Overmars lovend over Ten Hag: 'Geen defensieve coach'

BartVeenstra, 05-12-2020 om 08:20, 10732 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Marc Overmars is zeer te spreken over het functioneren van trainer Erik ten Hag bij Ajax. De directeur voetbalzaken kent de oefenmeester al langer en kent de visie van Ten Hag zodoende maar al te goed.

Ten Hag (50) en Overmars (47) zijn generatiegenoten van elkaar, maar het tweetal leerde elkaar pas kennen na hun spelerscarrières. 'Als speler ken ik hem eigenlijk niet', zegt Overmars in De Telegraaf. 'Ik heb later wel gelezen en gehoord dat we in de jaren negentig een keer tegen elkaar hebben gespeeld.'

Bij Go Ahead Eagles maakte het duo kennis met elkaar. 'Zijn eerste job als hoofdcoach was bij Go Ahead Eagles toen ik daar technisch directeur was', aldus Overmars, die in Ten Hag toen al een talentvolle trainer zag. 'Zijn visie was toen al goed en dat is later ook uitgekomen, want bij Go Ahead en alle clubs waar hij daarna trainer was heeft hij gepresteerd. Sportieve successen behaald waardoor die clubs er ook allemaal beter van zijn geworden. Daarnaast maakt hij spelers ook individueel beter. Neem zijn periode bij FC Utrecht, daar is kapitaal opgebouwd als gevolg van zijn werkwijze.'

Overmars en Ten Hag zijn beiden afkomstig uit de provincie en missen zodoende de typerende hoofdstedelijke branie, die vaak met Ajax wordt geassocieerd. Toch zijn Overmars en Ten Hag zeer succesvol in Amsterdam. 'Hij (Ten Hag, red.) heeft weliswaar geen verleden als speler bij Ajax maar hij laat ons eerste elftal wel veel winnen met aanvallend voetbal, waarbij we veel goals maken. Dat hoort bij Ajax. Zogenaamde kenners noemden hem een defensieve coach, maar pak zijn statistieken er maar bij, het tegendeel is waar.'

Verwacht jij dat Ajax met 3-0 wint van FC Twente? Zet dan in en krijg 7,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Hele mooie wedstrijden gezien de afgelopen jaren met aanvallend voetbal. Dat heeft Ten Hag ook goed gedaan. Hele goede voetballers, uit eigen jeugd en gekocht, vermaak me prima met Ajax. Er zullen ook wel eens andere tijden aanbreken.
0 0
PierreHeno
Zou Marc er na vanavond nog steeds zo over denken? Wel goed van Erik dat hij zichzelf ook schuldig voelt aan het verloop en verliezen van deze beschamende partij. Zelfinzicht is het begin van verbetering waarvdat gewenst is.
0 0
Babangida83
Hij is natuurlijk zeker geen defensieve coach. Maar hij speelt af en toe wel met de handrem erop en je kunt zijn tactische plan af en toe bestempelen als reactief ipv initiatief. Maar dat is mijn mening.
1 0
AnsB
Maar wat is er erg aan dat het (deels) reactief is?
Ik vind het juist goed als je rekening houdt met de kracht én de zwakte van een tegenstander. Dat geeft je m.i. meer winstkansen. Al kun je natuurlijk altijd twisten over de mate waarin je rekening houdt met de tegenstander en wat de consequenties zijn voor je eigen kracht. Daar moet uiteraard wel een goede balans in zijn.

Maar dan nog, dat laatste is meestal een kwestie van achteraf bekijken, en dan zijn er zóveel factoren die - bij een slecht of minder positief resultaat - van invloed zijn geweest: de uitvoering door de spelers, de vorm van spelers, persoonlijke fouten, scheidsrechterlijke beslissingen, geluk/pech, scoreverloop, wel/geen efficiëntie qua kansenbenutting bij zowel de eigen ploeg als de tegenstander.... allemaal factoren waar de trainer weinig of geen invloed heeft.

TH geeft zijn spelers ook veel vrijheid (en dus initiatief) binnen de tactische context.
1 0
Babangida83
Als het tijdens een wedstrijd deels reactief is, zou ik dat toejuichen (al hoeft t niet van mij). Maar ik denk niet dat t goed is om een compromis te nemen. Of je speelt overwegend aanvallend voetbal, maar dan met spelers die dat kunnen en een systeem dat je daar de handvatten voor geeft. Of je speelt reactief met dito materiaal en systeem.

Als je druk wilt zetten is het beter om met de punt naar achteren te spelen. Ten Hag probeert dat in weze ook. Hij speelt alleen op papier met een dubbele 6. Dat maakt t heel dynamisch. Echter als Gravenberch uitvalt speelt hij in de praktijk ook met een dubbele 6 (want die dribbelt omhoog). Dan wordt het problematisch in de opbouw. Ook als Gravenberch zijn dag niet heeft, dan wordt het reactief voetbal en moeten de buitenspelers heel veel meters maken. Het is dus niet het systeem wat het voetbal aanvallend maakt, maar de speler. Dat maakt imo dat je ook systematisch wat meer problemen hebt met de opbouw. Maar ook omdat je een hoge middenvelder mist die je makkelijk verticaal aan kunt spelen. Want Gravenberch staat in de eerste fase van de opbouw nog heel laag op t veld. Nu ken ik t half space verhaal en dat de backs hoog staan, maar dat vind ik dus zijn beperkingen hebben in dit systeem.
0 0
PierreHeno
Reactief is altijd te last. Pro-actief is rekening houden met wat er eventueel mis zou kunnen gaan en daar vervolgens adequaat op reageren. Her overvalt je dan niet meer rn je hebt al een plan klaar= geen onnodig tijdverlies.
0 0
trooop
Dat is een stijlkwestie, die uiteindelijk veel verder reikt dan voetbal. De calculerende, berekenende levenshouding, voordeeltjes zoeken, 'verstandig' zijn: de een noemt het slim, de ander noemt het kleingeestig.

Voor mij staat Ajax voor de wereld tegemoet treden met open vizier. Bluf, branie, volle kracht vooruit, in het volste vertrouwen dat we ter plekke wel weten af te rekenen met wat op ons pad komt.

Natuurlijk niet helemaal letterlijk, je kop in het zand steken is het andere uiterste, maar het is wel een hele andere richting. Het zijn twee stromingen. Ten hag staat wat mij betreft voor de eerste, hij is een calculator. Daarom past hij wmb niet bij Ajax, ben ik geen fan van hem en zal ik dat ook nooit kunnen worden. Ook al is het geen slechte trainer.
0 -1
4xEC1
En dit miste ik wel bij Bosz alhoewel ik geschokt was toen bekend werd dat hij vertrok bij Ajax. Hij liet Ajax (Europees) weer swingen na jaren. Maar Ten Hag maakt nóg meer indruk op mij, ondanks onnavolgbare keuzes af en toe.
0 0
Ajacied33
TH is gewoon het beste wat Ajax is overkomen sinds Louitje. Vinden veel mensen misschien niet leuk om te lezen, maar is wel zo. Hij mag van mij na dit seizoen nog wel een seizoen eraan vastplakken
1 0
trooop
Ten hag is zo'n ontzettend niet defensieve coach dat de technisch directeur het na 3 jaar nog nodig vindt uit z'n toren af te dalen om dat aan de mensen duidelijk te maken. 'Kijk maar naar de statistieken.'
Duidelijker wordt het niet.
1 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
erik moet gewoon blijven, los de prestaties zie je zelden een trainer een goede sfeer kunnen waarborgen. het lijkt mij een fijne trainer om voor te spelen
0 -1
wendoo9
Marc ! Haal een goeie sterke spits die doelpunten kan scoren. Dan hoef je niet elke keer het systeem om te gooien ! Vind het zo jammer dat net tegen Liverpool de kansen er niet zijn ingegaan. Wat er hadden we een paar erin gemogen en ook tegen Atlanta !!
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
van mij mag erik blijven, hij laat ajax geweldig voetbal spelen, en spelers lijken erg op hem gesteld te zijn, we winnen prijzen, dus waarom andere trainer.
2 -1
mickey2602
Omdat ie met opstellingen en wissels komt waarvan de supporters denken,waar is die nou weer mee bezig...
Niet dat ik er zo over denk,hij is de trainer,hij ziet de jongens altijd trainen en spelen dus hij zal er meer kijk op hebben als menige supporter.
Als ik dan een wedstrijd eruit moet lichten waarin ik het niet eens was met zijn keuze,afgelopen week Liverpool. Waarom Alvarez erin,het liep goed zonder hem.
Maar dan denk ik toch ook,ook daar zal Erik zijn redenen wel voor hebben.
0 0
AnsB
Ik ben een TH-fan vanwege zijn visie, manier van werken en zijn focus op zowel professionaliteit en altijd in ontwikkeling blijven, inclusief hijzelf als trainer.
Ik hou van een analytische benadering, van gerichte oefenstof, van zelf onverstoorbaar zijn en dit benadrukken bij de spelers (je moet dealen met wat je niet kunt veranderen), van een goede en soms persoonlijke benadering van spelers, van het concept 'iedereen is belangrijk', van aandacht voor de zwakke en sterke kanten van een tegenstander en daar proberen op in te spelen, van het zoeken naar de juiste balans in je team ipv persé de beste spelers op te stellen.... en ik vergeet vast nog wel iets.

Voor mij staat vast dat TH Ajax mentaal heel laten groeien. Ze moesten wennen aan hem, aan de langere trainingstijd (hoor je nooit iemand meer over) en hebben - geholpen door spelers als Tadic - echt een stap gemaakt in scherp zijn en blijven (al lukt dat laatste nooit totaal, want dat is menselijk gezien onmogelijk).
TH is ook degene geweest die vanaf het begin van zijn aanstelling heeft aangegeven dat er meer evenwicht in de groep moest komen qua leeftijd - en mede daardoor zijn spelers als Tadic en Blind gehaald.

Uiteraard zet ik ook wel eens vraagtekens bij zijn beslissingen (zoals ik dat bij alle trainers doe), maar hij heeft desondanks ook bij die keuzes altijd mijn vertrouwen, omdat ik weet dat hij alles met redenen doet en ik moet zeggen: de meeste beslissingen vind ik verdedigbaar (ook als het de mijne niet zijn).
Maar waar het op neer komt is dat ik vertrouwen heb in TH, vooral dus o.b.v. hoe hij is en werkt. En dat hij dit alles minder goed presenteert in de media, tja dat is dan maar zo. Jammer, maar niet doorslaggevend.
5 0
4xEC1
Ik moet ook meteen aan die Valentijn Driessen denken (ook Johan Derksen zei het geloof ik), die zo zat te stoken dat de spelers, vooral Tadić en Ziyech, niet met hem door 1 deur konden. Echt schandalige stemmingmakerij was dat.
0 0
Jehebtnietaltijdbalbezit
Goede trainer. Misschien soms iets te theoretisch over de tactiek, maar zijn sterkste punt is zijn kwaliteit om een team goed te managen. Focus, mentale hardheid, drive: ik zie het meestal echt terug in de wedstrijden. En ja, hij heeft prima voetballers tot zijn beschikking. Maar hij maakt er een goed team van.
1 0
Ozymandias
Ten Hag heeft in 2018/19 met een Europees gezien middelmatige spelersgroep de halve finale van de Champions League gehaad. Ajax had dat seizoen alleen Onana, Neres, De Jong en De Ligt in de basis die een toekomst hadden/hebben bij de top van Europa. Ik denk dat Ten Hag's prestatie met Ajax in 2018/19 bij de vijf meest indrukwekkende prestaties van een hoofdtrainer in de Champions League deze eeuw.
2 -4
Bensco
Je mist Ziyech en Dest, beidde inmiddels basis klanten bij topclubs en ook Donny en Tadic verdienen zeker wel een vermelding. Ik vond die spelersgroep 1 van de beste van afgelopen decennia. Een goede mix tussen talent en ervaring. Bovendien zag je spelers zoals Tagliafico, Mazraoui, Blind en Schone boven zichzelf uitstijgen. Dat vind ik ook zeker wel de verdienste van een trainer.
0 0
Babangida83
Dest kwam een jaartje later, volgens mij.
2 0
Wesl
Je vergeet Ziyech, Tagliafico, vd Beek?
En met Mazraoui in vorm, Tadic, Blind, Schone, had je Europees gezien absoluut geen "middelmatige spelersgroep" eerder een verrassende subtopper
0 0
Ozymandias
Ik was Ziyech inderdaad geheel vergeten, vreemd... Bij Tagliafico en Vd Beek betwijfel ik nog steeds of ze bij de top van Europa zullen slagen.

"En met Mazraoui in vorm, Tadic, Blind, Schone, had je Europees gezien absoluut geen "middelmatige spelersgroep" eerder een verrassende subtopper"

Europees gezien zijn dat middelmatige spelers die enorm boven zichzelf uitstegen en volgens mij moet Ten Hag enorm veel krediet krijgen voor het feit dat hij het absoluut maximale uit die spelers heeft gehaald.
0 0
4xEC1
, za 5 december 2020 om 18:55

 Ook zo'n onzin: "dat zijn spelers die boven zichzelf uitstegen." Uittreden uit je eigen lichaam, bedoel je dat misschien? Een speler kan nooit van je leven kwaliteiten laten zien die die niet heeft.
En wat is volgens jou "Europees gezien middelmatig?" Dat als een speler die bij Ajax de halve finale CL haalt en ook het jaar daarop met Ajax uit van Valencia met 0-3 wint en bij Chelsea met 1-4 voorstaat tot de scheids in actie kwam, dat zo'n speler bij pak 'm beet Dortmund niet uit te verf zou komen, is het dan een middelmatige speler? Hoe vaak worden spelers misbruikt door buitenlandse trainers? Op verkeerde posities gezet en dan kritiek krijgen dat ze niet voldoen? Nota bene Frenkie de Jong kreeg ook kritiek vorig seizoen terwijl hij bijna nooit op zijn favoriete positie werd gezet waar hij het beste uit de verf kwam. Ik schreef het al eerder: Als je in meerdere periodes indruk maakt bij Ajax in de CL en later niet slaagt bij een 'Europese topclub hoeft dat niet altijd aan de speler zelf te liggen. Zelfs Robben, Sneijder, vd Vaart en Huntelaar moesten weg bij Real Madrid. Waren dat dan middelmatige spelers?
0 0
4xEC1
Dus Tadić en Blind vind je Europees gezien middelmatige spelers? Ajax is met vd Sar en Overmars een nieuwe koers gaan varen om Europees aan te haken en ook zo hoog mogelijk in de top te blijven. Mede daarom haalden ze Blind en Tadić terug om aan dit doel te voldoen. Blind, mits goed gebruikt, kan een versterking zijn voor elke ploeg, Tadić ook. Je doet eigenlijk heel Ajax tekort als je dit, Europees gezien, middelmatige spelers vind. Als Ajax een killer voorin had hadden ze hoger gestaan in de CL-poule, ben ik van overtuigd, kortom, aan de kwaliteiten van Blind en Tadić vind ik het niet liggen, ook al kent Blind een mindere periode nu.
0 0
Biss
Zelfs Dest is nu top van Europa.
0 0
Ozymandias
Dest speelde toen alleen nog niet bij het eerste van Ajax.
0 0
AjaxAmsterdam
Dit is natuurlijk onzin. Ziyech en vd Beek horen ook bij de top van Europa En Mazraoui hoort daar imo ook bij.

Tadic en Blind stegen dat seizoen boven hun niveau uit. Ajax had de CL moeten winnen met zo’n team vind ik.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ajax was gewoon mentaal helemaal leeg, dat zag je duidelijk. we hadden toen geen bank zoals nu.
we voetbalde al vanaf juli en sommige jongens hadden maar twee weken vrij. het cl seizoen duurde net iets te lang
0 0
Schip
Overschatte trainer. Hij is redelijk, heeft geweldige selecties en presteert met een enkele uitschieter matig tot redelijk. Positiespel vind ik matig onder hem - staat los van de reden die de Groot nu geeft - ziet niet op welke positie spelers het best renderen, te bang om jeugd in te zetten en geen trainer die graag hoog druk zetten gebruikt als wapen. Hij geeft genoeg ruimte voor spelers om op gevoel te combineren, maar dan heb ik veel liever het positiegebonden spel van Van Gaal en Pep. Niet mijn trainer en al helemaal niet qua prietpraat. Maar ook geen trainer die niet bij Ajax zou passen vanwege zij uitstraling of achtergrond zoals de VI boys snel beweren. Redelijk, maar met de neus in de boter gevallen. Gaat nergens anders op topniveau furore maken hoor.
0 -7
Knalpot
Er zijn daarentegen ook heel weinig trainers die met 5 a 6 basisspelers onder de 22 jaar de halve finale van de CL halen. Noem jij ze ff op dan wacht ik ff op je antwoord.
1 0
mickey2602
Wachten duurt lang he...;-)
1 0
Web
Overschatte supporter
Of eigenlijk anders gezegd
Geen kijk op voetbal
1 -1
Babangida83
Er is een verschil tussen veel ervaring in t voetbal en kijk op t voetbal. Heel veel voetballers verwarren dat eerste met het laatste. José Mourinho kan er over meepraten, hij voert die strijd constant.
0 0
AlexIbarra
Ik dacht toentertijd laat Keizer dit kutseizoen maar afmaken.

Maar dat half jaartje aanloop voor TH was waarschijnlijk heel belangrijk in het kwalificeren voor de CL in juli / aug. en vervolgens de rest van ons eerste succesvolle seizoen in jaren.

Toch goed gezien van Marc.
1 0
Babangida83
Aan de andere kant...ik vraag mij af of sommige jonge jongens zo ver hadden geweest als Ten Hag het eerste half jaar van Keizer ook gedaan had. Keizer zette die jonge wolven er zonder blikken of blozen in en gaf ze vertrouwen. Dat heeft Ajax een hoop kapitaal opgeleverd (overigens ook een Europese uitschakeling) in mijn ogen.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
keijzer moet je ook dankbaar zijn, heeft gedurfd om nieuwe jongens uit de jeugd te brengen, jongens waarmee je onder ten hag succes mee had.

voor mij staat centraal aan de successen van 2018/19 drie trainers omdat het 1 ontwikkeling is totaan de spurs.

nu moet erik zelf een nieuw proces opstarten. vooralsnog doet hij dat prima
2 0
4xEC1
Het begon zelfs eindelijk beter te draaien toen Keizer werd ontslagen na de bekernederlaag uit tegen Twente.
0 0
AlexIbarra
Klopt, het is niet dat Ten Hag vanaf nul hoefde te beginnen of zo.

Ik denk echter wel dat als ze Keizer na het seizoen hadden ontslagen (of misschien had hij maar 1 jaar contract, weet ik niet), Ten Hag waarschijnlijk net te weinig tijd had gehad om de groep naar zijn hand te zetten.
1 0
ricky10
Ten Hag maakt soms keuzes die een ander niet deelt en maakt soms een foutje, maar volgens mij is dat menselijk. Ik vindt het een bijzonder goede trainer met een eigen visie en laat zich niet van de wijs brengen door alle andere zogenaamde kenners. Kritiek mag en is overal aanwezig, maar het moet wel reëel zijn. Dat B keus verhaal van Liverpool is natuurlijk complete onzin.
1 0
De Meer 020
Een geweldige coach. Wnnr je ziet dat we in het prachtige jaar meerdere topteams helemaal wegspeelden. Bayern uit was al verschrikkelijk goed waarin we veel beter waren. Ga het maar na ( bij Bayern uit ). Real en Juve later. Dan kunnen mensen wel zeggen dat hij goede spelers had maar over het geheel had Bayern natuurlijk een veel sterker team. Zelfde als Juve en Real. Het jaar erop waarin we Chelsea en Valencia uit helemaal wegspelen. Dit jaar de eerste wedstrijd tegen Liverpool sterk. Denk nog ff terug aan de Boer en Jol. Leek het telkens of het mannen tegen jongens was wnnr we tegen Real speelden. Ook hier niets over het materiaal zeggen aub. De Boer had Eriksen, Verthongen, Alderweireld, Suarez zijn laatste seizoen. Het word nu vrijwel normaal gevonden dat we winnen van ploegen als Atalanta. Door die omslag alleen al verdient hij een dikke pluim. Dat we weer Ajax zijn met de borst vooruit die voor niemand bang is. Ik heb al zeker 10+ spelers gehoord die hem de beste coach vonden die ze hebben gehad. We zullen het merken wnnr hij weg is
4 0
Web
Komen ze wel achter als hij weg is
Het is niet normaal dat je als Ajax kan meten met de goede ploegen in de CL
Dat is heel bijzonder, en een hele mooie prestatie
Bij iedere trainer zul je wat vinden, zelfs bij de grote Cruijf was dit zo.
1 -1
BrandjeXL
Sorry Marc maar afgelopen dinsdag heeft Erikje toch het tegendeel bewezen. Tegen Liverpool kon je heerlijk vrijuit spelen want het was geen beslissende wedstrijd en dan komt hij weer aan met Alvarez.
2 -7
Knalpot
Welk team heeft er wat aan vrijuit spelen en dan met 4 counters om je oren naar huis teruggestuurd te worden? "Geeft niet mannen 4-0 kansloos verloren maar het geeft niks we hebben lekker vrijuit kunnen spelen, laat het niet in de koppies gaan zitten".
1 0
Web
Wat een onzin weer
Als je daar gewonnen had, had je zelfs nog eerste in de poel kunnen worden
Ajax was met veel minder middelen gelijkwaardig aan Liverpool
Jij had gedacht dat je met Labyad ( door jou verguisd ) meer succes was behaald?
0 -1
BrandjeXL
Sorry Marc maar afgelopen dinsdag heeft Erikje toch het tegen
0 -5
ajax4ever01
Marc dekt Ten Hag sws wel in, want anderd kan hij zelf ook weg.
1 -5
ProfessorX
Tru
2 -1
Juichtoon
Ten Hag is een topcoach, dat is na zoveel jaren toch wel duidelijk.
En op iedereen kun je kritiek hebben. Ik ben zelf een enorme Cruijff fan maar ook Johan deed soms vreemde dingen. Aantrekken van Stapleton, Dick, Hennie Meijer bv. En z'n schoonzoon op doel bij Barca die fout op fout stapelde bv.
6 -1
masterrr
zeker, biografie gelezen, had bij tijd en wijlen hele subjectieve keuzes
0 0
31xAjax
Ajax heeft nationaal zoveel meer kwaliteit dan de tegenstander en speelt doorgaans 70% vd wedstrijd op hun helft. Dan lijkt de coach al snel aanvallend ingesteld. Maar als je in een wedstrijd, zoals afgelopen dinsdag,niets te verliezen hebt tegen een veredeld B team, toch defensieve aanpassingen doet dan weet iedereen wel wat voor type coach je bent.

De opmerking van Overmars valt dan ook in de categorie: de slager keurt zijn eigen vlees....
3 -7
Bensco
Ajax stond over 2 wedstrijden gewoon haar mannetje. De eerste wedstrijd werd een prima pot gespeeld maar werd er niet gescoord, de tweede wedstrijd ging gelijk aan elkaar op en was een gelijkspel geweest als een fout niet zo genadeloos werd afgestraft. Dat hoort er nu eenmaal bij op het hoogste niveau.
0 0
ProfessorX
Je lul uit je nek man .

Bewijs dat je het niet snapt de CL.
Eil je kans maken moet je iets anders doen iets eat Liverpool niet verwacht .

En dat B team ook , schei er toch mee uit het klinkt zo kinderrachtig en dom, of Mane Salah Robertson etc b garnituur is .

Liverpool heeft 2 volwaardige selecties .
3 -1
3sterren
Liverpool liet z’n backs veel meer rond de eigen zestien hangen dan dat ze gewoonlijk doen, dus die hadden kennelijk een aanvallender Ajax verwacht. Door zich in te stellen op wat Ajax normaliter doet: veel aanvallen over de vleugels, werd dinsdagavond een slechte avond voor de beide Brazilianen. Zo werd Ajax vleugellam gemaakt ...

Dat ze twee bijna volwaardige teams kunnen opstellen is inderdaad een feit ...
0 -1
Web
Volg hem maar eens
Hij doet niet anders
Zal thuis wel niets te vertellen hebben
2 -1
ProfessorX
Jup iets normaals is moeilijk , maar ieder zijn mening zo krijg je discussie niet dom gezever.
0 0
Web
Als je nooit een positief punt kan zeggen over Ten Hag
Dat heeft het niets meer met menig te maken
Ik was geen Bosz fan, maar zag wel dat hij thuis tegen Schalke en Feyenoord heel goed met Ajax speelde
0 -1
ProfessorX
Ik vond hem slecht in zijn opstelling in de EL finale en de wedstrijd tegen Rostov CL waar hij toen al Sanchez neer moest zetten.
0 0
Web
Dat is dezelfde die wekelijks hier zij
Ten Hag gebruikt Frenkie verkeerd
Domoor
0 -1
Wout1988
Die b team zal hier ook iedereen overheen lopen
0 0
Bramble1988
Het beste dit jaar is de focus die na CL wedstrijden vastgehouden wordt waardoor je wedstrijden in de ED vrij simpel wint! Daarnaast zie je spelers werkelijk per week beter worden, speel je goed voetbal, ben je weer van goed niveau in de CL, etc!

Ik mis de waardering voor ten Hag vanuit de fans. Welke keuze hij ook maakt, hij wordt vaak al met de grond gelijk gemaakt voor er überhaupt gevoetbald is.

Ik ben erg blij met ten Hag, hopelijk blijft hij nog jaren!
6 -2
Rentokill
Bergkamp... het slachtoffer in dit verhaal. Overmars wile na Bosz (weg mede dankzei Dennis) Ten Hag aanstellen. Maar Bergkamp wilde per sé Marcel Keizer. Gelukkig is dat een half jaar later alsnog goed gekomen.

Maar wat een goeie tacticus! De enige die er nu rondloopt waarbij ik het idee heb dat hij in de rust dingen recht kan zetten als t niet loopt.
2 -3
31xAjax
Precies, met als goede voorbeelden Tottenham thuis, Chelsea uit, Valencia thuis, Atalanta en afgelopen dinsdag. Dankzij tijdig en juist ingrijpen konden deze wedstrijden alsnog worden gekanteld....
1 -4
Web
Real uit, Juventus uit, Bayern uit
Tottenham uit. Chelsea uit

Halve finale Cl
Kampioen

Frenkie het best onder Ten Hag

Gravenberch een enorme ontwikkeling onder Ten Hag

Nu 42 goals voor en 5 tegen

Gewoon doorgaan kerel met je vreselijke haat
Je maakt ze zelf belachelijk
2 -1
BrandjeXL
Frenkie speelde laatste man onder TH. Na een oproep van de selectie ging hij naar het middenveld. Dus nul credits voor TH. Gravenberch is een natuurtalent die red zichzelf wel.
2 -3
Web
Gewoon WEER niet waar, dan ging er alleen maar om dat de spelers vonden dat Ten Hag wel eens door sloeg, te veel wilden
Jij lult alleen maar hoe het jou uitkomt.
Frenkie heeft het beste onder Ten Hag gespeeld, feiten zijn dit
Kom eens met een inhoudelijk Post, waar jij mij uit kan leggen waar Ten Hag in faalt
Gaat je boven de pet, kun je gewoon niet
0 -1
Sterspeler
Beetje misplaatste opmerking. De kans dat Keizer het net zo goed had gedaan als ETH was niet heel groot natuurlijk, maar Keizer is er op een moment uit gegooid terwijl Ajax net goed speelde. Ook de hele zaak Nouri heeft parten gespeeld dat seizoen. Dat was sowieso verloren en had niemand beter kunnen doen.
3 -1
Bensco
Of Marcel Keizer wel of niet wat was geworden is altijd maar gissen. Keizer had niet de beschikking over flitsende aanvallers en ook de gewenste backs ontbraken in zijn selectie. Echter ontpopte keizer zich ook niet als een tactisch meesterbrein en leek hij nauwelijks grip te hebben op zijn trainer staf. Want het was vanaf dag 1 voor mij al duidelijk dat het niet Keizer maar Spijkerman en Bergkamp waren die de show runde.
1 0
DeWijsneus
Beste trainer van Ajax sinds John Kirwan.
4 -4
FerdiZ
Klopt helemaal, deze trainer aanstellen was ook weer een topactie van Overmars
10 -3
Bensco
Het rare is dat toen ik Ten Hag leerde kennen als trainer dat ik hem juist een defensief ingestelde coach vond. Zijn succes campagne viel juist op door wedstrijden waarbij de defensie organisatorisch perfect stond en de rest verdediging gigantische druk op de tegenstander zette.
5 -2
Hwb
Maar dat geldt voor elke goede aanvallende coach. Je defensieve organisatie moet op orde zijn voor je je aanvalsspel kunt ontwikkelen.
Juist wanneer dat niet het geval is, moet je verdedigender gaan spelen, zodat je met extra verdedigende spelers organisatorische tekortkomingen moet compenseren.
1 -1
El Salvador
Dit kan niemand ontkennen!!!!
3 -2