Van der Sar: 'Zijn er niet uitgekomen met familie Nouri'

NielsOpdam, 10-01-2021 om 16:45, 16624 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Edwin van der Sar acht de kans groot dat Ajax en de familie van Abdelhak Nouri in een arbitragezaak verwikkeld raken. Dat vertelt de algemeen directeur aan de NOSEr is nog geen regeling tussen de familie en de Amsterdamse club, zo vertelt hij. 

'De schrijver van het boek (Khalid Kasem, red.) heeft vorig jaar maart al aangegeven dat de kans op een arbitragezaak aanwezig is', opent Van der Sar. 'Dat klopt. We hebben er met de familie en juristen over gesproken, maar we zijn daar niet uitgekomen. Dat is voor ons jammer, maar ook voor de familie is het jammer.'

Volgens Van der Sar wilde ook de familie graag een volgende stap zetten. 'Maar dat is niet gelukt. Dat geeft de moeilijkheid wel aan.' De Amsterdammers hebben aansprakelijkheid erkend. 'Het gaat erom wat er daarna zou moeten gebeuren.'  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gi0vanni
Beste manier om financiële zaken te regelen is in dit geval via de rechter. In principe zou Ajax veel geld kunnen betalen maar er moet natuurlijk wel een grens zijn. Dus met een rechtszaak komen ze er wel uit.
0 0
Duif63
Van begin af aan al duidelijk dat het de Nouri's en die advocaat alleen om poen gaat. Het lijden van Appie wordt gebruikt, of beter misbruikt, om er zoveel mogelijk geld uit te slepen. En puur en alleen om er zelf beter van te worden, Appie zelf heeft er natuurlijk niks meer aan.
1 -2
diamanti
Misschien maar beter ook? Ik ben zelf geen jurist, maar dit lijkt mij een erg complexe zaak. Wel grappig hoe mensen hier praten alsof ze bij de gesprekken hebben gezeten.
0 0
LammertAlbertus
Ajax heeft van de KNVB gemaild gekregen dat Nouri een hartafwijking had
Ajax heeft dat niet aan de familie Nouri noch aan Appie doorgegeven
Ajax' clubarts toen wist niet dat Nouri een hartafwijking had
Nouri was in de vakantie in Turkije al serieus onwel geworden en naar ziekenhuis geweest maar daar aangekomen ging het weer
Nouri is direct na Ramadan met die onwelheid in Turkije 1 week ervoor
direct na Ramadan
op hoogte
in een hitte golf
zwaarder dan ooit gaan trainen onder Marcel Keizer
Bergkamp had klachten over Peter Bosz dat hij zo hard trainde
Bergkamp's vriend Marcel Keizer voor t eerst voor de Ajax1 groep trainde in de voorbereiding toen nog veel harder dan Bosz
Nouri voelde zich in Oostenrijk in de week voor de horror zich al meermaals niet lekker .
Ajax had een clubarts die niet wist dat Appie een hartafwijking had
Ajax had een clubarts die totaal incapabel bleek met dit plots hartfalen van Nouri
dr lag een defribulator die 5-7 minuten ongebruikt naast in mekaar gezakte Nouri lag
Ajax' clubarts zat maar met de tong te kloten terwijl daar niks aan de hand mee was
complete incapabiliteit
nog wat ..ik zag die hele match
toen Nouri inviel zat ie constant zijn gezicht te deppen
Nouri was oververhit
Ajax had toen maar heeft nog steeds opvallend zwakke medische staf
zie hoe dr met Daley Blind's eerste hartfalen is gehandeld
nb 2 jaar na wat er met Ajax' Prins Abdelhak Nouri gebeurde .
Ik ben 5 jaar lang bij Plan Cruijff betrokken geweest
ik had contact met 3 spelers top top talenten met ernstige zeer ernstige langdurige blessures met veel operaties
ik waarschuwde Ajax keer op keer . ..kijk hoe die speler loopt kijk naar diens lichaam loop ontwikkeling, ze groeien scheef krom hol bol ...het gaat helemaal de verkeerde kant op met die spelers
waar zijn jullie mee bezig Ajax medische staf ...kijk mijn foto video's zie toch ...waarom doen jullie niet dit en dat zodat die spelers weer gezond fit wordt .
De onkunde & de communicatieve vaardigheden de onhandigheid van Ajax' medische staf en Ajax Leiding vond ik ook toen om te janken .
En dit allemaal heeft allemaal tot de Nouri horror geleid , het had nooit hoeven nooit mogen gebeuren , maar niet alleen bij Ajax zijn ze medisch onverantwoord bezig geweest
zie Jantje Vertonghen in de halve finale tegen Ajax een overduidelijk zware hersenschudding en ze laten hem gewoon een tijdje verder spelen
Vertonghen heeft dr 1 jaar lang flink last van blijven ondervinden .
Ajax is medisch aansprakelijk & empatisch en zakelijk in de afronding van dit uiterst pijnlijke wederom ueber onhandig .
Ajax moet zich kapot schamen .
1 -6
Juichtoon
Ajax heeft die afwijking wel met Nouri gedeeld, maar Nouri naar alle waarschijnlijkheid niet met zn familie.
en Ajax heeft schuld erkend, maar de fam Nouri wil veel meer geld zien dan dat Ajax redelijk vindt (mijn inschatting is dat de fam Nouri een bedrag van 100 mln claimt).
0 0
Joseph
Dus de KNVB geeft medische gegevens door aan de werkgever en niet aan de betrokkene zelf? Behoorlijk onwaarschijnlijk..
1 0
LammertAlbertus
Ajax moet zich kapot schamen
1 -10
Maus1978
Toevallig is deze materie (schadeclaims) mijn beroep en de familie kan wel degelijk hoge bedragen claimen kan ik eenieder verzekeren. Niet op persoonlijke titel (hoewel ook deels nog wel) maar vooral namens Appie, want die leeft “ gewoon” nog. Zou anders zijn als hij was overleden.

Er zitten heel veel juridisch heel interessante vragen aan deze kwestie (toerekening, causaliteit, schadebegroting etc.). Voert te ver om daar op in te gaan maar geloof mij maar dat dit om vele miljoenen gaat hoor (ik zeg overigens niet dat ik het ermee eens ben, maar dat is gewoon zo).
2 0
Doink
Best krom dat Ajax een vergoeding moet betalen, aangezien Ajax in deze situatie zelf ook slachtoffer is. Ajax verliest een talentvolle voetballer die latee mss doorverkocht had kunnen worden. Maar veel hiervan is louter een aanname..ook over hoever Nouri was gekomen
2 0
NegentigMinutenLang
Dat snap ik ook niet helemaal. Het wordt Ajax verweten dat de medische staf niet goed gehandeld heeft, maar normaal gesproken zou dit toch gewoon een geval voor bijvoorbeeld bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn? Wat ik denk dat er aan de hand is, is dat de medische kosten en aanpassingen woonvoorziening prima zijn geregeld, maar dat men extra geld wil zien voor wat Nouri anders verdient zou hebben bij Ajax of bijvoorbeeld Barcelona. Het is volgens mij niet ongewoon om na een bedrijfsongeval het jaarsalaris van de verloren werkjaren te betalen, maar in dit geval ligt dat denk ik wel iets anders, gezien de bedragen en omdat er dan gespeculeerd wordt op potentiële salarissen.
1 0
swing
Best triest van de familie Nouri, had ze hoger ingeschat..
3 -5
Ajacied33
Je weet helemaal niet hoe het in elkaar zit man. Ik ook niet trouwens. Dus daarom beter niet oordelen
4 -3
Ajax_026
Aangezien wij geen inzicht hebben over wat voor bedragen het gaat of wat er verder speelt in de onderhandelingen kunnen wij slechts speculeren en dus ook geen conclusies trekken.
3 0
BokkieBokstra
Wat een lelijke reacties over de familie Nouri. Want hoe zit het echt? Zou het Ajax niet om geld gaan? Vanaf het begin volgens mij. Eens, gooi de reacties maar dicht.
3 -3
Bensco
Er is een bod van rond de 5-6 miljoen gedaan maar die familie denkt dat Nouri de nieuwe Johan Cruijff was geworden en wil 25 miljoen zien. Ik denk dat het bod netjes is want je kan ook andersom redeneren en stellen dat het bij Nouri allemaal vrij duurde. Een arbitrage gaat ook nooit mee in dit soort veronderstellingen en voorspellingen, dat druist in tegen het principe van de rechtspraak. Ik denk dat ze zwaar teleurgesteld zullen zijn in de uitkomst.
4 -1
BokkieBokstra
Ik vraag me af hoe je aan de die bedragen komt? Waar is dat te lezen? Overigens niet zo gek om een rechter hierover te laten beslissen.
2 0
Bensco
Was een tijdje terug. Ik denk persoonlijk dat dat ze in het meest gunstige geval een afkoping van het contract krijgen en smartengeld maar dat is in Nederland nooit hoger geweest dan 800.000, zelfs al zouden ze het 10voudige krijgen dan zitten ze nog niet in de buurt van de miljoenen die zijn denken te krijgen. Deze zaak kent geen winnaars, zo simpel is het.
0 0
stefanwillem
Die bedragen 3,5/5 miljoen zijn aangeboden alsmede een aangepast huis. Ik zeg niet dat de familie de boel probeert uit te buiten maar ze hebben de schijn wel tegen inmiddels.
3 0
oudzuid2
jammer dan.. het is enorm tragisch wat er gebeurd maar die familie en hun advocaat zijn een stel aasgieren
5 0
Joker
Wat ik me af graag en niet weet , hebben de twee Oostenrijks dienst doende broeders lees ziekenhuis ook schuld erkend.

Die staan mijn inziens boven de clubarts qua bevoegdheden ter plaatse, staan erbij en hebben niet ingegrepen, dat laatst vind ik zo raar. , Als iets fout gaat niet ingrijpen...
1 0
Ozymandias
Wat hebben die dan fout gedaan? De broerders waren toch juist degene die met de beademing en hartmassage begonnen terwijl de clubarts van Ajax nog bezig was met zijn kaak?
1 0
3sterrenAjax1
ajax wil best compenseren geven ze aan. maar de familie nouri (door die advocaat) eist compensatie van de orde van grootte alsof nouri de komende 15 jaar n carriere als messi zou hebben gehad.
4 -2
Joseph
Het is zo jammer dat die advocaat de familie gek heeft gemaakt. Zonde voor Nouri, zonde voor Ajax en uiteindelijk zonde voor de familie van Nouri want een rechter zal nooit mee gaan in een miljoenenclaim.
2 -1
Maus1978
Nou daar zou ik maar niet zo zeker van zijn. Dit gaat denk ik wel degelijk in de miljoenen lopen namelijk. Verzorging, accomodatie, smartengeld, verlies aan arbeidsvermogen... dan zit je al op miljoenen kan ik je verzekeren.
0 0
Joseph
Zoek maar eens op wat voor bedragen er uitgekeerd worden na medische fouten, dat zijn geen Amerikaanse bedragen. Er moet ook niet vergeten worden dat Nouri zelf is ingestort, het was zijn hart die het begaf waardoor hij hersenletsel heeft opgelopen, de medische staf had het hoogstens kunnen voorkomen, zij hebben het niet veroorzaakt, wat misschien tot een hogere claim zou kunnen leiden. Nouri was misschien op de hoogte van zijn hartproblemen, maar heeft dat als volwassen man blijkbaar niet willen delen.
0 0
Maus1978
Ik hoef dat niet op te zoeken want letselschade is mijn vak. En jouw analyse is zo gebrekkig dat ik niet weet waar te beginnen om het te corrigeren want dan moet ik een heel college gaan houden ( no offense verder).

Maar goed, we zullen wel zien uiteindelijk I guess...
0 0
Joseph
Dat is jammer, ik ben juist heel benieuwd. Ik ben alleen medisch onderlegd, ik ging er vanuit dat er een verschil zou zitten tussen schade die sec is aangericht door medisch handelen en schade die is aangericht door onjuiste diagnostiek.
0 0
Jelephi
Die familie blijft wel erg naarstig op zoek naar geld.

Vinden jullie niet?
11 -3
stefanwillem
Ja. Waar ik heel veel sympathie voor ze had denk ik dat de familie (al dan niet onder invloed van hun advocaat en die enge “vriend van de familie”) nu schaamteloos rijk wil worden over de rug van Nouri. Maar dat is mijn gevoel.
6 -1
Spectre
Alleen maar verliezers in deze zaak
11 0
Juichtoon
Fam Nouri wil 100 mln van Ajax oid, altijd al gezegd..
4 -5
Lorenzo010
Advocaat van de duivel : Ajax heeft jaren in Nouri geïnvesteerd maar blijkt een erfelijke aandoening te hebben, nu het geld hiervan bij de familie verhalen.

11 -6
Mitch021
Jij bent niet goed
4 -8
Lorenzo010
Omdat ik geen pro-nouri reactie plaats? Korte bekrompen reactie.

Verder denken en kijken dat hoe de zaak nu geschetst word.

Familie Nouri hiervoor aanklagen en uiteindelijk schikken in het midden.
Wat inhoud dat wij hen €0,00 betalen en zij ons ook niets.
4 -2
Juichtoon
Maar we moeten ook stoppen om de fam Nouri als heel sympathiek af te schilderen. Kan Mocrodammer zich hier niet over uitspreken. @ Mocrodammer, wat vind jij ervan?
5 -3
Ajacied33
Waarom specifiek hij? Voor zover ik weet is hij geen insider toch?
0 -2
Ajax_026
..Of niet eens Marokkaans of niet eens Amsterdammer of niet eens Ajacied. De mening van mensen op internet moet je met een kilo zout nemen.
1 -1
Sterretje73
Kan er weinig van zeggen aangezien ik niet alle context heb maar wat mij direct te binnen schiet is waarom maakt men geen gebruik van een onafhankelijke tussenpersoon met kennis van dit soort medische afhandelingen ? Er moet toch zonder al te veel moeite een voor beide partijen en wettelijk goed gegronde oplossing te vinden zonder dat beide kampen to elkaar komen te staan ? Deze uitkomst komt op mij ergens wat amateuristisch over. Maar goed...zoals ik al zei. Ik ben maar een simpele sportspecialist en geen jurist.
0 0
Harrie Nak
Omdat de familie waarschijnlijk teveel poen wilt zien. Daar zal een tussenpersoon niet mee kunnen bemiddelen.
3 -1
Sterspeler
Dat heet een rechter ;). Laat die er maar over oordelen .
4 -1
MarcelvTol1971
Wat moet dit item op deze site, en als je dat dan doet laat dan de reacties gesloten.
Kan iedereen het voor kennisgeving aannemen. Je weet toch niet alle details.
Hoop dat ze hier ooit op een Abdelhak waardige wijze samen uitkomen.
4 -7
Ozymandias
Ik ben het met je eens dat AS de reacties op dit bericht had moeten sluiten.
3 -4
Cruijffthebest
Nederland heeft vrijheid van meningsuiting, ook al wil dictator Rutte en zijn bende ons steeds meer het zwijgen opleggen!
0 0
Juichtoon
Uh nee dat riekt naar geen vrije meningsuiting...dat dus nooit. Maar wel goede voorlichting. Mensen zijn niet gek en kunnen prima dan hun eigen mening vormen.
2 -3
Oeroeboeroe
Mensen moeten zich eens realiseren dat vrijheid van meningsuiting een recht is en geen plicht! Wat doet een mening van iemand ertoe die de ins- en outs niet kent en/of ver van de zaak afzit. Echt helemaal niets. Complete overbodige bullshit.
0 -1
BokkieBokstra
Nou je kan ongeveer raden hoe het met bepaalde onderwerpen gaat. Dit is er een van, als het even tegenzit is het een en al narigheid.
0 -1
Ozymandias
Het heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken. Ten eerste is dat een recht wat je hebt in relatie tot de staat en niet in relatie tot een bedrijf (zoals AjaxShowtime). Als ik in jouw huis je uitscheld mag jij me ook verzoeken om je huis te verlaten. Jij schendt dan niet mijn vrijheid van meningsuiting. Ten tweede kan iedereen dan hun mening hierover gewoon uiten. Alleen niet op AjaxShowtime.
0 -1
Ajacied33
Familie Nouri lijken me hele redelijke mensen, getuige ook het boek wat ik gelezen heb. Hoe die advocaat in elkaar steekt weet ik niet, maar dit is wel eeuwig zonde.
3 -12
PJSM
Nu keihard spelen Ajax.
13 -5
Afca85meer
Zonder de details te kennen. Hoe treurig.
6 -9
Ajacied33
Wil net zeggen ja. Mensen oordelen te snel
4 -5
WZAWZDB14
Opzich wel slim om dit tijdens ajax-psv naar buiten te brengen, mooie bliksemafleider
4 -1
Ajax1960
Money rules the world!!!
4 0
Hobbemastraat
Heb nog steeds ongelooflijk veel sympathie voor Nouri en zijn familie. Denk dat zij bij alle Ajacieden een plekje in het hart hebben. Maar bij die Kasem krijg ik de rillingen over mijn hele lijf. Mijn gevoel zegt dat zijn ego de relatie tussen Ajax en de familie heeft verpest. Hij gaat alle redelijkheid voorbij met zijn eisen.
6 -5
Van Reenen
Vuile stomme AS met dat woord REAGEER vlak naast dat duimpje omlaag. Hebben meer aandacht om advertenties
1 -5
Babayaka
Een advocaat doet niks als je geen opdracht geeft. Dus wel grappig jou sympathie.
4 -2
Nouwske
Nu ook maar gewoon niet meer meewerken, heel jammer dat die familie Nouri misbruikt zodat ze nooit meer hoeven te werken.
Je hebt je best gedaan vd Sar, nu keihard tegenwerken
8 -3
BokkieBokstra
Stop the steal!
0 -1
Danos
Vind het te moeilijk om hier echt een uitspraak over te doen omdat we de details niet weten.
Over welke bedragen hebben we het zowel qua vraag als aanbod? Zijn er andere punten waar ze niet uitkomen etc etc.

Of zijn vooral advocaten het probleem?
7 0
RuffRhythim
Tot nu toe de enige fatsoenlijke reactie.
Hoe kunnen wij in godsnaam hierover oordelen als we totaal niet weten hoe het precies zit...
1 0
Mivado
Begin die familie een beetje zat te worden eerlijk gezegd. Hoe zeer ik ook met ze meeleef.
14 -4
Van Reenen
Gefeliciteerd, echt belangrijk om nu naar buiten te brengen. Rot toch op met Ten Hag en laat Overmars Alderwereld halen ipv Schuurs of Blind
2 -7
Stamhoofd
Khalid Kasem is een hele vervelende in deze zaak.
24 -1
pieke
Dat zou elke advocaat zijn.
3 -5
Jan Doedel
Hoop dat die geldwolven niks krijgen! Die arme jongen is de enige die er recht op zou hebben maar niet die familie. Gewoon de rest van zijn leven de verzorging netjes regelen maar familie Nouri geen cent contant in handen geven.
17 -8
KennethVermeer69
Graaiers. Ik weet zeker dat Ajax zich welwillend heeft opgesteld, dat kon je ook wel zien aan de emotie van v.d. Sar.
20 -5
debarbaar
Tja je kent ze wel. Mensen die er van overtuigd zijn dat hun zoon de nieuwe Messi zou zijn geworden en uitgaan van een salaris van een miljoen of 4 per jaar over de komende 20 jaar. De kans dat het onderin eredivisie was geworden na een of twee jaar Ajax was groter geweest met zijn fysiek. helaas mag je dat niet zeggen want Nouri is heilig.
18 -8
Maxwell_5
Vooral die laatste zin doet het hem.
5 -1