Van Geel zwaar onder vuur bij Ajax

sjoerd, 15-02-2008 om 20:11, 679 views, VI.nl / AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax Showtime meldde het al eerder deze week, nu brengt de VI ook vrijdagavond verslag uit van het rapport van de commissie, dat zware kritiek heeft op technisch directeur Martin van Geel. Volgende week wordt het gepresenteerd bij Ajax.
In het conceptrapport, dat in handen is van Voetbal International, wordt onder andere geconcludeerd dat het transferbeleid de afgelopen jaren te weinig heeft gebracht. Spelers zijn aangetrokken 'zonder scoutingrapport gezien hun in het verleden opgebouwde status (een grote internationale carrière) en algemene bekendheid van hun kwaliteiten bij de Technisch Directeur en/of trainer'.

'In toenemender mate zijn spelers van buiten gehaald voor de breedte of omdat ze goedkoop waren. Dit in plaats van spelers die Ajax aantoonbaar op een hoger plan konden brengen'. In de verhouding tussen de technisch directeur en trainer ligt het zwaartepunt te veel bij de tweede. 'De Technisch Directeur heeft in de praktijk niet het laatste woord'

De commissie onder leiding van erelid Uri Coronel zet ook zijn vraagtekens bij het scoutingapparaat. Dat wordt - zonder dat zijn naam expliciet wordt genoemd - Martin van Geel ook aangerekend. 'De Technisch Directeur heeft nagelaten in te grijpen in de manieren waarop de scouting werkte, ook al waren er signalen dat dit nodig was.'

Een van de aanbevelingen van de commissie is het afschaffen van de functie Technisch Adviseur. Met het opstappen van Piet Keizer is dat de facto al gebeurd. Volgende week zal in de nieuwe Voetbal International uitgebreid stil worden gestaan bij de bevindingen van de commissie Coronel.

FC Godenzonen, het Ajaxprogramma van de Amsterdamse televisiezender AT5 besteedt maandag uitgebreid aandacht aan het rapport. Presentator Hidde van Warmerdam zal samen met Peter R. de Vries, Frits Barend en Keje Molenaar praten over het onderzoek en wat de gevolgen zijn en moeten worden.

FC Godenzonen wordt maandag om 19.00 uur uitgezonden. Herhalingen zijn er maandag om 22.00 en 00.00 uur en op dinsdagmiddag om 17.00 uur.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
simme
wim jonk als opvolger kan ook
0 0
Tjijsie
Dat er iets moet veranderen is overduidelijk, maar ik heb het gevoel dat Ajax sowieso een hele hele hele lastige club is voor iedere bestuurder, td, trainer of speler. Er zitten te veel slangen in de kuil en er is te veel achterklap. Ik zou niet weten hoe het uberhaupt beter kan worden bij onze club. Een nieuwe td, een nieuwe trainer (god behoede ons voor Van Basten), het is allemaal korte termijn. Op den duur gaat het toch weer mis. Daarnaast vraag ik me wel af hoe het kwam dat het zo goed ging met Leo Beenhakker. Er goede aankopen: Zlatan, Mido, Maxwell, Pienaar, Chivu, etc. Verder had Van geel nooit spelers moeten laten gaan, zonder daar een adequate vervanger voor klaar te hebben staan. Hoe dan ook: Ajax is onwerkbaar.
0 0
masteryantjuh
En we zwaaien met zun allen naar Van Geel.
0 0
pimp
Als hij 3 topspelers haalt, dan is er niks aan de hand, maar als hij weer een flopspeler haalt, of een topspeler laat lopen, dan kan hij oprotten.
0 0
MrCalimero
hij heeft al veel te veel schade aangericht. Meteen oprotte
0 0
gerard
spelers die ajax echt beter kunnen maken komen toch niet naar ajax toe omdat ze elders veel meer kunnen verdienen
0 0
MrCalimero
Nee, niet als je ze scout voordat een buitenlandse topclub eraan te pas komt.
0 0
gerard
net of de topclubs ze niet scouten, ajax is helaas een middelmatige club geworden die niet meer aanspreekt
0 0
Majax1
Van Geel is ongeschikt......vertel eens iets nieuws.
0 0