Ten Hag: 'Europees overwinteren het doel, CL de ambitie'

BadembaBarrie, 24-11-2020 om 16:10, 6277 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax ambieert te overwinteren in de Champions League, maar het doel blijft 'slechts' Europese overwintering. Dat heeft Erik ten Hag benadrukt op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met FC Midtjylland. De goede uitgangspositie van de Amsterdammers verandert niets aan het uitgesproken doel.

Ryan Gravenberch spreekt erg ambitieus uit te willen overwinteren, maar Ten Hag nuanceert die uitspraken enigszins. 'Ik denk dat hij bedoelde dat het de ambitie is om te overwinteren in de Champions League', aldus de trainer, die ondanks Ajax' goede uitgangspositie na drie wedstrijden niet te ver op de zaken vooruit wil lopen. 'Laten we van wedstrijd naar wedstrijd leven. Morgen moeten we winnen, daar moet alles op gericht zijn en dan zien we weer verder.'  

Toch zal Ten Hag niet te aanvallend wisselen als de stand kort gelijk is. 'Het doel is overwinteren in de Europa League, maar als we gelijkspelen zit overwintering in de Champions League er ook nog steeds in. Ook een gelijkspel is een resultaat, maar niet het doel waarmee we de wedstrijd ingaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WouterBerg83
Je zit in pot 2, dan is het doel overwinteren in de CL. Simpel toch?
0 0
Steeph
Voor sportief succes is de derde plek eigenlijk het beste, dan kan Ajax nog verder komen. De verdediging is op het moment gewoon te zwak voor de volgende ronde CL.
1 0
ShowtimeAjax
Ziyech op dit moment de beste speler ter wereld.
2 -4
Blazehaze
Onze boys zijn alleen nog maar te porren voor europees voetbal. Wat ik ergens wel snap, want als je met ‘gemak’ wint op kunstgrasveldjes in de eredivisie zou ik dat ook hebben.
0 0
Caparzo
Ja en toen kregen ze opeens van Grun op hun lazer. Dat “ED geen tegenstanders” hoor ik al jaren, maar jaren blijkt de realiteit toch weerbarstiger. Jij en ik weten, dat als er vorig seizoen geen stormpje was geweest, we gegeven Corona gewoon als 2e waren geëindigd achter AZ. De balans, we werden na FdB (13/14) alleen met de magische klas kampioen. Eerst maar ff afwachten anders? Het zijn hele rare tijden.
2 0
Superjodeuh
Maakt het uit dat hij EL als doel noemt. De spelers zullen er niet minder gemotiveerd door raken
0 -1
migilo
Ten Hag snapt hoe de media werkt. Je moet "journalisten" niet het gereedschap geven waarmee ze straks ongetwijfeld aan je stoelpoten willen zagen. Mooi om te zien hoe hij daarin "broekie" Gravenberch even corrigeerde.
1 -1
Web
Ten Hag wil net als iedereen bij Ajax door in de CL,
En daar is hij ook heel erg mee bezig met de spelers
Maar hij is nu eenmaal voorzichtig naar de buiten wereld
Doet hij ook met de spelers, intern is het heel anders
1 -2
Ajax4life16
kom op zeg nu al gaan indekken
2 -7
Tinus
Waarom zo negatief? Denk je nou echt dat bijnier niet alles aan doet om te winnen en dat hij dit ook verwacht? Wat als hij zou zeggen ‘we moeten overwinteren’? Dan vallen andere mensen over hem heen dat hij onnodig drukt legt op de selectie. 3e worden zou echt wel een teleurstelling zijn voor iedereen bij Ajax, maar je kan zomaar derde worden met Atalanta en Liverpool in je groep.
1 -1
Web
Ik ben het met je eens
Ten Hag doet er alles aan met de spelers om te overwinteren in de CL
Maar brengt het verwachtingspatroon patroon naar beneden

En de klap kwam vorig jaar zo gigantisch aan bij de spelers
Ziyech heeft dit nog eens in een interview aan gegeven
Dat moet je niet weer hebben, het kan ook maar zo zijn dat Liverpool en Atalanta door gaan, en dan moet je doorschakelen
Er valt dan nog zo veel te winnen
2 -2
Redrum
Gravenberch heeft gelijk, het doel moet zijn om in de CL te overwinteren. Als we 'slechts' in de EL overwinteren is dat gewoon een teleurstelling en een mislukking.
3 -7
Hollister
Mislukkingen zijn diegene die arrogantie tentoonspreiden... we hebben vorig jaar zelf kunnen ervaren hoe dicht succes en geen succes bij elkaar ligt, Hoe geluk en pech bepalend kunnen zijn.. binnenkant buitenkantpaal beslissend kunnen zijn. En dan heb ik het nog niet eens over factoren die je zelf niet eens in de hand hebt als beslissingen van een scheidsrechter en of VAR. Heel simpel op dit moment hebben we met Atalanta beiden zo n 50 % kans om ons te plaatsen. misschien als we morgen winnen en Atalanta morgen verliest kaa dat 40% voor Atalanta worden en 60% voor ons, omdat dan een gelijkspel ook voldoende kans zijn en we thuis spelen. Daarbij steekt Atalanta niet in de vorm die ze de eerste wedstrijd wel hadden. Het wordt gewoon weer close. je kan er met 10 punten weer naast grijpen en met 8 punten kan je ook zo maar doorgaan naar de playoffs CL.
3 0
Dennis129
Natuurlijk is het doel overwinteren in de CL. Als er morgen gewonnen wordt en kwalificatie voor de Europa league Zeker is zal er echt geen speler in de 2 daaropVolgende wedstrijden gespaard worden omdat het doel Europa league toch al bereikt is. Waar mogelijk zal in de competitie wel spelers gespaard worden. Terwijl het doel titel nog heel ver weg is.
0 0
Adam24
Ik vind het een teleurstelling, geen mislukking. Atalanta en Ajax zijn ongeveer gelijkwaardig, waar Atalanta het financiële voordeel van de twijfel geniet (waarde selectie etc.). Je moet reëel blijven bij het naleven van de ambitie. Als het op centjes aankomt staat Ajax gewoon 3e in deze poule.
1 0
Web
Als jij denk dat Ajax een mislukking is als ze niet overwinteren?
Sta je niet in de realiteit
Ajax heeft zeker een kans, maar Atalanta ook
Structureel zal je nooit aan haken.
1 -3