'Met net te veel blessures zijn wij een Europa League-team'

BartVeenstra, 11-01-2021 om 13:45, 12295 views, ESPN |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Marc Overmars is van mening dat iedereen bij Ajax fit moet zijn wil het elftal van trainer Erik ten Hag grote prestaties leveren. In de eerste seizoenshelft miste de ploeg enkele belangrijke spelers op cruciale momenten en dat ging onder meer gepaard met de uitschakeling in de Champions League.

'Iedereen moet fit zijn om echt tot een hele goede en mooie prestatie te komen', zegt Overmars bij ESPN. 'Zeker in Europa. Kudus werd enorm gemist. Hij duwde het elftal qua niveau omhoog. Als wij net te veel blessures hebben, zijn wij geen Champions League-team, maar een Europa League-team.'

Overmars geeft aan dat hij met Ajax in zijn tijd ook weleens een wedstrijd verloor. 'Dat gebeurt nu ook. Alleen thuis tegen FC Twente verliezen had niet gemogen. Uit bij Willem II kun je wel een keer gelijk spelen', geeft Overmars aan.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Dus in de breedte is het magertjes, en blessures had je kunnen verwachten....
0 0
Afca85meer
Wat een gewauwel Marc. Ik lees steeds vaker van die rare teksten van Erik en jou. Komt toch allemaal een beetje over alsof jullie ook door hebben dat het allemaal beter moet. Het ene na het andere excuses wordt verzonnen.
2 -3
Mokum<3destad
Dus we zijn uitgeschakeld in de CL omdat Kudus, de man die net een paar wedstrijden mee deed, en bijzonder genoeg niet 1 jaar nodig had om het machtige Ajax systeem onder de knie te krijgen? Ongelofelijk die Ten Hag heeft zoveel invloed dat zelfs Overmars nu met uitspraken komt waar niemand op zit te wachten.
2 -1
IJzereRinus
@Mokum...Hier moet ik toch even wat op zeggen.
We zijn iet uitgeschakeld door alleen Kudus.Door zijn blessure werd het meer en meer puzzelen in het begin op het middenveld daar hij zn kansen waar maakte in die westrijden. Maar ook Neres die er niet was/of nét terugkwam van lange blessure. Een Blind die niet okselfris is na zn hart. Maz die vaak kwakkelt. Davy die van ene op andere westrijd( vooral na de interlands) niet okselfris was. Nico geblesseerd geweest en wedstrijdjes gemist. Dat zijn niet de minste en mits 'fit' dus van enorme waarde. Ach ja.. is achteraf gepraat. Nu maar laten zien in de EL.
3 0
PierreHeno
Nou Marc....uit bij Willem 2 kun je punten verliezen....inderdaad normaal gesproken wel ja...maar niet tegen een Willem 2 dat onderaan staat in de kleredivisie en van de afgelopen 9 wedstrijden er geloof ik 8 verloren heeft en 1 gelijkgespeeld........en juist dat punt behaalden ze tegen....inderdaad Ajax. Dus wat Willem 2 betreft zit je er wel even naast wat dit seizoen uit bij Willem 2 betreft.
4 -1
Bruno04
Ik wil buiten alle kritiek die er meteen aankomt over het functioneren van overmars en Vd sar en eventuele miskopen etc. Het volgende kwijt: Overmars en Vd Sar hebben bij mij veel krediet. En waarom? Omdat ze voor mij Ajax een echt gezicht hebben gegeven. Niet perse sportief (wat ook zeker is) maar het hele gevoel wat ik bij Ajax heb. Ik zie 2 gepassioneerde supporters van Ajax die met ons allemaal graag droomavonden willen beleven in de CL. 2 mannen die genieten als wij ons heerlijke positiespel spelen. 2 mannen die als supporters gek worden toen we wonnen in Madrid en een buikschuiver maakte. Voor mij zijn Vd Sar en Overmars diegene die mij echt het gevoel geven dat ze langs mij als supporter staan. Door hun voel ik oprecht veel meer binding met Ajax en wat we doen. Als je dat vergelijkt met de gelikte, gesloten leidinggevend van jaren terug. Ik vind het oprecht heerlijk om nu Ajax supporter te zijn! En dat mag ook wel ja gezegd worden.
6 -3
ACB
Amen
1 -2
ajax4ever01
Maar 1 ding moet echt anders het centrale duo van nu moet anders, geef Alvarez desnoods de kans als Timber nog niet fit is maar Schuurs en Blind kan echt niet meer, de traagheid van Blind breekt Ajax op en Schuurs leert niet van zijn fouten.
3 -3
PierreHeno
De Ligt compenseerde de zwakheden van Nous en van Blind. Daarom waren ze ook complementair. Schuurs heeft die kwaliteit niet maar kan bovendien zelf niet goed verdedigen tegen de sterkere tegenstanders. 'Wereldspits' Zahavi krijgt van hem 4x de ruimte om te scoren waaruit 2x een goal ontstaat. Dat kan echt niet meer zo.
2 0
Koekepeer
Zonder Blind kan echt niet helaas.
2 0
Caparzo
Overmars is goud waard voor Ajax. Je kunt hem ook pas echt beoordelen sinds Van Duivenbode en Bergkamp weg zijn, en dan heeft hij het zeer goed gedaan. Natuurlijk is niet alles goud (geeft hij zelf ook aan), maar de "miskopen" slijt hij ook altijd wel weer met maar een klein verliesje, val je geen buil aan. En soms moet je wat proberen om te weten of het werkt, achteraf "ik zei het toch" roepen is te gemakkelijk. Ajax kan zich nu eenmaal niet op elke positie een bijna gelijkwaardige dubbele bezetting veroorloven, dus soms zit er dan ook "breedtespul" bij als er uit de jeugd nog niet wat staat. Geeft ook niet, komt er iemand uit de jeugd door die daar overheen gaat, wordt de breedtespeler weer verkocht.
9 -2
Madmaster
Vandaar ook dat ik doorgaans "vooraf" alvast begin te roepen.
:-P
0 0
trooop
Waarom werd er na de blessure van kudus dan niet gewoon teruggegrepen op het middenveld van vorig seizoen, toen we volgens zowel ten hag als de spelers zelf misschien nog wel sterker waren dan het jaar daarvoor, en ook het merendeel op ajaxshowtime het aan pure pech weet dat we niet overwinterden? Waarom waren we dan nu wél ineens een europa league-team, na nog een jaar slijpen en schaven aan nagenoeg datzelfde elftal?
Ingewikkeld hoor.
1 -5
Knalpot
Yeah right jij ziet ze echt vliegen. Je gaat Martinez weer in de ploeg zetten voor Gravenbergh en Donny vervangen door pseudo Donny Klaassen. En nagenoeg hetzelfde elftal? Sorry maar dan heb je echt weinig kaas van voetbal gegeten. Hoewel velen het nog steeds niet met me oneens zijn Veltman was nog veel beter dan de Schuurs van nu. Ziyech of Anthony dat is echt nog wel een heel verschilletje hoor. En van de Beek is ook echt nog wel even een paar kwaliteitjes hoger dan de Promesjes en Labyadjes die je nu noodgedwongen op moest stellen.
1 0
trooop
Ik probeerde een beetje advocaat van de duivel te spelen maar dat was kennelijk niet duidelijk genoeg.
0 0
IJzereRinus
Omdat vd Beek er niet meer is
0 0
Ozymandias
Hoe had jij willen teruggrijpen op een middenveld met Ziyech en Vd Beek?

"Waarom waren we dan nu wél ineens een europa league-team, na nog een jaar slijpen en schaven aan nagenoeg datzelfde elftal?"

Misschien omdat de beste speler is vertrokken en Ajax natuurlijk geen speler van het kaliber Ziyech als vervaning terug kan kopen?
5 -1
trooop
Altijd maar weer recht lullen wat krom is, je kunt zo bij Ajax aan de slag. Ziyech heeft vorig seizoen misschien drie keer op het middenveld gestaan. Verder stond hij op rechts, waar we een champions league-bedrag ertegenaan hebben gekletst voor zijn vervanger. En nu is ook het vertrek van donny opeens een probleem? Ik zie ook jou te pas en te onpas beweren dat die er niet geweldig veel van kan. In tegenstelling tot bijvoorbeeld klaassen. Dat zei cruijff immers ook!! Dan had je die toch gewoon makkelijk kunnen omruilen? Dan had je gewoon met martinez en alvarez kunnen blijven spelen. Klaassen ervoor. En gaan met die banaan. Supermiddenveld.
3 -3
Ozymandias
"Altijd maar weer recht lullen wat krom is, je kunt zo bij Ajax aan de slag."

Nee, ik laat zien dat wat krom is ook daadwerkelijk krom is.

"Ziyech heeft vorig seizoen misschien drie keer op het middenveld gestaan."

Ziyech stond vorig seizoen dertien wedstrijden als middenvelder en werd van het middenveld weggehaalt omdat hij door blessures als buitenspeler nodig was.

"En nu is ook het vertrek van donny opeens een probleem?"

Als je wil teruggrijpen naar het middenveld van vorig seizoen (wat jij schreef) wel ja. Een speler die er niet is kan je namelijk niet op het middenveld opstellen.

"Ik zie ook jou te pas en te onpas beweren dat die er niet geweldig veel van kan."

Dat is helemaal niet waar. Ik heb geschreven dat hij qua type niet past bij United (omdat ze met Fernandes een wereldtopper voor zijn positie hebben) en qua niveau te kort komt voor Real. Ik schreef een paar dagen geleden nog dat ik hem wel terug naar Ajax wil zien komen.
4 -2
geDaante
Ziyech heeft maandenlang en vanaf het begin als rechtsbuiten gespeeld, en Ten Hag koos voor het magistrale middenveld Van de Beek - Matinez - Alvarez. Absurd, echt van de pot gerukt.

Pas toen dat echt flink onvoldoende bleek en pas toen het fout ging tegen Chelsea thuis, werd dat eindelijk eens omgezet. En tegen Chelsea uit werd Chelsea weggespeeld. Als ze dat in de thuiswedstrijd hadden gedaan, was Ajax al door geweest in de CL.

Ziyech daarna eindelijk op 10. Maar bij een blessure van Neres, wordt ie gewoon weer naar rechtsbuiten gehaald, en dus weer het middenveld overhoop gehaald, wat je belangrijkste linie is; waar je een wijziging het hardst voelt, daar een middenveld belangrijk is voor de opbouw, het spelmaken én de aanvoer.
0 0
trooop
Afgezien van ambtenaren, politieagenten en autisten is er niemand die andermans woorden zo letterlijk neemt als jij. Daar valt alleen tegenop te lullen als je net zo slaapverwekkend terug gaat doen.
Misschien morgen weer.
0 -4
Ozymandias
Wie probeert nou recht te lullen wat krom is. Ga gewoon inhoudelijk op me in in plaats van te liegen over dingen (zoals over mijn mening over Vd Beek).
1 0
geDaante
Daar moet ik trooop gelijk in geven, je bent geen fan van Van de Beek, Klaassen heb je hoger zitten door zijn spel zonder bal, toch?
0 0
trooop
Eigenlijk lieg ik liever. Maar op basis van wat ik van je gelezen heb ben je altijd bezig met donny naar beneden praten, is hij in feite nergens goed genoeg voor en nergens echt goed in. Dat is althans de dominante strekking. Bij klaassen is het altijd precies andersom. Jij bent wat ik ervan meekrijg een van degenen die altijd bezig is hem omhoog te lullen. Dat lijkt me een bezopen omkering van zaken.

Verder ging het mij om CL-wedstrijden waar ziyech mid stond. Had het immers over CL-niveau en overwinteren. Dat zijn er misschien een keer 2 geweest. Ons europese middenveld bestond vorig jaar in feite, in feite dus, uit donny en de 2 latino's. Dit jaar had je precies hetzelfde kunnen doen, maar dan met klaassen. Een vervanger van zo'n 20miljoen voor ziyech zou ook moeten volstaan, in elk geval in zoverre dat je heus niet 'ineens' van CL-niveau naar EL-niveau zakt. Nee, vorig jaar waren we ook gewoon teringslecht. Ze lullen maar wat, overmars in dit geval, en jij lult in mijn perceptie veel te graag met ze mee.
0 0
Joseph
Het zijn niet alleen de blessures die voor problemen hebben gezorgd. Die zijn ook terug te leiden naar verkeerde keuzes: Alvarez op het middenveld, Labyad op het middenveld, Promes op het middenveld. Ajax zou met Gravenberch, Blind/Martinez en Klaassen een prima bezet middenveld hebben. Ook het het experiment met Labyad in de spits is natuurlijk lachwekkend.

Gelukkig is Kudus weer terug, zijn we daarmee af van het probleem op het middenveld en is Haller duidelijk onze eerste spits en is ook dat probleem opgelost. Die kwamen er ook in voor Labyad en Promes, dat ziet ten Hag gelukkig wel goed.
0 0
geDaante
Ja het zou wat zijn als ie zelfs dat niet goed zou zien ;)
0 -2
3sterrenAjax1
met schuurs en blind centraal ben je dat ook zonder blessures. id cl kan je daar toch echt niet mee aankomen. id eredivisie tegen alles hoger dan t rechterrijtje komt dit al steeds pijnlijk tot uiting.
1 -2
oxxer
Blind is zijn gezondheidsproblemen stukken minder daardoor is het centrale duo zeer kwetsbaar. Het beste is er af bij Daley, het is geen verkeerde gedachte om op zoek te gaan naar een compleet nieuw centraal duo of Alvarez op RCV
0 -1
PetrosQ
Als we het hebben over fouten, dan denk ik dat Ajax eerder had moeten inzien dat Alvarez niet genoeg is als RCM. Met Van de Beek en Marin gingen er twee spelers weg die daar kunnen spelen.

Toen Klaassen kwam, ging het eindelijk lopen. Maar nu hij minder in vorm is door kleine blessures (net als Blind), heb je eigenlijk geen opvulling voor hem. Ook omdat Taylor er nog niet klaar voor is. Er zou daarom een tijdelijke oplossing moeten worden gevonden.

Met Schone zou je dat kunnen invullen, gezien de huidige financiële situatie, want veel opties zullen er niet zijn. Ik zeg niet het de beste optie is, maar waarschijnlijk wel een prima optie binnen de huidige context.
0 0
Yeshyeshyall
Goed gezegd van Overmars. Gezien de 6/7 supergoede spelers die je in 2 jaar kwijt bent geraakt is het een wonder dat je alsnog een CL waardig elftal kan neerzetten. Sowieso voor NL begrippen een heel brede selectie
3 -1
geDaante
Als je zo'n 8 miskopen doet in diezelfde periode, dan wordt het inderdaad lastig.
4 -5
Yeshyeshyall
En Promes vind ik geen miskoop. Alvarez kun je over twisten, Pierie inderdaad beetje een gekke aankoop voor veel geld maar is nog niet mislukt dus eigenlijk valt het dan wel erg mee wamt je houdt Marin, Siem (inderdaad onbegrijpelijk), Kristensen (goed verkocht) en Magallan (vreselijk maar ook niet echt een kans gehad) over
1 -1
geDaante
Promes vind ik wel, omdat het een counter-/reactiespits is, en werkelijk niks toevoegt. Niet op 10, niet op linksbuiten, alleen even in de tandem met Ziyech, dus volledig afhankelijk van een paar geniale voorzetten. Klaassen had dat ook gekund, of Ekkelenkamp, of Dani de Wit.
0 0
Yeshyeshyall
Zes dus en eigenlijk ook niet met Bandé maakt 5. Alsnog aardig wat en voor veel geld. Van een aantal had je met redelijke waarschijnlijkheid kunnen zeggen dat je ze nooit had moeten halen (Kristensen, Magallan zagen we allemaal). Een Marin kan er een keer tussen zitten. Toen we geen geld hadden braken er aan de lopende band eigen jeugd spelers door die weinig talent hadden. Lood om oud ijzer. Maar als je in slechts 2 seizoenen Schone, De Jong, De Ligt, Ziyech en vd Beek moet vervangen dan is het echt knap dat je nu een team met Martinez, Kudus, Anthony en Haller kan optrommelen. Daarnaast breken er nog steeds jeugdspelers door en scoren we als een stelletje losgeslagen gekken. Ik snap echt niet hoe mensen dit beleid kunnen wegzetten als wanbeleid. Sterker nog: het is misschien wel nog nooit zo goed geweest in al die jaren dat ik Ajax volg (ongeveer sinds 1990)
0 0
Knalpot
Maakt niet uit bij GeDaante als het niet geschikt was om zijn gewilde tika taka spelletje mee te kunnen spelen dan is het autiomatisch een miskoop. Just a different mindset.
0 0
geDaante
Kinderachtig. Alsof ik het nooit onderbouw.
0 0
Drukwerk1968
Je bent jouw telraam vergeten of deze is stuk.
1 -2
Ozymandias
Noem die acht miskopen van Overmars in de afgelopen twee jaar eens?
1 -1
geDaante
Alvarez
Kristensen
Marin
Orejuela
Cassierra
Bandé
Labyad
Promes
Magallan
Pierie
Siem de Jong
Babel (huur)
Klaiber (onnodige breedteaankoop)
Klaassen (geen miskoop, maar te afhankelijk van type tegenstander en type spel, zou ik in de zomer graag al vervangen zien worden)

En daarbij dan spelers als Eiting (sowieso vele malen beter op 6 dan Alvarez, ook dan Klaassen bij zelfde vertrouwen en speeltijd), Lang (nu eigenlijk broodnodig), Bakker, etc., laten gaan.

Allemaal aankopen in de laatste jaren die niks hebben toegevoegd, je niveau juist naar beneden halen, en in veel gevallen spelers die niet eens bij Ajax passen qua skillset. Dan scout en selecteer je wel héél slecht. Een paar goede aankopen maken dat dan niet ineens beter, het geeft dan aan dat er maar wat raak gekocht wordt, het heel veel gokwerk betreft. Of men is zo arrogant te denken dat je van een counterspits wel even een speler voor in de kleine ruimte maakt, van een CV die een draaicirkel van een vrachtwagen heeft en geen enkele startsnelheid, wel even met ruimte in de rug kan leren verdedigen, etc.

Tel voor de gein is bij elkaar op wat al die aankopen gekost hebben. Dan kom je op meer dan 100 miljoen(!) euro uit, en daarbij ook nog eens dikke salarissen. Ja, je krijgt er nog wel wat voor terug in de meeste gevallen, maar het gaat erom dat je al dat vele geld vele malen beter had kunnen en moeten besteden. Aan minder, maar veel betere, echt goede speler die ook bij Ajax passen qua skillset. Daarnaast sneller en meer vertrouwen op jeugd. Zie hoe eigen jeugd veel van die spelers in bovengenoemde rijtje er binnen no-time uit speelden? Na een paar wedstrijden soms al. Kan je zeggen, het is moeilijk om in te schatten of die jeugd er wel klaar voor is, maar dat is nou juist inzicht en visie tonen, de competentie hebben dat wél in te schatten. Heb je dat niet, moet je niet zo'n belangrijke positie bij Ajax bekleden. En daarbij is het des Ajax jeugd voor de leeuwen te gooien, flink bovengemiddeld vertrouwen op de jeugd. Ajax is door het vele geld en dat successeizoen weer als koopclub gaan denken, men wilde halsstarrig 'dat niveau vasthouden', en jeugdspeler hebben tijd nodig om te rijpen denkt men dan. Precies de gedachte van een koopclub.

Dus veel meer vertrouwen op de jeugd, met name de breedte waar nodig in laten vullen door jeugd met potentie en de juiste bagage (bij goed opleiden) en niet duurdere, oudere middelmaat aankopen. Ook meer vertrouwen in je toptalent voor vacatures in de basis, als deze vrijkomen. En het geld dat je hierdoor bespaart, werkelijk goed investeren in écht goede en directe versterkingen voor de basis, a la Kudus, Antony. Haller zou ook in dat rijtje kunnen vallen, moet ik nog even zien.

Blijf je het doen zoals men het nu doet, blijf je ieder seizoen maar die zwakke banken houden, en ga je zeker niet structureel bij de europese (sub)top aansluiten. Oudere subtop-eredivisie niveau zou niet in je selectie moeten mogen zitten. De enige subtop-eredivisie niveau spelers in je selectie zouden eigen talenten mogen zijn, die de potentie hebben binnen no-time top eredivisie niveau te zijn, en de potentie hebben door te groeien tot (sub)top europees niveau.

Kwaliteit jonge potentie, niet kwaliteit wat oudere middelmaat
3 -4
Knalpot
En met spelers die bovenkant KKD al niet kunnen ga je geen zwakke bank hebben?
0 0
geDaante
Dus omdat Jong Ajax als team moeite heeft in de KKD, zijn alle individuele talenten die daarin spelen hoogstends van top KKD niveau?
0 0
Duif63
Precies dit. Maar de waarheid wordt hier niet erg gewaardeerd als daarmee Marc's onbekwaamheid wordt aangetoond.
0 -2
ddavidd99021
Dan moet je ook even zo eerlijk zijn om de transferbalans voor deze spelers te vermelden:

- Kristensen gekocht voor 1.75m, verkocht voor 2.5m
- Marin gekocht voor 13.5m, verkocht voor 8-10m
- Orejuela gekocht voor 3 ton, verkocht voor 1.5m
- Cassiera gekocht voor 6,5 ton, verkocht voor 2,5m
- Magallan gekocht voor 6m, verkocht voor 4.8m

Dit is heeft Ajax dus tussen de 0,4 en 2,4 miljoen gekost. Daar lig ik nou niet echt wakker van.
2 -1
geDaante
Daar gaat het niet om, uiteindelijk heb je met alle spelers bij elkaar dik verlies geleden, en belangrijker nog, je had al dat vele geld vele malen beter kunnen besteden, zodat je niet steeds een bank hebt van subtop eredivisie niveau, wat je nekt met name Europees gezien, maar waardoor je ook nog flink moeite hebt met de eredivisie.
0 0
Amsteraaij
Milik, Sanchez, Frenkie, ziyech, tagliafico, onana, neres, martinez, promes was zijn geld natuurlijk wel waard toen ziyech er nog was, antony, kudus en nu haller (moet nog blijken). En dan nog een aantal aankopen minder spectaculair maar zeker hun waarde gehad zoals bazoer voor nul euro van psv, moisander ook jarenlang niet onverdienstelijk en tot slot poulsen ook voor nul euro en alleen al voor die beuk op van bommel goud waard
0 0
Amsteraaij
Ja en ook een lijstje met
0 0
Ozymandias
Een aantal van de miskopen die je noemt (Bandé, Kristensen, Orejuela, Siem en Cassierra) waren niet in de laatste twee jaar. Het feit dat je om je argument kracht bij te zetten teruggrijpt naar aankopen van 4/4.5 jaar geleden (Orejuela en Cassierra) zegt veel.
5 -2
geDaante
Ben je weer lekker om mijn punt heen aan het breien ;)? Doe je slim. Gewoon niet op in gaan en lekker voorbij gaan aan het werkelijke punt, en je achter cijfertjes verschuilen.

Sidenotes eruit pakken en 'debunken' zodat mijn werkelijke verhaal onderuit wordt gehaald. Zo werkt dat natuurlijk niet.
0 0
Jornnn
Daarnaast stond die lijstvolgorde het ruwe talent op moment van koop. Dat spelers de stap niet maken of niet helemaal hun draai vinden kan altijd gebeuren.
1 0
Joseph
Als je uitgaat vanaf het moment dat Frenkie en de Ligt vertrokken:
Magallan, Bandé, Labyad, Alvarez, Marin, Pierie en Klaiber. Kom ik net niet tot 8, wel tot 60 miljoen aan aankopen die Ajax net sterker hebben gemaakt, om wat voor reden dan ook.
Ik vind dat overigens niet zo interessant, daar staan Martinez, Antony, Kudus, Klaassen en Haller tegenover. Overmars levert gewoon uitstekend werk.
1 -3
Ozymandias
Bandé werd in januari 2018 gekocht. Dus zelfs als je van die twee jaar drie jaar maakt kom je maar toch zeven miskopen.
1 -2
geDaante
Haha houd toch eens op met die exacte cijfertjes enzo, daar gaat het helemaal niet om. Het gaat om het punt en de strekking, the bigger picture, je staart je blind op wat details.
0 0
geDaante
Je begrijpt het punt Ozy, niet zo mierenneuken
3 -3
Ozymandias
Tja, als dat dan het punt is dan vind ik het een zeer zwak punt.
1 -1
Joseph
Bandé maakte volgens mij het seizoen af en kwam pas in de zomer naar Ajax als ik mij niet vergis. Frenkie was toen ook al verkocht, die reken ik tot de super goede spelers waar het dan om ging.
1 0
Ozymandias
Tja, dan wordt het dus drie jaar en geen twee jaar.
2 -1
Joseph
Dan kom je ook niet tot 6/7 super goede spelers die Ajax heeft laten gaan, waarbij het om de vervangers ging.
0 0
Ozymandias
Geen van die 6/7 spelers vertrokken toch voor de zomer van 2018?
0 0
JOHANisGOD
Bandé is vanwege een enorme blessure.
Kan Ajax helemaal niets aan doen.
0 -1
Duif63
Bande kan helemaal niet voetballen. Niet voor zijn blessure en niet erna.
0 -1
Knalpot
Oh ja daar is onze meesterscout de grote Duif ook nog ff.
0 0
Ozymandias
Vandaar dat hij in België tot talent van het seizoen werd gekozen in zijn eerste seizoen in Europa...
0 0
geDaante
In België, in een andere speelwijze, ander type tegenstander, etc.
0 0
geDaante
Was daarvoor ook al niet goed genoeg. Meer voor de omschakeling, miste het balgevoel en fijnere techniek.
2 -2
Ozymandias
Onzin, je hebt in het verleden zelf toegegeven dat je hem bij KV Mechelen geen wedstrijden hebt zien spelen. Dan kan je ook met geen mogelijkheid een geinformeerde mening over hem hebben. Dat blijkt ook wel aangezien Bandé juist niet goed tot zijn recht kwam in de omschakelen. Hij kwam goed tot zijn recht als hij de bal binnen of net buiten het laatst 1/3 van het veld kreeg.
1 -1
geDaante
Die speeltijd bij Ajax was al genoeg. Hoe hij op zijn benen staat, zijn techniek, balbehandeling, allemaal moeizaam.
0 0
PetrosQ
Dit is een CL-waardig elftal.

Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch; Antony, Kudus, Tadic; Haller
4 -3
JOHANisGOD
CL-waardig?

Vind ik niet.
Dit vanwege het centrum van de verdediging.
1 -2
ACB
Het centrum van de verdediging is altijd de lul maar als je en Kudus en Haller opstelt wordt de verdediging ook meer ontlast en krijg je niet van die domme tegengoals waarbij 7 van de 11 spelers voor de bal staan en hem dan verliezen waardoor Blind en Schuurs op 1-1 komen te staan. In 2019 loste FdJ en boel verdedigend op en was de ploeg balvaster. Zet je Schuurs bij psv of Inter bij wijze van spreken heeft ie het veel makkelijker.
0 0
Joseph
Ik zou misschien Blind op 6 zetten met Gravenberch en Kudus er naast. Als je gister ook weer zag hoe makkelijk Blind zich door het middenveld beweegt, is dat wel wat anders dan Klaassen. Klaassen is zichzelf echt aan het wegcijferen voor het team, ik denk dat Blind dat in dezelfde rol ook kan, maar dan met meer kwaliteit aan de bal.

Wel een lastige keuze die je krijgt met Neres of Tadic op links. Maar goed, ik ben benieuwd of Ajax Onana, Tagliafico en Neres nog een jaar kan houden..
0 0
geDaante
Zeker, met Klaassen en in wat mindere mate Blind en ook Schuurs (maar kan nog doorgroeien) als wat zwakkere schakels. Komend seizoen moet je geen Klaassen meer op 6 hebben. Eiting terughalen, Taylor klaarstomen.
1 -3
Sergei77
Met het vertrek van Ziyech, Vd Beek, Dest, Veltman, Marin, Lang , Eiting en Botman heb je zowel kwalitatief als kwantitatief een jasje uitgedaan. Met alleen Kudus , Klaassen en Anthony als directe versterkingen waarbij Kudus na 4 wedstrijden al voor langere tijd uitviel is dat gewoon te weinig.
De selectie was in de breedte kwalitatief niet goed genoeg en totaal niet in evenwicht.
1 -1
Drukwerk1968
Sommige spelers, Botman bijvoorbeeld, is niet geschikt voor ajax vanwege de ruimte achter de verdediging. Dest wilde weg vanwege concurrentie met nous, lang zou 2e of 3e keus zijn.
0 -1
Duif63
Hou toch op man met recht praten wat krom is. We spelen nu met Blind en Schuurs in het centrum, alsof die geschikt zijn om met ruimte in hun rug te spelen. Lang is een topspeler in wording. Alleen de verkoop van Dest is te begrijpen.
0 -2
Ozymandias
Natuurlijk wordt er meer kwaliteit bij Ajax verkocht dan er terug wordt gekocht. Ajax heeft de financiele middelen en de aantrekkingskracht niet om net zo veel kwaliteit terug te kopen als er wordt verkocht. Het is de jeugdopleiding die ervoor moet zorgen dat Ajax er op de lange termijn gezien kwalitatief niet op achteruit gaat. Frenkie was een enorm verlies maar met Gravenberch staat er nu een geweldige vervanger op.

Trouwens dat je Botman noemt is absurd. Die zou voor Ajax helemaal geen goede centrale verdediger zijn. Hij komt bij Lille al in de problemen wanneer hij met meer ruimte in zijn rug komt te spelen (kijk naar beide wedstrijden tegen Celtic). Ook het vertrek van Marin heeft Ajax kwalitatief niet minder gemaakt.
0 -2
PetrosQ
Dus Ajax had in een jaar zonder supporters, en daarmee minder inkomsten, moeten gaan investeren in de breedte? Het geld groeit Overmars zeker op de rug?
1 -1
Duif63
Overmars geeft het geld verkeerd uit. Dat is het probleem.
0 0
geDaante
Al twee seizoenen op rij niet, dus flink falend aankoopbeleid.

Het gaat ook vooral om spelers als Labyad, Alvarez, Promes, etc., die je gehaald hebt, en die nu de breedte bepalen. En daarbij Eiting en Lang laten gaan.

Maar ook toen Kudus fit was werd Promes op 10 boven hem verkozen, dus er zit ook nog eens een trainer die er niet zoveel van snapt.
3 -2
Ozymandias
"Maar ook toen Kudus fit was werd Promes op 10 boven hem verkozen, dus er zit ook nog eens een trainer die er niet zoveel van snapt."

Hoe moest Kudus op '10' spelen als hij als opbouwende middenvelder stond opgesteld? Jij wil Kudus op twee posities tegenlijkertijd laten spelen?
0 0
geDaante
En ga je nog eens de conclusie trekken dat jouw eigen aankoopbeleid dus gefaald heeft? Want het is een gevolg van pure (oudere) en ook nog eens dure middelmaat aantrekken, en daarbij spelers die in niks bij Ajax passen.

Maar nee, die conclusie trekt ie natuurlijk weer niet, alsof het gewoon een gegeven is.

En nee, blessures waren niet de reden dat je uit de CL bent gevlogen, maar een laffe trainer, die ineens weer met Alvarez op 6 aankomt tegen Liverpool, en zich dus aanpast, en tegen Atalanta niet durft te voetballen, uit angst voor een tegengoaltje.
Vorig net zo in de CL tegen Chelsea thuis. Makkelijke prooi, maar teveel onder de indruk van de naam, en ook weer behoudend en op safe spelend. En ook weer met Marinez en Alvarez op het middenveld, echt totaal belachelijk, dat zijn PSV/counterteam praktijken.

Dus graag hand in eigen boezem steken en Ten Hag geen hand boven het hoofd houden.
3 -5
Knalpot
Je hebt wel het engelengeduld van een pavlov hondje om steeds maar dezelfde non-riedeltjes af te blijven draaien. Laat ik over je naieviteit maar niet weer beginnen want helaas kan ik je niet om de oren slaan met het feit dat we met jouw visie dat soort wedstrijden gewoon met 0-4 verliezen. PSV eerste helft gister dat is een spatje van de kwaliteit die Liverpool voorin en op het middenveld hebben en jij denkt dat een niet laffe coach dan wel gewonnen had...dream on,
0 0
Ozymandias
Het aankoopbeleid van Overmars heeft ervoor gezorgt dat Ajax nu bij de 'top van de Europese subtop' hoort. Spelers als Tadić, Blind, Tagliafico, Klaassen en Haller hebben samen Ajax een enorme impuls aan kwaliteit en ervaring gegeven en aankopen als Antony en Kudus hebben Ajax ook een kwalitatieve impuls gegeven. Het enige echte probleem wat ik met het transferbeleid van Overmars heb is dat hij regelmatig een speler voor de breedte haalt en ik vind dat Ajax geen breedte aankopen moet doen.
1 -3
geDaante
Het is meer ondanks dan dankzij Overmars, Ajax had veel verder kunnen en moeten zijn.

Dat rijtje spelers dat je noemt vind ik niet eens zo bijzonder, met name Klaassen niet. Tagliafico is leuk, maar ook niet zo bijzonder. Gravenberch, een eigen jeugdspeler, vind er er ver boven uitsteken qua kwaliteit en potentie. Mazraoui vind ik ook beter dan iemand als Tagliafico. Rensch wordt dat ook. Allemaal jeugdspelers. Tadic vind ik aardig, maar wat beperkt en voorspelbaar. Veelal kappen en voorgeven.

Kudus is top, Antony ook. Maar is te weinig tegenover 10 miskopen in de laatste 2-3 jaar, dat blijf je voelen.

Ik denk dat wat wij als breedteaankopen beschouwen, niet eens als breedteaankopen werden gezien door Overmars en Ten Hag, los van Klaiber en Martinez (die door miskoop Marin wel in de basis startte).

Marin werd voor de basis gehaald, daar Frenkie weg was. Promes werd voor dat bedrag ongetwijfeld voor de basis gehaald. 18 miljoen voor Promes...
Labyad als vervanger van Ziyech. Alvarez voor De Ligt.

Wil je werkelijk aanhaken bij de (sub)top van Europa, kan je niet met een subtop-eredivisie niveau bank aankomen. Een paar goede aankopen tussen al die hele vreemde, is dan ook niet genoeg. Laat ze eerst eens beginnen geen spelers meer binnen te halen die qua individuele kwaliteiten niet eens bij Ajax passen. Hoe krijg je dat voor elkaar?
4 -2
Restored
Je doet Tadic echt veel te kort als je hem voorspelbaar noemt en zegt dat hij alleen maar kan kappen en voorgeven. Hij is juiste een hele complete speler die ook in de kleine ruimte erg sterk is, heeft ook nog wel een aardig schot. Tagliafico is ook een van de betere backs die we het afgelopen decenium hebben gehad, geen geweldige voetballer zoals jij graag op elke positie wil zien maar wel iemand met zijn kwaliteiten heel nuttig is, vooral bij omschakelmomenten
1 0
Ozymandias
Natuurlijk, het zal wel toeval zijn dat Ajax vanaf het moment dat Overmars de macht greep GROTE stappen vooruit heeft gezet. Daar hebben aankopen als Tadić, Blind, Tagliafico, etc. natuurlijk geen grote rol in. Het vreemde is dat Overmars het als we jou moeten geloven slecht doet maar dat Ajax het onder zijn leiding beter doen dan welke andere vergelijkbare club dan ook. Allemaal toeval natuurlijk...
0 -1
geDaante
Tadic en Blind, 'gescout' via Blind Sr. en Schreuder, dus weinig creatief gevonden, en ook spelers die écht buitenkansjes waren doordat ze graag naar Ajax en de eredivisie wilden komen, ook door gebrek aan perspectief in grotere competities, zitten er ook alweer een jaar of drie. In die tussentijd is er veelal middelmaat gehaald. Martinez is oké, pas afgelopen zomer weer twee goede spelers in de vorm van Kudus en Antony. Nu dan Haller, al had een spits helemaal geen prioriteit, dus weer vreemde keuze uiteindelijk.

Kijk, zodra men leert van eerdere fouten en geen rotzooi meer binnenhaalt, meer op jeugd vertrouwt, geen breedteaankopen meer doet en eens nauwgezet naar de individuele kwaliteiten van potentiele aankopen kijkt in plaats van maar wat op de gok raak te kopen, zal ik mijn mening heroverwegen. Dat zal dan ook automatisch gaan natuurlijk.
1 -1
Ozymandias
Breaking News: technisch directeur gebruikt contacten om spelers aan te trekken... Dat is wat een goede technisch directeur doet! Dat Overmars goed gebruik maakt van de connecties van de mensen die bij Ajax werken is juist een voorbeeld van dat hij zijn werk goed doet.
1 0
geDaante
Dus omdat je toevallig mensen in je organisatie hebt die een bepaalde speler kent, en die jou op die speler wijst, en die helpt die speler binnen te halen, is dan de verdienste van de TD? Kom op.

Ik wil ermee zeggen dat de betere aankopen ook niet bepaald creatief gevonden zijn, middels een goede scouting bijvoorbeeld. Tadic en Blind via contacten en links met Ajax, Ziyech bord-op-schoot.

Vanuit Zuid-Amerika zijn er een hoop gehaald, maar het verschil in kwaliteit tussen die aankopen is dusdanig groot, dat er maar wat aangekocht wordt. Dan zitten er altijd wel een paar goede tussen.

Een TD moet vooral een evenwichtige, zo goed mogelijke selectie neerzetten, en dus passende spelers binnenhalen die qua skillset passen bij het profiel van desbetreffende positie, of juist niet binnenhalen, maar het talent en de skills in upcoming talenten zien, en daar op vertrouwen.

Er zijn zat voorbeelden die duidelijk maken dat daar niet eens even kritisch naar gekeken is, naar die skillset.

En dat alleen als is schandalig, totaal absurd en onacceptabel. Alsof ze puur een of andere zaakwaarnemer een gunst doen.
0 0
Ozymandias
Nee, het optimaal gebruikmaken daarvan is de verdienste van de technisch directeur.
1 0
geDaante
Dat is een heel klein facetje, niets meer niets minder.

En niet bepaalt knap, dat is het eerste wat je doet als TD.

Je gaat verder wéér voorbij aan de strekking en mijn punt, altijd maar weer halsstarrig Ajax en diens mensen verdedigen, alsof je er bevriend mee bent. Ken je naast Ouaali die anderen ook goed?
0 0
geDaante
Wat Overmars gedaan heeft is dat salarisplafond totaal loslaten en ook geen rem meer op de uitgaven. Dat is de reden dat Ajax stappen heeft gezet. Maar vooral door eigen jeugd ook, er kwam gewoon een toplichting aan. Die twee zaken tezamen is de grootste reden. Het zou wat zijn als je het dan nog verpest.

Knap man, als Nederlandse club die ineens 4-5 miljoen aan salarissen biedt, en 20 miljoen kan neerleggen voor spelers, om dan wat goede spelers binnen te halen. En dan nog ben je als een paar spelers wegvallen van (sub)top-eredivisie niveau.

En we moeten de kwaliteit van Tadic, Blind en Tagliafico ook niet overschatten. Goede spelers, maar geen europese top of potentie daarvoor.

Frenkie, De LIgt, Mazraoui, Van de Beek, etc., daar had AJax nog meer aan.

Dan welke andere vergelijkbare club? Zoals?
0 -2
Knalpot
Hum hierboven geef je aan dat Overmars ons naar een hoger niveau had moeten tillen terwijl je hier aangeeft dat we een toplichting hadden en een paar goede spelers die we niet moeten overschatten. Hoe ga je dat doen dan Daan als er elk jaar 2 of 3 van die spelers vertrekken? Denk je met een Ziyech vervangen door een 19-jarige Anthony er al meteen bent, de hele hype over Kudus is ook leuk maar daarvan moet je ook eerst maar zien dat als spelers zijn spelletje kennen of het dan allemaal zo goed nog is. Nee jongen echt geloof me nou maar er hadden heus betere aankopen gedaan kunnen worden maar jongens als de LIgt, de Jong, ziyech zijn door een club als Ajax niet een op een te vervangen. Zoals Overmars aangeeft we moeten weer even bouwen naar een nieuw piekmoment.
0 0
geDaante
Het gaat mij met name over de breedte. Die is steeds van subtop eredivisie niveau, en dat door spelers die aangekocht zijn, en pure middelmaat zijn, of niet passen, zoals Promes, Klaiber, Labyad, Alvarez, etc. Eerder had je Kristensen en Magallan op de bank, etc.

Dat is onnodig met miljoenen smijten, die je veel beter had kunnen besteden, aan wél goede aankopen. Doe er minder, maar betere. Zie hoeveel aankopen de laatste jaren zijn gehaald, om binnen een paar wedstrijden al door eigen jeugd eruit gespeeld te worden?

Les: Meer vertrouwen op jeugd, minder aankopen doen maar betere. Zo simpel kan het zijn.
0 0
Ozymandias
"Wat Overmars gedaan heeft is dat salarisplafond totaal loslaten en ook geen rem meer op de uitgaven."

Iets wat zijn keuze was die door andere werd tegengehouden. Overmars heeft dus de juiste keuze gemaakt. Onder bijvoorbeeld Jonk was die keuze niet gemaakt.

"Dan welke andere vergelijkbare club? Zoals?"

Alle vergelijkbare clubs (alle topclubs die niet in één van de grote competities actief zijn).
1 0
geDaante
Iedere TD wil lekker veel uitgeven. Ja, het is goed geweest wat meer uit te geven nu Ajax daar ook de mogelijkheden voor had. Maar er is ook enorm in doorgeslagen, en wie zegt dat een andere dat niet had gedaan?

Maar dus omdat hij die ene goede keuze heeft gemaakt (voor zover dat goed is), is het een goede TD? Nee, dan begint het pas. Aan wie geef je al dat geld uit en hoe geef je je selectie vorm, voor de korte termijn als, belangrijker nog, de lange termijn? In twee/drie jaar is er voor meer dan 100 miljoen verbrast aan miskopen! Dat is schandalig en onacceptabel. En die miskopen bepalen voor langere tijd je bank, waardoor je steeds maar zwak bent in de breedte. Wat veelal bepalend is voor hoever je reikt in Europa.

Onder Jonk en Cruijff zou dat plafond langzaam zijn meegegroeid met de groei van de begroting van Ajax. Men doet altijd alsof Jonk tegen aankopen was en/of het salarisplafond aan zou blijven houden. Natuurlijk niet. Jonk legt de nadruk meer op eigen jeugd, aangevuld met topaankopen. Geen breedteaankopen. Wil ook graag zien dat er een heel goed idee zit achter een aankoop, veel meer nauwgezet doorselecteren, effectief en creatief met je nog altijd relatief heel erg weinige geld.
Nu is het meer maar wat raak kopen, en kijken of er ook nog een jeugdspelertje gebruikt kan worden, al is het alleen maar voor de bühne.

Ajax heeft ten eerste naam, spelers van Ajax zijn in trek, alleen al om de naam. Wordt meer voor geboden. Verder de jeugdopleiding, die een paar jaar terug een enorme, brede toplichting voortbracht (waarvan zowel sportief als financieel enorm geprofiteerd is). Daar hoefden maar een paar goede aankopen bij om een topprestatie neer te kunnen zetten, al was het als je het dieper analyseert en bekijkt ook weer niet zó'n topprestatie zoals velen het zien. Sinds De Boer veel deelgenomen aan de CL, enorm veel inkomsten, gekke bedragen voor spelers (30 miljoen voor Milik in die tijd bijvoorbeeld), etc.
Ajax kon zo spelers ook wat langer behouden, met al dat geld.

In dit Ajax spelen nog steeds spelers als Tadic, Blind, Tagliafico, Mazraoui, Neres, die in 2018 al basis speelden. Door het vele geld en ook wel gebrek aan interesse voor die spelers, spelen ze nog steeds bij Ajax. Vaak refereer jij dan ook wel eens naar aankopen van alweer 2,5 jaar geleden. Pas afgelopen zomer zijn er in de vorm van Kudus en Antony weer eens twee goede spelers gehaald die veel toevoegen in de basis. Daarnaast was het veel miskopen en spelers voor de breedte.
0 0
Wieno
Alsof er ook maar een directeur of trainer in de wereld is die zegt: Ja die had ik niet moeten halen / opstellen, want die is heftig k*t. Onze trainer, tja dat is een flapdrol, maarja hoe kom ik van die gast af hé.... Zo'n zaken zullen intern zeker wel besproken worden.
0 0
geDaante
Niet in die woorden nee, maar je kan eens aangeven dat je het een en ander fout hebt gezien.

En buiten dat, men kijkt blijkbaar niet kritisch intern en bij zichzelf naar gemaakte fouten. Zoals lering trekken uit de aankoop van Van der Hoorn, om maar een voorbeeld te geven. Gehaald op basis van spel bij Utrecht, dat in de eigen 16 plaats vond, en Van der Hoorn die alleen maar ballen wegkopte, verder niks.

Op basis daarvan gehaald, zonder te kijken of hij wel met ruimte in de rug kan verdedigen, of enigszins kan opbouwen. Zat totaal geen idee achter. En dat gebeurt nog steeds! Perfect voorbeeld is Magallan. Precies hetzelfde als met Van der Hoorn. Of Kristensen. En zo zijn er talloze spelers gehaald die qua type niet eens bij Ajax passen, en dat is echt onacceptabel, dan wordt er maar wat binnengehaald.
1 -1
Wieno
Van der Hoorn vind ik niet echt een goed voorbeeld. Werd gehaald toen er heel wat minder te besteden was en speelde prima in Jong Oranje (op een dikke blunder na). Snap die gok best wel. We moeten niet vergeten dat bijv. Schöne voor een appel en een ei kwam (gokje) en die pakte dan wel weer uit. Magallan deel ik absoluut met je. Echter heeft eem scouting dan ook 2 jaar met de ogen dicht gekeken. Het is in mijn ogen niet alleen Overmars of alleen Ten Hag. Ja zij zijn eindverantwoordelijk, maar ook afhankelijk van anderen zoals scouting. Stel (en dan even zwart / wit) een scout krijgt van de zaakwaarnemer een percentage van de deal als hij een positief rapport schrijft. Dan vertrouwt Overmars op mensen die bij een ander in de zak zitten. De kritiek op TH is terecht, maar ook daar zitten toch mensen naast. Een Bogarde of Witsche moeten toch ook wel zien dat Alvarez, Labyad en Promes niet goed genoeg zijn op de plekken waar ze hen neerzetten.... Die 2 lijken me niet op het mondje gevallen.
0 0
PetrosQ
Over welke oudere middelmaat heb je het? Dit jaar is misschien wel het beste jaar qua aankoopbeleid met Klaassen, Antony, Kudus en Haller.

Als je met oudere middelmaat Blind, Tadic en Promes bedoelt, wat ik mij moeilijk kan voorstellen, dan zou je voor de grap even terug moeten gaan naar de afgelopen successeizoenen. Wie waren toen ook alweer zo belangrijk? Precies.
3 0
geDaante
Aankoopbeleid gaat over de wat langere termijn, want gevolgen van keuzes die je nu maakt, voel je soms nog 2-3 seizoenen later.

Het eerder aantrekken van Promes, Alvarez en Labyad onder meer, nekt je nu bijvoorbeeld. Die bepalen je breedte, en dat is waarom je nu zo zwak bent als alleen al Kudus wegvalt.

Afgelopen successseizoenen? Dat was er één he, met Frenkie en co., en een team dat de trainer moest bijsturen omdat het voor geen meter liep.

Vorig seizoen door lafheid uit de CL geknikkerd, door corona nummer één positie boven AZ verkregen. AZ, dat 10x minder dan Ajax te besteden heeft, en dat in puntenaantallen net zo hoog stond, en beter voetbalde op dat moment.

Oudere middelmaat = Labyad, Promes en ook wel Klaassen (in ieder geval voor de speelwijze van Ajax zoals deze zou moeten zijn).

Doe niet alsof Promes wat toevoegt. Alleen in tandem met Ziyech liep hij op geniale ballen van Ziyech. Wow. Als dat je enige waarde als buitenspeler is?

Dat je een paar goede aankopen doet, wat je ook wel mag verwachten, betekent het niet dat je aankoop- en selectiebeleid goed is.

Naast nog een stuk of 10 miskopen die je in twee-drie jaar tijd bijna 100 miljoen heeft gekost en die zorgden dat je een slechte bank had, zijn ook spelers als Eiting en Lang laten gaan, om maar wat te noemen.

Het is één grote aaneenschakeling van vreemde keuzes, afgewisseld met zo nu en dan wél een goede aankoop. Maar gezien het kwaliteitsverschil tussen een goede en slechte aankoop, en het totale gebrek aan een idee achter veel aankopen, maakt dat het veelal gokwerk is.
1 -3
Kuningast
Door teveel matige breedte aankopen of jeugd die niet goed genoeg zijn maar wel kansen blijven krijgen. Als er 1 middenvelder geblesseerd raakt hebben we meteen een probleem
1 0
PetrosQ
Te veel matige breedte aankopen? Alleen Klaiber en Stekelenburg zijn dit jaar gehaald voor breedte. Stekelenburg vult zijn rol prima in en ook Klaiber is een een prima opvulling is voor de Eredivisie. Natuurlijk zou je betere spelers willen aantrekken. Maar wie is er beter en wil dan bij Ajax op de bank gaan zitten? Dat soort jongens zijn er niet of nauwelijks.
1 0
geDaante
Precies, gevolg van falend aankoopbeleid.

En dan ook nog Eiting en Lang laten gaan.
3 -1
Wieno
Eiting was er gewoon niet klaar voor, maar komt wel sterker terug. Dan moet hij de kans krijgen. Lang vind ik ook een ander verhaal. Had na zijn goede vokrbereiding meer kansen mogen krijgen, maar ook hier weten we niet het fijne van. Spelers spreken ook niet altijd de waarheid naar buiten toe, zie Brobbey.
1 0
geDaante
Heel wat meer klaar voor dan Alvarez, die zal er ook nooit klaar voor zijn. En ook veel beter dan Klaassen, als hij vertrouwen en speeltijd had gekregen.
0 0
Wieno
Klopt, maar zo werkt het bij alle clubs helaas. Als een speler gekocht wordt dan moet hij de kans krijgen. Helaas vaak sneller dan de eigen jeugd. Ik ben ook wel fan van Eiting, maar denk dat deze gekozen weg voor hem de juiste is. Komt sterker terug!
0 0
Schip
Nee, met slechte enkele en niet eens (te) veel blessures ben je een tob team. Zowel in de CL, als in de EL als ook in de eredivisie. Dat komt omdat je een zwakke trainer hebt, die geen geheel maakt dat meer is dan de som der delen, maar zuiver afhankelijk is van het materiaal.

Daarom is deze trainer ook inwisselbaar voor iedereen die niet klinkklare onzin uitflapt. Hij brengt namelijk niets extra's, haalt geen ongezien potentieel uit spelers waardoor ze 1/2 niveau's stijgen en verrast tegenstanders niet met tactische vondsten en ingrepen.

Waar Van Gaal van middelmatige eredivisie spelers als Reiziger en Bogarde verdedigers van wereldniveau maakte en van subtop spits Ronald de Boer, die op 9 nooit boven dat niveau zou zijn gekomen, een wereld middenvelder maakte, maakt Ten Hag van subtopspeler Labyad een minder dan middelmatige spits. Verder is de betere 2e helft tegen PSV niet te danken aan een tactisch inzicht, maar een aan TH gegeven aankoop.
9 -6
VoorAltijdNummer14
Ben het roerend met je eens! Ik kan me niet langer aan de indruk onttrekken dat ik me heb verkeken op Ten Hag

- Dat eerste half jaar de titel verspelen in het Nouri seizoen, het zij zo.

- 18/19 met geweldig materiaal en een alom geprezen Schreuder, maakte mij een Ten Hag fan.

- Met een paar fratsen met Alvarez daargelaten tot aan de uitschakeling tegen Valencia; Prima met oogstrelend voetbal in de potten tegen Feyenoord, Chelsea en Utrecht. Maar wat er na de winter en voor de coronastop gebeurde was niet te rijmen met wat een Ajaxtrainer moet doen.

- Dit jaar had ik er een goed gevoel over, nieuwe ronde, nieuwe kansen, maar mijn hemel wat maakt deze man vreemde keuzes. Selectiebeleid om van te janken met als slachtoffers Lang en Martinez en winnaars Labyad, Alvarez(aan het begin vooral) en Promes.

Ik ben er zo ziek van dat ik naar zo'n eerste helft heb moeten kijken weer. Zelfs met blessures en een nog niet fitte Kudus hoef je niet met Labyad en Promes in de as te beginnen! Is geen excuus voor te bedenken
0 -4
Web
Zucht
Zo vermoeiend ben je
Echt constant op de man spelen, als jongens van tussen de 15 en 20 jaar kunnen doen
Maar een volwassen kerel , hoe is het mogelijk
Van Gaal er weer bij halen, slaat ook kant nog wal
3 -5
VoorAltijdNummer14
Het is toch zo dat Ten Hag hooguit van Mazraoui een ogenschijnlijk betere speler heeft gemaakt? Dat Gravenberch, mits hij speeltijd krijgt, onder elke trainer zo'n ontwikkeling kan doormaken mogen duidelijk zijn.

Schip heeft een punt; trainers denken vaak genoeg het ei van Columbus te ontdekken door spelers op een andere plek te zetten, maar bijvoorbeeld een Bosz heeft Lasse van een trage hangende rechtsbuiten naar een positie gebracht waar hij hoogstwaarschijnlijk zijn carrière bij Ajax heeft verlengd. Of wat te bedenken van een Sinkgraven die bij Leverkusen mogelijk het Nederlands elftal gaat halen als back.

Ten Hag probeert spelers die niks te zoeken hebben bij Ajax in de as te krijgen, zonder dat ze daar de capaciteiten voor hebben. Labyad spits, Alvarez rcm, Promes 10. Wanneer houdt het toch op met die hersenspinsels?
0 -3
Bramble1988
Held! Zoals ik al eerder zei; zoek hier maar eens een vervanger voor, das echt moeilijker dan het vervangen van de Frenkies van deze wereld
2 -3
Dennis129
Dat ligt natuurlijk ook aan zijn eigen transferbeleid.
Als je met Tadic, Neres en Promes al 3 peperdure buitenspelers hebt en daarnaast Noa Lang hebt is het op zich best vreemd dat je weer een godsvermogen aan Antony uitgeeft terwijl de vleugels al dubbel bezet zijn. Het was veel logischer om een goede Middenvelder te kopen waar nu de backup een paar klassen minder is dan de basis. Zeker met dit waanzinnige schema in een jaar waar je ook nog met Corona te maken hebt moet je 4 gelijkwaardige spelers hebben voor de 3 posities. Nu zijn het er maar 3 en kom je bij elke blessure in de problemen en hebben we de hele eerste seizoenshelft naar Labyad/ Promes of Alvarez op het middenveld gekeken. Als je ziet wat voor minimale bedragen er ook in de verdediging geïnvesteerd zijn in vergelijking met de aanval is de balans wel een beetje zoek. Maar gelukkig is er de afgelopen transferperiodes na de drama zomer van 2019 wel weer kwaliteit ingekocht. Antony en Kudus zijn toptalenten. Haller voor eredivisiebegrippen een topspits. Klaassen een goede middenvelder. Klaiber niet veel bijzonders, maar tegen de kleine ploegen in de eredivisie een prima backup. Liever een paar kwaliteitsspelers en voor de rest jeugd dan al die middelmaat die in 2019 aangekocht werd.
3 -2
gi0vanni
Tadic is doorgaans in de CL een aanvaller en Lang geen CL niveau en ook geen RV. Plus Neres is redelijk lang geblesseerd geweest. Dus Ajax had duidelijk een tekort aan vleugels. Met de komst van Haller heeft Ajax eindelijk voor links Tadic en Promes en voor rechts Antony en Neres. Dus nu is de aanval eindelijk goed bezet voor een overvol seizoen. (Als Neres weer terug is.) middelmaat is niet goed en alleen nodig als er geen talent goed genoeg is of de echte kwaliteit onhaalbaar. Overmars mag van Ajax ook niet alles kopen. Zo kost Haller niet veel per jaar omdat ze ong. 4 a 5 mil gaan terug betalen.
2 0
Dennis129
4 buitenspelers van gemiddeld ongeveer 18 miljoen met een alle 4 een topsalaris is eigenlijk teveel van het goede voor 2 posities. In een fitte selectie zitten er wekelijks 2 op de bank. Dat is Voor Ajax teveel van het goede. Geloof mij nou maar dat er 1 vd 4 weg is aan het eind van het seizoen.
0 0
Web
Je moet er niet aan denken gezien de blessures dat Antony niet was gehaald
Bovendien ga je ook aan Antony in de toekomst heel veel verdienen
Een verdediger moet bij Ajax op de middellijn spelen, die zijn echt niet voor het oprapen
Sterker nog, in deze competitie is Schuurs de beste mandekker, beter dan van PSV, Feyenoord en AZ
Bazoer ( geen mandekker ) is de enige die bij Ajax wat toe zou kunnen voegen
2 -2
Dennis129
Antony is een geweldenaar. Maar Lang is ook een groot talent. Die was dan natuurlijk nooit verkocht.
Zowel Promes, Antony, Neres als Tadic zijn zulke hoge transfersommen voor betaald en verdienen zulke hoge salarissen die niet bij een bankzitter passen. 4 van zulke dure spelers voor 2 posities is eigenlijk teveel. In een ideale situatie heb je 3 basisspelers en 1 talent voor de 2 vleugelposities. Nu dus 1 “basisspeler” teveel. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze zomer minimaal 1 van deze 4 verkocht wordt. Ik hoop Promes, maar kan ook Neres zijn. Antony zullen ze sowieso niet laten gaan en Tadic zie ik ook niet vertrekken.
Voor het middenveld heb je voor 3 posities maar 3 kwaliteitsspelers. Dat is er dus 1 te weinig en dat breekt je al het hele seizoen op. Hier moet je gewoon 4 kwaliteitsspelers hebben en 2 talenten. Ik hoop dat Overmars deze zomer dan ook afscheid neemt van zowel Labyad als Alvarez en deze vervangen worden door 1 kwaliteitsaankoop en Taylor.
1 -2
Thaschja
Willem 2 mocht voor mij niet , daar zag ik geen punten verlies, maar het gebeurde wel.
1 0
Henkjanklaas
Dat is goed praten dat we de poolfase CL toch echt hadden moeten doorkomen ook met een laar blessures. Bij wat meer scherpte en power was dat zonder meer gelukt. Dus Marc en ten Hag mogen wat dat betreft best een stuk zelf kritischer zijn !
2 -3
Web
Atalanta en Liverpool zijn hele goede ploegen
Houd er maar vast rekening mee, dat is net als altijd ( buiten dat ene jaar waar alles op zijn plaats viel) nog veel vaker gaat gebeuren
2 -3
ACB
Heeft gewoon gelijk. Zonder Neres Kudus en wat andere blessures is Ajax geen topteam. Teveel spelers zijn niet van Ajax/CL nivo. Je mag zelf invullen wie.
2 0
Duif63
Dat zijn dan voor het merendeel spelers die Overmars zelf gekocht heeft ter vervanging van betere spelers, waarbij hij daarna weer verzuimd heeft die alsnog te vervangen door een betere speler.
1 -4
Web
Denk je dat iedereen in deze competitie wil spelen, die wat extras hebben?
Tadic, Blind en Haller hebben allen iets met Nederland, anders had je die ook maar zo niet binnen kunnen halen
1 -2
Santiago
Je overschat de kwaliteiten enorm. We waren niet beter dan Atalanta. Ook niet op papier.
2 -1
Schip
Wat een onzin komt er weer uit. Ajax heeft deze wedstrijden flink onder niveau gespeeld. Geen druk, geen diepgang, amper kansen zeker de laatste wedstrijd tegen Atalanta. Maar dan is het verhaal weer dat je belangrijke mensen mist. Tegen Liverpool kan dat een verschil uitmaken. Maar Atalanta zelf heeft ook afwezigen. Het is excuus na excuus waar je goed aan meedoet.
1 -2
Santiago
Maar dat was mijn punt niet. Mijn punt was dat we niet zodanig beter zijn dat we er gewoon even van hadden moeten winnen. We zijn van een redelijk gelijkaardig niveau.

Had Ajax beter gespeeld hadden we inderdaad eventueel gewonnen, maar je moet niet doen alsof dat een zekerheid was geweest.
0 0
Web
Jij komt toch altijd bij hetzelfde uit
Ten Hag had het zeker ook niet goed gezien met Kudus toch?
Die moest toch in de basis?
Ajax loopt zo over Atalanta een, vooral als de keeper er ook dan nog eens een doorlaat, wat normaal nooit gebeurt
Tagliafigo die ongelukkig in eigen doel schiet
Atalanta is veel beter dan dat jij kan inschatten schijnbaar
1 -1
Web
Overmars heeft bijna altijd gelijk
Verliezen ontkom je niet altijd aan, ook al mag dit niet
Geen team hoe goed ook wint alles niet
En Ajax zonder de sterkhouders is een stuk minder,
5 -4
gi0vanni
In principe wel maar er zijn ook andere factoren. Zo was vorig jaar uit bij Chelsea de scheidsrechter the man of the match en dit jaar had heeft Ajax het zelf uittegen Atalanta weggegeven door open huis te houden. Zelfs een kwalitatief minder goed team moet iets met een 0 - 2 kunnen doen.
0 0
Web
Alles moet mee zitten
Maar als dan ook nog eens Tagliafigo en Onana kapitale fouten maken
Word her wel heel lastig
Vorig seizoen ben je bestolen, zo ver durf ik wel te gaan
2 0
gi0vanni
Zeker, het is logisch dat de kwaliteit omlaag gaat zonder de Ligt, de Jong en Ziyech maar sommige doen net of Ajax helemaal niets meer is. Als Ajax een nieuwe sterke/snelle CV erbij heeft staat er nog best een aardig team.
0 0
EersteAanname
Makkelijk roepen voor ons, maar gebrek aan snelheid centraal achterin is gewoon een feit. Weet niet hoe lang jij al Ajax volgt maar een voorsprong consolideren is nooit ons sterkste punt geweest. Logisch dat ze voor een derde goal gingen en ja dan kan je een keer het deksel op je neus krijgen. Anders kan je ook zeggen dat PSV gister hun 0-2 voorsprong nooit had mogen weggeven maar dat soort dingen gebeuren gewoon in het voetbal.
0 0
gi0vanni
Aanvallen is prima maar genoeg man achter de bal houden is een prima idee. En PSV kun je niet gebruiken want die zijn meer van de omschakeling en niet net als Ajax van het tegenstanders wegtikken.
0 0