Prima zege Ajax B2 in Leeuwarden

Ajax B2 heeft de inhaalwedstrijd bij Cambuur Leeuwarden B1 gewonnen. In Leeuwarden waren de Ajacieden vooral effectiever dan de Friezen. Ajax won met 1-3 door goals van Jip Bartels (2x) en Daan Rienstra.

Trainer Edmond Claus moest Fabian Sporkslede en Ouasim Bouy afstaan aan de B1, maar de oefenmeester had wel de beschikking over Iljaas Rodjan en Daan Rienstra van de B1. Op opleidingscentrum 'Hertgang' werkten beide ploegen een boeiend duel af met vele kansen. Na zo'n 10 minuten opende Daan Rienstra de score. De middenvelder onderschepte de bal en schoot overtuigend binnen. Niet veel later kopte Davy Klaassen, via de keeper, op de paal uit een vrije trap van Xandro Schenk. Na 25 minuten spelen kwam Cambuur op gelijke hoogte. Linksbuiten Bob Schepers van Cambuur passeerde de Ajacieden Nieuwpoort, Rodjan en Ramdhani en schoot op de paal. In de rebound kon een Fries simpel binnentikken. Toch kwam Ajax weer op voorsprong. Davy Klaassen gaf een prima steekpass op de doorgelopen Jip Bartels, die fraai scoorde. Bartels was scherp, want een paar minuten later maakte de spits op aangeven van De Sa de 1-3.

Na rust werd het spel van Ajax minder. Cambuur had tot twee maal de kans op de aansluitingstreffer, maar eerst werd de bal van dichtbij overgeschoten en even later vond Schepers Ajax-doelman Ramdhani op zijn weg. Ajax kreeg ook enkele goede kansen. Klaassen, diepgestuurd door Rienstra, zag zijn schot in de korte hoek gekeerd worden. Klaassen, dit keer diepgestuurd door Bartels, had nog een kans op een treffer. De middenvelder schoot dit keer slecht in. De laatste kans was voor Cambuur. Een middenvelder kwam alleen voor de Ajax-doelman, maar zijn lob was niet goed geplaatst. Door de overwinning stijgt Ajax naar de derde plaats. De Amsterdammers spelen nog tegen nummer twee Haarlem B1 en FC Zwolle B1.

Opstelling Ajax B2:

Varshant Ramdhani; Sven Nieuwpoort (65. Yener Arica), Iljaas Rodjan, Xandro Schenk, Yener Devecioglu; Djarno Hofland (41. Youssef Fennich), Davy Klaassen, Daan Rienstra; Davi Lizardo (65. Rowendy Schoop), Jip Bartels, Lesley de Sa.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dylan18
volgens mij wil cambuur samenwerken met psv
hertgang-herdgang, lijkt een beetje op elkaar
0 0
zlatan505
zal ook wel geen logestiek probleem opleveren... :P
0 0
AjaxFries
In het logo van Cambuur staat een hert. Vandaar de HerTgang, in officiele spelling met hoofdletter T er in.
0 0
AFCA19
jippie bartels!
0 0