Ajax C3 wint 1e wedstrijd na de winterstop

Ajax Showtime, 28-01-2008 om 15:06, 639 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax C3 is goed door de winterstop heen gekomen. Op de Toekomst wonnen de mannen van trainer Muhren met 6-1 van FC Twente/Heracles C2. Ajax C2 won de belangrijke uitwedstrijd bij AFC C3 met 2-6. De D1 verloor met 2-1 uit bij AZ D1.

Ajax C3 startte vandaag zonder de geblesseerden van Aken, Cleonise, el Hadef en Lammers. In de winterstop is besloten dat spits/linksbuiten van Velzen van C2 naar C3 verhuisd en dat middenvelders Echteld (C2) en Ottenhoff (C3) ruilen van team. In de 1e helft ging het redelijk en kwamen de 1e jaars C-ers op 1-0 door een goede actie van Boban Lazic. Dit was tevens de ruststand. Na rust kwamen de Ajacieden pas op gang en lieten de Twentenaren alleen nog maar hun eigen helft zien. Het werd 2-0 door de jarige Nieuwenhuys en 3-0 door opnieuw Lazic. Twente/Heracles deed hierop nog wat terug, 3-1 maar toen was het woord weer aan de C3. Na een echte Ajax-aanval over vele schijven maakte Echteld de 4-1. Spits Barakzai maakte knap de 5-1 en moest vlak daarna helaas uitvallen met een armblessure. C3 moest met 10 man verder, maar Denzel James maakte na een zelfopgezette aanval nog de 6-1 en het feestje was compleet. Na 1 wedstrijd staat C3 bovenaan op doelsaldo en mag het volgende week aantreden tegen concurrent AZ C2.

Opstelling:
1. Leeuwenburgh, 2. Gravenberch, 3. Alkan, 4. Soomer, 5. Kuipers (c), 6. Echteld, 7. Lazic, 8. Tannane, 9. Barakzai, 10. Nieuwenhuys, 11. van Velzen. Invallers: Agircan en James.

Ajax C2 moest de belangrijke uitwedstrijd spelen tegen stadgenoot AFC C3. Ook zij stonden met 0-1 voor in de rust en trainer Bryan Roy was tevreden over het veldspel maar de eindpass en de afronding moest stukken beter. De C2 liep uit naar 0-3, kreeg 2 goals tegen en werd wakker. Ze scoorden nog driemaal en 2-6 was de eindstand. Omdat concurrent Kon. HFC C1 gelijk speelde staat de C2 nog maar 1 punt achter op Kon. HFC. De doelpunten werden gemaakt door Aktoua (2), El Hasnaoui, de Witte, Colak en Hofland.
Opstelling: Bekaroe; Morgan, Ayoub, Schenk, Prijs; Ottenhoff, Letschert, el Hasnoui; Kooiman, Hofland, Aktoua. Invallers: Colak, de Witte, Bjelica en Becker (D1).

Ajax D1 speelde in Alkmaar de topper tegen AZ D1. Na een wervelende 1e helft waarin beide ploegen kansen hadden, werd er pas in de 2e helft gescoord. Ajax voetbalde makkelijker, AZ won de duels en was in de omschakeling snel. De mannen van Frank de Boer kwamen op 0-1 door Danny Bakker na goed doorzetten van Armah, maar even daarvoor had keeper Bijl al 2x een bal uit de kruising moeten plukken. De laatste 20 minuten was duidelijk voor de Alkmaarders en zij kwamen dan ook verdiend, al was het in de laatste minuten, op 1-1 en 2-1. Dit is de 1e verliespartij voor de D1, maar zij staan nog 1 punt voor op AZ D1.

Opstelling: Bijl; Becker, Eustatius, Tete, Ossevoort; Hulshoff, Bakker, Warmerdam; Valies, Cakmak, Armah. Invallers: Bousbiba en D2-speler Van Beek.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LeonardoAjaxx
Die winnen tenminste:P
0 0
Joey89
Toch nog enigszins reden tot juichen in Alkmaar.
0 0