'Ajax stelt dat Nouri nooit meer op niveau had kunnen voetballen'

BartVeenstra, 12-01-2021 om 07:20, 28204 views, de Volkskrant |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax is van mening dat Abdelhak Nouri, ongeacht de behandeling op het veld, nooit meer op niveau had kunnen voetballen. Dat schrijft de Volkskrant dinsdagochtend. Een arbitragezaak tussen de familie Nouri en Ajax is aanstaande, omdat beide partijen er met de juristen niet zijn uitgekomen.

In de Volkskrant valt te lezen hoe het met Nouri gaat en dat blijft uiteraard nog altijd het belangrijkste. De krant schrijft dat Nouri vlakbij zijn ouderlijk huis woont in een aangepaste woning en voortdurend zorg nodig heeft. Vrijwel altijd zijn er familieleden bij hem en anders is er wel een externe zorgverlener aanwezig. Overdag zit Nouri geregeld in een rolstoel en daarbij toont hij minimale gedragsreacties.

Ajax heeft aan onder meer de zorgkosten van de behandelingen en de verhuizing veel geld uitgegeven. Bovendien is het contract van Nouri, dat eind afgelopen seizoen afliep, gerespecteerd. 'Daarover gaat het geschil ook niet. Ajax heeft ook nog geregeld vriendschappelijk contact met de familie. De onenigheid draait om het verdere arbeidsleven van Nouri, het arbeidsvermogen', schrijft de krant.

'Ajax stelt dat hij nooit meer op niveau had kunnen voetballen'

En de vraag die daarbij beantwoord moet worden, is een heel lastige. Namelijk: 'Had Nouri nog kunnen voetballen als hij goed was behandeld?'. De Volkskrant geeft antwoord op die vraag. 'Dat weet je nooit. Bij Nouri, zo bleek, was ook al bij de KNVB een aantekening gemaakt over het functioneren van zijn hart. Ajax stelt dat hij nooit meer op niveau had kunnen voetballen, ongeacht de behandeling op het veld. Hij had na eventueel herstel sowieso een ander leven geleid, als scout of trainer bijvoorbeeld.'

De familie en zijn raadgevers denken daar heel anders over en dat zorgt voor een fundamenteel verschil van opvatting. 'Zij beweren dat Nouri na zijn herstel weer topvoetballer had kunnen zijn, zonder precies aan te kunnen geven hoe goed hij was geworden. Hoewel de situaties verder onvergelijkbaar zijn, wijzen ze ook op de situatie met Daley Blind, die nadat hij was getroffen door een ontstoken hartspier met een kastje speelt dat het hart een schok geeft om het normale ritme te herstellen bij verstoring', aldus de Volkskrant, die er tot slot aan toevoegt dat een profvoetballer meer verdient dan een scout of jeugdtrainer. 'Een topvoetballer, ook van Vitesse of Heerenveen, verdient aanmerkelijk meer dan een scout of een jeugdtrainer. Tot de pensioenleeftijd van een voetbalprof kan dat verschil behoorlijk oplopen. Het gaat hier om miljoenen euro's.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Het gaat ordinair om graaien. Ajax heeft waarschijnlijk al enige miljoenen uitgegeven aan de verhuizing, het kopen van een peperdure woning in Amsterdam, de verpleging en aan medische kosten en honderdduizenden aan een salaris wat gedurende de contracttermijn geëffectueerd. Ja er is een fout gemaakt. Dat is mensenwerk. Nouri miste ook weleens een kans. Feit blijft dat Appie gejokt heeft tegen Ajax en zijn ouders. Dat de KNVB al wist dat hij een afwijking had en dat ze dat niet mochten melden zonder zijn toestemming. Wat nu als iedereen geweten had van die afwijking? Had Norui dan überhaupt een contract gehad. Was er anders gehandeld? Was de Oostenrijkse Notartz een knuppel en de team arts van de tegenstander ook nalatig?

Ja Blind loopt met een kastje... dus dat is het voorbeeld. Toegegeven de vader is slager dus die kan er verstand van hebben. Pijnlijk is dat er honderden andere gezinnen afhankelijk zijn van een inkomen van Ajax en als je dan waarschijnlijk tientallen miljoenen eist dan gaat dat ten koste van de schoonmaakster. Wat als die een hartaanval op het werk krijgt? Ook een huis en verpleging of gewoon een paar maanden doorbetaald en dan een uitkering? En hoe lang loopt het inkomensverlies door? Totdat de stekker eruit gaat? Of is het ook aannemelijk dat het ventje nooit zou zijn gestorven en oneindig had geleefd?

Feit blijft dat de kans dat normsi de top had gehaald met zijn fysiek virtueel nul was. Het is aannemelijker dat talenten uiteindelijk in de eerste divisie terecht komen of in Indonesië of Thailand dan in Barcelona. Veel succes met de rechter. Die zal niet gek zijn, maar dan horen we eens wat het bedrag is wat de familie denkt te beuren. (Mijn inschatting: Meer dan 50 miljoen)
0 0
brullie
Niet het 1 of ander maar Appie was toch de voetballer die het geld verdiende en niet de familie? Als Appie gezond was gebleven had de familie dan ook miljoenen gekregen? Had Appie vele miljoenen gaan verdien in de PL of Spanje? Het ergste is dat het Appie is overkomen en zuur dat de familie de eventueel verdiende miljoenen wilt hebben die ze mogelijk nooit hadden gekregen als Appie gezond was gebleven.
1 0
Jan Doedel
Al dit gezeik bezoedeld de herinnering aan dat leuke ventje wat zo goed kon voetballen.
De familie Nouri moet zich schamen, de geldwolven!
Maar misschien had ik het hetzelfde gedaan als ik dacht op deze manier genoeg geld te krijgen om nooit geen geldzorgen meer te hebben zonder er zelf voor te moeten werken......
Geld en de zucht naar geld brengt het slechtste naar boven in de mens.
3 -1
Rotterdammertje
Wel..ze willen geld zien voor het mislopen van zijn carrière en salaris.
Maar Ajax loopt natuurlijk ook geld mis met een eventuele transfer van vele miljoenen bij verkoop.
Daar hoor ik de familie niet over.
2 -1
Van Reenen
Zat ik er toch niet ver naast door te stellen dat Ajax zou kunnen stellen dat Nouri misschien wel nooit meer op hoog nivezu zou kunnen spelen. Da5 maakte ik op uit het feit dat Van der Sar nog bij Appie langsgaat, maar dat de advocaten, de geldwolven, er miljoenen inzien. Ook voor de rechtbank kan je nooit bewijzen dat Nouri op het oude niveau zou kunnen terugkeren. Wees maar blij dat wij niet voor die beslissing staan.
1 0
Gonzo
Ik weiger dit te lezen
0 -1
Middenweg401
Ik zou het chique vinden hem tot zijn 35e het saris te geven van een goede speler van het eerste van Ajax. En aan het eind daarvan misschien nog een benefiet (al dan niet voor hart onderzoek).
1 -2
Rukboor
Omdat Nouri natuurlijk al jaren een vaste basisspeler was in het eerste van Ajax?
0 -1
Babayaka
En welk salaris dan ?
0 0
Middenweg401
Ik ken de salarissen niet. Daarom noem ik goede speler. Geen nieuwkomer.
0 0
Sterspeler
Jij bent voor een jaarsalaris van 3-5m per jaar voor een speler die niet gast spelen? Ik weet dat het een gevoelige zaak is, maar financieel en zakelijk gezien onverantwoord. Bovendien is het allerminst zeker dat Nouri het zou hebben gered. Hij was voetballend een mega talent, maar het schortte o.a. aan fysieke fitheid en hij was zich bewust van zijn hartafwijking.
Tegelijkertijd voelt het moreel gezien goed om hem tot zijn 35e te betalen.

Dat is dan ook het enige wat ik hierover kwijt kan. Het is triest, en het is vooral goed dat er een rechter naar zal kijken.
1 0
Ronaldinho020
Snap best dat de familie Nouri nog wilt zien waar hun zoon recht op heeft, compensatie voor de arbeidsongeschiktheid na falend toedoen van de clubarts.
Zijn zorg (dus ook mantelzorg) moet naar mijn mening minimaal vergoed worden toch de rest van zijn leven?
Of dat juridisch zo daadwerkelijk zit, heb ik helaas geen verstand van.
0 0
Drukwerk1968
Arbeidsongeschikt door toedoen van clubarts? Je zegt nogal wat.
2 0
Ronaldinho020
Niet opzettelijk uiteraard, maar toch echt fouten gemaakt.
0 0
Drukwerk1968
Hij is arbeidsongeschikt door zijn hart vrees ik.
0 0
Ronaldinho020
Hij is arbeidsongeschikt voor het topvoetbal door zijn hart, niet voor een andere baan. Klein detail.
0 0
JanTa
In 1e instantie hartfalen waar de arts niet allertijden op gereageerd heeft maar was dat wel zo dan is topsport uitgesloten. Blind is een ander geval, die heeft een hartritmestoornis waarmee je 100 kan worden. Reken maar dat alle specialisten voor advies gevraagd is.
0 -1
Babayaka
Volgens mij is dit zo ie zo het geval, probleem is alleen dat nouri niet voor onbepaalde tijd in dienst van Ajax was. Ik ken persoonlijk een oud werknemer van de ABN AMRO bank, die ziek werd, een geestelijk iets. die wordt tot zijn persioen betaald. en hij vangt meer dan de meeste met werken verdienen. Werkte nog af en toe als boswachter en plantsoenen bij. Maar die gast heeft geen aangepast huis of iet dergelijk kan de hele dag doen wat hij wil, heeft alleen een tik dat ie voor zich uit zit te blazen als een malloot, en vreten dat hij doet. Ik weet het niet maar ik vind dit dus niet echt oke, dat een werkgever daar dus de rekening voor krijgt, Nee hij is niet gek geworden op zijn werk.
1 -1
Lane 8
Dat is ook het voorstel van ajax.
1 0
Ronaldinho020
Zie dat nergens staan, zie alleen dat Ajax de gemaakte zorgkosten en modificaties aan het huis heeft betaald. Dat zegt natuurlijk niks over geld voor mantelzorg en andere specialistische zorg voor in de toekomst. Vergis je niet hoeveel tijd en emotionele balast er nog steeds van de familie wordt gevraagd.
0 -2
Sterspeler
Als je geen emotionele ballast wil vanuit familie, moet je familie op afstand houden. Dat is echt geen reden om een werkgever te laten betalen.
1 0
Ronaldinho020
Oh moet de familie dan wegblijven? Heel vreemde opmerking dit.
0 0
Jan Doedel
Tuurlijk niet maar daar hoeven ze toch geen geld voor te krijgen?
0 0
Ronaldinho020
Zie hieronder nadere verklaring
0 0
Sterspeler
Nee. Het is echter totaal geen geldige reden om een ander te laten betalen: wij als familie hebben last van deze gebeurtenis, dus een ander moet maar zorg betalen.

Dat is precies wat ze namelijk wel impliceren.
0 0
Ronaldinho020
Zou in mijn optiek allemaal anders zijn als het niet de fout was van Ajax, dat is het dus wel.
Zij hebben last omdat zij derest van hun leven voor hun zoon moeten zorgen die nu zwaar gehandicapt is. Dat daar een financiële tegemoetkoming tegenover staat lijkt me niet meer dan normaal toch?
0 0
Sterspeler
Dat zal de rechter beslissen. Het punt is dat Ajax al een hoop heeft betaald en de bedragen die de familie noemt puur speculatief zijn.
0 0
Ronaldinho020
Gelukkig dat de rechter daar inderdaad uitspraak over doet.
Bedragen die de familie noemt weet ik niet, noem ik ook nergens. Noem alleen de kosten die in de toekomst gemaakt zouden worden.
0 0
markk
Ik heb het idee dat Ajax echt zijn best heeft gedaan om de familie tegenmoed te komen maar dat de familie Nouri onderste uit de kan wil halen. Heel jammer want dit overschaduwt Nouri alleen maar. Als ik een ongeluk heb gehad en een dokter behandeld mij en de behandeling heeft niet het gewenste resultaat dan ga ik ook niet de dokter aanklagen. Uiteindelijk had de familie van Nouri en Nouri zelf moeten beslissen om de carriere vroegtijdig te beeindigen toen bleek dat Nouri een hartafwijking had of eventueel een ICD aan te brengen (net als bij Blind). De discussie hoeveel geld hij wel niet had kunnen verdienen is niet relevant.
3 -2
Maus1978
Het punt is dat het voor een enorm schadepotentieel niet perse nodig is dat hij de “ absolute top” zou hebben gehaald, zoals nu veel gezegd wordt. Even afhankelijk van de definitie natuurlijk maar ik versta daaronder: Bayern München, Real, Liverpool etc.

Maar als je gewoon eens kijkt naar de wat met mindere carriereverlopen van Ajacieden die vroeg weg zijn gegaan of geen stap omhoog hebben gemaakt (Sierhuis, Botman, Viergever) dan kom je op een carrière van zo’n 15 jaar nog steeds op vele miljoenen met de salarissen van tegenwoordig.

En laten we wel wezen, het was gewoon onbetwist het allergrootste talent jaar op jaar waar heel veel van werd verwacht en waar ook buitenlandse clubs al scoutingsrapporten over hadden. Dus als het om dit aspect gaat ben ik niet optimistisch.

Een andere vraag is; hoe zou het zijn verlopen als wel op tijd was ingegrepen. En had Nouri met zijn hartkwaal überhaupt een carrière kunnen hebben medisch gezien. En zou misschien op enig moment de tikkende tijdbom niet sowieso zijn afgegaan (waardoor de looptijd van de schadevergoedingsplicht fors moet worden beperkt). Ik zie voor Ajax meer kansen op dat vlak.

Overigens bestaat het concept “ eigen schuld” niet in de jurisprudentie van de werkgeversaansprakelijkheid ( want dat is het en dus geen medische aansprakelijkheid wat veel wordt geroepen). Dus dat argument zal sowieso niet slagen.

Mijn inschatting is dat er qua causaliteit zal worden gebruik gemaakt van de (op zich uitzonderlijke) rechtsfiguur van de proportionele toerekening. Dat wil zeggen; hoeveel procent kans had Nouri gehad bij adequaat handelen van Don de Winter op een “ normale” carrière. En ook het gebruik maken van statistische gegevens ligt voor de hand bij het inschatten van het carrière (en dus salaris-)verloop.

Maar het zal echt wel gaan om miljoenen in totaal...
2 -1
kampioenenjood
Wat ik mij erg afvraag is hoe relevant de toekomstige carriere van Nouri eigenlijk is. Ik ben nog jong en verwacht ook een aantal mooie stappen te maken in mijn eigen carriere. Mocht er nu een ongeluk gebeuren waardoor ik niet meer zou kunnen werken en mijn werkgever heeft schuld, moet ik dan vergoed worden op basis van een eventuele toekomstige baan met een hoger salaris? Het achterliggende principe zou gelijk moeten zijn voor een bouwvakker, accountant of voetballer, al zullen de resulterende bedragen uiteindelijk anders zijn natuurlijk. Wellicht dat er toevallig een schadeletselexpert op Ajaxshowtime meeleest?
1 0
TsigalkoAFCA
Ik ben geen schadeletselexpert (docent strafrecht) maar ik heb wel aansprakelijkheidsrecht gehad. In principe klopt het wanneer jouw werkgever aansprakelijk is voor een ongeluk waardoor jij nooit meer kan werken, de schade in de vorm van gederfd inkomen door hen vergoed moet worden. De meeste werkgevers zijn hier voor verzekerd. Alleen zit aan dat soort verzekeringen vaak wel een maximumbedrag. Als je kijkt naar de bedragen waar het in deze zaak omgaat zal Ajax daar zeker niet helemaal voor verzekerd zijn. Het is dus niet zo dat de vergoeding voor gederfde inkomens voor iedereen gelijk is. Daarbij wordt wel degelijk gekeken naar verloren verdiencapaciteit. Daar kan je het op zich mee oneens zijn, maar goed dat geldt dan eigenlijk voor wel meer uitgangspunten in ons kapitalistische systeem.
1 0
Rukboor
Velen hier doen het zo voorkomen dat Ajax schuld is aan de hartstilstand van Nouri? Dat de reanimatie beter had gekund en gemoeten is duidelijk, maar de oorzaak van het probleem lijkt me toch echt het hart van de patiënt.
Ajax heeft het volledige contract doorbetaald, een aangepaste woning geschonken, alle medische zorg betaald. Maar als je als familie het onderste uit de kan wil, is een arbitrage de beste uitkomst voor Ajax denk ik.
Jammer dat dit enkel verliezers oplevert, en dat Abdelhak hier het slachtoffer van is.
0 0
kampioenenjood
Thanks, erg informatieve reactie! Heb je enig idee of bij het bepalen van de verdiencapaciteit ook potentiële promoties worden meegerekend? Bijvoorbeeld, een net afgestuurde advocaat die later partner van de praktijk zou kunnen worden? Of een jeugdspeler die aan het doorbreken is die de ster van Barcelona zou kunnen worden?
0 0
Cello
Je zou er toch vanuit moeten gaan dat ieder bedrijf (of de meesten ten minste) zichzelf hiertegen indekken en dus verzekerd zijn. En dan wordt de afhandeling ervan dus gedaan door een verzekeringsmaatschappij èn niet het bedrijf in kwestie waar een werknemer in dienst was.
Al kan ik me voorstellen dat dan in de 'volksmond', wanneer men dan er niet uit komt met de verzekeringsmaatschappij men nog altijd blijft zeggen dat men er niet uitkomt met het bedrijf zelf.
Ik kan me ook nauwelijks voorstellen, dat Ajax niet verzekerd is tegen dit soort van calamiteiten.
1 0
kampioenenjood
Wellicht heeft het feit dat Ajax schuld heeft bekend invloed op de uitkering van de verzekeringsmaatschappij? Kan me voorstellen dat die niet zomaar willen uitkeren, al kan dat nog wel eens veranderen bij een zaak waar een hoop publieke aandacht voor is.
0 0
TsigalkoAFCA
Die verzekeringen dekken meestal maar tot een bepaald bedrag.
1 0
Cello
Het blijft een moeilijke situatie. Je kunt natuurlijk over geld blijven steggelen met elkaar, maar de persoon over wie het uiteindelijk gaat, Abdelhak zelf, heeft er geen enkele input in. Logisch, want òf hij ligt in bed òf hij zit in een rolstoel met nog slechts minimaal tekenen van enig bewustzijn.
Degeen, die baat hoort te hebben bij het geld, dat is dus Abdelhak en niet zijn hele familie. Abdelhak kan eigenlijk vrij weinig nog gezien zijn situatie en is puur en alleen afhankelijk van de zorg die hij krijgt. Zijn wereld speelt zich af vooral binnen de muren van zijn huis af en af en toe dat men met hem gaat wandelen in zijn rolstoel. Dat is het eigenlijk nog maar voor Abdelhak. Dat is de realiteit.
En dan maakt het voor Abdelhak echt niet meer uit of hij postuum nog miljonair wordt of niet, maar wel dat ie, zolang hij leeft de zorg (en aandacht) krijgt, die hij nodig heeft. Dat dat financieel geregeld is. En uiteindelijk zal het jaarlijkse bedrag wat daarvoor nodig is heus wel flink hoger liggen dan wat er uiteindelijk voor benodigd is.
En als dat goed geregeld is voor hem op dit moment voor de rest van zijn leven dan ben ik daar blij om. Dat die familie het niet eens kan worden en dan meer wil zien, dat kan ik dan alleen maar bezien in het feit dat eigen gewin (van de familie) hierin een grote rol speelt.
Over de rug van Abdelhak er een slaatje uit willen slaan, daar lijkt het wel veel op. Abdelhak Nouri heeft recht op geld, zodat alles voor de rest van zijn leven goed geregeld is. Daar wordt je echt niet rijk van, maar ik denk dat dat voor Abdelhak op dit moment echt geen verschil meer maakt, want uitgeven kan ie het niet en genieten ervan al helemaal niet.
De enigen die dus baat nog hebben bij een zo hoog mogelijk bedrag...dat kan dan alleen de familie zijn. Abdelhak zal het niet zijn.... want die is veroordeeld tot zijn bed en zijn rolstoel en kan verder niets meer en die heeft er alleen baat bij dat de aan hem geleverde zorg optimaal is en zal zijn gedurende de rest van zijn leven. Niets meer en niets minder.
0 -1
TsigalkoAFCA
Hier liggen echt een hele hoop oordelen in besloten die je als buitenstaander nooit kan doen.
0 0
DS
Zonde dat het uiteindelijk allemaal weer om de centen moet draaien, en niet om Nouri.
1 0
NoMoreMrNiceGuy
Ajax heeft hier netjes gehandeld en die familie zit verschrikkelijk fout. Ik kan het niet anders zeggen.
De situatie was anders geweest als Nouri een gezin had gehad met vrouw en twee kinderen. Dan heb je als vader en kostwinner verantwoordelijkheden gehad. Logisch als Ajax daarin mee was gegaan en compensatie had aangeboden aan de achterblijvers die anders de dupe zouden zijn geworden.

Maar nu die familie. Verschrikkelijk. Volwassen mensen die willen parasiteren op hun zoon en broer die pas in het volwassen leven staat. Kennen die geen zelfverantwoordelijkheid? Heeft dat met cultuur te maken? Ik zou mij doodschamen als ik bewust mijn baan zou opzeggen om van het geld wat mijn broer verdient te gaan leven. Dan heb je toch geen eigenwaarde?
11 -4
TsigalkoAFCA
Hou aub gewoon je mond. Heeft dat met cultuur te maken? De vader van Nouri heeft altijd gewerkt totdat hij werd afgekeurd en voor zover ik weet heeft de rest van de familie ook gewoon werk. Zij komen simpelweg op voor wat hen juridisch gezien toekomt. En laten we niet vergeten dat Ajax in eerste instantie ook geen aansprakelijkheid wilde aanvaarden, terwijl daarna is gebleken dat er fouten zijn gemaakt door de clubsarts die een beginnend verpleegkundige nog niet zou maken.
1 -4
NoMoreMrNiceGuy
Schei toch uit. Nouri is het slachtoffer en die moet gecompenseerd worden. Niet die familie die niet op de loonlijst van Ajax staan. Die kunnen best voor zichzelf zorgen met hun banen zoals jij zelf beweert. Net als de rest van werkend Nederland.
2 -1
Victor
Sorry maar wie ben jij om te bepalen wat mensen wel en niet mogen vinden
je hoeft het niet eens te zijn met iedereen maar ook jij weet niet alles

misschien ben jij de persoon die zijn mond moet houden
0 -3
Terugnaardemeer
Er moet ergens een lijn getrokken worden. Bijvoorbeeld klasgenootjes, jeugdvrienden en buurmannen niet. Maar zeker in een hecht familieleven zou ik broers niet uitsluiten als medeslachtoffer. Een oom, tante of neef niet meer.
0 -2
geDaante
Doe maar gewoon niet, je weet er net als iedere buitenstaander niets van, wat de familie wil, en wat Ajax biedt. Misschien is Ajax wel heel kil en gierig binnenskamers, dat weten we niet.
3 -4
altijdwelwat
Met alle respect voor Nouri maar die was echt bezig aan zijn seizoen van de waarheid. Had enorm veel moeite om die laatste stap te zetten , mede op basis van zijn fysieke tekortkomingen, hoe kan je daar dan een miljoenen bedrag op plakken ? Aissati van PSV speelde op 17 jarige leeftijd AC Milan op een hoopje , is verder ook helemaal niks van terechtgekomen.
12 0
TsigalkoAFCA
Maar zelfs bij een carriere als die van Aissati, voetbal je met gemaak 10 a 15 miljoen bij elkaar. Ajax zet nu in op helemaal geen voetbalcarriere. Dat is nogal een verschil.
0 -1
WantAmsterdam
Aissatti had dan ook geen hartproblemen. En die miljoenen zouden verdeelt over zo’n 15 jaar zijn, in het best case scenario. Je mag niet vergeten te disconteren en moet de waarschijnlijkheid in de rekenening opnemen dat die geblesserd raakt en het einde carrière is. Dan kom je al op veel minder dan 10 miljoen.
Maar nogmaals, Aissatti had geen hartproblemen, das nog maar een verschil
3 0
geDaante
Nouri had helemaal geen moeite die laatste stap te zetten, er wordt altijd zo overdreven gefocust op fysiek en 'de omschakeling'. Ook door Bosz, die ik verder hoog hebt zitten.

Nouri kon meer dan prima mee in Jong Ajax, en er wordt fysiek meer gevraagd in de KKD dan in de eredivisie. Dat spel is namelijk opener, gaat meer op en neer, en zit over het algemeen meer tempo in.

Nouri paste ook bij dat spel van Jonk/Cruijff/Keizer, ofwel het kortere, vlotte aanvallend combinatiespel, zonder achteruit te lopen, maar druk te zetten en naar voren te verdedigen.

Nouri was absolute top geworden. Zijn techniek, balbehandeling, beweeglijkheid en motoriek, combinerend vermogen, secure passing, enorm geniale steekpassing, in- en overzicht, etc. was allemaal van absolute toppotentie. Totaal niet te vergelijken met de gemaakt voetballer Affelay. Daar zie je al aan zijn bewegen dat het een gemaakte speler is.
2 -3
WantAmsterdam
Hij vergelijkt het met Aissatti niet affelay. En ja, nouri had potentie, maar de kans dat die een grote carrière had ook zonder problemen met het hart is nog altijd niet zo groot. Er zijn meer toptalenten die nu helemaal nergens meer zijn. Bojan was een groter talent, maar zat bij bijna alle clubs op de bank. En dat die in jong goed speelde zegt ook niet alles, ja, fysiek, maar erg laag niveau, als je de techniek van nouri hebt kan je daar boven uit steken. Verder kleine veldjes. Concluderen dat hij de perfecte barca half was geweest omdat hij met zijn techniek bovenuit staak in de KKD is fout. Je hebt zoveel meer nodig in het topvoetbal dan techniek en voetballend vermogen. Feit is ook, hij heeft op zijn 20 maar heel weinig wedstrijden in 1 gespeeld, en ook nooit tegen tegenstanders van niveau. Niet te vergelijken met de jong en de ligt, die al veel verder waren. Ook ik had mijn twijfels bij Appie, ook al had ik hem de mooiste carrière gegund.
Maar het gaat hier om een appie met hartproblemen en een hartstilstand op het veld. Die appie zou heel blij mogen zijn als hij überhaupt nog zijn voetbalschoen kon aantrekken, waarschijnlijk had hij zich inderdaad op een carrière als een scout moeten richten.
2 -1
Mocrodammerr
mee eens. dat gelul altijd over zn lengte en fysiek. messi was ook zo licht als een veertje..ik wil hen 2 niet vergelijken qua potentie maar Nouri had de technische begaafdheid om de top te bereiken.
1 -4
WantAmsterdam
Kijk eens beelden terug van een jonge messi, er zijn beelden van hem bij Barca B op 16 jarige leeftijd, hij was geen beest maar VEEL verder dan nouri op zijn 20, Messi is klein, maar helemaal geen lichtgewicht, had in jonge jaren ook veel meer loopvermogen, snelheid en uithoudingsvermogen. Stop gewoon met die nutteloze Messi vergelijken.
Techniek is niet alles, fysiek is ook niet alles, er moet gewoon erg veel kloppen om de top te bereiken, en een appie die op zijn 20 relatief ver was verwijdert van een basisplaats bij Ajax, daar kan men nooit zegen dat die zomaar de top gehaald had.
4 0
geDaante
Was een ideale half voor Barcelona geweest op termijn, echt gemaakt voor dat spelletje.
1 -4
Suarez16_
Ik denk dat Ajax sterker staat dan de familie Nouri in deze. 1. Het is totaal onrealistisch om een Frenkie/De Ligt carriere te verwachten NA een hartstilstand. Buiten dat die 2 naar mijn mening ook grotere talenten waren op dat moment. Stoppen of een carriere a la Evander Sno zou veel meer in de verwachting liggen. Ik denk dat elke expert dit ook zal bevestigen dat er een kleine kans was dat hij ooit nog zou voetballen, laat staan op absoluut topniveau. 2. Nouri wist ZELF van zijn hartafwijking en besloot om door te voetballen. De (club)arts heeft mbt dit een geheimhoudingsplicht tov de familie en trainers. Nouri heeft dit bewust verzwegen, dus het is voor een groot deel ook de eigen schuld van Appie geweest.

Ik had Appie een topcarriere gegund, maar persoonlijk wist iedereen al na die hartstilstand dat het hoe dan ook einde droomcarriere zou zijn voor het bericht dat hij hersendood was.
10 -1
TsigalkoAFCA
Dit is natuurlijk totale onzin. Dat je er niet vanuit kan gaan dat hij een Frenkie de Jong zou worden is een ding. Dat je er vanuit gaat dat hij zou moeten stoppen met voetballen is simpelweg heel erg de vraag. Dat kunnen wij helemaal niet beoordelen. In eerste instantie riep ook iedereen dat Ajax zeker niet aansprakelijk was. Dat bleek later ook anders te zijn.

En dat het voor een groot deel de eigen schuld van Nouri zou zijn gaat juridisch helemaal geen stand houden. In dat geval zou Ajax helemaal niet aansprakelijk zijn gesteld.
0 -3
ajaxxcied4life
Dat Nouri zijn klachten heeft verzwegen speelt wel degelijk een rol in deze onderhandelingen/ procedure. Ajax is aansprakelijk voor de schade die bij Abdelhak is ontstaan door het (niet-) handelen van de clubarts. Ajax is niet aansprakelijk voor reeds aanwezige schade, dan wel voorwaardelijke schade, namelijk de verzwegen hartkwaal die de KNVB heeft vastgesteld en schriftelijk aan Nouri kenbaar heeft gemaakt. Dat is aangetoond dat Nouri al langer serieuze hartklachten heeft speelt zeker een essentiële rol voor het vaststellen van de materiële schade en de mate van aansprakelijkheid dat geen statisch gegeven is binnen het recht maar een dynamisch component dat door feiten en omstandigheden kan toenemen of afnemen.
1 0
Schip
Deze discussie moet je niet in de media voeren. Gewoon in een procedure en daarna de uitkomst delen. Soms kom je er onderling niet uit, prima, daar heb je rechters voor. Het publieke debat is daar niet voor geschikt, omdat je alle feiten moet kennen en moet kunnen doorgronden. Schoenmaker en leest.
8 0
vanzanten
Dat vind ik een hele goede opmerking. Bijna iedereen heeft er wel een mening over, maar slechts een klein aantal mensen kent de feiten. Laat deskundigen daar alsjeblieft dan eindoordeel over geven. Alleen maar een mening geven op basis van je gevoel is natuurlijk toegestaan, maar heeft voor mij geen enkele waarde.
3 0
johnd
Volgens mij zou Ajax best zijn salaris willen door betalen voor 10 jaar, maar familie Nouri wil betaalt worden op potentie. Zo werkt dat natuurlijk niet.

De realiteit is natuurlijk dat hij wel tegen het eerste aanhikte, maar op zijn leeftijd nog geen vaste selectiespeler was.
6 -2
TsigalkoAFCA
Zo werkt het dus uitdrukkelijk wel. Voor gederfde inkomen gaat gekeken hoeveel verdiencapaciteit hij heeft verloren. Dan is het natuurlijk een uiterste om uit te gaan van een carriere als die van de Ligt of de Jong, maar het is ook de vraag of je er vanuit mag gaan - zoals Ajax nu lijkt te doen - alsof hij nooit meer zou kunnen voetballen en alleen nog een carriere als scout zou kunnen hebben.
1 -1
RSM
Dit soort zeer gevoelige zaken moeten de media niet eens bereiken. Nog steeds is het een zeer verdrietige zaak. En zulk soort nieuws moet geen nieuws zijn. Dit moet uit respect binnenskamers blijven ongeacht resultaat.
3 0
blessure
Het meningsverschil, gaat over de rug van Nouri, die van het geld, geen seconde plezier zal hebben.
Dat vind ik het meest trieste, van deze geschiedenis.
1 -1
Henkjanklaas
Blijkbaar zit er een gat tussen aanbod rond 10 miljoen en vraag 40 miljoen. Bewijzen heb ik er niet van. Maar anders waren ze er al lang uit gekomen. Bij een rechtszaak liggen de bedragen straks wel op straat en dat moeten geen der partijen willen.
0 -6
Pure
Je hebt goed geluisterd naar Derksen in ieder geval
6 0
Suarez16_
"Bewijzen heb ik er niet van." Gooi dit soort onzin dan ook niet op het internet.
6 0
debarbaar
Misschien moet iemand de familie Nouri eens wijzen op "het kastje:" van Evander Sno. Dat is andere koek. Het gaat ordinair om een enorme hoop poen. Nouri heeft verzwegen aan zowel Ajax als zijn ouders dat er een hartkwaal was ontdekt bij de KNVB en de KNVB heeft dan weer het recht niet om Ajax in te lichten omdat hij al meerderjarig is en de privacy wetgeving dat verbiedt,.

Ik denk dat Ajax al vele miljoenen heeft uitgegeven aan Nouri. Dat is lastig uit te leggen aan de terrein knecht die het loodje legt op zijn werk en wiens familie dan van een uitkering moet rondkomen.

Trouwens wie zegt dat een jongetje die lang nog geen basis plek had überhaupt niet bij telstar was geëindigd. Nouri heeft een beetje een vergelijkbaar raad belopen als de bewierookte Naci Ünüvar die ongeveer evenveel minuten in Ajax 1 heeft gemaakt. Naci Ünüvar zien we momenteel niet meer en wie zegt niet dat die straks een warme hand gaat krijgen.

Het leven is oneerlijk. De familie denkt nu voor het gemakt aan De Ligt salarissen en een leven dat nooit had geëindigd. Nouri was 110 geworden en had nog steeds in PSG 1 gevoetbald op die leeftijd. Ajax heeft ook gewoon verantwoording af te leggen aan die andere 400 werknemers.
13 -2
TsigalkoAFCA
Zo werkt dat alleen helemaal niet. Het is sowieso niet aan de terreinknecht uit te leggen dat Tadic meer verdient in een jaar dan hij in 100. En als de terreinknecht omkomt doordat werknemers van Ajax fouten hebben gemaakt heeft zijn familie ook recht op gederfd loon en een schadevergoeding voor immateriele schade.

De familie komt net als Ajax simpelweg op voor hetgeen hen juridisch toekomt. Daarover is een geschil en gaat de rechter zich nu uitspreken. Maar de familie heeft net zoveel recht om zich op het standpunt te stellen dat Nouri een topcarriere is misgelopen als dat Ajax het recht heeft om te stellen dat hij door zijn hartkwaal slechts scout had kunnen worden. Uiteindelijk zijn er medische en juridische experts die zich hierover moeten uitspreken.
1 -3
Schip
Een volledig correcte reactie en dan krijg je minnetjes van drie tokkies. AS in een notendop.

Wat alle onderbuiksprekers hier missen is dat Ajax aansprakelijkheid heeft erkend. Ergo: Ajax erkent dat het de zorgplicht die op Ajax rust niet is nagekomen. Zou dat wel gebeurd zijn, hoef en zul je geen aansprakelijkheid erkennen. Zo werkt de wet.

Nog eens anders voor alle Nouri bashers: Ajax is tekortgeschoten in het zorgen voor een veilige omgeving voor Appie om topsport in te bedrijven. Nou weten we allemaal dat de bedoelingen van Ajax enkel goed waren, maar die fouten zijn gemaakt en zijn vrijwel fataal gebleken.

Dan heb je het als supporter toch uit je gore rotkop te houden de familie een verwijt te maken dat ze een oplossing willen die de wet aanwijst. Namelijk een passende vergoeding voor de schade. En een arbiter die daar deskundig in is, gaat die inschatting maken. Klaar.

De enigen die hier echt een onsmakelijke moddergooifestijn van maken zijn niet de familie, niet Ajax, maar de supporters op dit forum.
0 0
Drukwerk1968
Gore rotkop draagt daaraan bij wil je zeggen?
0 0
Raywaday
Ze willen het onderste uit de kan?
Geef ze dan een oud Hollandsche deksel op hun neus!
7 0
Pure
Ik vind het ergens wel vreemd dat Ajax hiervoor moet opdraaien. Ajax kan er ook weinig aan doen dat die jongen een hartafwijking heeft verzwegen. Als mij dit op mijn werk overkomt gaat mijn baas toch ook niet meer betalen dan nodig is? Ze hadden nooit schuld moeten erkennen.
8 0
Superjan
Ondanks dat de arts niet wist van een hartafwijking, had hij alsnog moeten werken vanuit de veronderstelling dat er sprake was van een hartstilstand. Dat is een medische fout en daarvoor heeft Ajax aansprakelijkheid erkend.
5 0
johnd
Het gaat om de verzorging. Ajax had zorgplicht.
0 0
Web
Het is verschrikkelijk triest dat ze hier niet uit zijn gekomen
Maar Nouri had nooit meer aan voetballen toe gekomen, even geen zuurstof in je hersens en je levert zo veel in, ik praat jammer genoeg uit ervaring
Ik was op de goede plaatst, zelfs bij mijn Cardioloog in de spreekkamer
Zakte daar in elkaar, ik weet er zelf niets van, maar mijn vrouw was er bij. Voor haar was het verschrikkelijk. Mijn eigen Cardioloog heeft samen met collega's mijn gereanimeerd. Hersens maar even zonder zuurstof, en de gevolgen zijn zo groot.
En het is nog steeds mijn Cardioloog, bijzonder band hebben wij. Ook met hem over Nouri gesproken
Maar de coördinatie is zo slecht, veel revalideren zodat je weer redelijk normaal een stukje kan wandelen, meer zit er ook niet in. Met veel wilskracht ben ik weer redelijk opgekrabbeld. En heel erg tevreden hoe het nu gaat. Altijd kijken wat je nog wel kan
En ik zit hier nog steeds lekker te discuseren over ons Ajax, en genieten van de kinderen en kleinkinderen
Maar als ik de naam Nouri ook maar hoor of lees heb ik brok in mijn keel. Nu dus ook weer
Die mensen om hem een geloven er in dat er iemand is die hem er weer boven op kan helpen, heel bijzonder. Maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren

Die jongen had de pech dat ze het verkeerd ingeschat hebben, en niet gelijk zijn gaan reanimeren gegaan, maar voetballen had hij nooit meer gekund
40 0
mgtow
Knuffel voor jou gozer.
0 0
4xEC1
Mooi dat je er zo over kan praten Web, zéker respect voor jou. Zo zie je maar, je kan het met iemand oneens zijn en ook denken: "daar heb je die weer." Maar dit wens je niemand. Heel veel sterkte met de hoop dat het steeds een beetje beter gaat.
0 -1
Schip
Respect Web, dat gun ik je niet kerel, ook al vliegen we elkaar met regelmaat in de haren. Knap van je dat je er zo om gaat.
3 0
Web
Waardeer ik van je
3 0
Schip
Ik zal me wat meer proberen te gedragen wat TH betreft, maar dan vraag je wel wat van me...
2 0
WantAmsterdam
Heel veel respect, ook dat je dit even deelt. Verder niks toe te voegen.
4 -1
Sterspeler
Sluit ik me bij aan
2 0
Flipper33
Wordt wel een beetje moe van dat Nouri gedoe dacht dat het allemaal wel geregeld was en afgesloten was krijgen we weer alles opgerakeld pfff
2 -2
Web
Moe van Nouri
Zul je niet bedoelen hoop ik?
De mensen die er te veel uit willen slaan gaat het om
5 -2
Ferd
moe van het GEDOE lees ik, niet moe van Nouri. Het is maar net wat je wilt lezen denk ik.
1 0
Ajaxadept
Advocaat Khalid Kasem speelt hier een grote rol in. De man heeft zich ook al over bepaalde zaken geuit waar je je vraagtekens bij kan zetten! In het verleden zijn er natuurlijk meerdere voetballers geweest die vanwege zware blessures hun carriere moesten opgeven, een rechter zal vermoedelijk die als voorbeeld hanteren voor toekenning van een uiteindelijke vergoeding.
4 -1
TsigalkoAFCA
Dat zijn natuurlijk twee onvergelijkbare eenheden. Een knieblessure is iets anders dan een hartafwijking.
1 0
TsigalkoAFCA
Kassem is wel echt vooral de woordvoerder van de familie. Voor de afwikkeling van de schadervergoeding wordt hij bijgestaan door advocaten die gespecialiseerd zijn in letselschade. Dat is Kassem uitdrukkelijk niet.
1 -1
Rukboor
Kasem is een rat.
1 0
ajaxxcied4life
Naja, het verschil tussen de kwesties die jij aanhaalt en deze zaak is dat de Ajaxarts aantoonbaar onjuist heeft gehandeld. Dat een speler door een zware blessure zijn carrière heeft moeten afbreken, betekent niet dat de behandelend specialist zijn werk niet goed heeft gedaan.
1 -4
TsigalkoAFCA
Het begint natuurlijk bij de arts die niet juist heeft gehandeld. Anders zou er helemaal geen aansprakelijkheid zijn.
0 -1
Ajax27
Triest dat het zo moet gaan. Ajax trekt het boetekleed aan, dat is duidelijk. Maar ook duidelijk dat dit tot bepaalde hoogte is.

Koffiedik kijken uiteraard want we weten totaal niet wat de familie Nouri vraagt. Maar er kan goed het volgende scenario zijn ontstaan: Ajax Scout of jeugdtrainer zijn, en 50-100k per jaar verdienen voor 40 jaar is 2-4 miljoen. Maar als zij zeggen... ja, maar 15 jaar voetbalcarriere x 2-3 miljoen, dan komt hun rekensom op 20-30 miljoen uit. En dan zit er ineens een verschil van 18-28 miljoen.

Te grote verschillen waar je helaas zonder een rechtszaak niet uit gaat komen. Jammer voor beide kanten, maar wel ook begrijpelijk van beide kanten dat het zo ver moet komen.
3 0
ajaxxcied4life
De vergoeding zal bestaan uit verschillende componenten. A. Het letsel dat is ontstaat door (niet) ingrijpen van de arts afgezet tegen het letsel dat zou zijn ontstaan indien wel het protocol juist zou zijn gevolgd B. (Toekomstige) Loonderving (deels door Ajax al vergoed, door het reeds bestaande contract te respecteren, dat Ajax waarschijnlijk wel ontbonden zou hebben gekregen bij de rechter daar (volledig) herstel op dat moment zeer onwaarschijnlijk zou zijn en er geen gevolg meer kan worden gegeven aan dat arbeidscontract door de fysieke gesteldheid van de werknemer) daarnaast ontvangt Abdelhak waarschijnlijk een WIA-uitkering aangezien hij werknemer was in de zin van de Wet. C. Immateriële schade
Geen makkelijke casus voor een rechter. Persoonlijk denk ik dat Ajax de juiste vraag poneert door zich af te vragen of dat Abdelhak 1. Na dat hartfalen überhaupt nog topvoetbal zou kunnen spelen? De volgende vraag die dan moet worden beantwoord is 2. Zou de medische situatie van Abdelhak beter zijn geweest indien de arts wel het protocol zou hebben gevolgd? en 3. Was de kans groter geweest dat Nouri bij het volgen van het juiste protocol/de juiste behandeling nog wel topvoetbal zou kunnen spelen? Kortom, dat Ajax aansprakelijk is voor een gedeelte van de schade omdat de Ajaxarts niet goed heeft gehandeld, betekent niet dat Ajax perse voor alle 'schade(s)' aansprakelijk is en of dat er überhaupt kan worden gesproken van schade in het licht van een x- carrièrepatroon waarvan de vraag is of dat zou worden doorlopen. Daarnaast moet het dus gaan om een rechtstreeks gevolg (causaal verband) tussen het (niet) handelen van de arts en de ontstane (letsel-en immatriale) schade plus mogelijke toekomstige loonderving bij Nouri. Dus de schade die sowieso zou zijn ontstaan door hartfalen dient dan buiten beschouwing te worden gelaten. Vrij ingewikkeld dus.
7 -1
Joseph
Blind is er niet beter op geworden, sommigen vinden zelfs dat hij een jasje uit heeft gedaan. Die ruimte was er voor Nouri niet in het professionele voetbal. Dat is dus geen hoopgevend voorbeeld, Blind was op het oog ook minder ernstig, die heeft zichzelf kunnen redden, waar Nouri dat niet gelukt is.
1 -1
Web
Blind heeft geen hartstilstand gehad
2 -1
Ajaxxxisdebeste
Nu vraag ik mij af, stel dat de familie 10 miljoen krijgt toegewezen voor de verzorging van Nouri, moeten die kosten dan ook toonbaar zijn als Ajax de rekeningen betaald, want kan mij niet voorstellen dat je belastingtechnisch in één keer dat bedrag overmaakt. En toonbaar bedoel ik dat het geld niet uitgegeven wordt aan dure auto’s bijv.
0 -1
zlatan505
De schadevergoeding wordt gewoon overgemaakt op naam van Nouri. Ja, zijn familie is waarschijnlijk gemachtigd om over dat geld te beschikken, maar dat betekent niet dat zij er als koningen van kunnen leven, zonder dat zij strafrechtelijk bezig zijn.

En ja, het geld wordt vaak in één keer overgemaakt. De nuance is wel dat voorafgaand aan het eindresultaat vaak voorschotten zijn gedaan, dus dan is er alsnog wel wat spreiding. Belastingtechnisch idd niet al te handig, maar ja...
1 0
Ajaxxxisdebeste
Denk dat de advocaat van de familie Nouri voor percentage van de uiteindelijke bedrag zijn werk doet en dan weet je het wel, we kunnen er meer uitslepen daag ze maar voor de rechter.
1 0
zlatan505
Onzin. De advocaat werkt voor een uurtarief, dat redelijk moet zijn wordt betaald door de verzekeraar. Omdat de aansprakelijkheid is bekend wordt dit betaald ongeacht de uiteindelijke schadevergoeding.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Nou zou er niet raar van opkijken als er zo'n constructie bedacht is, maar goed het kan ook zo zijn wat jij zegt.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Ik begrijp Ajax standpunt wel, moet je meteen ja en amen zeggen tegen een vergoeding die wellicht uit de lucht gegrepen is en niet representatief is voor zijn uiteindelijk verder verloop van zijn herstel en loopbaan. Er zullen vast vergelijkbare situaties zijn in de topsport die dat kunnen aangeven aan de hand daarvan bepaal je de transfersom. Als je mij eerlijk vraagt lijkt mij meer dan 6 miljoen erg hoog in geschat.
0 -1
CDS
Wat ik eigenlijk nooit hoor: wat is de kans dat Nouri alsnog overleden zou zijn bij goed ingrijpen van de dokter? Die kans is ook niet onaanzienlijk denk ik?
2 -5
Web
Dan was hij waarschijnlijk niet overleden
Maar voetballen had niet meer gekund
Ook maar even geen zuurstof in je hersens, en je levert heel veel in
2 -1
afcas
Hij is niet overleden na slecht ingrijpen. Doe eens een gok wat er gebeurd zou zijn bij goed ingrijpen...
3 -2
CDS
Werkelijk? Bij ieder ander hadden ze de stekker er al lang uitgetrokken bij een hersendood.
3 -4
afcas
Maakt dat wat uit? Overigens heb je daar geen gelijk in, want hij is niet hersendood... Maar zelfs hersendood is niet volledig dood. Hij heeft dus slecht ingrijpen overleeft. Oftewel, hoe kan hij bij goed ingrijpen dood gaan als hij bij slecht ingrijpen niet dood is gegaan? Dat was je punt namelijk...
2 -1
koppensneller
Alsjeblieft zeg . Lees je eens beter in . Hij is niet hersendood . Zelden zo'n onzinnige comment gelezen .
1 -2
Siemmie
Denk dat het voornamelijk aan het geloof van de familie ligt, en niet omdat Appie beroemd is.
2 -1
roygreen
uhhh, je weet dat Nouri nog leeft toch??
1 -1
koppensneller
Ik begrijp eigenlijk niet precies wat je bedoelt . In het algemeen overleeft 10 tot 20 % een reanimatie ( met AED tussen de 50 en 70 % ) . Maar ik snap de relevantie in deze niet zo goed .
0 -1
Siemmie
Ajax moet nu schadevergoeding betalen omdat de arts niet goed heeft gehandeld en Ajax daarom aansprakelijk is. En om het bedrag van die schadevergoeding te bepalen, moet je eerst schatten wat er was gebeurd als de arts wel goed had gehandeld. Kon Appie dan weer op hoog niveau voetballen? Trainer misschien? Of misschien was hij er net zo uitgekomen als nu. Dus het is wel degelijk relevant om te bepalen hoe groot de kans is dat Nouri er net zo slecht uit was gekomen als de arts wel goed had gehandeld.
1 -1
koppensneller
Hij vraagt naar de kans op overlijden.....
1 0
CDS
De relevantie is, dat ongeacht het ingrijpen van de dokter van Ajax, Nouri nooit meer had kunnen voetballen. Gewoon een noodlottig medisch geval.
2 -1
Stamhoofd
Pijnlijk dat dit zo moet op deze manier. Geloof echt wel dat Ajax dit netjes wil oplossen en ik geloof ook niet dat de familie alleen op geld uit is, maar die Khalid Kasem zit heel vervelend op de familie in te praten, dat is duidelijk.
2 -1
Terugnaardemeer
Ja en spelers zijn het slachtoffer van Raiola? Los van de hele verdere afhandeling is lekker dom een buitenstaander als zondebok uitkiezen uh, lekker dom!
0 -1
koppensneller
Daar verdienen de letselschade advocaten hun brood mee . In de VS hebben ze daar een mooie naam voor : "Ambulance chasers ". Echt waar die wachten mensen op bij ziekenhuizen met kaartjes met : Bent u tevreden ? Gefeliciteerd . Bent u ontevreden ? Ook gefeliciteerd . Ik kan u helpen .
1 0
Terugnaardemeer
Dat ligt vooral aan de belachelijke manier waarop in de VS de sociale zekerheid wordt uitgevoerd.
1 -1
WesleySonck
dat Volkskrant artikel vergelijkt Nouri met De Jong, De Ligt, Bergwijn, VD Beek en Bazoer en impliceert dat Nouri een groter talent was dan deze spelers, omdat hij in de jeugd de aanvoerder van hen was. Ben toch bang dat de familie zich ook een dergelijke vergelijking vasthoudt. Maar dat is een grote vergissing, want je moet het niet vergelijken met een gezonde Nouri, maar met een Nouri die al eens hartfalen op het veld gehad heeft maar op tijd zou zijn gereanimeerd.
3 -1
booya4afca
Tja, blijft een zeer trieste zaak natuurlijk..
Een zaak die enkel verliezers kent, wat de uitkomst van deze ellendige gebeurtenis ook zal zijn.

Vinger wijzen naar Ajax en/of de familie Nouri heeft dan ook totaal geen zin.

Hoe ver het ventje het had kunnen schoppen zullen we nooit weten. Daarvoor was zijn tijd in Ajax 1 te gering. Om maar te zwijgen over hoe veel geld Nouri wel had kunnen verdienen in zijn tijd als proefvoetballer...

Ik wens de rechter veel succes...
1 0
Terugnaardemeer
Hoe moeilijk kan het zijn? Organiseer jaarlijks in naam van Nouri een voetbaltoernooi in de Arena zoals het vroegere Amsterdam toernooi. Recettes naar Nouri voor de komende 40 jaar.

Ajax en fans twee topwedstrijden in de voorbereiding
Nouri erkenning en inkomen
Commerciële afdeling goodwill en uithangbord voor sponsoractiviteiten
6 -4
Rukboor
Gezellig, ook de hele familie Nouri erbij natuurlijk.
Gaat een echt feest worden.
1 0
blessure
Fantastisch idee.
Ik hoop dat de Directie van AJAX dit leest!
0 -1
Ricbun
Ja die zullen vast op AS kijken voor ideeën
1 0
booya4afca
"Nouri erkenning en inkomen"..

Dat wringt toch wel een beetje. Waarom zou Nouri nog inkomen moeten hebben? In mijn ogen is het dekken van de zorgkosten voldoende .. Dus als een "evenement", om maar te zeggen, gebruikt gaat worden om geld voor de zorg van abedelhak, helemaal mee eens.

Maar daar mag het van mij best bij blijven..
2 -2
Terugnaardemeer
Ach, juridisch zal je wel gelijk hebben. Maar waarom een mooi mens niet iets extra's gunnen? Vooral niet als iedereen daar beter van wordt?
1 0
OviMivO
Lastige en kwalijke zaak..

Je kunt niet stellen obv Nouri z'n carrière dat hij een absolute topper was geworden, daarvoor zijn er teveel voorbeelden geweest waarvan dat gedacht werd.

Tenslotte heeft Nouri amper in het 1e gespeeld, terecht of onterecht, maar was hij dus niet zo exceptioneel op dat moment dat hij basisplaats afdwong. Iets wat een gravenberch dus wél doet. Ook nog in een periode dat het lastiger is dan in die tijd.

Ik vond Nouri ook een prachtige voetballer met veel voetbal talent, maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Fysiek was hij natuurlijk erg tenger en klein.

Beide partijen zijn daarom wel te begrijpen: familie houd hun ogen wss meer gesloten voor z'n fysiek, en kijkt puur naar "jeugd" voetbal en z'n pure voetbalkwaliteiten.

Ajax zal ook kijken naar het feit dat een speler met bekende hartfalen nergens in het buitenland meer aan de bak komt, dat is gewoon een feit, niemand neemt dat risico in de top. En daarnaast heeft Ajax natuurlijk ook de ervaring met al die andere wereld talenten die het tòch net niet geworden zijn. (Fischer, Dolberg, Andersen, Bouy, Kishna, etc)

Denk dat ze sowieso beter aan hadden gedaan direct door een onafhankelijke partij dit te laten beslissen, hier ga je namelijk nooit uitkomen
2 -1
WesleySonck
Denk dat Buoy een goed voorbeeld is die te vergelijken is met Nouri's situatie. Toptalent, creatieve middenvelder, aanvoerder jeugdelftallen, maar wel klein van stuk. Een gezonde Buoy heeft uiteindelijk niveau PEC gehaald. Laat staan een Buoy met hartfalen.

Al denk ik dat het talent van Nouri wel groter was dan die van Buoy.
1 -1
MarkAFCA
Ajax heeft zich, los van het juridische gedoe, al erg netjes opgesteld als het gaat om de zorg en kosten voor Nouri en familie. Het wordt nu een spelletje dat via de media wordt gespeeld (door familie Nouri) waarbij ze druk proberen te zetten op gevoelsmatige kwesties. Ajax stelt zich ook hier gewoon reactief en rustig op, wat ik te prijzen vind.
2 -1
MosesD
Eens. Ajax was laat met erkennen fouten, maar handelt nu erg netjes. Huis betaald en alle zorgkosten. Salaris ook keurig tot einde contract doorbetaald. Nouri was talentvol, maar had hij de absolute top gehaald? Dat is een vraagteken. Feit is dat hij al langer problemen met zijn hart had en wel een beetje in een fase zat dat hij voorbij werd gestreefd door andere spelers. Maar als het om zogenaamde 'gederfde inkomsten' gaat, dan begrijp ik dat niet helemaal. Nouri had geen vrouw of kinderen, dus die missen nu geen 'kostwinner'. Dat zijn ouders en broers nu geld willen zien (althans als de geruchten kloppen), dat snap ik niet helemaal.
2 -1
Maus1978
Het punt is dat het voor een enorm schadepotentieel niet perse nodig is dat hij de “ absolute top” zou hebben gehaald, zoals nu veel gezegd wordt. Even afhankelijk van de definitie natuurlijk maar ik versta daaronder: Bayern München, Real, Liverpool etc.

Maar als je gewoon eens kijkt naar de wat met mindere carriereverlopen van Ajacieden die vroeg weg zijn gegaan of geen stap omhoog hebben gemaakt (Sierhuis, Botman, Viergever) dan kom je op een carrière van zo’n 15 jaar nog steeds op vele miljoenen met de salarissen van tegenwoordig.

En laten we wel wezen, het was gewoon onbetwist het allergrootste talent jaar op jaar waar heel veel van werd verwacht en waar ook buitenlandse clubs al scoutingsrapporten over hadden. Dus als het om dit aspect gaat ben ik niet optimistisch.

Een andere vraag is; hoe zou het zijn verlopen als wel op tijd was ingegrepen. En had Nouri met zijn hartkwaal überhaupt een carrière kunnen hebben medisch gezien. En zou misschien op enig moment de tikkende tijdbom niet sowieso zijn afgegaan (waardoor de looptijd van de schadevergoedingsplicht fors moet worden beperkt). Ik zie voor Ajax meer kansen op dat vlak.
1 0
ZwartNazareth
Het is denk ik voldoende als Ajax de rest van Nouri's leven de zorgkosten op zich neemt. Je praat dan over miljoenen.
1 -1
VoorOnzePloeg
Tja, als, als, als..
0 -1
Jelephi
Net zo goed als Ajax dit stelt kan de familie dit niet stellen. Er is in beide gevallen niets juridisch aannemelijk te maken.
1 -2
korem
Hele lastige en vervelende situatie ! Misschien is het niet alleen het geld waar de familie problemen mee heeft maar stukje erkenning dat Nouri in ieder geval nog wat jaren prof speler zou zijn. Ajax zegt volgens artikel dat hij nooit meer op Ajax niveau had kunnen spelen en hun beweren van wel ! Ik kan wel begrijpen dat dit een lastig stukje is voor de familie maar aan de andere kant denk ik ook wel dat Ajax er alles aan gedaan heeft om het financieel ook netjes af te handelen en ben ik ook van mening dat de hulpverleners natuurlijk hun uiterste best hebben gedaan en helaas een foute inschatting hebben gemaakt !
1 -3
ck69
Natuurlijk gaat dit om geld. Als ze het woordje erkenning zouden gebruiken, zouden ze dit nog steeds in de vorm van geld willen zien.
7 0
SjaakWolfs
Tja, de familie Nouri had zichzelf (letterlijk) rijk gerekend met Appie, en nu moeten ze net als de rest van Nederland van 9 tot 5 blijven zwoegen. Zo kan het gaan als het noodlot je treft..
8 -2
koppensneller
Ik ben bang dat je wel de kern van de zaak raakt . Het gaat niet zozeer om de verzorging van Nouri . Dat is zo te horen top geregeld en ik denk dat Ajax dat tot het ultieme moment goed blijft regelen .Het gaat om de zaken er omheen. Zijn vader had bijvoorbeeld al zijn slagerij verkocht en er waren familieleden actief in zijn begeleidingsteam . Het waren natuurlijk geen onrealistische vewachtingen.
3 -2