Klaassen: 'We begonnen echt slecht, echt dramatisch'

GinoHaverkamp, 31-10-2020 om 22:15, 4826 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Davy Klaassen houdt geen volledig tevreden gevoel over aan de 5-2 overwinning van Ajax op Fortuna Sittard. In eerste instantie kwamen hij en zijn ploeggenoten op een achterstand en was het nota bene Klaassen zelf die ervoor zorgde dat zijn ploeg met 2-1 de rust indook.

Klaassen trekt hard van leer voor de camera's van FOX Sports. 'We begonnen echt slecht, echt dramatisch', begint hij zijn relaas. Volgens hem was de vroege achterstand volkomen onnodig. 'En dan ben ik maar degene die de twee goals maakt. Daarna lopen we gelukkig verder uit.'

Ajax begon slap aan de wedstrijd, zo vindt de 27-jarige middenvelder. Dat kwam volgens hem niet per se door vermoeidheid, daar waar Ajax praktisch om de drie dagen een wedstrijd speelt. 'Ik denk dat we allemaal maar wat deden met de bal, waardoor zij (Fortuna Sittard, red.) er telkens uitkwamen als we die kwijtraakten. We waren niet gefocust op onze taken', vervolgt hij. 'Uiteindelijk kan je een beetje achterover leunen als het 4-1, 5-1 wordt, maar ik ben niet tevreden.'

Brian Brobbey

Klaassen zelf scoorde twee keer, maar zag debuterend ploeggenoot Brian Brobbey ook een keer raak prikken. 'Er wordt veel geschreven over die jonge jongens', zegt hij over hem. 'Je bent altijd maar in de spotlight en je moet je kans afwachten. Dat heeft hij gedaan. Mooi dat je gelijk scoort bij je debuut.'

Dat heeft Klaassen zelf ook gedaan, toen hij als achttienjarige jongeling in 2011 raak schoot tegen NEC. Hij kent het gevoel. 'Dat vergeet je nooit meer. Ik krijg nu nog kippenvel als ik eraan denk. Als je jong bent moet je soms gewoon geduld hebben. Als je kans komt, moet je er staan.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxxxisdebeste
Eigenlijk hebben we Van der Beek met Van der Beek vervangen!
0 0
7172AFCA7395
Wat stond Mazraoui daar bij die 0-1 te doen...
Een goal die je bij de junioren een straftraining oplevert.
0 0
JanBiesbos
Iedereen stond in spaarstand duidelijk te zien
0 0
Ajaxtrouw
We gaan gewoon een aardig elftal maar echt top is het niet
0 0
Ajax95Duivendrecht
Stond vandaag veel hoger dan de afgelopen wedstrijden. Ben toch meer fan van hem als hij lager op het veld staat. Dan kan Klaassen goed Gravenberch aanvullen. Nu stond Gravenberch als enkele 6 opgesteld, iets waar hij i.m.o. niet geschikt voor is.
5 0
trodat4030
Dat was pas in de tweede helft he? In de eerste helft speelden we in principe gewoon met de punt naar voren. En eens, Graaf is een linker AM, geen controleur, geen 6.
0 0
Schwalbino
Toekomstige trainer.
3 0
markk
Hij is hard op weg om helemaal kaal te worden dus hij heeft goede papieren om in de toekomst trainer van Ajax 1 te worden.
3 0
Kingoffdatoilet
Tering wat starten Ajax slecht. Dan wordt zo'n wedstrijd toch moeizaam. Als Ajax in de eerste minuten scoort en de nul weet te houden wordt zo'n wedstrijd een makkie.

Vond Gravenberch weer alles op een tempo doen en verdedigend helemaal niks toevoegen. Zit geen tempo in, alles gaat langzaam, weinig pit, laat z'n man vaak lopen, in de omschakeling slecht en zet nul druk wanneer het moet. Hij hoort nog niet in de basis. We hadden beter Eiting kunnen houden en deze man kunnen verhuren. Hij zou in het buitenland nog veel kunnen leren over omschakelen.

Ekkelenkamp was ook echt dramatisch. Hij hoort doorgeselecteerd te worden. Flemming van Fortuna is beter al vind ik die ook niet goed genoeg voor Ajax. Zie liever een iets creatievere tien.

Brobbey was echt een ramp. Maar hey dat kan als je voor de eerste keer in de eredivisie speelt.

Schuurs en Blind begonnen niet heel scherp.

Martinez speelde prima als back. Zie hem toch liever als cvm naast Klaassen. Brengt veel meer in het druk zetten dan Gravenberch, doet verdedigend zijn werk en is aanvallend gewoon goed.

Vond Alvarez goed invallen.
1 -7
ajaxxcied4life
Ik ben het eigenlijk met bijna niets eens met wat jij schrijft. Blind en Schuurs waren beiden ook na de beginfase dramatisch. Gravenberch was aan de bal prima en in de omschakeling matig. Eiting heeft eigenlijk in iedere partij dat het er echt om ging laten zien dat hij het niveau niet aan kan. En dan niet een klein beetje niet aan kan, maar gewoon tekortkomt. Alvarez speelde 10 minuten mee en heeft de bal steeds naar het poppetje met de juiste kleur gepasst. Dan speel je al goed. Enfin, ik bespeur een Gravenberch antipathie en dat mag hoor. Je hoeft niet in de gloria te zijn van die jongen, maar ik vind dat je flink overdrijft qua zijn tekortkomingen. Hij wint namelijk ook wel regelmatig een duel als hij er wat steviger ingaat bijvoorbeeld.
1 0
trodat4030
Graaf is gewoon geen controleur, iedereen die hem een beetje gevolgd heeft in de jeugd (dus niet in Jong, maar echt in de jeugd) weet dat, maar zijn positie (linker AM) bestaat niet in het systeem van TH. Een 10 is hij ook niet echt overigens. En toen TH de punt wel draaide, zette hij Graaf juist op 6, al had dat gewoon te maken met het ontbreken van Nico, zo konden zowel Blind als Martinez niet in de punt naar achter, imo de meest geschikte spelers voor 6. Ik pleit voor de punt naar achter, maar wel met de juiste poppetjes op de juiste posities. Dat je dan direct een probleem hebt bij het ontbreken van Nico of Blind, is iets dat ik in de voorbereiding al had voorspeld, er moest gewoon een verdediger bij voor de linksback/LCV positie. Gisteren zag je dat duidelijk.. Het was allemaal een beetje houtje-touwtje oplossingen. Geen echte oplossingen, maar oplossingen die hun eigen problemen weer met zich meebrachten..
0 0
ajaxxcied4life
Daarnaast vond ik Martinez ook erg matig. Hij was vaker op de linkshalfpositie te vinden dan in de linksachterzone daarnaast vond ik het allemaal wat besluitenloos wat hij aan de bal tentoonspreidde, hetgeen niet wegneemt dat ik het een goede speler vind in goede doen, maar voorlopig geef ik toch de voorkeur aan Tagliafico op LB
2 0
trainer
Martinez en Neres heel matig.
0 0
fanforeffer
Ajax wilde niet weer met 13-0 winnen ,wat een gezeur krijg je dan : Nederlands voetbal staat voor schut ,micky mous competities ,match fixing, onfatsoenlijk , vvv te kijk gezet. Dus vanavond is het oke ,toch . geen commentaar toch ?
2 -2
Matzet
Lekker. Brobbey die aangeeft dat de contractonderhandelingen vrijwel zijn afgerond en nog duidelijker zegt dat hij bij Ajax wil blijven. Top!
2 0
Nozempie
Ik vind het jammer dat ten Hag geen gevolg heeft gegeven aan Blind als controlerende middenvelder en dan Gravenbergh en Klaassen ervoor.

Ekkelenkamp werkt hard maar is zeker voor de basis niet goed genoeg
9 0
Jaridebeste
Hij is in elk geval geen 10. Net zomin als Promes.
6 -1
Turbo
Ekkelenkamp kan best een nuttig selectielid zijn als je hem daadwerkelijk laat lopen en in dienst van anderen laat spelen, zoals Klaassen nu ook doet. Vrij snelle, atletische jongen die best redelijk mee kan voetballen (voor dat type speler) en een goal kan maken. Maar onze trainer houd er nogal van dat soort jongens al tijdens de opbouw op de lip van de spits te zetten en dat is gewoon niks. Is het ook nooit geweest.
4 -2
DeMeervanweleer
Precies tot Kudus terug is, heb je gelijk wat meer snelheid achterin.
Ekkelenkamp, Labyad, Álvarez, Promes, allemaal niet goed genoeg voor het middenveld.
4 0
ajaxxcied4life
Eens. Ik denk dat het ons veel countermomenten van de tegenpartij zal schelen in die samenstelling.
1 0