Ten Hag ontevreden: 'We scoren vijf keer, maar wel drie penalty's'

GinoHaverkamp, 31-10-2020 om 23:00, 11080 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ondanks dat Ajax met 5-2 heeft gewonnen van Fortuna Sittard, is trainer Erik Ten Hag niet tevreden met de prestaties van zijn ploeg. Volgens hem hebben de Amsterdammers het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax kwam na zeven minuten al op een 1-0 achterstand door een goal van George Cox, die kon scoren doordat Zian Flemming niet werd aangepakt door de Ajax-verdediging. 'Het was heel ongeconcentreerd en dan kom je heel onnodig op achterstand', zegt Ten Hag tegen FOX Sports. 'Dat mag echt niet.' Volgens de oefenmeester stond de restverdediging van Ajax niet goed bij de eerste treffer van Fortuna Sittard. 'Zian Flemming mag tussen drie, vier spelers door slalommen en dan nog doorsteken naar het rechterblok. Dat mag niet op dit niveau.'

Ondanks het matige begin is Ten Hag tevreden met de reactie van zijn pupillen. 'Ze reageren, schroeven het tempo omhoog en hebben kansen gecreëerd.' Echter: 'De scherpte was er vandaag niet, zowel in de box van de tegenstander als in onze eigen zestien. Dat was onvoldoende. Als je zo veel kansen creëert, dan scoor je wel vijf goals, maar drie daarvan waren penalty's.'

'Hebben onnodig energie verspild'

Die strafschoppen waren volgens Ten Hag wel terecht. Sterker nog: 'Ik heb ze teruggezien en heb ook een penalty van Traoré gezien.' Daarmee doelt hij op het moment waarbij de Burkinees gevloerd werd door Ben Rienstra. Daar floot scheidsrechter Siemen Mulder niet voor. 'Maar uiteindelijk vind ik dat we niet die penalty's nodig moeten hebben om tot een hoge score te komen.'

'Het was al met al een onnodig moeilijke wedstrijd', concludeert de vijftigjarige oefenmeester. 'Dan wordt het klasseverschil duidelijk uitgedrukt', zegt Ten Hag over de eindstand van 5-2. 'En het gaf de verhoudingen wel goed weer, maar we hebben onnodig energie verspild.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Erg arremoedig een ook nog penalties waar minutenlang gekoekeloerd moet worden of het wel een penalty is. De eerste twee had de ref zo kunnen door laten spelen;. En toen Neres een halve natrap deed was het gewoon doorspelen. Toen moest er niet gekeken worden. Ik word niet goed van die VAR, scheidsrechters geeen steeds slechter fluiten en zijn niet meer in staat zelfstandig goed te beoordelen en dat gekijk levert rare beslissingen op. Het was ergerlijk.
0 0
7172AFCA7395
Er wordt in de ED dusdanig beroerd verdedigd, dat je zou
denken dat daar niet op getraind wordt of iig weinig aandacht
aan wordt besteed.
0 0
Ajax68
Als..... je mee wilt doen in de top van Europa, zoals Sar en Overmars stellen, moet je ook CL-waardige TOP-spelers kopen, en de jeugd onder hun hoede laten rijpen !
Allemaal mooie lulverhalen, van wij hadden grootse plannen om écht grote spelers te halen, daar schieten wij niks mee op, en komen wij vooral geen streep verder !
Ik en waarschijnlijk iedereen ZIEN toch , dat de achterhoede versterkingen nodig hebben, en daarnaast een SPITS, ondanks de aanwezigheid van Traore en Broby.
0 0
blessure
Mee eens.
Te weinig lengte, te weinig duelkracht en te weinig snelheid.
Kijk het doelpunt van Fortuna maar terug.
Een Fortuna speler, kan het halve veld oversteken en een beslissende pass geven.
Rechtsback van AJAX, kijkt niet , wat er achter hem gebeurd en een doelpunt tot gevolg.
0 0
Yeshyeshyall
Tja iedereen maakt fouten: spelers, coaches. Maar als je kijkt naar 5 jaar geleden dan verloren we zo’n pot, zeker na een europese wedstrijd, drie jaar wonnen we met hangen en wurgen. Nu met 5-2. Er zit zo veel vooruitgang in. Ten Hag is prima coach en deze selectie is jong maar heel goed
0 0
ajax4perez
Wedstrijd snel vergeten! Iedereen kritisch naar zichzelf kijken en voortaan vanaf seconde 1 gefocust en er scherp op. Altijd dezelfde drive als tegen VVV, zoveel mogelijk goals maken.

Denen verliezen dus deze gaan we oprollen!
0 0
BlueDuke
Heb het idee dat tegenstanders door hebben dat ajax in de omschakeling heel kwetsbaar is. Daley kan het steeds moeilijker belopen en schuurs kan het nog niet compenseren. Denk dat daley op den duur naar middenveld moet. Met Martines en Timber heb je cv's die wel die snelheid hebben. Maar hoewel martines goed kan koppen zou ik die twee nooit samen opstellen in cl. Gravenberg staat voor een 6 vaak te hoog. Hij zou op 10 kunnen of hij moet stappen maken en of beter gecoached worden. Ekelenkamp moet gaan oppassen. Zijn beste kwaliteit is voor de goal komen en scorend vermogen. Als dat weg blijft dan blijft een modale voetballer over. Betreft promes en tagliafico en neres. Als die nou eens hun vorm vinden is het een wereld van verschil. Labyat nooit meer in de spits. Als je hem brengt nooit meer in de spits. Op 10 zou ik in de eredivisie nog eens willen zien. Dat niveau heeft hij bij utrecht op die positie al bewezen.
0 0
Kuningast
Jij bent verantwoordelijk dat die spelers scherp en gemotiveerd het veld op gaan lijkt me?
0 0
FerdiZ
Maar bij de 13-0 lag het allemaal aan de spelers en kwam het niet door de trainer...
1 0
AjaxAddicted
Tactisch onbenul. En wie nu nog zegt dat we zo’n goede selectie hebben....Ekkelenkamp Ekkelenkamp, dit was jou moment om het waar te maken en wat verpruts je het...soort Jan-Arie. Gaat hem nooit worden. Brobbey en Traoré. Fysiek sterk maar geen Ajax spitsen, geen Huntelaars. Achterin is het drama met Schuurs en Blind. Ik hou mijn hart vast de komende weken. Timber vond ik toch aardig verdedigen in de wedstrijden maar waarom speelt hij niet? Labyad kansloos. Klaiber wel oké. Nicos, Promes en Tadic hopeloos uit vorm. Alleen Klaassen, Kudus en Antony halen het niveau. Triest hoor...
1 -1
Schwalbino
Beetje zwak om een speler op het missen van een kans te beoordelen.
0 0
atouba19
Hahaha hou toch op man. Ekkelenkamp is een prima 12e of 13e man.
Troare en Brobbey zijn uitstekende spitsen en pas 18 en 19 jaar.
0 0
PierreHeno
Ten Hag heeft nog maar zelden ( lees: nooit) een voor Ajax belangrijke wedstrijd door zijn wedstrijdcoaching over de streep weten te trekken. En dat is al zo sedert PSV-Ajax ( 3-0l met zijn bizarre tactische vondst om 2 kleine centraal verdedigers te posteren tegen 2 lange aanvallers van PSV. .En na afloop verklaarde diezelfde Ten Hag dat de spelers zijn opdrachten niet goed hadden uitgevoerd....nou...er is niks veranderd aan Ten Hag. Na afloop van Atalanta-Ajax sprak hij niet over het niet inzetten van Martinez op Zapata bij de 0-2 stand ...nee ...hij analtseerde dat je bij een 2-0 voorsprong niet allemaal naar voren moet blijven rennen om de 0-3 te maken ( wat Schuurs trouwens ook a had verzuimd te doen voorsat hij die 2-2 weggaf). Het lag dus weer eens niet aan de wedstrijdcoaching van Ten Hag zèlf.......pfffff
1 -5
fc Barcelona_ke
Vanavond was heel slecht ja. Maar we hebben gelukkig gewonnen... schuurs moet echt tijd wakker, anders komt in de winterstop een versterking!
4 -5
BrandjeXL
Schuurs gaat niet wakker worden want is geen verdediger voor Ajax en zal het nooit worden. Bij Fortuna lekker dicht tegen de eigen zestien staan kan hij prima. Bij Ajax met ruimte in zijn rug weet hij niet hoe hij moet lopen en/staan. Vandaag, net als tegen Atalanta, werkelijk nul keer voor zijn man gekomen.
5 -2
FerdiZ
Schuurs is gewoon de toekomst voor Oranje.. Talent druipt er van af.. als je dat niet ziet snap je er heel weinig van...
0 0
Sterspeler
Ja. Dat zeg je goed: de toekomst. Hij komt nu niveau tekort. Zeker in de CL/Top 3. Hij verdedigt te ver van zijn man af en mist killer mentaliteit.

Ik moet het nog maar zien of hij dat spitsenduo van Twente aankan. Ik denk dat die jongen dolgedraaid gaat worden door Danilo.
0 0
AjaxAddicted
Timber kan dat wel
0 0
JOHANisGOD
In de winterstop een versterking.

Wat is je bron?

Enig idee wie dat gaat worden?
1 -6
chloorbestendig
Hij heeft geen bron; hij denkt dat gewoon, en dat mag en is helemaal niet gek.
7 0
chloorbestendig
Ik denk dat elke logge kut wel weer kan zien dat dit nonchalat gebrek aan inzet is.
2 -2
Ajaxhart
Die Reinders van PEC is een technisch zeer gave spits. Zo'n speler moet Ajax meteen halen.
0 -9
JOHANisGOD
We hebben Tadic, Traoré, Brobbey, Huntelaar.
0 -1
Schwalbino
Het lukt gewoon niet om een bepaald niveau te houden. De ene keer is het prima en dan is het weer prut. Zo golft het al sinds vorig seizoen op en neer.
3 -3
Sterretje73
Kan iemand die gasten eindelijk eens duidelijk maken dat de gehele eredivisie altijd op duizend procent begint tegen ons aub ? Zeker als we thuis spelen gvd. 5-2 ziet er prachtig uit maar als je er langer over nadenkt is dit zo vreselijk onnodig. Begin je wedstrijden gewoon scherp tegen elke tegenstander. Dat is toch godomme niet teveel gevraagd als je tonnen verdiend ?
4 -1
cantharel
Mee eens, de eerste 3 minuten alleen maar op eigen helft lopen tikken ven Blind naar Schuurs en even opzij en weer terug. Op zo een moment weet je al het word kut. Je ziet het aankomen.
0 0
31xAjax
Het zoveelste tenenkrommende interview met plaatsvervangende schaamte. Hij steekt Louis nu al naar de kroon.....
3 -19
Redrum
Ik ben ook niet tevreden over jou Erik.
8 -19
JOHANisGOD
Mijnheer Ten Hag voor jou knulletje.
3 -5