Ten Hag ziet kansen in 'het eigen spel' en vraagt om moed

JesseTH, 30-11-2020 om 20:05, 5560 views, Ajax |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag wil Liverpool dinsdagavond verslaan met Ajax door 'het eigen spel te spelen'. In de thuiswedstrijd vond de trainer zijn eigen ploeg niet altijd even moedig en dat moet uit op Anfield beter, zo vertelt de trainer op de persconferentie in aanloop naar Liverpool - Ajax.

De kans tegen Liverpool ziet Ten Hag dan ook liggen in het spelen van het eigen zo geliefde spel. 'Dat zullen we proberen te doen. We weten dat er een grote mate van pressie komt en wij zullen dus goed aan de bal moeten zijn en de ruimtes achter hun laatste linie moeten proberen te benutten', zo vertelt de oefenmeester, terwijl hij ziet dat Ajax er beter voor staat dan in de eerste wedstrijd tegen Liverpool.

Op die manier hoopt de hoofdtrainer meer uit de uit- dan de thuiswedstrijd tegen Liverpool te halen, al had het in de Johan Cruijff ArenA ook heel anders kunnen aflopen. 'Als wij iets moediger waren geweest, dan had er meer ingezeten. We hebben de kansen toen gecreëerd, maar niet afgerond. We hadden er nog meer kunnen creëren als we iets moediger hadden opgetreden', zo oordeelt Ten Hag.

Sinds de vorige ontmoeting is de blessuregolf van Liverpool zeker niet minder geworden, maar dat betekent niet dat de kwaliteit uit de selectie verdwenen is, zo weet Ten Hag. 'Natuurlijk hebben we meegekregen dat ze problemen hebben op het gebied van blessures, maar ze staan nog steeds bovenaan in de Premier League. Dat zegt alles.'

Is Ajax de favoriet?

'Ik ben nooit zo bezig met het wel of niet zijn van de favoriet', gaat de oefenmeester even later in op de kansenverhoudingen van dinsdag. 'Liverpool staat bovenaan in de Premier League en won hem vorig jaar, dan is Liverpool de favoriet. Maar wij zijn zelfbewust en zullen ervoor gaan. We gaan kijken hoe ver dat reikt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
De backs van ons moet niet tehoog staan wat dan krijgen we te open ruimte achterin
0 0
ETM
Dat hangt er maar net vanaf of Ajax druk naar voren kan zetten. In Amsterdam waren Davey and Daley de eerste helft bijna geheel de baas op het middenveld. De backs zochten hun momenten maar konden betrekkelijk hoog blijven staan omdat Liverpool steeds de ruimte op de flank zocht en die moest juist niet gegeven worden.
In de opbouw zullen de backs waarschijnlijk zeker hoog staan want dat is nu eenmaal zoals Ajax speelt, en misschien nog wel meer nu je Gravenberch ook ziet inzakken. (denk dat hij speelt) Ajax wilt dat de backs erovereen klappen of dat ze kort achter de bal blijven.
2 0
trooop
Ten hag's 'eigen spel' heeft meerdere gedaanten. Iemand zou hem eens moeten vragen wat hij daar zelf precies onder verstaat. Veel zal morgen vooral afhangen van hoe moedig hij zelf is. Tegen midtjylland vorige week stuurde hij het hele elftal expres wat verder naar voren, vanwege de zwakte van de tegenstander. Uit tegen liverpool treedt hij normaal gesproken een stuk voorzichtiger aan. Afgaande op zijn plan om weer lange ballen achter hun verdediging te gaan leggen lijkt het daar ook deze keer op, terwijl me dit juist het uitgelezen moment lijkt om gewoon te proberen om ook liverpool onze wil op te leggen.
0 -1
ETM
Eh trooop, dan heb jij de vorige keer echt niet goed opgelet. Ajax speelde thuis tegen Liverpool vanaf de aftrap geheel op het dicteren in balbezit en dit lukte ook heel aardig. Liverpool speelde toen geheel op de counter en dat hielp ook wel met dat spelbeeld, maar daar was ook op geanticipeerd en zo wist Liverpool nauwelijks een counter te plaatsen. Steeds kwam men al hoog op het veld onze backs tegen. Na een minuut of 15 in de 2de helft begon Ajax met de lange halen, dit ook omdat Liverpool het middenveld in handen begon te krijgen.

Hij heeft het overigens over achter de laatste linie komen, he.. Hij zegt niet hoe dat te willen bereiken.

Ten Hag bedoeld met 'ons eigen spel' natuurlijk het de wil opleggen aan de tegenstander, de wedstrijd goed aannemen, diepte, veel beweging voor en achter de bal, gevarieerd, verrassingen in het spel, lef tonen, geduld tonen, rest verdediging op orde, snel kantelen, hoog in de consentratie.... je hebt Ajax toch wel een beetje gevolgd? ;)
2 0
trooop
Dat lukte heel matig, niet heel aardig. Ook jouw begrip van wat goed is is aan inflatie onderhevig. Dat krijg je ervan als je balinezen traint, dan denk je al snel dat die lui van het grote Ajax op z'n minst buitenaards moeten zijn. In werkelijkheid was de opbouw een verschrikking, zoals meestal, en van dicteren was al helemaal geen sprake. Die hoge backs klopt, maar dat was veel meer bedoeld om ze daar alvast tegen te houden dan om daar de bal te veroveren.

Het leek meer op een onderling trainersspelletje, zoals zo vaak, waaraan het voetballende gedeelte ondergeschikt was, ook zoals zo vaak. Dat is tegelijk het knappe en het vervelende aan ten hag: hij heeft meerdere smaken, waarmee hij onderling ook nog varieert, maar op vloeiend voetbal draait het maar zelden uit. Dat is voor trainers zoals jij misschien leuk, maar klapvee zoals ik, dat Ajax bovendien nauwelijks volgt, wil liever gewoon mooi voetbal zien.
0 0
ETM
Hahaha

.. daar laat ik het nu even bij.
0 0
MarLuuk76
Haha nice man.
0 0