Brobbey scoort bij debuut: 'Wil natuurlijk bij Ajax blijven'

GinoHaverkamp, 31-10-2020 om 22:35, 6640 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Brian Brobbey is dolblij met zijn officiële Ajax-debuut én met zijn eerste competitiedoelpunt in het wit-rood-wit. De jongeling verwacht daarnaast ook het volgende seizoen voor de Amsterdammers uit te komen. Hij heeft nog geen contract voor na dit seizoen, maar verwacht dat dat er wel komt.

'Ik ben heel blij dat ik bij mijn debuut een goaltje kan maken', zegt de achttienjarige spits tegen FOX Sports. Brobbey voegt zich bij een rijtje roemruchte Ajacieden die bij hun debuut gelijk het net wisten te vinden, al weet hij niet precies wie op dat lijstje staan. Onder meer Johan Cruijff, Marco van Basten en Patrick Kluivert scoorden bij hun debuut. 'Mooi rijtje', reageert Brobbey kalmpjes.

'Ik stond bij de tweede paal en had het gevoel dat die bal er zou komen', vertelt hij over de totstandkoming van zijn treffer. 'En ik stond er. Ik schrok zelfs van de bal. Het is zeker niet mijn mooiste, maar deze tellen ook. Dit is nog maar het begin en ik hoop dat er nog meer komt.'

De jongeling hurkt al een tijdje tegen het eerste elftal aan, maar moest naar eigen zeggen nog wel wat stappen maken bij Jong Ajax. Hij verwijst naar een gesprek tussen hem en trainer Erik ten Hag. 'Hij heeft ook tegen mij gezegd dat ik moet werken aan mijn conditie. Negentig minuten volhouden en dan komt je kans vanzelf. Ik ging harder trainen en dook de gym in.'

Contractperikelen

Brobbey heeft nog geen contract getekend voor het volgende seizoen, maar hij maakt zich niet al te veel druk om de onderhandelingen. 'Het gaat goed. Ik wil natuurlijk bij Ajax blijven, dus het komt allemaal goed', bevestigt hij. 'Ik was sowieso dicht bij een handtekening, dus dit (het debuut en de goal, red.) was niet echt nodig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kuningast
Mooie interviews met hem altijd!
0 0
ProfessorX
Tsja Raiola wil meer meer meer eigen ik en zo duurt het even wat langer.
0 0
trainer
Wat is doe Hugo borst een zure man zeg. Bah bah verschrikkelijk.
2 0
Soccerskins
Ik ben echt benieuwd wie er volgend seizoen in de spits staat. Zal tussen hem en Lassina gaan.
0 0
Ozymandias
Het is jammer dat ze qua type zo erg op elkaar lijken.
4 0
DonQ
Aan de andere kant lijkt het me ook een nachtmerrie voor verdedigers om eerst 60/70 minuten een fysiek gevecht te voeren met een Traoré om vervolgens een frisse Brobbey tegenover je te krijgen.
3 0
ProfessorX
Zoiet zou mooi zijn en om de wedstrijd starten dan .

Is ook goed voor hun zelf vertrouwen als je het goed uitlecht.
0 0
Soccerskins
Ik vind dat type wel prima bij Ajax passen. Ook vandaag zag je hoe goed (en belangrijk) Traoré was met zijn rug naar de goal. Daarnaast zijn ze allebei ook bloed snel. Gaat een mooie concurrentiestrijd worden.
1 0
Ozymandias
Ik heb ook niets tegen het type maar als ze verschillende types waren dan had Ten Hag tactisch opties gehad met Traoré en Brobbey.
0 0
Soccerskins
Dan krijg je dezelfde situatie als met Dolberg en Tadic. 2 spelers die eigenlijk allebei in de basis horen te staan, maar afwisselen afhankelijk van de tegenstander. Uiteindelijk krijgt 1 optie de voorkeur en vertrekt de andere wegens gebrek aan speeltijd of vertrouwen. Dit is tenminste zo met spelers die duidelijk te goed zijn voor de bank van Ajax. Tussen Brobbey en Traoré zou ook iemand verhuurd of verkocht moeten worden ben ik bang.
0 0
WantAmsterdam
Goed debuut, spitsengoal gescoord.
Brobbey is echt iemand die zijn fysiek perfect gebruikt, is deel van zijn speelstijl. Kaatsen, bal afschermen en vasthouden. Is wel en ander geval vergeleken met spelers zoals acolatse of becker die in de jeugd alleen goed waren door hun fysiek, maar dat viel weg bij de grote mannen. Niet bij de brobbey , ook omdat hij fysiek nog een stuk sterker is, maar ook omdat hij precies weet hoe hij zijn lichaam moet gebruiken. Daarnaast ist hij ook goed in het meevoetballen. Kan een heel mooie (zelf opgeleide) Ajax spits worden.
6 -2
Steeph
Als jouw definitie van goed debuut een simpel goaltje scoren is, is dat niet best. Speelde heel matig. Vind hem bij jong ook te veel balverlies lijden. Maar ok, hij is pas 18.
0 -2
WantAmsterdam
Laten wij het dan bij redelijk. Maar als je als spits bij je debuut binnen 10 minuten ofzo scoort heb je een mooi debuut. Goal lijkt simpel, maar hij stond ook echt perfect had zijn been in de juiste positie anders gaat die bal over of naast, kijk bijvoorbeeld naar het aantal kansen dat ekkelenkamp miste. Verder was hij ook niet zo vaak aan de bal om te zeggen dat hij matig speelde.
0 0
ProfessorX
Buitendat vind ik Traore het heel goed doen .
0 0
Ajax114
Zal ook wel kort contract worden net als bij Gravenberch. Dat is niet echt gunstig voor Ajax. Dan zijn ze allebei vertrokken zodra je eventueel een beetje plezier van ze kan hebben en ook nog eens een minder hoge transferprijs.
2 -5
sucre
Kluivet? Kom op redactie....
2 -3
Lagasj
Daar hurkt hij tegenaan.
0 0
ajax4ever01
Misschien kunnen we nog gaan shoppen bij Barca want die zitten in financiële shit
6 0
Wereldtop
Net als met Gravenbergh. De onderhandelingen gaan moeizaam door Raiola, maar de spelers willen gelukkig graag blijven.
1 -1
Jaridebeste
Mooi, tekenen dan.
0 -1
Dennis129
Hopelijk snel die handtekening zetten dan.
Zijn we ook van dat gezeik af van al die rare columnisten.
Die Borst die er openlijk voor uitkomt Geen Ajax sympathie te hebben die zich er zelfs heel druk om maakt al weken. Te treurig voor woorden al die gasten.
11 -1
Benleiden
Onbegrijpelijk dat een man als Hugo vast in een voetbalpraatprogramma kan zitten. Hij moet columns schrijven en that’s it. Hij heeft nul voetbalverstand, maar de Nederlandse afdeling van Fox Sports blijkbaar ook. Of zouden ze hem aanzien als vrouw in het kader van diversiteit?
4 0
Nozempie
Alsof we zitten te wachten op sympathie uit 010..
1 -1