Ajax maakt ook transfer Lindgren bekend

Ajax heeft de Zweedse voetballer Rasmus Lindgren gecontracteerd. De middenvelder tekende vandaag een contract dat loopt tot en met 30 juni 2012. Lindgren speelde tot en met afgelopen zondag voor FC Groningen.

Lindgren (geboren op 29 november 1984) startte zijn carrière als profvoetballer in Amsterdam, in het seizoen 2004/2005 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor Ajax. In de zomer van 2005 vertrok de middenvelder naar FC Groningen waar hij, onder meer als aanvoerder, tot en met dit seizoen actief was. Hij speelde 98 wedstrijden voor de club uit Noord-Nederland.

Rasmus Lindgren is na 2,5 jaar FC Groningen terug bij Ajax. De middenvelder is volgens eigen zeggen nu pas écht rijp voor Ajax 1. ,,Ik heb me goed ontwikkeld”, zegt de Zweed, die met rugnummer 23 gaat spelen.

De avond is al gevallen als Rasmus Lindgren de laatste handtekeningen onder zijn nieuwe contract zet. Vlak daarna maakt hij met Ajax TV nog een rondje door de gangen van de ArenA. De tv-ploeg en de nieuwe aanwinst staan even stil bij de selectiefoto van het seizoen 2005/2006. Helemaal links staat hij, aan de buitenkant, met aan zijn rechterzijde Urby Emanuelson. Niet lang nadat de foto op de Amsterdamse Magere Brug genomen werd, verkaste hij naar Groningen. Eerst werd hij verhuurd, later overgenomen. Nu, tweeënhalf jaar later, is Lindgren qua uiterlijk weinig veranderd. ,,Maar qua spel wel”, zegt de voetballer. ,,Ik heb bij Groningen een mooie tijd beleefd, we hebben veel successen behaald en ik heb me persoonlijk goed ontwikkeld. In 2005 was ik nog niet klaar voor het eerste van Ajax. Nu wel. Ik vind het fantastisch om weer terug te zijn en wil de concurrentie aan te gaan met de basisspelers.”

Rasmus Lindgren proost met technisch directeur Martin van Geel.
Martin van Geel is ontzettend tevreden dat Lindgren is teruggekeerd bij de club waar hij als jeugdspeler in 2003 zijn eerste contract tekende. ,,Het is natuurlijk altijd opvallend als een club een speler eerst verkoopt en daarna weer terughaalt”, aldus de technisch directeur na de contractondertekening. ,,Maar vreemd is het niet. Rasmus is nu veel rijper dan tijdens zijn eerste periode bij Ajax. Hij bezit over heel veel duelkracht en heeft daarnaast een ontzettend goede wedstrijdmentaliteit. Met zijn komst is de selectie opnieuw een stuk steviger geworden.”

In februari 2005 maakte Lindgren in de uitwedstrijd tegen NAC zijn eerste Ajax-debuut. ,,Ik kan het me nog goed herinneren", zegt hij. ,,Boukhari scoorde twee keer." Wanneer hij zijn tweede Ajax-debuut gaat maken is nog niet bekend. Lindgren staat waarschijnlijk dinsdagochtend voor het eerst op het trainingsveld met zijn nieuwe collega’s. ,,Ik heb er erg veel zin in", zegt hij. ,,Het is altijd fijn om zo snel mogelijk mee te kunnen draaien."
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LenAjax
ja lindgren moet zich kunnen thuis voelen
0 0
AFCA0162
ik hoop dat er de komende wedstrijden wat steun is voor lindgren vanuit t publiek. ten eerste bepaald niet HIJ maar v Geel het aankoopbeleid, en ten tweede is het gewoon een goede voetballer van 23 met groeimogelijkheden. Ik zie liever hem kopen dan weer een middenvelder van boven de 30. Daarnaast was hij de aanvoerder van de club die slechts 1 puntje onder ons staat, dat zegt ook wat.
Dus A.U.B. niet zielig gaan zitten fluiten
0 0
rhout
Mitea zal wel weggaan dan, zijn nummer is weg nu
0 0
flapper
als je 4-4-2 wil gaan spelen is Luque echt perfect net als met Makaay bij deportivo dus dan kan Huntelaar veel lol aan beleven want luque zal hem vrij voor de goal blijven zetten. En een ander voordeel is dat hij ook niet mee terug hoeft om te verdedigen.
0 0
waltervak113
Word een heet potje voetbal 13 april uit tegen grunn ! Denk dat je de ex spelers van grunn beter thuis kan laten!! Wat kunnen we verwachten van kuffour dan ??
0 0
stekelenburgnr1
welkom bij de fc groningen groeten boeren!:P helaas sijn bruno silvaa , ramus lindgren en erik nefland al uitverkocht.wij hebben nog wel der rest van de groetenboeren in de aanbieding. sorry voor dit ongemak!!!!:P:P:P:P stommerikken verkopen alles 3 dagen op het eind mjaa goed beter voor ajax want ajax word KAMPIOEN!!!:D
0 0
masterrr
Zijn Lindgren en Kuffour woensdag al inzetbaar?
0 0
homeplace
--------------Stekelenburg------------
Silva---Heitinga-Vermealen--Kuffour
---------------Lindgren---------------
----Gabri------------------Davids-----
---------------Perez------------------
---------Huntelaar---Suarez
dit is een top opstelling ik denk dat Adrie zo ook gaat spelen ongeveer
0 0
B4teH
Zo zie ik hem ongeveer ook, maar dan vermaelen en kuffour omwisselen. John kan eventueel ook op de plek van lindgren spelen (daar vind ik hem overigens ook beter) en urby dan op linksback
0 0
deninho
ik hoop wel dat van geel nog met n echt talentje aankomt voor aantal miljoenen
braziljaantje ofzo

zou mooi zijn

iemand nog geruchten?

of was dit het dan toch..
0 0
Gabri1
Als Lindgren een basisplaats krijgt gaan ze denkik zo

--------------Stekelenburg------------
Silva---Heitinga-Vermealen--Emanuelson
---------------Lindgren---------------
----Gabri------------------Davids-----
---------------Perez------------------
---------Huntelaar---Suarez-----------

of zo

--------------Stekelenburg------------
--Silva--Heitinga-Vermealen--Emanuelson
---------------Lindgren---------------
----Gabri------------------Davids-----
---Suarez-----Huntelaar----Perez------

spelen.
0 0
AFCA410
Anders stel Kuffour niet op!!!! Lindgren is geen basisspeler denk ik. leuk voor de breedte maar meer ook niet denk ik.
0 0
B4teH
Ik vind Lindgren echt wel een potentiele basisspeler. Hij is een van de betere middenvelders in nederland! Bovendien kunnen we met hem erbij eindelijk afstappen van dat dogmatische 433. Ik begrijp niet dat we kennedy, rommedahl of luque opstellen op rechtsbuiten, want ze staan er allemaal voor spek en bonen. Ten eerste is 433 gewoon niet meer van deze tijd, maar zeker niet als je geen fatsoenlijke vleugelspelers hebt. Suarez is tenslotte ook geen echte vleugelspeler...
0 0
awr
een geldwolf als alves wil je toch niet!!! mensen die hem willen hebben duielijk geeen verstand van zaken..die heeft nergens clubgevoel...alleen geld interesseert hem!..de patjakker
0 0
sneekerjood
nee gelukkig heb jij er wel verstand van.....

vanavond alves nog kopen voor 15-16 miljoen en opvolger voor hunter is binnen!!

ps ALLE voetballers zijn geldwolven.
0 0
deninho
ik hoorde dat vangeel nog bezig is
op zoon vage zender waar voetbalnieuws opkomt rnn 7 ofzo kweetniet
had mijn vader toevallig opstaan dus weetniet:S
0 0
Steek
Werd er ook nog gezegd waarmee dan? Nieuwe keeper ofzo?
0 0
deninho
nee ze zeiden alleen dat vangeel nog nie klaar was.
weet ook verder niet kom net thuis.

had die zender ook nog nooit bekeke
maya kweetniet
w8e wel af.
0 0
anrejane
Ik had liever Landzaat gehad, maar ja, MvG had het weer te druk (nu met de onhaalbare Engelaar) en viste daardoor weer achter het net. Trouwens niet netjes om daarna te gaan schoppen naar Landzaat en Feijenoord, maar blijkbaar acht MvG alles geoorloofd bij zijn (averechtse) pogingen om zijn geschonden imago te redden. Creatieve suggestie: Alves alvast kopen als opvolger van Huntelaar en de rest van dit seizoen uitlenen aan AZ. AZ heeft al twee kaar tegen Ajax gespeeld en kan nog punten pakken van PSV en (twee keer) Feijenoord. Niet serieus bedoeld, maar wel verleidelijk toch?
0 0
urby1707
ga weg. urbu,kennedy en luque hebben wel toekomst.
0 0
wesleysneijder1
die luque is overbodig, wat die kale oude opa kennedy toekomst ahahhaa
urby kan toekomst halen maar hij levert 10 mil en dat is hij zeker niet waard daarvan kan je een hele moooie vervanger halen
0 0
wesleysneijder1
WAT van geel nu moet doen is een schoonmaak houden

urby,colin,ogagaru,kennedy,urzaiz,luque,schilder,heijblok verkopen

donald,,,manucharan,van der wiel,van der heijden verhuren

HALEN:
1 aanvallende middenvelder(defour)
1 linksback
1 rechtback
1 rechtbuiten
0 0
Gunmoll21
Lindgren gaat spelen met rugnummer 23
0 0
Chill
En wat krijgt Mitea dan? Want die heeft 23 gekregen aan het begin van dit seizoen.
0 0
niels020
WAAROM NIET SPELERS UIT DE EINGEN JEUGD :|??
0 0
Sualex
Dit is een speler uit eigen jeugd een groot talent
0 0
sander84
Anita, Donald, Sarpong, Schilder, Arie van der Heijden, Slijngaard, Martina, Goossens en Wormgoor mogen worden verhuurd. Ze doen meer ervaring op bij ere/1e divisie clubs dan Ajax 2. Urzaiz, Mitea, Edgar Med. en Krohn D. mogen verkocht worden verkocht!
0 0
ArieB
nummer 23: vd vaart + sneijder :)
en lindgren is niet zo'n type speler.. jammer dat ze niet in die sfeer blijven :P
0 0
BobAFCA
Laten we maar hopen dat hij dan ineens net zo word als sneijder en vd vaart .Zag trouwens laatst beelden van vd vaart wat jammer dat die is weg gegaan! Voor een klote clubbie HSV had beter kunnen blijven daarna lekker naar spanje!
0 0
ArieB
ja precies.. net zoals pienaar, de jong, zlatan en heel veel meer..

het bestuur faalt al langer dan 1 jaar ;)
0 0
sjeng
Anita, Donald, Sarpong, Schilder, Mitea, Arie van der Heijden moeten worden verhuurd.
Siem de Jong niet want die komt zonder te worden verhuurt ook nog aan zijn speelminuten.
Krohn dehlie mag worden verkocht. Urzaiz mag op het eind van het jaar worden verkocht als we een nieuwe pinchitter hebben.
Delorge zou ik houden want die heeft nog niet veel laten zien maar wat hij heeft laten zien deed hij het goed.
Collin mag worden gehouden.
Ogararu mag weg voor een goed bedrag en als we er een goede voor terug krijgen. Maar ik zou het ook niet zo erg vinden als die blijft. Want die zit gewoon in een dip.
0 0
Yorick17
Van der Heijden niet verhuren, die komt er volgend jaar wel.
0 0
krulhoofd
Nummer 23 belooft in ieder geval veel goeds :P denk ook dat Kuffour het wel goed gaat doen, al zal hij wel even de tijd nodig hebben denk ik. Helemaal wennen en natuurlijk weinig gespeeld. Kan samen met Heitinga wel gruwelijke verdediging worden centraal. Vermaelen links en Silva rechts, dan heb je denk ik in potentie de beste verdediging van zoiezo Nederland.
0 0
deninho
teleurgesteld at het hier bij blijft
geen leuke nummer 10 ofzo:)

vangeel laat ons weer hopen en dan komt hij hier mee aan:@
0 0
Yorick17
Tis nog geen donderdag.
0 0
sjeng
We hebben nu wel een top invaller voor het middenveld die op termijn een vaste plek op het middenveld kan/zal krijgen.
We hebben nu ook veel meer keus achterin met Kuffour en Silva erbij zo kunnen jongens als Emanuelson Vertognhen en Van der Wiel veel beter spelen
Alleen vind ik dat er of nog een 10 bijv. Bousouffa, Duffour, Ogunsto er nog bij moet of nog een centrale spits met ervaring die je ook zo in de spits kan zetten en nog zijn goaltjes meeprikt bijv. Kanu
0 0
ArieB
Was Cruijff maar trainer, technisch directeur, voorzitter en algemeen directeur......
0 0
Yorick17
Verdomme, leg nou is geld neer voor een goede speler zoals Pranjic of Engelaar! Martin van Geel is gecastreerd, hij heeft de ballen niet om geld neer te leggen voor goede spelers. Jeezus. Maar voor de rest AFCACbs
0 0
AFCajaxlimburg
is het trouwens waar dat de kakkelakken lukas podolski voor de rest van het seizoen huurt?
0 0
jelle
nee. Manager Podolski heeft otkent in Voetbal Inside
0 0
AFCajaxlimburg
gelukkig want hij is goed. maar het komt vaak voor dat ze het eerst ontkennen en dat het dan toch nog gebeurt
0 0
huubafca
nope
0 0
kuffour6
zal hij aan spelen toe komen tegen psv?
0 0
huubafca
welkom in de EUROBORGARENA
0 0
awr
podolski...vg in london..was dit vor kul leute?
0 0
Yorick17
Kap es ff met die domme geruchten, waar is die gozer nou echt?:P hahah
0 0
Julian
Jongens ik zie net dat ook Martin van Geel interesse heeft in Podolski
0 0
niels1992
bronnetje zou leuk zijn
0 0
ajaxgf
WANBELEID!!
0 0
Cello
Wat hoor ik nu? vGeel onderweg naar London om met HTC te praten?....hmmmm
0 0
Boukharii
oléé ._.
0 0
Kareltje
Laten we nu eerst eens afwachten hoe onze vriend Rasmus het gaat doen. Ik kan me nog herinneren dat de heer R. de Boer ook een tijdje buiten Amsterdam was en die kwam volgens mij als een TOPPER terug ( En het maakt niet uit of hij verhuurd of verkocht was).
Wat een voorbarig gezeur allemaal!
0 0
Cello
Het verschil met Ronald de Boer is, dat die in de zomer terugkeerde en in principe terugkeerde voor in de basis (ookal moest hij dat wel bewijzen) en de concurrentie destijds was in geen geval vergelijkbaar met het huidig middenveld. Ik moet eerst nog zien wie Rasmus eruit zou kunnen spelen. Geen een ben ik bang!.
0 0
Kareltje
Laten we nu eerst eens afwachten hoe onze vriend Rasmus het gaat doen. Ik kan me nog herinneren dat de heer R. de Boer ook een tijdje buiten Amsterdam was en die kwam volgens mij als een TOPPER terug ( En het maakt niet uit of hij verhuurd of verkocht was).
Wat een voorbarig gezeur allemaal!
0 0
niels1992
Hij heeft Mitea's nummer. 23

http://ajaximages.com/imagebank/flex/image/medium/ajax/commercial/2007-2008%20Season/Contract%20Rasmus%20Lindgren/Kontrakt%20R%20Lindgren%20Ajax%2003.jpg
0 0
suarez1
ik vind Rasmus ook een aanwinst hoor
Hij heeft wel veel laten zien in de Euroborg
0 0
Cello
Ja hoor Rasmus is een aanwinst voor de bank en de breedte van de toch inmiddels al brede selectie....
0 0
Cruijff4ever
Ik heb tot nu toe altijd geroepen dat we onze rust moesten bewaren, kalm blijven. Ik heb Van Geel altijd het voordeel van de twijfel gegeven, want ja, hij heeft te maken met een transfermarkt die wat overspannen is en belachelijke bedragen over tafel gaan. Hij heeft gelijk dat je daar niet aan mee moet willen doen, maar dit is net zo belachelijk Van Geel. Volgens mij is bij mij ook het laatste stukje krediet weg als er niets meer gebeurd voor 31 januari
0 0
joep7
kweet niet of het een versterking is
0 0
krulhoofd
Zou er nóg één komen?
0 0
jaspervoetbal
kijk mijn profiel
0 0
Majax1
Dit is weer een speler voor de breedte. Of vindt Van Geel hem beter dan Gabri, Heitinga, Perez of Davids? En wat te denken van De Jong, komt hij nu weer op het tweede plan te staan? Als je kijkt naar de leeftijd van De Jong, kan hij nog veel beter worden dan Lindgren (als hij dit nu al niet is...). Nu beperk je hem in zijn groei. Lindgren is niet de speler die een meerwaarde heeft voor Ajax. De zoveelste misser van Van Geel.
0 0
125
hypia halen contract loopt af, dat is pas een versterking.
0 0
Cello
Als we nu nog een speler van FcGrunn aantrekken....worden we dan FcGrunn2??. We kopen wel veel bij hun, we lijken wel een filiaal van FcGrunn te worden......
0 0
litmanen10
Wat zijn jullie toch allemaal voorbarig zeg!
0 0
Nick023
Waar zijn nou al die gasten met die grote smoel, die me gister even wijs kwamen vertellen dat het niet lindgren maar een speler van Barca zou zijn?

Zeer matige, en beperkte speler in mijn ogen.. past in het rijtje: delorge, urzais, kennedy... totaaal geen toegevoegde waarden!
0 0
sjeng
Ik zeg je dat ajax voor 31januarie nog met een nieuwe voetballer komt
Let op mijn woorden
0 0
YeaH
Dat denk ik ook ja..
0 0
Cello
Gebaseerd op wat?. Je gevoel?.
0 0
Ajacied1828
geef mij 1 goede reden

ps. ik weet dat je niet reageert omdat je niet durft
0 0
sjeng
Hier reageer ik
En ik durf wel
Ten eerste denk ik dat van Geel nog ergens mee bezig is want er werd gezeg laat je verassen maar toen waren Kuffour en Lindgren al bekend
Ten tweede denk ik dat van Geel nog 1 goede speler wil aantrekken voordat die commissie met hun conclusies komen en van Geel kan vertrekken
0 0
Cruijff4ever
Hier zit je er even naast. Koster zei dat voor Vitesse-Ajax en toen was er nog niets bekend, het werd pas serieus bekend na de wedstrijd. Ervoor was er alleen een ruis om even de termen van Jans te gebruiken.
0 0
Nick023
De komst van Lindgren was toen nog niet bekend, was wel een gerucht maar ja daar zijn der zo veel van! en van Geel denkt dat hij met Kuffour al zn slag geslagen heeft op de transfer markt
0 0
Ajacied1828
van Geel heeft niks gezegt dat was Koster
0 0
David
en nou nog Lindenbergh terug halen en ben ik helemaal tevreden!!!!...................
0 0
Ajacied1828
Ajax wordt in de toekomst gewoon een subtopper netzoals vitesse
0 0
jaspervoetbal
wedstrijden voor gronigen
0 0
Toon meer reacties