De Jong scoort voor Jong Oranje

paulusss, 18-05-2010 om 21:24, 1463 views, Voetbalzone / Ons Oranje |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Jong Oranje heeft haar eerste van de twee oefenwedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Portugal vrij kansloos verloren. De ploeg van Cor Pot stond dinsdagavond bij rust al met 3-0 achter en kon in de tweede helft niet meer doen dan de eer redden: 3-1. Ajacied Siem de Jong maakte met het hoofd de enige Nederlandse treffer.

De nederlaag viel te wijten aan een valse start. Jong Oranje, dat gehavend aan het duel begon en met Sergio Padt, Patrick van Aanholt, Donny Gorter en Jens Toornstra vier debutanten in de ploeg had, stond al na acht minuten op een 2-0 achterstand door doelpunten van Orlando Sa. De aanvaller opende in de derde minuut de score met een rake kopbal, waarna hij vijf minuten later de marge verdubbelde na een fout in de Nederlandse defensie.

Jong Oranje probeerde wat terug te doen en kreeg via De Jong nog wel twee mogelijkheden, maar tien minuten voor rust liep de thuisploeg verder uit. De Nederlandse defensie zag er opnieuw niet goed uit bij het doelpunt van Candeias, die voor de 3-0 ruststand zorgde. Na de thee deed De Jong via een kopbal die via de onderkant van de lat binnenviel nog wel wat terug, maar spannend werd de wedstrijd niet meer.

Aankomende vrijdag krijgt de ploeg van Pot een herkansing. Jong Oranje oefent dan opnieuw tegen de Portugezen en kan dan aantreden met vaste waarden als Erik Falkenburg, Nick Viergever en Ricky van Wolfswinkel, die dinsdag ontbraken omdat hun vlucht naar Portugal was geannuleerd. Dinsdagmiddag konden zij zich alsnog in het trainingskamp melden, maar de wedstrijd kwam nog te vroeg.

STATISTIEKEN:

Portugal-Jong Oranje 3-1 (3-0).

Scoreverloop: 4. Orlando Sa 1-0, 7. Orlando Sa 2-0, 35. Candeias 3-0, 57. Siem de Jong 3-1.

Scheidsrechter: Nuno Almeida (Portugal).
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax-arjen
Zijn er beelden van ?
0 0
CheckYoSelf
Leuk voor siem dat hij zijn doelpuntje mee pikt in deze verloren oefenwedstrijd, ze begonnen gewoon vee te slecht jong oranje, en door eigen fouten verlies je eigenlijk de wedstrijd
0 0
letsgojoduh
word een grote speler jongens! Gaan we plezier aan beleven!

0 0
AjaciedNB
die komt wel in het grote Oranje hoor, wees maar niet bang ;)
0 0
ili
Schandalig dat hij niet bij de selectie voor 'Het grote Oranje' zit.
0 0
RafaelvdVaart
Gewoon zwaar terecht. Siem doet het nu een half jaar leuk, maar het is nog geen Sneijder, Van der Vaart, Van Persie of iets in die richting. Heeft nog veel jongens voor zich op zijn plek.
0 0
ili
Lens doet ook een half jaar leuk mee

Schandalig is mss wat overdreven.. maar ik had hem mee genomen
0 0
RafaelvdVaart
En wie heeft Lens als concurrenten en wie heeft De Jong als concurrenten? Elke positie moet dubbel bezet zijn. En op de plaats van linksbuiten heb je Elia en Babel. Als '10' heb je Sneijder en Van der Vaart. En als rechtsbuiten heb je Robben en Kuyt. Van Persie en Huntelaar voor in de punt. Mag Lens laten zien of ie beter is dan Babel of niet. Want tussen die twee zal het gaan. Achter de spits is het wel duidelijk toch? Sneijder of Van der Vaart gaan echt niet afvallen en ook V. Persie kan nog op tien plek spelen.

Siem heeft er gewoon (nog) niks te zoeken.
0 0
Fredschuit1
Schandalig? alsof de rest allemaal koekebakkers zijn.
0 0
SammyR
Het is een portugese scheids, dat mag toch helemaal niet?
0 0
paulusss
Het is maar een oefenstage, vrijdag spelen ze weer tegen elkaar
0 0
Joey89
Wie anders dan...
0 0