Ajax wint simpel van Emmen in wedstrijd met debuut en jubilea

BadembaBarrie, 28-11-2020 om 20:35, 47975 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite van FC Emmen gewonnen. De Amsterdammers hadden in Drenthe weinig te duchten van de tegenstander en stonden bij rust al met 0-3 voor. Daar kwamen na de pauze nog twee treffers bij waardoor de wedstrijd in 0-5 eindigde.

De wedstrijd begon rustig en in de eerste tien minuten gebeurde er niets noemenswaardigs. Ajax had weliswaar het overwicht, maar dat leverde geen kansen op. Het grootste gevaar in het eerste kwartier kwam van Sean Klaiber, die eerst zelf van een meter of 25 overschoot en kort daarna Dusan Tadić bereikte in de zestien. Het lukte de aanvoerder echter niet om af te drukken.

De druk van Ajax werd geleidelijk aan echter steeds groter en dat resulteerde na twintig minuten in de 0-1 van Davy Klaassen. Een verzorgde aanval kwam via Tadić en Lassina Traoré bij de middenvelder terecht. Die werkte de bal via het been van Miguel Araujo binnen voor 0-1. Een jubileumgoal voor Klaassen, want het was zijn vijftigste in dienst van Ajax. 

De treffer veranderde niet veel aan het wedstrijdbeeld. Ajax bleef dominant en geduldig, zonder dat het zich bovenmatig inspande. Emmen gaf weinig ruimtes weg, maar wanneer het dat deed, was Ajax er als de kippen bij om te profiteren. Zodoende leverde de eerstvolgende kans meteen de 0-2 op. Klaassen stuurde Zakaria Labyad diep met een fraaie pass op maat. De middenvelder plaatste de bal vanuit de lucht even zo fraai in de kruising en liet Emmen-doelman Felix Wiedwald kansloos.

De 0-3 van Traoré viel uit wat in wezen de volgende echte kans was. Noussair Mazraoui stuurde Antony diep. De Braziliaan kapte zijn directe tegenstander behendig uit en zette de bal voor op zijn Burkinese teamgenoot. Die moest zich nog enigszins strekken, maar kon uiteindelijk vrij eenvoudig Ajax’ derde doelpunt van de avond binnentikken.

Kort na rust was Perr Schuurs minder scherp in de afronding. De centrale verdediger was mee opgestoomd en werd door Antony met een fraai hakje oog in oog met doelman Wiedwald gezet. Schuurs’ schot richting verre hoek miste echter de kracht om Wiedwald te passeren.

De doelman redde na ruim een uur eveneens goed op schoten van David Neres en Klaiber. De Braziliaan kreeg de bal cadeau van oud-Ajacied Ricardo van Rhijn en schoof de bal richting de verre hoek, waardoor Wiedwald zich moest strekken. Dat hoefde niet op de poging van Klaiber, die de bal meekreeg van Quincy Promes, maar vervolgens recht op de keeper schoot.

Toch kon hij de 0-4 uiteindelijk niet voorkomen. Na een klutssituatie voor het doel, waar onder anderen Klaas-Jan Huntelaar bij betrokken was, viel de bal voor de voeten van mede-invaller Jurgen Ekkelenkamp die hem het doel in tikte.

In de wetenschap dat de overwinning al lang en breed binnen was gunde Ten Hag Devyne Rensch na 72 minuten zijn officiële debuut in Ajax 1. De zeventienjarige verdediger verving Noussair Mazraoui.

Ondertussen bleef Huntelaar op zoek naar een doelpunt. De spits speelde zijn 250e wedstrijd voor Ajax en wilde die graag opluisteren met een goal. Dat leek hij na ruim zeventig minuten even te doen, ware het niet dat hij buitenspel stond. Zijn volgende grote kans op aangeven van Promes, schoot de spits net voorlangs. Zodoende bleef het doelpunt waar Huntelaar zo nadrukkelijk naar zocht uit.

Uiteindelijk was het Promes zelf die voor 0-5 zorgde. Neres kreeg de bal mee en legde goed terug op Promes, die zo eenvoudig zijn vierde doelpunt van het seizoen kon maken.

Vlak voor tijd was Ajax nog tweemaal dichtbij de 0-6. Eerst haalde Promes fraai uit vanaf de linkerkant van het strafschopgebied richting de verre kruising. Doelman Wiedwald zat er echter opnieuw goed tussen, waardoor de bal de lat raakte en overging. Uit de daaropvolgende hoekschop leek Klaassen de bal binnen te kunnen lopen, maar van dichtbij liep hij hem tegen opnieuw Wiedwald aan. Zo bleef het uiteindelijk bij 0-5.

Opstelling FC Emmen:

Wiedwald; Bijl, Araujo, Van Rhijn, Cavlan; Laursen (Kolar 75'), Tibbling, Veendorp, Chacon (Ben Moussa 75'); Jansen (Avidjaj 46'), De Leeuw

Wissels FC Emmen: 

Telgenkamp, Van der Lei, Granecny, Bakker, Ben Moussa, Avdijaj, Caciano, Kolar

Opstelling Ajax

Onana; Mazraoui (Rensch 72'), Schuurs, Martínez, Klaiber; Klaassen, Gravenberch (Ekkelenkamp 58'); Antony (Neres 58'), Labyad, Tadić (Promes 46'); Traoré (Huntelaar 46')

Wissels Ajax:

Stekelenburg, Scherpen, Álvarez, Neres, Huntelaar, Promes, Rensch, Ekkelenkamp, Tagliafico.

Doelpunten:

0-1 Davy Klaassen (20')
0-2 Zakaria Labyad (29')
0-3 Lassina Traoré (36')
0-4 Jurgen Ekkelenkamp (69')
0-5 Quincy Promes (82')

Bijzonderheden:

- Klaas-Jan Huntelaar speelde 250e officiële Ajax-wedstrijd.

- Davy Klaassen scoorde zijn 50e Ajax-doelpunt.

- Devyne Rensch maakte zijn officiële debuut in Ajax 1.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Verwacht jij dat Ajax met 1-3 wint van FC Emmen? Zet in en krijg 8,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Wat mij echt goed doet ivm vorigjaar is dat het positiespel achterin vele malen beter is met Bv klaiber.
Vorigjaar was het gatenkaas met Veltman dest en alvarez.
Ik sluit overwinteren in de cl niet uit met deze mannen
1 0
Cello
Prima wedstrijd. Zo wil je het als supporter natuurlijk graag zien van Ajax. Dat men gelijk vanaf vrijwel het begin er vol in gaat!.
Zelfs tegen FC Emmen. En ja het gevaar schuilt 'm altijd in gemakzucht, zeker na en tussen 2 Europese duels in. Maar daarvan was totaal geen sprake.
Bij balverlies gelijk druk naar voren èn ook het afjagen zag je vrijwel de gehele wedstrijd lang. Niets leek op het 'maar even' op 60% willen spelen van de wedstrijd.
En eerlijk is eerlijk.... natuurlijk is het 'maar' FC Emmen, maar dan moet je toch wel nog even doen. En zelfs de zogenaamde wisselspelers maakten ene zeer goede indruk. Heb eigenlijk, deze wedstrijd dan, Daley Blind niet gemist, ook Neres (eerste helft) niet, nee ook aan Kudus heb ik niet gedacht. Wat alleen maar aangeeft, dat de anderen het gewoon perfect hebben gedaan gisteren.

Prima Schuurs. Prima Labyad. Prima Traore en Martinez. En Gravenberch wordt ook met de week beter en onze Davy Klaassen werpt zich denk ik meer en meer op als de leider op het middenveld, die ook niet accepteert wanneer iemand er de kantjes van af loopt en zorgt dat een ieder scherp en gefocust blijft!. Iemand die dan gelijk 'zijn muil' opentrekt en corrigeert. En ja, ookal was dat gisteren niet het geval, maar dan hoeft hij zelfs nog niet eens 'super' te spelen om toch het team beter te laten funktioneren. Gisteren speelde hij goed en zag je hem ook continu bezig met de rest van het team adv aanwijzigingen etc etc.
1 0
RN
Stel je voor dat we Hakim er nog bij hadden gehad. Mijn god wat een voetbalporno hadden we dan zeg. Blij met dit Ajax. Het begint te draaien
0 -1
Babayaka
Ja en litmanen, en bergkamp, en van het schip en rijkaard. tjee man, dan zou je elke sec klaar komen, en zal je zak flink leeg zijn na 3 minuten.
1 -1
AlexIbarra
Los van geld, de Eredivisie, basisplaats of niet, het resultaat vd dag, etc.
Het moet toch heerlijk zijn om als voetballer in dit Ajax te spelen?

Een groep vol kwaliteit, bijna alleen maar 'goede voetballers', een positieve spelopvatting, eredivisieverplichtingen / prijzen afwisselen met sportieve uitdaging in de CL, altijd mogelijkheden om als speler of als team beter te worden.
Veel leuke gasten ook in het team volgens mij, en weinig dissonanten.

Ik neem aan dat er toch genoeg (oud-)spelers zijn die bijv. een Gravenberch uitleggen dat je hier gewoon enorm van moet genieten zo lang het kan.
Kijk naar een United, Roma of Lyon, die staan allemaal hoger dan wij op de UEFA ranking. Maar zou je daar nou echt met meer plezier voetballen dan bij Ajax?

Het lijstje 'niet te weigeren' clubs voor onze basisspelers lijkt me erg kort momenteel.
3 0
louis60
De gretigheid bij alle spelers is hartverwarmend. Ik heb zelfs het idee dat ze dit opbrengen zonder echte invloed van TH. Gravenbergh, Neres en Anthony geven het team ook iets extra's. Nico en Onana blijven nog en Nous groeit naar zijn oude vorm en Klaassen doet Donny bijna vergeten. Zelfs vertrek Zyech lijkt redelijk vervangen te zijn. Jammer dat we Kudus komende maand(en) nog moeten missen. In december en januari komen beslissende wedstrijden. Daar ontmoeten we CL concurrenten, rotje knor, lampies en kaasdragertjes. Van Liverpool en Atalanta hebben we nog niet gewonnen. Dat wordt de grote test. Maar gelukkig is overwinteren in EL al zeker.
3 0
Ajaciedsince85
Mensen willen het niet horen, maar Ten Hag heeft het wel weer op de rit.... nu overwinteren en na winterstop Kudus & mssn breker van en RCV (a la Sanchez) erbij, en weer verassen CL!
1 -1
Mazraoui
Gaat geen cv bijkomen. Kan me dat niet voorstellen. Schuurs krijgt het vertrouwen dit seizoen en naar mijn idee terecht. Hoop op wat grote talenten ala Kjaer in de winterstop
2 0
Ajax95Duivendrecht
Bijzonder fijne tijden nu om Ajacied te zijn! Nu zaak om onszelf te belonen de komende weken door CL-overwintering veilig te stellen en winterkampioen te worden.

En ondertussen morgen lekker ontspannen achterover leunen om te kijken wat onze achtervolgers doen ;)
4 0
Mazraoui
Nu alleen nog even het bericht dat Kudus weer meedoet aan de groepstraining en mn weekend is rond
2 0
MK77
Die gaan ze heel rustig brengen hoop ik en dan mag hij er weer staan in het nieuwe jaar gelijk tegen PSV
2 0
echteajacied
Tof dat we Emmen opgerold hebben. Maar ik behoor niet tot die groep mensen die zeggen dat we Liverpool ook ff gaan pakken. Dat zijn geen koekenbakkers. Al hoop ik van ganser harte dat mijn bange gevoelens ten onrechte zullen blijken te zijn. Forza Ajax.
2 0
Frank1978
Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die erop rekenen dat Ajax wel even gemakkelijk gaat winnen van Liverpool. Angst is daarentegen een ander uiterste en nergens voor nodig. Wij zijn ook geen koekenbakkers. Als Ajax een goede dag heeft, kan er een resultaat worden gehaald tegen Liverpool. Maar uiteindelijk zal het waarschijnlijk gaan om de laatste thuiswedstrijd, tegen Atalanta.
0 0
Freddy
Wat is het toch heerlijk om Ajax supporter te zijn
3 0
Kingoffdatoilet
Hele goede wedstrijd. Vond Schuurs en Martinez beiden heel sterk spelen. Alle counters er uit halen en de schierposities onmogelijk maken. Verder is er helemaal niemand die slecht of matig gespeeld heeft.
4 0
Robbie en de Kock
Ik zeg : voor nu Gravenberg op 10 en Martinez en Klaassen erachter op het middenveld . Totdat Kudus er weer is.
Martinez is echt een hele vaste speler. En altijd vooruit.
0 -4
AnsB
Sterke wedstrijd, zowel qua spel (verdedigend, qua druk zetten, combinerend) als mentaal (blijvend gefocust, 100% inzet en tactisch zeer gedisciplineerd).
Klaassen en Schuurs zijn mijn uitblinkers, maar er waren geen zwakke plekken vandaag. Fijn om te zien dat Promes geen tekenen van een vormcrisis meer vertoonde. Viel sterk in. Alleen zijn afronding is nog niet helemaal op peil, maar we weten allemaal dat hij dat aspect wel beheerst, dus dat lijkt me meer een kwestie van tijd.

Gezien het feit dat we in een (voor-) beslissende fase van de CL komen, is het bijzonder prettig om te kunnen constateren dat de vorm van individuele spelers en het team stijgende is. En TH heeft vooral een luxe-probleem in de aanval, terwijl de verdediging en het middenveld staat.
Heel knap overigens dat Schuurs zich na die foutjes en de bergen kritiek zo sterk manifesteert. Zeker voor een jonge speler met zo weinig ervaring op het hoogste niveau. Een heel belangrijke kwaliteit waar hij nog veel profijt van kan hebben.

Ook mooi: Traoré die gewoon, zonder veel in het spel voor te komen, weer belangrijk is, Labyad en Klaiber die - als in principe 12, 13e of 14e man - goed meedraaien. Ontzettend belangrijk ook dat ze veel speeltijd kunnen krijgen, voor als de nood echt aan de man komt.

Tot slot: Rensch. Weer zo'n potentieel pareltje. Prachtig, zeer indrukwekkende speler en op zoveel plekken inzetbaar!
5 0
ajaxwestland09
Rensch wordt een grote speler mee eens en dan Brobbey en Taylor in aantocht en hopelijk ook Hansen en Ununvar. Mooie lichting aan
2 0
Ajaxxxisdebeste
Klasse! Nu kan de focus op Liverpool, zie kansen
0 0
ajaxwestland09
een gelijkspel of winst is mogelijk, vond ons thuis tegen liverpool niet eens zo slecht spelen en eigenlijk door een vervelde goal verloren
0 0
Ajaxxxisdebeste
We verdienden zelfs de winst of op zijn minst een gelijkspel
1 0
ajaxwestland09
wij zijn in top wedstrijden en uit altijd wel erg goed Europees.
0 0
OpaVerteld
Weer een prima pot van Schuurs.
Schakelt zich steeds meer in bij de opbouw, durft in te dribbelen en combinaties aan te gaan.
Zit te wachten op het moment dat hij eens gaat schieten.
Perr is (vreemd genoeg) de enige Ajacied die de wreef-trap beheerst.
Vuren maar Perr!
6 0
Robbie en de Kock
En dan ook scoren Perr (ongeluk)
0 0
Frank1978
Eerst Perr vliegtuig naar Engeland!
0 0
X-RaY
En dan te bedenken dat Feyenooit tegen dit Emmen zo aan het worstelen was. Ik zie nu al uit naar de klassieker haha
3 -1
3*stars*3
Vergeet PSV niet.
Die wonnen in Eindhoven pas in blessuretijd.
6 0
ajaxwestland09
thuis hebben we nooit een probleem met ze, ze beven al dat ze naar Amsterdam moeten haha en uit verwacht ik ook geen problemen dat team draait alleen maar om berghuis en verder is het niks.
0 0
X-RaY
Berghuis zie je toch nooit als ie tegen een echte tegenstander moet. Blijft weinig over dan haha
0 0
RuffRhythim
Die gasten gaan er zo keihard af ! Zoals thuis meestal het geval is.
2 0
X-RaY
Vorige keer thuis hebben we ze al gespaard hoop nu dat we ze echt is afmaken
2 0
MickS
Bruggink trouwens erg tof als analist. Vol complimenten over Ajax, de discipline, het blijven gaan, het goede en mooie spel. Zo zei hij bijvoorbeeld: "ja je kan zeggen 'het is Emmen' maar uiteindelijk moet je het wel ook nog gewoon doen, en dat doet Ajax, met heel veel discipline. Ik vind dat heel knap!"
9 -1
Babangida83
Één van de echte onafhankelijk denkende analisten. Erg verfrissend.
2 -1
Aeter
Klopt, maar ik blijf het wel een natte krant vinden als analist. Doe mij maar van Basten.
2 -2
ajaxwestland09
tja stond in de telegraaf dat die voor onze club is en eigenlijk niet naar fey wilde maar naar ons toendertijd.
3 0
3*stars*3
Naar PSV bedoel je?
Wist trouwens niet dat hij voor Ajax was.
Bruggink heb ik als analist nooit zo zuur gevonden over Ajax, itt een Been of andere ex spelers van de andere topclubs.

Trouwens eens met jouw reactie hieronder, op mijn vorige reactie.
2 0
ajaxwestland09
is naar PSV gegaan ja maar wilde naar ons toe komen het liefst en dat wist ik ook niet toen ik het las van de week, daarom is hij nooit zo zuur over Ajax inderdaad, vaak bekritiseerd door VI maar onterecht vind ik altijd wel positief en heldere analyse.
1 0
Noxin
Bruggink kon in zijn Twente-periode naar Feyenoord, maar dat heeft ie geweigerd omdat ie fan van Ajax was. Later naar PSV gegaan.
3 0
3*stars*3
Ow ok, wist ik niet.
Maar snap hem wel. ;-)
0 0
3*stars*3
Velen zullen wijzen naar zwakte van Emmen maar je kan het ook omdraaien, Ajax was gewoon sterk en daarnaast gretig.

Emmen verloor dit seizoen in 93e min in Eindhoven.
Emmen verloor thuis in 93e min van Fey.
Vorig week won Az ook nipt en was er ook hele gedoe rond rode kaart voor Emmen en een afgekeurde goal.

Ik geef graag credits aan een sterk Ajax.
9 0
ajaxwestland09
wij hebben gewoon een goede selectie en een goede bank kan je niet vergelijken met een fey en een AZ . Fey heeft alleen maar geluk steeds en dat houd een keer op. AZ heeft vorig seizoen boven hun stand geleefd en je zag begin competitie dat het al minder werd. tja PSV kan voor ons nog een bedreiging zijn voor de titel maar verwacht ik eigenlijk niet
2 0
Koningtoto
Een liedje uit de jaren 90 komt meer en meer boven drijven bij me. Iedereen is bang, iedereen is bang, iedereen is bang voor Amsterdam.. Al ging dat niet in zijn geheel over het voetbal maar goed :p
1 0
MK77
Wat een topgozer is die Onana toch ook. Geeft nog even zijn shirt aan de ballenjongen
3 0
ajaxwestland09
tja waarom niet
0 0
Ozymandias
Inderdaad, dat shirt hoeft die ballenjongen niet eens te wassen want vies of bezweet is hij niet geworden.
3 0
Knalpot
Vergeet de stress van de dopingcontrole niet.
1 0
Koningtoto
Ruikt naar tijgerbalsem.
0 0
Hutsniffauw
Een reactie op fr12, gewoon omdat ik nieuwsgierig ben en wat is het eerste wat ze zeggen?:

“Gvd, dat Ajax walst over Emmen heen en wij winnen met moeite door pas in de blessuretijd de winnende goal te maken. De KNVB heeft dit gewoon zo geregeld”

HAHAHAA
2 -2
Frank1978
Ja, ze hebben gelijk. Zonder de regelingen van de KNVB had Feyenoord namelijk punten verspeeld in Emmen.
1 0
Ajaxhart
Kan het ook niet laten daar te kijken, onder het motto "Leedvermaak is ook vermaak".
1 0
ajaxwestland09
tja trieste figuren de ene keer is het zo goed en is die en die speler meer waard dan ons en de andere keer kan die speler er niks van lol
0 0
3*stars*3
FR12? Gewoon een beerput...
2 0
ajaxwestland09
klopt allemaal gefrusteerde tokkies
0 0
ajaxwestland09
ach ja hopelijk doet Utrecht zijn best morgen geluk houd een keer op bij hun
0 0
ajaxwestland09
tja dat weet je triest volk
0 0
MK77
Hoe dan?
0 0
Schwalbino
Klaassen baas.
1 0
Freddy Al
Ik vind dat Ajax een goede wedstrijd speelde, ook heb ik de indruk dat het samenspel duidelijk vooruit gaat. Natuurlijk hebben wwe geen Ziyech meer maar we zijn niet zwakker is mijn indruk. Schuurs zet stappen naar volwassenheid, Klaassen is een versterking, Gravenbergh draait lekker, Mazraoui draait goed, Neresje weer terug , Anthony goede aankoop, eigenlijk is Klaiber dat ook.
(kan dus ook op links....)
Met een beetje mazzel pakken we een goed resultaat in Liverpool,maar Atalanta moet het hoofddoel zijn moet kunnen....
2 -1
Babayaka
We hebben ook geen: en daar gaan we:
Krol, cruyff,rep,van basten, litmanen,davids,witsche, de boer, rijjaard, bergkamp, laudrup, olsen, lerby,pettersson, ling, van het schip, hulsof, suurbier, enz enz enz
Nou ja
0 0
ajaxwestland09
een gelijkspel in Liverpool kan zomaar of winnen in de JC arena verlies je knullig had zo een gelijkspel kunnen zijn
0 0
ElPistolero9
Nog niet iedereen zal ontvankelijk zijn voor deze boodschap, maar Klaassen > Donny.

Zo belangrijk voor ons die jongen
3 0
ajaxwestland09
geen enkele speler viel uit de toon moeilijk om iemand MOTM te wijzen
1 0
WZAWZDB14
Klaassen overduidelijk
3 0
ajaxwestland09
is het ook geworden maar vond klaiber ook wel motm
0 -1
MK77
3-0 een Jantje is, is 5-0 een Klaasje?
0 0
pro14
Geen idee waar je hem neer moet gaan zetten, maar als Rensch zich zo doorontwikkeld kan je straks moeilijk om m heen. Luxe problemen die we lang niet gehad hebben :)
1 0
Freddy Al
Ja maar was wel wat kort om er al conclusies aan te verbinden maar; wat hij deed ,deed hij goed.
0 0
ajaxwestland09
Rensch en schuurs samen in het hart van de verdediging in de toekomst
3 0
ghouleseddik
Straks gewoon één team voor Champions League en één voor Eredivisie.
1 0
Web
Dat word een hele goede speler
4 -1
pro14
Lijkt mij ook, valt nu in tegen een ploeg die er wel klaar mee was. Maar voetbalt (en verdedigd) zo heerlijk makkelijk.
0 0
Adam24
Heel sterk Ajax. Werkelijk geen kans weggegeven op de drie tegen drie counter na. Emmen is niet zo slecht als dat ze eruit zagen. AZ en Feyenoord hadden het hier bij vlagen erg lastig.
1 0
oxxer
Ik ben blij dat die Klaassen erbij is en goede teksten voor de camera.
3 0
RN
Klaassen snapt wat er een gevraagd wordt.. topper
6 0
Duif63
Heerlijk avondje is officieel pas volgende week, maar we hebben er al aardig wat gehad dit seizoen. Graag nog een paar in december.
5 0
Frank1978
Prima wedstrijd en dan te bedenken dat een aantal sterkhouders niet eens meedeed!
7 0
Web
Klaassen heeft de waardering. Zelfs Klaiber
Nu nog Ten Hag
Ook al is het voor velen lastig
24 -4
Schip
Redelijke tot redelijk goede trainer die met uitstekend materiaal kan werken. Maar bedenk voor je obligate goed nieuws shows anders eerst even wat er gebeurd zou zijn met AJax als Overmars niet met Klaassen of een andere goede zes was aan komen zetten. Hardop graag.
1 -1
DeWijsneus
Ben iemand die veel kritiek heeft op Ten Hag. Maar zolang hij de juiste poppetjes op de plek zet en normale wissels gebruikt, heb ik weinig te zeuren over hem. Hij roept het ook wel over zichzelf af hoor.
4 -9
de_pitbull
Een beetje spanning is toch ook wel leuk af en toe....
Wel weer typisch Ajax dat 5 verschillende spelers scoren.
1 -1
MrIvez
Prima overwinning, Dinsdag Liverpool afmaken!
2 -1
ajaxwestland09
Die jan Joost het gaat nu makkelijk maar Ajax krijgt het in Januari lastig tegen clubs als feyenooit PSV AZ
0 -3
JariHeijden
Daar heeft Jan Joost toch gelijk in? Geldt overigens ook voor PSV, Feyenoord en AZ. Maar zij staan niet bovenaan.

Jan Joost had het over het ongelooflijke doelsaldo toen hij dit zei. Hij had het erover wat het doelsaldo op het eind zou zijn als je dit doorberekent. En toen gaf hij aan dat het programma na de winterstop wel zwaarder zou worden, waardoor het doorberekenen niet helemaal klopt. Heeft ie toch gewoon gelijk in?
Hij zei hier niets geks.
1 0
Starkoo
Echt niet lol
0 0
Adam24
Stel je niet zo aan.
2 -1
Frank1978
Hoop doet leven voor hem... Overigens zal het hier en daar best lastig worden, maar als Ajax scherp en alert blijft, voorzie ik in de ED weinig problemen.
4 0
Ozymandias
Ongelofelijk jammer dat Kudus geblesseerd is geraakt want ik denk dat Ajax met hem erbij iets speciaals neer kunnen neerzetten dit seizoen. Dit Ajax is één creatieve middenvelder verwijderd van een echt goed team.
10 -3
Robbie en de Kock
Ik zeg : voor nu Gravenberg op 10 en Martinez en Klaassen erachter op het middenveld . Totdat Kudus er weer is.
Martinez is echt een hele vaste speler. En altijd vooruit.
0 -3
Freddy Al
Eens , als iedereen echt in vorm raakt en fit blijft dan heb je een prachtig elftal en zijn er mooie dingen mogelijk.
Toch zie ik ook de mindere goden als Alvarez bij trekken en Martinez is gewoon betrouwbaar.
In de breedte zijn we gewoon sterk zeker nu ook Klaiber en Labyad iets laten zien .
1 0
DonQ
Als het goed is, is hij er gewoon weer bij hé na de winterstop :). Precies op tijd voor de topwedstrijden in de eredivisie. Met een beetje geluk zitten we dan zelfs nog in de CL en anders kunnen we weer heel ver komen in de El.
4 0
SPLNDD
Mee eens. Met Kudus ipv Labyad zou dit elftal echt tot grootse dingen in staat zijn
6 -1
Web
Bizar goede speler
Gaat een sensatie worden
2 -1
onderkantlat
Ja precies precies
3 0
Ozymandias
Ik heb zo veel problemen met die app. Nog een keertje: Ongelofelijk jammer dat Kudus geblesseerd is geraakt want ik denk dat Ajax met hem erbij iets speciaals neer had kunnen zetten dit seizoen.
1 0
JariHeijden
Daarom gebruik ik de website ook gewoon op mijn telefoon, als webapp. Werkt veel beter.
0 0
Robbie en de Kock
Ja ja, de boodschap was al overgekomen.
0 0
Gonzo
Nog een keertje maar
1 0
3*stars*3
Itt voorgaande jaren, zie je toch nog gretigheid om door te gaan.
In 18/19 was Ajax ijzersterk maar namen ze vaker rust bij een ruime voorsprong want dat team kon het ED record echt breken.
Dit Ajax kan het natuurlijk ook, als ze zo doorgaan en spelers fit blijven/terugkeren.

Mooi voor Rensch dat hij zijn debuut kon maken en dat Promes ook een goaltje meepikt.
6 0
Sjaakvaak
Juist doordat er nu zoveel spelers klaar staan voor de basis, heeft iedereen de drang om zich te bewijzen. Die 5x wissel en het drukke schema pakken perfect voor ons uit.
3 0
Babangida83
Voetballend niet zo opgelet. Maar voor de rest alles zeer goed. Druk zat er goed op. Restverdediging heel goed. Iedereen staat goed, mentaal zeer goed. Twee jeugdspelers in de wissel. Had ik graag Timber nog gezien, maar de zat niet in de selectie, weet niet waarom. Een aantal belangrijke spelers heeft rust gehad en weer 5 doelpunten en nul tegen. Zeer tevreden. Alleen Labyad mag van mij nog de stap zetten dat hij iets beslissender wordt. Voetbalde goed, maar een paar ballen...als die zuiver zijn, heeft hij twee assists op zn naam.
1 -2
JordyAjacied
WZAWZDB.
3 0
Web
Dinsdag voor de winst gaan
Deze ploeg straalt zoveel plezier uit.
Alles is mogelijk
2 -1
ST
Klaassen is de belangrijkste man inmiddels. Wie had dat gedacht?
6 0
3*stars*3
Zeker niet gedacht maar moet er wel aan toevoegen dacht ik dacht dat hij kwam als opvolger van Donny en weer op 10 zou spelen.
Maar in zijn huidige rol, is hij echt top.

Cruijff riep jaren geleden al dat hij in Davy meer een controleur zag.
5 0
ajaxxcied4life
Naja een 1-temposplertje, een simpel lopertje. Hebben we niks aan. Ajax is verder dan Klaasen ahum, ahum...
4 0
DeWijsneus
Ik ben en was dan van Davy, maar dit had ik nooit in hem gezien. Deze rol verbaast mij wel ja. Overigens mooie aanrader: op ajax.nl staat mooie Klaassen compilatie met al zijn goals. Hoe vaak hij wel niet de openingsgoal maakte of zorgde voor de voorsprong. Klasse speler.
4 0
Sterspeler
Zelf had ik hem liever op deze plek dan op 10. Maar hij doet het echt geweldig. Dat had niemand gedacht.
0 0
DeWijsneus
Fan natuurlijk, zucht.
0 0
Caparzo
Ik maak me toch wel een beetje zorgen dat we straks in mei de titel op doelsaldo mislopen!1!!
6 0
Babangida83
Januari en februari komen de moeilijke wedstrijden tegen AZ, Feyenoord en PSV etc. Dan kan er nog genoeg gebeuren waardoor t doelsaldo niet eens meer relevant is.
1 -1
BrandjeXL
Je weet dat die ploegen ook allemaal tegen elkaar moeten en dus ook punten tegen elkaar verliezen.
2 0
Babangida83
Uiteraard. Maar dat maakt t er niet zekerder op ofzo. De echte tests en zwaar programma moet nog komen.
0 0
Web
Zo is het
0 -1
JordanAFCA
Hahahaha Onana 1 redding
3 0
AlexIbarra
In Italië zou hij inmiddels een goed serie B niveau halen als libero..
0 0
Wieno
En ondertussen een TikTok filmpje kunnen opnemen en posten....
3 0
Ozymandias
MOTM!!
1 -1
DonQ
Fantastisch gedaan door Ajax. Ik had verwacht dat het zou inkakken na alle wissels, maar we bleven dominant spelen en kansen creëeren. Centrale duo was subliem, Klaiber speelde sterk en Neres en Promes vielen sterk in.
3 0
036AFCA97
Als we straks Kudus er weer bij hebben wordt het bijna gemeen om de beste 11 op te stellen in de Eredivisie hahahah!
9 0
MarLuuk76
Wat mis ik dat zeg. Spelers geven elkaar gewoon een hand of boks. Heb al maanden geen hand meer gehad. Bizarre tijd. Ajax oppermachtig heerlijk.
4 -4
DeWijsneus
Why so serious? Fysiek contact is zeer belangrijk, helemaal mee eens. Ik heb zelf 2 naasten in het ziekenhuis... Ik kan ze amper bezoeken, laat staan vastpakken. Ik kan mijn familie niet troosten of beetpakken door dat klote virus. Je hebt helemaal gelijk, ik mis het enorm. Blij als het er op zit. 2020 is een klote jaar voor ons. Boks ouwe!
1 0
AFCAjax
ben nooit echt een handenschudder geweest, maar als iemand zn elleboog naar mij uitsteekt is het een hand geven of niks..
2 -1
DeWijsneus
Geef je jezelf toch een hand.
2 -1
MarLuuk76
Tja kan ik doen, dat het jou blijkbaar niets boeit is prima.
0 0
036AFCA97
Doe ik elke avond
1 0
Noxin
"Sponsor Emmen blij met vele penetraties van Ajax"
10 -1
JOHANisGOD
Haha, geweldig.

Iemand van de Zwarte Kousenkerk heeft je gemind.
1 0
frisooooooo
Klasse Ajax lekker potje winteravond voetbal!
1 0
MK77
Hoezo niet leuk JJvG?
5 0
Rockpotje
Hahah gaan ze weer bij Fox
5 0
Toon meer reacties