Groningen geeft uitleg over transfers

sjoerd, 28-01-2008 om 21:34, 1577 views, fcgroningen.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

“Onze intenties zijn altijd puur en zuiver geweest en we hebben gehandeld in het belang van FC Groningen”, zegt FC Groningen directeur Hans Nijland op de website van de club.


“Bruno ging zich verzetten en weigerde om nog langer te trainen en te voetballen voor FC Groningen. Aanvankelijk zijn wij er dwars voor gaan liggen en hoopten we dat het gezonde verstand wel zou zegevieren en dat na het verwerken van de teleurstelling over een geblokkeerde transfer Silva weer gewoon zijn werk zou gaan doen. Dat bleek niet het geval en toen moesten we met elkaar concluderen dat de samenwerking tot niets meer zou leiden. Op een zeker moment werden we hierdoor min of meer gedwongen voor de minst schadelijke oplossing te kiezen en dat heeft ons er toe genoopt met Ajax aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.”

Op de tribune zetten was geen optie voor Groningen. “Dat is kapitaalvernietiging. Hoewel we er financieel goed voorstaan, kan FC Groningen het zich nog altijd niet permitteren onzorgvuldig met geld om te gaan. We hebben uiteindelijk voor Silva een meer dan behoorlijke afkoopsom ontvangen. Dat verzacht de pijn, maar we houden met elkaar wel een heel vervelend gevoel over aan de manier waarop deze hele situatie is gelopen.”

Op de transfer van Rasmus Lindgren naar Ajax had FC Groningen geen invloed. De Zweed had in zijn contract een gelimiteerde transfersom van 2,5 miljoen euro staan. Ajax was bereid dit bedrag te betalen en FC Groningen was vervolgens met handen gebonden. “Rasmus was voor ons een heel belangrijke speler”, aldus Nijland. “Wij wisten dat dit niet onopgemerkt zou blijven, maar wij hebben Rasmus al een paar maanden terug diverse keren gevraagd na te denken over een nieuw contract in Euroborg. Wij wilden zijn contract verbeteren en daarbij tevens de clausule eruit halen. Lindgren had echter geen haast.”

De gelimiteerde transfersom was één van de harde voorwaarden die Lindgren stelde toen FC Groningen hem op 1 maart 2006 voor 300.000 euro definitief overnam van Ajax, tot die tijd werd hij gehuurd van de Amsterdammers.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TadFokkema
Tijd om Hiddink aan te stellen.
0 0
Danny31
Ik weet niet wat ik van alle transfers van Ajax moet denken, want soms zijn ze goed of niet goed en er zijn nu heel veel spelers bij Ajax, die niet Ajax-waardig zijn en ik ga geen namen noemen, dat zien de meeste Ajax fans/supporters ook wel denk ik!
0 0
geronimo
Welke Groningen speler wil v Geel nu nog halen? Misschien die nw verdediger uit Argentinië?
0 0
RGC
nee die mag 1 jaartje daar blijven en dan zal Ajax hem halen.
0 0
jelle
Dus dat is zeeeeer slecht gehandeld van Ajax. Een club als Ajax moet ze zelf scouten. Neem een voorbeeld aan PSV.
0 0
CrazyJew
mee eens,het verdient de schoonheidsprijs niet
0 0
waltervak113
Word een heet potje voetbal 13 april uit tegen grunn ! Denk dat je de ex spelers van grunn beter thuis kan laten!! Wat kunnen we verwachten van kuffour dan ??
0 0
mikesweers
voor het eerst in lange tijd hebben ze slim inkopen gedaan denk ik, en dat mag ook weleens gezecht worden
0 0
waltervak113
Dus jij vind hem een goede speler voor ajax ??
0 0
masterdamarena
beter dan maduro voor 5ton extra
0 0
waltervak113
Dat wel ja maduro is overschat vind ik! Maar verhuur zn jongen dan 1.5 jaar ipv gelijk verkopen :S
0 0
Eddie
bedoel je ajax?:S
0 0
Bergkamp10

Ik moet zeggen dat Ajax heel zuunig doet met de centjes. Enerzijds slim, anderzijds te voorzichtig. We verkopen Maduro nog voor 3 miljoen. Silva komt voor 2,75, Lindgren voor 2,5 en Kuffour transfervrij. 1 speler weg / 3 terug en zo'n 2 miljoen weg. Maar niet echt superversterkingen...das jammer. We hebben echt nog een heleboel geld. Hopelijk komen er 2 toppers in de zomer.
0 0
masterdamarena
maduro is ten 1e voor 2mil verkocht silva voor 3.75mil gekocht lindgren voor 2.5mil gekocht en kuffour transfervrij. perez heeft eigelijk niks gekocht omdat we hetzelfde bedrag ca. 1.5 mil kregen aan het begin van het seizoen en nu betalen we het weer terug dus dat maakt niet uit dus nu hebben we 4 spelers voor 7.75 mil en maduro - 2mil dus voor 5.75 mil heb je 2 versterkingen extra (want jaap is gestopt) dus dat is netjes
0 0
masterrr
Wat opzich wel te begrijpen is. De toppers zijn nu veel duurder. Een defour in de zomer bijv verwacht ik zeker.
0 0
timmiel
Silva koste bijna 4 miljoen;)
0 0
iloveajax
waarom ze die lindgren weg gedaan hebben had hem vehuurt
0 0
Cello
FcGrunn heeft 3 spelers aan Ajax 'verloren' en om en nabij de 14 miljoen euro gewonnen. Wanneer je de invester ing vanaf trekt weet ik zeker dat je een zeer royaal positief resultaat behaald. Zet hier dan weer tegen af dat er snel (zoals het hoort) geanticipeert is door vervangers binnen n-time te halen kan FcGrunn nog wel eens de lachende 3de worden in het hele transferverhaal....
0 0
Eertsje
En lindgren?
0 0
AFCajaxlimburg
paste er niet meer op
0 0
WZ
Heel netjes hoe Groningen handelt!
0 0
Deschamps
Objectieve club
0 0
kuffour6
groningen wordt leegekogt hi ha ho
special tnx: ajax en fulham
0 0