Blind boekt eerste overwinning met Ajax

sjoerd, 07-04-2005 om 22:29, 1250 views, Redactie AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax heeft vanavond haar eerste overwinning geboekt onder de leiding van Danny Blind. In de Amsterdam ArenA won Ajax dankzij de doelpunten van Nicolae Mitea en Ryan Babel.


De 35 duizend toeschouwers zagen een eenzijdige wedstrijd. Ajax was de ploeg die de kansen creëerde. Ajax mag het zichzelf aanrekenen dat de score niet hoger is uitgevallen dan deze schamele 2-0 overwinning.


Nicolae Mitea, die vorige week zeer succesvol was voor Roemenie, opende de score na twintig minuten spelen via een rake kopbal op aangeven van Mauro Rosales.


Doordat Willem II keeper Oscar Moens een aantal keer goed werk verrichte bleef de spanning in de wedstrijd. Maar de Tilburgse formatie van Robert Maaskant zelf was toaal machteloos, Hans Vonk had beter een vrije dag kunnen opnemen.


In de negentigste minuut besliste Ajacied Ryan Babel de wedstrijd. Op aangeven van Wesley Sneijder kopte de spits de 2-0 binnen. Een smet op de wedstrijd was het uitvallen van rechteraanvaller Rosales. De Argentijn moest een kwartier voor het einde van de wedstrijd per brancard van het veld afgedragen worden.


Een ander opvallend feitje was de reserveplek voor Maxwell. De Braziliaan was te laat gekomen en was disciplinair gestraft door trainer Blind. (foto: ANP)
Karakteristieken Ajax - Willem II 2-0: 20. Mitea 1-0, 90. Babel 2-0. Scheidsrechter: Blom. Toeschouwers: 35.000. Gele kaart: Van Mosselveld, Ceesay (Willem II).Ajax: Vonk; Trabelsi, Heitinga, Grygera en De Jong; Pienaar (74. Maxwell), Maduro en Sneijder; Rosales (74. Boukhari), Babel en Mitea.Willem II: Moens; Van der Struijk, Victoria (57. Wau), Smit (78. Redan) en Van Mosselveld; Delanoy, Caluwé en Augustien; Ceesay (78. Denissen), Reuser en Bobson.
Delen!

Het is niet toegestaan te reageren op dit artikel.