Van Basten pareert aanvallen critici

sjoerd, 27-04-2009 om 10:27, 2677 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Marco van Basten was zondagavond te gast bij Studio Voetbal. De oefenmeester van Ajax had het niet makkelijk met de zeer kritische Hugo Borst, maar bleef overeind, ondanks een spervuur aan negatieve vragen en verwijten.

Hugo Borst probeerde de trainer continu uit de tent te lokken en benaderde hem negatief. 'Wielaert mislukt als leider'. 'Ajax niet consistent'. 'Te veel wissels binnen de selectie'. 'Marco je bent ijskoud'. 'Iemand die niet ziet dat de defensie bij de 0-1 van Lens het fout deed, dan snap ik wel waarom het niet lukt'. 'Van Basten is mislukt in het smeden van een team'. 'Waarom wordt Anita eerst verhuurd en daarna staat hij in de basis?', aldus Borst.

Van Basten, die toevalligerwijs net als Borst een groen vest en een wit overhemd aan had, raakte niet in paniek en legde alle besluiten keurig uit. Al leek de oefenmeester het even moeilijk te krijgen toen Borst zei dat hij ijskoud was. Van Basten draaide zich vervolgens helemaal open naar zijn tafelgenoot, alsof hij overal open voor stond, maar was in zijn gezicht toch ietwat angstig gezien zijn naar binnen trekkende lippen. Hij blufte. 'Ik ben gewoon mezelf', zei Van Basten.

De trainer heeft van algemeen directeur Rik Van den Boog ook al gehoord dat hij de spelers wel vaker een aai over hun bol mag geven en weet dat het moeilijk is voor hem. Eerder liet Van Basten al weten dat hij niet geforceerd aardig wil doen tegen zijn spelers, omdat ze dan toch aanvoelen dat hij acteert. Van Basten ontkende dat hij ijskoud is.

Wel erkende hij dat het nog niet gelukt is om een team te maken van Ajax. Wielaert geeft wel voldoende leiding, de blessures veroorzaken veel wisselingen en ook tegenvallende spelers zorgen voor wissels. Van Basten had meer verwacht van Sno, die nu bij Jong Ajax speelt. Anita speelt nu omdat er veel blessures waren, hij het goed deed en toen mocht blijven staan. Ajax is volgens de trainer inconsistent omdat de ploeg erg jong is. Tot slot gaan de meeste defensieve fouten de mist in op het middenveld of bij de aanval. Daarbij de tegengoal van Lens was een knappe goal en Vermeer had hem misschien wel kunnen stoppen. Oleguer deed niet veel fout. Ajax-fan Jack van Gelder hielp Van Basten een handje: 'Het was een knappe goal'. Ook vroeg Borst naar de visie van Ajax. 'Heb je Barcelona gezien? Daar willen we naartoe', grapte Van Basten.

Het moment dat Van Basten de criticasters de mond snoerde gebeurde bijna aan het eind van de uitzending. De zagende Borst en de in veel minder mate zeurende Youri Mulder vonden AZ en FC Twente constant en goed en Ajax wisselend en eigenlijk slecht. 'Dus wij zijn niet goed, dan is 1 punt het verschil tussen goed en niet goed!', reageerde Van Basten. In de roos! De heren Borst en Mulder konden niets anders doen dan slikken. Het expres neerhalen van Van Basten was mislukt. Dit was het bewijs dat ze zochten en dat ze daarin door de mand zijn gevallen.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
010haat
wat een onzin
0 0
misterarjan
Alle respect voor Marco maar hij is geen goede trainer voor ons ajax op dit moment.
Voor zijn aanstelling werd een profielschets gemaakt door het nieuwe bestuur, de nieuwe trainer moest al veel trainers ervaring hebben, goede omgang met mensen hebben, en een warm club mens zijn. Marco is zeker een ajax man met een goed voetballend verleden, maar nog te onervaren als coach, en zijn omgang met spelers is ronduit slecht (zie de steek weer gister).
Het zou het beleid van het net nieuwe bestuur in twijfel zetten als ze hem eruit gooien maar dat zou wel het beste voor de club zijn.
Want ik ben bang dat ook volgend jaar marco geen vast en hecht team kan maken van Ajax en de prestaties dan weer afwisselend blijven. De ene week juichen de andere week huilen.
0 0
jaap
we zullen zien op 10 mei hoe het staat met dit ajax en van basten.....az laat twente wel winnen hoor en sparta moet ook nog punten pakken, dus die gaan er vol op tegen ajax!!!en dan kun je geen tweede meer worden want dan is het gat 4 punten.....
0 0
Sazzz
Is het al iemand opgevallen dat VB steeds vaker over 'ik' spreekt dan over 'wij'? Eerst deed hij dat steeds: 'wij hebben besloten...' Nu is het steeds 'ik'...
0 0
Zweden
Johan Cruijff help Ajax :) dat wil helaas niet gebeuren
0 0
jaap
ajax staat derde omdat feyenooit en pisvee slecht waren dit seizoen( is feitelijk bewezen), anders had je gewoon 5e gestaan. ga daar maar eens over nadenken, want zo een seizoen komt bij feyenooit en pisvee niet meer voor, weer zo een seizoen van ajax helaas wel !!!!
0 0
hobe
Ja hoor, daar istie weer.
Azijnpisser Borst van het blad AD dat dank zij hem "Ajax Dood" betekent. Azijnpisser Borst die het heerlijk vond om Perez af te branden vlak voor de wedstrijd tegen sparta (toeval?). Azijnpsser Borst die zoals gewoonlijk, niet gehinderd door enig fatsoen Gullit afbrandde in DWDD (samen met inbreker Derksen). Azijnpisser Borst die Sar zonodig penaltyles ging geven op tv. Hoe haal je het in godsnaam in je harses. een van de beste keepers ter wereld krijgt penaltyles van Borst! Zelf een heeeele goede keeper geweest?
En nu weer azijnpisser Borst die Marco zit te sarren, wetende dat onze trainer gebonden is aan het mediaprotocol van AJAX. Marco kan dus niet zichzelf zijn. Borst wel, en dat hebben we weer mogen meemaken.
0 0
SulejmaniNR10
Hugo Borst heeft toch maar weer weinig verstand van voetbal.. kritisch vind ik niet erg maar hij zat gewoon ruzie met onze trainer te zoeken..
Ongelooflijk dat hij daarvoor betaald krijgt want t klop voor geen meter..
Ik heb me groen en geel geergerd aan die gozer..

Ik had zelf weggelopen want voor dit soort avonden moet hij lekker thuis blijven./ Hier onze trainer te goed voor.
0 0
AFCA19
die hugo borst liep alleen open deuren in te trappen met zijn: wat is je visie? dat hebben marco en rik al gezegd, ajax terug naar de top, welm leuk dat marco zei heb je barcelona zien spelen? daar willen we naartoe en die opmerking van twente is zo goed en wij zo slecht terwijl het veschil maar 1 punt is was ook briljant...maar we willen wel resultaat zien want die 6-2 bij psv draait nog steeds rond in me hoofd ... we willen nu wel wat zien van ons ajax!
0 0
jaap
typisch ajax publiek, kop in het zand steken en excuses zoeken, totaal geen zelf kritiek
0 0
jaap
hij hoeft zijn spelers niet de grond in te trappen maar zelf kritiek zou hem meer krediet geven...nu is het helemaal niets !!!!!!!blijven jullie hem maar steunen en je flink in de maling nemen door deze grandioze voetballer maar matige trainer
0 0
Jeff
100% vertrouwen in San Marco!!!!
0 0
jaap
sorry hoor maar hij was het bijna nergens mee eens, de goal van az was geen fout....voorin gaat alles goed, wielaert geen misaankoop, suljemani is zijn geld waard????anita doet het geweldig???? ik weet niet naar welke wedstijd hij kijkt, maar ik vond zijn optreden lachwekkend totaal geen zelfkritiek..dan pas ben je echt een slechte trainer
0 0
RoodWit
2-0 voor onze Marco, de groetjes :).
0 0
RoodWit
Één nacht voordat Hugo Borst aan tafel mag schuiven met voetbal legende Marco van Basten belt Hugo stiekem zijn collega en tevens achterwerkmaatje Johan Derksen. Na wat geflirt tussen de twee wil Johan niets aan de toeval over laten, met een wat lacherige stem vraagt Johan aan Hugo : Neem je die Marco van Basten wel even te grazen voor mij? Want Marco heeft het ego van Johan gekrenkt, en dat kan natuurlijk niet.

Maar natuurlijk schat, vervolgd Hugo. Ik zal het Marco flink moeilijk maken, ik zal Marco kleineren. Ik kan nu fijn slapen, want ik weet waar jij toe in staat bent schat, zegt Johan.

Tot op het bot gemotiveerd en met de uitstraling van een opgefokte chihuahua schuift Hugo aan tafel naast Marco van Basten. Hugo heeft geblaft, Hugo heeft gebeten, Hugo had honger! Maar het enige wat arme Hugo op zijn bord kreeg waren de rustige en uiterst eerlijke woorden van Marco van Basten.

Sorry Hugo en Johan, missie mislukt.
0 0
Cello
Nou los van de kwaliteiten van Van basten als coach, waarover je eindeloos kan discussieren denk ik toch wel echt dat de rode draad die door dit seizoen loopt, die is van de schorsingen en vooral die van de blessures. Die hebben er ongelofelijk in gehakt dit seizoen en mag je het zelfs gezien de lijst nog opmerkelijk noemen dat we in januari slechts 1 punt onder AZ stonden. Op het hoogtepunt van deze malheur dat we het toppunt van èn schorsingen èn blessures hadden verloren we 11 punten van de mogelijk 12 die er behaald konden worden (Groningen, Heerenveen, Heracles en Vitesse). Toen pas was ons pleit beslecht. Toen knapte het draadje. Zonder al die pech hadden we ook zomaar 11 punten meer nu kunnen hebben, dan was je nu onbereikbaar geweest voor Twente en stond je nog steeds 1 punt achter AZ en dus alle kans op het kampioenschap.
0 0
davids4life
dat denk ik ook de periode na de winterstop ging het helemaal echt mis en vele blesures en schorsingen en het weg vallen van onze centrum spits deed de machine stagneren
0 0
Cello
En had de discussie aan tafel van Studio Voetbal bij een andere afloop van die 4 opeenvolgende wedstrijden, waar het mis ging, een heel andere geweest.
4 wedstrijden op het totaal van 34 waar de problemen ons boven het hoofd gegroeid waren. Die wedstrijden blijken nu achteraf definitief doorslaggeven te zijn geweest. Voor die tijd stonden PSV en Twente om en nabij de 10 punten achter op ons....die dip heeft ons dit jaar veel, heel veel gekost!.
0 0
Liefhebber
Vervolg:
Hoe Marco wil spelen is gewoonweg te moeilijk voor onze spelers. Hopelijk ziet Marco snel in dat we beter iets realistischer kunnen gaan spelen. Nu is het middenveld het zorgenkindje zowel verdedigend als aanvallend alleen maar omdat het takenpakket wat MVB zijn systeem met zich meebrengt niet uit te voeren is. Het middenveld geeft teveel ruimte weg en aanvallend gezien staat het zo beroerd dat we geen vloeiende aanval op kunnen zetten. Want zeg nou eerlijk hoeveel vloeiende aanvallen hebben we nou gezien dit jaar??? Ik zeg niet dat MVB weg moet, maar alleen dat hij t idealistische systeem van hem moet opgeven. Hou het simpel. Speel realistisch, zo creer je veel makkelijker ruimte voor jezelf.
0 0
Liefhebber
MVB had t zwaar, de vragen waren idd hard maar Borst en co hadden zeker een punt. MVB bakt er nog weinig van, eerlijk is eerlijk. Hij erkende zelfs dat hij na n jaar nog totaal geen grip op t elftal heeft. Als ik nu naar t elftal kijk hoe MVB het in zijn hoofd heeft, denk ik, we moeten nog n paar keer flink op ons bek gaan voordat hij inziet dat dit ook niet de opstelling is die ons succes gaat brengen. Speel nou gewoon 4-4-2 en wat meer terug getrokken.
Vd Wiel, Oleguer, Wielaert, Vermaelen
Vertonghen
Enoh Urby
Aissati
Suarez Sulejmani
Hij wil naar t spel van Barcelona toe zei die, onze spelers zullen nooit ook maar iets op de mat leggen wat daar op lijkt. Simpelweg omdat ze niet genoeg surplus aan kwaliteit hebben.
0 0
Bryanafca
Ik heb de uitzending geizen was er expres voor wakker gebleven. Borst heeft geen 1 woord positief gezegt over ajax. dat laat wel zien dat hij 1. geen fan van ajax is . 2- geen fan van marco is. veel kritiek van borst was onzin maar soms zei hij dingen die inderdaad ergens op sloegen en dan had marco het togh wel heel moeilijk. wat ik wel heel erg sterk vond van marco van basten is dat hij 2 dingen toegaf . 1- dat hij nog leert. 2- dat hij er niet in is geslaagt dat hij geen team heeft kunnen maken. en mensen wees nou eens redelijk.. welke trainer afgezien van hiddink kan wel in 1 seizoen er een echt team van maken terwijl je al tijd last heb van blesures. aisatti is er pas net bij sulejmani valt tegen , ik denk met een seizoen met minder blessures want volgend seizoen hopelijk gaat gebeuren. gaat het helemaal goed komen en als laatste wil ik zeggen.
34 miljoen geinversteert. 35 miljoen weg!! hou daar toch een mee op mensen!!!
0 0
RoodWit
Juist.
0 0
EdmundDantes
Omdat Suarez zich daar beter staande houdt en gevaarlijker is. Ook niet een echte nummer 9, maar die gaan ze nu ook niet kopen omdat Bodul en Castilion eraan komen
0 0
EdmundDantes
Cvitanich is te klein als nummer 9 in een 4-3-3. Leiver volgend jaar Sulejmani, Suarez en Elia voorin. Maar dan nog. Dat elftal heeft talent, maar moet samenhangend zijn, weerbaar en ingeslepen om succes te hebben. En dat zie ik San Marco gewoon niet brengen...
0 0
Jan1958
Een goede spits hoeft niet perse een goede technische voetballer te zijn.
In het verleden heeft ajax veel topscorers gehad, zoals Wim Kieft, John Bosman en eerder nog bijvoorbeeld Ruud Geels.
Alledire niet echt spitsen die uitblonken door techniek etc. maar ze stonden wel steeds op de goede plaats en hadden lengte, kopkracht en een verwoestend schot.
Jezelf slim opstellen in het veld en zorgen dat je niet te lang nadenkt bij iedere kans maar de bal snoeihard tegen de touwen aanjagen. Dat is wat we zoeken in een spits !!!
0 0
Eddie
haha die zijn allemaal een stuk groter inderdaad:P
en cvitanich heeft bewezen bij zn oude club en bij ajax dat ie toch redelijk kan koppen...snap je kritiek niet helemaal
0 0
ajaxthabest
en hij is fysiek enorm sterk. Als je de wedstrijd van gister in zijn geheel hebt gezien zag je een paar keer zijn man op de grond liggen vanwege een perfect uitgevoerde schouderduw.
0 0
EdmundDantes
Van Basten heeft gewoon gefaald en ik kijk met angst en beven uit naar volgend jaar. Als er een aantal zaken niet grondig veranderen, wordt het weer geen titel. Gisteren zullen we best een hoop kansen gemist hebben, maar die komen pas nadat AZ II met 10 man komt te staan. Daarvoor creeeren we geen enkele kans, vooral doordat er geen lijn in het elftal zit, geen patronen, geen samenhang, geen baltempo, een kabouter in de spits en totaal geen fysieke weerbaarheid. Die jongens van AZ lieten Ajax gewoon in de trechter lopen en liepen ze daarna op fysieke kracht soms gewoon omver. Van Basten lijkt het echt niet door te hebben, Anita dat kan met die lengte echt niet meer. Ik zou voor volgend seizoen toch echt opteren voor een grote sterke middenvelder en wel Engelaar. Stel die naast Gabri op en Aissati ervoor. Heb je diepgang, kracht, voetballend vermogen en inzicht in 1 middenveld. Lindgren en Enoh dan als wissels en je hebt een prachtige bank. Tevens heb ik grote twijfels over Cvitanich. H
0 0
BRAMHOUTEN
kan jij niet gewoon supporter van AZ worden... jij bent geen supporter van Ajax, en als je dat meent van wel, zulke supporters kunnen we missen als kiespijn in de arena
0 0
Suljemani10axel
Mr Bramhouten, er is maar 1 optie voor jou weggelegd denk ik! Je seizoenkaart verkopen / niet meer naar de Arena komen! Je bent geen echte Ajacied.. KIKA
0 0
Cello
Ajax kwam gisteren veel feller en gedrevener uit de kleedkamer. En nog voordat Schaars werd weggestuurd begon Ajax al zijn wil aan de tegenstander op te leggen. Ajax nam het middenveld over en dit was zelfs indirect òf misschien wel direct de aanleiding voor de te harde inzet van Schaars, die dit zag gebeuren en er de beuk in wilde gooien, met als resultaat de rode kaart. En wbt Engelaar..we wisten al dat die traag was als dikke poep op een stok en ja dat wordt ook bewezen in het Ruhrgebied bijn Schalke, want man oh man, wat zijn ze daar tevreden over Orlando. Engelaar zou binnen het ajaxspelletje net zo een dissonant zijn als een Sno en eerder Maduro, die door hun trage handelingssnelheid het spel enorm ophielden.
0 0
EnohEyong
van Basten kan wel zeggen dat Sulejmani genoeg heeft gebracht, maar dan blijft hij zo spelen, want het is goed genoeg. Maar hij doet het nu goed en Sulejmani weet dat hij moet veranderen wil hij het gaan maken. Je moet niet te lief zijn als trainer en iedereen beschermen. Hij doet het gewoon goed dsu
0 0
Tm075
Marco wasa een fantastische voetballer. Hij is natuurlijk nu nog geen fantastische trainer. Misschien komt dat nog, maar in een paar opmerkingen van Hugo Borst kan ik me wel vinden, zoals dat van Anita, en dat Ajax geen team is. Ik vind trouwens ook dat hij spelers niet in de media moet afkraken, zoals hij laatst bijvoorbeeld deed met Miki (Miralem Sulejmani) door te zeggen dat hij dit seizoen te weinig heeft gebracht. Daarmee boor je zijn vertrouwen de grond in! Maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop, en we kunnen alleen maar hopen dat Ajax volgend jaar wel kampioen word.

Gr. Ajacied
0 0
Cello
Ach TM, wie is nu Hugo Borst nu helemaal?. Dat si een omhooggevallen analyticus, wiens insteek gisteravond alleen maar was om Marco naar beneden te halen, zonder een werkelijk inhoudelijke discussie aan te gaan. Alleen maar vragen met een negatieve ondertoon, waarin je je mening al als onomstotelijk vastgesteld hebt. Dat is Hugo Borst. Dezelfde Hugo Borst die zoveel kijk heeft op het spelletje dat hij bijv. jarenlang Sneijder alleen maar als een lastige sleutelhanger bestempelde en dan toch uiteindelijk, zij het met moeite die uitspraken moest inslikken. Het anti-ajax sentiment druipt er bij hem vanaf net zoals bij zijn "vader" Johan Derksen.
0 0
rosumohan
Zelfs mensen dat helemaal niets met Ajax te maken hebben (Hugo Tiet)irriteren zich er aan dat er een waardeloze coach in de dug out zit. Het gaat niet om Van Basten het gaat erom dat er NIKS gepresteerd is. En dat jij en ik tegen PSV zijn zodanig zijn afgedroogd dat er niets meer over is.
0 0
Cello
Ik denk toch echt dat de invloed van een coach/trainer schromelijk overschat wordt hier!. Tuurlijk heeft en coach invloed, maar die invloed houdt op aan de rand van het speelveld en zodra het fluitje vd scheids heeft geklonken. Dan moeten de spelers het gaan doen en ligt het in hun handen. Dan kan de coach nog 3 keer door andere spelers het proberen bij te sturen en in de rust nog wat puntjes op de i zetten, maar wanneer de spelers het niet doen wat vooraf werd afgesproken, dan houdt het op!. Van Gaal kreeg met een vrijwel dezelfde selectie ondanks zijn staat van dienst elders ook de boel niet op gang vorig jaar. En die weet heus wel hoe je een groep moet klaarstomen en moet motiveren. Maar je bent en blijft altijd afhankelijk van de grillen van je spelers waarmee je het moet doen. Van Gaal is daarin een goed voorbeeld. Iedere trainer is afhankelijk van zijn spelersgroep.
0 0
brianb
hugo had wel gelijk met al zijn punten..mvb stond er met zn mond vol tanden :-D
0 0
Cello
Nou vond ik niet. Hugo Borst kwam met een aantal one-liners, die als je ze zo brengt niet eens direct een reaktie waardig zijn. Als je al gelijk iemand op die manier bejegend kan ik me voorstellen, dat je niet direct reageert. Normale vragen waren het niet en gaandeweg kwamen de punten 1 voor 1 aan de orde en heeft Van Basten punt voor punt beantwoord. Met die antwoorden kan je het eens of oneens zijn. Ik vind dat ie op de meeste punten een goed antwoord had en geloofwaardig was. Maar sommige waren al tegen zijn aanstelling en ja dat is er niet beter op geworden. Dat zijn veelal dezelfde die nu de negatieve boventoon voeren in de discussie. Ben nu al benieuwd hoe die straks gaan draaien en keren wanneer het onverhoopt volgend seizoen wel goed gaat. Dan zien we hetzelfde gebeuren als afgelopen seizoen met Van Gaal en de AZ aanhang, die nu weer in Louis' kont kruipen.
0 0
Tm075
Marco wasa een fantastische voetballer. Hij is natuurlijk nu nog geen fantastische trainer. Misschien komt dat nog, maar in een paar opmerkingen van Hugo Borst kan ik me wel vinden, zoals dat van Anita, en dat Ajax geen team is. Ik vind trouwens ook dat hij spelers niet in de media moet afkraken, zoals hij laatst bijvoorbeeld deed met Miki (Miralem Sulejmani) door te zeggen dat hij dit seizoen te weinig heeft gebracht. Daarmee boor je zijn vertrouwen de grond in! Maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop, en we kunnen alleen maar hopen dat Ajax volgend jaar wel kampioen word.

Gr. Ajacied
0 0
Myrmidon
Het is natuurlijk duidelijk dat ajax heel wisselvallig speelt. Dit is niet te ontkennen. Ik ben blij dat iemand (namelijk Borst) eens kritisch kon zijn op v. Basten en hem eens echt om uitleg kunnen vragen want v Basten heeft veel besluiten genomen waar iedereen vraagtekens bij zette.

v. Basten is mede debet aan het wisselvallige seizoen van ajax. Maar in hoeverre is voor niemand duidelijk. De vraag blijft hoe goed het was gegaan zonder v. Basten.

Het blijkt dat de selectie gewoon niet goed genoeg is.
0 0
Cello
En maar blijven hakken op Marco. Zowel de media als de supporters. Klaarblijkelijk zijn jullie allemaal plotsklaps seizoen 2007-08 vergeten. Wat deed Van Gaal, de bewierookte Van Gaal met een vrijwel dezelfde selectie als dit jaar?. Juist!, rechterrijtje heren!. Van Gaal kon het niet meer, zo heette het. Erger nog, Van Gaal was in principe al weg, was het niet dat de selectie olv Schaars de trainer terugeiste. Zo zie je maar dat hoe goed een trainer ook is of kan zijn, je bent en blijft afhankelijk van je spelers, je kan ze nog zo goed voorbereiden, maar uiteindelijk zijn zij het die het op het veld moeten laten zien. Òf kan Van Gaal dit jaar wel zijn ploeg motiveren en vorig jaar niet?.
0 0
MokumEmile
Marco is een held, namelijk mijn held!
0 0
rosumohan
Ook mijn held als voetballer...een van de beste spitsen van de wereld dat ik heb meegemaakt.
0 0
BRAMHOUTEN
Ajax is 5 jaar lang geen kampioen, die vier jaar ervoor kan je niet in de schoenen schuiven van marco. Bij ajax zijn ze een hele nieuwe weg ingeslagen. 2e plek kunnen we nog halen, europees gezien hebben we het goed gedaan, tegen ploegen gewonnen die nu in de halve finale staan. Het is een jonge team met ups en downs. Het is zeker geen constant seizoen, maar de meeste hier dachten bij de aanstelling, we worden wel even kampioen. Waarop gebaseerd? Ajax heeft ieder jaar als doelstelling kampioen te worden, als dat allemaal zo makkelijk gaat als sommige hier lopen te roepen hadden wel al 6 sterren op ons shirt moeten hebben. Wees een reeel. Hopelijk krijgen we wat meer ervaring erbij volgend seizoen, en misschien ook wel in de staf, maar verwacht niet dat ajax dan weer ff kampioen gaat worden, er doen namelijk nog 17 andere ploegen mee.
0 0
rosumohan
Ik vraag me af als er iemand anders als coach had gestaan met dezelfde prestatie hoe er dan gereageerd zou worden...bijv. Ten Cate. Dan moest hij er als de wiedes uit. Toen ten Cate bijv. meer geld vroeg was er niets om te investeren... nu Van Basten coach is wel...is gewoon verlepte vriendjes politiek...nogmaals ben je waardeloos dan moet je eruit...doe je het goed dan ben jij de man die Ajax nodig heeft....Een timmerman is geen boekhouder...
0 0
Jeroen
Ten Cate weg sturen of laten gaan was ook fout, sterker nog ik denk dat je met tencate kampioen had geworden. Nu kwam flapdrol koster die heel veel punten verspeelde. Net als Blind, koeman, en alle andere trainers die maar 1 jaar mochten blijven. Moet je daarom nu weer dezelfde fout maken, door opnieuw een trainer weg te sturen? En dan weer het seizoen met een nieuwe trainer beginnen. Om vervolgens weer met kerst tegen een achterstand van tig punten aan te kijken? en dan in mei weer de trainer de laan uit sturen omdat je weer geen kampioen wordt. Nee laat bassie nu maar gewoon eens 2 a 3 jaar schaven aan een team. Net als wat van gaal deed toen ie begon bij ajax. Ook hij werd in het begin weggehoond. Maar dat is men alweer vergeten.
0 0
rosumohan
Ja dat is ook wel weer zo. Maar ik heb er geen vertrouwen meer in. En ik weet ook wel dat VB volgend seizoen zeker tot de winterstop er nog is. Maar we wachten al een paar jaar op een minimaal kwart finale in de CL!!! Daar hebben we nu echt gewoon kwaliteit voor nodig en geen proefkonijntjes!! Ik heb heel veel respect voor VB, een mege MEGA VOETBALLER...maar als coach moet hij even bij iemand aankloppen en mee een paar jaartjes meelopen. En dan na 3 jaar ervaring op zijn eigen beentjes staan. En dan kan hij voor mijn part nog eens Ajax trainen.
0 0
Pannekoek020
MVB zit nog op die positie omdat hij de naam MVB heeft. Als hij een andere wat onbekendere naam gehad had, had hij niet meer op deze positie gezeten. Want hij heeft gewoon op alle mogelijke fronten gefaald. Geen kampioen, geen beker, geen 2e plek (want ik ben bang dat we thuis van Twente om de oren krijgen). Ik kan niets anders concluderen dan dat we alleen maar slechter zijn gaan voetballen, naar mate het seizoen vorderde (met uitzondering tegen HSV, Marseille).
0 0
Lampje
ik vind MVB een typetje Jurgen Klinsman.Geloof mij dat als MVB volgend jaar niks neer zet hij op straat staat.en dit gaat ook gebeuren,geloof mij maar.
0 0
Rosenberg19
Van Basten was als voetballer altijd gebrand
en dat mist hij soms bij zijn spelers
0 0
RobertoStrife
Was een goed televisieoptreden, hopelijk leert hij en gaat het voetbal komend jaar beter!
0 0
hupajaxhupajax
Ik ben wel blij dat Hugo Borst vragen durfde te stellen aan VB, die hem aan het denken zet! Anders leert VB weer niks van zijn inschattingsfouten en fouten.
0 0
Pannekoek020
Borst had gewoon volkomen gelijk.

MVB heeft gefaald als trainer. Hij krijgt dit elftal niet aan het voetballen, wat hij tevens wel eerlijk toegeeft.

Een man als Hiddink zou ons het kampioenschap kunnen brengen, daarvan ben ik overtuigd.
0 0
AjaxDamsco
die vergelijking hiddink-vbasten klopt niet, valt niet te vergelijken. Geef van Basten de kans om t volgend jaar op te knappen. Zo niet, dan moet ie weg, maar nu heb ik nog vertrouwen in hem.
0 0
rosumohan
ik zie geen stijgende lijn in zijn werk ...je hebt geen hou vast... Hij verliest fors tegen goed voetballende tegenstanders...Hij kan niet ingrijpen0/ analyseren/ corrigeren....Hij heeft die capaciteit niet. Net als Gullit.
0 0
Jan1958
Ik denk dat het elftal gewoon nog te jong is. Wat zal de gemiddelde leeftijd zijn? Misschien 23. Ik denk dat MvB kritisch moet kijken naar zijn elftal en dan de balans op moet maken. Ik vind dat er gewoon enkele ervaren krachten bij moeten komen maar dan niet van het kaliber Wielaert maar een wat oudere speler met internationale ervaring. Verder Sulejmani voorzichtig laten rijpen, Sno verkopen, en een ervaren trainer toevoegen aan de technische staf.
0 0
eriik
mannen,
Vanavond is toch de kampioens wedstrijd van jong ajax?
weet iemand hoelaat die begint?
en weet iemand ook hoelaat er vandaag trainen is van de selectie?
0 0
scout
18.30 u op de toekomst
Ja, kampioensmatch
nee staat meestal op Ajax.nl, moet je maar even kijken.
Fijne avond iig!
0 0
Christian
Jong Ajax speelt vanavond om 18:30 en de training was vandaag om 11:00
0 0
korem
dat hijhem zo binnen schiet ik vind dat MARCO zich goed staan heeft weten te houden en geloof nog steeds dat hoijons gelukkig gaat maken met ajax en kampieoen word en hopen dat we de 2e plek halen want voorondes champions leaugue zou wel goed zijn zowel financieel als voor het aantrekken of houden van spelers dus ik sta er nog 100% achter kom op MARCO EN AJAXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
0 0
korem
Ik vond van Basten ook zeer goed reageren op alles en die hugodacht hem even voorschut te zetten voor de tv met zijn 1miljoen kijkers en ben het er mee eens dat hij wel wat kritishe vragen moet stellen maar hoe kan hij nu tegen iemand die zon grote voetballer is geweest en nu een trainer is zo praten alsof het een nietsnut is die geen verstand heeft want als hugo wel alles ziet wat er mis is en niet klopt bij ajax nou dan zou ik zeggen schrijf een brief naar ajax om te soliciteren naar de functie Trainer ajax 1 en dan zal alles opgelost zijn want hij weet alles tog beter hahahhaha en dan dat stukeje met die goal van lens was wel mooi toen ven gelder zij van niet alle goals hoeven een fout te zijn is gewoon een mooie goal en volgens mij heeft hij volkomen gelijk lens is nu eenmaal heel erg snel en de hoek waar hij stond is nu niet direct gevaarlijk en dat hij hem dan zo inschiet is gewoon klasse maar zie hem dat de volgende keer niet zomaar weer doen dus zit ook wel wat geluk bij dat hi
0 0
afca84
Wat betreft Anita heeft Borst gewoon een punt, voor de rest was vooral zijn toontje erg irritant. Wat dat betreft komt Derksen vaak met fatsoenlijke argumenten ipv Borst met zijn zeikerige arrogante maniertjes
0 0
alperrr
''Dus wij zijn niet goed, dan is 1 punt het verschil tussen goed en niet goed!', reageerde Van Basten. In de roos!''

even serieus blijven he, wij zijn Ajax, en zij blijven FC Twente. Wat voor hun goed is hoeft voor ons niet goed te zijn. Het is voor hun heel knap dat ze 2de staan, voor ajax is het uitermate slecht dat ze zo ver achter staan op AZ.
0 0
Jeroen
Maar wel een straat lengte voor op feynoord, en ook op PSV sta je ver voor dussssssssssssssssssssss.
0 0
alperrr
ja, die zijn ook slecht bezig. Ons seizoen is nu toch niet geslaagd omdat we zo ver voor staan op Feyenoord en Psv. Dat zijn onze doelstellingen niet, onze doelstelling is kampioen worden, dan doen wij het nu dus slecht. Doelstelling van FC Twente is misschien wel plekje bij de eerste 5. Dan doen ze het dus fantastisch.
0 0
Jeroen
Ben ook teleurgesteld, had op meer gehoopt. Maar het is niet allemaal van basten zijn schuld. Groot deel ligt aan de spelers, die blijkbaar niet meer dan 2 a 3 goeie wedstrijden achter elkaar kunnen spelen. Geloof me met van basten zal het volgend jaar beter gaan dan dat je hem nu alweer loost, zoals de voorgaande jaren. OOk haalt ie dit jaar meer punten dan vorig jaar. Volgens mij minder goals tegen. Meer goals voor.
0 0
Bouke
Zielig gewoon die Borst..maar ja bij VI had MvB het nog zwaarder gehad. Al deed hij het wel goed, toch moet je proberen om niet alles uit te leggen..Als je voor een speler kiest in de basis bv..of tribune een week later kun je dat ook afdoen met : Dat is de keuze v/d techn. staf. je kunt niet elke beslissing uitleggen...
0 0
Jeroen
Bassie pakt ze allemaal in volgend seizoen. Tegen de kerst staat ie een straat lengte voor op de rest.
0 0
JuztPaultje
Precies ! :D
0 0
Ajaxden
Al met al voor de ajacieden een mooie uitzending waarin van Basten heel open is geweest en netjes op alles heeft geantwoord.
0 0
micky
Van Basten is een verademing en helemaal geen ijskoud mens. Hij is rustig ..laat iedereen zijn zegje doen..valt niemand af. Borst had heus wel enkele rake punten maar kreeg daarop een keurig en verstandig antwoord op terug. v Basten is niet op zijn tenen getrapt als hij wat kritiek krijgt hij wil daarvan alleen leren. Dat is prijzenswaardig
0 0
hupajaxhupajax
Tja .... VB werd voorzichtig (beetje) onder de druk gezet door SV. Helaas heeft Hugo Borst sommige punten wel gelijk.
0 0
410Roy
''De zagende Borst en de zeurende Youri Mulder noemden vonden AZ en FC Twente constant en goed en Ajax niet.''

Dat Mulder het voor Twente op neemt is logisch, maar totaal niet objectief. Twente komt goed weg tegen H'veen, 1 schot op doel in de 90e minuut en ze hebben een punt. Wij hebben 1 punt na 2 penalties, 3 keer het aluminium raken en nog een aantal 100%-kansen. Dat die Tukkers een keer te hoog voor hun doen staan heeft niets met kwaliteit te maken. Ze moeten hun plek weten.
0 0
gusanito
Maar over het hele seizoen gekeken heeft hij gewoon gelijk en is Twente gewoon constanter en verdienen zij misschien wel de 2e plaats.. Maar goed vorig jaar verdiende wij hem en kregen zij m, dus het is tijd voor payback!
0 0
gusanito
Marco wordt gewoon vaak gepakt op zijn bescheiden en wat angstige manier van communiceren.. Zowel met z'n spelers als met de pers..
0 0
JesusZoonVanGod
Laat ze maar lullen Marco.
0 0
gusanito
Borst dolde gewoon een beetje met Van Basten en andersom ook wel.. De heren zijn echt geen vijanden in deze.. Borst durft te minsten zo'n dingen te vragen als mensen er zitten, ik respecteer dat wel.. En hij zit er gewoon zelden naast.
0 0
DeftonesJP
Inderdaad, als er een journalist is waar van Basten een goeie band mee heeft dan is het Borst wel (zie interviews uit zijn voetballoze tijd). Openlijke kritiek moet dan ook kunnen, zeker als van Basten direct kan antwoorden op de punten. Ik vond het dan ook bewonderenswaardig dat hij toegaf dat hij in sommige zaken tekort schoot.
0 0
gusanito
ja en daar prees Hugo hem zelf ook direct voor.. Hij zei tegen Marco: ''Het doet me goed om te horen dat je een trainer bent die z'n tekortkomingen en fouten inziet, toe geeft en wil verbeteren''.. En dat heb je ook nodig als je elke dag weer iets beter wil worden..
0 0