Ten Hag: 'Willen speelwijze door ontwikkelen, automatismen kweken'

BadembaBarrie, 28-11-2020 om 18:40, 6744 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag heeft in zijn basisopstelling tegen FC Emmen zo min mogelijk wijzigingen geprobeerd door te voeren. De trainer van Ajax wil aan een basisploeg gaan bouwen, maar houdt ook rekening met het drukke schema. 

Ten Hag neemt het vasthouden aan een basisploeg heel letterlijk en dus is Sean Klaiber de directe vervanger van Nicolás Tagliafico. Op linksback dus. 'Als je één probleem hebt, moet je er geen twee maken. De rest laat je intact', aldus de oefenmeester, in gesprek met FOX Sports, doelend op zijn basisopstelling.

Naast Tagliafico, David Neres en Daley Blind overwoog Ten Hag ook om Davy Klaassen buiten de basis te laten. De middenvelder is echter fit en speelt dus 'gewoon'. 'Je wil niet teveel structuren veranderen en dat is wel even zoeken naar fitheid, maar je wil ook door ontwikkelen in de speelwijze', zo licht Ten Hag toe.

Dat laatste staat voorop voor de trainer; hij wil zoveel mogelijk automatismen creëren. 'We willen door ontwikkelen in de speelwijze, dus dan wil je zoveel mogelijk vasthouden aan een bepaalde ploeg, automatismen kweken.' Toch stelt Ten Hag dat hij vrij eenvoudig andere spelers in kan passen. 'Wij voetballen vanuit principes, dus iedereen weet ook wat hij moet doen op een bepaalde positie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jaribombari
Wel vreemd dat er zoveel kritiek is op Ten Hag hier. Deze man heeft ons naar de halve finale van de CL gebracht. Het voetbal is al jaren lang fantastisch en aantrekkelijk. We slaan geen flater meer op Europees niveau, hebben de dubbel gehaald. Ik kijk bijna elke week weer met plezier naar Ajax. Dat was onder Frank de Boer wel anders. Ik vind het een held.
0 0
Schwalbino
Wat ik positief vind is dat hij consequent aan Schuurs en Gravenberch heeft vastgehouden. Dat had ik vooraf niet verwacht. Vorig seizoen schakelde hij sneller door. Dat hij dit nu minder doet pakt tot nu toe positief uit voor de ontwikkeling van die twee die ongetwijfeld nog lang niet zijn uitgeleerd maar die wel volop in ontwikkeling zijn.
1 0
Lazell
Ik had zelf idd ook doorgewisseld. Koppigheid was vervelend bij Alvarez en Labyad in de spits, maar in zulke gevallen ook goed. Zelfde met Tadic op links, vond ik ook niks, maar doet het goed daar.
0 0
Web
Ten Hag geeft spelers veel kansen. Dat maakt het voor hem makkelijk
Alvarez weet hier door zijn plek
Kan nooit achteraf klagen
0 -1
geDaante
Daar had je in de voorbereiding al aan moeten beginnen.
0 -9
Ozymandias
Inderdaad, hij maakte precies dezelfde fout als Bosz die de hele voorbereiding met het De Boer middenveld van Gudelj, Klaassen en Bazoer speelde en ook daarmee het seizoen begon en het toen het logischerwijs fout ging pas omgooide. Vreemd dat hoofdtrainers zo last aan bepaalde dingen vasthouden. Gelukkig heeft het ons dit keer nauwelijks iets gekost terwijl de fout van Bosz toen Ajax de Champions League heeft gekost.
0 -1
31xAjax
Het gegoochel en taktisch onvermogen van ten Hag heeft ons de finale CL (Spurs) en een seizoen later de KO fase CL (Chelsea uit, Valentin thuis) gekost. Beide keren al ver in het seizoen. Toch iets anders dan Bosz na slechts een paar weken.....
0 -5
OviMivO
Hou toch op..

Chelsea win je 2x niet door arbitraal falen. Zowel thuis als uit. Beide waren ook fantastische wedstrijden.

Valencia was een collectief falen vd ploeg.. maar uit in Spanje was het een wereldpot.

De halve finale van CL verlies je uiteindelijk niet door TH. Maar ook door persoonlijke fouten vd spelers. Te lang super aanvallend blijven doorschuiven (je hoeft niet te verdedigen, maar iets meer zekerheid inbouwen wel.)

Ook het 2e doelpunt van Spurs (Schone die de bal voor Onana weg probeert te halen en faalt..) is gewoon knullig. En het laatste doelpunt in de laatste minuut mag nooit vallen.. dat is ve te makkelijk om TH daar de schuld van te geven.

Niet dat TH alles mss goed heeft gedaan (wissels e.d.) maar het is zeker niet puur ZIJN schuld dat we de finale niet hebben bereikt.
1 0
31xAjax
Je slaat de spijker op z'n kop. Te lang aanvallend blijven doorschuiven. Daar moet de coach ingrijpen maar hij liet het maar gebeuren. Chelsea uit idem, tijdig ingrijpen voorkomt dit soort situaties.
0 0
Whazzza
Deed Bosch ook niet. Tijdens de weg naar de finale van E.L. hebben we een hoop blind aanvallend kamikaze voetbal gezien. Ook wanneer we al voorstonden. Zowel Bosch als Ten Hag zijn gewoon goede trainers. Maar allebei (nog) geen absolute wereldtop, maar trainers die af en toe ook nog wel een fout maken. Al gearriveerde absolute top trainers komen dan ook niet naar Ajax. Net als spelers in die categorie.
0 0
Web
Hoe ging het verder in de CL?
Hoe durf je
Frenkie heeft het beste onder Ten Hag gespeeld. ( moest van jou op een andere positie spelen )
Gravenberch en Schuurs ontwikkelen zich enorm onder ten Hag
Op die leeftijd had Frenkie nog niet gespeeld onder Bosz
Hoe ging het met Bosz uit bij Feyenoord, PSV,Schalke en Man United?
Bosz die had het direct door, die heeft het nog niet door. Loopt om de maand in het mes bij de tegenstanders
1 -1
Ozymandias
De kwaliteit van Ten Hag als teambuilder heeft Ajax naar de halve finale van de Champions League gebracht met een spelersgroep met maar een paar spelers die ook bij een Europese topclub in de basis hadden gestaan. Er zijn weinig hoofdtrainers die met een mindere spelersgroep de halve finale van de Champions League hebben behaald. Bosz werd niet eens kampioen van de Eredivisie met by far de beste spelersgroep van de Eredivisie.
1 -1
31xAjax
Niet van onderwerp veranderen.....
0 0
Ozymandias
Doe ik dat dan? Het onderwerp is de vergelijking tussen Ten Hag en Bosz. Om verder te gaan. Het tactische onvermogen koste Ajax de Europa League doordat hij geen antwoord had op een voorspelbare tactische aanpassing van Mourinho. Ten Hag is tactisch niet zo goed als Keizer maar een stuk beter dan Bosz toen die bij Ajax trainer was (inmiddels heeft Bosz grote veranderingen in zijn speelstijl toegepast en past het veel beter bij het moderne voetbal).
2 -2
31xAjax
Van onderwerp veranderen is bijna de standaard bij jou, ji stelt dat door Bosz Ajax CL voetbal misliep. Zou kunnen. Maar al ik stel dat ten Hag de wedstrijden tegen de Spurs, Chelsea en Valencia om zeep heeft geholpen kom jij met allerlei niet relevante zaken aan. En als je stelt dat Bosz geen kampioen kon worden met de beste selektie, wat idd klopt, stel ik dat ten Hag dat ook niet kon in zijn eerste half jaar, ook met de beste selektie....
1 -1
Web
Doorontwikkeling
Of snap je dit ook al niet
1 -1
Lazell
100%, te lang vastgehouden aan Alvarez en Labyad in de spits. Zonde, want dan was je nu verder geweest. Maar de manier waarop we nu voetballen is wel heel goed.
0 -1
TusanDadic
Dat deed hij met Lang.

Oh, wacht..
0 0
Sterspeler
Bij Brugge hebben ze nu ook al moeite met zijn maniertjes.

Je kan veel van ETH zeggen, maar hij is een teambuilder. Lang is op dat gebied een dissonant. Een goede voetballer, maar ook een dissonant.
0 0
fc Barcelona_ke
Opvallend dat gravenberch en schuurs nog niet keer rust krijgen. Of durf Ten Hag timber en alvarez niet vanaf starten?
1 0
AlexIbarra
Zij hebben tijdens de interlandperiode nier of nauwelijks gespeeld.
0 0
Lazell
Inderdaad. Wil Timber wel weer zien. Deed het geweldig tegen Vitesse, maar daarna niet meer gespeeld.
0 0
Sterspeler
Is die niet geblesseerd?
0 0
Lazell
Ow dat zou kunnen. Weet ik niet, zat inderdada niet op de bank. Ik kan niks recents vinden via google in ieder geval.
0 0