Ajax-talent De Waal tekent contract tot 2023

JesseTH, 04-12-2020 om 16:00, 6446 views, Ajax.nl |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Max de Waal heeft een contract getekend bij Ajax tot medio 2023, zo valt te lezen op Ajax.nl. Het talent komt dit seizoen voornamelijk uit voor Jong Ajax en wordt nu beloond met zijn eerste contract in Amsterdam.

De jongeling is pas achttien jaar oud en speelt het liefst op het middenveld. Sinds 2013 maakt hij onderdeel uit van de jeugdopleiding van Ajax, toen hij overkwam van HVV Hollandia. Sindsdien doorliep hij de Amsterdamse jeugdteams om op 16 september 2019 namens Jong Ajax zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie te maken.

Inmiddels staat de teller alweer op dertien wedstrijden in het team van trainer Mitchell van der Gaag. In die duels scoorde de centrale middenvelder twee keer en bereidde hij eenmaal een doelpunt voor. Met zijn eerste contract op zak kan hij zich gaan richten op zijn toekomst bij Ajax.

Denk jij dat Ajax binnen tien minuten op voorsprong staat tegen FC Twente? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BrandjeXL
Waarom zo kort contract? Zelfde als met Gravenberch. Wil je die laatste voor de hoofdprijs verkopen dan zal dat deze zomer al moeten zijn. Die gaat met Raiola als zaakwaarnemer nooit weer verlengen. Gakpo verlengen ze bij Psv gewoon tot 2025.
0 0
ajacied017
Mooi, de keren dat ik hem heb zien spelen was het eens iets anders dan de zeer technische spelers.
Zeker niet slecht, en ook zulke spelers moet je in de jeugd hebben, en hopen dat ze doorstromen naar het 1e.

Vraag me af wanneer Brobbey gaat verlengen.

En ik zag dat Schuurs en Mazrouai ook maar vast liggen tot 2022, als je vertrouwen houd/hebt in deze spelers zul je toch ook langzaam aan een verlenging moeten denken(al is het maar voor een hogere transfersom) na het einde van dit SPEELJaar.

En dan een aantal jeugdspelers niet te vergeten.
4 -2
DrFootball
Het takenlijstje voor de komende tijd zal zijn het verlengen van de contracten van:
Brobbey, Ekkelenkamp, Mazraoui, Onana, Schuurs, Traore en ja ook weer Gravenberch ophogen en langer binden. Dan heb je bij Jong Salah-Edinne en Q. Timber die nog moet verlengen. Reiziger, Llansana hun contracten lopen af en Warmerdam heeft er zelfs geen. En bij de jeugd contracten voor oa Kalokoh, Misehouy en Rijkhoff.
2 -2
Flipper33
Ekkelenkamp die ook ? Vind het maar een matige speler
1 -2
Knalpot
Dat is gewoon een jongen die je volgend seizoen voor een miljoen of 4 kan verkopen, wellicht nog een stuk meer als ie een beetje speelminuten gaat krijgen dit seizoen.
0 0
Amsterdam1900
Mazraoui heeft vorig seizoen zijn contract verlengd volgens mij
0 -3
ajacied017
Had ik gelezen ja, maar ligt maar tot 2022 vast, en aangezien je zijn opvolger (Dest) al hebt verkocht moet je proberen open te breken/verlengen. Anders moet je hem in de zomer verkopen.
1 -2
Ozymandias
Het contract van Mazraoui zal waarschijnlijk hoog op de takenlijst van Overmars staan. Vorig seizoen had hij de gebruikelijke 'tweedejaars vormdip' maar dit seizoen laat hij zien dat hij zeker potentieel heeft. Ik hoop dat het Ajax lukt om hem tot ten minste 2024 vast te leggen.
3 -5
DeWijsneus
Echt weer een aantal potten genoten van deze gozer. Volgens mij ook een geweldig persoon. Vorig jaar inderdaad stuk minder, maar nu echt genieten af en toe.
0 -1
Ozymandias
Hoewel de kans dat De Waal bij Ajax zal slagen natuurlijk zeer klein is viel het me de afgelopen maanden op dat De Waal door veel mensen hier op AjaxShowtime wordt onderschat. Ik zag (tot hij recent meer speeltijd bij Jong Ajax kreeg) regelmatig dat mensen hem wegzetten als een type Siem de Jong/Dani de Wit terwijl hij in mijn ogen als voetballer zeer weinig overeenkomsten met dat type speler heeft. Qua voetballend vermogen, motoriek en speelstijl zou ik hem nooit met Siem en Dani vergelijken. In veel jeugdlichtingen die Ajax deze eeuw in de bovenbouw en Jong Ajax heeft gehad was De Waal één van de grotere talenten geweest.

Hij heeft de pech dat de 2001-2003 lichting barst van de talentvolle middenvelders met Llansana (al zie ik die nu meer als centrale verdediger) Quinten, Warmerdam, Gravenberch, Taylor, Regeer, Rasmussen (al hoop ik dat ze hem voornamelijk als spits zullen gebruiken) en Fitz-Jim. De Waal heeft in de o19 wel eens als spits gespeeld en dat deed hij meestal goed. Alleen ook in de spits heeft de 2001-2003 lichting met Traoré, Brobbey, Hansen en Rasmussen veel grote talenten. Op de vleugels vind ik De Waal veel minder.
0 -5
Liam
Hansen en Unuvar vallen dit seizoen nog niet mee vind ik, had er persoonlijk meer van verwacht. Ze lijken fysiek totaal niet mee te kunnen al is dat niet zo verrassend. Wat wel tegenvalt is dat een Unuvar dat niet kan ombuigen met zijn superieure spel. Kan me herinneren dat hij als 14-jarige jongens van 17 dolde. Daarom valt het me nu zo tegen. Hansen lijkt ook maar niet door te groeien, dompelt wat onder. De Waal en Rasmussen ben ik sowieso niet zo van onder de indruk. Vind ze geen Ajax 1 materiaal.

Gravenberch, Taylor, Rensch. Die drie gaan het maken, rest is twijfelachtig. Aertssen komt er wel aan en ik vind de laatste tijd Pinas opvallend goed spelen.
0 0
DUDE92
Sinds hij in Jong Ajax speelt vind ik hem idd niet meer vergelijkbaar met Siem/Dani, maar in de jeugdelftallen wel hoor. Vulde de 10 positie op een heel vergelijkbare manier in als Siem en Dani, voor hoever je 3 voetballers kunt vergelijken.
0 -1
Ozymandias
Ik zie het verschil tussen hoe hij nu speelt (wanneer hij op '10' speelt) en hoe hij in de jeugd speelde niet. De Waal is altijd een speler geweest die zich comfertabel voelt met de bal aan de voet en een actie aan durfte te gaan terwijl Siem en Dani altijd spelers zijn geweest die de bal zo snel mogelijk weer kwijt wilde. Dat alleen al is een groot verschil in de speelstijl van De Waal en Siem/Dani.
1 -3
AFCA-pride
De Waal kan een leuke eredivisie speler worden. Fitz Jim vind ik persoonlijk te licht, te langzaam en gaat het moeilijk krijgen denk ik. Maar laat me graag verrassen. In Rasmussen zie ik wel veel potentie. Ook de anderen die je benoemt, maar ook daar zullen sommigen bij een Twente of zo belanden.
2 -1
Babangida83
Weet je, dat zeiden mensen ook over Gravenberch (te sloom, verdedigde niet) en zelfs De Jong (dribbelde te veel, hield de bal te veel op). Fitz Jim heeft een fabelachtige techniek en een hele goede pass in huis. Komt fysiek in mijn ogen nog wat te kort qua body, maar dat komt bij dat soort spelertjes altijd later. Dan zul je zien dat hij ook voor 40-50 miljoen weggaat, mits goed begeleid.
0 -2
Ozymandias
Fitz-Jim is bij Ajax nog steeds niet de speler die hij bij AZ was maar zijn voetballend vermogen en spelinzicht zijn van een hoog niveau. Ik denk dat zijn mentale vermogen alleen een inhaalslag moet maken voordat hij ook bij Ajax kan laten zien hoe ongelofelijk goed hij kan voetballen. Ik heb nog steeds relatief veel vertrouwen in het talent van Fitz-Jim. Het is jammer dat hij dit seizoen maar één wedstrijd heeft kunnen spelen door het Coronavirus.

"Ook de anderen die je benoemt, maar ook daar zullen sommigen bij een Twente of zo belanden."

Ik denk dat uiteindelijk van alle spelers die ik noem maar een paar zullen slagen. Uiteindelijk is er maar ruimte voor een paar talenten om te slagen en zelfs toptalent moeten ook een behoorlijke doses geluk hebben om bij Ajax te slagen.
0 -3
Babangida83
Mentale aspect, dat is een goeie. Dat denk ik ook zeker. Maar voor de rest heeft hij zoveel potentie...
0 0
EuforischeRealist
Dat zegt dan misschien meer over de lichtingen waar hij in zit dan over zijn talent?

Behoudens zijn goede traptechniek vind ik hem bij jong namelijk totaal niet opvallen.
1 0
Ozymandias
"Behoudens zijn goede traptechniek vind ik hem bij jong namelijk totaal niet opvallen."

Hij hoort dan ook niet bij de grotere talenten van zijn lichting. Had hij in de 1990, 1991, 1994, 1995, 1996, etc. lichting gespeeld dan hadden we waarschijnlijk heel anders naar hem gekeken. Het gaat goed met de jeugdopleiding en het feit dat een talent als De Waal nu niet meer dan aardige opvulling voor Jong Ajax is vind ik een heel goed teken. Ik zie De Waal als een talent van het kaliber waar ook Bijleveld toe behoord.
0 -2
EuforischeRealist
"In veel jeugdlichtingen die Ajax deze eeuw in de bovenbouw en Jong Ajax heeft gehad was De Waal één van de grotere talenten geweest."

Dan begrijp ik deze opmerking van je niet helemaal?

Ik zie Bijleveld nog wel als een klasse beter dan De Waal, Bijleveld is technisch veel beter onderlegd en heeft een veel beter gevoel voor positie. Maar dat de jeugdopleiding steevast spelers aflevert die een goede eredivisie speler kunnen worden is absoluut positief!
0 0
Ozymandias
"Dan begrijp ik deze opmerking van je niet helemaal?"

Ik bedoel dat De Waal tussen de talenten van de 2001-2003 lichting(en) ondersneeuwd (omdat er veel grotere talenten zijn) terwijl hij in andere lichtingen deze eeuw wel bij de grotere talenten had gehoord.

"Ik zie Bijleveld nog wel als een klasse beter dan De Waal, Bijleveld is technisch veel beter onderlegd en heeft een veel beter gevoel voor positie. Maar dat de jeugdopleiding steevast spelers aflevert die een goede eredivisie speler kunnen worden is absoluut positief!"

Bijleveld is nu inderdaad beter in die aspecten dan De Waal nu maar als 18 jarige speler was hij dat nog niet. Bijleveld had een iets betere korte techniek (aanname, dribbelen, draaien) maar de pass- en traptechniek van De Waal is dan weer wat beter.
0 -2
xstaniox
Het is hem gegund.
1 0