Hardwerkend Ajax A2 komt net te kort

SP, 02-02-2008 om 18:18, 785 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax A2 is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De jonge Ajacieden kwamen net te kort tegen SC Heerenveen A1, een van de beste ploegen uit de Eredivisie. Na een ruststand van 1-0 eindigde het duel in 2-1 voor de Friezen.

Ajax had geluk dat SC Heerenveen in de eerste 20 minuten slordig met de kansen omging. Anders had de ploeg van Gery Vink een kansloze wedstrijd gespeeld, nu hield het hoop op een goed resultaat. SC Heerenveen kwam wel verdiend op voorsprong, toen Luciano Narsingh enigzins gelukkig doel trof. Na deze goal ging Ajax beter spelen en kreeg het ook mogelijkheden. Na 35 minuten kwam Tom Overtoom oog in oog met doelman Bangma, maar de kleine middenvelder wist niet te scoren. Vlak daarna kreeg Ajax -terecht- geen strafschop na een schouderduw tegen Mitch Apau en keurde de scheidsrechter ten onrechte een doelpunt van Heerenveen-speler Luciano Narsingh af vanwege buitenspel. Ook een fraai schot van Jarchinio Antonia belandde net niet in het doel.

Na rust kwam Ajax feller uit de kleedkamer en was gelijkwaardig aan de Friezen, die in de eerste helft beter waren. Spits Leandro Resida miste een grote kans op de gelijmaker na een afgemeten voorzet van Johan Kappelhof. Na 53 minuten spelen moest SC Heerenveen met 10 man verder. Rico Wolven kreeg zijn tweede kaart na een overtreding op de Zweedse Ajacied Jesper Floren. Ajax was tegen 10 man wel de betere ploeg, maar was slordig in de eindpass. Nadat Danny Burger al tweemaal goed redde bij gevaarlijke counters van de thuisploeg, leek Bart de Groot het duel voor Heerenveen te beslissen. Hij benutte een penalty, nadat de gevaarlijke Narsingh was neergelegd binnen de 16 meter. Invaller Atilla Yildirim zorgde na 80 minuten nog wel voor de aansluitingstreffer, maar liet vlak voor tijd een grote kans liggen om Ajax naast SC Heerenveen te schieten.

Opstelling: 1. Danny Burger 2. Johan Kappelhof 3. Timothy van der Meulen 4. Darryl Lachman (27. Justin Sporkslede) 5. Tayfun Candan 6. Jesper Floren 7. Jarchinio Antonia 8. Mitch Apau 9. Leandro Resida (73. Rafael Uiterloo) 10. Tom Overtoom 11. Marvin Zeegelaar (66. Atilla Yildirim).
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!