Tadić: 'Nog te vroeg voor vergelijking met twee jaar geleden'

BartVeenstra, 30-11-2020 om 07:35, 7858 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Dušan Tadić is blij dat hij weer in een uitstekende vorm verkeert. De aanvoerder van de Amsterdammers is iedere zeventig minuten goed voor een doelpunt of een assist en dat is zijn beste gemiddelde sinds hij in 2018 werd aangetrokken. Tegen FC Emmen (0-5) - waar hij in de rust werd gewisseld - was hij voor het eerst sinds acht duels niet betrokken bij een doelpunt.

'Ik voel me goed. En als we het als team goed doen, wordt het gemakkelijker voor me. Dan kom ik veel aan de bal en maakt het niet uit waar ik speel', zegt Tadić tegenover het Algemeen Dagblad. De Serviër is als een rode wijn die met het jaar beter wordt. 'Ja, dat probeer ik wel te zijn. Je moet voor jezelf zorgen en het beste voor je team brengen. De ene keer door te scoren, dan met assists en dan weer door te verdedigen. Ik doe wat nodig is om te winnen.'

Ajax speelt dit seizoen in een zeer korte tijd heel veel wedstrijden. De aanvoerder wijst zijn teamgenoten er dan ook veel op dat zij goed voor hun lichaam moeten zorgen. 'Dat blijf ik zeggen. Net als de medische staf, die er kort op zit. Het gaat beter als ik kijk naar het aantal blessures, al begint de drukste periode nu. Het is gewoon belangrijk als je om de drie dagen speelt.'

Dinsdag wacht het uitduel met Liverpool in de Champions League en bij de Engelsen zijn veel spelers afwezig vanwege blessures. Volgens Tadić zegt dat niet veel. 'Zij hebben een brede selectie met veel kwaliteit. Wij moeten alleen op onszelf letten', aldus de captain, die ziet dat Ajax de laatste wedstrijden erg goed speelt. 'Nu is het zaak om het momentum vast te houden, door de dingen te blijven doen waar we goed in zijn en zo constant te blijven. Het is nog te vroeg om ons te vergelijken met twee jaar geleden. Toen bleven we stabiel. We maakten tegenstanders zwak en moe. Dat moeten we nu weer proberen.'

Verwacht jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Liverpool? Zet in en krijg 13 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Afca85meer
De verdediging is het manke punt voor echt scoren in Europa. Laten we niet te hard van stapel lopen door te denken dat we het wel weer redden.
3 0
DaNaRWaL
Idd, zou al mooi zijn als we ons kwalificeren voor volgende ronde CL. Daarna genieten en leren, het zou fantastisch zijn voor een "tussenjaar" toch? Ik weet nog dat ik na Ajax- Real met mn broer naar de auto liep en zei dat ze toch weer mooi verder warem gekomen dan de laatste jaren (als je EL niet meerekende) en dat ze prachtig hadden gespeeld en zeker niet de mindere waren, zo niet de betere. We hebben dat jaar echt een bonus jaar gehad met super mooi voetbal dankzij de flow. Elk top- team ziet de eerste rondes van de CL als een opwarmer, daarna begint het pas. Laten we daar nu eerst komen met Ajax, dan ga je pas echt meetellen.
1 0
AFCA-B93
Ik zei het vd week al toen het AD stelde dat Tadic rust zou krijgen afgelopen weekend: zonder Tadic is het aanvalsspel echt veel minder georganiseerd. Met een Promes of Neres als vervangers heb je geen leiders voorin die gewoon de ‘juiste’ dingen doet, want dat is wat Tadic doet. Nou heb je nu met Klaassen nog iemand die de organisatie qua druk zetten nog op zich neemt, maar zonder Tadic heb je wel echt een probleem imo.
0 0
Amp
Ach, vorig seizoen deden we het ook top voor de winterstop. En werd de schaal al onder de kerstboom in de jc arena gelegd bij het optuigen. Toen kwam die inzinking ineens... Twee jaar terug had je een aantal exceptionele talenten met ziyech, de ligt en frenkie, en een onana die als een malle stond te keepen, neres die op dat niveau wervelde. In de competitie was het echter niet altijd lekker voor de winterstop. Dit seizoen zie je dat je nog behalve vitesse geen grote tegenstander hebt gehad. Laten we ons maar focussen op het hier en nu, afgelopen jaren hebben ondanks succes toch okk wel geleerd niet te vroeg te juichen
2 0
Adam24
Ajax heeft wel minder kwaliteit dan 2 jaar geleden. De Ligt, De Jong en VdBeek waren talenten van de absolute buitencategorie met allemaal een mooie leeftijd. Ze waren al heel stabiel en werden met de week beter.
2 0
Web
Ziyech was belangrijker dan Donny vd Beek
2 0
Adam24
VdBeek was erg belangrijk in de CL maar Ziyech uiteraard ook. Ik doelde meer op het feit hoe dat elftal nog kon groeien en dat ook deed in de tweede helft van het seizoen.
0 0
Hwb
Ik zie met Antony, Traore, Gravenberch, Schuurs en Kudus (al is dat na de blessure afwachten) toch ook nog veel groeipotentie hoor. Als die met elkaar stappen zetten (en olv Klaassen, Tadic en Blind lijkt het daar nu wel op), maar er iets moois ontstaan. Al was twee jaar geleden natuurlijk wel magisch. Daar wil ik dit team (nog) niet aan spiegelen.
0 0
AFCA1510
In iedere Linie had je minstens een speler van wereldtop. Dat is nu niet het geval indd.
0 0
NR9
Held, wat een voorbeeld voor de rest. Echt een aanvoerder pur sang .
Beste aankoop van de afgelopen tien jaar. Samen met Ziyech toentertijd..
8 0
4xEC1
Laat Ajax zich maar eerst plaatsen voor de knock-out fase CL voordat je kan gaan beginnen met vergelijken met 2 jaar geleden..
1 0
DaNaRWaL
2 jaar geleden was tot aan de winterstop alleen in de CL leuk voetbal, competitie was niet echt top. Tot aan die 6-1 tegen Feyenoord was het allemaal echt nog niet zo super. Frenkie net getekend bij Barcelona en Lamprou op goal. Pas na de winst op Real kwam de flow, ik hoop dat ze die nu ook op juiste moment krijgen/ behouden en niet zoals vorig seizoen totaal wegzakken. De lijn is dun.
1 0
koreem
Dankzij Feyenoord zijn we daarna zover gekomen. Goede wake-up call.
0 0
BrandjeXL
Nope, want na Feyenoord verloren we ook nog van Heracles. Transferperikelen en een achterlijk trainingskamp met totaal andere weersomstandigheden waren de boosdoeners.
0 0
KlasseLasse
6-2
0 -1
DaNaRWaL
Oh echt? Oeps, had het alweer half verbannen merk ik hahahaha
0 0
Adam24
Na een 2-0 voorsprong ook echt. Nog een grote kans op 3-0. Die wedstrijd flikkerde het echt helemaal in elkaar.
0 0
TontoKarnaggel
Nee, eerst 1-0 voor, vervolgens 2-1 achter en toen de 2-2, dat het daarna helemaal in elkaar flikkerde klopt wel :)
1 0
DaNaRWaL
Dankzij een goede dag van RVP. Anders was het niks geworden voor ze
0 -1
f.m.d.
Dankzij Magallan, wat heeft die veel verpest in zijn korte periode bij Ajax.
0 0