Kranten halen keihard uit naar Arie van Eijden

sjoerd, 04-04-2005 om 07:58, 507 views, Redactie AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De kranten van vandaag staan vol met negatieve reacties over algemeen directeur Arie van Eijden. Vooral het salaris, gepresenteerd door de VEB deze week, gaat bij velen niet door de beugel.


Zo kopt het Noord-Hollands Dagblad 'Van Eijden is nu de kop van Jut' en citeert het de spreekkoren van de supporters. 'Arie rot op' en 'Arie is de dief van Amsterdam', grotendeels gebaseerd op zijn salaris van vorig jaar van 633.000 euro. Het wedstrijdverslag eindigt zelfs met de zin: 'Het nieuwe crisismanagement ligt al op de loer'.


Ook de Volkskrant en het Algemeen Dagblad laten de spreekkoren niet aan zich voorbij gaan. De Volkskrant gaat uitgebreid in op het salaris van Arie van Eijden en kopt 'overleven doe je zo'. Volgens het dagblad kan de algemeen directeur blijven zitten, omdat zijn verantwoordelijkheid gedekt is bij Ajax. Wel legt de verslaggever terecht de link met het bedrijfsleven, waar vrijwel iedere topman de laan uit wordt gestuurd na dergelijke ondermaatse prestaties. De politiek weet daar ook wel raad mee, vraag het Thom de Graaff (D66). (foto: Redactie AS)
Delen!

Het is niet toegestaan te reageren op dit artikel.