Het kabinet bevestigt: lockdown verlengd tot 9 februari

JesseTH, 12-01-2021 om 19:35, 7479 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De lockdown in Nederland is verlengd tot en met dinsdag 9 februari, zo bracht het kabinet dinsdagavond naar buiten. De besmettingscijfers lopen lichtelijk terug, maar minister-president spreekt van een 'ernstige situatie'. Niet alleen door het oorspronkelijke coronavirus, maar vooral ook door de mutatie vanuit Engeland.

'We hebben moeten besluiten de lockdown met drie weken te verlengen tot en met dinsdag 9 februari', zo luidt de hoofdboodschap van Rutte. 'Er was geen andere keuze, omdat de cijfers niet snel genoeg dalen. Inmiddels hebben we ook te maken met de dreiging van de Britse coronavariant. Over die variant maken we ons grote zorgen. Het is dus geen verrassend besluit, maar wel een enorme tegenvaller.'

Voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie lijkt er vrijwel niets te veranderen. De betaald voetbalcompetities gaan 'gewoon' door zoals het al ging. Wel kan de hoop op het toelaten van supporters weer ietwat afnemen. Er lagen ideeën voor het testen met aanwezige fans bij voetbalwedstrijden, maar dat lijkt voorlopig even te moeten wachten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
s1wpe
De lockdown is buiten proportioneel overdreven. Echte experts als William Angel en Long the French hebben dit ontkracht in hun wetenschappelijke rapporten. Het is jammer maar we moeten door met dit beleid van de overheid..
0 -6
Henkjanklaas
trouwens opvallend dat voetballers steeds met kort geknipte hoofden rondlopen terwijl kappers allemaal dicht zijn en ook niet thuis mogen komen vanwege lock down.
ziet er trouwens niet uit. vroeger in de jaren 50 werd je door piet de plukker ook zo geknipt dat noemden ze crisis kapsels en kostte 50 ct met een tondeuze.
2 -3
OuweDibbes
Rutte laat zijn haar toch ook knippen, net als ik. Stoor mij er niet aan.
0 0
Babayaka
Begin je nou ook?

Kappers kunnen makkelijk zwart werken bij mensen thuis, alleen straks voor 20u thuis zijn.
Ennje zou stom zijn als je dat nu niet doet ook.
2 -1
Bky
Jezelf knippen is niet zo heel moeilijk hoor. Laat staan als je vriendin het doet.
4 -2
Aspers73
Bij mij komt de kapster ook gewoon thuis hoor.
5 -1
noppenkoning
Denk dat die kappers gewoon bij hun thuis komen onder het mom van een vriend bezoekt mij.
1 -1
behangdelul
Ook zo'n prachtig voorbeeld: Ja die paar mensen die dan dood gaan: dat is de natuur.
Maar "al" die bedrijven die kapot gaan (feitelijk: minder faillisementen dan normaal) het is een hel, schande, rutte donder op. IS het dan heel hardcore om te zeggen: dat is de economie?
Ik verkies nog altijd mensenlevens boven bedrijven, maar blijkbaar gaan al de corona-wappies over lijken.letterlijk...
3 -7
OuweDibbes
Ik kan de ICT ers niet aanslepen, verleden jaar als mijn beste jaar in mijn bestaan ga ik dit jaar door knallen. Bij elke maatregelen worden steen vast alle contracten verlengd. Immers ze kunnen niemand inwerken. Overigens voel ik veel pijn met ondernemers die niet in deze sector werken, dus gaarne open. Je zal maar een restaurant hebben, en types roepen vrolijk dat je maar dicht moet omdat je in hen ogen een aso bent die mensen besmet terwijl het 1.8 besmetting maar in de horeca gebeurd. Gooi dan de kerken met de wiedeweerga dicht.
0 0
Web
Zo net Marieke Blom econoom van de Rabobank gezien
Die ziet ook weer heel veel mogelijkheden
10 procent van de economie zit thuis. 90 procent werkt gewoon.
Bijzonder hier alles in zak en as, enorm doorslaan zelfs. En zij die er verstand van heeft nuttig naar de mogelijkheden kijken
Zou daar eens na kijken. En niet allemaal de negatieve kant belichten
1 -2
Deepblue
Wel een hele simpele voorstelling van zaken heb jij.
2 0
Aspers73
Nee, dat is de economie niet. We hebben nog nooit de hele economie stilgelegd, dit is uniek en dit is een criminele daad in mijn ogen. 20-30 jaar hard werken om je bedrijf op te bouwen, en dan komt er een stevige griep en maakt de regering in één jaar alles kapot. Een virus legt geen lockdown op, en de WHO zegt zelfs dat lockdowns niet werken....dus dit is de schuld van de regering.
7 -4
Web
10 procent is de hele economie?
Waarvan andere grote bedrijven weer van profiteren. Kijk maar eens na de online winkels
Horeca ziet ook mogelijkheden om veel aan te bieden voor thuis
Als de pandemie voor bij is. Zijn er heel consumenten die het nog wel goed hebben. En dan heel veel uit gaan geven
Zodat de economie ook weer snel aan kan trekken
Nee het is niet best. Maar je zult zien dat het ook weer snel goed kan gaan
Flexibel zijn en naar mogelijke denken
2 -1
Bky
Superkorte termijn denken, mensenlevens zijn afhankelijk van bedrijven. De economie slopen gaat je op de langere termijn enorm veel welvaart kosten wat dan weer mensenlevens kost. Vroeg of laat krijg je de rekening hiervan.
8 -1
behangdelul
Want? Als je je baan kwijt bent kun je nergens anders meer terecht? Heftig hoor!
1 -6
pelevandijk
Jij bent zeker een ambtenaar, die vanuit huis mag werken, en daar ook nog eens 360 euro extra voor krijg(soort van zwijggeld :)).
4 0
Ajax114
Echt he, aan de meningen over deze crisis hoor je meteen of ze wel of niet financieel nadeel ondervinden. Bloedirritant en vooral die politici en ambtenaren .
1 -1
Bky
Ja, in een economie die compleet gesloopt is wel.
5 -1
Web
Voorlopig zijn er minder bedrijven dit failliet gaan dan in 2019
Natuurlijk is het verschrikkelijk voor die gene die het treft
Maar weet jij wel wat er allemaal nog gewoon door draait. En zelfs heel goed gaat? Maar WEB kijkt de NOS toch. Ik volg alles, gisteren kreeg er een jou helemaal stil. Overtrof jou volledig. Ik kan dit niet. Zorgelijk hoe jij af ging
Bla bla maar totaal niet op de hoogte hoe het zit
2 -2
Jan60
Het is natuurlijk verschrikkelijk voor de horeca en de evenementenbranche. Nu ook de winkeliers, maar ook veel ondernemingen draaien super. De beurs piekt. We zitten in een klote tijd en zullen hier doorheen moeten. We moeten alles doen om Engelse toestanden te voorkomen. Als mensen zich aan de opgelegde regels houden scheelt dat gewoon. Hopelijk gaat het vaccin echt de oplossing geven. Hopelijk dan vanaf eind augustus weer naar het stadion en onze club aanmoedigen.
0 0
1eringzuid2
Nogal logisch. De meeste bedrijven worden nog overeind(in coma) gehouden door de NOW-regelingen. Het smijten met deze belasting centen kan trouwens ook niet veel langer meer gaan duren. Dit zal ook allemaal nog betaalt moeten gaan worden. Raden wie daar straks voor op gaan draaien.
2 -1
Web
Dat verlies gaan ze niet in een paar jaar oplossen hoor
Dat kun je over heel veel jaren uitsmeren
Geld lenen voor de overheid krijg je zelf geld op toe. Gezien de huidige rente
1 -1
1eringzuid2
De overheid kan inderdaad goedkoop geld lenen, maar is nog steeds verre van een Sinterklaas. Al die belastingcenten die nu over de balk worden gesmeten in de vorm van steunpakketten, zullen moeten worden terugbetaalt. Nogmaals: raden wie dat mogen gaan doen.......
1 0
behangdelul
En ik kan je vertellen dat ik laatst ook 2 vacatures had, op MBO niveau zonder ervaring (maw: iedereen kon solliciteren). Je wil niet weten wat er allemaal nog aan eisen wordt gesteld door sollicitanten. Zijn er ook nog zat die liever kiezen voor een uitkering waar je relatief weinig voor hoeft te doen boven werken en maandelijks €300 meer verdienen.
0 0
behangdelul
Dat loopt ook allemaal wel los. Nederland is in de gelukkige omstandigheid dat als het ergens geld leent het geld toe krijgt (serieus!) en jij kijkt naar een half leeg glas, maar je wil niet weten hoeveel bedrijven momenteel compleet door het geluid gaan, als in: dikke plussen draaien. Werkeloosheid is aan het dalen, faillisementen dalen...etc.
1 -6
Bky
Ik wens je veel succes in de komende jaren. Wat moet het heerlijk zijn om dit allemaal te kunnen typen en je nergens druk over denken te hoeven maken.
5 -1
Web
Jij bent heel erg depressief
Lekker hoor. Zou hulp vragen
Het leven is jou toch afgepakt?
Door wie eigenlijk.
1 -4
Bky
Heb je misschien door dat je tegen iemand praat waar dat daadwerkelijk zo kan zijn?
1 0
Web
Als dit zo zou zijn, zou ik eens rustig aan doen
En je niet constant overal in mengen
Als ik het mij privé aan zou trekken, kwam ik niet op deze topisch
1 0
Bky
Misschien wel een optie ja. Ik heb het ook geprobeerd, maar je wordt er constant mee geconfronteerd. Ik vind het opzich fijn om er over te kunnen discussiëren. Alleen merk ik wel de laatste tijd dat ik me er steeds slechter bij begin te voelen mentaal.
1 -1
behangdelul
Man man man, je moest eens weten. Maar als je liever hebt dat ik mee huil met de wolven in het bos zegt dat meer over jou dan over mij hoor. Jij komt aan met sentiment, ik kom aan met cijfers en feiten. En daar zit niet alle emotie in nee, maar de soep wordt eens tuk minder heet gegeten dan ie wordt opgediend.
1 -4
Bky
Laagst aantal faillisementen baart enorm veel reden tot zorgen. Toen ik dat bericht las schrok ik mij dood. Dat betekent dat we een zombieeconomie aan het creeren zijn en dat de klap alleen maar harder gaat worden. Dat zijn absoluut geen positieve cijfers.
9 -2
behangdelul
Nee dat stelt ondernemers in staat te overleven. maar goed, wederom verhaal: halfvol, halfleeg.
0 -4
diamanti
Geloof jij ook nog in Sinterklaas?
2 0
Bky
Ik vind het maar flauw. Iedereen snapt dat je de economie enorm aan het afbouwen bent maar dat daar een enorm lagging effect in zit zoals we altijd zien. Uit de geschiedenis weten we prima wat er gebeurt als je dergelijke maatregelen als nu neemt. Dan zeggen dat het allemaal meevalt om de lockdown te verdedigen is alle baten willen nemen maar niet de lasten. Het is een enorme vorm van wishfull thinking wat nergens op gestaffeld is. Als je voor een lockdown bent, wees dan ook zo eerlijk om het financiele ellende mee te nemen en er in te calculeren, dan ben je tenminste eerlijk naar iedereen toe.
5 -1
BRAMHOUTEN
Je doet je naam eer aan zeg. Waarom denk je dat er minder faillissementen nu zijn? Omdat ze nu nog aan een infuus van de overheid hangen. Straks als uitstel betalingen voorbij zijn en de belastingen weer betaald moeten worden, komt de klap pas. Wie zegt dat ik me njiet bekommer om mensenlevens, ik denk dat deze maatregelen juist meer doden gaat maken. Kijk eens naar de sterfte cijfers van harte en vaatziekte , kanker en zelf doding....Dat loopt op. Of is een kanker patiënt minder belangrijk dan iemand met corona,
6 -1
behangdelul
Ja, want dan gaat de overheid ineens de stekker uit hun lening trekking. Denk eens even na man. Maar jij kiest het liefste voor het Londen model... gewoon: vrijgeven....goede keuze hoor. Sterk ook. En laat jij mij die cijfers en de toewijzing aan corona maar eens zien. Geef mi je bronnen maar eens. ik ben HEEL benieuwd. Gewoon, harde en bewezen cijfers.
0 -3
Bky
Een solvabiliteitsprobleem kun je niet oplossen met liquiditeit.
4 -1
Ajax114
Nou incidenteel wel hoor. En als je liquiditeit hoog is kan je tijdje veel opvangen maar klopt dat je uiteindelijk eraan gaat.
0 0
Cisco2
Moeten we dan mensen met Corona maar uit het ziekenhuis trappen om mensen met kanker de juiste behandeling te kunnen geven?

Er is namelijk geen plek voor beide als we zonder maatregelen door gaan.
2 -3
Sterspeler
Wel als die kankerpatiënt 40 is (en behandelbaar) met 2 kinderen en de coronapatient 90 .
0 0
Cisco2
Coronapatienten van 90 halen de IC niet eens. Meerendeel is rond de 65 jaar.
0 0
Sterspeler
Laat ik overigens voorop stellen dat de gehele VVD als partij zijnde wat mij betreft met een molensteen om de enkels in een sloot gegooid mag worden (ik doel hier niet op individuen). Die afschaling had nooit mogen gebeuren.
0 0
MichelAngelo66
Uit jouw woorden begrijp ik dat werkelijk meent dat mensen met kanker minder belangrijk zijn. Schandalig. Sorry.
0 0
Cisco2
Hier ga ik als verpleegkundige niet eens op reageren.

Je bent belachelijk.
0 0
Sterspeler
Ik zit als GGZ Agoog zijnde echt met grote verbazing naar de reacties te kijken op dit forum. Is er ook nog maar een grijntje wederzijds respect?

Er valt voor beide kanten wat te zeggen. De wachtrijen in de GGZ lopen op vanwege de Lockdown en depressies. Doen we niets, dan gaat het ten koste van de zorg op de ICs. Dat er een aantal partijen enorm profiteren van een crisis is altijd al zo geweest.
Tot slot:
Er wordt vooral heel veel langs elkaar heen geluld en niet naar elkaar geluisterd. Meer zeg ik er niet over.
5 -3
Deepblue
Je moet je afvragen hoe dat het komt dat er geen respect is en niet naar elkaar wordt geluister.
Mijn idee is wispelturige en vooral niet transparante beleidskeuzes waarbij geen ruimte is voor goede uitleg of (wetenschappelijke) open discussie. Zeer troosteloos voor een land wat zichzelf ziet als volwassen democratie.
0 0
Sterspeler
Tja. Ik ben het ook verre van eens met een aantal zaken. Maar ondermijnen helpt al helemaal niet in mijn optiek.
0 0
Ajax114
Precies, geef ook eens aan wat voor type mensen op de IC belanden. Denk dat daar ook een patroon in te herkennen is.
0 0
Gooseman
Het lijkt hier op de reacties tijdens een willekeurige CL-wedstrijd. Opstelling is ruk, uitvoering is ruk, inzet is dramatisch, 2-0 achter.... en uiteindelijk wordt er met 3-2 gewonnen. Iedereen weer blij. Een enkeling eist toch het ontslag van de trainer (lees Rutte), maar puur uit de gewoonte van dwarsliggen. De echte 'Capitoolsprinter' zeg maar.

Ik neem aan dat iedereen hier wel iemand kent, die niet ondere de ouderen categorie valt, die Covid heeft of heeft gehad? Mensen van 40 jaar en begin 50 die elke dag sporten, gezond leven? Covid kan je neerslaan als een zware hamer! De meeste mensen hebben er inderdaad weinig last van. Maar voor de mensen van welke leeftijd dan ook, die een gevoel van verstikking hebben, gevoel hebben van geen adem meer te krijgen, doe ik wel een mondkapje op. Je woont in een land met regels. Of je het er wel of niet mee eens bent, probeer het dan maar te veranderen i.p.v. hier 20 reacties te plaatsen. Nee, dat gaat hier niemand lukken. Jammer maar helaas. Wellicht dan toch maar Belg of Duitser worden? Ofja.... daar gelden ook regels.... dilemma!
3 -4
ChrisMokum
Mensen maar klagen, maar wel in de maand Maart weer het vakje VVD aanvinken.

Weet wat je stemt.
12 -5
Ajax114
Helemaal mee eens . Stemmen allemaal weer op die huichelaars met Pinokkio Rutte voorop.
0 0
w86
Ja, want met GroenLinks of PVV aan de macht hadden we nooit een lockdown gehad en was corona al lang verleden tijd
2 -2
Ajax114
Nou niet met GroenLinks natuurlijk. Dat extreemlinkse figuren zijn mensen van het ergste soort.
0 0
Raywaday
Groenlinks is partijkartel....Oftewel het maakt niets uit wie dit keer van dit groepje regeren: VVD, CDA, Groenlinks, CU, D66 of PVDA.
Het beleid zal het zelfde zijn. Kijk alleen maar hoe links het beleid is van een van origine rechtse partij als de VVD.
Daarom zal en kan de VVD niet met partijen zoals FVD en PVV regeren.

Dus ja, met de PVV in de regering had je waarschijnlijk een logisch beleid gezien, en met de FVD een anti lockdown beleid.
2 -5
pelevandijk
Gewoon FVD stemmen :))
4 -6
Ajax114
Hoop linkse figuren hier. Helemaal gebrainwashed door de media.
0 0
Johan14Cruijff
Een partij dat niet eens zijn eigen partij goed kan organiseren en complete onrust is wil je het land laten regeren? Heel verstandig.
2 -3
Raywaday
Goed lezen, ik schrijf niet dat je op FVD moet stemmen.
Ik reageer op W86 die stelt dat wij dat met de PVV het zelfde beleid hadden gehad.

Buiten dat, kan je beter in deze tijden maar op de FVD stemmen als je het ook niet eens bent met het huidige corona beleid want zij zijn de enigste partij die ook niet zo in dit killervirus geloven.
3 -2
Johan14Cruijff
Goed kijken, ik antwoord niet op jou.
1 -1
Raywaday
Nu je het zegt (:
0 0
Arek Milik
Wel grappig eigenlijk, van een wakkere naar een slaperige berichten verloop. Ook de karma maakt een omslag.. Maar als ik het zo zie en de balans opmaak is AS wel veel wakkerder geworden. Kan ook niet anders met deze ellendig lange maatregelen om een griep virusje. 6000 mensen per dag besmet, poe poe! In een normaal griepseizoen is dat hetzelfde cijfer. En daarnaast als je stopt met testen van die onbetrouwbare PCR test dan is deze ‘killervirus’ hype zo voorbij, althans als ze natuurlijk wel dit keer beloven dat beleid op besmetting afhangt. Moet je nagaan dat beleid eerst op de sterfte was afgesteld, maar dat ging niet hard genoeg dus dan maar op besmettingen. Nee het kabinet heeft het beste met u voor hoor! The Great Reset wordt aardig uitgerold zo, een nieuwe normaal met slavenkapjes, 1,5 meter, vaccinatie paspoort en je bek houden! Want BIG TECH zitten natuurlijk ook in het spinnenweb. Illuminatie is watching you!!
7 -5
Cisco2
Ik heb me express afzijdig gehouden in dit topic omdat ik vorige keer voor rotte vis ben uitgemaakt. En eigenlijk weet ik ook wel dat het brengen dovemansoren is gericht.
Maar nog 1x dan....

Niemand noemt het een killervirus, maar het brengt de zorg in de problemen. Loop zelf rond in het ziekenhuis, en voor mijn gevoel is het minder chaotisch als in maart. Maar mensen die reguliere zorg nodig hebben kunnen die op dit momentcl bijna niet krijgen, en dat doet pijn.

Het beleid is NIET op sterfte afgesteld zoals je hier boven zegt, maar ontlasten van de zorg.

Dat je het een griep virusje noemt zegt wel genoeg over de plaat voor je kop. Die is enorm. Want er is nog nooit zo veel oversterfte geweest sinds WO2, en in een ziekenhuis heb ik dit in 15jaar nog niet meegemaakt.

6000 besmettingen zeggen ook niet veel, het gaat er om hoeveel van die 6000 hulp nodig hebben.....

En over "De Great Reset", ik ben geen econoom, maar die term werd in de crisis van 2008 ook gebruikt. Dit hoeft niet iets negatiefs te zijn. Misschien moet je eens het boek lezen, dan snap je wat ze bedoelen.
4 -3
Raywaday
Misschien moet jij iets lezen.
Het is namelijk niet meer geheim wat zij willen.
Zij willen de mensen onderdrukken met technologie, Onze bezittingen afpakken zodat niemand meer iets bezit. (Dat zeggen ze zelf...En we zijn er nog blij mee ook vinden ze) En zo kan ik wel ff doorgaan.....
3 -3
Cisco2
Dan ben ik wel benieuwd daar je gelezen hebt dat ze mensen willen onderdrukken en onze bezittingen willen afpakken.
3 -1
Raywaday
Ok...Dit is een filmpje van het World Economic Forum dat eerst op hun eigen website is geplaatst een paar jaar geleden. (Dus voor de corona)
Dit filmpje hebben ze een maand of twee geleden van hun eigen website verwijdert maar het staat gelukkig nog steeds op youtube. Het is een promotie filmpje over hoe onze nieuwe wereld er uit zal komen te zien: https://www.youtube.com/watch?v=lBBxWtKKQiA

De titel van dit filmpje luid: "You own nothing!"

Voor mensen die nog twijfelen over de great reset? Zie het zelf:
https://www.youtube.com/results?search_query=claus swaap great reset

En trap alsjeblieft niet in hun praatjes over een betere wereld.
Dit is een promotie filmpje met een highlite van al "de voordelen". Onderdrukking en andere nadelen worden niet genoemd natuurlijk.
3 -1
Cisco2
Oke, maar ze zeggen dat je ook naar Mars kan in dat filmpje. Dat moet ik dan niet geloven? Ik moet alleen de dingen geloven die slecht over komen? Het is een filmpje van hoe het WEF de toekomst ziet, niet hoe zij de toekomst gaan maken. Want dat hang af van hoe de consument reageert.

En waarom is dingen huren nou perse slechter dan het zelf kopen? Het is nogal een radicale verandering, maar ik kan niet zo zeggen of dat slechter is of beter. Volgens mij hebben we altijd nog de marktwerking in de wereld. Als niemand spullen wil huren, maar blijven kopen. Waarom zouden bedrijven dan vast blijven houden aan dingen verhuren?

Vroeger dachten we ook allemaal dat 24/7 bereikbaar zijn met een mobiel slecht was. En allemaal bang zijn dat de overheid weet wie en waar je bent, maar wel lekker Facebook nemen.

Waar komt die angst voor onderdrukken toch vandaan?

Die meneer Swaap heeft een boek geschreven over het concept Great Reset (iets wat ook al voorkwam in 2008, maar toen maakte blijkbaar niemand zich zorgen). Daar staat het allemaal duidelijk uitgelegd.
1 -2
Raywaday
Wat is dat nou weer voor argument?
Tuurlijk gaan we naar mars, en natuurlijk zullen we op ten duur organen printen.
Dat was jouw vraag ook niet.
Je vroeg letterlijk aan mij: "Dan ben ik wel benieuwd daar je gelezen hebt dat ze mensen willen onderdrukken en onze bezittingen willen afpakken"

Nou, dit filmpje is een antwoord op jouw vraag waar staat dat ze je bezittingen gaan afpakken.

En waar die angst vandaan komt?
Ik kan hier 10 a4tjes over vol schrijven.
Ik geloof er in dat corona ontwikkeld is en expres losgelaten. (NB hielden ze in de US een corona uitbraak oefening voordat iemand ooit van corona heeft gehoord!) Dat deze corona oa bedoeld is om onze economie volledig te slopen zodat ze het straks weer kunnen herbouwen. Iedereen krijgt straks een basis inkomen....een soort uitkering waarvan je net je boterham kan betalen. (dit is al in Spanje begonnen) 15 jaar geleden waren er al (verboden) Ducus over de NWO die terecht vinden dat wij met te veel mensen op deze wereld zijn en dat dit zwaar moet woerden terug gedrongen. Bill gates die voor de corona uitbraak al kon voorspelen dat er een virus komt die alleen kan worden bestreden met vaccins die volgens hem 15% van de wereld bevolking zal reduceren. Nu Verplicht vaccineren en waarschijnlijk straks elk jaar herhalen. Zonder vaccinatie paspoort geen volwaardig bestaan. De leugens van de regering.
En zo kan ik echt nog ff doorgaan met feiten die net als dat eerdere filmpje allemaal te vinden zijn en dat je het nota bene uit hun eigen mond kan horen.

Wat vroeg je ook al weer?
Oja,"Waar komt die angst voor onderdrukken toch vandaan?"
3 -2
Cisco2
Hmm oke, ja dat ligt er dan aan hoe je dit allemaal interpreteert denk ik..... Maar als je zegt: "En trap alsjeblieft niet in hun praatjes over een betere wereld." Dan haal ik daar uit dat ik alleen de slechte dingen moet geloven, niet de dingen die de wereld verbeteren.

Maargoed, alles wat zij zeggen vat ik niet zo negatief op.... Het is gewoon hoe zij de toekomst zien, niet hoe zij de toekomst gaan maken. Als de markt er om vraagt dan komt dat vanzelf wel, en anders niet.

Ik vind het allemaal niet zo negatief, maar de toekomst zal het uitwijzen. Vroeger vonden ze treinen die 40km/u gingen ook te snel. Zou slecht zijn voor de hersenen en autisme veroorzaken. Uiteindelijk valt dit wel mee.

Zonder vaccinatie paspoort geen volwaardig leven? Dit wordt dus door alle partijen in de kamer ontkracht he.... Alleen VVD is voor het eerder versoepelen voor mensen die een vaccin hebben. EERDER. Dus niet rechten afnemen van mensen die geen vaccin hebben.

We hebben allebei een andere opvatting, ben benieuwd wie er over 10 jaar gelijk gaat hebben. Ik zie het allemaal iets rooskleuriger in :)
0 -2
Raywaday
Ik heb zo hard gewerkt om als ondernemer te bereiken wat ik nu bereikt heb. Ik weet niet hoe ze het pressies zien dat ik al mijn bezittingen kwijt zal raken maar ik heb er niet echt een lekker gevoel over. Vooral omdat ik me de pest heb gewerkt om mijn kinderen een financieel stabiele toekomst te geven. Wellicht zijn er mensen tussen ons die een andere positie hebben en weinig kwijt kunnen raken. Voor hun zal het misschien een spannendere tijd worden als de kaarten opnieuw worden geschud.. Betreffende "zonder vaccinatie paspoort geen volwaardig leven", Hier is een screenshot van een motie die is ingediend over toegang tot publieke voorzieningen ongeacht een vaccinatie paspoort:
https://twitter.com/MenuKaktus/status/1346876019668623366

Toevallig de regering partijen die je willen uitsluiten indien geen vaccinatie paspoort.
Dit vaccinatie paspoort stond al in de EU planning voordat iemand ooit van dit nieuwe killer virus had gehoord. Kon en kan je lezen op hun website. Hoe dan?? Btw, in 2022 moet iedereen een verplicht paspoort van de EU. En in Denenmarken hebben ze met een noodwet al een vaccinatie plicht:

https://www.xandernieuws.net/algemeen/denemarken-voert-met-noodwet-verplichte-corona-vaccinaties-in-eu-zal-volgen/

Zonder vaccinatie mag je straks al niet meer vliegen en dat is de eerste stap in het beperken van mijn publieke voorzieningen. Ben erg bang dat het gelijk iets sneller te halen valt dan over 10 jaar....En ik hoop zo dat ik geen gelijk heb.

Cisco, je klinkt als een redelijk man, je komt in ieder geval met onderbouwingen.
Of wij het nu eens met elkaar zijn of niet...Ik hoop dat jij ook vind dat een discussie zoals deze gevoerd zou moet kunnen worden. En het is een feit dat dit niet op de MSN gebeurd en steeds moeilijker is om te kunnen voeren. Helaas gebeurd het hier op een platform dat niet echt bedoeld is voor politieke discussies.
2 0
Cisco2
Blijkbaar stopt het bericht na het delen van een link naar de 2e kamer :)

K zal het nu maar kort houden. Dat bericht over Denemarken komt uit Maart. Volgens mij is dat verplicht vaccineren nu weer van de baan.
https://www.ninefornews.nl/verplichte-vaccinatie-van-tafel-in-denemarken-na-dagenlange-protesten/
0 0
Raywaday
Je hebt gelijk, ik gaf een per ongeluk link naar een oud artikel uit maart.

Het zit zo:
Eerst wilde Denemarken een verplicht vaccinatie paspoort afdwingen met een noodwet.
Deze is inderdaad terug gefloten. Maar nu willen ze als eerste land van Europa toch met een vaccinatie paspoort komen. Nu is het mij onduidelijk of het vaccineren verplicht zal zijn daar. Maar het paspoort zal net als hier wel een doel dienen zoals bijvoorbeeld festivals te kunnen bezoeken etc. Dit is indirect verplichten om te vaccineren. Nu zullen ze het eerst hebben over niet deelnemen aan festivals , vliegen etc. Maar als dit niet genoeg zal zijn dat zullen ze verder gaan zoals dat je kinderen niet meer naar school mogen, etc.

https://businessam.be/denemarken-vaccinpaspoort-2/
0 0
Cisco2
De helft van mn bericht is weg...hmm

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2020Z21987
0 0
Cisco2
Ik ben ook best redelijk hoor, ik denk jij ook wel :). Ik respecteer ook ieder die kritisch is en vind het oprecht intressant hoe andere mensen er naar kijken.

Het probleem is dat zulke discussies altijd ontaarden in "Wappie", "gekkie", "schaap".

Die link naar de motie van verplicht vaccineren kan ik niet openen. Maar ik had vorige week het debat zitten bekijken en daar kwam dit ter spraken:
https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2020Z19922
0 0
TontoKarnaggel
Zonder me inhoudelijk met de discussie te bemoeien maar gewoon uit nieuwsgierigheid, wie gaat er nou van die big reset profiteren en vooral ook op welke manier? Maar ook, wat is het belang van de politici/ Rutte van die reset, mensen die over een paar maanden/jaren weer weggestemd worden of iets anders gaan doen. Wie gaat er nou zo enorm veel profijt hebben van het feit dat we een mondkapje dragen of afstand houden?
Geloof me, ik sta behoorlijk kritisch tegenover hoe dit allemaal aangepakt wordt maar een complot kan ik er nog steeds niet in zien
4 -6
Raywaday
Een heel klein groepje met hele machtige mensen/bedrijven gaan hiervan profiteren.
Als je honderden miljarden hebt is dat stukje ook niet meer spannend. Ze willen meer. Ze willen de hele wereld beheersen. Dit gebeurd al jaren zonder dat het echt zichtbaar is. Maar na na tientallen jaren aan dit plan te hebben gewerkt gaat we nu de finale in. (dat moet ook wel nuy gebeuren want de meeste spelers zijn ouder dan 80) En dat zie je ook omdat ze het niet meer verbergen. Zie alleen maar hoe de Amerikaanse president de mond gesnoerd word op twitter, facebook, instagram.....En toen hij van een onafhankelijk platform wel de ruimte kreeg, heeft Google (en bijna) Apple de apps van dit platform geblokkeerd. Daarna heeft amazone de stekkers uit dit platform getrokken door hun hosting te stoppen. Denk eens na hoe bizar dit is?
3 -2
Cisco2
https://www.weforum.org/great-reset/

Hier komt dat hele complot vandaan. Sommige mensen kijken er anders naar: "Ze hebben een Great reset nodig, dus we maken een crisis."

Ik denk dat er een crisis is, en dus een mooie kans voor wat hervormingen
4 -1
Deepblue
Neemt niet weg dat de 'reset' zoals daar wordt gesteld iets is waar zeer kritisch naar moet worden gekeken. Zijn nu niet zomaar 'wat hervormingen'.
0 0
Cisco2
07:35Met Great Reset wordt bedoeld dat de economie er anders uit kan zien na een crisis. Dit werd in 2008 ook gedacht.

Bijvoorbeeld thuiswerken, zakenmensen vliegen minder dus minder business stoeien. Prijs van tickets omhoog, meer vakanties met de auto.

Zorg is over belast geweest, flexibeler zorgpersoneel opleiden.

Niu heeft iemand van het WEF iets geroepen dat we een groener uit moeten komen, uit deze economische crisis. En dat in combinatie met het woord "Reset" maakt mensen bang.
2 -2
Raywaday
Het is niet zo dat "iemand" van het WEF "iets" geroepen heeft.
Het net sluit zich. Alle puzzelstukjes vallen in elkaar waardoor het duidelijk is waar onze nieuwe wereld naar toe gaat.
Het word namelijk China v2. Waarmee we al onze vrijheden kwijt raken.
Je ziet het nu al gebeuren welke kant we opgaan. we zitten er midden in, zonder dat de schaapjes het zelf door hebben.

Kijk naar de censuur die er op het moment plaats vind.
kijk naar de massa immigratie die al jaren plaat vind.
kijk naar de greendeal van de EU, die alleen Nederland duizenden miljoenen zal gaan kosten.
Kijk hoe onze rechten nu al beperkt word. (Avond klok, verplichte vaccins, mond kapjes, samenscholing verbod, etc etc.)
kijk naar hoe onze gulden is gedevalueerd. Vind je ook niet dat het zins de euro steeds slechter word? Dit is namelijk niet het geval in armere landen, die gaan er op vooruit.
Kijk naar de boeren die plaatst moeten maken vanwege een te hoog CO2 gehalte in de lucht. Etc, Etc...We zitten er al jaren in en nu zijn ze zo ver dat ze er niet meer geheimzinnig over doen.

De great reset is een ramp voor iedereen in de rijkere landen zoals Nederland. Tenzij je een hardcore communist bent, moet je dit vrezen.
2 -1
TontoKarnaggel
Ok thx, krijg zelf een beetje een jeukerig gevoel van partijen die deze crisis aangrijpen om hun agenda er door te drukken
1 0
Cisco2
Je kunt het ook zien als kansen voor verbetering.

Als je huis afbrandt, en je mag een nieuwe bouwen. Bouw je dan precies dezelfde terug? Of zou je wat dingetjes aanpassen zodat je leven comfortabeler wordt? Extra kamer, zonnenpanneeltje, electrisch koken, misschien een dakkapel?

Natuurlijk moet je niet je eigen huis expres gaan afbranden ;)
1 -1
TontoKarnaggel
Probleem is meer dat het niet " jouw huis" is maar " onze wereld".
Wil iedereen wel een dakkapel? ;)
0 0
Cisco2
Dan nog hebben ondernemingen zelf een keuze. Dat WEF heeft alleen gezegd dat dit een mooie kans is om een duurzamere, stabielere economie op te zetten. Niet dat het moet. Ditzelfde zeiden ze na de crisis van 2008. "Great reset" is niks nieuws...

Ryan Air heeft bijvoorbeld al gezegd zo snel mogelijk weer met stunt prjzen de wereld over te vliegen.
KLM kan dan wel netjes groener, duurder en minder vaak vliegen. Maar er bestaat nog steeds zo iets als marktwerking. Het is een kwestie van tijd voordat ook KLM weer goedkopere reisjes aanbiedt.
0 -1
Cruijffthebest
RIVM...........mondkapjes hebben geen nut.
WHO..........lockdown heeft geen nut.
Boot met 450 IC bedden en verpleging niet aanvaard door Rutte en zijn tuig.
In 2010 nog 2200 IC bedden en nu maar 1100.
Meer dan 100.000 zorgmedewerkers op straat geschopt 7 jaar geleden en dan nu janken op tv dat de mensen in de zorg onder immense druk staan ( wat betreft de druk klopt dat wel )
Zwalkend beleid wat betreft Corona.
Achter de feiten aan lopen wat betreft vaccineren en de hele organisatie door omheen.
Maar blijf vooral Rutte en zijn tuig steunen!!!!!!!!! WORD EENS WAKKER!!!!!
7 -6
CFO
Hoeveel denk je dat een zorgverzekering op dit moment zou kosten indien er geen actie was genomen binnen de zorg? Tot 2006 stegen de zorgkosten jaarlijks met 6% en sindsdien met 3%. Ga dus dus maar op de Klavertjes of Wilders stemmen, maar dan niet zeuren als zaken zoals de zorgpremies door het dak gaan. Ik heb jarenlang een Duitse zorgverzekering gehad. Daar mocht ik op het laatst bijna 500€ per maand aftikken. Maar dat is voor jou geen probleem neem ik aan.

Nederland is een van de beste landen ter wereld om te wonen. Sociale zekerheid, zorg, veiligheid, onderwijs etc.

En maar zeuren. Ga eens een paar jaar in het buitenland wonen. En dan hoef je geeneens zover te gaan. Ga (na de lockdown) eens een zaterdag naar een grote stad in Duitsland en ga eens de daklozen op straat tellen.
2 -2
Cruijffthebest
Gewoon eens stoppen met al die zinloze miljarden naar Afrika bijvoorbeeld en dat stoppen in de zorg, simpel!
0 0
1eringzuid2
Wat was er mis met het ziekenfonds? Sinds de zorgpremie is ingevoerd, gelijktijdig met de privatisering en marktwerking in de zorg, is het misgegaan. Terwijl er verteld werd dat het door marktwerking(lees: concurrentie)goedkoper zou moeten worden. Er is een laag met managers en dure directeuren toegevoegd, en die zijn schathemeltje rijk geworden. Ging je ziekenhuis failliet stond het personeel op straat en een stad of regio zonder ziekenhuis, terwijl de manager een baantje kreeg in een andere instelling. Wat betreft medicijnen hetzelfde. Goedkope medicijnen eruit, dure terug omdat daar aan verdient wordt. En het volk maar meer betalen omdat de zorg zogenaamd zoveel duurder wordt.... jaja. Die hele farmaceutische industrie is 1 grote criminele organisatie. Ik durf te wedden dat er voor heel veel ziekten al lang goede(goedkope) medicijnen zijn of behandelingen, maar dat die het levenslicht niet zullen zien om aan dure behandelingen en medicijnen flink te kunnen blijven verdienen.
1 0
Babayaka
Misschien eens kijken naar de rekening die geschreven wordt. En niet denken oooooo
Verzekering betaald toch.
Hartfilmpje van 10min 2000euro!!!!!!!!!!!??
Ja zo kan ik ook kunstmatig de zorg duur houden.
2 0
behangdelul
Als jij nou even je cijfers checkt praten we later verder oke? Mondkapjes is allang al weer weerlegd. 100.000 zorgmedewerkers op straat?? Het is maar hoe je de cijfers wil zien. er zijn er heel veel zzp'er geworden omdat je dan meer verdient, en ja dat zijn mensen die geen vaste baan meer in de zorg hebben. Maar lekker populistisch blijven roepen hoor.
1 -1
Cruijffthebest
Nee, die 100.000 zijn echt ontslagen en niet uit eigen beweging iets anders gaan doen. Heeft niets met populisme te maken!
0 0
w86
We willen allemaal betaalbare zorgkosten, dus moet er kritisch worden gekeken hoeveel personeel daar nodig is. Nu is dat meer, maar we kunnen / willen het niet betalen om elk jaar honderden IC artsen zonder werk klaar te hebben staan voor dergelijke extreme situaties. Daarom moest personeel weg wat we nu tekort komen. En vergeet niet, een koerier heb je er zo bij voor wat extra pakketjes, een arts duurt jaren.
1 -1
Babayaka
Betaalbaar? Het is allang niet betaalbaar meer.
2 0
Rijn1
De zorg is sowieso al duur door de exorbitante prijzen en salarissen. Wel eens gezien wat een ritje kost met de ambulance? De farmaceutische industrie kan er ook wat van. Die ontwikkelen liever medicijnen waar je je leven lang aan vast zit i.p.v. je gelijk te genezen. En zorgverzkeringen als private bedrijven geven bijvoorbeeld miljoenen uit aan aan reclame en naamsbekendheid. Tenslotte heb je ook mensen die lekker geen premie betalen en toch zorg krijgen. En geloof me dat zijn er heel veel, aanzien ik verhalen van collega's heb gehoord die voor een gemeente werken. Uiteindelijk is de burger de sjaak door een premie die elk jaar toeneemt.
2 -1
behangdelul
Heerlijk al die Jensen en Engel quotes hier die mensen tot hun eigen mening hebben gemaakt. Over die Bezuinigen? Lees anders even wat cijfers terug. van 2015 tot 2019 begroting voor zorg met ca. 5 miljard per jaar gestegen van ca. 80 miljard naar ca. 100 miljard per jaar. Meer dan 10% van ons geheel BNP gaat naar de zorg. Dat is 2.5x begroting van onderwijs en bijna 10x begroting van defensie.
Tijdens kredietcrisis is er idd bezuinigd op de zorg, net als op alle andere overheidsonderdelen.
Nederland staat al 15 jaar onafgebroken in top 3 (van 35 Europese landen) qua kwaliteit van de zorg.

Dan al die bedrijven en werknemers die kapot gaan:
2020
Minder faillissementen dan normaal en de werkeloosheid daalt maar verder. Maar we gaan met zijn allen kapot hoor.

Stel jullie net zo aan stelletje dramaqueens. Pas je gewoon een beetje aan voor de kwetsbare groepen. Niemand luistert voor 100%, maar een klein beetje aanpassen moet toch geen probleem zijn?
Oh en voor iedereen die nog twijfelt, kijk even naar Londen en het VK. Het zullen straks jouw ouders zijn waar je over moeten beslissen of ze uberhaupt behandelt gaan worden, of zeg je dan ook: dat is de natuur, jammer?
5 -6
TontoKarnaggel
Kan voor een groot gedeelte met je meegaan maaaaar, stop even met beweren dat het voor iedereen gewoon " even aanpassen " is. Als ondernemer kan ik genoeg mensen die hun levenswerk ( 40 jaar onafgebroken 70 uur in de week werken ) tot op de grond toe afgebroken zien worden. Dan snap ik best dat je het zuur krijgt van lekker thuiswerkende, goed doorbetaald krijgende, pas je even aan, egoisten! roepende figuren die zelf een uitgestelde 2e vakantie als grootste offer gebracht hebben....
2 -2
behangdelul
Nou ik ben ook ondernemer toevallig en weet je hoe dat heet? Regeren is vooruitzien. Het kon jarenlang niet op in de horeca, waarom kon ze nu niet met behoorlijke staatssteun een paar maanden uitzingen?
0 -1
TontoKarnaggel
Hmmm, ik zit zelf in de levensmiddelenbranche maar herken dat "het kon niet op in de horeca" verhaal niet zo. En regeren is vooruit zien? Klant van mij heeft een cateringbedrijf en heeft nu 150 man doorbetaald thuiszitten, stond bijna te huilen tijdens het vertellen. Andere klant was een kleine zelfstandige die in maart een lunchroom opende, dure locatie gehuurd, flink geinvesteerd en kon na 3 maanden de zaak sluiten. Dag spaargeld, hallo extra hypotheek, hoe konden die dit nou voorzien?
1 0
behangdelul
Kijk eens in je omgeving, hoeveel restaurantje en eettenten zijn er de laatste 10 jaar wel niet bijgekomen. Er zijn daar echt tropenjaren geweest. En dan zijn er heel veel die dachten groot, groter grootst. Er zijn in de horeca ook heel veel eigenaren met meerdere zaken. En had het al eerder gepost: uitzonderingen daargelaten. Die klant met zijn cateringbedrijf met 150 man: moet je eens nagaan wat die allemaal al niet verdiend heeft om tot 150 (!) man personeel te komen. Die andere klant: dat is echt klote en heb ik bijna meer medelijden mee. Ik zeg ook niet dat het makkelijk is, maar er wordt in NL echt heel veel geholpen door de overheid en "het dan maar opengooien" vind ik ook geen oplossing.
1 -1
BRAMHOUTEN
Stelletje dramaqueens, weet je wel wat je zegt? Jij ontvangt zeker wel gewoon je loon? Er zijn ondernemers die al meer dan 4 maanden gedwongen worden om dicht te zijn al sinds maart 2020, ja bijna een jaar de omzet zien wegvallen. Veel hebben geïnvesteerd om toch open te kunnen maar toch weer dicht moeten. En die nu roepen dat de maatregelen van de lockdown te veel voor ze zijn. En jij noemt die gasten drama queens, en egoïsten. Ga je schamen
3 -1
behangdelul
Ik ben zelf ondernemer overigens maar dat terzijde.
Geen best bedrijf als je het niet 4 maanden op 80% kunt draaien.... vergeet ook niet dat er heel veel bedrijven zijn die fantastisch gaan hè! Voor die ondernemends die net hun zaak verbouwd hebben van de laatste centen en startups: ja dat is zuur. Voor een hoop anderen: niet best als je niet een paar maanden op 80% kunt draaien. Waar is al dat geld van al die vette jaren en ja die zijn er echt geweest. Horeca heeft nog een tropenzomer gedraaid. En nee niet die kroeg waar 20
Man in kan etc.
1 -1
AFCA-B93
Ach, je moet ook niet te veel energie in anderen stoppen als ze niet eens bereid zijn iets te begrijpen. Velen lopen elkaar maar achterna te schreeuwen en scoren daar likes of plusjes mee. En zodra mensen iets niet begrijpen, gaan ze anderen of wat dan ook maar belachelijk maken (schapen, ‘muilkorven’ etc). Want ook dat scoort punten in de maatschappij.
1 -2
bazza25
Door ze allemaal wappie of gekkie te noemen of allemaal te associëren met engel en jensen is zelfde laken een pak.. er is meer kritisch geluid dan die 2 flapdrollen.. herstel-nl bijvoorbeeld waar allerlei artsen en hoogleraren bij afgesloten zitten..
1 0
behangdelul
Nee dat zijn allemaal mensen die vroeger het VMBO niet konden afmaken (heb ik geen seconden minder respect voor begrijp mij niet verkeerd) maar nu allemaal microbioloog zijn...come on man
0 -1
Jelephi
Zaten ze maar afgesloten
1 -1
AFCA-B93
Waar halen jullie al die roddels vandaan? Kom eens met bronnen haha. 9 vd 10 bronnen lullen maar wat
1 -2
3sterrenAjax1
Oriol Domènech. volgens mij normaliter redelijk betrouwbaar.
0 0
AFCA-B93
Eerst maar even afwachten natuurlijk
0 -1
3sterrenAjax1
brobbey gaat niet verlengen. gaat naar dortmund. heeft hij ons mooi aan t lijntje gehouden. verrassend.
0 -1
AjaxDaniel
Hoe goed Haaland ook is, die eindigt sowieso bij de absolute top, zie ik hem niet deze zomer al vertrekken na 1,5 jaar. Dortmund heeft het geld helemaal niet nodig en hij is hun enige kans op een kampioenschap volgend seizoen.
0 0
Dolberg25
Luuk de Jong terug naar PSV...
1 -4
AjaxDaniel
1. Haller is beter
2. Complete kapitaalvernietiging van PSV aangezien Zahavi voor veel geld in de boeken staat.
3. Is toch wss onzin, komt van een roddelkrant
1 0
Ajaxbest
Mooi
0 0
AFCA-B93
Haha hou op hoor, dit zie ik echt niet gebeuren
0 0
Cello
Ik ben blij, dat sommige mensen hieronder het niet voor het zeggen hebben. Je merkt echt aan alles om je heen, dat dit echt meer en meer een maatschappij is geworden waarin geen plaats meer is voor solidariteit met de zwakkeren in de samenleving.
Ouderen geven we maar wat gemakkelijk op, omdat een lapje stof voor je neus en mond te veel gevraagd is. Net als overigens het anderhalve meter afstand houden daar waar mogelijk.

Allemaal egoïsten!. Maar zelfs al zou het niet gelijk gaan om het aantal besmettingen of het aantal doden...... moeten we dan maar de ziekenhuizen laten overstromen met covid-patienten???. Waardoor mensen met andere aandoeningen niet meer behandeld of geopereerd kunnen worden?. Moeten dan covid-patienten, die slecht of helemaal niet meer kunnen ademen, maar afgewezen worden bij de ingang van het ziekenhuis?. Ga thuis maar de moord stikken, want je hebt pech dat je 'oud' bent òf een onderliggende aandoening???. Nee natuurlijk niet!!. Al is het wel waar een flink aantal mensen met hun kritiek op aansturen.

En ja. Dan ga je natuurlijk alles proberen om het aantal covid gevallen terug te dringen. En ja dat is met al die verfoeide regels als anderhalve meter en mondkapjes. Ja mondkapjes...die idd eerst werden afgeraden, maar met voortschrijdend inzicht toch effectiever zijn als zonder mondkapje.
En dan roepen dat mondkapjes en anderhalve maatregel helemaal niks uitmaken???. Ja...als jij en vele anderen het niet willen naleven dan helpt het ook idd niet. Gelukkig doen velen het wel, maar nog steeds niet genoeg.

Het is gewoonweg een grof schandaal, dat mensen puur vanuit een geoïstisch motief reageren en geen ene malle moer om anderen geven. En ja....als ik moest kiezen tussen m'n werk verliezen òf iemand te zien overleven dan kies ik toch echt om iemand te zien overleven. Immers.... werk kan je wel weer vinden in de toekomst, maar iemand die dood gaat komt nooit meer terug.
En dan nog....ik ken in mijn directe omgeving niemand die zijn of haar baan kwijt is (gelukkig). En er zullen best een flink aantal mensen hun baan kwijt zijn, maar gelukkig hebben zij hun leven nog en kunnen ze in de toekomst weer aan het werk (zij het ergens anders). Iemand die dood is zal nooit meer werken!.

Dus al met al kan ik leven met deze verlengde lockdown in d ehoop dat door het verlagen van het aantal covid-gevallen ook de ziekenhuizen ontlast worden....want daar zit ook het grootste probleem, die kunnen de druk gewoonweg niet meer aan en iedereen die voor reguliere zorg daar had moeten zijn kan er niet meer terecht.

Oh ja....en die mondkapjes, die velen verfoeien....die zullen nog wel even blijven, ja ook nu men aan het vaccineren geslagen is. Dat zal wel zo blijven totdat 70-80% van alle mensen is gevaccineerd. Pas daarna zal het verplicht dragen van die kapjes opgeheven worden.
6 -12
Raywaday
Cello, Als ik jouw reactie lees denk ik dat je geen slecht mens bent maar erg naïef.
Het grote probleem is, is dat de regering liegt over veel zaken. Dat kunnen ze doen omdat de volledige media mee liegt. Mensen zoals jij komen niet verder dan het RTL journaal en de NOS. Voor de rest verdiep je je er totaal niet in anders had je er wel anders over geschreven. Over mondkapjes: Nota bene de WHO, had al jaren onderzoek resultaten van mondkapjes gepubliceerd op hun website. Het resultaat is dat mondkapjes NIET werken op de manier hoe en waarvoor wij ze gebruiken. Dit lang door de regering volgehouden. Ineens moeten wij allemaal mondkapjes dragen zonder dat hier een redelijke onderbouwing voor is, zoals bijvoorbeeld een nieuw onderzoek waaruit blijkt dat mondkapjes toch werken. Hierover, en veel van dit soort vergelijkbare beslissingen, worden totaal geen vragen gesteld door de corrupte media.
Media die wel integer zijn, daar worden geen interviews mee gedaan. Of gecensureerd. Jij stelt dat wij allemaal egoïsten zijn omdat wij niet blind achter beslissingen staan zoals mondkapjes dragen. Want dan lopen de ziekenhuizen vol met corona patiënten waardoor andere mensen niet meer behandel of geopereerd kunnen worden?

Wat vind je dan van het feit dat pressies zoals jij het stelt, "we" het allemaal doen om de zorg te ontlasten. Maar vanaf maart 2020 er werkelijk geen een extra IC bed is bijkomen. Zelf mobiele nood oplossingen geweigerd en afgebroken.

In mijn logische visie, als dit echt de reden is, dan zouden ze zich toch ook moeten concentreren op extra bedden?
Diederik Gomers, de coördinator van alle IC bedden werd de vraag gesteld waarom er geen extra bedden werden gecreëerd. Zij antwoord was: Dat doen we niet want als de corona voorbij is dan vervelen al het extra IC personeel zich te pletter omdat er dan te weinig is te doen voor ze. (Dit filmpje kan je zelf opzoeken)

En kom nou niet met hun leugen aan dat extra bedden ongelooflijk moeilijk is omdat er dan extra personeel moet worden opgeleid.
Ten eerste heeft de VVD de IC bedden een tijdje geleden de IC bedden van 2250 bedden, terug gebracht naar 1150 bedden.

Zijn al die mensen met pensioen?
En zo wat? Dan leid je als een gek mensen op.
Nu, na bijna een jaar corona in ons land te hebben, zijn er om pressies te zijn 0 bedden bijgekomen.
2 -1
CFO
Ik ben het bijna geheel met je eens. Alleen ben ik van mening dat het niet nodig is om 70% - 80% van alle mensen te vaccineren om weer terug te gaan naar normaal. Je stuurt op ziekenhuisopnames. Als je ouderen en mensen met een medisch indicatie hebt gevacineerd, dan zou je grotendeels weer terug moeten kunnen naar normaal. Persoonlijk denk ik als 4 - 5 miljoen mensen hebt gevaccineerd dat het er dan heel anders uit zal zien.

Wat ik echter compleet mis in de hele strategie is de antibody testing. Inmiddels zal toch wel een 10% - 15% van de mensen het virus hebben gehad. Deze groep zou je achteraan moeten zetten bij het vaccineren (of in ieder geval niet in de eerste groep moeten vaccineren). Ik zag gisteren ergens een bericht over een bejaardentehuis waar iedereen corona had, behalve degene die het al gehad hadden.

Ik vind het toch aannemelijk dat bijvoorbeeld binnen de thuiszorg dit percentage nog hoger zal liggen. Met de schaarste van de vaccins zou je eigenlijk eerst deze groep op antibody moeten testen, zodat je de vaccins effectiever kan inzetten. De teststraten worden maar voor 50% gebruikt, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Op die manier zou je sneller herd immunity kunnen bereiken.
0 -1
bazza25
Hypocriet dat mensen nu 'ineens ' solidair zijn en nu ineens mensen uit maken voor egoïst.. het grootste gros wat overlijd zit in een verpleeghuis.. nou op die doelgroep schijten wij als maatschappij al ruim 15 jaar..en nu zijn we in eens solidair..Hypocriet vind ik een beter woord..
Je hebt het over een verschil tussen werk kwijt zijn en dood.. jij hebt maar half het besef denk ik wat er gaande is in de maatschappij onder de oppervlakte door de tunnelvisie van corona.. we verliezen veel meer toekomstige levensjaren dan dat we nu redden.. want besef wel dat de gemiddelde corona overledenen tussen de 78 en 85 jaar is of onderliggend comorbide is.. corona is echt geen griepje maar je kunt je wel degelijk stellen of de maatregelen proportionaliteit bevatten..
3 0
Jelephi
Hear hear. Mooie rationele uiteenzetting
0 -1
Thaschja
wat een verhaal , haha, haal gauw een spuitje.
4 0
AFCA-B93
Zodra mensen niks zinnigs weten te melden gaan ze anderen maar belachelijk maken, want dat scoort altijd wel bij anderen. Met je ‘gauw spuitje halen’.

Ik zie je naam al een tijdje voorbij komen op AS, maar op een zinnige uitspraak, over voetbal of dit onderwerp, heb ik je nog niet kunnen betrappen.
1 -3
FlyingDutchMan
Goed gesproken kerel, helemaal mee eens. Te bizar dat mensen het nog steeds niet inzien..
0 -3
sjaakthenler
Ziekenhuizen zijn toch al overvol? Wat heeft die lockdown nou geholpen? Hoeveel bedrijven wil je nog om zien vallen? Dit gaat voor een boel mensen niet eens om hunzelf, maar doordat zij anderen kapot zien gaan. Daarnaast als je de cijfers erbij pakt, valt het echt niet te rechtvaardigen het land nog langer in lockdown te houden. Dit moet na 9 februari echt stoppen. Opschieten met die vaccins.
3 -3
Cello
Die lockdown heeft niet genoeg geholpen, omdat die lockdown in combinatie met de maatregelen (mondkapje, anderhalve meter) niet genoeg worden nageleefd.
Je zegt dat dit voor een boel mensen niet om hunzelf gaat??. Ik zou me kunnen vergissen als je de reaktie's hieronder leest. Iedereen is maar met zichzelf bezig of redeneert vanuit zichzelf.
Welke cijfers rechtvaardigen het niet Sjaak?.
Zolang de ziekenhuizen overvol blijven is er altijd een rechtvaardiging voor een lockdown. Ja zelfs als het aantal covid-gevallen drastisch afnemen. Pas als het gevolg van de afname in covid-gevallen gepaard gaat met een daadwerkelijke daling van ziekenhuisopnames zal het houden van een lockdown minder of niet meer te rechtvaardigen zijn.
En voorlopig zal tijdens het vaccineren de mondkapjes en anderhalve maatregel blijven bestaan.....tot het moment dat 70-80% van de bevolking ingeënt is. En dat kan nog wel een hele poos duren, zeker nog wel meer dan een half jaar tot bijna een jaar. Het is namelijk wel een hele logistieke operatie om ruim 17 mio mensen (en daar ongeveer 70-80% van) te vaccineren.
0 -7
JOHANisGOD
Je ziet in Engeland wat er gebeurt als je de teugels laat vieren.
3 -5
bazza25
Puur een aanname dit..
2 0
JOHANisGOD
Prachtig geschreven Cello.
Geen speld tussen te krijgen.

Gelukkig is de overgrote meerderheid van de bevolking het met je eens.

Laten we hopen dat de enorme drama's die we in Noord Italië zagen en nu in Engeland, ons bespaard blijven.
3 -8
Bky
Je denkt echt dat mensen die kritisch zijn op de maatregelen gelijk staan aan mensen die staan te juichen om ouderen te vermoorden of niet? :")
9 -2
Cello
Je kunt het onmogelijk los zien van elkaar. Het één is namelijk het gevolg van de ander. Je niet (willen) houden aan die maatregelen treft namelijk vooral de 'zwakkeren' in de samenleving. Dat zijn de ouderen, dat zijn de mensen met onderliggende kwalen. En vergeet niet....dat vele die jong en voor het oog helemaal gezond zijn ondanks alles toch chronische klachten voor de rest van hun leven kunnen houden nadat ze eenmaal covid onder de leden gehad hebben. En in meest erge vorm de rest van hun leven enige medische zorg nodig hebben. Maar ja....je bent dan niet dood gegaan, want je was jong en gezond, tog?.

Mensen die kritisch zijn op simpele maatregelen als anderhalve meter en het dragen van een mondkapje vind ik gewoonweg egoïsten. Zij doen net alsof hun halve wereld in stort. Nou....ik draag wel een mondkapje (daar waar noodzakelijkerwijze geen anderhalve meter gehouden kan worden) en ik kan vrijwel alles doen en laten wat ik eerst ook kon.

En voor mensen, voor wie het dragen van een mondkapje medische problemen oplevert, daar wordt een uitzondering voor gemaakt. Al moet je je afvragen of ze daar uiteindelijk wel zo blij mee moeten zijn....want dan is er veelal al sprake van een onderliggend probleem, waardoor je met covid exposure alleen maar meer risiko loopt op grotere gezondheidsproblemen.....
4 -8
JOHANisGOD
Logisch.

Engeland is zwaar de fout ingegaan door te versoepelen.

Je ziet nu het enorme drama wat zich daar afspeelt.
4 -6
Jelephi
Off: Schone dichtbij terugkeer naar Ajax

https://www.soccernews.nl/news/774659/ajax-nog-maar-een-stap-verwijderd-van-akkoord
2 -2
Soccerskins
Moet Mo z’n nummer weer afstaan haha
0 0
AFCA-B93
Fantastisch natuurlijk, ik zie hem meer als een opvolger voor Huntelaar, de man van de ervaring en het begeleiden van de jonkies.
1 0
Cello
In die rol wel, maar eigenlijk niet echt meer als basisspeler bij Ajax. Velen zijn alweer vergeten, dat 2 seizoenen geleden bijna iedereen op AS klaar was met Lasse en dat men vond dat hij eigenlijk niet meer kon op het middenveld bij ons. Te traag en kon het bijna niet meer belopen allemaal.
Maar goed.... we gaan het wel zien òf hij terug keert.
0 0
behangdelul
Ik ben/was een van hen, maar dit is nou een prima nummer 13-14-15-16 voor de selectie.
0 0
Jelephi
Prima ingrijpen zo. Weet dat AS achter je staat.
0 -1
Thaschja
Ja lees ik ook .
0 0
jollie18
Ajax en Schone zijn bijna akkoord als het gerucht waar is
2 0
3sterrenAjax1
waar lees je dit?
0 0
jollie18
Op soccernews een gerucht uit italie
1 0
3sterrenAjax1
thanks.
0 0
Web
Hoe oud is Schone?
0 0
jollie18
34 jaar is Schone
1 0
Web
Niet meer aan beginnen vind ik
3 -1
3sterrenAjax1
eens. dit is nu eens n keer wel n slecht signaal aan de jeugd. typische breedteaankoop aangezien met klaassen kudus en gravenberch t middenveld al staat. daarachter horen talenten zoals taylor regeer etc.
0 0
MPAjax
simpel als zijn salaris omlaag gaat door een slechte economie dan is de lockdown gauw voorbij
0 -1
behangdelul
Ja want de MP die 120 uur per week draait wordt echt overbetaald pffff
0 -1
MPAjax
9 feb word het verlengt naar 1 april
6 0
Bensco
Mooi, ik hoop dat die hele pleuris economie in elkaar klapt. Kunnen we eindelijk weer eens een fatsoenlijk huis kopen ipv deze tering bedragen te betalen.
3 -5
3sterrenAjax1
geen zorgen kerel. de hele economie zal in elkaar klappen want dat is 1 van de doelen. je schulden zullen kwijt gescholden worden in ruil voor al je bezittingen. je zal dus totaal afhankelijk van de staat zijn. zorg wel dat je straks id pas loopt qua denken, doen en voelen want anders word je uitgesloten van t publieke leven en mag je niet eens meer n brood kopen.
6 -8
PetrosQ
Jij zou sci-fi moeten schrijven
1 -2
3sterrenAjax1
ik wist niet dat het world economic forum sci-fi schreef. ik dacht dat dit een globale denktank was die plannen maakt voor de vormgeving (en in dit geval herstructurering) van het wereldwijde economische systeem (o.a. geen fysiek geld meer, geen privebezit). de world health organization doet t zelfde, alleen dan op t gebied van "gezondheid" (o.a. zonder vaccinaties geen toegang tot t publieke leven). je kan wat ik hierboven aankaart gewoon teruglezen op hun websites en in hun verslagen. dus allesbehalve sci-fi maar n blauwdruk voor onze wereld na covid. kwam die "crisis" toevallig even goed uit.
6 0
Bky
"When money dies" is geen fictie hoor. Is gewoon een geschiedenisboek.
1 0
Web
Ik heb het met je te doen
Als ik zo zou denken over dit land, was ik er niet meer.
0 -3
3sterrenAjax1
toch zul je over 10 jaar terugdenken en realiseren dat ik gelijk had. mark my words! ik ben wat dit betreft jaloers op jou. ignorance is immers bliss.
9 0
Tinus
Het is verdikkeme een groot complot.....
Ziekenhuizen, kabinet, oppositie, rivm, ze spelen allemaal onder één hoedje.
1 -5
Bky
Komt nog wel.

En ik gun ze het van harte.
1 -3
Bensco
Gaat ook gebeuren. De overheid houdt met die NOW regelingen de hele economie in een kunstmatige coma. De hele wereldhandel neemt af evenals de Nederlandse economie maar om een of andere vreemde reden lag het aantal faillisementen lager dan het jaar daarvoor toen we de wind in de rug hadden. Economen van de grote banken en het CBS vermoeden dat de NOW nu bedrijven in stand houdt die niet levensvatbaar meer zijn. De eerste klappen gaan dit jaar ook vallen. De eindafrekening is rond deze periode en daar gaan de bedrijven rode cijfers schrijven met maatregelen als gevolg waardoor de werkeloosheid zal stijgen en investeringen uitblijven. En als investeringen uitblijven zullen opdrachten voor andere bedrijven ook uitblijven. Ze kunnen dit niet eeuwig vol blijven houden, het lijkt aardig te lukken maar er is veel beweging in het bedrijfsleven.
3 0
Bky
Ja tuurlijk gaat het gigantisch klappen. Spaar maar wat op voor de komende 10 jaar, want dit wordt verschrikkelijk.

Eerste horde worden de jaarcijfers van de banken de komende maanden.
2 0
Bensco
Even uit nieuwsgierigheid, waarom zijn de cijfers van de bank zo belangrijk?
1 0
Bky
Omdat die al op omvallen stonden voordat er iets aan de hand was. Verschillende grote banken hebben een enorm solvabiliteitsprobleem. ABN Amro is daar een van. De banken houden op dit moment het systeem van schulden in stand, o.a. waarmee we nu de coronamaatregelen mee financieren. Trek die kaart eruit en je systeem klapt, je financiering klapt en 2007 was een briesje met wat dan komt.

En dat Komt dus naar buiten als ze hun jaarcijfers naar buiten moeten brengen.
1 0
Bensco
De meeste kapitaal injecties uit die tijd zijn toch al terugbetaald? Alleen de SNS niet maar daar is de staat eigenaar van geworden en kon de injectie worden afgeschreven.

Ik ga het de komende maand wel in de gaten houden. Het cijfer seizoen is begonnen, nu gaat het interessant worden.
0 -1
Bky
Hun eigen vermogen is lang niet groot genoeg om die troep die ze nu op de balans hebben te dekken. Onmogelijk.
0 0
JOHANisGOD
Jij bent tegen deze lockdown.

Hoe zou jij het doen, als je het voor het zeggen had?
Hoe zou jij het virus onder controle brengen, enzovoort.
1 -6
Bky
Scholen, winkels en restaurants weer open. De rest weer open als de lente aanbreekt.
Proportionaliteit weer in ogenschouw nemen.

En het narratief laten varen dat je dit virus onder controle kan krijgen. Want dat lukt dus niet zonder extreme neveneffecten. Het Is een utopie.
7 -2
JOHANisGOD
Oh hoe Engeland het ongeveer deed.

Geweldig idee.
2 -5
Bky
Precies, een veel betere optie.
1 -1
JOHANisGOD
https://www.parool.nl/wereld/corona-raast-met-noodgang-door-vk-artsen-beslissen-over-leven-en-dood~b741b34b/?referrer=https://www.google.com/
1 -5
JOHANisGOD
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5207879/britse-mutatie-dominant-coronavirus-engeland-verenigd-koninkrijk
1 -4
JOHANisGOD
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1855860562/mortuarium-ziekenhuis-bij-londen-vol-lichamen-nu-in-tent
1 -4
Bky
Die sensatieberichten doen me niet zoveel. Ja, er zullen mensen dood gaan en ook ik vind dat niet leuk. Maar dood gaan is ongeveer het enige wat je zeker weet in het leven. We hebben dit jaar een angst gekregen om dood te gaan die buiten proportie is. Als je oud bent ga je dood. Als je oud bent en er is een virus ga je eerder dood. Heel erg kut.

Om dat te beperken in deze tijd kunnen we best maatregelen nemen, maar ergens moet je een grens trekken en voor mij is die allang bereikt.

Ik ben namelijk banger voor de enorme schade die we nu aanrichten wat we ongetwijfeld in de lengte van jaren zullen gaan voelen en wat vele levens totaal op zn kop gaat zetten. Het Is niet dat ik hier sta te juichen om alle oudjes te vermoorden. Ik kies hier in een dilemma voor een ander narratief.

En als jij vindt dat me dat een verschrikkelijk mens maakt, dan is dat maar zo.
11 -2
1eringzuid2
Mee eens. Heel bot gezegd investeer ik liever in de toekomst van mijn kinderen dan dat ik het leven van mijn ouders ga rekken.
0 0
Ajax114
Helemaal eens, kunnen de zorg opschalen maar dat houden ze consequent tegen, sneltesten kunnen we doen maar houden ze tegen, medicijn HCQ in combi met ZInk en ook Ivermectine wat heel goed heeft geholpen bij veel mensen werken ze tegen, gezonder leven met name Vitamine-D wordt niet gepromoot, Grootschaliger vaccineren doen ze niet. Dat laatste omdat ze daar niet kundig genoeg voor zijn de ambtenaren. Het zijn een stel onbekwame en onbetrouwbare figuren die Rutte en De Jonge.
3 -1
BRAMHOUTEN
Ik ben het helemaal met je eens. Dood gaan hoort bij het leven en waarom moeten we allemaal 100 worden? Als ik zie dat 100 jarige worden ingeënt denk ik, kunnen ze niet meer logisch nadenken
6 0
Bky
De huidige 17 miljoen mensen hebben in ieder geval een jaar minder geleefd.

17 miljoen gelukkige levensjaren zijn verloren gegaan.
5 0
JOHANisGOD
Je mag je mening hebben, maar ik zit hier met een verpleegkundige naast me, die in het AMC werkt en ze vindt dat je pist op de zorg, op de artsen en verpleegkundigen.

Maar dat is haar mening en dat mag ook.

Het beste verder.
Prettige avond.
Ik ga haar troosten.
1 -8
Ajax114
Moet ze bij Rutte zijn, die heeft alles kapot bezuinigd en zelfs nu in crisistijd weigert hij om de zorg op te schalen. Waarom horen we daar nooit iets over van de media die lockdown propaganda doen. Er kunnen zo 500 bedden inclusief personeel worden geregeld maar ze weigeren gewoon botweg.
4 0
BRAMHOUTEN
Doe dat, dat is helaas de gevolgen van jaren lange bezuinigingen. Ik hoop.dat ze snel weer wat meer lucht krijgt en jou weer aandacht kan geven. Ik ben van mening als mensen blij zijn, kunnen sporten en samen kunnen knuffelen veel.meer weerstand hebben waardoor het virus minder schade kan aanrichten.
3 0
HulshofD
Niet elk ziekenhuis ligt vol. De steden zijn de dupe, niet alles is naar de filistijnen.
0 0
Bky
Nogmaals dit soort emo berichten doen me niet zoveel. Maar veel succes met haar. Ze doet goed werk. Jammer dat de meerderheid van Nederland dat de afgelopen 10 jaar niet vond. Was hun mening.
3 -1
AFCA-B93
Gozer, prima dat je een andere kijk erop hebt dan Bky, dat heb ik namelijk ook, maar ieder z'n eigen visie. Maar je lokt echt alleen maar discussies uit op deze manier die nergens heen gaan. Hij heeft zijn mening en jij jouwe, laat het want je gaat 'm toch niet anders laten denken.
2 -2
MPAjax
bedenk wel dat buitenlanders hier makkelijk kunnen kopen, dat hebben ze slecht geregeld, te liberaal dus dan is de prijs nogsteeds hoog
0 -1
Bensco
Dat is ook een beetje het plaatje wat je nu ziet. Veel buitenlandse beleggers die huizen opkopen en verhuren voor woekerprijzen. Enerzijds heb je dat kapitaal voor nieuwbouw nodig maar anderzijds geven we onze broodnodige huizen in handen van Chinese en Poolse (ik doe een aanname dat het vooral die zijn) beleggers. Het is ook gewoon door het wanbeleid wat de ECB momenteel voert dat deze hele situatie is ontstaan.
0 0
AFCA-B93
Haha, die voel ik wel ja. Hoewel ik alleen m'n afstudeerstage moet doen, zit ik oriënterend rond te kijken naar huizen en naar mogelijke hypotheken. Om droevig van te worden
1 0
Bensco
Niet om je dromen de grond in te trappen maar als alleenstaande is het vrij kansloos eigenlijk. Ik verdien vrij goed maar ook ik heb de nodige moeite om wat te vinden. De huisprijzen zijn echt absurd hoog en zullen volgens de laatste prognoses nog verder gaan stijgen met gemiddeld 4 a 5%. Dat zijn echt significante stijgingen die het straks nagenoeg onmogelijk maken voor starters om de markt op te gaan.
1 0
AFCA-B93
Het ergste vind ik nog dat als je eenmaal een woning hebt, en je woont er een jaar of wat, je er bij verkoop veel minder voor terug krijgt als het dan ‘eindelijk’ eens in elkaar stort met de prijzen. Poef. Geld weg.
0 0
Bensco
De vraag is alleen of het wel in elkaar gaat storten. De geschiedenis leert ons van wel aangezien in 2008/2009 de woningprijzen in elkaar kelderde en in de jaren 80 gebeurde hetzelfde. Vastgoedbellen zijn dus niet ongewoon. Het probleem is alleen dat het hier een 2 zijdig probleem is. Aan de ene kant is het gewoon een kwestie van vraag en aanbod (teveel vraag, te weinig aanbod) aan de andere kant is het ook de ECB die zeer leidend is in dit verhaal met de extreem lage rente. Mensen kunnen makkelijker lenen maar tegelijkertijd wordt je ook gedwongen om te beleggen omdat sparen je geld kost. Het gevolg is dat die 2 elkaar hebben gevonden en iedereen is gaan beleggen in vastgoed. De vraag is nu hoelang dat nog houdbaar is. Als de komende 2 jaar de zooi in elkaar klapt staan er weer zat huiseigenaren onder water. Maar niemand weet wanneer en of het überhaupt gaat klappen of dat het voorlopig nog doordendert.
1 0
Fredschuit1
En dan nog straks een avondklok ook. Ze zijn helemaal de weg kwijt.
7 -3
Bky
Alleen samen krijgen we de overheid onder controle.
7 -4
JOHANisGOD
Hoe?

Samen?
80% is het eens met de lockdown.
2 -7
RickyAFCA
Hoe kom. Je toch aan die 80 procent
0 0
JOHANisGOD
https://nos.nl/artikel/2364061-verreweg-meeste-nederlanders-hebben-begrip-voor-verlenging-lockdown.html
6 -9
BRAMHOUTEN
Dat is een onderzoek waarbij 2100 mensen zijn ondervraagd. Lekker representatief
7 -6
DaarHoordenZijEngelenZingen
Heb jij een beter onderzoek?
3 -4
Fredschuit1
De mensen om je heen. En dat is bij lange na geen 80 procent. Denk dat 90 procent geen begrip heb voor de maatregelen tijdens een lockdown.
5 -3
JOHANisGOD
De mensen om je heen.
Hahhaahhhaaahhhaaahhhaaa.
Zo representatief.

Ik hoop dat je een grapje maakt.
3 -5
JOHANisGOD
Dat is zeker representatief in Nederland.

In Nederland heb je ongeveer 2000 mensen nodig voor een steekproef met een zekerheid van 95%.
2 -5
Bky
Da's niet het enige criteria en dat weet jij ook wel.
6 -2
JOHANisGOD
Wat is er niet goed aan deze enquête.

Kun je uitleggen wat er niet goed is gegaan?
1 -7
Bky
Een onderzoek Is niet extern valide alleen omdat je 2000 mensen hebt. Dat is pertinente onzin.
3 -2
JOHANisGOD
Geen antwoord op mijn vraag.

Nog eentje voor je.
Hoeveel wil je er nog hebben?
Overal zie je ongeveer dezelfde cijfers.
Het spijt me voor je.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5186361/enquete-tweede-lockdown-strengere-regels-regionaal-golf
1 -3
Bky
Ik wil best geloven dat het klopt. Maar wat moet ik ermee? Wat wil je er mee zeggen?
0 -3
JOHANisGOD
In plaats van antwoord geven, stel je een vraag.

Haha.
Het is goed zo.
1 -3
Bky
Ik gaf je toch gelijk dat ik doe onderzoeken best wil geloven? Ik heb er niet zoveel problemen mee als er meer mensen dit prima vinden.

Ik reageerde alleen op je claim dat omdat je 2000 mensen hebt je onderzoek extern valide is. Die uitspraak klopte gewoon niet.
1 0
Jelephi
Uitgeluld
0 -1
Web
Nou
0 -1
Bky
Ik heb geen begrip voor de maatregelen.
11 -7
Web
Heb je toch een probleem
Kun je in maart proberen te veranderen
4 -7
Bky
Hoezo heb ik een probleem? Ik mag er toch geen begrip voor hebben? Ik volg alle maatregelen braaf op maar ik heb er geen begrip voor.

En nee, in maart gaat niets veranderen. Volkomen illusie, maar er gaat wel veel veranderen in de komende jaren. En ik gun iedere ja-knikker dat van harte. Want daar hadden we begrip voor.
9 -4
Web
Zeker hoef je er geen begrip voor te hebben
Jij volgt het braaf op. Dan valt probleem wed

Er stond in je laatste zin
En Nee gaat niets veranderen
Toch de meerderheid die het anders ziet?
0 -1
JOHANisGOD
Wat bedoel je met ja-knikker?
1 -3
Bky
Da's niet zo heel moeilijk toch? Da's je "80 %".
0 -1
Web
80 procent, wat is democratie?
0 -1
JOHANisGOD
Waarom zijn het in jouw ogen ja-knikkers?

Omdat ze het eens zijn met de maatregelen of omdat de overgrote meerderheid een andere mening heeft dan jij?
2 -1
Bky
Ja ze zijn het toch eens met de maatregelen? Dat is toch wat een ja knikker doet.
2 -3
Web
begrip hebben,
Zou dat ook kunnen?
Ja knikkers denken niet na
1 -1
JOHANisGOD
Oh je gaat nu zo doen.
Jammer.
1 -1
Bky
Wat Is "zo"?
1 -3
koppensneller
En waarom mag ik na 8 uur nog steeds geen biertje kopen bij de AH ? Weet iemand dat ?
7 -1
3sterrenAjax1
omdat je gewoon slaafs je in je holletje moet laten nemen. je bent erg hardleers. meer msm kijken en snel n beetje. je bent nog niet voldoende geprogrammeerd. straks kunnen we gelukkig via het sociale beloningssysteem mensen zoals jou uitsluiten van de maatschappij. dan is t over en uit met mensen die niet slaafs volgen.
15 -4
MPAjax
je slaat de "spijker" op de kop "man"
1 -1
Middenweg401
Grappig dat je juist denk dat de mainstream media manipulatief zijn. :)
2 -9
3sterrenAjax1
haha. dat denk ik niet. t geldt voor zowel alternatieve als de mainstream media. echter zijn de msm veel groter en krachtiger en spelen zij een sleutelrol in deze hele gecreëerde crisis. dus zijn de msm nu meer n gevaar voor mij dan de alternatieve media.
iets anders. je reacties lezende komen er 2 hele duidelijke persoonseigenschappen naar voren (en dat is knap gezien je korte reacties): vooringenomenheid en zelfingenomenheid. twee eigenschappen waardoor mensen vaak de plank mis slaan. doe er iets mee zou ik zeggen.
5 -4
Middenweg401
Zegt hij heel zelfingenomen..
Man man..
2 -3
3sterrenAjax1
t was n goedbedoeld advies. toch weer die rigide vooringenomenheid van je die opspeelt (zich deze keer uitende in n vijandige attributiestijl). zwaar leven heb je : )
3 -3
Bky
Omdat je niet te willen hebt in dit land. Je moet je bek houden, belasting betalen en bukken.
17 -4
Web
Ik moet hier niet komen, dit is niet de maatstaf van Nederland
75 procent van de Nederlanders staan achter de maatregelen ( balen ook gigantisch )
AS is niet de maatstaf van Nederland
Die begrijpen dat je dit virus de kop in moet drukken, vooral nu de Engelse variant de kop op steekt
En er grote gevolgen voor de ziekenhuizen komen, geen ruimte meer voor de normale zorg operaties enz
Dat moet je niemand aan willen doen
Nee de jongeren worden er niet ziek van, maar kunnen het wel doorgeven aan grootouders
En doen ze dit alleen in Nederland? In Duitsland hebben ze het al over 1 april
Geen land in de wereld waar ze geen maatregelingen nemen
Maar die zien het allemaal verkeerd?
3 -13
ÁlvaroRecoba
Hoeveel dictaturen waren er in de jaren zestig, zeventig en tachtig in Latijns-Amerika, Afrika, Azië en Europa? Tientallen. Had Den Haag moeten redeneren: nou, misschien zit daar wel wat in, de anderen doen het ook? En dan het strengste voorbeeld volgen?

Wat iemand anders doet, wat ergens anders gebeurt, is nooit de maatstaf. Beoordeel de dingen op hun merites, niet op afgeleides.
2 0
Deepblue
Relax.
Je hebt het al een jaar overleefd. De kans is aanzienlijk dat je komend jaar ook wel overleefd. Om je (wellicht) wat gerust te stellen. Er was in 2020 geen oversterfte in de leeftijd onder 65! Hoera!
7 -1
Bky
"Ik moet hier niet komen, hier word ik geconfronteerd met mensen die er anders over denken, heel eng. Ook best veel wat niet overeenkomt met mijn samengeraapte onderzoekjes die het narratief moeten ondersteunen. Ik ben Web, de alwetende NOS kijker. Fuck de rest".
11 0
AFCA-B93
Onnodig om iemand zo te kakken te zetten, vind je niet?
1 -3
Bky
Nee hoor. Doet ie andersom ook. Vinden we prima van elkaar joh en mag ie ook bij mij doen.
3 0
Amster
Als jij denkt dat dit niet de maatstaaf is voor Nederland, dan vergis je je heel erg. Of je leeft in zo'n ontzettende bubbel.
8 0
Middenweg401
Lees zijn 2e regel anders nog even.
0 -3
3sterrenAjax1
net zoals 90% gevaccineerd wil worden zeker? haha. ben benieuwd straks. zou kunnen hoor. echter kan n poll 2 functies hebben. de meest bekende is om de publieke opinie te peilen. de tweede is om de publieke opinie te beïnvloeden. we gaan t zien.
9 -1
Middenweg401
Want elke journalist of onderzoeker wil het volk sturen?
Je bent een soort Q-light?
2 -9
Raywaday
Niet elke journalist misschien maar wel hun baas.
Zoals jij hier op dit (thanks god) vrije blog misschien kan lezen en voelen zijn de meeste mensen tegen het beleid en hebben veel vraagtekens bij dit killer virus dat rechtvaardigt om de hele wereld economie te slopen met alle schrijnende gevolgen van dien. Het mag duidelijk zijn dat je bij de MSM totaal geen kritisch geluid hoort. En als het wel kritisch is dan is het juist de andere kant op. Dus dat de regering zogenaamd te soft met hun maatregelen zou zijn.

Of je het nu eens bent met wat er nu gebeurd of niet, het zou toch normaal zijn als er ook andere meningen gehoord zouden kunnen worden op tv?
2 0
3sterrenAjax1
n enkele journalist heeft niet de vrijheid om te bepalen wat hij schrijft en ook niet wat voor poll uitgevoerd en gepubliceerd wordt. de boodschap die n artikel of poll moet hebben wordt door de baas bepaald. ik kan dit weten aangezien ik meerdere vrienden heb die als journalist bij toonaangevende media werken en we t hier vaak samen over hebben. de baas vindt dat de overheid en media pertinent met dezelfde mond moeten praten. hier komen ze ook eerlijk voor uit. was laatst nog een bericht over van de nos waarin 1 van de media-bazen dit ook daadwerkelijk uitsprak. de tijd waarin de media de overheid kritisch benadert en zodoende controleert is voorbij. maar ik snap jouw reactie wel hoor. jij vindt t veiliger en minder lastig om in voorgekauwde leugens te geloven dan dat je zelf aan waarheidsvinding doet. iets wat essentieel is in deze tijd omdat de media dat dus niet meer voor je doet.
6 -2
Amster
Kijk gerust eens op :
https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/70895ned/table?fromstatweb
Voorbeeldje :
Aantal doden leeftijd 0 - 65 :
wk52 2018 : 408
wk52 2019 : 410
wk52 2020 : 425
Aantal doden leeftijd 65 - 80
wk52 2018 : 909
wk52 2019 : 936
week52 : 1127
Aantal doden leeftijd 80+
wk52 2018 : 1584
wk52 2019 : 1682
week52 : 2267
Dus de grootste exponentiele groei (600 van de 800) zit hem in 80 plussers!
Zien we nou echt oprecht niet, hoe fucking debiel het is, dat we het land volledig dichtgooien omdat er door het milde virus een oversterfe leeft op 80 jarige? Fuck ik zou willen dat ik ooit 80 kan worden, top leeftijd.
Wat is dat toch, dat we ineens het leven zo lang mogelijk willen extenden ten kosten van alles.
14 -4
Deepblue
Sterker nog, mijn oma van 94 zou willen dat het minder streng was.
Eenzaamheid is erger voor veel ouderen dan de dood (die onvermijdelijk is) een paar maandjes eerder.
14 -1
Amster
Yep.. https://www.ad.nl/binnenland/cees-87-sprong-van-negen-hoog-liever-dood-dan-weer-de-eenzaamheid-van-een-lockdown~a35d358d/
2 -1
AFCAjax
zal vervolgens ongetwijfeld positief zijn getest op corona en meegeteld zijn in de coronadoden.
"nieuwe variant corona gedraagd zich als sluipwesplarve"
1 -1
Middenweg401
20 tot 25% in die groep daaronder is nihil? Ondanks alle maatregelen die we nemen.
0 -1
Deepblue
onder de 70 is >70% onderliggend lijden.
4 -3
Joker
Mag het eigenlijk niet zeggen van de overheid, maar lees artikel 30 van het verdrag universele rechten van de mens prent die in je hoofd print het uit neem het overal mee naar toe

2x een a4 hartstikke eenvoudig simpele taal dit staat boven de grondwet/wet

Weet je gelijk waarom kerken die wel het lef en een bak met geld hebben dus hun zin krijgen
weet je gelijk waarom mensen met geld wel hun zin krijgen tv programms met meer dan 5 man
geen teams meetingen in het kabinet daar kan je wel met meer dan 3 man samen zijn.
weet je gelijk waarom voetbal niet hoef te stoppen.

en geloof me het werkt zelf wel afvragen of het steeds de moeite waard is.

LOCKDOWN AVOND KLOK in strijd met alles . laat je niks opleggen als je dat niet wilt

Als dit 5 jaar geleden in Rusland china had plaats gevonden dan hadden we dat onder het noemer onderdukking geplaats.

ik werk naast een begraafplaats crematorium echt waar af en aan die wagens
8 -2
3sterrenAjax1
dit gaat tot 2025 duren. mark my words. af en aan zullen er zogenaamd nieuwe mutaties/nieuwe virussen opduiken. bill gates en onze eigen koning hebben al aangegeven dat het volgende gevaar een bio-aanval is met n virus. die mensen zitten dicht op t vuur dus reken maar dat de komende jaren we zoiets nog kunnen verwachten (een soort 9-11 maar dan met n virus). na deze periode hebben we eindelijk n heerlijke nieuwe wereld. zonder enig prive-bezit, iedereen n vaccinatiepaspoort, n surveillance staat, n sociaal-beloningssysteem voor elke burger. we liggen ruim op schema om voor 2030 zover te zijn. de burger mag trots op zichzelf zijn dat ze dit allemaal slaafs hebben laten gebeuren.
7 -4
Jelephi
Lekker tot 2025 thuiswerken en doen alsof ik aan het werk ben terwijl ik de hele dag lig te gamen. Mooi toch
1 -1
BRAMHOUTEN
Het is een grote poppenkast. De besmettingen dalen, de opnames dalen maar we gooien de hele economie nog 3 weken langer op slot. Iedereen moet thuiswerken maar de virologen zijn elke dag bij Jinek en npo1. Ze vinden alle aandacht prachtig. Hun wereldje veranderd niet. Krijgen nu meer aandacht en salaris wordt lekker doorbetaald. O ja ze krijgen nog een bonus voor hun tv optreden ook. Dat er ondernemers er aan kapot gaan en gezinnen waarbij mensen in de retail werken in de financiële shit komen is niet zo belangrijk
14 -4
paulis
We gaan lockdown in tot minimaal mei en daarna leven in een Chinees model samenleving.

Alles naar de klote; kappers, cafés restaurants, diskotheken, detailhandel, tienduizenden zzp'ers de gehele evenementensector, boeren en vissers werd al aan gewerkt maar gaan met nieuwe stikstofwet en green deal helemaal kapot.

= afhankelijk van staat en klein groepje multinationals = The Great Reset
14 -4
BRAMHOUTEN
Ben er ook bang voor. Want na de Britse variant komt het Duitse variant, die schijnt nog veel heftiger te zijn
11 -2
Joker
en de chinese 2.0 variant
11 -1
ÁlvaroRecoba
Ik heb hele vervelende dingen over de Zuidwest-Veluwse variant gehoord, die eraan zit te komen. Angst-bij-voorbaat schijnt goed te helpen ertegen.
5 0
Deepblue
Das fijn, want angst-bij-voorbaat wordt tegenwoordig zonder recept en gratis verstrekt.
6 0
Amster
Mondkapjes plicht ook zoiets. Eerst werkte het niet, toen weer wel en werd het verplicht. Dan moeten de winkels sluiten terwijl mondkapjes plicht en max capaciteit, waarmee eigenlijk wordt gezegd dat de mondkapjes dus 0! effect hebben gehad. Maar als nog is die verplicht.

Maar stel gerust geen kritische vragen.
13 0
ÁlvaroRecoba
Exact, ik heb tot dusver ook niet één onderzoek gezien dat het bewijst, integendeel, niets te vinden.
Intussen wimpelde De Jonge vragen over verplichtstelling weg: het extra beetje (van tachtig naar honderd procent van de mensen) had hij niet laten onderzoeken (hoe zou dat ook kunnen, als er geen effect ìs) en, het ergste, de plicht was nodig voor de handhaving, want die was in verwarring: de ene burger droeg er een, de andere niet, wat te doen? Maar wáárom moet er op een overheidsadvies gehandhaafd worden?! Niet, dus, maar met zo'n omkering van zaken heeft het zichzelf geregeld. Volgens Ollongren is wetenschappelijk bewijs ook niet nodig, in zo'n geval. Kwestie van gedragsexperiment. Je zou toch...
7 0
ddavidd99021
Ik woon zelf niet in Nederland dus bekijk deze hele discussie van een afstandje.

Ik snap werkelijk waar niet waar sommige mensen zich zo druk over maken. Een klein lapje stof voor je mond houden, that's it. Zelfs al zou het totaal niet werken, wat is de moeite? Sommige mensen doen alsof de overheid ze verplicht door een rietje te ademen, stel je toch niet zo aan!. Sure, er zullen vast mensen zijn die daadwerkelijk een medische aandoening hebben waardoor het dragen van een mondmasker oncomfortabel is (of zelfs niet mogelijk) die mensen hebben dan ook een uitzondering.

Of het nou wel of niet werkt, er is een KANS dat het meehelpt aan de bestrijding van dit virus, dan is het toch een heel erg kleine moeite om dat ding eventjes voor je mond te doen?

En ja, de communicatie van de overheid was ronduit belabberd. Waar ik woon hebben ze vanaf het begin mensen gevraagd om dit te dragen en dat gebeurd dan ook zonder al die heisa. Kleine moeite met mogelijk grote gevolgen. Je zal maar net iemand niet besmet hebben die anders overleden zou zijn.
3 -8
Bky
Het werkt niet. We hebben het gezien. Doe dat achterlijke onding weg.

we gaan toch ook geen Pipo de clown neus opzetten. We zijn toch geen achterlijke idioten hier in dit land?
10 -1
ddavidd99021
God wat een ongelooflijk kinderachtige reactie. "Het werkt niet. We hebben het gezien." Daar zijn de (wetenschappelijke) meningen dus nogal over verdeeld.

Als het 100% feit was dat het niet werkt ben ik het uiteraard met je eens. Echter geeft de wetenschap op dit moment genoeg reden tot twijfel.

Maargoed, AS is wederom tokkie galore. Allemaal lekker aan jezelf denken, want het is O zo'n grote moeite om dat kut ding gewoon voor je bakkes te houden als je je in publieke ruimtes begeeft.
0 -2
Joker
er is ook een kans dat het geen reet uit maakt wat we doen, en het resultaat het zelfde is
waarom die niet kiezen
waarom niet 4 boten laten invaren 2000 bedden oops
3 -1
Amster
De britse variant, het licht aan einde van de tunnel (de vaccinatie). De bangmakerij en pro vaccinatie campagne viert hoogtij. Zo'n verschrikkelijk virus is het, dat je je moet laten testen om te weten of je het hebt, en dat er een hele horror campagne en beperkingen van vrijheden aan te pas moet komen om de vaccinatie bereidheid omhoog te gooien.

En wie zegt dat het daar ophoudt? Wie zegt mij dat er in sept niet een rotterdams variant opduikt, eentje waar het vaccin niet op aan slaat?
13 0
Sterspeler
In Rotterdam (of Den Haag) zal dat eerder om hondsdolheid gaan, gezien de supporters daar.
1 0
1eringzuid2
Hahahaha
0 0
TontoKarnaggel
Doe maar een avondklok, als dat tenminste betekend dat al die virologen, dokters, overwerkte verpleegsters, politici en bn'ers dan niet meer in de avond naar de tv studio mogen komen om hun o zo interessante mening aan ons op te dringen, kan die koppen echt niet meer zien ( vooral die kale uit rotterdam, die zie je gewoon 10 cm groeien zodra er een camera gaat draaien )
7 -1
Web
Je mag toch hopen dar de mensen die zeggen dar het een griepje is, eens overtuigd zijn van de ernst
Dit virus is nog vele malen erger dan dat wij dachten, de Engelse variant zeer zorgelijk
4 -18
ÁlvaroRecoba
De WHO-voorspelling in het begin was een sterftecijfer van zo'n drieënhalf procent en het is nu "vele malen erger dan gedacht"? Waarom is het geen goed nieuws, Web, dat het meevalt t.o.v. de maartse doembeelden? Het hoeft niet meteen leuk te zijn, om mee te vallen. Is ontspanning verboden?
7 0
Lane 8
Je zal me niet met pannen zien slaan voor het torentje, maar jij bent het andere uiterste. Hoe kan je naar de cijfers kijken en zeggen dat het erger is dan we aanvankelijk dachten? Cry me a river bru
7 -2
Web
Ik hoor bij de 72 procent van de Nederlands bevolking die achter de maatregelingen staat
En zelfs nog 5 procent die het strenger wil
2 -10
ÁlvaroRecoba
Maak de mensen lang genoeg bang, schreef Orwell, en ze vragen vanzelf om meer dictaten.
6 0
Lane 8
Je zegt dat het virus nog vele malen erger is dan wij dachten? Wat dacht je aanvankelijk dan, een mild griepje? Ik sta ook echt wel achter sommige maatregelen, maar wees aub geen drama queen met je stemmingmakerij en houd het bij de feiten. Hurr durr IC... Hadden we maar niet 12 jaar lang op een rechtse partij moeten stemmen.
4 0
Web
Ik zeg het verkeerd, ik bedoel dat het sneller over springt naar anderen, meer besmettingen, volle ziekenhuizen, dat de normale zorg moeten afschalen, of zelfs stoppen
1 -3
ÁlvaroRecoba
Dat is een ziekenhuiscrisis, die al veel langer gaande is. Gommers, in 2018, interview in de NRC. Kop, min of meer: 'Moeten nu kiezen tussen kanker- en leverpatiënt op de ic'. En de reguliere zorg was ook afgeschaald door dat hevige griepseizoen, met tienduizend doden en volle ziekenhuizen. Waarom niet sinds begin 2020 alles op alles gezet om de capaciteit te verhogen? Tweeduizend gewone en zevenhonderd ic-bedden moet dit land toch aankunnen... zeker nu geld ineens geen rol schijnt te spelen.
3 0
Web
Hier ben ik het dus helemaal mee eens
Maar het probleem is er nu
Mag hopen dat je dit in maart in de verkiezing programma’s ziet
1 -1
MarLuuk76
Verkiezingen mogen liever doorgang vinden van Gommers. Niet dat stemmen überhaupt helpt, op welke partij dan ook.het is een illusie dat stemmen.

De trein is aangezet en zal door denderen en nooit meer stoppen. Althans als er niets vanuit burgers zal worden ondernomen.

Iedereen straks slaaf van de staat.
1 0
ÁlvaroRecoba
Hehe, vooruit, een plusje, Web!
0 -1
Bky
Dus omdat je vage onderzoekjes bij elkaar weet te rapen mag je al die onzin spuien?

Ga je schamen lul.
4 -3
Web
Wie moet zich nu schamen ...
1 -6
BRAMHOUTEN
En jij gelooft dat 72 procent achter deze maatregelen staat. Er waren 2100 ondervraagde bij dit onderzoek. Waarschijnlijk is het onderzoek gedaan onder de zorgmederwerkers
7 0
ÁlvaroRecoba
Heb je een linkje?
0 -2
3sterrenAjax1
wij dachten? jij denkt dat. genoeg mensen weten wel beter.
2 0
Amster
Hij is besmettelijker maar niet gevaarlijker.. Voor alsnog verloopt voor 98% van de besmettingen gewoon af als een mild iets, niet erger dan de gewone griep. Voor 1.5% is het iets erger en 0.5% komt ongeveer tot overlijden. (bron RIVM).
Dus zeer zorgelijk, man.. Hou toch ns op met die stemming makerij.
8 0
Web
Het gaat om de gevolgen, het virus slaat veel sneller over
En wat zijn daar de consquenties van, over volle IC
Dat inhoud dat je de andere zorg moet afschalen, of nog erger stoppen
1 -9
Bky
Jemig dat je nog leeft in deze horrortijd dat mensen zomaar dood neervallen op straat.
10 0
Thaschja
Droom verder web
8 0
Web
Daar komen wij wel achter
0 -9
Thaschja
angsthaas , je laat je bang maken , wat moet ziyeck dan in londen ,? weg rennen
6 0
Web
Denk je nu echt dat ik bang ben of respect heb?
Ik heb meer mee gemaakt dan al die mensen op dit forum
Lachtertje bij dit
1 -8
Thaschja
haha , wat heb jij meegemaakt dan? dan de anderen hier ?
7 0
Wieno
Hij zit in een rolstoel, meen ik een keer gelezen te hebben op het forum. Dus ja, dan heeft ie best wel wat meegemaakt. Los van het hele Coronagezeik natuurlijk.
0 0
Bky
Hij kijkt elke dag NOS journaal, dat overkomt 'm denk ik. Daar vertellen ze volgens mij dat er buiten een of ander zombievirus rondwaait ofzo, anders kun je het niet verklaren.
8 0
Web
Al die domme Europeanen die doen alles verkeerd
Geen land uitgezonderd toch?
Blijven volharden kerel.
Emigreren kan ook hoor, weer niet waar naar toe
Want je komt het overal tegen
0 -3
Bky
Vervelend he, beetje tegenspraak krijgen? In de bejaardenclub zullen ze dat wel niet doen ja.
2 0
Deepblue
Gaan daar wel mensen van onder 70 aan dood dan?
2 0
Middenweg401
Die tellen niet?
0 -4
Bky
Nee, mensen onder de 70 tellen niet meer nee, dat heb je goed gezien. Die moeten gewoon bukken en alles over zich heen laten komen. Fuck hun. Belasting betalen en je bek houden, dat is wat je moet doen.
4 -2
Web
Nee
Maar de ziekenhuizen komen wel vol
Er zal je maar wat overkomen, waar kun je dan terecht?
0 -7
Deepblue
Als je ze maar genoeg afbouwt, komen ze vanzelf eens vol ja.
4 0
Deepblue
Hoeveel vliegtuigen uit Engeland zijn er geland tijdens het pr praatje over de super enge gevaarlijke engelse versie van het chinese virus waar we nog te weinig van weten om er iets over te zeggen, maar wel paniek want eng?
3 -2
Ronaldinho020
Die zagen we niet aankomen
0 0
AjaciedForLive
Ik heb in 2020 niet eens 50% van me normale loon verdient.. kut corona
2 -2
mgtow
Je bent wel meer gaan verdienen, je kreeg het alleen niet. Dat is meestal.
1 -1
Georginho
Stel die avond klok ook maar in dat hielp hier ook in België, mensen blijven toch eerder thuis.
2 -5
mgtow
Kent iemand nog een goed dystopisch boek a la 1984 & a brave new world?
9 0
3sterrenAjax1
Fahrenheit 451. Maar grote kans dat je die al kent.
4 0
Adam24
O ja het boek heet trouwens Brave New World (zonder "a").
2 0
mgtow
Cheers.
0 0
Adam24
Ja heb je het ook gelezen? Want je vergelijking met de lockdown en deze twee romans slaat kant nog wal.
1 -6
TwoLegsAlwaysWin
Slaat als een tang op een varken en raakt kant noch wal;-)
3 0
Bky
:') haha leuk die humor.
3 0
3sterrenAjax1
haha. de wereld na de lockdown zal zeker een Heerlijke Nieuwe Wereld zijn. to build back better!!
3 0
mgtow
Ik lust wel een krekelburger. Even een magnetron leasen.
5 -1
mgtow
Nadeel van hoog opgeleid zijn is het lezen van zoveel boeken ja. Raakvlakken genoeg overigens zeg ik als professioneel niet-wappie. Meningsverschil. Moet kunnen.
2 -1
Bensco
Kutzooi
1 -1
johnantoni
Wordt weer tot de zomer uitgemelkt, en vanaf november weer in complete lockdown enzovoorts. Dat die lockdown niet eenmalig is, weten we intussen wel. Was om de bevolking te testen. Dit gaat nog lang duren.
15 -6
Middenweg401
Aan alle minnetjes te zien geloof de gemiddelde AS bezoeker wél in een boosaardig plan.
Zorgwekkend..
4 -7
Bky
Kwestie van tijd dat de klimaatlockdown ingevoerd gaat worden oid.
1 -2
Middenweg401
Dar eerste (tot de zomer) sluit ik niet uit, al zou ik er niet een boosaardig plan aan willen hangen zoals jij hier lijkt te suggereren.
Wat je daarna schrijft is te belachelijk om op te reageren.
2 -9
Bky
Tot zover een "korte klap op het virus om weer in control te komen".
12 -1
mgtow
Inmiddels voelt het meer als een SM sessie waar maar geen einde aan komt.
3 -2
louis60
Wil je er over praten?
1 -5