Antony slaat groepstraining over en mist Heracles-thuis

JesseTH, 20-11-2020 om 18:25, 12665 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Antony zal zondag niet meedoen met Ajax wanneer de club het opneemt tegen Heracles Almelo, zo valt te lezen op Ajax.nl. De Braziliaan kon vrijdag wegens problemen met zijn hamstring niet meedoen met de groepstraining en mist de ontmoeting met de ploeg uit Almelo ook.

Voor de interlandperiode nam Ajax het in een uitduel op tegen FC Utrecht en die wedstrijd kwam Antony niet ongeschonden uit. Hij bleef in de rust achter in de kleedkamer met hamstringklachten en hoewel de exacte schade niet bekend is, komt de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo in ieder geval te vroeg.

De blessure zorgde er recent ook al voor dat Antony af moest zeggen voor zijn internationale verplichtingen. Hij werd opgeroepen voor Brazilië Onder 23, waarbij ook David Neres actief was tijdens de interlandperiode, maar Antony voelde zich genoodzaakt om zich af te melden.

Nadat Ajax - Heracles Almelo gespeeld is, is een thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland de volgende halte. Het is een wedstrijd waarin belangrijke punten gehaald moeten worden om te kunnen overwinteren in de Champions League, maar of Antony daar een bijdrage aan kan leveren, is nog niet bekend.

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Heracles Almelo? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
Er wordt vaak gesproken over overbelasting bij spelers, en dat valt ook niet te ontkennen gezien die overvolle wedstrijdkalender. Toch denk ik dat die voorbereiding in fases door ook al dat virus een rol speelt. Een voorbereiding die onder normale omstandigheden aan één stuk afgewerkt wordt. Bij Liverpool bijv. zie je dan weer dat het krachtenverslindende voetbal dat men onder Klopp speelt en in het afgelopen seizoen speelde nu zijn tol begint te eisen. De blessurelijst daar is dermate lang dat je onmogelijk alleen maar met je vinger naar dat virus kan wijzen, alhoewel die club ook getroffen is door enkele besmettingen binnen dat elftal. Het één zal dus toch ook wel met het ander te maken hebben. Gezien het ontbreken van publiek heb je zeker nu vaak verrassende en grote uitslagen, waarbij talloze grote clubs negatief betrokken zijn, want dat sfeerloze gedoe heeft natuurlijk ook zijn weerslag op de spelers, dat kan toch niet anders! Maar dat is weer een apart verhaal. Dat nu bij Ajax na Kudus ook Antony al dan niet tijdelijk is weggevallen is zuur. Uitgerekend de 2 nieuwe paradepaardjes van de club in een periode dat met name in Europa de beslissingen aanstaande zijn en zij juist de aangewezen personen zouden kunnen zijn om dan het verschil te maken!
0 0
Hollister
Word gewoon gespaard voor dinsdag indien noodzakelijk komt hij er dan in (zal wel eerst op de bank beginnen denk ik, dinsdag)
0 0
DeMeervanweleer
De voorpret gaat er we een beetje van af met de blessures van de twee nieuwe smaalmakers. Hopen dat Neres in vorm is, samen met Tadic en Gravenberch heb je het dan ook wel gehad met de creatieve mogelijkheden.
2 0
Juichtoon
Hopelijk weet de medische staf van Ajax wat ze doen en onderzoeken ze Antony goed. Ik kan deze hamstring niet los zien van de knallen die hij op z'n lichaam tegen VVV en Atlanta te verduren kreeg. Hierdoor kan er een zekere scheefstand ook van de ribben optreden waardoor een hamstringblessure snel kan optreden.
0 -2
koppensneller
Dit moet haast wel als grap zijn bedoeld. Scheefstand van de ribben??
2 -3
Juichtoon
Google even op de woorden scheefstand lichaam, krijg je een beetje een indruk.
0 0
Juichtoon
Je zwevende ribben tov de ruggegraat bv waardoor je iets getorteerd staat. Niet voor niets is dit vorig jaar aan het protocol hamstrings toegevoegd door sommige clubs. .je kunt natuurlijk op vele manieren scheef staan maar deze leidt tot hamstring blessures.
0 0
krachtpatser66
Heel jammer dit!. Maar op de rechterflank heb je een andere topper: Neres!. Hoop dat hij er woensdag wel bij is. Met Onana, Nous, Schuurs, Blind, Nico; Klaassen, Gravenberch,Promes, Tadic, Huntelaar, Neres in de gelederen moet Heracles te verslaan zijn. Of Labyad als valse spits.
0 0
AlexIbarra
Onana; Klaiber, Schuurs, Martinez, Rensch; Alvarez, Gravenberch; Neres, Labyad, Promes; Tadic
In de rust Traoré voor Tadic, Neres eraf, Gravenberch liefst ook geen 90 minuten.

Ik hoop dat dat genoeg is tegen Heracles maar ik hoop nog meer dat we de 5 wedstrijden erna een fitte, frisse groep hebben. Zo niet, dan kunnen we de focus misschien al heel snel weer volledig op de competitie leggen.
Het lijkt me niet dat Blind en Klaassen nou lekker uitgerust terug zijn gekomen van Oranje.
1 -4
ghouleseddik
Ik ben helemaal voor rouleren, maar ik vind dat wel erg veel mutaties.
1 0
AlexIbarra
Ik vind het ook veel, misschien dat Nico, Davy of Traore het nog wel 2 wedstrijden trekt en dan tegen Emmen even rust kan pakken of zo.

Maar voor m'n gevoel moeten we nu ff voorzichtig zijn met de internationals, en dan hoop ik nog dat ze allemaal negatief testen.
Iedereen ff heel houden zou fijn zijn, 10 wedstrijden van 22/11 tot 23/12.
0 0
Ansjo
Ach dan stellen we Lang toch op? Oh nee wacht..
3 -6
Dennisjez
Neres?
3 0
Frank1978
Vervelend, maar niet onoverkomelijk thuis tegen Heracles, met alle respect. Hopelijk is hij snel wel weer beschikbaar, geweldige speler.
1 0
Joseph
Tegen die Denen ook op de bank houden, is pas belangrijk tegen Liverpool en Atalanta.
0 0
ETM
Van die Denen kun je ook verliezen. Is CL-voetbal. Maar ze zullen hem wel goed testen mag ik aannemen voordat hij weer speelt.
0 0
Joseph
Als je zonder Antony niet van die Denen kan winnen, kan je je beter op de eredivisie focussen, heb je ook niks in de EL te zoeken.
0 0
ETM
Zo werkt alleen niet in voetbal. Ajax verloor van Groningen. En had recht op meer tegen Liverpool.
0 0
Joseph
Zo werkt het precies in het voetbal, geen motivatie voor Groningen en je verliest. Mag toch hopen dat dit geen probleem zal zijn met overwinteren in de CL op het spel..
0 0
ETM
Nee, je bevestigd mijn punt juist eerder. Ajax moet echt sterk zijn om een Midtjyllland te verslaan.
Je kunt gewoon niet zo redeneren. Als zus dan heb je niets te zoeken in... Antony zul je tegen die Denen nodig hebben, zoals ook tegen Liverpool. Ik vond Ajax meer recht hebben op een overwinning tegen Liverpool dan tegen Midtjylland.
0 0
Joseph
Een Labyad in vorm kan tegen Midtjylland mee komen, tegen Liverpool kan je dat vergeten. Je moet absoluut belangrijk spelers sparen als ze kwetsbaar zijn.
0 0
PierreHeno
Gaat n.a.w. Liverpool ook niet halen...zelfs Atalanta thuis is niet waarschijnlijk. Minimaal 6 wkn out igv spierscheurtje = zichtbaar op MRI. Igv overrekking 1-3 wkn. Maar we weten alleen dat het om een hamstring blessure gaat...spierscheuring? Overrekking? Het scheelt weken revalidatie...maar voor beiden geldt: te snel weer vol belasten leidt bijna altijd tot veel zwaardere blessures.
1 -2
Hollister
Ga jij maar eerst naar school , jij snapt er niet veel van he?
0 -2
DeGodenzonen020
Goed inhoudelijk argument, maat
0 0
markk
Eerst maar eens van Midtjylland winnen en dan kijken naar de overige wedstrijden. Als Ajax verliest van Midtjylland en Atalanta van Liverpool wint dan wordt het sowieso een lastige klus.
1 0
Thaschja
ajax heeft niet geluk nog met zijn aan kopen. jammer weer.
2 -2
fc Barcelona_ke
gelukkig hebben wij goede reserve: Neres Traore Tadic spelen tegen heracles!
1 -1
Redrum
Twee geweldige aankopen gedaan met Antony en Kudus, maar helaas beide al vaak geblesseerd. Ach ja, je doet er niks aan he.
6 -4
Hollister
vaak? Uhhhh
0 -1
AlexIbarra
Kudus heeft meer wedstrijden niet dan wel mee kunnen doen.
Antony heeft als ik het me goed herinner al eens eerder een potje laten lopen met klachten en lag er tegen Liverpool uit met Corona.

Kudus was natuurlijk maar 1x geblesseerd maar ik neem aan dat Redrum met 'vaak' het aantal wedstrijden bedoelt dat ze missen.
Daarin heeft hij gelijk. Ze hebben misschien 3x samen gespeeld.

Zonder negatief te willen zijn of iemand de schuld te geven, hoop je natuurlijk dat je topspelers minimaal 90% vd tijd topfit zijn en in vorm. Kudus zou nu optimaal opgetraind moeten zijn (na de coronabreak), gewend aan zijn medespelers en aan zijn vaste positie, en alleen maar beter moeten worden.

In plaats daarvan moeten we blij zijn dat hij zonder krukken loopt, weten we nog niet eens wat zijn beste positie is en gaan we straks een maand geforceerd wisselen om hem precies de juiste belasting te kunnen geven.
Dat is gewoon jammer.
0 0
Superjan
Kudus was er begin oktober in de verloren wedstrijd tegen Groningen ook al niet bij vanwege een lichte blessure.

Antony heeft alleen de wedstrijd tegen Liverpool gemist.
0 0
AlexIbarra
Ah ok, dan was het andersom idd.
Hopelijk blijft het bij Liverpool en Heracles dan, Neres is er nu weer dus op zich kunnen we rustig aan doen met Antony.
0 0
Superjan
Laten we hopen dat hij niet nodig blijkt te zijn idd!
0 0
Labrador
Nou liever dat hij er bij is tegen Midtyland. Maar ja. Hamstrings zijn vaak hardnekkig. Tadic Traore Neres en Labyad op 10. Voila.
2 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Ik vond Midtyland heel slecht eig. Beetje niveau Heracles.
0 -1
swing
Aderlating
1 0
AFCA127
Understatement
1 0
Superjan
Wel eens een aderlating geprobeerd?
0 0