," aldus Ten Cate. "PSV heeft een goed georganiseerd elftal, een geslepen elftal, er zit heel veel spelintelligentie in. Ze nodigen jou uit om een fout te maken en dan slaan ze toe. Cocu is daar een meester in. Als je realistisch bent, kun je zeggen dat PSV iets verder is dan Ajax. Ze hebben de laatste twee kampioenschappen gedomineerd en ze hebben meer internationale ervaring in het veld staan. Maar wij kennen geen angst voor de tegenstander. Wel respect, maar geen angst. Als wij onze taken goed uitvoeren, kunnen we winnen van dit PSV."

In de aanloop naar het 'zespuntenduel' met PSV wees Ten Cate er voorts op dat Ajax al elf wedstrijden op rij heeft gewonnen. "En de laatste zes wedstrijden hebben we geen doelpunt tegen gekregen. Misschien zegt dat ook iets. Want eigenlijk kúnnen we helemaal niet op de nul spelen. Dat is ons type voetbal niet. Maar we staan verdiend bovenaan de ranglijst, we hebben onderweg nergens punten gestolen. Dus heb ik veel vertrouwen in mijn ploeg, ook nu de belangen groot zijn."
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jeff
@jef 2006-11-11 19:30:58

daar kun je je nog wel eens flink vergissen jef ik zie het eerlijk gezecht niet zo zitten morgen ik hoop natuurluk op winst maar dat psv word weggevaagd weet wel zeker dat dat niet gebuert psv draait mij de laatste weken iets te goed maar denk dat je met gelijk spel morgen niet mag klagenWeet je wat het is. Psv speelt normaal gesproken met een gesloten organisatie en probeert een goal te maken en het vlak voor rust te beslissen. Nu moeten ze winnen om bij te blijven bij Ajax maar je moet Ajax geen ruimte geven. Ik denk dat Rosales of De Mul en Mitea of Manucharyan daar dankbaar gebruik van maken. Psv wordt morgen op 100% weggespeeld
0 0
Jeff
@ MokumNee Nici Mitea beslist de wedstrijd als invaller. Huntelaar maakt wel 1-0. Simons mag van Wegereef uit een strafschop gelijkmaken en Mitea beslist de wedstrijd met twee doelpunten. NICI MITEA!!
0 0
Mokum
late we het hope jeff! .. denk spannende wedstrijd..word door individuele acties beslist denk ik. door KJH
0 0
Jeff
Psv wordt morgen weggevaagd. Het is zo'n matige ploeg met maar 1 echte topspeler en dat is Alex. Ajax wint met 3-1 en we zijn al kampioen!! KAMPIOENEN!!
0 0
Rolof425
Met Henk worden we kampioen!
0 0
pipodeclown
Stelling : Wat doen jullie morgen om ons cluppie aan te moedigen?Ga je gebody-paint of doe je alleen je AJAX sokken aan?Ga je naar het stadion of zit je gezellig bij je schoonouders naar de NOS te luisteren met een bakkie thee?Laat het me weten,ok?
0 0
BDSR
Ik wou dat ik linksback was.. dan had ik die farfan toch een doodschop gegeven.... dan maar geel...
0 0
Jordi
Goeie woorden toch weer van onze HTC... Nuchter maar wel met bluf...
0 0
Jepper
Wij zijn de baas!
0 0
Jeff
Vol erop!! Vanaf de 1e minuut als felle honden op hun huid! Ze mogen geen bal aannemen en geen bal spelen. Ajax gaat pisvee verpletteren met 4-0
0 0
Renaldo
mogen de beste winnen zou het niet goed komen voor jouw PSV SUPPORTER:P maja ik denk ook dat AJax wint en met 2-1! of 2-0! Ik heb gewoon het idee dat het goed in elkaar zit dat zag je vandaag op de training ook weer iederen praat met iedereen het is een hechte groep. Ik hoop dat me FAVO Gabri ook gaat scoren maar het maakt me niet uit 3 punten zijn 3 punten hoe dan ook!
0 0
033mafkees
3x de hunter!!!! ALEX ROOD
0 0
PsvSupporter
We zullen zien wie er wint =)

Ik denk zelf een 2-1 overwinning voor PSV =$ , maar stiekem ook een 2-0 overwinning voor Ajax, huntelaar kort voor rust, en in de 65ste minuut slaat Gabri toe.

Als het zo bij psv is, dan denk ik dat arouna koné en farfan zullen scoren, maar ik geef allebei 50 % ..

Moge de beste winnen =)
0 0
Robbie
Het is logisch dat je voor de winst gaat in een thuiswedstrijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze wedstrijd tot een goed einde zullen brengen, met minimaal een gelijkspel tot resultaat.
0 0
020babe
Gewoon vol er op kletsen en HTC's tactisch vernuft schat ik altijd nog wat hoger in dan dat van Koeman.

TBS moeten we wel vrezen.

Maar nog steeds komt HTC uit on top!
0 0
eriik
wat dacht je dan?

dat ie wou verliezen !?8-)
0 0