AD: Tagliafico gaat contract bij Ajax verlengen

GinoHaverkamp, 21-11-2020 om 07:15, 29511 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens het Algemeen Dagblad gaat Nicolás Tagliafico zijn contract bij Ajax verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt nog door tot de zomer van 2022 en wordt waarschijnlijk met een jaar verlengd.

De twee belangrijkste factoren voor de verlenging zouden 'meer financiële zekerheid' en 'enige inschikking' als zich alsnog een toptransfer aandient zijn. Waarschijnlijk krijgt de Argentijn een salarisverhoging, daar waar Ajax de middelen heeft om dat te doen. Eerder gebeurde dat ook al met Hakim Ziyech, die mede daardoor nog een jaar in Amsterdam bleef.

Het dagblad geeft ook aan dat Tagliafico zich thuis voelt bij Ajax, iets wat hij zelf eerder aangaf, en dat komt mede door de verbeterde integratie van Zuid-Amerikaanse spelers bij Ajax. Spelersbegeleider Herman Pinkster ontfermt zich in het bijzonder over (nieuwe) Spaanstalige Ajacieden. Hij zorgt ervoor dat Zuid-Amerikanen en andere Spaanstalige spelers zich helemaal thuis kunnen voelen bij Ajax, zo schrijft het nieuwsblad.

Topclubs azen op Tagliafico

Tagliafico kwam in januari 2018 voor vier miljoen euro over van Independiente. Vanaf het eerste moment is hij de onbetwiste linksback in het elftal van trainer Erik ten Hag en maakt hij ook op het Europese podium veel indruk. Dat leidde tot interesse van onder meer FC Barcelona en Atlético Madrid. Vrijwel iedere transferperiode wordt de verdediger gelinkt aan een overstap naar de Europese top, maar deze komt er telkens niet van. Zijn mogelijke contractverlenging laat zien dat de Argentijn het naar zijn zin heeft in de Johan Cruijff ArenA.

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Heracles Almelo? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Goed nieuws! Nu Onana nog :)
0 0
Flipper33
Aan de ene kant top maar aan de andere kant hoop ik wel dat die beter gaat spelen laatste wedstrijden lijkt het eigenlijk nergens meer op wat die laat zien ! Alleen maar frustratie
1 -1
Gonzalez75
Daar heb je helemaal gelijk in.
1 0
ibrAjax
Top nieuws onze Argentijnse strijder blijft nog even
1 0
Ajaxxxisdebeste
Goed voor hem en goed voor Ajax
1 0
Afca85meer
Geweldig nieuws. Jammer dat hij dit jaar zijn topvorm nog niet heeft gevonden. Samen met Promes is de linkerkant toch wat uit vorm.
1 0
Kingoffdatoilet
Komt ook uit het niets. Had het niet verwacht. Ben er wel blij mee.
0 0
3*stars*3
Tot paar maanden geleden hoopte elk Ajacied dat hij zou blijven en een verlenging leek helemaal niet meer in te zitten.
Dit seizoen hebben we nog niet de Nico gezien, van afgelopen jaren maar hij is het natuurlijk niet verleerd.
Heeft zichzelf ook op hoge niveau bewezen.
Komt goed met Nico.
2 -1
3sterrenAjax1
hopelijk dat deze contractverlenging weer de focus en grinta opwekt die hem zo n waardevolle speler maakte. speelt al langere tijd erg slecht.
3 0
Web
Minder, is anders dan erg slecht
Erg slecht als back is Martinez, die heeft niets van een back
Centraal en op het middenveld wel goed
0 -3
3sterrenAjax1
ik vind nico wel al langere tijd erg slecht spelen. laatste potjes iets minder slecht dan in t begin van dit seizoen en eind vorig seizoen. maar alsnog stukken minder dan daarvoor. wel eens over martinez. centraal achterin en op t middenveld is hij erg goed imo maar is idd geen back.
3 0
Web
Ik zeg ook niet dat hij goed speelt, in ieder geval wel minder dan zijn CL jaar, maar daar steeg hij misschien wel erg ver boven zich uit met Frenkie naast hem?
0 -3
3sterrenAjax1
ik denk ook dat hij boven zichzelf uitstak dat jaar. zoals meerdere spelers. zonder de grinta is tagliafico geen hele bijzondere speler. dus laten we hopen dat hij dit snel weer heeft.
3 0
Web
Goed te lezen
Hij steekt niet in zijn beste vorm, maar altijd nog een hele goede linksback voor Ajax
Zijn beste jaar was met Frenkie naast hem, en toen steeg hij misschien wel boven zich zelf uit?
Dat waren wel meer spelers in dat team toen
0 -3
VinAmsterdam
voor maar 4 miljoen?? wow koopje voor zo'n goede speler
3 0
3sterren
Met het verlenging van zijn contract maakt Tagliafico in de eerste plaats zichzelf, zijn trainer(s), zijn team, het gros van de supporters en alle Ajax bestuurders heel vrolijk.
Maar er is ook nog een ander belangrijk aspect wat minder in het oog springt.

Met iedere verlenging van zijn contract laat Nico, en andere ervaren sterkhouders, zien dat Ajax niet alleen maar als springplank dient naar de zogenaamde topclubs in het buitenland.
Was het niet één van de meest geliefde Ajax-iconen, die ooit antwoordde op de vraag van een journalist, of het niet eens tijd werd om naar het buitenland te vertrekken ”Nederland is voor mij al het buitenland”.
Het is dus niet alleen maar een kwestie van loyaliteit en een warm bad, het is meer. Hij toont hiermee ook zijn dankbaarheid.

Nico weet heus ook wel dat Ajax, mede door zijn toedoen, inmiddels weer enige aansluiting heeft bij de Europese top. Dat er weer mag worden gehoopt op overwintering in het prestigieuze CL toernooi. En het is voor iedere ambitieuze voetballer een enorme uitdaging om definitief weer aan te haken bij de top. Vooral als het salarisplafond van Ajax ook meebeweegt richting omhoog. De urgentie om snel weer te vertrekken is hiermee eindelijk weggenomen. Chapeau Overmars!!!

En nu komt mijn conclusie waarom de bijvangst van zijn verlenging een grotere impact teweeg kan brengen dan je op het eerste gezicht werd geschetst.
Richting jeugdige talenten, die menen dat zij — al na het meedoen van een warming up van vijftien minuten met het eerste — reeds klaar zijn voor een buitenlands avontuur, is dit een gigantisch belangrijk signaal:
Toon geduld;
Stay focust;
Blijf hard werken aan je skills;
Blijf jezelf ontwikkelen.
Maar vooral blijf.

Verleng je eerste contract met minimaal vijf jaar, en toon daarmee je dankbaarheid dat je bij de allermooiste club van allemaal je opleiding hebt genoten.

Ben ik een dromer, ja misschien wel.
Maar wie had durven dromen dat ons aller Ajax na 1995 ooit nog een finale EL zou spelen tegen Man U? Of een halve finale CL tegen een andere Brits team, waarvan ik de naam nog steeds weiger uit te spreken ; )

En als je besluit te dromen, zorg dan dat je groots droomt.
Wie weet komen ze ooit uit …
7 -1
mickey2602
Heel mooi gezegd,als het kon had ik je hiervoor 10 duimpjes omhoog gegeven;-)
2 -1
3sterren
Dank!!! ...
1 0
Turbo
Hopelijk dat het zn niveau ten goede komt want hij speelt tot dusverre een verschrikkelijk seizoen. Nog geen enkele goede wedstrijd gespeeld.

Hopelijk volgt Onana. Als er 1 speler een Ziyech-salaris verdient is hij het wel.
1 -4
Web
Jij maakt er weer een drama van
Hij is niet in zijn beste vorm, maar echt niet verschrikkelijk hoor
Nog altijd veel beter dan Martinez als back
0 -1
Turbo
En jij kan weer niet laten persoonlijk te reageren ipv gewoon inhoudelijk. Tagliafico heeft nog geen goede wedstrijd gespeeld dit seizoen. Als dat wel zo is mag je die wedstrijd benoemen. Heeft zn directe tegenstander niet onder controle, maakt de ene na de andere slechte keuze in de opbouw, en slaagt er aanvallend totaal nog niet in om iets toe te voegen dit seizoen. Dat moet zsm beter.

Martinez heeft hier niks mee te maken. Dat TH hem misbruikt als back is niet de schuld van Martinez. Een blinde kan zien dat die jongen geen back is.
0 -2
Web
Moet ik hoe op details in gaan
En elke wedstrijd er uit halen van jou?
Ik zeg gewoon dat hij niet zo slecht speelt als jij zegt. Maar dat hij minder is. En ik ben er ook wel zeker dat hij iets onder zijn niveaus zit. In het CL jaar steeg hij boven zich zelf uit. En nu iets er onder. Gebeurt wel eens met sporters ( zal je zelf ook wel eens hebben) of sport je niet?
En dan ga jij weer overspannen reageren
Als mensen hier schrijven dat Schuurs minder speelt, hak je er ook gelijk op in
Nou die hebben ook gelijk, die speelt net als Blind wat onder het niveau wat ze normaal wel halen
Deze week gaf ik je nog een paar gelijk met een post. En nu een keer weer niet. Erg?
Gaat helemaal nergens om
1 -1
Freddy
Vergeet niet de domme kaarten die hij pakt
0 0
Web
Dat is ook waar
Kan totaal niet tegen zijn verlies. Heeft heel erg met zijn winnaars karakter te maken
1 -1
Godenzoon24
Nico speelt prima. Begon minder maar is gewoon weer prima hoor!
3 0
Web
Soms gebeurt dat een speler even minder is. Heeft elke speler
Zelfs Tadic was vorig seizoen een periode minder
0 -1
Turbo
Welke wedstrijden was hij prima volgens jou?
0 -2
mickey2602
Als ik me mag mengen in deze discussie...Ik denk niet dat je er een specifieke wedstrijd uit kan halen waarin Nico prima was of juist een wedstrijd waarin hij erg slecht was. Ik denk wel dat over het geheel genomen zijn niveau wat minder is als pak em beet anderhalf jaar geleden.
Maar het is niet zo dat Nico of een prima wedstrijd of juist een wedstrijd waarin hij een van de slechtsten was. Oftewel gemiddeld. En gezien zijn seizoen toen we zo ver kwamen in de CL is dat inderdaad een stukje minder. Maar om het nou verschrikkelijk te noemen?
2 0
Web
Dat zijn de normale nuances
Niet dat zwart wit van vreselijk slecht.
1 -1
Steeph
Ik ben toch erg benieuwd wat er komende zomer gaat gebeuren. Zeker als er na de zomer nog zonder of beperkte publiek wordt gespeeld kun je je toch moeilijk voorstellen dat er überhaupt een club zal zijn die miljoenen neer gaat leggen. Zuur voor Onana/Nico (als Nico z'n vorm terugkrijgt, want met deze vorm zullen de clubs niet in de rij staan).
0 -2
wladimir
Contractverlenging is logisch om meer geld te kunnen vragen deze winterstop of aankomende zomer. Owen Wijndal ligt vast tot 2023. Die zal aan de prijs zijn, maar het moet mogelijk zijn om hem te halen met de transferopbrengst van Tagliafico. AZ kan dan eventueel doorschakelen naar Mitchel Bakker. Dat zijn de linksbacks voor Oranje de komende jaren.
2 -3
Ozymandias
Ik hoop dat Tagliafico tot het einde van zijn loopbaan als voetballer bij Ajax blijft. Ik acht de kans klein dat er alsnog een Europese topclub voor hem komt en als hij volgend seizoen nog voor Ajax speelt zou ik hem een 'Tadić contract' aanbieden waarbij hij na zijn loopbaan als voetballer een rol als trainer bij Ajax krijgt. Tagliafico is een zeer geschikte hoeksteen voor een Ajax team wat in Europa een rol van betekenis wil spelen.
3 0
Web
Tadic contract weet ik niet, je kan niet iedereen een mega contract geven
Gaan ze ook niet doen
Dat is voor de spelers die wat extra hebben.
0 -1
mickey2602
Nico heeft ook wat extra,nl het gif wat ontbrak in de selectie toen hij werd gekocht. En 1 zo'n speler erbij hebben is gewoon nodig en als Nico dat wordt dan zou ik dat toejuichen. En we zien nu allemaal,ook al ben je als voetballer al 27 of 28,ook dan kun je een mindere periode hebben.
Laten we hopen dat dat komt door zijn misgelopen transfer en dat,nu die verlenging eraan komt,hij zijn gedachten weer vol op het voetbal kan richten. Dan hebben we de 2e seizoenshelft weer de beste linksback van de Nederlandse competitie.
0 0
Bjorn
Baas
1 0
voorkennis
Super goed nieuws !!
Nu nog graag de nicooooooo nicoooooo van de afgelopen seizoenen. Dit seizoen is t allemaal net ff wat minder
2 0
Laurel
Goed nieuws, blijft een fantastische aankoop voor 4 miljoen. Zodra er weer publiek op de tribune zit gaat Nico weer als de brandweer voor ons - dat heeft hij nodig.
4 -1
Redrum
Op zich mooi natuurlijk, maar nu wordt het tijd dat hij weer een beetje gaat voetballen. Ik word niet bepaald vrolijk van hem dit seizoen.
8 -5
jaapdijkemasted
Héérlijk
0 -1
EersteAanname
Nicooooooo
1 -1
grensjager
Mijn eerste reactie is : yes! Maar dan denk ik gelijk: wat is de gelimiteerde afkoopsom?
0 -2
krachtpatser66
Dit is gewoon topnieuws!. Jammer voor hem dat topclubs niet hebben doorgepakt, want hij wou het wel heel graag. En het is absoluut geen degelijke back. Hij is gewoon heel goed, alleen zien andere clubs dat niet. En natuurlijk: elke speler heeft wel een slechte periode. Misschien zit hij zelf niet lekker in z'n vel. Uiteindelijk komt het wel goed. Nico, we love you!.
1 -2
ETM
Nu ja hij is ook basis speler bij nationaal elftal Argentinie. En hij is bepaald geen onopvallende verschijning in Europa de afgelopen jaren. Die jongen is heel goed en dat weten heel veel clubs. Maar clubs die een goede kans maken spelen in de top van een topcompetitie, moeten ondanks Covid te besteden hebben en niet al een goede andere topspeler op linksback hebben staan. Dan blijft er ook weer niet gek veel over. Spurs koos voor Ruguillon, geen kattenpis, maar daar was wel echt nood op linksback.

Ik vind ook dat hij nog niet helemaal zn draai heeft gevonden dit seizoen. Maar dat geldt imo ook wel voor het team. En Nico moet het wel echt van teamdynamiek hebben. Het is ook geen back die stiekem buitenspeler is. Het is een back die de combinatie aan gaat. Dus dan moet er eea goed afgestemd zijn. Ik vind dat de kritiek op Nico een beetje een eigen leven is gaan leiden. Fantastische back voor dit Ajax. En dat hij nog wat langer blijft is een zege.
1 0
Web
Zeker hij zit niet in zijn beste vorm, maar ook niet zo slecht war een ander hier aan geeft
0 -1
AFCAMM
Speelt al een tijdje niet z’n beste voetbal, maar desondanks is dit mooi nieuws. Die vorm komt hopelijk wel weer.
3 -2
ambtenaar
Top nieuws, zal binnenkort weer zijn niveau halen.
2 -1
Cruijffthebest
Heel goed nieuws, nu hopen dat hij heel weer zijn topvorm haalt.
Nu nog een hele goede spits en RCV erbij.
4 -1
Vlieske
Weet niet zo goed of ik hier blij mee moet zijn. Vind hem dit jaar echt tegenvallen. Aan de andere kant waar vind je ergens nog een goede degelijke back. VanUit de jeugd zie ik ook niet direct iemand klaar staan.
4 -12
RuffRhythim
Ja laten we hem maar weghalen...kijken wat er gaat gebeuren dan...
0 -2
godlike
Heb je zelf ooit gevoetbald? Vorm is ook een begrip. Hij heeft jarenlang laten zien dat hij het verschil kan maken. Nu is hij even een aantal maanden minder gelukkig en in vorm en er is direct twijfel. Kom op jongens, Nico is echt een baas hoor!
5 -1
AFCAPolarBear
Dat is typisch AS-forum. Als ze 1 ding niet goed doen, zijn het ineens kwakzalvers en slechter dan hun oma. Nico is gewoon 1 van de beste linksbacks van de wereld, en speelt idd niet zijn beste wedstrijden dit seizoen, maar kan me ook geen tegengoal herinneren waarin hij in de fout ging.
3 0
ram
Ik vind hem in topvorm ook wereldtop maar hij is al ongeveer een jaar uit vorm. Dat mag dan toch wel gezegd worden? Op het moment is het middelmaat in mijn ogen; verdedigend en vooral aanvallend een sput minder. Zonde. Het moet veel beter en hij kan veel beter.
0 -1
Web
Als je er van uit zou gaan dat zijn normale niveau het CL jaar halve finale is, valt hij tegen
Maar dat jaar trok hij zich enorm op aan het team, en haalde Frenkie verdedigend heel veel voor hem weg. Dat stijg je boven je zelf uit
Vorig seizoen haalde hij dat niveau ook niet
0 -2
RuffRhythim
Wordt ook veel nagepapegaaid van wat er in de media over gezegd word.

Gelukkig genoeg Ajacieden die daar ook doorheen kijken. Nico is een topper, beste linksback sinds Maxwell die Ajax in zijn selectie heeft.
1 0
jollie18
Wijndal
2 -5
Robbie en de Kock
Waan van de dag. Verdedigend is Nico vijf klasses beter. En ik vindt Wijndal onder druk aan de bal echt matig .
1 -3
godlike
Goede speler voor Ajax, met Stengs denk ik de enige twee die het zouden kunnen redden. Maar als Nico in vorm is heb je daar minstens net zo'n goede aan. Op dit moment dus geen noodzaak, met name niet voor de prijzen die AZ denkt te kunnen vragen. Die gaat gewoon naar het buitenland voor ca. 20 miljoen waarna hij nooit bij een topclub zal spelen.
2 -1
ajaxxcied4life
Ik denk dat AZ wijndal wel voor die prijs had kunnen wegzetten als Cootje Rona niet had huisgehouden. Wijndal is mij echt opgevallen de afgelopen interlandperiode.
0 -1
Vlieske
Veel te duur
3 -2
jollie18
Wauw goed nieuws
2 -1