[Actie] AS roept fans op De Jong te overtuigen

sjoerd, 09-05-2005 om 22:36, 929 views, Redactie AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De fansite Ajax Showtime (AS) begint morgen een korte, maar krachtige actie waarin het alle Ajax-aanhangers wil oproepen Nigel de Jong te overtuigen om bij te tekenen. Dit onder het motto 'Als Ajax het niet doet, doen wij het wel!'.Het is de bedoeling dat fans een korte stukje schrijven waarin duidelijk wordt gemaakt waarom de 20-jarige Amsterdammer bij Ajax moet blijven. Alle inzendingen zullen woensdag of donderdag worden geplaatst op de website en, indien mogelijk, aan De Jong worden overgedragen.De Jong is enkele jaren slecht behandeld bij Ajax. De sympathieke Ajacied stond altijd open voor iedereen, speelde waar de trainer hem wilde hebben, maar vindt dat Ajax hem die jaren te weinig bood. Er was al die jaren te weinig aandacht voor de man die iets meer dan twee jaar geleden als broekie Highbury aan zijn voeten kreeg. Hij mopperde nooit, ook al zat hij zo vaak op de bank. Daar kunnen velen nog wat van leren in de voetballerij!


Inmiddels onder Danny Blind is de situatie gewijzigd. De 'showbink' uit Amsterdam-West is uitgegroeid van gatenvuller tot de grootste steunpilaar van het huidige Ajax en scoort bijna wekelijks als rechtermiddenvelder. Daarom is het van belang dat De Jong nog lang blijft bij Ajax.
Bovendien zorgt hij altijd voor sfeervolle taferelen met zijn maatje Steven Pienaar, die al heeft aangegeven graag langer te blijven. Echter, Pienaar zegt niet dat zijn keuze afhankelijk is van die van De Jong, maar de praktijk zal anders uitwijzen. Het is best mogelijk dat Pienaar wacht op De Jong en andersom misschien ook wel. Het bijtekenen van een speler kan een 'precedentwerking' veroorzaken, waardoor de anderen ook tot het bijtekenen over kunnen gaan.Maar omdat De Jong de laatste dagen zelf naar buiten bracht dat hij 'het nog niet weet', is het aan de supporters om De Jong over de streep te trekken. Schrijf wat moois, niet te lang, een zinnetje of tien (met aanhef en sluit) is meer dan zat naar, redactie@ajaxshowtime.com en vermeldt je naam, leeftijd en woonplaats.

Hardstikke bedankt en laten we hopen dat we Nigel de Jong kunnen overtuigen!

Gegroet,


Redactie Ajax Showtime
Delen!

Het is niet toegestaan te reageren op dit artikel.