TU Eindhoven kiest JC ArenA en Ajax als testlocatie voor onderzoek

BartVeenstra, 03-12-2020 om 13:01, 15606 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De TU Eindhoven start een grootschalig onderzoek naar aerosolen en het coronavirus op sportlocaties en gebruikt daarvoor de Johan Cruijff ArenA - de thuisbasis van Ajax - als testlocatie. Het onderzoek moet fundamentele kennis opleveren zodat sportgebouwen veilig en toegankelijk zijn voor publiek tijdens een pandemie.

Men onderzoekt hoe aerosolen, en daarmee mogelijk het coronavirus, zich verspreiden op sportlocaties. De TU Eindhoven doet onder meer onderzoek in de Johan Cruijff ArenA en sportcentrum Papendal. Het coronavirus kan zich op directe wijze - via uitwisseling van grote speekseldruppels - en op indirecte wijze - via besmette oppervlakken - verspreiden. Overdracht kan waarschijnlijk ook plaatsvinden via aerosolen. Deze hele kleine speekseldruppels kunnen in de lucht blijven hangen en grotere afstanden dan anderhalve meter afleggen. In een stadion of sporthal zou verspreiding via aerosolen bij sporters en toeschouwers daardoor mogelijk kunnen zijn.

In de Johan Cruijff ArenA doet men nu eerst metingen zonder publiek, met kunstmatige aerosolgeneratoren op de tribune. Deze generatoren verspreiden een vergelijkbaar aantal aerosolen als enthousiaste voetbalsupporters. Daartussen zijn diverse sensoren geplaatst om op die manier een goed beeld te krijgen van de verspreiding van hele kleine speekseldruppels.

Ajax hoopt in januari te testen met publiek

Tot slot onderzoekt men of aerosolen uit de lucht gefilterd kunnen worden met een luchtreinigingssysteem met plasma- , glasvezel- en koolstoffilters, dat naast de stoelrijen is
geplaatst. De TU Eindhoven, de Johan Cruijff ArenA, de Plasmamade en Ajax willen - zodra de overheid toestemming geeft - ook testen met publiek. De hoop is dat deze tests in januari kunnen plaatsvinden. 

Onderzoek naar infectierisico

De onderzoekers kijken ook naar de dosis en de levensduur van het virus in aerosolen. Ook het infectierisico, de druppel- en aerosolentransmissie door individuen, de
aerosolenconcentraties in sportgebouwen en de bewegingen van mensenmassa’s in
sportgebouwen worden onderzocht. Men ontwikkelt ook een algemene risicoanalysemethodologie die de sportsector en de overheid kan helpen hun richtlijnen en protocollen verder te verfijnen. De eerste resultaten worden begin 2021 verwacht.

Foto: TU Eindhoven

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Voor de vacinatieliefhebbers;

https://eventnl.wordpress.com/2020/12/04/feiten-en-ingredienten-m-b-t-vaccinatie-vaccin-mondmaskers-4-december-2020/
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Kan niet wachten tot ik weer naar de ArenA mag.
1 0
Ajax34
https://wakkeremensen.blogspot.com/2020/12/lockdowns-zijn-gebaseerd-op-fraude-open.html#more
1 -5
Ferd
Wakkere mensen die op qanon geïnspireerde blogjes kijken zijn niet echt wakker.
0 0
Van Reenen
Hartverwarmend dat dit onderzoek door specialisten van de TU in Eindhoven e.a. plaatsvinden in de Johan Cruyff Arena. Zoiets kan je ook niet verwachten uit landen als bijv. Hongarije of Polen.
0 -1
Afca85meer
Wel treurig dat Brainport Eindhoven ons moet gaan helpen het stadium weer in te mogen.
0 -1
Van Reenen
Ach, je kan je ook aansluiten bij die groep mensen die geregeld hun kop in het zand steken. I.p.v. dat men onderzoeken zoals o.a. door de TU Eindhoven in de Arena wordt uitgevoerd. Dit onderzoek geldt niet alleen voor stadionbezoek maar ook voor theater-en bioscoop bezoek.
0 0
DeGodenzonen020
Mod, wil je svp doorgeven dat de 'bewerken' optie terug mag keren nadat je een bericht hebt getypt? Dank je :)
1 -1
Arek Milik
Tuurlijk moet het de ArenA zijn, immers het is de eerste stadion met 5G... snelkookpan!
4 -7
Ajax34
Ajax moet niet mee doen aan deze zwendel, ze mogen het geld van mijn seizoenkaart houden.
Ik ben geen geen proefkonijn. Er zijn genoeg bewijzen op internet te vinden dat het corana virus net zo erg is als de gewone griep. Dan zijn vacins, nep testen, lockdowns, mondkapjes allemaal overbodig. Oude mensen sterven in eenzaamheid, '"hoezo samen lossen we het op" De main stream media is corrupt net als onze politieke NSB'rs
6 -14
Ferd
Er zijn genoeg bewijzen dat het corona virus erger is. En dat zijn wetenschappelijke bewijzen, geen vage linkjes zoals jij post.
0 0
Cisco2
Maar hoe komt het dan dat we ICs vol liggen met mensen die het COVID19 virus hebben opgelopen? Dit gebeurt immers niet elk jaar met de gewone griep.....

Het aantal mensen dat overlijd kun je misschien niet hoog noemen. Maar de ziekenhuizen komen wel in de problemen. En dan niet alleen de oudere, maar ook mensen die reguliere zorg nodig hebben.....

Niks main stream media, maar gewoon mijn eigen ervaring.
6 -1
Ajax34
Uit eigen ervaring weet ik dat de ziekenhuizen in mijn regio leeg zijn personeel zit te kaarten en dat zijn meerdere ziekenhuizen. De tests worden gebruikt om de aantallen om hoog te drijven. Steeds meer dokters zeggen dat de tests onbetrouwbaar zijn. (Deze worden nooit bij TV uitgenodigd gek he) Dat de tests onbetrouwbaar zijn zie je ook bij de sporters terug.
0 -4
Ferd
Uit eigen ervaring weet ik dat mensen die beweren dat ziekenhuizen leeg zijn eigenlijk de inhoud van hun eigen schedel bedoelen.
1 0
Mikenick
Mijn vader moet drie maanden wachten tot zijn behandelingen kunnen starten omdat de zorg overbelast is. Geef jij even door welk ziekenhuis hij terecht kan? Dankjewel!
2 0
DeGodenzonen020
En met jouw vader helaas nog vele anderen. Het gaat een jaar oid duren voordat alle uitgestelde zorg is uitgevoerd. Mondkapjesgemiep en twijfel zaaien over van alles gaan ons niet helpen.
1 0
Ajax34
Dat is net het corrupte er aan dat ze mensen als jouw vader niet willen/mogen behandelen. Deze ziekenhuizen zijn in het Limburgse Succes
0 -2
Mikenick
Zeg dit maar eens recht in het gezicht van een zorgmedewerker. Personeel zit te kaarten, hoe durf je het te zeggen. Die mensen staan dag en nacht klaar en zijn keihard aan het werk om Jan, Piet, Corrie en jou en mij beter te maken.

Iets minder naar Lange Frans luisteren en iets meer geven om je medemens zou je goed doen.
2 -1
Cisco2
Ach, ben hier al meerdere malen uitgemaakt voor klootzak, debieltje, schaap en andere termen in de trant. Alleen omdat ik zei dat we het op de IC wél zwaar hadden in April / Mei.

Maar als je dat zegt dan moet je gewoon werken voor je geld, je bek houden, en de rest van de mensen gewoon proberen op te vangen omdat ze denken dat het een verkoudheid is.
2 0
DUDE92
Werkelijk absurd dat je na 9 maanden nog steeds niet begrijpt waarom dit geen gewone griep is.
8 -6
JariJari
Nee het is geen gewone griep.
Het is gewone verkoudheid.
0 -7
DeGodenzonen020
Maak je gewoon een sarcastische grap?
0 -1
JariJari
Wat snap je niet? Coronavirus is 1 van de virussen die verkoudheid veroorzaakt. That's it. Niets meer niets minder.
0 -4
Van Reenen
Ik geloof jou meteen nadat jij je hebt gemeld bij een ziekenhuis of je zonder bescherming even een paar uurtjes op de IC mag kijken. ALS je dan bij jou mening blijft, geloof ik jou onmiddellijk.
2 -2
JariJari
Waarom zou ik dat doen? Ga jij specifiek op zoek maar verkouden mensen om proberen verkouden te worden?
0 -1
Cisco2
Wat? Waar heb je deze "wijsheid" vandaan?

Het is ongelooflijk wat er allemaal op het internet circuleert.....
3 0
JariJari
Lol dat wist ik al wel maar als je het wil controleren verwijs ik je naar Wikipedia. Ongelofelijk hoe laag het onderwijs is tegenwoordig als mensen al niet meer weten dat Corona virussen verkoudheid veroorzaken ....

Influenza wel eens van gehoord? Dat veroorzaakt griep ;)

Ongelofelijk ...
0 -2
Arek Milik
Werkelijk absurd dat je als een schaap de msm volgt! Dat je angst laat inpraten en dat je het laat gebeuren dat je gehersenspoeld wordt. Het is werkelijk absurd dat je als een slaaf laat opdragen een mondkapje te dragen en dat je mogelijk anderen verwijt dit niet te doen. Vrij ademen mag niet meer, werkelijk absurd dat je niet begrijpt dat dit een vorm van onderdrukking is.
4 -9
Ferd
lachen, een qanon aanhanger die het over hersenspoelen heeft. En dat terwijl je zelf als een schaap achter dat soort laffe, anonieme complotjes aanloopt.
0 0
Van Reenen
Ik ga ervan uit dat mensen zoals jij, jarijari en Ajax34 zich al hebben opgegeven als testpersonen om het vaccin te testen. En als jullie je nog niet hebben opgegeven, meteen doen. Kan je een aardig centje meeverdienen en als jullie je met dat virus laten inspuiten, gebeurt er toch niets. Dus wat let je, meteen aanmelden in Leiden bij het LUMC. Wij, ongelovigen, zullen jullie dankbaar zijn.
2 0
Ajax34
Ik zal mijzelf en mijn gezin nog niet voor 100 miljoen laten inspuiten.
0 0
Mikenick
Niemand houd je tegen om te ademen hoor. Het is allemaal een kleine moeite een mondkapje. Maar ja egoïsme zit nou eenmaal diepgeworteld bij een groot aantal lieden.
7 -6
Ajax34
Dat heeft niks met egoïsme te maken. Zorg dat je zelf goed geïnformeerd bent voordat je anderen beoordeeld of veroordeeld. We hebben ons lichaam niet gekregen om het ziek te maken.
https://www.ellaster.nl/2020/08/01/als-maskers-niet-werken-waarom-dragen-chirurgen-ze-dan/
0 -2
Arek Milik
Een egoïst lol. Je hebt gewoon niet door dat JIJ meewerkt aan iets wat onderdrukking is, dat JIJ meewerkt aan iets wat tegen de grondwet is, dus werk je mee aan de grootste -crimes against humanity!-. Prima dat jij mij niet tegen houdt om te ademen, maar houdt mij ook niet tegen om VRIJ te ademen. Wat gewoon normaal is! Gebruik je gezonde verstand man! Zie je mensen dood neervallen als iemand zonder mondkapje dicht bij een ander is ook zonder mondkapje? NEE. Angst dat is het gewoon en maar alles accepteren wat je opgedraagd wordt omdat jij te bang bent en niet zelf de feiten kan zien! Dat is pas egoïsme!
4 -5
Ferd
egoist ja.

Waar staat in de grondwet dat een masker illegaal is? En een maskertje de grootste crime against humanity? Wat voor een wappie ben jij?
0 0
Mikenick
Kerel, prima dat je het er moeilijk mee hebt. Dat heeft iedereen. Maar als je over gezond verstand begint zou ik het toch zelf eerst maar gaan gebruiken. Er is helemaal niks tegen de grondwet. Je hele verhaal is een verkapte manier om te zeggen: 'ik hou met niemand anders rekening dan met mezelf, stik er maar lekker in.' Doe je vriend Lange Frans de groeten van me. Fijne avond.
5 -4
Arek Milik
Dat bedoel ik, geen gezond verstand en gelijk verwijten maken, maar niet zelf kan onderzoeken en maar slaafs achter het hele corona-propaganda meehuppeld... Artikel 10, lid 1 van de grondwet;

“Ieder heeft, behoudens bij en of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levensfeer.”
3 -6
Ferd
Artikel 10, lid 1. Kom daar maar eens mee aan als je een boete krijgt voor het rijden zonder autogordel. of vanwege naakt wandelen door het centrum van Amsterdam. De rechter lacht je weg.
0 0
DeGodenzonen020
In datzelfde wetboek staat dat burgers een zorgplicht hebben, wat je redelijkerwijs kan interpreteren als 'je best doen een pandemie in te dammen, verantwoordelijkheid te nemen om jezelf en anderen te beschermen'. Door mensen met jouw mening in het achterhoofd te houden en door zich die niet teveel van zichzelf willen te vervreemden (en ze niet in de handen van FvD oid te jagen) houdt het kabinet rekening met niet te heftige aanpak. Worden ze dus wispelturig in doorpakken, blijft Rutte het gooien op de 'eigen verantwoordelijkheid' en is achter de feiten aan gaan lopen. Ik weet niet of buitenlandse media binnen 'MSM' valt, buiten Nederland zijn de regels veel strenger. Koppig volkje zijn we. Gelukkig draagt 90% gewoon een mondkapje, 5% niet door nalatigheid/vergeten en hooguit 5% niet 'uit principe'. Mensen die die grappige krantjes lezen en 'wakker' zijn, zijn gelukkig enorm in de minderheid.

We willen allemaal weer terug naar normaal. Ik snap werkelijk niet hoe het klopt dat met verdeeldheid zaaien de goede weg wordt gepropageerd. Hoe kan je dat rijmen met 'gezond verstand'. We streven nota bene hetzelfde doel na en zijn allemaal ik feite koppige Nederlanders hier. Laten we wat eensgezinder willen zijn. Ook op andere vlakken. Beetje liever zijn voor onszelf en elkaar.
6 -1
Ajax34
Of je daar gelukkig van moet worden. Ieder zijn meug.
De tien punten van de Code van Neurenberg. (1947)
Hierbij een vertaling van de volledige tekst van de Code van Neurenberg zoals vastgelegd in de uitspraak van het Artsenproces:[3]
1. De vrijwillige toestemming van de proefpersoon is absoluut noodzakelijk
Dit betekent dat betrokken persoon wettelijk bevoegd moet zijn om toestemming te geven; in staat moet zijn zijn of haar vrije keuze te maken zonder tussenkomst van enig geweld, fraude, misleiding, of enige andere vorm van beperking of dwang; en moet voldoende kennis en begrip hebben van het betreffende onderwerp zodat hij of zij in staat is een onderbouwde keuze te maken. Dit laatste vereist dat voordat de proefpersoon zijn of haar keuze kan bevestigen duidelijk gemaakt moeten worden de aard, duur en doel van het experiment ; de methode en middelen waarmee het uitgevoerd worden; alle te redelijkerwijs te verwachten ongemakken en risico's; en de gevolgen voor de gezondheid of de persoon die mogelijk deel zal nemen aan het experiment.
De plicht en de verantwoordelijkheid voor het vaststellen van de kwaliteit van de toestemming ligt bij de persoon die het experiment initieert, aanstuurt of eraan deelneemt. Dit is een persoonlijke plicht en verantwoordelijkheid die niet ongestraft overgedragen kan worden aan een ander.
2. Het experiment moet zo ontworpen zijn dat het vruchtbare resultaten oplevert voor de samenleving, die niet met andere methoden of middelen te behalen zijn, en niet willekeurig en onnodig van aard.
3. Het experiment moet zo ontworpen zijn en gebaseerd zijn op de resultaten van dierproeven en kennis van de natuurlijke geschiedenis van de ziekte of een ander onderzocht probleem, zodanig dat de verwachte resultaten de uitvoering van het experiment rechtvaardigen.
4. Het experiment moet zo uitgevoerd worden dat alle onnodige fysieke en mentale leed en letsel voorkomen worden.
5. Een experiment moet niet worden uitgevoerd wanneer er a priori reden is om ervan uit te gaan dat overlijden of een handicap het gevolg zullen zijn; behalve misschien in het geval dat de uitvoerende artsen zelf ook als proefpersoon dienen.
6. Het met het experiment genomen risico moet nooit groter zijn dan het humanitaire belang van het probleem dat het experiment moet oplossen.
7. Degelijke voorbereidingen moeten worden getroffen, en adequate voorzieningen moeten worden aangeboden om de proefpersoon te beschermen tegen mogelijk letsel, handicaps of overlijden.
8. Het experiment moet alleen worden uitgevoerd door wetenschappelijk gekwalificeerde personen. De hoogste graad van vaardigheid en zorg moeten worden vereist van de personen die het experiment leiden of uitvoeren, in alle stadia van het experiment.
9. Gedurende de gehele loop van het experiment moet het de proefpersoon vrij staan om het experiment ten einde te brengen als hij of zij een fysieke of mentale staat heeft bereikt waardoor voortzetten van het experiment hem of haar onmogelijk lijkt.
10. Gedurende de gehele loop van het experiment moet de verantwoordelijke wetenschapper voorbereid zijn het experiment te staken, in ieder willekeurig stadium, als hij of zij reden heeft om aan te nemen, met gebruik van het gezond verstand, de superieure vaardigheid en het zorgvuldig oordeel dat van hem of haar vereist wordt, dat voortzetting van het experiment zal leiden tot letsel, handicaps of overlijden van de proefpersoon.
0 -2
DeGodenzonen020
Eens met de punten. Al hadden zij zo te lezen het meer op individuele behandeling gericht en niet op een complex 'experiment' als waar wij nu mee te kampen hebben. De regels zijn prima te rijmen met vaccineren. Wél dan met nog betere voorlichting en meer openheid, misschien kunnen daar critici en provaccino's elkaar vinden?
1 0
Mikenick
Tja jouw 'gezonde verstand' denkt aan jezelf. Dat van mij aan mijn ouders, vrienden, collegas en dat kassa meisje hier om de hoek. Grappig dat je over verwijten begint want de zin daarna gooi je er zelf gelijk een verwijt tegenaan. Ik zou zeggen lees even wat verder dan alleen dat stukje uit de grondwet. Zo kan je alles framen en naar je hand lullen. Lees je even in over de bijzonderemachtenwet en de spoedwet. Maarja dat past weer niet in jouw straatje 'want de overheid is slecht en iedereen die aan zijn medemens denkt is een slaaf.'
5 -4
Ajax34
D e vrouw van een vriend van mij werkt in de verpleging in een ziekenhuis.
Ze heeft een mondkapje omgedaan en ging 15min. Naar de tv kijken en deed verder niks.
Voor en na 15 min. heeft ze het zuurstof gehalte in haar bloed gemeten. Het zuurstof gehalte in het bloed was na 15 minuten mondkapje dragen 4% lager. Chirurgen zeggen dat het ongezond is om mondkapjes te dragen.
Maar dankzij de media worden we verplicht mondkapjes te dragen.
0 -2
Ferd
Weer zo'n "uit eigen ervaring" lulkoek verhaal. Er zijn honderden wetenschappelijke testen gedaan en die bewijzen allemaal: een masker doet niets aan de zuurstofopname.
0 0
Arek Milik
Mijn gezonde verstand denkt aan de mensheid in algemeen. Diegene zie zich verzetten in de wereldoorlogen waren ook egoïsten volgens jouw? Prima dat je aan je ouders vrienden en collegas denkt maar dat doe je niet op die manier. Want op die manier (en ik val in herhaling) creëer je een maatschappij die onderdrukking stimuleert, maar niet gezond verstand! En je zegje over een bijzondermachtenwet is ook onzin! Je mag met een noodverordening van de wet afwijken, maar niet van de grondwet! De grondwet is bedoeld om te beschermen tegen zulke noodzakelijkheidsdenken en bestuurlijke ingrepen.
1 -5
Ferd
man man, een pandemie vergelijken met een wereldoorlog. Heeft de gynaecoloog jouw laten vallen tijdens de geboorte?
0 0
Mikenick
Ah je noemt jezelf een verzetsheld zie ik? In de oorlog werden mensen inderdaad onrecht aangedaan. Iets waar nu totaal geen sprake van is. Je kan even tijdelijk iets minder doen maar je wordt niet onderdrukt én de maatregelen zijn er voor het welzijn en de veiligheid van de mens. Lees even artikel 103 uit de grondwet alsjeblieft in plaats van het af te doen als onzin en te blijven hangen in je eigen verzonnen waarheid.
2 0
hetje
Op basis van wat is dit onderdrukking dan. Wnat je staat volgensmij vrij om online je aankopen te doen,en lopend per fiets of per auto naar je bestemming te reizen, dan hoef je geen mondkapje te dragen want je komt niet in winkels en je reist niet met het openbaarvervoer. :)
3 0
WeerDinges
Geef het op, bij dit soort types is alles wat buiten hun eigen behoefte beredenering valt onzinnig en onjuist. Dezelfde types die blijven hameren op de ernst van een ziekte en niet snappen dat de maatregelen niet tegen het virus zijn maar om de zorg te ontlasten, straks vaccins weigeren en daardoor juist de volksgezondheid in gevaar brengen straks. Mag hopen dat er een vaccin plicht komt vanuit een JC arena, Horeca en festivals en dergelijke. Ben dan erg benieuwd of de wakkere types zichzelf vanuit hun grondrechtelijke zelfzuchtigheid , volharden en zich zelf isoleren. Heb zo'n vermoeden dat de hypocrisie onder deze mensen dan ineens erg groot gaat zijn.
2 -1
AFCAMSTERDAM
Moeten we ons zorgen om je maken?
3 -3
Labrador
Onderzoek naar iets wat al door diverse media bevestigd is maar al maanden wordt onderkend. Ventilatie je beste wapen tegen Aerosolen.
3 -3
AjaxDaniel
Het onderzoek is dan ook niet 'Bestaan aerosolen', maar focust op de verspreiding ervan op sportlocaties.

Onderkend moet ontkent zijn denk ik.
2 -1
Labrador
Ja dat ja. Autocorrect.. ;)
0 0
Pas
O jee, wel supporters in de Arena en niet in andere stadions. De ‘KNJB hier en KNJB daar’ zullen de andere forums gaan overheersen.
5 0
AFCAMM
Vanuit Eindhoven ook nog.. zal vast pijnlijk zijn.
4 0
Ajaxxxisdebeste
10 januari, 20.000 als begin.
0 0
Radie125
52000 lijkt mij verstandiger.
0 0
JariJari
uitvak mag leeg ;)
1 0
mgtow
HAHAHA die Casper van Eijk en die andere dame zullen nu wel beteuterd kijken want De Kuip was volgens hen vooruitstrevend in Corona onderzoek. HAHAHA. Bij Toontje Gebrands is het lampje ook gaan branden en gaat as we speak de TU Eindhoven ook nog even laten weten dat het niet eerlijk is.

Prachtig.
6 -1
hetje
Ondanks dat hij een supporter is van Rotterdam zuid.is het nog wel een slim persoon waar je best mee zou kunnen brainstormen op het gebied van covid in het stadion.
1 0
AjaxDordt
René van der Gijp zal ook wel in een wak zitten dan, want kom niet aan ''Caspertje''.....
2 0
Ajax114
Lul niet zo dom. Deze Casper is een geweldige man en een toparts in al zijn facetten en is ook nog eens een expert in virussen.
0 0
Hobbemastraat
TU Eindhoven die het onderzoek gaat uitvoeren in Amsterdam. Hoe pijnlijk.
1 0
Redrum
Nou ja, als je ergens goed onderzoek wilt doen dan is het in de Kuip natuurlijk. Dat simpele volk kwijlt en spuugt elkaar 2 uur lang onder elke wedstrijd. Als de verspreiding daar minimaal is, dan kunnen alle stadions weer vol.

Toontje zal zoals gebruikelijk wel weer zwaar gepikeerd zijn en zich gepasseerd voelen. Wat dat betreft is die volledig ingeburgerd daar bij die jankvereniging.
10 0
Superjan
Hij is weer lekker.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Je hebt niet bepaald een hoge pet op van 010 volk. Zou bijna zeggen dat je medelijden met ze hebt.
0 0
Redrum
Het gevoel dat ik heb bij dat volk is heel bizar eigenlijk. Een moeilijk te bevatten mix van walging, irritatie en toch ook wel een vleugje medelijden ja. En verder schaam ik me oprecht om een Nederlander te zijn als ik dat volk bezig zie.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Waarschijnlijk kunnen we in mei weer genieten van ze, 0-10 lijkt me leuke uitslag.
1 0
Radie125
de schaal pakken daar lijkt mij beter
0 0
Ajaxxxisdebeste
Dat lukt aardig met een winstpartij op ze
0 0
Hobbemastraat
Het kakkerlakkenvirus is gevaarlijker dan covid
3 0
Aspers73
En dat voor een ziekte met IFR van 0,05%
4 -17
markk
Hoe kan je in hemelsnaam zeggen dat COVID-19 een IFR heeft van 0.05 als er nu al 9,500 doden zijn? Bij recente tests van het RIVM blijkt dat ongeveer 5% van de Nederlanders antistoffen in het lichaam heeft. Daaruit kan je opmaken dat het werkelijke IFR in Nederland uit komt op 1.1%.
1 -6
Deepblue
IFR is tussen 0,2-0,4%.
0,05% voor mensen onder de 70.

Zijn voldoende solide onderzoeken over. Zoek bv op Ioannidis.
4 -1
Lazell
Dat is gewoon onzin. 0,05% van NL = 8500. Daar zitten we al overheen qua doden.
3 -3
AFCAjax
uhh nee.. je kunt niet door blijven tellen er is een nieuw seizoen begonnen. bovendien zijn die sterfte cijfers niet alleen van mensen die aan corona zijn overleden, maar ook mensen die aan duidelijk andere oorzaken zijn overleden terwijl ze positief getest zijn.
2 -1
behangdelul
Denk dat je de laatste afleveringen van jensen nog gemist hebt Aspers73, ouwe FB-viroloog!
6 -5
DeGodenzonen020
Hoe is het gebeurd dat Rob Jensen een autoriteit is gaan vormen volgens sommigen als 'kritische journalist die wél waarheid spreekt? Die man voelt gewoon aan waar hij aandacht mee krijgt. Niet dat de media geen problemen hebben. Ik noem teveel aandacht voor extremen, teveel aandacht voor negatief, onevenredig aandacht voor langere termijn goed nieuws (:geen nieuws), alles kort en ongenuanceerd en vatbaar voor perverse prikkels. Maar hoe is het gebeurd dat we experts zijn gaan wantrouwen en kletsmajoren op een schild zijn gaan heisen??
1 0
MarLuuk76
De man is een rattenvanger, zodat er geen opstand komt. Met z’n t shirts en z’n Jens Baba 33 zoek dat getal maar op. Gecontroleerde opositie. Hij is misschien nog wel erger dan de msm een bewuste medemens naaier. Net als Bilderberger Karel van Wolferen met z’n krantje met een oplage van 1 miljoen. Alles om het echte verzet weg te houden. Verteld wat waarheid maar lokt iedereen in het kamp van Trump. Ook al zo’n idioot Biden overigens ook maar op een iets andere manier. Met z’n darkwinter, beide geven helemaal niets om de mensheid. Lachwekkend dat zovelen in dat spel trappen. Is alleen maar om een burger oorlog uit te lokken in US. Mark my words.
0 0
roodwit007
met de griep 20 maanden geleden meer dan 9000 doden!! en heeft de corona de griep verdreven ? ik zet hier wel mijn kanttekening neer
4 -2
Lazell
Dat mag uiteraard, maar wat Aspers73 zegt is gewoon fake-nieuws.

Ervan uitgaande dat je cijfers kloppen, loopt je vergelijking wel een beetje mank. We zitten op minder dan de helft van die 20 maanden griepperiode. Als je de huidige cijfers zou doortrekken kom je op 20.000 corona doden, mét maatregelen. Zonder de maatregelen zou véél en véél hoger liggen. Dankzij de maatregelen is de druk op de IC's (bijna) nooit te groot geworden om de reguliere (spoedeisende) hulp door te laten gaan, wat bij de griep ook niet van toepassing is geweest.

Dat de overheid veel dingen veel beter had kunnen doen, staat als een paal boven water.
6 -2
DeGodenzonen020
Exact! Als je een zuivere vergelijking had willen maken, hadden we met zijn allen wereldwijd geen maatregelen moeten nemen. Dat het zo klein is is dankzij ons allemaal. Vergeet dat niet
1 0
Deepblue
Is het IFR voor mensen onder 70. Niet het totale IFR inderdaad, dat klopt niet.. Die is 0,2 tot 0,4%. Is voldoende onderzoek naar gedaan, WHO communiceert dit nu ook (ongeveer).

Heb je trouwens onderzoeken die aantonen dat maatregelen werken en wat dan precies de impact is?
2 -2
Lazell
Nope. De maatregelen zijn waarschijnlijk ook lang niet allemaal effectief. Maar hoe minder je in contact komt met mensen, hoe minder besmettingskans. Dat lijkt me vrij logisch toch? Thuiswerken, geen grote evenementen, zo min mogelijk bezoek. Ik denk dat zelfs mondkapjes deels helpen, zodat je niet ergens overheen hoest ofzo.
1 0
AFCAjax
20 maanden griepperiode hij heeft het gewoon over het griepseizoen van 2018.
0 0
Luie
Als oude en zieken zich compleet afzonderen zoals nu het geval is, lijkt het me logisch dat de normale griep bijna geen slachtoffers maakt
1 -3
JordanAFCA
Hahahahaha wauw
1 0
Juichtoon
Dit is bedrijfsspionage....
2 -1
AjaxDordt
Hangt Toon Gerbrands al aan de lijn?
7 0
Redrum
"Hoe bedoel je dat ons stadion te klein is? Ik eis dat alle stoelen opnieuw geteld worden!"
4 0
Marcw1972
Haha de TU Eindhoven kiest voor de Arena en niet voor het Philips stadion. Maar da's logisch.
6 0
Habalaski
Ze willen onderzoek doen naar verspreiding door enthousiaste supporters. Dan moet je inderdaad niet in Eindhoven zijn.
11 0
ghouleseddik
Aan de andere kant reikt het speeksel nergens zo ver als in Rotterdam...
11 0
Hobbemastraat
Helemaal na dit nieuws. KNJB!!!!
0 0
Habalaski
Het risico dat die grafbende instort met hun dure apparatuur er in was te groot.
2 0
RuffRhythim
Daarom hoef je het daar sowieso niet te onderzoeken...
0 0